Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- CES 2026: Az állásodba kerülhet az egészséged
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Trifold, Pebble, Bosch, AI, AI, meg AI - CES 0. nap
-
Mobilarena
Topiklakók, és autóik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Erre had ne válaszoljak.
-
törölt tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Igen, a Macan is azon van.
-
törölt tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Ebből mi van a Hyundai-nál a 800 Volton kívül?
De. Ez egy prototípus a hajtáslánc tesztelésére. A kasztni itt másodlagos.
-
törölt tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Az biztos hogy az Neue Klasse minden téren nagyon erősnek ígérkezik, és gyakorlatilag egy elemében sem marad a régi. Persze ez egy baromi kockázatos lépés, de aki mer az nyer. Csak címszavakban:
- teljesen új dizájn kívül belül
- teljesen új UX/UI, új fedélzeti rendszer
- új koncepciójú vezérlés, 4 nagyteljesítményű központi számítógép a különféle feladatokra.
- teljesen új hajtáslánc: saját fejlesztésű akkucella, 4695 és 46120 formátum, különböző kémiákkal, cell to pack dizájn és strukturális akku, teljesen új elektromos gépek, 800Vos rendszer, kétirányú töltés (vehicle to grid/home/load)...
- egy teljesen új gyár, a többi meg átalakítás alatt.Ehhez képest a minap bemutatott Audi PPE, hát, nem az igazi.
És hát ez is gurul már hála a jó égnek

[link] -
Newlachka
őstag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
És tegyük hozzá,akku "romlásban" is bőven jobbak az I3 számai a többi elektromos autoénál.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
üzenetére
Gyakorlatilag 2027.
NA0/NA1 i3
In production 11/26-6/35
Model range: 40, 40 xDrive, 50, 50 xDrive, M60 xDrive Will be made in Germany and SLP (SLP starts with one year delay). Will include ZA0 M3, may include ZA1 M3 Touring.[link]
Még három év. Érdekes lesz, van egy érzésem a BMW lenyom mindenkit villany téren. Már most is jóval többet adnak el villanyból mint a Merci vagy az Audi. -
törölt tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Megnéztem mi nyilvános hivatalosan:
- NA5 Debrecen 2025-től.
- NA0 München 2026-tól.Nyilván ezek a szériagyártás kezdő időpontjai, mire eljut a piacokra az még néhány hónap.
Valamint: 2025töl 6 új típus két éven belül ezen a platformon. -
törölt tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Jelenleg az új Taycan tölt a leggyorsabban (a kínai csodaautók fantázia értékeit nem érdemes nézni) 10-80 között 18 perc alatt, 97KWh nettó akkunál, ráadásul ezt elég széles hőmérsékleti tartományban tudja hozni. 320kW a csúcsteljesítmény.
-
brumi1024
veterán
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Elnezve a jelenleg elerheto 800V-os architekturaju autokat (pl Taycan) realisnak tunnek ezek a szamok.
-
törölt tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Azt is mondják hogy a töltés is 30%-kal gyorsul.
Egy G08 jelenleg 31 perc alatt tölt 10-80% között. Az durván 50KWh fél óra alatt."Ebből a hármas szedán csak 2028 környékén lesz kapható, nem?"
Hamarabb.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
üzenetére
Mivel a marketingesek szeretnek kicsit ferdíteni tegyük fel 15 kWh 100 km. Azaz 10 perc alatt 45 kWh. Az 270 kW-os töltést feltételez. Kb. ennyit írtam én is, bár kicsit konzervatív voltam. Ugye ebben az a trükk, hogy ez átlag tehát valszeg 350 körül számról indul és 200 környékére megy le.
Ebből a hármas szedán csak 2028 környékén lesz kapható, nem?
-
törölt tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Nem elvileg, a 800 Volt hivatalosan megerősített, ahogy a hengeres cellák, a cell to pack felépítés és a strukturális akku kivitel is.
Ma annyi újat hoztak nyilvánosságra hogy "10 perc alatt akár 300km" hatótáv betöltése. Lehet számolgatni hogy az mennyi lehet
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
üzenetére
Az egy bruttó 100-as akkumulátort feltételez. Valószínűleg valamivel kisebb lesz, mert áramvonalasabbra tervezik az autót emiatt kevesebbet fog fogyasztani.
Az érdekesebb az lehet, hogy elvileg 800-as rendszer lesz alatta amivel azért gyorsabb töltést lehet elérni. Inkább az ami ütne, ha mondjuk tudod tölteni egy 250-el és azt tudja mondjuk 50%-nál is. -
törölt tag
BMW Vision Neue Klasse X.
[link]Debrecen hamarosan nekilát termelni

-
brumi1024
veterán
-
FIREBLADE78
addikt
[link] nyú klássz
mint az a teknős. Hegyes,hosszú orr.
-
törölt tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
"Gondolom ugyanazt a típusú motort rakják előre mint hátra"
Nem, a front motorok jellemzően kisebbek. Egyébként meg pont a BMWnél feltűnő hogy a részterheléses fogyasztás meglehetősen jó a konkurenciához képest, és ez többek között a külső gerjesztésű szinkrongépek használata miatt van.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
Mauzes
üzenetére
Nem mondtam, hogy nem elég csak fura volt érzésre, hogy annyival nem tűnik sokkal erősebbnek mint a 330e. Az iX3 meg kifejezetten gyengébbnek érződött a maga 286 lóerejével.
"Ráadásul ami erősebb, az konstans a fogyasztás rovására megy." - ez ilyen dugattyús logika
Villanynál egy nagyobb, erősebb motor gyakorlatilag minimálisan fogyaszt többet mint egy kisebb társa. Ha már többet kell belőle rakni akkor inkább, de ott is vannak praktikák, meg motor fajták amivel minimalizálni lehet ezt. Egyszerűen lekapcsolod azt a motort. Sajna a BMW-nél a két motoros verziók valamiért jóval többet esznek mint az egymotorosak. Gondolom ugyanazt a típusú motort rakják előre mint hátra. -
brumi1024
veterán
válasz
Mauzes
üzenetére
Ráadásul ami erősebb, az konstans a fogyasztás rovására megy.
Ez belsőégésűnél korlátok közt ökölszabályként működik, de villanynál már kevésbé. A viszonylag egyenletes és magas hatásfok miatt a lábtól függ a fogyasztás, nem a motor teljesítményétől (ha minden más egyezik, pl iX 40 és 50-re ugyanazt a fogyasztási adatot adja meg a BMW). Magasabb tempónál viszont az erősebb fog jobban fogyasztani, ahogy növekszik a fordulatszám.
-
Mauzes
addikt
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Én meg józan paraszti ésszel (vagy csak paraszti) nehezen tudom elképzelni, mire nem elég 340 le és 430 nm, még ha kicsit nehéz is. Ráadásul ami erősebb, az konstans a fogyasztás rovására megy.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
brumi1024
üzenetére
Érdekesek ezek a számok. Nekem is érzésre fura volt, hogy az a 340 Le úgy odaver egyből de amikor húzni kéne akkor meg valahogy kevesebbnek érződött. Valószínűleg a súly miatt.
Van eDrive40-ből xDrive verzió is csak épp nem jött Európába, csak Amerikában kapható. Az partiban lenne a dízellel mivel 390 lóerő környékén van. i5-ből eDrive40-ből van xDrive verzió. Az is lehet LCI-vel fog megjelenni az i4 esetén. -
brumi1024
veterán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
[link] Van 340 kg előnye a dízelnek, és 650 Nm vs 430. Rugalmasságban középtempóról jobb lesz a villany, de 100 fölött megint a dízel a jobb.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
brumi1024
üzenetére
Lassan nem, az akkumulátor árakban hatalmas esés volt, csak szerintem még ez nem ment át az autó gyártókhoz teljes mértékben. Néztem pl. a 330e az csak kicsivel kerül kevesebbe itthon mint az i4 mert az i4-ben van pár extra van ami a sima hármasban nincs meg (park asszisztens, motoros csomagtér, sportülés).
-
brumi1024
veterán
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Nekem igazából csak arra vonatkozott a hsz-em, hogy ideálisan nem kellene jóval drágábbnak lennie az elektromosnak a hasonló teljesítményszintű/felszereltségű belsőégésűnél.
-
Mauzes
addikt
Mondjuk a szlovák áfa 20%, itthon meg 27%, szóval a nettó ár * 7% egy eleve benne lévő differencia az árazásban.
-
brumi1024
veterán
válasz
kardkovacsi
üzenetére
De pl. egy 430i xDrive egy árban van kint az i4 eDrive40-el, itthon meg 6,5M volt a két modell között a különbség.
Szvsz a kinti ár lenne a reális. Teljesítményszintben az eDrive40 a 30i-30d közt van, így egy xDrive-nyival drágább a 30i-nél.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
brumi1024
üzenetére
Az új autó itthon olcsóbb, kivéve az elektromosakat. Elvileg azon kisebb a haszon ezért ott nem tud úgy játszani a gyár ahogy a benzines modelleken és magasabb áfa miatt itthon többre jön ki.
Nem villanynál elvileg Magyarországra kisebb profit rátát használnak (majd jön ShadowBull és megcáfol
). De pl. egy 430i xDrive egy árban van kint az i4 eDrive40-el, itthon meg 6,5M volt a két modell között a különbség. -
KAMELOT
titán
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Nagyon drágák MO-n az autók.
Néztem párat.
Alap motorral 2-4000€ drágább mint SK/CZ
Legerősebb motorral meg 30.000€ drágább.
Kicsit elszállt az agyuk
-
kardkovacsi
senior tag
-
madkiller
őstag
Sziasztok! Hány % kedvezményt lehet mostanában kialkudni egy új BMWre?
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Van. Szauna miatt
-
aliali
csendes tag
válasz
bulikavagyok
üzenetére
Még nincs az autó, jövőhéten kapok.
Sima 95? Vagy prémium?.
bármelyik kútról
Tényleg mindegy? Agip, Auchan?
Addig dízel autóm volt. -
aliali
csendes tag
Sziasztok.
Új 2024 bmw X5 40i milyan Fajta benzin ajánlott?
95-ös és a 100-as, plusz?
Második kérdés az hogy, Shell, MOL vagy OMW?
Köszönöm -
Chris0321
veterán
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Persze és kell egy cég amelyik hagyja, hogy nála töltsd a kocsidat, mert sok helyen még hónapok múlva is rajtad röhögnének ha feltennél egy ilyen kérdést.
-
KAMELOT
titán
-
ilyennincs
tag
Sziasztok, E90-ben aktív kormányzás mennyire szívás, ha megadja magát? Már mindegyik koros, azt olvastam, hogy inkább kerülendő. Van valakinek tapasztalata vele?
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Ki kell építtetni, feltéve, hogy van-e eleve három fázis. 230-as konnektorról is tudod tölteni csak arról lassú. 2,3 kW azaz nulláról száz százalékra valahol 38-40 óra között van. Mondjuk ha napközben a cégben vagy rádugod és akkor 8 óra alatt 16 kWh belemegy.
-
chess001
aktív tag
Holnap ugyanott TA, a két leggyakoribb az 3-as (E36, E46) és MX-5 (NA-NC) lesz.
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Nincsen. Sima 230-as van.
-
brumi1024
veterán
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Nekem már nem jutott pályanap jegy, csak az M felvonulásra, az 15 volt ~20 perc.
Elővételben 60 volt az egész napos jegy (6 felmenetel, 20-25 percesek), 40 a félnapos (3 felmenetel). -
kardkovacsi
senior tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Nincs a cégnél sehol kiépítve egy három fázisú CEE konnektor (így néz ki: [link] ) ? Mert csak annyi kell, abba bele egy töltő és mindjárt lehet 11 kW-al tölteni.
-
brumi1024
veterán
Pannónia Ringen M BMW találkozó és szezonnyitó pályanap.
-
KAMELOT
titán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Meg azért X5-be kényelmesebb a beszállás

vedini: Miket kell majd cserélni?
-
vedini
őstag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Berant a melo es tessek, minden megvaltozik 😀
Egyebkent ez elmegy 80-90km-t elektromosan, micsoda sporolas 😂
hete- ket hete voltam ezredesnel olajcseren, mivel egy a barati korunk, igy el lehetne kezdeni a penzgyujtest, eleg sok mindent kell mar cserelni 160e-nel
I4 jol szuperal, bevalt? -
KAMELOT
titán
válasz
nincsnév007
üzenetére
Sajnos időm kevés van. Szívesen elmennék ilyen talira cska nézelődni.
Mikor lesz és hol bmw tali?vedini: Ilyen zergebaxó utakon én nem próbálgatnám éjjel a kocsit.
-
KAMELOT
titán
-
KAMELOT
titán
-
KAMELOT
titán
válasz
Don.Corleone
üzenetére
Írsz Ezredes -nek és megmondja mi a tuti (mármint amivel kevesebb a gond)

-
Don.Corleone
aktív tag
A legutóbbi kérdésemre megkaptam (pozitív értelemben) hogy kicsit orrszarvú volt, mivel az e46 nem mai darab, így egy "aktuálisabb" kérdéssel fordulnék a tapasztaltabb, esetleg tulajdonosokhoz. adódott egy lehetőség (sajnos) hogy lehetőségem lenne újítani a paripán és régóta, talán a megjelenése óta óriási kedvencem az f30 típus, külsőre első perctől szerelem.
Benzines vonalon mozgok, nem is ingázok, hogy dízel kellene, 2 havonta esetleg egy 400 km-es oda-vissza kör, de többnyire város illetve városkörnyékre kellene így én egy 320i 184 lovas változatot néztem illetve néznék ki, 2012-es N20B20 motorral. A kérdésem az lenne, mi a véleményetek erről a konstrukcióról, kiforrottabb mint az e90 benzinesek? Egy időben utóbbira fentem a fogam, de szerelőm és a racionális eszem végül lebeszélt, hogy jobb a békesség és a kiforrottabb e46 323i. Előre is köszönöm bármi nemű tájékoztatást!
-
Lisztok
kezdő
Sziasztok!
Régóta tervezek autót venni, de eddig nem sikerült rászánnom magam az aktív nézelődésre, illetve amiket eddig kipróbáltam az nem nyerte el a tetszésem. BMW-kben még csak utaztam, vezetni nem vezettem (hátsókerekes autót sem, ha ez számít).
Vágyam mindig is BMW volt, többször is próbáltam magam lebeszélni róla, de valahogy nem tudom elengedni. Azért próbáltam/próbálom magam lebeszélni, mert nem tudom anyagilag megengedhetem-e magamnak. 3 millió körül (ez kb. fél évnyi jövedelmem) vennék autót (ebbe nem számítom bele az átírást), tehát E szériás példányok férnének bele a keretbe. Igazából az E90 és E60 között vacilálok. Nem elvárás, de örülnék az automata váltónak is. Nem tudom ilyen összegből mennyire lehet normálisnak mondható példányokat kapni a mai elrugaszkodott árak mellett. Lehet?
Dízelt jobban szeretek vezetni, de az én használati szokásaim mellett úgy gondolom egy benzinessel jobban járnék. Várhatóan heti 1-2 alkalommal mennék "nagyobb" távot (100-150 km), illetve kisvárosban szaladozáshoz használnám az autót. Viszont pozitívumot nem igazán találtam az ilyen korú benzinesekről (főképp a 20i-k után nézelődtem), illetve minden BMW-s ismerősöm dízel párti (30d). Szóval tanácstalan vagyok.
-
KAMELOT
titán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Navi biztos jelzi, mert azok fixek
Ne legyünk már bénák
-
KAMELOT
titán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
1. Olyan szakaszon menj ahol nincs traffipax
2. Menj egyedül
3. Olyankor menj amikor kicsi a forgalom (hétvége este)
Pl. Tatabánya - Bábolna között lehet nyomni!
Chrys_: Valószínűleg az új paripában nem lesz korlát. Így majd ki lehet próbálni a 290km/h végsebességet
-
Chrys_
addikt
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Én meg 210kmh-ra állítottam a figylemeztetést, hogy onnan már csak óvatosabban gyorsítsak, mert téli gumi van még az autón

-
FIREBLADE78
addikt
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Bünti viszont már sok
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Azért 190 nem a világ vége
Szerintem még ott is atom stabil lesz az autó. F30-nak semmi probléma a 200.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen széket vegyek?
- Napelem
- Más termékek kárára gyárt több AI gyorsítót idén az NVIDIA
- PlayStation 5
- Milyen monitort vegyek?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Vicces képek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Lian Li SP850 SFX tápegység /850W Gold/Full moduláris/Fehér/Újszerű/Garancia/Számla/
- Dell Latitude 7210 2-in-1 12" FHD touch, i7 10610U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB Zalman T4 Plus Chieftec 650W
- Xiaomi Redmi 14C 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)
Gratula az autóhoz!