Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Topiklakók, és autóik
Új hozzászólás Aktív témák
-
H.Ezredes
őstag
válasz
Ļantos
üzenetére
Ne haragudj most visszakerestem. 2020 januárba írtál egy üzenetet amire valóban nem válaszoltam. Valószínüleg elolvastam de nem válaszoltam azonnal rá és ezek után elfelejtettem. Ha szerettél volna elérni akkor esetleg küldhettél volna egy második üzenetet is vagy fel is tudsz hívni, hogy megbeszéljük..... 1,5 évvel ezelőtt küldött 1db üzenetet ne úgy kezeljünk, hogy szarok rád. Sokan írnak hívnak lehetetlen mindig minden üzenetre / telefonra odafigyelni. Én is ember vagyok valamikor napokig fel se nézek ide sőt van, hogy a telefont se veszem fel elsőre mert éppen nincs rá lehetőségem...Viszont aki tényleg el akart érni az mindig meg tudott keresni több üzenettel vagy akár fel tudott hívni akár 2x is ha elsőre nem vettem fel vagy 80- 90% - ban vissza is hívom aki hívott ha időm engedi.
-
Ļantos
aktív tag
Srácok az e60-ba szereztem aktiv kormányművet mert a meglevő hibás. Van javaslatotok kit keressek akinek kapacitása van és nem hetekig ül rajta? Le kell venni a bölcsőt, nem kis munka. Szivesen venném ha ajánlotok olyat akiben megbiztok.
-
cOxeR
Ármester
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Beletettem már 7 ezret, és még egyszer se kellett trailer mert lemerültem volna.
Nekem az extra volt, behúztam ugye egy garnitúra I3S-es 20-as felnit, új gumikkal Németországból, combos volt tény, de itthon ritka - nem láttam eladót egyet se idén, kocsihoz van csak kb. szóval ha vigyázok és nem rúgom le, árában ki tudok szállni, és a sima 19-el eladni. (az meg jó lesz télinek)
Mondjuk ezeken a 175-195 széles gumikon se egy kanyarvadász (mondjuk persze el vagyok kényeztetve a Z4-el), nem is értem körbe 155-el hogy lehet közlekedni vele. -
Kicsi az akku, más egyelőre nem. Még én is ismerkedek vele, 2,5 hónapja van meg az autó csak.
Ja és az enyém néha leállítja a töltést, de gyanítom mert melege van, de ez lehet tulajdonság, illetve akkuhűtőfolyadék gond is, ha időm engedi megnézetem, vettem rá plusz garanciát. -
Clain
tag
Sziasztok!
Használ valaki esetleg BMW 530E típusú autót? Esetleg van valakinek tudomása arról hogy ennek a konstrukciónak vannak e típushibái?
Köszi az információkat előre is
-
cOxeR
Ármester
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Nem jobb persze.
Ezredes tudja, hogy nagyon nézegettem a F20/F21-eket... de amit érdemesnek tartottam volna megvenni, mind többe került mint az I3. E90/E91-et meg már nem akartam, bár ott is ami tényleg jó volt, 4+M... azt meg már azért nem éri meg megvenni. -
Gergőke88
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
ALapvetően hobbi autó lenne, évente max 10e km.
Ami fontos, hogy 4 fős legyen,cabrio (gyerek beférjen hátra), és erős.
Öszkerék nem szükséges. M240i-t néztem meg, abban már az új motor van.
Kézi váltó ezekben mennyire problémás? -
cOxeR
Ármester
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Én meg ilyen összegben nem igazán vennék, F20-at, aki ennyiért eladja, ott van ok.
-
closer
csendes tag
válasz
windlord
üzenetére
Köszi mindenkinek a tapasztalatokat. Mivel egyikben sem ültem még, ezt a kört nem fogom kihagyni. Ott kieshet pár jelölt rögtön.
Összegezve motorok - megbízhatóság - árak (internetes források alapján):
N13 2015-ig: ezt nem feltétlenül vállalnám be az olvasottak alapján, sok a probléma vele, legrégebbi az F20/F21 benzines motorjai közül, és a legolcsóbb (7k EUR-tól).
B38 2015-től: 116i, 118i: jobb konstrukciónak tűnik, mint az N13, de voltak erről is negatív vélemények + többet eszik. 10k EUR körül már lehet válogatni.
B48 2016-tól 120i: ez tűnik élményben és megbízhatóságban is a legjobbnak, de 15k EUR-tól indul.
A fentiek alapján B38 lehetne a befutó F20/F21 vonalon.
-
szabi325
tag
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Ha futóművest keresel akkor Őt ajánlom nagyon ért a BMW-hez (legalábbis gondolom úgy mászott el a kormányközeped h azt kell állítani.)
Akiket fixen nem ajánlok: Pátkai autó (jászberényi út) elbaszta és kuka lett 2 első gumi, Ott Service (neszmélyi út) , itt meg lehúznak valami felesleges alkatrész cserével még a futóműállításhoz ami 50-90k között van. -
Sziasztok,
mintha elmászott volna a kormányközép egy kicsit balra. Hova ajánlott egy ilyen fiatal 530e-t vinni, ahol gyorsba meg tudják szakszerűen csinálni eme gondolom nem túl bonyolult műveletet? BP, Pest, északkeleti oldal előny
Előre is köszi!
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Gergőke88
üzenetére
Mennyi időre/km-re tervezel vele? Váltó stabil darab, N55 szvsz vállalható (nameg alig futott gép), inkább az xdrive-ot mondanám univerzális nyűg-faktornak, sima hátsókeres verzióval egyszerűbb az élet hosszú távon. Esetleg egy 30d is viszonylag korrekt darab, de motorkód alapján topikon belül keresve van egész sok infó
benzinesek közül hogy melyik a legjobb, azt passzolom, talán B58 lehet még érdekes alternatíva (2016- 440i)🤔 -
Gergőke88
addikt
Sziasztok,
mit gondoltok erről:
[link]
Motor-váltó problémás? Melyik benzines motor ajánlott ebben a szériában?
köszi! -
whitezo88
nagyúr
válasz
germinator66
üzenetére
és inkább az erősebbekre. Egy 18i nem fogja leszaggatni.
-
98bja
senior tag
válasz
germinator66
üzenetére
Igen? Ez jó hír, ugyanis pont facelifteseket nézek. Köszi!
-
98bja
senior tag
Sziasztok
Olvastam, hogy Az E46-oknak a hátsó futóművük szokott gyengélkedni, eltörni. Ha megnézek egyet, mit nézzek pontosan, honnan fogom látni milyen állapotban van? Laikus vagyok, szóval esetleg valami képpel szemléltetve kérnék segítséget ezzel kapcsolatban.
Köszi! -
windlord
őstag
válasz
closer
üzenetére
Nekem igaz lci e91 -van, n47 motorral.
318d, ugye ez 2000ccm, de csak 143hp.
Négyen megyünk, ebből kettő kicsi.
Teljesen elég lett volna nekünk mindenre, csak ment a bogár.Szombaton írattam rá egy tényleg jó csippet.
Így lett 185hp, és közel 390nm.Nem egy erőmű, de én nem cserélném el bármire.
Biztos vannak kevesebb karbantartást igénylő autók, de mondjuk én a bömös előtt is ugyanilyen intervallumokban szervizeltettem a főbb kopó cuccokat.
Itt egy kicsit drágább az alkatrész, de szerintem annyival jobb a feeling.szigorúan szvsz!
-
CharlieDrop
veterán
-
Chris0321
veterán
válasz
closer
üzenetére
A használt autó vásárlása elég lutri, nekem most így jött össze. Persze a kiadások egy részét a vásárláskor már tudtuk de értek közben meglepetések.
Fireblade78: Hát igen, ezzel így jártam. A gumit is meg tudtam volna úszni olcsóbban ha nem ragaszkodtam volna a prémium márkához, vagy ha a 17"-os kétszéles felni helyett 16-17"-os egyszélest veszek de tetszik ez a felni.
-
Chris0321
veterán
válasz
Puma K
üzenetére
Nincs mit.
closer: Hello. Az én autóm kb. 1.5 milliót ér, 2019-ben vettem meg és azóta évente ráköltök 400.000-et. Ebbe volt kasznijavítás és egy teljes nyári gumi szett (150.000) és idén egy hátsó futómű felújítás szintén hasonló összegben. Remélem lassan minden probléma meg lesz oldva és csökken majd a kiadásom, de mivel nem mai autó biztos lesznek még gondok.
-
closer
csendes tag
Nem kritérium, hogy hátul hajtson, de gondolom sokat dobna az élményfaktoron. Az MX-5 2db ülése kompromisszum, meg a csomagtér mérete is, de egyelőre max 2 fővel tervezek
A Z4 aránytalanul drágábbnak tűnt az MX vonalhoz képest, pedig tetszene. Illetve szezon közepén az MX kínálat a nullához konvergál.Pontosan, használt autókról van szó, ezért bele van kalkulálva, hogy javítást fognak igényelni.
Egy 3m HUF-os autónál évi 2-300k azt gondolom rendben van; évi 1m HUF nincs rendben.
KAMELOT
Ezeket a modelleket első sorban külföldről nézem, de így is bőven van kockázat a rendszerben (leginkább az állapotfelmérés miatt, itthon ezt könnyebb intézni). -
Anaren91
senior tag
válasz
KAMELOT
üzenetére
Netto hülyeség amit írsz. Itthon is vannak gondos tulajdonosok, és kint is vannak kókány alakok. Szemem előtt szakadt szét a frissen vásárolt bmw-n a vezérlés kb 500m-re a kereskedőtől Németbe. Át kell nézni a kocsit rendesen vásárlás előtt, mind 1, hogy hol veszed. Elég ha megnézel pár Besületes nepper videót. Nagyon jól látszik, hogy kint is mennyi lelakott szar van. Vagy ott van haverom példája, német öregembertől megvette az Opel Astra H Cabriot, örült mint macska a farkának, hogy még 700 eurót le tudott alkudni, kocsi tip top az eladó szerint. Rá két napra gatya lett a kuplung, máris 1500 euróért meg is csinálták neki.
-
cOxeR
Ármester
válasz
closer
üzenetére
A Merci mit keres a listán akkor, meg a Mazda?

MX meg két üléses.
Z4 is lehet ennyi erővel, de ott is inkább 4M körül van amit érdemes megvenni. (3.0) vagy olcsóbban picit Z3, de az meg idősebb lesz. - többet kell foglalkozni vele
Ami a szervizt illeti, 10 éves kocsikat nézegetsz, bármikor lehet költségesebb javítás, 2-300k és felette. Ha nem jóba nyúlsz sokkal több is.
Nagyon meg kell nézni a példányt amit kinézel, ez a legfontosabb. -
Chris0321
veterán
válasz
Puma K
üzenetére
Hello.
Van direkt gumis topic, én is kértem már tőlük segítséget. -
Puma K
nagyúr
Helló!
Egy szedán E39 520i 170LE-re ki milyen gyártótól származó nyári gumit javasolna előre 235/45/17, hátulra 255/40/17 méretben?
-
closer
csendes tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Saját megfogalmazásban az, ha évente - a kötelező dolgokat nem számolva - aránytalanul sokat kell rákölteni. Egy cca 3m HUF-os autónál, ha bármikor előjöhet egy 1m HUF-os motorhiba, az kimeríti ezt a kategóriát. Ha az F20 benzinesei ilyenek, akkor ki is húztam a listáról.
cOxeR
A korábbi autóim nem tették magasra a lécet, ezért bármi, amiben van egy kis nyomaték, és adott esetben hátul hajt, már elég lehet. Referenciaként az MX-5 is listán van
-
zsolt008
tag
sziasztok,
még mindig keresek megbízható, korrekt szerelőt, Ezredessel nem sikerül beszélnem (írtam már neki).
köszi
-
cOxeR
Ármester
válasz
closer
üzenetére
Amit érdemes tudni, az élményfaktor, ott kezdődik, hogy nem ilyen motorral keresel autót.
Én biztosan nem mennék, BMW esetén B48-as alá (20, vagy 25i), Mercinél szintén a 2 liter turbó M270DE20-at keresnék.
A kérdés mi az élmény faktor Neked.
Ezek viszont már más árban is vannak.
Mazda nagyobb szerintem méretben, van ismerősöm aki csak arra esküszik, a második 3-ast veszi. -
Don.Corleone
aktív tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Igen, a rozsdával sajnos tisztában vagyok, azt szeretném (lehetőleg) elkerülni. Vagy jó motor vagy jó kaszni, előbbi mellett tettem le a voksom.
Az olajfogyasztást említették már cimborák, bár egy próba út során ezt nehéz lenne kiszűrni. Vanosról viszont nincs tapasztalatom, mennyire költséges mulatság annak javítása? ja és köszi szépen az infókat.
-
closer
csendes tag
Sziasztok!
Az F20 (1-es, 2012-től) széria benzines változatairól mit érdemes tudni? Van-e olyan, amit mindenképp kerülni kell a 114i-116i-118i triumvirátusból? Van-e zsebbenyúlós hibájuk?
A Mercedes W176-hoz képest (saját topikjában nem hoz találatot a kereső, ezért is kérdezem itt) milyen a fenntartása/vezetési élménye?
A W176 kívül-belül jobban tetszik, de amíg az F20 7k EUR környékéről indul (2012-), addig a W176 inkább 10k (2013-), mindkét esetben benzinesre szűrve AutoScout24-en.Összességében meg lehet ezeket az autókat közelíteni racionálisan, vagy felejtsem el, és jobban járok egy Mazda 3-mal (hozzáteszem a 2013 körüli Mazdák kb. F20 árban vannak). A cél az lenne, hogy épeszű keretek között fenntartható autót találjak, de legyen benne élményfaktor, és szeressek ránézni.
-
Gsx-rr
veterán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Azert erdemes egyszer korbebiciklizni, es akkor latja az ember,hogy a deli parton is vannak nagyon szep helyek.
En 25 eve ki sem mozdultam a Siofok-Zamardi teruletrol, 3 napja elindultam a masik iranyba, egeszen a Balaton keleti vegeig.
Most az az esti program jarom az utcakat es nezem az ingatlanokat, rengeteg az elhagyatott 40-50 eves nyaralo, olyan mint egy idoutazas. -
negro
őstag
Jo kis kepek. Szep kornyek. Voltam vagy 10x hr-ben de inkabb delebre (7 eve ugyan mar nem, vicc) akkor se egy helyen maradva de en pl. tervezem, h 1x montenegroig le megyek. Nem veletlenul. Ez olyan mint eszak es del olasz. Ott csak az eszaki reszen voltam de nem a hegyekben es nekem az pl "csalodas" volt. Persze nyilvan rengeteg szep resz volt de HR-hez kepest, akar a tenger minosege nem adta. Azt mondjak az igazi olaszorszag is delen van meg. Jo pelda, h autos legyen mar a tema, h 1 ferrari-t (599 volt talan) lattam azt is Velenceben a parkolo hazban az is francia rendszamos volt. Aki ilyen "piedone" valosagra vagyik delre kell menni.
-
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Északi és Dél part olyan mint Buda és Pest
Csak én jobban szeretem a lassan mélyülő vizet meg a keményebb talajt, az északin nagyon ritka az a strandrész, ahol jó a talaj, nem mélyül azonnal 1-2 métert 20 cm után, stb
Embere válogatja. -
FIREBLADE78
addikt
Adriázgattok,én meg gazdagítom a balatoniakat
Egyre jobban bejön ez a balcsi. Nem is értem,miért nem északi részre jöttünk régen. Sokkal szebb,mint dél. Árak,mintha otthon lennék. -
cOxeR
Ármester
válasz
Gsx-rr
üzenetére
Érdemben megint nem tettél semmit se hozzá, csak jelzem, megint csak puffogtatsz meg élcelődsz, mikor nem volt téma az I3, feleslegesen feszültséget generálsz. Picit gondolkozz már el ezen, ennél értelmesebbnek gondoltalak.

Nekem bevált, sokaknak bevált, Neked nem, vegyél mást lapozz tovább, én arra és akkor használom amire való. -
Gsx-rr
veterán
Nekem meg ez unalmas hogy próbálod győzködni az embereket te is ,elvakult elektromos autós módon hogy I3 mindenre jó.
Egy túlárazott kompromisszumos autó.
Mondom úgy,hogy volt és lehet lesz is még, bár amilyen elavult technika inkább valami modernebb villanyos lenne a nyerő.
A gyorstöltőket meg hagyjuk akkor az ember már jobban jár egy dízel autóval tényleg.
Type 2-es töltővel meg 1 óra alatt 50 kilométeres hatótav mazochistáknak ajánlott! -
cOxeR
Ármester
válasz
KAMELOT
üzenetére
Melyik útra? Mert amint látod beton volt a legeldugottabb részeken is.
Az, hogy nem tudnak autópályát építeni, mert hullámos, az megint egy másik dolog.
Naponta 80-100 km-t se mentem ez bőven hatótávon belül volt, azt is 20-30 km-es részekben, miért állna meg? Van baj nálad is… de tessék, csak a gyorstöltők így néznek ki a régióban, a pálya végig van szórva.
Sima type2 meg szinte a legkisebb faluban is volt, volt ahol a főterén parkolóval együtt. Elektromos bringa töltő pont is számtalan volt.
-
Highend55
tag
Itthon van par Porsche ami jobban szalad a kelletenel
[link] -
cOxeR
Ármester
Egy kis Z4 statisztika Istria körre (Rovinj), 1900 km, 9,6l átlagot mentem, ebből pálya volt 1200 km, a többi mind kis kanyargós dimbes/dombos útszakasz. 76 km/h átlag, meglepően sok is lett, ahhoz mérten, hogy azért most a határon 20-30 perc araszolás van oda-vissza.
Zágráb körül is szokás szerint dugó oda-vissza, a remek mai visszafelé nullasról, 9km 32 perc meg inkább nem is mondok semmit.
100-as benzin nehéz feladat volt, de szerencsére egy megfelelő kutat találtam lent, igaz 580 Ft volt literje.
Autópályák sok helyen borzalmas állapotúak, legalább is az én futóművemhez, itthon a Kanizsa-Siófok között olyan ugratók vannak, hogy 130-al is szinte átrepültem rajtuk… HR-be meg szimplán a kanyarokban a diletációk szarok, meg nagyon recés a burkolat, mondjuk legalább tapadsz, csak zajos rajta menni.
Egy eldugottabb helyen “akadtam” fel az ültetés miatt, túl hirtelen volt az út meredeksége, kiraktam asszonyt és nagy nehezen átküzdöttem magam oldalazva, az necces volt.
Gyerekek integettek szokás szerint sok helyen, bár volt falu, ahol az öregek is, szerintem nem járt aznap rajtunk kívül ott senki.
Ez nagyon jó szakasz volt, totál versenypálya érzés, vélhetően használják elzárva is, mert temérdek teljes íves használatú féktáv volt az összes kanyarban.
Legjobban ezek az utak jöttek be, sokadrangú erdei aszfaltok, sehol senki, turista egy se, néha egy-egy helyi eltévedt fazon, mondjuk ez nem a tempóról szólt.
Többnyire normálisan közlekednek, figyelnek, kimennek, elengednek ha kell, nem tolakodnak. Sajna a hazai versenyzőkről ez nem elmondható, 120-130-al a belsőben, torlódást okozva, nem jobbra tartva, de mégse előzött senki jobbról, pedig több ilyen balfék is volt.
Spanyolok mentek furán, lehúzódtak de csak ha beálltál közelre, amúgy biztos nem ment volna ki egyik se a szélsőbe.
Legcombosabb talán 911 Turbo S volt, azzal nagyon nem bírtam, igaz csak Zágráb körül csatlakozott egy rövid szakaszra majd kiment, kanyarban is eszement amit bevállalt, mondjuk be is tapadt hozzá látványosan.
Svajci GLE suv-ok-al jöttem bő 200 km-es távon, eszement tempót tolnak - nem igazán szívbajosak (53 meg 63 is volt), 2-es számmal kezdődő tempomattal simán mennek, hosszabb 60-80km-es szakaszokon, de azért kanyarokban az a hatalmas súly nagy hátrány, meg vélhetően családdal is voltak.
Autó tekintetében rendszerint semmi gond, jött ment, csak tankolni kellett, utolsó nap valami macska azért csak szunyókált a szövettetőn, szerencse a szösztelenítő henger régóta széria kellék a kocsiban.
-
kisbago
aktív tag
Sziasztok! Olyanban kérnek segítséget hogy járt e már úgy valaki hogy le lett cserélve a szelepfedél tömítés mert minimálisan engedte az olajat, és hiába van lecserélve most is engedi!
Az alany egy e90 ven N46b20ba
Mi lehet a baj?
-
chess001
aktív tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Én úgy tudom, hogy M52TUB25 nem volt e36-ban, hanem a M52B25, ez már a 'faceliftes' motor, duplavanos, 4 lambda, már szinte M54 stb...
De m52-m54 alapvetően jó motorok, csak karban kell(ett) őket tartani. -
CharlieDrop
veterán
válasz
Don.Corleone
üzenetére
Nekem e36-ban volt ilyen motorom. Szerettem. Ugye ez még facelift előtti motor, tehát több, mint 20 éves autóról beszélünk.
Motornál az olajfogyásra kell figyelni, más nagyon baja nem szokott lenni, talán a VANOS elfárad egy idő után.
Az ilyen idős e46 legnagyobb ellenfele a rozsda, azt nézd meg, pláne a futóműnél, emelési pontoknál. -
Don.Corleone
aktív tag
Sziasztok, Keresgéltem a topicban de nem nagyon találtam bővebb infót, esetleg akinek volt/van, e46 M52TUB25 motorokról mi a vélemény? Mire érdemes fokozottan figyelni vásárlásnál?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen TV-t vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Xiaomi Robot Vacuum E10 robotporszívó
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- Dualtron Popular dual motor 14Ah, szervizelt, +új gumi
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÁRI TÖLTŐK: USB-C / DELL / LENOVO / HP / FUJITSU / TOSHIBA / Asus / Macbook /// Bp,/MPL/Foxpost
- Dell P2419H / P2719H Full HD LED IPS 24"-27" LCD monitorok
- LENOVO ThinkPad T14s Gen 2 touchscreen - i7-1185G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Gondolom helye váltogatja