Hirdetés
-
Mobilarena
Topiklakók, és autóik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Egyrészt. Másrészt a Teslákkal sokkal több gond van mint a BMWkel.
-
törölt tag
válasz
chess001
üzenetére
"Az hogy alulméretezi az alaktrészt és 8 év gari van rá, úgy nem annyira érdekel."
Akkor te vagy az a célcsoport, akinek kizárólag az számít, hogy mi van a papírra írva. Aztán ha az egész cucc elfüstöl egy komolyabb gyorsítástól, akkor meg nézel mint hal a szatyorban, hogy most mi van, hiszen a papíron nem ez volt.
-
törölt tag
válasz
chess001
üzenetére
"LMP1 mi is?"
Az LMDh-ra gondolsz? Az egy rendes versenyautó, ami már jóideje versenyez a világban. Semmi köze egy max. egy körre való, semmiféle szabályzatnak meg nem felelő, egyedi épített pályagéphez.
"De egy autó bármely alkatrésze nem olyan, hiszen akkor a gyártók se tudnák, szóval ez elég erős önellentmondás."
Egyáltalán nem az. Amikor egy rendszer minden eleme kórosan alul van méretezve, akkor te maximum az egészet cserélni tudod. Egyes alkatrészek cserélgetése nem vezet sehová.
"SU7 nem csak versenycéllal van"
Semmilyen versenyen nem fog részt venni. Maximum majd körrekordot akarnak vele dönteni.
"jelenleg a legerősebb villanyos bmw sehol sincsenek ehhez a modellhez képest"
Ez nem modell, ez egy egyedi példány. Ilyet bárki tud csinálni, értelme kábé nulla.
Mellesleg pont az elektromos autók azok, ahol a papírra írt teljesítmény semmit sem jelent, mert gyakorlatilag mindenki azt ír le amit akar. Lásd Tesla. -
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Vidéki Teslásként persze ez szívó, de szerintem az ezt belekalkulálja, valóban kényelmetlen, de egy BMW-t szervizbe hordani szintén, ahhoz is el kell oda menni, előtte időpontot foglalni, és várni, pontosan tudod Te is.
Persze, a BMW felé húz a mérleg, de ez itt most nettó kővel dobálása a másiknak.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Hány BMW szerviz van az országban és hány Tesla vagy BYD?
Én arra reagáltam, hogy őt nem érdekli, hogy hiba van benne ha van rá garancia. Nagyon nem mindegy, hogy minden egyes garanciás dologért be kell menned a szervizbe és ha abból csak egy van lehet utaznod is kell egy fél napot miatta. -
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Ez bármelyik gyártóra igaz, nem tudom miért kell most a Tesla-ra verni a dolgot...
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
chess001
üzenetére
Azért veszel új autót mert nem akarsz ezekkel szívni. Főleg ha az autó mindennapos használati tárgy nem csak olyan jó ha van dolog.
Én a végén már a falra másztam, hogy a szervizbe járkálok, hogy garanciában cseréljék az aksit az autómban. Bár számítottam erre, hogy ez fog történni 5 év után de akkor is szétvágott az ideg amikor már olyan tizedjére mentem a szervizbe. Többször több napra ott kellett hagynom az autót.Az milyen nagyszerű amikor Tesla alkatrészre vársz hónapokat. Ott van szöcske sorozata, hogy mennyit szopott a Teslájával, meg azzal, hogy egy darab szerviz van az egész országban.
Szóval attól, hogy van garancia még senki se fogja kifizetni az elbaszott idődet.
-
chess001
aktív tag
Mindenkinek a saját szempontjából van igaza, de hülyeségnek beállítani hülyeség...
Miért neked mi jut az eszedbe egy csővázas versenyautóról, ami ontopic?
Én vásárlói nézőpontból értékelem a villanyautókat, pont nem érdekel, hogy tesla, xiaomi, porsche, vagy bmw jelvény van rajta, hanem, hogy melyik az ami nekem legjobban tetszik.
Az hogy alulméretezi az alaktrészt és 8 év gari van rá, úgy nem annyira érdekel.
Meg azért a legutóbbi szériák előtti BMW-k sem voltak a legjobb választások fékeket tekintve és még sorolhatnánk, hogy milyen problémák voltak-lásd a topicszerelő szösszenetei, amiket pl egy villanyos sose fog produkálni... -
CharlieDrop
veterán
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Vagy hülyeségeket hord össze, nézőpont kérdése

Nem látja a fától az erdőt. Amikről beszél sokszor részigazságai vannak, amiket teljes igazságként akar beállítani. Máskor szubjektív dolgokat hasonlít objektívekkel. Nem azt jelenti nincs igaza sohasem, de pl. a mostani LMP1-es dolgot kár volt belevenni, legalább is úgy, ahogy behozta.
-
chess001
aktív tag
válasz
üzenetére
"egy csővázas, kibelezett barkács pálya versenyautó."
Az LMP1 mi is?
"Vannak dolgok, amiket nem tudsz befejezni..."
De egy autó bármely alkatrésze nem olyan, hiszen akkor a gyártók se tudnák, szóval ez elég erős önellentmondás.
"Ehhez aztán tényleg semmi köze az egésznek."
SU7 nem csak versenycéllal van, jelenleg a legerősebb villanyos bmw sehol sincsenek ehhez a modellhez képest, amit ezzel a pályaverzióval reklámoznak, szóval nem olyan nehéz látni az összefüggést, mivel egy piacra készülnek... Egy Dacia Springnél is van köze az i-khez.
Link -
törölt tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Pontosan így van. A vicces az egészben egyébként az, hogy a közvélemény technológiai lemaradásként értelmezi azt, hogy az európai gyártók ragaszkodnak a megszokott tervezett minimális élettartamokhoz, és emiatt nem adnak el irreálisan gyorsan tölthető autókat.
Hasonló mint a Tesla. A Tesla gyakorlatilag mindent alulméretez, a lehető legsilányabb módon tervez, tesztel és gyárt le mindent, közben pedig valami nagy technológiai újítóként ünneplik, aki forradalmi változásokat hozott az autóiparba. Közben semmi mást nem csinált, csak gátlástalanul silányít és olcsósít.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
kardkovacsi
üzenetére
én sehogy sem akarom ellenőrizni. És ezeket csak az évek hozzák vissza. Vagy van/lesz rá kutatás, bármi.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
De a rendesen bírja dolgot hogy ellenőrzöd?
Az aksi az pont az ahol a klasszik kínai mentalitás lubickolni tud. Nem tudod ellenőrizni, hogy jó lesz-e, majd 4-5 év múlva kiderül, hogy szarják össze magukat sorban.
A BYD is nagyon komoly problémákat mutat. Björn videójában ott van, hogy ugyanabban a pakkban egyes cellák 25 fokosak míg mások meg 52 aminek az a vége, hogy az autó nem hűti a cellákat, gondolom a 25-öst nem akarja túlhűteni, viszont az 52-es meg limitálja a töltést és szépen leszabályozza a DC töltést. Egyrészt már ez magában felvett kérdéseket, hogy a 30-80%-nak megadott időt se tudja hozni az autó és akkor arról nem is beszéltünk, hogy milyen hatással lesz ez az akkumulátor pakk élettartamára.Mindig ez van, ezzel lesznek olcsók. Napelemes inverter Deye, tudása alapján az egyik legjobb, csak épp bele van írva a doksijába, hogy milyen alkatrészek vannak benne (tiszta neves gyártók kondijai, kontaktorai), szétbont meg kiderül, hogy bizony azok az alkatrészek noname cuccok.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
üzenetére
Így van, a nem rendes sportautó tervezést lehet 1-1 helyen erősíteni, de nem lesz ugyanaz, mint amit annak terveztek.
@chess001: Nézd meg Anti videóját, összehasonlít sok-sok mindent egy utcainak tervezett platform sportos autót és egy sportautónak tervezett autót, de kérlek értően nézd végig.
-
törölt tag
válasz
chess001
üzenetére
"majd ezt is befejezik a tunerek"
Vannak dolgok, amiket nem tudsz befejezni. Egy krónikusan alulméretezett hajtáslánccal nem tudsz mit kezdeni. Persze az összes Teslában gyakorlatilag minden krónikusan alulméretezett, ez meg is magyarázza a súlyt is.
"Mondjuk LeMansban a bmw lmp1-es prototipus sem talált annyira körbe és viszonylag kevéssé emlegetted ;P"
Ez megint hogy jön ide?
"De ennek a xiaominak a fényében már értem, hogy miért emlegetnek 1 kw-s M-et."
Ehhez aztán tényleg semmi köze az egésznek. Az ilyen egykörös, utcai használatra és versenyzésre is teljesen alkalmatlan egyedi prototípusoknak nem sok jelentősége van.
-
chess001
aktív tag
válasz
üzenetére
Az előző M3P azért elég jól ment már, majd ezt is befejezik a tunerek, a 1.8t össztömeg jó alap, az nincs meg kb semmelyik másik gyártónál sem. De azt az óriási előnyét, ami volt eddig lassan kezdik a többiek ledolgozni.
Mondjuk LeMansban a bmw lmp1-es prototipus sem talált annyira körbe és viszonylag kevéssé emlegetted ;P
De ennek a xiaominak a fényében már értem, hogy miért emlegetnek 1 kw-s M-et. -
törölt tag
válasz
brumi1024
üzenetére
Ha már versenypályás lebőgés. Tesla Model 3 Performance. Pár kanyar után nemes egyszerűséggel kigyulladt a fék, utána meg annyira leszabályozta a teljesítményt a túlmelegedés miatt, hogy alig vánszorgott.
És akkor van aki tényleg egy lapon emlegeti ezeket például egy M4-gyel. LOL.
-
törölt tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Csak hát ezt senki sem fogja tudni leellenőrizni...
-
törölt tag
Remélhetőleg ebbe a hárommotoros izébe már tesznek féket is, nem úgy mint az utcai autóba.
-
törölt tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
A töltési idő önmagában nem jelent semmit. Bármit fel lehet tölteni nagyon gyorsan, csak nagyon hamar szarrá mennek a cellák tőle.
-
brumi1024
veterán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Nem kozoltek honnan hova. Ioniq 5N gyari adata 18 perc 10-80%, egy 10-70 vagy 15-70-nel mindjart meg is lehetne a 12 perc.
-
chess001
aktív tag
Kicsit lelombozó, hogy ezen nem kékfehér embélma van:
https://mobilarena.hu/hir/rekordra_hajt_a_xiaomi_su7_ultra_valtozata.html -
kardkovacsi
senior tag
válasz
brumi1024
üzenetére
Áhhh, mondjuk gondolhattam volna erre. Ha nem más az övvonal 10 centinél
mivel pont annyi az aksi. Igaz a lábtérből is lopva van, mert azt egyértelműen érezni, hogy kisebb a távolság az ülőlap és a padló között.
Igen G22 1383 mm, G26 440i 1442 mm, G26 i4 1448 mm. Az utóbbi kettő különbsége lehet az M csomag is mivel itt nem merik leengedni úgy az autót, védendő az akkumulátort. -
brumi1024
veterán
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Akku miatt van magasabban a G26, a coupé (G22) alacsonyabb (az F30-nál is), lentebb is ülsz benne. Ezzel nem nagyon tud mit tenni a gyártó.
Mondjuk a belsőégésű 5-ösre ez nem mentség. -
kardkovacsi
senior tag
Holnapra felhőszakadást meg nagy vihart mond az időjárás, beálltam a garázsba az F30-al is. Sajnos úgy adta ki anno, hogy 5,5 lehetett max a garázs szélessége amibe egy kis autó meg egy nagy autó befér de két nagy már nagyon kényelmetlen így eddig kint álltam vele a ház előtt.
A lényeg, hogy ott áll egymás mellett az F30 meg a G26 és durva, hogy mennyit hízott egy generáció alatt. A g26 övvonala vagy 10 centivel magasabban van, a kereke is nagyobb, átmérőre, az orra is magasabb. Az F sokkal sportosabban is néz ki emiatt, hiába a coupé forma a másik oldalon.
Nem is értem miért kell hizlalni egyfolytában az autókat. -
kardkovacsi
senior tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
De nem is kell sok, mondjuk egy M3-ason van Gödöllőnél és Hatvannál egy-egy 100-as Shell, van picit távolabb egy 180-as TEA (BMW charging még 75-öt mond rá de már upgradelve lett 180-ra) Gelejnél van mindkét oldalt egy-egy 180-as TEA, oda terveznek még mindkét oldalra egy-egy Ionity töltő szigetet is, illetve északon lesz még egy 200-as TEA is.
Persze az ideális az lenne ha 30-50 kilométerenként lenne egy Ionity, de ez már így is használható, ahhoz képest, hogy 1-2 éve itt nem volt semmi.A másik oldalról errefelé kevés az átutazó és csak akkor töltesz ilyen DC-n ha hosszú távra mész. Mi szoktunk lejárni Nyíregyre, nálam kb. úgy fog kinézni, feltöltöm 100%-ra itthon. Odaérek olyan 40-45%-al majd valahol beletöltöm azt a 10-20 kWh-t és jövök is vissza. Nem kell útközben megállni.
M1, M7 emiatt pl. más, ott rendesen van töltő és tényleg már-már ideális állapotok uralkodnak, 3 Ionity, több shell és mol plugee.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Az a rengeteg töltő nem olyan sok, vagy csak Pesten van kb. 3. ahogy elnéztem.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Valójában csak oda telepítenek manapság. Szerencsére nagyot változott mostanság az ország töltőellátottsága mióta a Shell rengeteg töltőt lepakolt a Tescók mellett. Illetve Debrecenben és Nyíregyházán 300-as töltőik is vannak (nyíregyházi még nem online csak a képek alapján tudni mi van ott), pontosabban egy kétkaros 300-as ami osztja a teljesítményt illetve egy kétkaros 150-es ami ugyancsak osztja ha többen vannak rajta.
Illetve van egy magyar szolgáltató a TEA akik ugyancsak nekilendültek és elég sok helyen van nagy teljesítményű DC töltőjük.
[Itt] meg tudod nézni, a szűrőt CCS-re állítva vagy mondjuk 100-ra a minimum teljesítményt. A nagyobb inkább, hogy ahogy olvasom sok helyen ha elbaszódik a töltő akkor azért nem rohannak megjavítani, illetve ahol csak egy van ott azért bele lehet akadni abba, hogy épp valaki ül a töltőn. -
brumi1024
veterán
válasz
Tsebacsi
üzenetére
ABRP-t es a My BMW appot szoktam elore nezni, Budapestrol elobbi 2 db toltessel tervez az en beallitasaimmal (Tesla es Ionity a preferalt halozatok). Elsore a Sormas Superchargeren 25 percet (35 -> 84%), masodszorra a Ljubljana SUC-on 23 percet (11->61%) es 18%-kal tippeli az erkezest. Fuggoen attol, hogy a cel kornyeken milyen a toltohalozat lehet finomhangolni az erkezesi szazalekkal. ABRP a toltore bokve jelzi mik erhetoek el, mindket jelzett toltonel van WC.
Menet kozben meg a gyari navit hasznalom, az berak plusz toltest ha szukseges, de elore igy legalabb van elkepzelesem arrol hol toltok.
-
brumi1024
veterán
válasz
Tsebacsi
üzenetére
A gyorstoltok jellemzoen benzinkutnal esetleg bevasarlokozpontnal vannak (persze van kivetel). 1 orat amugy nem szokas es nem is erdemes allni toltesenkent, okolszabaly, hogy gyorstolton nem toltunk tele. 10-70(-80) amit erdemes gyorstolton tolteni, utana egyreszt nagyon lassul is, masreszt feleslegesen nyirja az akksit. Annyit kell tolteni, amennyi a kovetkezo toltoig eleg (vagy ameddig magas teljesitmennyel tolt), ez max 20-30 perc, de siman lehet 5-10 is, ahogy az utvonaltervezo tervez.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Az igen, letöltöttem az appot, itt az Ikea töltők 190 Ft, háááááát....
-
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Az szép nagy pakk!
Mennyire jellemző itthon vagy nyugatra, hogy a töltők valamilyen "infrastruktúra" mellett vannak, pl. benzinkút, bolt, WC, ilyesmi? Asszonynak ez a fő félelemfaktora azon kívül, hogy max kb 1 óra állás van mellette, míg teleszívja magát az autó. -
Rossi
addikt
válasz
kardkovacsi
üzenetére
130-as korlátozásnál 150-től, de inkább 151-től büntetnek csak, alatta helyszíni bírság van csak, ami autópályán nem igazán szokott lenne.
150 tempomattal végtelen + 1x mentem már át telepített traffi alatt.
-
brumi1024
veterán
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Nem, i4 M50, 19” sportgumi (ráadásul ebben a méretben nincs is P Zero elect, csak sima), szóval a második legrosszabb kombináció a 860M után.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
brumi1024
üzenetére
De az az iX, nem? Egy SUV-tól a 22 teljesen jó.
Én direkt fogyasztásra hegyeztem ki ezt az i4-et. Nem kértem M csomagot -5%, 17-es aero kerék van rajta az még 10-15% egy 19-es normál küllős kerékhez képest.
Bevallom én is meglepődtem a számokon. ABRP 11%-os akkumulátort jósolt mire hazaérek ehhez képest maradt 30%. Valószínűleg ők is az átlag M csomagos nagy felnivel kalkulálnak mivel a legtöbben azt veszik. -
kardkovacsi
senior tag
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Nettó 80,7 kWh. Tőlünk nyugatra van "minden".
Valójában az M7 is teljesen ok, van sok 100 feletti töltő köztük néhány Ionity is. Mostanra Már az M3 is járható, mivel Shell Recharge meg a Tea szépen telepakolták töltővel az M3-at és egy Ionity is jön Gelejre (ott van jelenleg a TEA-nak is pár töltője meg a Shellnek is). -
brumi1024
veterán
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Amúgy elég fogyasztás, én Bp-Alsóörs távot jöttem tegnap, 22.
-
brumi1024
veterán
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Viszont a telefon töltés (wireless charger) az teljesen hasztalan.
Igen, én másodszorra örülök, hogy nincs.
-
Chrys_
addikt
válasz
kardkovacsi
üzenetére
" amikor megállt a sor egyből kihúzódott oldalra, írta is, hogy nyitja az emergency sávot"
Mondjuk ez jól jönne sokszor a régebbi autókban is

-
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Ez mekkora akkus? Fszom tegnap este megnézem mennyi Tesla supercharger van tőlünk nyugatra, és kicsit meglepődtem a nagy számokon. Plusz ugye még az egyéb töltők is...
Egyre értelmesebb okként jön szembe a full EV-re váltás. Csak az ára hervasztó
-
CharlieDrop
veterán
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Köszi. Így már értem.
-
kardkovacsi
senior tag
Ma mentem egy Üröm-Fonyód-Üröm távot ami hasra olyan 80%-ban autópálya. Odafelé lehetett jobban menni, visszafelé volt egy szakasz (a 71-estől Székesfehérvárig) ahol lassan ment a sor, amúgy meg végig próbáltam 130 vagy fölötte menni. Lehet egyszer le is fotóztak egy ilyen fix telepítésűnél mert épp 143-on volt a tempomat. Kicsit magasabbra tettem, hogy ha megindul a sor ne akasszam meg 130-al, erre mindenki kisorolt előlem, nem is értettem miért, aztán láttam az oszlopot
A waze meg nem szólt, sajnos az öt éves Xs nem viseli jól ezt a nagy kijelzőt.
De a lényeg:
100%-al indultunk és 30% maradt az autóban mire hazaértünk.
A driving assistant professional az kurva jó, annyira kényelmessé teszi a vezetést. megérte az árát, nagyon. Finoman végzi a dolgát, nem hintázik a sávokban. Mondjuk ilyen német precizitással csinált mindent, amikor megállt a sor egyből kihúzódott oldalra, írta is, hogy nyitja az emergency sávot. Ugyanez a precizitás, hogy nem enged jobbról előzni amire nyomott is egyszer egy nagy féket, sor lassul belső sáv jobban mint a külső erre az én autóm is nyomja a féket mint a süket a csengőt, pedig messze volt még az előtte lévő. Mondjuk mutatta is a kijelzőn, hogy a balra lévő autóra is állította a követési távolságot. Ettől mondjuk kicsit morcos lettem ki is kapcsoltam ne okoskodjon itt, ez Kelet-Európa.
Viszont a telefon töltés (wireless charger) az teljesen hasztalan. Asszony telefonját próbáltuk vele tölteni és 10%-ot töltött bele több mint fél óra alatt. Az tuti nem érte meg az árát. Kész átverés az egész. Sajnálom, hogy nem olvastam utána előbb, tuti nem rendeltem volna.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Nekem ment az Elen tavaly előtt. Simán regisztráltam cégre, a 330e-t töltöttem AC-n kétszer. Sajnos a BMW kártya a horvátoknál nem ér semmit, kivéve az Ionity. Amúgy ha Dalmáciába mész akkor Ionity-vel le lehet hozni az egészet. Más kérdés, hogy sorok szoktak lenni, főleg csúcsidőben. Ha lehet ne akkor menj

-
kardkovacsi
senior tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Parkl nem indul BMW kártyával és nekik teljesen random árazásuk van. Nyíregyházán pl. minden AC töltőjük 250 Ft / kWh.
-
brumi1024
veterán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
My BMW applikációból vagy az autó navijából kiderül.
-
brumi1024
veterán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Ahogy nézem az sincs.
-
FIREBLADE78
addikt
Kérdés,hogy horvátban az elen megy e vele. Remélem igen. Igaz appot leszedtem. Nagyon félek,hogy út szélén maradunk.
-
brumi1024
veterán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Aldit szoktam használni, az megy, elvileg a Lidlnek is kellene.
-
brumi1024
veterán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Nem mutatja nekem, lehet hogy nem megy BMW kártyával? Örs vezér terét néztem, Budaörsön Mobilitit mutatja 269-ért.
-
FIREBLADE78
addikt
Appban azt mutatja,hogy lidl 125 Ft ac-n. Működik a lidl vagy aldi bmw kártyával? Úgy rémlik hogy anno hiába nyomkodtam a kártyát,nem indult el. Csak lidl appal
-
malacka87
őstag
Új M5 videókat látta már valaki? Ez valami ocsmány lett... Így szétbaszni egy szériát komolyan! Ez is valami wishes verzió lett...
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Felmész a BMW Charging oldalára, térkép és ott van az összes elérhető töltő.
[link]
-
brumi1024
veterán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Jaja, mindegyik DC ennyi, a 300-as is (kevés van egyelőre, de ígértek újabbakat). Egyébként applikációban a térképen is látszik.

-
FIREBLADE78
addikt
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Hol írja a molt? Van egy nálunk. Akkor oda kellene járnom ennyiért.
-
brumi1024
veterán
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Ja látom, ott 145 a DC és 145 az Ionity is.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
brumi1024
üzenetére
A Merci ilyen szempontból jobban csinálja. Haver most vett egy EQA 250+-t és ahhoz adnak fél millió töltést 3 évre, meg egy évre talál a max tarifát. Ott ilyen sávos árazás van. M meg L csomag.
A poén az ugyanaz a cég csinálja mindkettőnek, mert még a térkép, a design minden ugyanaz. -
brumi1024
veterán
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Nem, az ugyanaz a két előfizetésen.
-
brumi1024
veterán
válasz
kardkovacsi
üzenetére
22 májusában indult, azóta folyamatosan van (ugye az első év ingyenes). Ha folyamatosan fizetted akkor nem változattak az áron, ha megszünteted már csak az újat kötheted, amit most adnak.
-
brumi1024
veterán
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Na a Plugee-t észre sem vettem, az elég jó (Mobiliti árazás mókás volt amúgy is, bár én még látom őket az applikációban árral együtt). Ahogy olvastam páran írtak az Ionitynek, hogy gyártói kártyákkal várható valamelyik csomag a közeljövőben, nemleges volt a válasz.

Igen, az iX-hez kapott kártyán még a korábbi Ionity szerződés van, ott még mindig 105 Ft/kWh áron lehet tölteni, az kifejezetten jó ár.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
brumi1024
üzenetére
Ez mondjuk igaz. Sajnos a BMW Charging kártyát eléggé kilúgozták. Kiszedték belőle a Mobilitit, mondjuk annyi, hogy bekerült az összes MOL Plugee így 160-ért lehet tölteni gyorsabb MOL töltőkön is. Volt régebben is BMW Charging kártyám és csak így véletlenül rátaláltam egy tavalyi árlistára. Ausztria AC 0,11 per kWh, most meg 0,46.
Ezt nem is értem, ha az Ionity bevezet ilyen csomagokat akkor legalább megtehetne annyit a BMW, hogy továbbadja a kedvezményt.
-
brumi1024
veterán
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Elvileg várunk még egy szoftverfrissítésre Európában. Mondjuk most annyira nem jó deal a Plug&Charge Ionityn, 220Ft/kWh a kedvezményes ár, Ionity Motion/Power csomaggal 200/160 Ft, Tesla meg 188/178 lokációtól függően. BMW charginggal az Aldis/Shell Recharge gyorstöltők érik meg, 159 Ft-ért.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Tényleg te tudtál végül szerezni Provisioning Certificate ID (PCID-t)? Megy a plug and charge-od?
-
H.Ezredes
őstag
Hivatalosan akinek van online hozzáférése ( pl nekem ) cserélhetsz garancia időn belül is olajat féket bármit. Viszont ha garanciális probléma van imádják kijátszani azt a kártyát,hogy nem márkaszervizben volt elvégezve a szerviz. Ez mondjuk különösen akkor lehet érdekes ha pl motor probléma van egy lámpa hibánál annyira nem... A garanciális ügyintézés ,hogy mondjam hagy némi kívánnivalót maga után. Alapvetően ha márkaszervizben szervizeled is szeretnek mindenbe belekötni. Sajnos ez a valóság. Viszont ez nem BMW specifikus mert egy utángyártott termék esetében is van,hogy hónapokig ülnek a hibás alkatrészen és mindent kitalálnak miért jó az ő alkatrészük és miért te vagy a hülye sokszor olyan esetben is,hogy a beépítésnél azonnal jelentkezik a hiba.... Mondjuk a legutóbbi BMW-s garanciális ügyintézés flottul ment gyári új szelepfedél szar volt a ragasztásnál jött ki a kartergáz füstölt a motortér. Videó / kép / szakvélemény és azzal speciel nem volt gond. De ismerősök akik forgalmaznak gyári alkatrészeket mesélnek olyan sztorikat..... És természetesen amíg garanciális ügyéntézés van addig hetekig vagy hónapokig áll az autó ( persze amúgy ők leszarják ) ?!?! nyilván nem.... Volt olyan is,hogy teljes 0-ról full motorgenerál M70 V12 minden is új és szar volt az új hidrotőke kitartott elgörbítette a szelepet. Motort nyilván szét kellett szedni hónapok után elfogadták a garanciális igényt és adtak 1 másik hidrotőkét az,hogy mennyi plusz munka és mennyi plusz költséggel járt ez a mutatvány azt meg te beszoptad

-
brumi1024
veterán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Köztes, extra cserénél, gyári alkatrésszel? Nem ugrik.
-
H.Ezredes
őstag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Nem. "csak" 46 a szűrő + a csere. Nyilván nem gyári dobozban olcsóbb a szűrő meg a csere is ha nem a márkaszervíz csinálja.
-
H.Ezredes
őstag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Alapvetően ez azért nem jó mert pl a pollenszűrőt évente vagy 15000 ezrenként kellene cserélni és ezt nem én állítom hanem aki gyártja magát a szűrőket a BMW-nek is pl... A retket ugyan úgy szűri teszem azt elmentél egy szűrővel 2 év alatt 50 ezret az tök jó egészséges ...
-
Mattb
senior tag
Sziasztok!
hogy tudok kideríteni egy f15 x5-rol, hogy milyen vezetés segítő rendszerek vannak benne? Vészfék asszisztens érdekelne.
rendszam és alváz szám rendelkezésre áll.
elore is köszönöm -
kardkovacsi
senior tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
2026 július 12 azaz 2 év és nincs semmilyen kilométer korlátozás.
-
H.Ezredes
őstag
-
chess001
aktív tag
Ez nagyon jó kis videó az M8-ról-meg amúgy ahogy a BMW-t látják, kb. én is így vagyok-lennék vele:
Youtube -
törölt tag
A minap láttam futólag az új X3-at forgalomban álcázás nélkül. Megint a szokásos játék: fényképeken fura, élőben teljesen jó.
-
tasiadam
veterán
-
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Gratu hozzá!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED monitor topic
- Házimozi belépő szinten
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Futás, futópályák
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AliExpress tapasztalatok
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Új/Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M4 /24GB/1TB - Ezüst - MAGYAR - 15 Ciklus - 2,5 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI Gaming X RTX 3060Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol Starfield extrákkal garanciával
- iPhone X 64GB 100% (3hónap Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Köszönöm!

Ha ezt tudom. 20-as dc 159?
Az milyen már...