Hirdetés
- Yettel topik
- Mobil flották
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 17 - még mindig tart
-
Mobilarena
Topiklakók, és autóik
Új hozzászólás Aktív témák
-
chess001
aktív tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Hát nem teljesen így van. Mi most vettünk egy 3 éves Mini Cooper SE-t, tök jó cucc. Új BMW-k nem is tetszenek. Kétkerék meghajtású Porsche-ból nincs olyan, ami ne tetszene.
-
törölt tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Élőben sokkal jobban néz ki mint a képeken, semmi audis nincs benne szerintem. Az utóbbi évek egyik legjobb BMW formája.
Belül nem láttam még közelről, de az sem audis, az Audi sokkal komplexebb formákat használ belül és több képernyőt. -
chess001
aktív tag
Azért ez is:
-
brumi1024
veterán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Nekem sem jön be (mondjuk a SUV nem az én világom), de az M5 egyre kevésbé tűnik furának külsőre (a 2.5 tonna persze szomorú), szóval lehet idővel ez is változik.
-
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Az új X3 is rusnya szvsz, ormótlan formátlan, az XM-re hasonlít, de ott a tank forma oké, itt viszont a maradék kecsesség is elveszik, egy guruló doboz ronda lámpákkal, felszereltségfüggően meg irtó gagyi, összevissza csíkozott hűtőráccsal. Ránézek és sajnálom azt, aki megveszi, ütném aki tervezte...
-
CharlieDrop
veterán
ja és láttátok az új X3 tesztet, csak képekről tűnik túl audisnak, vagy élőben is túlletisztult?
-
brumi1024
veterán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Én is tudom, de gyári szettet magától felismer.
-
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Vadi újak 😢
-
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Én abban bízok, hogy ezek a Brit tunerek kicsit túlhúzták ezt a motort. Nekem bőven elég ez, amit kapott, érzésem szerint most lett 250LE a benzines motor a korábbi 185 helyett, azaz elértük a 30i szintet. Azért ez a 95 para nekem kicsit furcsa, de láttunk már karón varjút, innentől csak 100-as megy bele. Ennyit megér a dolog...
A TPMS szenzorral még szívok, baromi érdekes, hogy 1 hétig megy aztán eldobja és 2-3 hétig semmi, aztán egyszer csak megint megtalálja, megy max 1 hétig, és megint huss. "Vicces" kis körforgás ez. -
brumi1024
veterán
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Igen, “kommunikálják” a méretet. Illetve szerintem nem konkrétan a méretet, mert teljesen felesleges egy szenzorban annyi információt tárolni és küldeni, hanem a TPMS kaphat valami azonosítót inicializáláskor (erre van elvileg eszköz), ami alapján majd az autó rendszere párosítja egy gumiméret konfigurációhoz (a támogatott méretek ugye eleve el vannak tárolva, manuálisan ki is lehet választani). Pl kap egy 821-es azonosítót a TPMS, amihez a 225/40R19 W, 255/35R19 W kombináció tartozik, ezt az azonosítót megkapva az autó meg beállítja a gumiméretet és tudni fogja a helyes nyomásértékeket.
-
kardkovacsi
senior tag
Ahogy nézem az újabb TPMS szenzorok valahogy kommunikálják, hogy milyen gumi került fel az autóra. Ez igaz? Ha igen, akkor hogy tanítják fel őket, van valami eszköz amivel rá lehet tölteni, hogy milyen gumik vannak a keréken?
-
H.Ezredes
őstag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
A-s. Ő szerette volna. Megbeszéltük,hogy innentől 100-as üzemanyaggal használja csak.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
brumi1024
üzenetére
Az A-s motoroknak elvileg gyengébb dugóik vannak és hajlamosak a törésre tuning esetén ha sima 95-ös benyával vannak használva. Az FB 330e csoportban elég sokan és sokszor írtak róla. Briteknél nagy divat ezeket 330e-et tuningolni és ez ilyen közmegegyezés, hogy az A-t inkább meg se vedd ha húzni akarod. Tegnap pont szembejött egy újabb poszt és egyből Tsebacsi autója jutott eszembe.
-
brumi1024
veterán
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Kivancsisagbol: miert?
-
tasiadam
veterán
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Vagy egy LS motort
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Annak, bár ugye minden viccben van egy kis valóság.
Szerintem megoldható lenne, csak elég combos ára lenne, mert ugye akkor garancia vesztés, stb. Nem 1,3M lenne az ára mint ahogy az újnál van
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Hm. Jó lenne. Gondolom viccnek szántad?!
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Esetleg belemókolhatod az xDrive verzió első motorját
-
Newlachka
őstag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
én is szeretem a Videóit,csak ne Tiktokon lenne 😅😂
-
H.Ezredes
őstag
Tsebacsi G30-a is elkészült. Kapott egy Stage1 programot is a rendszerteljesítmény ~340LE / 540Nm A gyári programhoz képest hatalmas a különbség.
Beugrott egy individual G11 740xd 60E Km-el.
-
Chrys_
addikt
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Motorral :D
1 hétig így jártam vele városban. 4 hetes volt a gumi.
-
negro
őstag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Igaz nekem nem a futofelulet szelen, hanem kozepen volt 100-as szog vagy 3x is de nem volt gondom. Kukac javitas es minden gond nelkul lejartam a gumit... nem is eresztett.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
kenwood
üzenetére
Annyira nem vészes. Inkább az, hogy útközben valahol leenged újra. Nem a szerkezet sérült hanem az probléma, hogy a tapasz amit ráraknak elengedhet és akkor szépen leenged újra

Alapvetően elég sok ilyen tanácsot kaptam az elmúlt években amikor mindig kiderült, hogy az újabb eladás volt a cél semmint valós probléma. Ezért minden esetben próbálok egy független véleményt is beszerezni. Közben kiderült van egy gumis ismerős majd őt megkérdem mit mond erre
-
kenwood
veterán
válasz
kardkovacsi
üzenetére
En ilyen esetben mindig az ovatosabbra hallgatnek. Inkabb dobjak ki par tizezezret feleslegesen egy jo gumi lecserelesere, mint a csaladom szazezreket,milliokat a temetesemre.
-
kardkovacsi
senior tag
Sikerült a fentit tegnap bekapnom. Ezek a torx csavarok a kedvenceim
Már a második 2 éven belül.A gumis megragasztotta, de azt mondja mivel a tapasz a kinyúlik a szélébe a guminak ezért egy idő után le fog dörzsölődni mert ott már állandóan összenyomódik ahogy gurul, szóval vegyek egy újat.
A főnöke szerint meg valószínűleg nem lesz baja és elmegy "örökké". Volt már hasonló defektetek? -
madkiller
őstag
Sziasztok! Vajon miért lehet, hogy az új X3 pluginben nem rendelhetőek a matt színek (invidiual frozen grey stb)? Dízel, benzin hajtásláncnál rendelkezésre áll, de pluginnal offos.....
-
kenwood
veterán
Ennek a kodjat tudja vki? E87-esen lattam.
-
sarkany01
tag
Sziasztok. N53b30 mitől rázhat be hidegen? A komplett befecskendezési rendszer hibátlan. Az agya semmilyen adatot/hibát nem ir rá. Hidegindítás után csinálja kb fél-1 percig.
-
brumi1024
veterán
válasz
kardkovacsi
üzenetére
2 ev utan nem tapasztaltam egetrengeteto kulonbseget a rendszamtabla feletti/emblemaban levo kamera elhelyezesek kozt. Koszolodik mindketto, fuggetlenul a helytol.
-
kardkovacsi
senior tag
Csak úgy megjegyzem elég hülyeség volt a BMW jelbe rakni a hátsó kamerát, az F30-ban még a rendszámtábla fölött volt. Így esőben tiszte víz lesz, jó nagy cseppekkel ami eléggé elkeféli a képét a kamerának. Így az is érthető, hogy a Merci miért rakja a jelbe, de alá.
-
kenwood
veterán
-
H.Ezredes
őstag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Minden autóra más. Több féle karter van több féle olaj Hibridbe való / simába Üzenetbe küld el az alvázszámod.
-
H.Ezredes
őstag
válasz
zsolti75
üzenetére
Szét még nem szakadt de erősen szétrepedt az biztos.... A hardy probléma már F01/ F10-be megvolt ott is viszonylag hamar szétmentek úgy 2008- óta nem sikerül erősebb hardy-t belerakni talán azt is mondanám még azoknál is szarabbak az újabbak de jobb nem lett az biztos....
-
kpepe111
csendes tag
válasz
H.Ezredes
üzenetére
Bizony, köszönöm szépen.
#75128 Newlachka
Én kb 2 éve jártam egy visszahíváson a 15-16 éves E91-el, akkor ha jól emlékszem egy hűtőventi csatlakozó volt potenciálisan tűzveszélyes.
Költsége nem volt, szerintem a visszahívásoknak nem kéne, hogy legyen, csak idő... Kérdeztem, hogy megvárhatom-e, mondták, hogy nem érdemes, mert sokáig tart. Hát jó...
Délután mehettem érte, és a végén kaptam egy linket egy videóhoz, amiben végigmutogatták a kocsim minden kis sérülését, kavicsfelverődést így 310e+ km után, kívül/belül/felmelve. Na, szerintem ezért tartott sokáig az akció.
-
brumi1024
veterán
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Ahogy néztem a szokásos hűtőfolyadék szivárgás egy tömítés miatt (hidegben).
-
H.Ezredes
őstag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Ezért kell időben cserélni. Ha megfelelően karban van tartva sokáig jól tudnak működni.
Ez meg egy LCI G31 520D másik fórumtársunk paripája ebből ma engedtem le a váltóolajat ebben 76E Km van ez is elfáradt eléggé... De ami sokkal problémásabb,hogy a hátsó hardy nagyon szét van repedve pedig fiatal, kis motoros , kevés Km-es. De erről is készül a videó.

-
kardkovacsi
senior tag
Amúgy ezért nem lehet szerviz időpontot kapni, olyan brutál mennyiségű visszahívások vannak, hogy teljesen leterhelik a szervizeket.
-
brumi1024
veterán
Ha mar visszahivas raneztem az itthoni oldalon, nekem is fog kelleni mennem, de nem emiatt.
-
törölt tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Elég nagy gebasznak tűnik, a részleteket én se ismerem.
-
H.Ezredes
őstag
Leszervizeltük fótumtársunk kpepe111 autóját is F36 LCI 440i
-
tasiadam
veterán
válasz
kardkovacsi
üzenetére
A continentalt is megütötték, de nem ennyire, hisz miattuk van a bibi
1.5 millió autót érint
plusz a BMW is visszavágta a várakozásokat, mert kínában nem megy az autóipar -
kardkovacsi
senior tag
ShadowBull mi volt ez a mai -12% a BMW részvény árában? Ennyire durva a fék visszahívás hatása?
-
chess001
aktív tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Észre sem fogod venni. Nálam sokkal drasztikusabb változások vannak, csak jobb lett tőle a kocsi...
-
kpepe111
csendes tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Az is lehet, viszont jó lenne kideríteni.
Nem tudom hogy lehetne biztosra menni ezzel kapcsolatban. -
kardkovacsi
senior tag
Az i4 17-es mérete 7,5x17 ET30. Most néztem, hogy van a G30-nak 17-es kereke ami tök jól néz ki, minden megegyezik kivéve az ET számot. Az ET27. Okozhat problémát az ET27? elkeféli a futómű geometriát mert 3 milliméterrel kijjebb áll a kerék?
-
kpepe111
csendes tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Szóval akkor elvileg nem lehet olyan, hogy a kocsiból hiányzik valami, amivel ez működne, inkább a "hálózat szar"?
-
brumi1024
veterán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Hat mason nem tud, 3G nincs mar itthon egyik szolgatatonal sem.
-
agyhalal
aktív tag
Sziasztok!
E61-nél mi miatt lehet, hogy reggel 7 körül még tudtam nyitni a központi zárat a kulcsról, de fél órával később már se zárni, se nyitni nem tudtam. Bentről, a kocsiból a központi zár működik. Az akkuval és a biztosítékokkal nincs gond. Néztem a pótkulcsot, de azzal sem működik.
-
kpepe111
csendes tag
Sziasztok!
A MyBMW app-nak milyen feltétele van, hogy működjön egy kocsival? Tegnap ajánlgattam szomszédomnak az F11-éhez (2016), amiben van ConnectedDrive, de amikor beírja az app-ba a VIN-t, azt kapja, hogy
Please try again later.
A technical problem has occurred. Please try again later. If the error continues to occur, please contact customer support.Próbáltam én is felvenni az ő autóját a sajátomban, de nekem is ezt dobja.
Érdekes, hogy a VIN decoder nem írja az autójához a Connected Drive-ot, az enyémhez igen. Pedig ott van neki, vannak feliratok is, meg a menüben is ott van, igaz kevesebb opcióval, mint nálam.
Nekem működik, van 6AE (Teleservices) és 6AK (Connecteddrive Services) is az enyémben (F36, 2019). -
Mauzes
addikt
válasz
KAMELOT
üzenetére
Én 20 éve járok pótkerék nélkül és (eddig) még egyszer sem maradtam az út szélén defekt miatt. Ha egyszer mégis előfordulna, akkor majd hívok valami külső segítséget. Bevállalom ezt a kockázatot azért cserébe, hogy éveken át ne hordozgassak pótkereket. Számomra ez megéri.
-
windlord
őstag
válasz
KAMELOT
üzenetére
Pl.: mobil gumis.
Engedd el a témát.
Nekem sincs az e91 -ben helye, tele is van a tököm miatta.
Volt időszak, hogy elég nagy távokat mentünk (Észak - Németország, Hollandia...), de sosem vittem magammal tartalék kereket.
Mint írva lett defektjavító és kompresszor volt nálam és bíztam a jószerencsébe.Nincs e91 -ben sem kialakított helye, de, hogy ezért hurcibáljam magammal a tartalák kereket, főleg, ha kétszéles...
-
brumi1024
veterán
válasz
KAMELOT
üzenetére
Nem, én üres csomagtartóval járok, mert ki nem állhatom ha valami feleslegesen csúszkál ide-oda a csomagtartóban.
És a 10 perces csere után a 3 darab 275-ös és egy 285-ös gumival mész tovább? BMW topikban vagyunk, a gyári kombinációk jó része tengelyenként eltérő méretű. Egy alapvetően ritka kellemetlenségért cserébe az állandó kényelmetlenséget választod. Jó dealnek tűnik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 16GB 1000GB 14" FHD+ áthajtós-érintős Gar.: 1 év
- 235 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 1TB 1 év teljeskörű garancia
- Játékra vagy Munkára! Csere-Beszámítás! I7 3930K / Nvida GTX Titan B / 16GB DDR3 / 500GB SSD!
- Apple iPhone 16 Plus 128GB Ultramarine használt, karcmentes 96% akku (266 ciklus) 6 hónap gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ez worst case egy helytakarékos mankókerékkel, de az esetek nagy részében defektjavító+kompresszor kombóval is megoldható.