- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmisi99
addikt
Sziasztok! Nagyon kezdő szinten programozok és fájlkezelésben egy ilyen programot kellene csinálnom de fogalmam sincs hogy kezdjem el
Az a rész már megvan ahol megnyitom a bináris fájlt az f=fopen... de innentől elvesztem. A feladat
bekér egy hónapot kiírja az adott hónaphoz tartozó összes érték kódját a bináris fájlból (egy kód legföljebb egyszer szerepelhet)
Elsőnek csak ennyit.
Ennyi van meg
FILE *f;
int ossz=0,i;
short s;
f=fopen("..//trofea.dat", "rb");
if(!f)
{Előre is köszönöm a segítséget!
-
kmisi99
addikt
válasz
WonderCSabo #2477 üzenetére
Kösz meg is oldotta a gondot.
-
kmisi99
addikt
válasz
WonderCSabo #2474 üzenetére
Tényleg azt észre se vettem, még az lenne a konkrét feladat, hogy ha beírok egy szót mint pl ablak 235 akkor a számot is kiírja pl ABLAK 235, de ha szóközt rakok csak az első stringet írja ki.
-
kmisi99
addikt
Volna egy programom ami kisbetűsből nagybetűssé alakít át, de annyi a bajom vele, hogy az első betűt nem alakítja át pl beírom, hogy ablak akkor annyit ad ki, hogy BLAK.
Ez lenne a program#include <stdio.h>
#include <ctype.h>
int main ()
{
int i=0;
char str[20];
char c;
scanf("\n%s", &c);
while (str[i])
{
c=str[i];
putchar (toupper (c));
i++;
}
return 0;
} -
kmisi99
addikt
válasz
h1ght3chzor #2471 üzenetére
Azóta tettem egy próbát a code blocks al máshonnan töltöttem le egy másik verziót ez már tökéletesen futtat, de kössz az ajánlást.
-
kmisi99
addikt
Kellene egy jó C fordító, milyet ajánlotok egy kezdőnek ilyen matekos programok megírására az egyetemen. A code blocks rajta van a gépen, de nem igazán futtat le semmit még ha a program jó is. Valami egyszerű, könnyen használható program érdekelne ami jól megjeleníti hol milyen hibát vétettem. Előre is köszönöm a válaszokat.
-
kmisi99
addikt
válasz
proci985 #1663 üzenetére
Miután lefuttatom a fordítót ezt írja forrásnál ezek szerint ide is kell a dic.txt-t rakni? Itt egy kép hogy mire gondolok. [link]
Illetve arról nem nagyon tudok infót hogy hogy csináljam meg a dic txt-t mert gondolom nem mindegy az hogy így írom be a szavakat hogy
cat/macska
vagy így
cat-macska
szóval nem tudom hogy a dic txt-t is hogyan kell elkészíteni. -
kmisi99
addikt
válasz
Jhonny06 #1661 üzenetére
Aha csak az a baj hogy ez még nem alkalmazás még csak parancssorban fut a progi és annak nem tudom hol van az a mappája ahonnan fut. Egyébként hogyan tudom exe vé varázsolni és valami grafikus felületet adni neki ahol lehet gépelni stb és exe lesz? A vcl from applications ban kell?
-
kmisi99
addikt
válasz
WonderCSabo #1658 üzenetére
LOL. Közben jó lett a borlandal is. Az volt a gond hogy amit elsőnek kiírt hibaüzenet hogy használjak vclt én azt úgy vettem hogy a new/vcl from new applicationba kell beraknom a forrást. De közbe includeolni kellett egy <vcl>-t. Mostmár tökéletes. Csak azt nem tudom hogy ezek után a dic.txt-t hova kell megadni? Amiből a szavakat beolvassa? Mert azt nem nagyon tudom illetve a txt be hogy kell vajon a szavakat beírni?
-
kmisi99
addikt
válasz
WonderCSabo #1636 üzenetére
Ez a Code:: Blocks valóban tökéletesen működik. Már csak azt nem értem mi a szar kínja van ennek a szar borlandnak hogy az stdio nál sír csomó hiba miatt.
-
kmisi99
addikt
válasz
WonderCSabo #1634 üzenetére
Hát akkor azt hiszem mégis csak marad a borland. Amikor te lefuttattad neked minden rendben volt? Mert nekem sehogy se jó
Elolvastam a hibaüzit amit linkeltél és ott azt írja használjak vcl-t próbáltam vcl ben is futtatni de az se jó. Elkezdi fordítani majd megnyitja a képen látható stdio.h-t és abban talál csomó hibát. Itt a kép [link]
Jó lenne valahogy megcsinálni még ha hót hulladék az egész progi ahogy van csak kb tegye a dolgát.
Előre is kösz a válaszokat. -
kmisi99
addikt
Ja a tanár csak a borlandot hajlandó használni és nem akar magának felrakni mást csak ezt. Na meg az iskolába is csak ez van fönn.
De azt hiszem ez a borland hót szar megpróbáltam VCL ben is futtatni ott is csomó baja van.
Azt hiszem felrakom a visual studiot aztán ez alapján a vidi alapján megcsinálom [link] -
kmisi99
addikt
borland turbo c 2006 ot használok
a cin.get() se segít ezt a hibakódot adja ki mindig alul most vettem észre kép a hibáról -
kmisi99
addikt
válasz
WonderCSabo #1623 üzenetére
Kösz a segítséget most már nincs hibakód de mikor futtatom csak felvillan a fordítás felirat meg 0 hiba stb és eltűnik mi lehet a gond?
-
kmisi99
addikt
válasz
WonderCSabo #1619 üzenetére
Nekem egy hót szar is jó végülis. Mint írtam feljebb kb semmi tudásom nincs C++ ban szörnyűek a tanáraim sajnos és a rosszabb csoportba vagyok a másikban rendesen magyaráz a tanár nálunk meg a leg gagyibb dolgokat csináljuk és úgy hogy a tanár nem is magyarázza csak megadja a forráskódot másold be a fordítóba futtasd le kiadja ezt kb ennyi a tanítási módszere.
Az a tanár aki meg az elméletet tanítja az úgy ahogy jó de ha gyakorlaton semmit se tanítanak akkor az elméletet nem fogom megérteni de ez az összes többi csoporttársammal így van egyik se érti egy szemernyit se a c-t míg a másik csoport egész jó.
Beraktam én is a fordítóba a szutykot amit találtam és a case 3 sehogy se jó neki mit tudnék tenni?
-
kmisi99
addikt
Heló! Még pár napja írtam hogy akarok egy full alap gagyi szótárprogit C ben ami angol ról magyarra fordítja a szót és egy szöveges fájlban vannak a szavak eltárolva. Először is kösz az eddigi segítséget. Csak az a baj eléggé szar vagyok programozásból így inkább a fejem használtam. A google ki is adta nekem ezt a forráskódot mit gondoltok ez működhet?
#include<iostream>
#include<fstream>
#include<string>
using namespace std;
class Dictionary
{
private:
char alphabet;
string meaning;
string word;
public:
void getmeaning(std::string *p);
void search()
{
string word;
cout<<"enter a word :";
cin>>word;
getmeaning(&word);
}
}di;
void Dictionary::getmeaning(std::string *p)
{
string a,b;
// Assume there exists a dictionary dic.txt
// Remember to add proper error handling (file operation)
ifstream get("dic.txt",ios::in);
while ( !get.eof())
{
get>>a>>b;
if (*p==a){
cout<<a<<" "<<b;
}
}
}
int main(){
int ch;
cout<<"=D=I=C=T="<<endl;
cout<<"1.Show meaning"<<endl;
cout<<"2.Show word"<<endl;
cout<<"3.Exit"<<endl;
cin>>ch;
switch(ch)
{
case 1:
di.search();
break;
case 2:
string word;
cout<<"enter a word :";
cin>>word;
di.getmeaning(word);
break;
case 3 :
return 0;
} -
kmisi99
addikt
válasz
WonderCSabo #1600 üzenetére
Hú. Ez nem lehet kicsit sokkal egyszerűbben kb sokkal egyszerűbb sokkal gagyibb módszerrel? 11 es vagyok és lineáris keresésről meg vektorokról infón még véletlenül se hallottam.
-
kmisi99
addikt
Heló! Tudnátok segíteni némi c++ ban. Az a feleadatom hogy egy egyszerű full gagyi szótárt programot írjak ami egy szöveges állomány az adatbázis és onnan olvassa be a szavakat és ha beírom az angol szót akkor kiadja a másik oldalt a magyart. Hogyan foghatnék neki mert fogalmam sincs. Tényleg teljesen gagyinak kell lenni semmi komoly.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest