- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hívószám-hamisítás
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
DopeBob #12847 üzenetére
Hogy érted, hogy "kicsi"?
Félsz, hogy a 8 fős tárgyalótokba kevés lenne?
Nézd, találtam itt egy összehasonlító táblázatot (oldal közepe).
Ezek szerint a "sima" PowerConf is megbirkózik 8 fővel.
A PowerConf S500-ból pedig (ami annyira ugyan már nem olcsó) akár kettőt is össze lehet kötni wireless (ja jól veszem ki a képekből)." ... jó lenne Mo-i forgalmazótól beszerezni."
Hááát... itthon nagyon sok minden nincs, de pont PowerConf-ot találtam (mondjuk itthon úgy látom, hogy csak ezt kapni az Anker termékei közül)#12846 carl18
"Fleetwood Mac - Dreams (Official Music Video)"
... de nem YT-ről hallgatod ugye?
Nekem van egy ilyen "Hi-Res Masters gyűjteményem", aminek része ez is (24 bit, 96 kHz-es 2001-es remaster). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #12840 üzenetére
Egyrészt szerintem tedd fel inkább a jófogásra (ott szvsz. hamarabb el fog menni), másfelől olyan képeket tegyél fel, amin csak a hangszóró van (miért látszik az egyiken mindenféle doboz, a másikon, a többi hangszóród?). Ja, és gyúrj rá egy picit jobban a minőségre. Utóbbival lehet kitűnni a tömegből, és bizalomgerjesztőbb is, mint egy "bányában készült, agyonvakuzott, de cserébe sötét és életlen kép"
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... már fontolgatom, milyen lehet párban az Onyx 6."
Na, szerintem ezért nem lesz soha a Go + Play -nek utóda. Sokkal nagyobb üzlet ilyen mono hangszórókat csinálni, mert alapvetően olcsóbb, de sokan aztán hallva, hogy mekkorát szól, sokan rákívánnak még egyre (úgy pedig már nagyobb a haszon).Egyébként lehet ennek a hangzásán bármit állítani? Van legalább rajta egy "bass booster / reducer" arra az esetre, ha mondjuk podcast-et szeretne este hallgatni rajta az ember?
Ha, nem titok, hol vetted és mennyiért?#12836 iRiver
... és ezen a kis Phantom II-n? Úgy értem ehhez van valami app / állítási lehetőség, vagy csak egy bekapcsoló gomb, oszt' csókolom?
Nem gondolkozol egy másodikban?Úgy lenne az igazán raj.
-
<Adamsky>
nagyúr
"Lehet, eddig tartogatnom kellett volna."
... megdupláztad volna a pénzed
Ennél egyébként a GPU árak arcpirítóbbak. Tavaly - igaz csak papíron - összeraktam egy konfigot egy ismerősnek. Gondoltam, kicsit aktualizálom, aztán megépítem magamnak. Majd leestem a székről, mikor megláttam az árakat ( → project elnapolva).#12829 csƵ
"Állítólag a CES-re készültek egy új Go+Play-jel ... "
Jó lenne, érdekelne. Bár az a baj, hogy nagyon megszoktam a Soundcore cuccainál, hogy bele tudok piszkálni a hangzásba. Tudom-tudom, hogy az H/K cuccai alapból jól szólnak, de azért néha-néha jól jönne, ha a bass-ból tudnék kicsit visszavenni, közepet "megtolni", stb.
Náluk tudtommal nem divat a telefonos app.#12832 carl18
" ... HK és a JBL Testvér cégek, valszeg nem akarnak konkurenciát állítani a saját vállalatuknak."
De, egy Go + Play mivel tudna konkurálni? Az egy finom bútordarab egy JBL akármihez képest. Nem vízálló, nem bírja annyira a strapát, és akárcsak az Onyx, ez is inkább "vezetékes" hangszóró. Szvsz. teljesen más a célközönség. -
<Adamsky>
nagyúr
" ... lehet ez a Sonynak nem a legjobb szériája ... "
Már az előbb is írni akartam, hogy azért a Sony tud elég középszerű is lenni sajnos. Pl. a party hangszórói eléggé gyenge eresztések.Onyx Studio 6
Biztos k. jó cucc, de ezt a formát (akárcsak sok Vifa hangszóróét) nagyon nem tudom megemészteni. Tudom, hogy a hangszórót hallgatni kell, és az én kis Motion+ -om se egy design díjas cucc, de na
Mi a bánatos franckarikáért nem fejleszti a H/K a Go + Play-t?
Hopp, most nézem, hogy milyen szépen felment utóbbinak az ára (tavaly ápr. 83e, most 110e Ft) Lehet ebbe kellett volna fektessek és nem aranyba -
<Adamsky>
nagyúr
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
borbar #12787 üzenetére
" ... nem kellett visszaküldenem ... "
Ebbe én is belefutottam egy Anker-es (nem Motion+) gariztatás alkalmával. Pedig én nem pénzt akartam, hanem egy hibátlan terméket. Mondtam, hogy küldöm a portékát és küldjenek másikat, de nem, az Istenért se. Végül és is kaptam egy "partial refund".
Nálam ez és az Áfa innentől kezdve eléggé megkérdőjelezte, hogy vásárlok-e még az Ali-es Anker store-ból. Szóval +1 az eu.soundcore.com-nak.
Egyébként az amazon(.de) se lenne rossz, de ott az a baj, hogy a PayPal nem játszik, így gondolom az esetleges visszaküldés díját nekem kell állni." ... ogy a sundcore-os supportba, ill. levélfolyamba belépett az alis store is ... "
Ez egyébként - többé-kevésbé - nálam is így történt. Azzal a kitétellel, hogy amint az Soundcore support megtudta, hogy Ali-s a vásárlás, rögtön feltették a kezüket (addig egyébként opció lett volna a visszaküldés / csere) és mondták, hogy ezt akkor egyeztessem le az Ali-s store-al."Magyar szakszerviz (Zuglóban a Miskolci úton) ... "
Ez milyen szakszerviz? -
<Adamsky>
nagyúr
Srácok, akinek új verziós Motion+ hangszórója van (fw. 37.38 vagy újabb) nézze már meg legyen szíves, hogy tud-e a hangszórója multipoint-ot.
-
<Adamsky>
nagyúr
Nem igazán világos, hogy hogyan lehet párhuzamot húzni a Volvo és a Vifa között. Utóbbinál mióta megvették a kínaiak gyakorlatilag nem történt semmi. Új termék nincs, a régi ügyfelek fejére pedig kedvesen tojnak azáltal, hogy kijelentik, a régebbi (de jelenleg forgalomban lévő!) hangszóróikhoz való alkalmazás sose lesz javítva. Hmm...
-
-
<Adamsky>
nagyúr
Látom, idézőjelek közé tetted a "hackelés" szót, szóval csak remélem, hogy te sem gondoltad komolyan, hogy egy app feltétele hack-elés lenne. Nem tudom, hogy mit tud, mit nem, ez az app, de ma már a komolyabb bt.-s cuccokhoz igenis dukál egy olyan alkalmazás, amivel még jobban testreszabható a hangzása.
Az pedig, hogy "mennyire megy mélyre", ne keverjük azzal, hogy adott hangszóró mekkora "upper bass" (nem tudom erre van-e valamilyen normális, magyar kifejezés) kiemelést kap alapból. Néha én is becsapódok mert egy ismeretlen eszközön meghallgatok vm. kommerszebb és/vagy nem túl "bonyolult" zenét, és azt hiszem, hogy jól szól, ill. képes az "lower/sub bass"-t megszólaltatására is. Utóbbi viszont csak akkor derül ki, mikor valami olyasmit hallgatok meg rajta, amit ismerek, és tudom, hogy hogyan kellene szólnia ..." .. a saját eq-m nélkül 70%tól torzít ... "
Ez mondjuk nem "szép dolog", mert már egy olcsóbb cucc is képes a hangerő növelésével picit visszavenni a mélyből, ha sok lenne.
" ... eq bekapcsolva 50%tól torzítás hallható a mély tartományban."
Az ilyen cuccokat nem érdemes (szabad) külön EQ-zni, mert tényleg csak sz@rabb lesz (túlvezérled az egészet). Egyébként milyen EQ-t használsz? Van rajta "preamp"? -
<Adamsky>
nagyúr
"... a jelenleg használható applikáció támogatottsága leállt ..."
Na, nekem ez is a bajom a Vifa cuccaival, hogy évekkel ezelőtt leálltak kb. mindennel. Ettől persze a hangfalaik nem lettek rosszabbak, de szerintem új termék nem várható tőlük, és - ami viszont gáz - hogy a nem éppen olcsó hangfalaikhoz szükséges alkalmazások fejlesztése is áll, és nem úgy néz ki, mintha valaha is újraindulna.
Én azt látom, hogy árulják azt a portfóliót, amijük van, ameddig csak lehet, aztán ennyi. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Acélfarkas #12737 üzenetére
Motion+ -t akartál írni szerintem.
A felmerült igényeknek én is megfelelőbbnek gondolom a Motion Boom-ot (úgy látom épp ~1 napig még a kupon is él...) -
<Adamsky>
nagyúr
A "best buy" régóta nem változott. Sorrendben:
• Tribit Stormbox Micro
• Tribit XSound Go (talán itt is van frissítés → type-C, TWS?)
• Tribit MaxSound Plus (ebből is van frissített verzió → type-C, TWS)
• Anker Soundcore Boost (upgraded version → EQ, type-C, TWS, eltűnt az AUX)Utóbbi hármam volt (ill. az utolsó még mindig megvan). Szerintem ha árban és méretben a MaxSound Plus belefér, akkor megéri a pluszt a Go-hoz képest.
Az Anker Soundcore Boost alapból tompábban, mosottabban szól a MaxSound Plus-nál. Előbbinél viszont van "hardware"-es EQ, amivel kb. bármilyen hangzás kihozható belőle, és így már tud úgy szólni - sőt mélyben egy picit még erőteljesebb is - mint a MaxSound Plus. Utóbbin csak egy ON/OFF van a mély-hang kiemelésre. Ja, a MaxSound Plus-on (talán a frissítetten is) van AUX, míg az újabb Anker-en nincs. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
francz'70 #12650 üzenetére
"Nincs a "rendes beállítások" között ez az opció ... "
Fura.Anno, mikor ezen sokat "pörögtem" botlottam bele a link-elt képernyőbe, ami egy Samsung telefonról származott.
" ... de ezekkel is ugyanaz a helyzet ... "
Ezt sem értem. A helyedben én megpróbálnám a dev. options-ben átkapcsolni az említett beállítást. Működnie kellene... olyanra, csak a Huawei képes, hogy döglött kapcsolót tesz a rendszerbe" ... a minimum hangerő lesz nagyon hangos."
Erről mintha már olvastam volna, hogy a Tronsmart-oknál a min. hangerő túl sok. Sajna ezen - főleg, ha pendrive-ról is hallgatsz zenét - nem lehet segíteni. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
francz'70 #12646 üzenetére
A Samsung-okon én úgy tudom, hogy ez a beállítás ki van téve a "rendes beállítások" közé (vagyis nem kell a dev. options-ben turkálni).
A dev. options-ben gyártótól függően hol az van, hogy absolute volume v. disable absolute volume. Előbbi esetben ugye be-, míg a másiknál ki kell kapcsolni ezt az opciót, ha azt szeretnéd, hogy a hangerők szinkronban legyenek.Nem ismerem a Tronsmart T6 Plus UE-t, de azt sem tartom kizártnak, hogy ezt a "hangerő szinkront" nem támogatja. Nincs más bt.-s cuccod (fej- v. fülhallgató, amin lehet állítani a hangerőt), amin ki tudnád próbálni?
Az a baj, hogy ha nincs szinkron, akkor tényleg csak ezt tudod tenni, amit Lami66 is írt. Vagyis vagy a telefonon vagy a hangszórón csutkára tekered a hangerőt, így a másik eszközön tudod állítani a 0 és 100% között.
Szerintem nagyon prosztó megoldás, engem anno nagyon idegesített, mikor kiderült, hogy bizonyos Emui (a Huawei rendszere) verziókon ez a funkció egyszerűen nem működik (döglött volt a gomb a dev. options-ben is). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
tengo24 #12640 üzenetére
Ha lesz outdoor használat is, akkor talán inkább Motion Boom.
#12641 Cyborg
Motion Select Pro tényleg régebb óta van. Nekem úgy tűnik, hogy ez USA only. Tényleg nem több / jobb, mint egy Boom, csak bekerültek a fények.#12644 francz'70
Nem láma a kérdés. A válasz: sehonnan.
Ha szerencséd van, akkor át tudod állítani, hogy a telefon / tablet hangereje szinkronban legyen a bt.-s cuccal. A developer options alatt keress olyat, hogy "absolute volume". Ha kapcsolgatod, akkor lehet érdemes eltávolítani az adott eszközt majd újra felvenni...
Milyen márkájú telefonról és bt.-s cuccról van szó? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Lami66 #12565 üzenetére
" ... annak komoly oka van, hogy töredék áron szórja a termékeit."
Nem az, hogy most már tényleg "lehúzzák a rolót"? Évekkel ezelőtt volt hír itt-ott (Oluv is említette), hogy a Vifa befejezte (mondjuk azóta nem is jöttek ki új hangszórókkal). Gondolom eddig érte meg gyártani, és most már tényleg "kipörgetik" a készletet.#12566 csƵ
" ... az iOS app is gyengélkedik ... "
Az már akkor is sz@r volt, amikor a fentebb írt dolgokról hallottam. Ez alátámasztja, hogy ők ebbe időt / energiát már nem szándékoznak beletenni. -
<Adamsky>
nagyúr
Elvi síkon lehet barkácsolni olyan "Y" kábelt, aminek az egyik vége egy sztereó jack (ez megy a példa kedvéért a forrásba) a másik vége pedig egy-egy sztereó jack, de mindegyikre csak egy-egy oldal van kötve (vagyis igazából mono-k). Remélem tudtál követni.
#12550 B1T3
De, ha már adott a két hangszóró, akkor lehet olcsóbb a fenti megoldás. Ha, nem, akkor az már más kérdés ...
Mos látom, hogy még nincs. Így tényleg nincs értelme.
Más hangszóró után kell nézni. -
<Adamsky>
nagyúr
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #12533 üzenetére
"Szerintem egyiknek hangszórónak se tesz jót ha használod töltés közben."
Ez biztos? A Motion+ esetén pl. direkt van egy olyan power off beállítás, hogy hogyan viselkedjen, ha hálózatra van kötve. Én azt gondolnám, hogy ha ez nem tesz jót a hangszórónak, akkor ezt ennyire (sem) reklámoznák.
Nem értek annyira hozzá, ezért kérdezem. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
onkelz #12520 üzenetére
"Elbizonytalanodtam ... "
Nem feltétlen ez lett volna a cél, inkább az, hogy a Sonos-ról (aminek azért akadnak jó hangszórói) lebeszéljelek. Ezek a kínai márkák (Tribit, Anker / Soundcore) az "olcsó" hangszórók esetén sokszor elpopsizzák a nagy márkákat (JBL, Sonos, Sony, Bose). Vásárláskor igenis érdemes számba venni őket." ... megyek megnézek egy Motion +t"
Nem tudom, hogy hol és milyen körülmények között "nézed meg", de jó ha tudod, hogy a Motion+ hoz is kell (!) az app. Azon tudod (igazán) jól (custom EQ) beállítani a hangzást. Az alap mélyhang-kiemelést (aminek dedikált gombja van) én pl. egyszer sem használtam. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
onkelz #12517 üzenetére
Biztos, hogy ezt akarod?
A Sonos-t - csak ha a hangját nézzük, akkor - egy ~50$ hangszóró (igaz ez az ár kategória egyik legjobbja) is leiskolázza. Az más kérdés, hogy ha kell a wifi, a multiroom, van több Sonos cuccod, de bluetooth hangszórónak ne ezt ... szerintem. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
HUNgaroczel #12511 üzenetére
Ilyen beépített sd-kátya olvasó, FM-rádió (tudom, ez nem volt igény...) vonalon Niceboy hangszórói szoktak beugrani. Több hangszórójukban is van sd-kártya foglalat ... itt nézz szét.
Vagy: Anker SoundCore Mini (a konkrét terméket nem ismerem, de van két hangszóróm és két fülesem a márkától ...)
Talán még LAMAX Storm1 (úgy rémlik ez is a jobbak közé tartozik)#12512 onkelz
A Motion+ is jó választás, amit Lami66 ajánlott, de ha nem akarsz olyan nagyot, akkor az Soundcore Motion Boost (upgraded) is egy nagyon tuti kis hangszóró. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Lami66 #12500 üzenetére
"A beállításokhoz kell telefonos app, de ha valaki beállítja kedvenc netrádióját, utána hetekig csak bekapcs és szól a Megadance egész nap ... "
O.K. de csak az. Ha viszont mondjuk a Soundcore megcsinálná azt minőségibbe, amit link-eltem, akkor nem kellene a telefonnal sem bohóckodni (vagy nagyon-nagyon ritkán).
#12501 Milu_PH
"A basszus egy JBL-hez képest szerényebb ... " - melyikhez képest?
"Az EQ-hoz kötelező hozzányúlni! Az alap beállításokat szépen meghaladja ennek segítségével a készülék." - én is mindig ezt szajkózom
És még így is elmarad az emlegetett JBL-től? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #12493 üzenetére
Ejj, kicsit ráncolom a homlokom
Már tegnap is írni akartam (csak késő volt + lustaság) ...
... szóval ezt csipogom (csipogjuk), hogy az Anker cuccaihoz - ez most kicsit beképzelten hangozhat - "érteni kell". Ezért eleve halálra ítélt az a próbálkozás, hogy unboxing → csutka hangerő, és várjuk a csodát. Egyfelől egyik hangszóró se szól igazán jól 100%-os hangerőn (én eleve járattam volna előtte egy kicsit, mielőtt "lepadlózom"), másfelől, ami az ereje / előnye az Anker / Soundcore cuccoknak, az sokszor a hátránya is (ld. pár hozzászólással korábbi YT-s review-t), vagyis bíbelődni kell vele.
A márka termékeit tehát ki kell tapasztalni (sajnos vagy sem, a legritkább esetben szólnak jól a gyári beállításokkal). Az sem ritka, hogy különböző EQ-t érdemes egyik, míg másikat a másik stílushoz használni. Sőt érdemes kísérletezni az EQ-val a hangerő függvényébe is.
Az EQ akkor is jól jön, mikor pl. nem zenét hallgatok (podcast-oknál rendszeresen átállítom "vocal"-ra), de a hangszóró elhelyezkedése (szekrény, sarok, asztal) is befolyásolhatja az "ideális" beállítást.Sajna (mondjuk ennek köszönhetem most a Liberty 3 Pro-m, szóval azért annyira nem panaszkodok
) a TWS piac nagyon pörög. Én is értekeztem már azt hiszem itt erről (+ a YT-n is van fenn egy jó videó, miért). Így én szkeptikus vagyok azzal kapcsolatban, hogy jön-e, és ha igen, mikor utód (pedig nagyon várom).
A Soundcore fórumon talán van is egy ilyen topic (majd rákeresek) ... kicsit meg kellene pörgetni, hátha segítene.Ja, ha az aptX mellé (helyette) betennék mondjuk az LDAC-ot, akkor az odab@**na rendesen.
#12497 Lami66
" ... ott már semmilyen fejlesztéssel nem lehet nagyot növekedni ... "
Ezzel mondjuk vitatkoznék ..."A gyártók a multiroom hangszórókra mennek rá."
Nekem ez valahogy nem tűnt fel. Lehet mondjuk mert nem is nagyon nézelődök ilyen témában (és akiket szoktam nézni a YT-n sem tesztelnek ilyet).Az mondjuk igaz, hogy ilyen "multiroom" felkiáltással sokszor áron lehet még a sz@rt is eladni, miközben (személyes, szubj. vélemény) semmi értelme ezeknek a "sokszobás" hangszóróknak.
"A vevőknek wifis lejátszó kell." - olyat mondjuk csinálhatna a Soundcore. Nem kell, hogy multiroom legyen. Esetleg - én ennek örülnék a legjobban - egy olyat, aminek van egy kis saját rendszere (kis kijelző, tud innen-onnan stream-elni, netrádió). Noname márkák már tök régóta csinálnak ilyet. Ha az Anker belépne erre a területre, volna "visítozás".
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #12480 üzenetére
" ... komment szekcióba lehet csak ő fogott ki egy hibás darabot."
A nagy büdös frászt! Megnézted a videót? Meghallgattad mit mond? Ez a nyomi csinált valamilyen nagy-nagy hangszóró összehasonlító tesztet, amikor a Boom-ot úgy volt képes tesztelni, hogy fel sem tette az app-ot. Utóbbira hívták fel a kommentelők a figyelmét (én a helyében itt süllyedtem volna el szégyenemben). 2:31-nél látszik is, hogy most látja először az alkalmazást ... azt mondja: " ... this shouldn't be this complicated ... " - mindezt akkor, mikor egy listából ki kellene választania a megfelelő hangszórót... és ez tech. kütyü tesztelő. Óóó... Istenem
2:47 környékén újra ráerősít, hogy ő "balanced"-en tesztelte (és csodálkozik, hogy nincs benne annyi mély, amennyit elvárna). Aztán megtalálja a Soundcore Signature-t és ennyi. A custom EQ-t észre sem veszi. Előbbivel csinál egy újabb tesztet ...
És ennek a pö**nek 11,4e feliratkozója van. Agyrém!#12482 DSQUARED
"Néztem ezt a Soundcore Motion Boomot meg teszteket... " - hogy-hogy? Nem Vifa-t veszel?
Egyébként ha rendes tesztre vágysz, akkor ahogy carl18 is írta, keress rá Oluv és Alan Ross tesztjére. Legfőképp utóbbit ajánlom. Neki vannak rendes mikrofonjai, "nem fél" belemászni a beállításokba, hangol, mér, értékel. És nála általában tényleg hallani is a különbséget.
Egyébként van egy olyan érzésem, hogy te is csak beletekertél Antwan tesztjébe, de nem nézted végig (különben tudnád, hogy a link-elt részben épp "gyári állásban" szól a hangszóró), ill. nem hallgattad meg, hogy mit mond. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Milu_PH #12478 üzenetére
"A kérdésem az, hogy ezeket valóban “be kell járatni?” Jobb lesz a hangzása idővel?"
Nézd, ártani, nem árt, de szvsz. "nagy ugrás" nem várható.Más
Múltkor szó volt itt a topic-ban azokról a "reviewer"-ekről, akik bármit felmagasztalnak, ami elég hangos, és elég "kopogós" a basszusa "full hangerőn".
Nos, ma belefutottam a másik végletben. Csak elrettentésképpen, hogy ilyen is van. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Chesterfield #12464 üzenetére
Igazad van!
... 99%, hogy az "LG Sound Sync" (ez a neve a kiválasztott kapcsolatnak a TV és a soundbar között) funkciónak köszönhetően működik a dolog.
Ettől függetlenül az írásom második fele igaz. Vagyis ez a Xiaomi soundbar sose fog rendesen működni (talán egy Xiaomi TV-vel?)
Egyébként nem is értem, hogy hogyan lehet egy ilyen terméket piacra dobni.Én már azt is elfogadhatatlannak tartanám, hogy váltogatni kelljen a TV és a soundbar távirányítója között, az aztán végképp nonszensz, hogy utóbbihoz nem is jár távvezérlő (HDMI ARC pedig nincs rajta).
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
tomszli11 #12462 üzenetére
" ... hogy lehetne ezekből HDMI ARC-t csinálni átalakítani?"
Leginkább sehogy. Ahhoz pedig, hogy a TV-ről vezérelni tudd a hangerőt a soundbar-on, nem kell HDMI (ARC), csak megfelelő kompatibilis eszköz. Őszinte leszek, nem tudom, hogy neked miért nem megy, ill. hogy ez normális-e, de szüleimnél egy tök tucat LG TV-re kötött, szintén meglehetősen alap LG soundbar optikával összekötve szépen működik (ha a TV-n állítjuk a hangerőt, akkor az soundbar-on is változik → szinkronban van). A soundbar távvezérlője kb. csak arra kell, hogy a kijelzőjét ki-be kapcsoljuk vagy a hangképét állítgassuk (nagy ritkán).
Szvsz. add el a francba. a Xiaomi-t ... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #12454 üzenetére
" ... Get Low" Valahogy nem szól rajta jól."
Épp erről "beszéltem". Én pont úgy képzelem, hogy ez az a zene, ami a Boom-on sokkal jobb lesz. Más - "vokálisabb", "hangszeresebb" - pedig nem, vagy nem biztos.
Aztán van olyan muzsika is, amiben pici "ez is" + "az is" akad. Pl.: Master KG - Jerusalema. Ott ugye - nem csak "végigdünnyögi" az előadó a zenét (mint a Get Low-nál), hanem van benne ének is. A Jerusalema-al pl. a Motion+ szvsz. nem tud megbirkózni. Nem szól épp rosszul, de aztán ha meghallgatja az ember egy "erősebb" cuccon v. fej/fülhallgatóval, akkor csak pislog.
De, említhetném a nagy kedvencemet Hans Zimmer-t. Nála ugyan ritkább az ének, de a zenéje olyan, hogy oda megint csak nem árt, ha van delej a hangcuccban (pl.: Interstellar zenéjénél előszeretettel használt orgona) -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #12449 üzenetére
"Ha a Motion Boom ezt le tudjaverni ... "
Én tennék egy fogadást úgy, hogy élőben egyiket sem hallottam.Ha, a zene "teltségét" nézzük (mélyek), akkor szerintem a Boom leveri majd a Dockin-t, mint vak a poharat. Ergo lesz olyan zenei stílus ("modern" zenék), ami egyszerűen jobban szól majd rajta. Viszont mivel a Dockin-ban vannak "csipogók" is (gondolom nem dísznek) ezért pl. a komolyzenék vagy épp mondjuk egy jazz muzsika utóbbin fog jobban szólni.
Én ezért is várom már nagyon a Motion Boom+ -t
mert az remélhetőleg egyértelművé teszi majd a helyzetet (ha lesz).
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... zuhanyozás közbeni hangoskönyv, beszélgetős műsor, esetenként zene ... "
Erre kb. bármi jó (bár szerintem JBL-ből már csak 2-est és 3-ast fogsz kapni), csak tényleg vízálló legyen.Ezt most találtam: Huawei CM510 (párban, akár még zenehallgatásra is ...)
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... hogy Aliexpress-es vásárlás. Ott nincs PayPal."
Már hogy a viharba ne lenne?! Az a szomorú, hogy ott már egy ideje van, míg az amazon.de-n még mindig nincs (tudtommal).#12432 Klon
"Sajna nem PayPal-os volt fizetés." - az "cumi". Akkor kicsit keményebben kell tárgyalnod.
"Ha a GLS hozta, azzal is kell visszaküldeni igaz?" - a te választásod, hogy mivel küldöd, de szerintem próbálj meg ragaszkodni a lengyel címre történő postázáshoz.
Egyébként sikerült már levideóznod? Ha, igen, majd megoszthatnád itt. -
<Adamsky>
nagyúr
" ... egyébként olyankor mi van, ha mondjuk "út közben" eltűnik ... "
Passz. Szerencsére így még nem jártam. Egyszer kellett egy fülest visszaküldjek. Az rendben meg is érkezett. Azért ezek a csomagok nyomkövetve vannak, szóval csak úgy nem tűnhet el nyomtalanul." ... oda van a cucc is, plussz a szállítás ára is?" - létezik értékbiztosítás is, de természetesen ez drágítja a szállítási költséget. Ezt neked kell eldönteni, hogy kockáztatsz-e vagy "tutira" akarsz menni. Sok minden múlik az eladóval történő egyeztetésen. Jól is kijöhetsz.
Pl. abban egyeztek meg, hogy ő állja a felét. Ekkor még ha értékbiztosítassz is, lehet nullára jössz ki, ha PayPal-os volt a fizetés (nem írtad, hogy az volt-e). Szóval sok változós a dolog. -
<Adamsky>
nagyúr
Az eu.soundcore.com - tapasztalatom szerint - nem (nagyon) foglalkozik az Ali-s rendelésekkel. Első körben az Ali-s eladóval egyeztess! Ha, esetleg "eldurvulna a helyzet", akkor érdemes mondjuk a service@soundcore.com -ra írni.
"Sajnos nem tudom kideríteni, hogy a 3db közül melyik az az Order ID ami a hibás hangszóró rendelése ... " - akkor válaszd a legutolsó rendelés adatait.
Írj az Ali-s eladónak, de csak akkor, ha már meg van a videó a hibáról. Ja, és én azt csinálnám, hogy nem érdeklődgetnék, hogy mennyi a gari, van-e még, hanem "berugnám" (nyilván azért normális hangnemben) az ajtót, hogy helló, van itt egy hangszóró, amivel ez meg ez a gond (ld. videó!). Mi a lengyel cím, ahová küldhetem?
Aztán erre majd reagálnak valamit ... -
<Adamsky>
nagyúr
" ... mennyi garanciája van?"
Sajnos ez tényleg nincs feltüntetve, ill. én sem találtam anno, mikor egyszer kerestem (fura, de pl. a Life Q30-nál fel van tüntetve, hogy 18 hónap).
Szóval szerintem illene nekik is (ahogy pl. az eu.soundcore-nak) 18 hónapot vállalni (erre is).Ahogy borbar és Gixxer88 is javasolták mindenképp írj az eladónak. Előtte viszont próbáld meg valahogy levideózni. Tudom ez nem feltétlen egyszerű (főleg ilyen - leírásod szerint - nehezen észrevehető hiba esetén), de muszáj megpróbálni, mert szvsz. ezen múlik minden.
Visszaküldés: borbar gondolom jobban képben van
de azért erre is kérdezz rá ... mármint, hogy Lengyelországba vagy Kínába kell-e küldened.
Ha PayPal-al fizettél, akkor szerencséd van, mert a postaköltséget (~9,5e Ft-ig) ki tudod velük fizettetni.Tudom, ez mind-mind macera, de ne add fel! Meg kell próbálni!
ui: mikor vetted?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Acélfarkas #12407 üzenetére
"... az a ronda hordfül."
Az nekem sem a szívem csücske. Sokkal elegánsabb lett volna egy lecsatolható karabineres megoldás (ld. pl.: DOCKIN D Fine+ 2 vagy JBL Xtreme 2).
Egyébként picit megremegett a kezem erre az árra, de rohadjak meg, tartom magam, és most már megvárom ennek, vagy a Motion+ -nak az utódját.#12408 Gsx-rr
Nem szép, de szebb, mint a Boom. A Motion+ al nem is a forma, hanem ez az ujjlenyomatgyűjtő borítás a legnagyobb baj. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
pècsimunkás #12402 üzenetére
Az. Ehhez képest az Ali-n arcpirító 118$ "fekete péntek" akcióban. Pfff...
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
nbencee #12399 üzenetére
+1 a Soundcore Motion+ hangszórónak. Ezen kívül nyugodt szívvel tudom ajánlani a Anker Soundcore Boost Upgraded Edition-t.
Nekem mindkettő van.Motion+ előnye:
• zeneibb: tisztábban szól. Stílusától függ, hogy ez mennyire jön ki (komolyzene vs. pop)
• aptX (ez is besegít a tisztább hanzásba)
• jack csatlakozó (már ha fontos)
• multipoint kapcsolat (egyszerre tud két eszközhöz kapcsolódni)Soundcore Boost előnye:
• kisebb, hordozhatóbb
• a méretéhez (!) képest még komolyabb basszust tud, mint a Motion+
• a szoftver többet tud: több custom EQ, a gyáriak tesreszabhatók
• kikapcsolható a ki-be kapcsoló hangMindkettő vízálló, és tudja a TWS-t (vagyis egy másik ugyanilyen hangszóróval sztereóba köthető).
-
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Fishor #12390 üzenetére
Lehet (szerencsére).
Nálam pl. a kocsiban ráadásul úgy van, hogy egyszerre két eszközhöz csatlakozok. Egyikre (bt.-s mono headset) megy ki a "call", míg a másikra (bt.-s vevő) a "media".#12389 Gixxer88
Hááát, akkor igazából egyik sem tökéletes. Ennek ellenére - lehet elfogultságból - a droid-osat tartom jobbnak. -
<Adamsky>
nagyúr
Szifonon tényleg nem lehet váltani, a telefon és a bluetooth eszköz között? Ez elég gáz
#12386 Fishor
Egyébként - Android-os logikával - szvsz. elég egyszerű a válasz. Ha az adott eszköz úgy csatlakozik, hogy "connected for calls and media audio", akkor képes a hívást is rendesen kezelni (nem tudom, hogy a Go 3 ilyen-e). Ugyancsak Android-on, ha azt szeretnéd, hogy ne a hangszórón történjen a beszélgetés, akkor a hívás megkezdését követően átváltasz a telefonra vagy a bluetooth beállításokba a "call" mellől kiveszed a "pipát", és akkor csak a media audio megy ki a hangszóróra (ebben az esetben viszont nem tudsz váltani "menet közben"). Remélem érthető voltam. -
<Adamsky>
nagyúr
Azt próbáld meg, hogy a hangszórón addig nyomogatod a + gombot, míg valahogy (pittyegés, a kijelzőn számokkal v. szöveggel, stb.) nem jelzi, hogy ő most már max. hangerőn van.
Ekkor indíts el valamit a telefonon és próbáld meg ott növelni a hangerőt. Ha, így sem szólal meg, akkor passz. Tényleg, vezetéken keresztül próbáltad?Amit Gixxer88 írt azt úgy tudod előhozni, hogy az About Phone (magyarul talán Telefonról) menüben a Build number-re (ez gőzöm sincs, hogy mi lehet magyarul) többször - 5× talán - gyors egymás után rányomva (egy ilyen kis toast message -be írni fogja, hogy még hányszor) és akkor a System (rendszer) alatt lesz egy új menüpontod: "Developer options".
Itt olyat keress (máshoz ne nyúlj, mert nagyon el tudod állítani a telefonod), hogy Bluetooth audio codec. Itt tudsz esetleg az SBC és az AAC között váltani.
Én mondjuk személy szerint nem hiszem, hogy segítene, mert vagy szól mindkettővel vagy egyikkel sem. Illetve én még nem találkoztam olyan eszközzel, amin a codec állítása - olyan szempontból, hogy megszólal-e vagy sem - segített volna. De, hátha ... láttunk már karón varjút. -
<Adamsky>
nagyúr
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
szabog74 #12367 üzenetére
Eleve 106,72 Eur-ról indul nálam
Sold by: AnkerDirect DE
Price: €106.72
Coupon redeemed: -€20.00
With discount: €86.72Az megrendelés összesítő:
Amazon.de Order Summary Items: EUR 84,03 Postage & Packing: EUR 7,80
Total before VAT: EUR 91,83
Estimated VAT: EUR 24,80 Total: EUR 116,63 Promotion Applied: -EUR 20,00 Order Total: EUR 96,63Ohh, +van. Amit te néztél az renewed szemben azzal, amit én.
-
<Adamsky>
nagyúr
Nekem most 105,9$ ír (valahonnan van egy 3$-os kuponom) a 11.11-es 108,9$ helyett. Ez most ~34-35e Ft, ahogy írod.
Az eu.soundcore.com -on "sold out". Hmm... vajon jön az új?
Az amazon.de-n magyar címre 96.63€, ami szintén ~35e Ft. Ebből viszont - pl. ha meg tudod oldani a kézbesítést egy osztrák címre, akkor - könnyen lehet 80.84€-t csinálni, ami már 29,5e Ft. Sajna az Ali-s / lengyel beszerzésnek nagyon alá vágott az EU
Én vagy az amazon-os forrásra (van ismerősöm, aki jár ki) vagy az itteni fórumtárs által 32e Ft-ért árusított verzióra mennék rá.#12364 szabog74
" ... tavaly 23e körülire jött ki aliexpress anker shopból ... "
Jaja, csak akkor ahhoz gyakorlatilag nettóba jutottunk hozzá. Ilyen többé már nem lesz. -
<Adamsky>
nagyúr
Eddig csak érdeklődők fordultak meg itt ezzel a típussal kapcsolatban. Olyannal, aki meg is vette, és megírta volna a tapasztalatát, még nem találkoztam.
YT-s review-k alapján átlagos iparosmunka ("recsegni" nem fog). Ha tetszik, mozdulj rá, aztán majd írd meg pls. hogy milyen. Hátha jól jön majd másnak is az infó.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #12349 üzenetére
Hol nézted? Az amazon.de-n most (magyar címre) 108 Eur (10 Eur kuponnal). Viszont az EU-s Soundcore oldalról (10 Eur-os discount kóddal) 89,99 Eur. Utóbbi helyen 18 hónap garanciát adnak, és a szállítási díj is benne van az árban. Amazon-n nekem az sem tiszta, hogy mennyi a garancia, és ott PayPal-al sem tudok fizetni.
Sajna az Ali is k*rva drága (most épp 142,97$), de 11:11-én sem lesz igazán olcsó (118,87$). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Acélfarkas #12340 üzenetére
" ... nem fér bele a max. 1 kiló súlyhatárba."
Jogos, ez az igény elkerülte a figyelmemet.
Most próbáltam utána nézni, hogy pontosan hány kiló a Motion Boom, de nem találtam. Neked honnan származik ez a 2kg-os érték? -
<Adamsky>
nagyúr
Teraszra akkor pl. EarFun UBOOM és - ha van pénz ill. igény, akkor - rögtön kettőt (párba kapcsolni → nagyobb ill. sztereó hangzás). Ahogy elnézem a E3AS200 -as kóddal 2db kemény 78$. Esetleg: StormBox Pro (ha még többet szánsz rá
)
2.0-ra ill. TV-hez pedig mondjuk vm. Edifier "könyvespolc" hangszóró. -
<Adamsky>
nagyúr
Csakhogy azt, amit egyszer már optikával (szerintem nincs is ilyen bt.-s hordozható hangszóró, de a tévedés jogát természetesen fenntartom) rákötöttél a TV-re és bedugtad a konnektorba, jó eséllyel többet nem fogod mozgatni (ezért kell oda inkább egy bt.-s soundbar, amire, ha akarsz telefonról küldhetsz át zenét). Én legalábbis biztos nem vállalnám a macerát.
A teraszon zenélést is többen, többféleképp képzelik el. Van akinek csak kis háttérzene kell (amire elég lehet vm. kis 360-as hangszóró), míg másnak b@szó mélyek, és az, hogy a szomszéd is hallja, ő most jól érzi magát (JBL PartyBox termékvonal).
Szóval kérdésedre röviden: felejtsd el. -
<Adamsky>
nagyúr
Én, ha rá lennék kényszerülve a Tribit Stormbox Micro-t venném.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
mokus1 #12285 üzenetére
Basszus, én még mindig nem értem.
A PC és a TV között milyen kapcsolat van? Hogy "megy át" a kép?
Írd már le kérlek részletesen / érthetően, hogy mi, mivel, hogyan van most összekötve. A bt.-s kapcsolatot eleve el kellene engedni ilyen esetben (mikor nem csak zenehallgatás a cél), és szerintem nálad el is lehetne (engedni). Arról nem is beszélni, hogy ha videót akarsz vágni (nem csak filmet nézel), akkor nélkülözhetetlen a pontos szinkron. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
mokus1 #12280 üzenetére
Ööö.. ezt nem értem. Filmet nézel PC-ről, TV-n, a hang pedig az említett hangprojektorra megy ki? Mivel van összekötve a TV és a számítógép? Nem HDMI? És a TV a hangprojektorral? Optika? Szóval minek ide bluetooth?
Egyébként PC-s szoftverekben szokott lenni hangcsúsztatási lehetőség. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Lallerboy85 #12265 üzenetére
Én JBL márka esetén Partybox-on kívül másban nem gondolkodnék.
#12266 Williamgrant
+1
Egyébiránt most jött meg a sorban 4. Anker / Soundcore cuccom egy Liberty 3 Pro. Nem volt épp olcsó, de ugye mihez képest ... (értsd: azért az ár/teljesítmény faktor itt is nagyon jó). Egyelőre még ismerkedek vele (fut az ISOTEK ...), de az első benyomások nagyon-nagyon pozitívak. Olyan fejlődésen megy át a márka, hogy az csak na. Nagyon prémium a cucc ...
Azonban nagy kár, hogy most inkább a TWS-eket nyomatják (mondjuk állítólag abban van most nagy biznisz), pedig ha ugyanezzel az elánnal most nekiesnének a Motion+ utódjának ... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #12202 üzenetére
Tetszett az írás, és jelentem az elsőtől az utolsó betűig elolvastam. Élmény volt (csatlakozom LanyUs-hez: élvezetesen írsz). Tanulság: most már nem csak használt autó esetén futhat bele az ember "vakolásba", óratekerésbe ...
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
szetcsuszott #12183 üzenetére
No problem! Nem is szemrehányásnak szántam.
Egyébként én is így véletlenül jöttem rá. Ugye alapból a telefonnal használom, de néha "rákötöm" a PC-re is. Így fordulhatott elő, hogy egyik alkalommal szólt a zene a PC-ről, majd jött egy bejövő hívás a telefonra, ami a hangszórón szólalt meg. Volt pislogás ...
Ez a multipoint dolog még TWS fülesek esetén sem valami gyakori, nemhogy bt.-s hangszóróknál. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
szetcsuszott #12181 üzenetére
Én pedig írtam már párszor, hogy tud multipoint-ot. Ráadásul ez egy olyan fícsör, amit a leírása meg sem említ, és egyetlen YT-s review-ban sem hangzik el.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #12176 üzenetére
Na, téged is látni errefelé?
Mikor vetted? Még a Áfa-s bumm előtt vagy után? Sajna jól megdrágított mindent nekünk ez a kedves EU. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
borbar #12172 üzenetére
"Ha olyat választasz, amely futásra termett ... " - nem szeretnék csak "erre" vagy "arra". Egyébként van már egy 1More True Wireless ANC és egy Earfun Free Pro Oluv's edition. Előbbi nagyon szuper, a gond csak annyi vele, hogy egy minimális izzadság és már csúszik ki a fülemből. Utóbbival pedig vételi gondjaim vannak (talán egy bt. 5-ös telefonnal jobb lesz ...)
Szóval figyelem az Anker füleseit, hátha megjelenik egy olyan, ami
• kicsi és/vagy "atom-stabilan" ül a fülben
• minden vezérelhető róla (a hangerő is)"Üzleti tervet? :-)"
Bővíteni kellene a repertoárt! Ha jól látom most "csak" Motion+ van.
Komolyra fordítva. Ha lenne időm, energiám (pénzem) erre lehet elgondolkodnék egy magyar Anker-es, eufy-s shop-on ...
Pár boltban lehet ugyan kapni az Anker pár TWS-ét, hangszóróját, de elég gyér a felhozatal. Jó lenne egy magyar disztribútor. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
sunone #12170 üzenetére
"Sajnos nekem nem jött be az Alan Ross EQ."
Én se azzal használom, ill. néha szoktam állítgatni rajta.
Én nem is feltétlen törekszem az ideális hangzásra, hanem csupán arra, hogy nekem tetszen. Utóbbit egy jó EQ-val lehet a legjobban megközelíteni. Ezért is van két hangszóróm és egy fejhallgatóm a márkától.A füles (TWS) még várat magára ...
-
<Adamsky>
nagyúr
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
modflow #12134 üzenetére
"... meló helyre kell, hogy motyogjon valami."
Erre akkor talán a Niceboy RAZE mini lesz a tuti választás. Kicsi, hordozható (befér egy fiókba), van benne rádió, USB csatlakozás (pendrive), SD-kártya olvasó. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
makoss #12127 üzenetére
Nem ismerem a Charge 5-öt, de ha nincs rajtam jack (vagy bármilyen más) kimenet, akkor - ahogy azt Gixxer88 is írta - ha megdögölne a bluetooth (ami nem szokott, inkább az akksi), akkor "ennyi volt".
PC-re viszont nem csak jack-el tudod kötni.
• jack-es bt. transmitter-t (rengetegféle van)
• USB-s bt. dongle
Én - minőség szempontjából - az utóbbit jobbnak (és olcsóbb is) tartom. Előbbinek viszont az az előnye, hogy kb. bármiről tudsz hangot küldeni a hangszóróra, aminek van jack kimenete (pl. régi MP3 player).#12123 modflow
Itt úgy látom van. Bár nem 2e Ft ...
Egyébként ez inkább ébresztőóra, amiben van bt. és FM rádió, mint bt. hangszóró, ha érted mire gondolok (akksi, üzemidő).
Az FM rádió egyébiránt elég ritka, és - bizonyos szempontból érthető módon - nem annyira "menő". Most így hirtelen a Niceboy (link1, link2, link3) ugrik be. Itt a topic-ban is volt olyan, aki ilyet vett, és elégedett volt vele. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Muki94 #12113 üzenetére
" ... nem találok sehol Boostot. Kifutott modell?"
Igaz az Ali-n most én sem találom, de az amazon-on van (én is innen vettem anno).
Ennek a hangszórónak méltatlanul kicsi a hírneve. Ez két dologra vezethető vissza. Az egyik, hogy az elődje olyan "közepeske" volt. A másik, hogy az "upgraded version" kívülről pont ugyanúgy néz ki, mint az előd (az egyszeri Youtuber észre sem veszi). A különbségek a kis gumis fedelű ajtó mögött (nincs jack, de van TWS gomb), ill. belül (titanium meghajtók, mint a Boom-ban) keresendők. Ezen felül már ebben is van EQ, amit a mobilos app-al lehet állítgatni. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Muki94 #12106 üzenetére
Amennyiben tényleg "25 a tetje", akkor sajnos két finom darab kimarad (Boom és a Motion+).
Én az XB30-at és a Flip-et kihúznám. A zenehallgatás mikéntjétől (le tudok-e nagyjából elé ülni, vagy jövök-megyek) függően a 360-as hangszórókat is kihúznám (Earfun Uboom, UE Megaboom). Tribit MaxSound Plus-om volt, és állítom, hogy egy nagyon tuti kis hangszóró. Ami egy fokkal még jobb (kis állítgatás után, mert alapból a hangja picit fátyolosabb, viszont a mélye az testesebb) az a Soundcore Boost upgraded edition (ilyenem van most). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
psajti #12080 üzenetére
" ... van egy 3 sávos EQ." - igen, én is úgy tudom, hogy van, de abban már nem vagyok biztos, hogy a beállítások a hangszóróban kerülnek-e tárolásra.
Talán jár erre egy Sony tulaj, és megmondja a tutit.#12081 Ciccuka
Akkor kifogytam az ötletekből. Ennek pikk-pakk mennie kellene. Másik PC-n nem tudod kipróbálni, ill. másik fej- v. fülhallgatóval ugyanezt a dongle, hogyan viselkedik?
Megnézve a képet, fogadni mernék, hogy ez egy ilyen kamu bt. 5.0-s dongle. Így tudod ellenőrizni.
All-in-all, nem kellene érezhetően (sokkal) rosszabbul szólnia adott fülesnek Win alatt (szemben mondjuk egy Android-os telefonnal).
Vegyél v. nézz egy kicsit komolyabb dongle után szerintem ... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Ciccuka #12077 üzenetére
Nem kéne, hogy ennyire sz@r legyen. Win10? Esetleg nézd meg, hogy mi van forrásnak beállítva:
Tapasztalatom az, hogy az az eszköz, ami headset-ként is tud működni, annál van ilyen " ... hands-free ... " forrás (amire az egér mutat) és "... stereo ..." is. Ha "zenélsz", akkor az utóbbi legyen mindig kiválasztva.#12078 psajti
" ... van beépített hangszínszabályozó? (Mint pl Anker és Sony) ... "
A Sony tuti ilyen? Én az Anker hangszóróin kívül nem tudok ilyenről. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Kapanyél #12075 üzenetére
"Edifier-t nem veszünk, mert egy lapátra való igénytelen hulladék ... " - igen? Ilyen véleményt most hallok először. Nincs ugyan Edifier cuccom - szóval se cáfolni, se megerősíteni nem tudom az állításod, - de meglep amit írsz. Eddig én jobbára pozitív véleményeket olvastam róla. Nyilván van náluk is olcsóbb cucc, amit jobb kerülni, de azért akad jó is. Vagy, nem?
Nézem ezt a Tara-t, de ennek nincsenek aktív hangszórói (vagy csak én nem találom). A Logitech-nek, meg komolyabb 2.0-s rendszere nincs. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
psajti #12062 üzenetére
"Inkább ilyen JBL Flip ligája az amire most hajtanék."
Soundcore Boost (upgraded ver.). Egy komolyabb hibája van (amit eddig tapasztaltam), hogy Win alatt egyirányú a hangerő állítás. Vagyis ha a hangszórón állítod, akkor O.K. ha Win alól, akkor nem.
Android alatt viszont minden O.K. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Kardos.N #12022 üzenetére
"De próba szerencse ... " - ha a vásárlás mellett döntesz, akkor mindenképp írd majd meg a tapasztalataidat, hogy erről a márkáról is szerepeljen a topic-ban legalább egy beszámoló.
#12025 Gixxer88
" ... lehetetlen kisebb hangerőn normálisan hallgatni,mert iszonyatosan tolakodó a hangja."
Akkor hangoskönyv hallgatáshoz nem ajánlod? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Kardos.N #12019 üzenetére
Tartok tőle, hogy erre a kérdésre itt nem fogsz választ kapni. Meglehetősen ismeretlen (számomra legalábbis) márka. Ugyan van magyar oldal, de az árak túl szépek ...
Ezt a "jó chip"-et, hol olvastad? Sok hangszórójukban még bt. 4.2 van. Ettől persze lehet jó, de ... nem is tudom. Ennyi pénzért, ekkora hangszóró, és ekkora teljesítmény ...
Keresni kell egy boltot, ahol meg lehet hallgatni. Vagy rápróbálsz, és ha nem jó, visszaküldöd.
Végül is, az árukeresőn van 1db 5 csillagos értékelés. Lehet ennyiért nem rossz. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Acélfarkas #12002 üzenetére
-
<Adamsky>
nagyúr
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
borbar #11976 üzenetére
" ... ezt a mostanit 6 EUR-val."
A több mint 150$-os csomagra?
"Függetlenül ettől, nem állították meg a vámon, a posta kihozta ugyanúgy."
Ezt nem is értem.Az 1$-s cuccot is le kéne Áfa-zák. Ez független attól, hogy az Ali kezeli-e a Áfa-t (a csomag kap egy IOSS számot) vagy sem. Az Eu raktár - ahogy írod - tényleg bukó.
Egyébként az elmúlt pár hétben a nagy meleg miatt gondoltam veszek egy Mi Fan-t (okos venti) kintről. Már majdnem rányomtam a vásárlásra, amikor ... mondom nézzük már meg van-e itthon és mennyiért?! Hááát, ~6e Ft-al volt alacsonyabb itthon a kisker bruttó, és erre - mármint az Ali-sra még rájött az Áfa. Na, mondom!
" ... viszont valami menő alis kuponnal ... " - ja, és nem tudom nézted-e, hogy a kedvezmények csak a végén vonódnak le.#11977 retesz147
" ... úgy pont egy fokkal több mindene ... " - az EQ-val játszottál már kicsit? Szerintem az alap Bass UP - vagy mi a szösz - csapnivalóan sz@r#11978 zuzozuzo & Chesterfield
Írjatok a service@soundcore.com -ra. Szoktak válaszolni, és készségesek. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
retesz147 #11971 üzenetére
"Tiltva volt a funkció." - és működik? Úgy értem, hogy most szépen állítódik a hangerő a telefonodon (látod a csúszkát), ha a hangszórón változtatod azt?
" ... szerinted ez okozhat ilyen problémát?" - ilyet nem. Erre csak én voltam kíváncsi. Mármint, hogy mi a helyzet a JBL hangszóróival ...
EQ-val próbáltad kompenzálni? A Mix2S-ben nincs rendszer szintű EQ? Esetleg PowerAMP?
#11972 makoss
" ... az internetet meg hagyjuk is ... " - de, mondom, tudniuk sem kell róla. Ha van net, beállítod, és kész.
" ... ami én egyszer beállítok, gombnyomás és megy a Kossuth rádió, mert az van beállítva ... " - így van. De, van ugye szinte mindegyiken memória, és mondjuk az 1-re beteszed a Kossuth-ot, 2-re Petofi, 3-ra Retró, stb. Nem bonyolult. Nálam is "buta telefont" használnak az ősök nekik tök elég.
" ... 2 és fél hónapot vártam a kínai tabomra ... " - ez azért nagyon nem gyakori. Besz*ptad, ennyi. Kínából - ahogy állnak a dolgok - én se hiszem, hogy fogok már rendelni. Viszont ott van az amazon-on, amin azért akad bőven olyan jóság, amit itthon egyszerűen nem tudsz beszerezni (pl. az Anker v. a Tribit termékei) -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
retesz147 #11968 üzenetére
Valahogy sejtettem, hogy Xiaomi esetleg Huawei telefon. Ezeknél szokott ez a funkció - android verziótól függően - ki- v. bekapcsolva lenni vagy épp egyáltalán nem működni (Huawei Emui 8)
Lényege, hogy nincs külön "telefon hangerő" és "hangszóró hangerő", hanem a kettő szinkronban van. Nekem ez a halálom, ha nem működik.
Ha, keresnéd, akkor a developer options alatt tedd ...
... és minden ki-be kapcsolás után érdemes újrapárosítani az adott eszközt. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
retesz147 #11966 üzenetére
Bocsi, milyen telefonnal használod? Nekem vesszőparipám ez a "bluetooth absolute volume" így érdekelne, hogy a JBL hangszórója nem képes rá, a telefonod, vagy csak utóbbin ki van kapcsolva (mert esetleg pont te kapcsoltad ki)?
Egyébként EQ-val próbáltad kikorrigálni, hátha ... ? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
BennyRay #11951 üzenetére
A wifi-s vonalat szerintem engedd el! Drágák, és neked szvsz. egyébként is overkill. Én két hangszórót ajánlanék. Az olcsóbb a Tribit MaxSound Plus (egy fórumtársnak ajánlottam nem régi és azóta már vissza is jelzett, hogy tetszik neki) a másik az Anker Motion+ (Ali v. Amazon), amit Gixxer88 is ajánlott. Utóbbi szvsz. akkor érné meg, ha később másra / máshol is használnád, ill. nem riadsz meg egy kis "babrálással" az EQ-val.
Egyébként miért nem fej- .v fülhallgató, ahogy azt Lami66 javasolta?
Esetleg vm. menő "neck speaker"? Mondjuk ezektől nem tudom mit lehet várni. Sose hallottam még ilyet. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
makoss #11943 üzenetére
"... csak antennás, (nem az a korosztály) ... "
Mi az, hogy nem játszik? Ha nincs net, akkor O.K. de ha meg van, akkor "bűn" nem interneten hallgatni rádiót. Nálunk a családban sokáig ennek az elődje szolgált a konyhában. Igaz van FM rádió is, de ha megoldható, akkor sokkal inkább a netről ...
Ugyanúgy megvannak ott is a "földi" rádiók - nem ritkán sokkal jobb minőségben - viszont van millió egyéb tematikus csatorna. Szépen beállítod őket a memóriába, és a szülők azt se fogják tudni, hogy melyik szól, csak max. azt érzékelik majd, mennyivel jobb.
Nagy kár, hogy a külföldi rendelés nem játszik, mert az amazon-on még nagyobb a választék.
"B-terv" a micro-hifi - ahogy Gixxer88 is írta - de azok általában drágábbak, és több helyet foglalnak (nálunk pl. a konyhában nem igazán lett volna helye)#11945 carl18
" ... több terméket fognak EU raktára felhalmozni." - már nincs olyan, hogy "EU raktár" pontosabban van, csak értelme nem sok. Ugyanúgy rárakódik az Áfa. Én nem egy olyan terméket találtam, ami már Kínából olcsóbb (az ára ua. de mivel a szállítás kintről 0$ ...) mint az EU-s raktárból. Pedig úgy rémlik már ebben a topic-ban is írtam erről ... na, mind1" ... a "60" watt kérdőjeles mennyire helytálló?" - szinte biztos, hogy semennyire. Nekem az ilyen dolgok, meg a "színes szagos" promó képek - amik köszönőviszonyban sincsenek a valósággal (itt most az általad említett porvédőre gondolok) - nagyon el tudják venni a kedvem a vásárlástól.
" ... pár napja ránéztem Oluv Switcher oldalára úgy láttom megszűnt."
Na, akkor ezért nem találtam én sem." ... Oluvnak se úgy megy a szekkér ... "
Nem hiszem, hogy gondjai lennének. Csupán annyi, hogy a fizetős vendégeinek (Patreon) tolja a tartalmakat. A nyilvános YT csatornáját csak amolyan reklámnak használja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Milyen széket vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- bambano: Bambanő háza tája
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Gurulunk, WAZE?!
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest