- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Mobil flották
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
Új hozzászólás Aktív témák
-
kingabo
őstag
válasz
kemkriszt98 #2556 üzenetére
Az ideiglenes megoldások a legállandóbbak!
-
kingabo
őstag
válasz
Oppenheimer #2508 üzenetére
Ja, ok. Az már nem rémlett, hogy direkt írtad meg így.
-
kingabo
őstag
válasz
Oppenheimer #2494 üzenetére
Első kép: kivétel esetén egy memória szemetet adsz vissza! Illetve semmiből sem látszik, hogy hiba történt: se log, se vmi kiíratás, se vmi extremális elem visszaadás, amit a hívó oldalon ellenőrzől, vagy egy bool érték, hogy sikerült-e, vagy bármi amiből a hivó oldalon rájösz, hogy hiba volt, ill debug közben kiírná, hogy hohó hiba törpént...
-
kingabo
őstag
válasz
bandi0000 #2441 üzenetére
Végig gondoltad, hogy az általad írt program mit csinál? A napok egy 10 elemű tömb első (0.) elemére mutat, amin indítasz egy ciklust, ami addig fut amig a fenti ptr értéke nem 0. De hol állítod a ptr nullára? Sehol -> végtelen ciklus! Az if-ben lévő feltételt nem értem, de a fenti tömb -1-edik elemére állítod teljesülés esetén a ptr-t. Aztán a -2, -3...
Én megszámolnám egy tömbben, hogy melyik nap hányszor szerepel, aztán már csak 7 elemet kell ellenőrizni, hogy melyik 0.Spoiler!
Én csinálnék egy 7 elemű tömböt, kinulláznám, és a napokban lévő számok -1-el indexelve mindig növelném az ott lévő értéket. (nyilván előtte ellenőrizendő, hogy a tömbbön belüli lesz-e az index...) Aztán a fenti ciklus után egy másik ciklus végig nézi, hogy a fenti tömbben hol maradt 0 érték.A másodikra szerintem is a struct a jó. Nyilván amikor a másik 2 értéket is megadod, akkor kiszámolod a távot és az alapján pedig a költséget.
-
kingabo
őstag
válasz
WonderCSabo #2129 üzenetére
Sejtettem, hogy vannak még (sztem) fontosabb érvek is.
(#2128) Dave-11: bocs, annyi fórumot, topikot olvasok, hogy nem rémlik ki, hol, mit írt korábban.
-
kingabo
őstag
válasz
Dave-11 #2124 üzenetére
Szerintem ez az indoklás kicsit sántít, mert átadható ref paraméterként az adat, így az fv lefutása után is eléred az adatot.
Szerintem a dinamikus szó sokkal jobban leírná a lényegét. Vagyis a progid futása közben derül ki pl, hogy mekkora tömböt kell lefoglalnod. Erre szokott példa progi lenni, hogy kérd be usertől, hogy hány adatot akar megadni (n), foglalj le egy ekkora tömböt és utána kérd be. Ugye az n értéket a fordító fordítási időben nem tudja, csak futási időben derül ki. És ahogy már többen is leírták nem szabad elfelejteni a lefoglalt memória területet felszabadítani!
A többiek biztos tudnak még erre más felhasználási lehetőségeket /jobb példát (magyarázatot) hozni, tőlem most sajna csak ennyire futotta... -
kingabo
őstag
válasz
Azazel999 #1994 üzenetére
Én ilyet nem tanultam, vagy nem rémlik. De ha ez ekkora művelet igénnyel jár, mint amit leírtál nem is csodálom. Szóval mit értesz önszerveződő bin kerfa alatt?
"Szóval tudom, minek kell történnie, ezt le is írtam."
Ha papíron le tudod játszani, akkor van kész algó. Miért nem írod le és segítünk lekódolni. -
kingabo
őstag
válasz
Azazel999 #1988 üzenetére
Ha jól sejtem Te avl fát akarsz implementálni: m. wiki, a. wiki, egyetemi jegyzet ebben, ha a matekos részeket kihagyod, sztem jó le van írva, képekkel. Csak pár pointert kell átállítani a forgatástól függően. Talán próbáld meg papíron, ott elvileg könnyebbnek kell lennie.
-
kingabo
őstag
Ezt nem tudtam.
Nálunk egyetemen a mai napíg tanítanak ADA-t, ill tudtommal fejlesztik is a nyelvet azért említettem azt a Delphivel szemben. Illetve érzetre könnyebb Pascalról ADA-ra átmenni egy kezdőnek, mert közelebb áll (vagy csak én éreztem így) a 2 gondolkodás módja, mint a Delphinek. Persze webfejlesztéshez se Pascal se Ada. -
kingabo
őstag
"a pascal tanulni jo, de gyakorlati haszna maganak a nyelvnek nem sok van..."
A pascal-ra "épül" az ada amit katonáéknál elég sok helyen használnak ma is."webfejlesztesre meg ahogy mondod, a C#nem jatszik "
Ott az asp.net, igaz kezdőknek nem ezzel kell kezdeni, meg ehhez is kell előtte html+js. -
kingabo
őstag
válasz
Brown ügynök #1235 üzenetére
Google első találat?
QT
Multiplatform, elég sokat tud, bár hozzá kell szokni, Eclipse-el és Visual Studio-val is használhatam már, biztos más ide-vel is összehozható. Ezen felül elég jól dokumentált, ami kezdéskor sokat számít. -
kingabo
őstag
válasz
WonderCSabo #1191 üzenetére
Köszi!
Ezt nem tudom miért nem vettem észre.
Megnéztem a C-s változatot is abban is vannak szép dolgok... Mondjuk nem linker error, "csak" a memória foglalás meg felszabadítás. -
kingabo
őstag
Hali!
Pofám leszakad, de nem jövök rá miért kapok linker hibát. (engem is úgy kérdeztek meg) Ezt a bináris kereső fát használja: [link] (itt a leírása: [link]), main.cpp lásd lent. A következő hibákat kapom win ill linux alatt g++al (mintha nem generálna kódot a template-ből):
undefined reference to `BinarySearchTree<int>::insert(int)'
undefined reference to `BinarySearchTree<int>::search(int)'
A main.cpp:#include "bst.h"
typedef BinarySearchTree<int> IntBinaryTree;
typedef BSTNode<int> IntNode;
const int size = 5;
int main()
{
IntBinaryTree* tree = new IntBinaryTree();
for(int i = 0; i < size; i++)
{
tree->insert(1);
}
IntNode** node = tree->search(1);
return 0;
}Előre is köszi a segítséget!
-
kingabo
őstag
Sok értelme volt az első hsz-be berakatni, hogy kódot mindenki a programkód gomb használatával szúrjon be, meg a topik nevébe beleíratni, hogy "[Olvasd el az #1 hozzászólást!]"... Elolvasni/megtenni ezt a minimális dolgot nem megy, de azért segítsünk.
-
kingabo
őstag
válasz
Brianiac #1156 üzenetére
Most akkor C vagy C++? Ha utóbbi akkor a char tömb helyett simán string, aminek simán le tudod kérni a hosszát a length függvénnyel.
Valamint:
- a fflush(stdin) kerülendő, a szabványban nincs benne, ráadásul fölösleges
- system ("pause"); szintén nem szabványos, helyette:
char ch;
cin >> ch;
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest