- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Rendkívüli terméktámogatást ígér a Nothing
- Mobil flották
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
pècsimunkás #18660 üzenetére
" ... mintha az Uboom szebben szólt volna alapból ... "
Ezt nem értem. Most mi szólt, mihez képest jobban? Ez friss vásárlás? Az app nem látja? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Pixx96 #18656 üzenetére
" ... kíváncsi vagyok mit megy a charge 5 ellen ... " – én is.
Az én tippem az, hogy elhelyezéstől (és a cust. eq.-tól, ez a Soundcore cuccoknál elkerülhetetlen) függően a JBL-ben azért több lesz a mély. Mégiscsak egy nagy, "ovál" mély van benne, valamint egy 3-4 (vagy 5?) évvel újabb technika.
Akusztikus vagy komolyzenével viszont szerintem a Motion+ még mindig tud meglepetést okozni. A másik, hogy utóbbi sztereó, míg a JBL egy mono hangszóró. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
cooi11 #18653 üzenetére
+1 a Motion+ -ra, de ha nem, akkor SoundCore Boost.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
pècsimunkás #18643 üzenetére
Azért kérdeztem, mert ezt én a neten TRIBIT StormBox 2 névvel találom (1-est nem is dob fel a kereső). Ezen kívül van még a "Pro" (ami adott esetben lehet a sima), de ha a belső felépítést nézzük, akkor ez egy komolyabb cucc.
Firmware: kb. mint mindenhol (telefon, óra, fülhallgató, stb.) elvileg az újabb mindig jobb, mint a régi, aztán van, amikor mégsem.
" ... csináljunk vele valamit, vagy csak bekapcsoljuk, ès használjuk." – én az UBoom L-nél feltenném a legfrissebbet. Kis kutatással szerintem meg lehet találni korábbi firmware-eket, ill. flash-elős progit (szóval akár downgrade-elni is lehet). Szerintem biztos meg vannak a szükséges fájlok valakinek itt a topic-ban. Már ha kell ...Szerintem neked eleve a legújabbal (ami már támogatja az app-ot, és benne van Oluv in- és outdoor hangprofilja) fog jönni, aminél jó eséllyel nem fog újabbat jelezni. De tévedhetek ...
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
pècsimunkás #18640 üzenetére
Alan több videóban is foglalkozott vele. Igaz élőben egyiket sem hallottam, de a speckó alapján szerintem a StormBox Flow jobb lehet, mint a "sima" Stormbox (erre gondoltál?).
Az UBoom L egyébként egy jó cucc, és amíg az sztereó, addig a StormBox Flow egy laposabb, mono hangszóró, így nagyobb driver-ek férnek el benne. Szóval lehet az L-nek jobb a hangolása (Oluv), de nem lennék meglepődve, ha a Tribit-ben több / jobb lenne a basszus. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
BLUE TORNADO #18638 üzenetére
"Hiába választok, a hangzás semmit nem változik"
Gondolom mindig visszaugrik SBC-re, nem? Jó eséllyel ez a hangszóró nem támogat semmilyen "egzotikus" codec-et (talán még AAC-t se).Egyébként ha hangerő problémád van, akkor a kulcsszó (jó eséllyel): absolute volume
Keress rá a neten, akár itt a topic-ban (volt téma, én is írtam róla).Ha nem (csak) hangerő, hanem a hangzás is teljesen más, akkor pedig én azt tartom a legvalószínűbbnek, hogy a haverod mobilján (tudtával vagy nélküle) be van kapcsolva valamilyen hangzásjavító dolby / xbass / turbosound, aminek "hála" dinamikusabbnak érződhetett a hangszóró.
Ami biztos: a bt. verziójának ehhez semmi köze.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
grizlisandor #18617 üzenetére
Ezen nem érdemes sokat "kattogni". Podcast-ra kb. bármi jó, ami hangot képes kiadni magából. Esetleg üzemidő miatt: Tronsmart Trip
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
user26 #18615 üzenetére
"Egyenlőre nézegetem őket, próbálom eldönteni melyik mellett voksoljak."
Szerintem figyelgesd a Motion+ árát (szokott lenni akció). Én azt venném. Nem egy mai darab, de talán az UBoom L-et leszámítva ma sincs igazán versenytársa.
Volt pár hangszóróm, míg végül ez, és egy UBoom X maradt. Mindkettő amolyan best buy.
Ha több pénzt szánsz rá, akkor szóba jöhet még a Daffchy-nak is ajánlott Bose SoundLink Max." ... nem ismerem ezeket a márkákat ... "
Tribit, Soundcore, Earfün ... ezek általában rendben lévő cuccokat tesznek le az asztalra. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Daffchy #18610 üzenetére
"50-60 a rászánt ... "
Hülye voltam, mert a Bose SoundLink Max nyilván több. Azt a méret miatt gondoltam.
Egy Xtreme (4-es) újonnan (!) ugye a keret duplája.
Sajnos nincsenek csodák. Vagy árban vagy méretben feljebb kell, hogy lépj, ha jót (jobbat) akarsz." ... egy barátom keresgél."
Kíváncsi leszek, mit fog találni. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
user26 #18607 üzenetére
Az a baj, hogy a MI Portable BT 16W-t nem hallottam, de amit igen:
• Anker Soundcore Boost (updated ver.): jobbára amazon.de (refurbished) vagy Ali
• Tribit Xsound Go ← árak
• Tribit MaxSound Plus: utódja az XSound Plus 2 ← árak
• Soundcore Motion+ ← ez sajna kicsit drágább
... amit nem (hallottam), de jónak tartok:
• Earfün UBoom L: ez kuponnal ~21e Ft (54$)#18608 Daffchy
"50-60e között mi most a ... "
Ha lehet nagyobb, akkor UBoom X
... ha, nem, akkor passz. Esetleg ha jobban el vagy eresztve: Bose SoundLink Max -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Seraph 16 #18605 üzenetére
@user26
... és a "méret kategóriát" is jó lenne tudni, hogy ne ajánljunk pl. Xdobo BMTL Wow Max-ot. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Ferenc198 #18596 üzenetére
"Melyikre gondolsz?" – az imént írtam
→ UBoom X.
" ... kínai 1000Ft-os céges ajándék hangszóró ... " – nehéz a bt. és/vagy a Windows lelki világán kiigazodni. Ezért – és ezt most írom harmadszor
– kellett volna (vagy kellene, ha még nem adtad fel) kipróbálni egy USB bt. dongle-el.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Ferenc198 #18594 üzenetére
"... a címkét, amit rá kell ragasztani." - és utána a postán ingyen beveszik, vagy a szállítási költséget majd az EarFun utólag téríti? Vagy futár jön érte?
"Kb 1,5 hónapos a laptop, így friss a rendszer." - ez sajnos semmit nem jelent. Én rápróbáltam volna, ahogy akárcsak az USB-s bt. dongle-el (is). Rögtön kiderült volna, hw. vagy sw. probléma.
Az "ajándék" 8$-ból utóbbit rövidre lehetett volna zárni a sztorit.A Dockin-ra nem tudok mit mondani (nem vágom, hogy ez az "Evo" mit tud. Majd carl18...
Motion+ jó cucc, Boom 2-t sokan szeretik (olvass vissza, mert X% töltöttség alatt visszavesz a hangerőből vagy a mélyekből már nem emlékszem).
A Boom Plus se rossz, de most már nem sokkal drágább an van sokkal jobb.
Én a végére járnék, hogy mi a gond a laptop-al... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Ferenc198 #18592 üzenetére
"Kintről volt." – a visszaküldés, hogy történt (történik)?
"Mindenhogy próbáltam." – friss rendszerrel is?
"Valahogy nem szerették egymást ... " – én mondjuk egy bt. dongle-ön is elgondolkoztam volna ... amit a visszakapott 8$-ból kis is lehetett volna hozni."Kicsit félek az uboom x-től, mert mi van ha az se fog menni a gépemen ... "
Erre mondjuk sajnos tényleg jó esély van, mert mintha ugyanaz a bt. vevő lenne bennük. Legalábbis abból kiindulva, hogy Oluv össze tudta őket kötni TWS-be. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Ferenc198 #18589 üzenetére
"Nah a vége a visszaküldés lett." – itthon vetted?
" ... nem tudtam összehozni a laptoppal és az earfün sem tudott mit mondani rá.."
Másik Win11-es gépen próbáltad? Esetleg a sajátodon újrahúztad a rendszert?"Árban ilyen 40-50 ezer körül gondoltam."
Ennyiért már beszerezhető (a gyártótól) az UBoom X, ami hangzásban – és sajnos méretben is – teljesen más liga. Viszont, ha nem akarod hátizsákba hurcolászni, csak benn és kinn (kert) lesz használva, akkor én elgondolkoznék rajta.Ami az UBoom L-el van pariban, az a Soundcore Motion+.
-
<Adamsky>
nagyúr
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Pixx96 #18567 üzenetére
Igazam volt, vagy igazam volt?
Introducing „JOY - the audiophile housewife” and our brand "JOY & Oluv'Sone" -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #18559 üzenetére
"Ha Hidegbe télen mínusz fokok mindegyik ... "
Én inkább a nyár miatt aggódok kicsit. Síeléshez nem szoktam ekkora cuccot magammal vinni, de nyáron azért vinném majd ide-oda (családi összejövetelek, kerti sütögetés).
A kézikönyvben egy kumma szó nincs az "operating-" és a "non-operating temperature"-ről. Azt hiszem újra "billentyűzetet kell ragadjak" ... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
MaxxDamage #18549 üzenetére
" ...nem is lesz?"
Helyesebben, volt 2020 szeptemberéig. Egy lyukas garast nem tennék rá, hogy újra lesz. Viszont ezen "kütyü" (amit nézegetsz) szempontjából kb. mindegy. Lesz benne ugyan egy fícsör, amit itthon nem fogsz tudni használni, de ott van / lesz benne a netes rádiók elérhetősége. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
MaxxDamage #18547 üzenetére
Ugye tudod, hogy itthon nincs DAB?
... teszem hozzá sajnos.Nem hasonlítottam össze a két terméket, de kisebb összegben fogadni mernék, hogy kb. ua. mindkettő.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
MaxxDamage #18545 üzenetére
"JVC RA-E814B" – érdekes egy jószág. Mintha már láttam volna, csak akkor más márkanév volt rászitázva (értsd: nem túl valószínű, hogy JVC ...
).
Ha megnézed, akkor pl. ebben jó eséllyel ua. rendszer van. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
MaxxDamage #18543 üzenetére
Vigyázz, mert úgy tűnik nincs benne bluetooth.
Legalábbis az egyik vásárló arra panaszkodott.
Úgy látom, ahhoz, hogy bt. is legyen, jobban ki kell(ene) nyitni a pénztárcát. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
MaxxDamage #18540 üzenetére
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... ahány van a playen annyiféle értéket mutat."
Nagyon nem vagyok ezzel képben, de korábbról (egy videóból, vagy talán leírásból) az rémlik, hogy ezeket (is) kalibrálni kell. Vagyis tényleg kellene keress egy csendes helyet, ahol be tudod állítani a 0 értéket.
Nem látsz erre lehetőséget egyik app-ban sem?
update: pl. ennél az app-nál: kalibráció#18537 MaxxDamage
" ... ami hálózatról (is) üzemeltethető ... "
Ez egy izgalmas kérdés. Eleve egy jó csomó hangszóró type-C-n keresztül kapja a "delejt". Ezeknél mindnél felmerülhet a kérdés, hogy vajon tölthető-e, és használható-e egyszerre? Sajnos a felhasználói kézikönyvek erre nem szoktak (pontosítok: én még egyetlen egynél sem láttam) kitérni.
Ha a 20 ezres keretet nézzük, akkor talán:
• Tribit Xsound Plus, 20% kedvezménnyel most 23.840 Ft
• EarFun UBOOM L (OLUVUBOOML kuponnal): ~22e Ft
• Soundcore 3: 56€ = ~ 24e FtÉn ezek közül az UBoom L-re mennék rá, ill. kérdezném meg a gyártót ( service@myearfun.com ), hogy használható-e töltés közben a hangszóró.
A választól függetlenül gondolom tudod, hogy semmilyen akkumulátoros készülék nem különösebben csipázza, ha állandóan a hálózati áramon lóg. Szóval én kétszer is átgondolnám a dolgot, hogy szükség van-e az akkumulátoros működésre.
Ha, igen, akkor én inkább meríteném → tölteném → meríteném, mintsem folyamatosan töltőn tartanám. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #18526 üzenetére
"... 40 százalék után ha 39re ... "
OK, ezt értem, de milyen habverő mellett? Kell hozzá az 50+ vagy kisebb hangerő mellett is jelentkezik ez a hiba?
Én spec. nem tapasztaltam ilyet, de majd próbálom akkor figyelni.
Decibel mérő app-al, és teszt hanggal (vm. fehérzajjal) lehetne "láthatóvá" tenni a hibát, ha valóban létezik. -
<Adamsky>
nagyúr
" ... a túltolt Oluv marketing miatt ... " – hol?
Max. itt találkozhattál vele (tőlem). A csókának már jó ideje nincs csatornája, és a hangszóró bevezetése annyira "jól sikerült", hogy még én is elgondolkoztam a vásárláson, annak ellenére, hogy folyamatosan követtem a vele kapcsolatos történéseket. Szóval ha valami egész biztosan nem volt, – vagy, ha igen, akkor sz*r – az a marketing.
Ehhez képest épp egy olyan márkától rendeltél most hangszórót, ami az utóbbi 1-2 évben másból sem él. Ld. X600 ← "beszt spíker evör"" ... talán még annyira sem tetszik, mint a Soundcore ... "
A B2P szebb, bár az se szép, ez tény. De, ez a kategória nem is erről szól. Viszont, ha megszólal, akkor 10-ből 10 ember csak néz maga elé, hogy .... azta ..." ... egyik kutya másik eb." – szíved joga ezt gondolni, de a tesztek (most már azért akad pár használható) nem ezt mutatják.
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... ha éppen másik szobában/ emeleten, vagy akár kint akarsz zenét hallgatni, könnyen viszed magaddal ... "
Erre van nekem az UBoom X. Tudom-tudom, nem szép (van aki szerint csúnya is). De gombokért hozza közel azt a szintet, amit egy JBL BoomBox (sok tekintetben pedig jobb is, mert nem csak a "boombox"-os hangzásra képes).
Ebben a kategóriában se árban, se (hang) minőségben nincs konkurense.
Ezen kívül van még Soundcore Motion+ (amolyan "hátizsákos" hangszóró) és kész. Minden másra 2.0-s vagy 2.1-es fix helyre beépített szett." ... Soundcore Boom 2 Plus valószínűleg rendben lesz hangban az árához képest ... "
Hááát ...
Most rendelted? Mennyi volt? 200€? -
<Adamsky>
nagyúr
Ha egyébként se lesz mozgatva, akkor szvsz. már csak szoba, ill. hely kérdése (el lehet-e szépen helyezni a hangfalakat?). Itt írtam nemrég egy belépő szintű példát. De ez már itt off. Amennyiben érdekel a téma, akkor keress rá itt a PH!-n, mert tuti van ennek a vonalnak is topic-ja. Ha van egy kis időd, akkor ajánlom "cheapaudioman" csatornáját. Neki vannak ilyen – ha jól emlékszem – 150-, 200-, 300$-os összeállításai.
Ja, meg ugye vannak az eleve bt.-s aktív bookshelf speakers. Pl.: EDIFIER S2000MKIII -
<Adamsky>
nagyúr
Ezek a csini hangszórók meglepő módon nem igazán szólnak úgy, ahogy illene nekik. Legutoljára a JBL Authentics 300-at néztem Alan tesztjében és hát ... nem rossz, de a jó nem ilyen.
Úgy egyébként sem látom sok értelmét ennek a kategóriának. (Nagyon) drága "design" hangszóró, amit ki nem lehet vinni, mert vagy nincs benne akksi, vagy ha van, félti az ember. Ha, bentre kell valami, akkor ennyi pénzből – mondjuk egy Citation 300 árából – már fain 2.0-s szettet lehet összerakni, és akkor ott a sztereó teret is lehet élvezni. Szubj. vélemény persze, kinek mi ... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Ferenc198 #18509 üzenetére
" ... előfordul, hogy 3-4mp-ig van hang majd megint nincs."
És ugyanakkor, ugyanazon egy másik bt. hangkeltő (hangszóró, füles ...) hibátlan?
Na, ez aztán fura.Másik Windows-os gépen próbáltad? Melyik fw. van rajta? Ez már az amelyik támogatja az app-ot?
Írnék a gyártónak ( service@myearfun.com ) is, hátha van valami tippjük.Más: kíváncsiságból ránéztem az Earfun oldalán az Uboom X-re ...
Az egy dolog, hogy alapból 190$ lett az új ára, de a "csoda kuponnal" sem lehet már 118$-ra levinni, hanem csak 141$-ra. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
soultrapp #18504 üzenetére
"A Tribit oldalán olcsóbb ... " – tényleg.
"Még azt nem döntöttem el,hogy külföldről berendeljem-e.... "
Ebben nem tudok segíteni. Mondjuk – ha lesz is itthon – tuti nem 100e Ft lesz." ... a Harman Kardon Go+Play 3-at akarom lecserélni ... "
Hát, igen. Az inkább "szoba hangszóró" ("vigyázós", főleg gondolom az alsó hangszóró miatt). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
ph_5.5 #18493 üzenetére
Kell CD játszási képesség? Ajjaj ...
Nem lehetne azokat a CD-ket be-rippelni? A CD player opció eléggé bekorlátoz (kb. kereshetsz egy másik Pana-t használtan, ha "jót" akarsz).
Sony MHC-V13?
... én mondjuk "lekapnám" a CD-ket Ogg-ba vagy MP3-ba oszt' csá. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
ph_5.5 #18491 üzenetére
Volna helye a cuccnak? Muszáj egy egységből álló hangkeltő? 2.0-s szettbe (erősítő + két hangfal) nem gondolkoztál? Én vennék valami ilyesmit:
erölködő + hangfalak → szerintem megállna 100-asba. De, ha nem, vagy nem ez, akkor erősítő + használt hangfalak. Vagy minden használtba. A HA-n nézelődtél már? Pl. igaz nem patika, de akár jó is lehet neked (nincs benne akksi) -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Ramoskaa #18485 üzenetére
"Értékelésnél olvasok róla panaszt." – hol egész pontosan?
"A sima motion boom gyártásánál változtatott valami?"
Alan Ross szerint változtattak a passzív membrán anyagán (hangolásán), ezért nem megy annyira mélyre. Nem kell durva különbségre gondolni, de A-B összehasonlítás esetén – ha olyan a zene és az ember tudja mire figyeljen akkor – hallható lehet.
Az fw. verziószáma is más lett. És talán a súlya is (ebben nem vagyok biztos). Fenn van a YT-n egy tesztje, amiben beszél minderről. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Tristis #18471 üzenetére
"Olvass vissza, soha nem mondtam hogy kicsi kell ... "
Megtettem:
" ... a hangminőség számít és méretben is flexibilis vagyok (max. kocsiba viszem magammal túrákra, strandra, tűz mellé stb.), akkor mit ajánlotok?" – forrás.Félre ne érts! Örülök, hogy megtaláltad "az igazit", csak nehéz úgy segíteni, hogy az elején még te sem tudod, hogy mit is akarsz valójában.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Tristis #18469 üzenetére
nem vagy semmi! 1/2 nap alatt eljutottál a kell egy kicsi, hordozható (tehát akksis), de alapvetően jól szóló hangszórótól a közepes méretű – de még talán mindig hordozható – hangszórón át egy 2.0-s bookshelf hangszóróig.
O.K. végül is a lényeg, hogy tisztába kerültél azzal, hogy mit akarsz. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Tristis #18465 üzenetére
No, akkor mégsem lesz X600? Vagy az is, plusz Bose? Egyébként, ha már Bose, – és van mit a tejbe aprítani – akkor Bose SoundLink MAX-ot javasoltam volna. Az még beleesik a hordozható kategóriába és tényleg jól szól.
" ... mi baj lehet... " – ha nem az eMAG a forgalmazó (amire sajnos jó esély van), akkor a visszaküldés lehet, a gariztatás viszont jó eséllyel problémás lehet ...
"Bose-n bukni úgy sem fogok." –
OK.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Tristis #18463 üzenetére
"Másrészt, ez a gyártó tud hangszórókat csinálni ... "
Több Soundcore cuccom (hangszóró is) van/volt. Ez véleményem szerint inkább múlt időben értendő. Az utolsó két – kb. mindenki által elismerten – jó hangszórója a Motion+ és a Boom (utóbbit sikerült egy upraded-el kissé elsilányítani)." ... ennek az egynek van dedikáltam zeneminőségre kihegyezett darabja ... "
Így van! A Motion+. Se előtte, se azóta nem volt ilyenjük. O.K. a X600-at minden bizonnyal annak szánták, de én arról – megbízható forrásból – még jót nem hallottam (az ilyen majmokat – majom1, majom2, majom3 – nem ide sorolom).
Ezzel szemben ajánlom Alan Ross ("don't judge a book by its cover") tesztjeit.
... és esetleg ezt a tesztet. Alan is, és, ha ha jól emlékszem az utóbbi tesztben a srác is beszél a Soundcore új marketing filozófiájáról (röviden: kapsz hangszórót meg kupon-os linket, de megmondom, hogy, mit, hogyan tesztelhetsz). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Tristis #18460 üzenetére
Szerintem meg is válaszoltad a saját kérdésed: Motion+
Mind a mai napig nincs méret / ár / tudás szinten hasonló. Mondjuk a Tidal ennek is overkill – ahogy kb. minden bt. hangszórónak – de jobbat tényleg nem tudok mondani.
Az UBoom L kb. ugyanez a kategória, de az csak SBC-t (és talán AAC-t) tud.#18461
"Veszek egy X600-asat Fuck it!" – azért én egy fillért nem adnék. A kamu Spatial Audio, és az egekbe húzott magasak ..." ... hogy mit tud a Motion+ -hoz képest." – ha mégis bevállalod, kíváncsi leszek. Tuti hangosabb, de hogy jobb-e? Kötve hiszem (ill. meg vagyok róla győződve, hogy nem).
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
jaffa 2843 #18457 üzenetére
" ... a legolcsóbb vállalható minőségű ... " – ez azért elég szubjektív.
Fehér zaj, vagy valamilyen kis "tingli-tangli" muzsika alacsonyabb hangerőn történő lejátszásra minden bizonnyal bármelyik jó lehet (személyes tapasztalatom sajnos nincs):
• Mifa A1
• XDOBO Prince 1995
• BlitzWolf BW-WA8
• BlitzWolf BW-WA4 -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #18452 üzenetére
Írhatsz nekik, de én borítékolom a választ: EarFun UBOOM Raver
Más kérdés, hogy ez egy borzasztó gagyi OEM cucc. Nem is értem, hogy az EarFun miért égeti magát ilyennel (miért adja ehhez a nevét).Épp az előbbi okán, ill. ahhoz kapcsolódva én kb. kizártnak tartom, hogy most jó ideig másik hangszóróval kijöjjenek. Inkább nyomják a tws füleseket ...
Oluv-nak szerintem szintén eléggé elvették a kedvét a kooperációtól. Persze ha lesz egy kis eszük, ill. látják majd, hogy aki veszi az X-et, az kb. miatta, lehet meggondolják majd magukat, de az nem most lesz.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #18449 üzenetére
Jut is eszembe! Kaptam választ a kérdésre, hogy töltés közben használható-e a hangszóró. Idézem: "Although the speaker supports an input power of up to 60W, the charging power for the internal battery is limited to 30W. The speaker can be used while charging: when in use, the additional input power meets operational needs; when not in use, all input power is used to charge the battery at 30W."
Vagyis nyugodtan lehet használni, és – a 60W-os bemeneti teljesítményből, és az idézett szöveg alapján – én arra a következtetésre jutottam, hogy ilyenkor sem feltétlen tölt majd lassabban.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #18447 üzenetére
"Igen nekem mondjuk 0.33 után csak 0.41 volt opció." – nekem se.
Én a custom fw.-ről beszélek, amit Oluv patreon oldalán tudsz megvenni." ... a Dockin hangja szebb és élesebb."
Erre írtam, hogy ez inkább hangolás, mint tudásbeli különbség (cust eq.-val jó eséllyel most is "egy szintre" hozható a kettő).Nekem inkább néha kicsit az az érzésem, hogy túl mélyen (a hangszóró síkjához képest) vannak a magassugárzók. Ilyen szempontból sokkal szerencsésebb a Motion+ kialakítása, ahol egészen szélen és még kicsit kifordítva kerültek elhelyezésre.
... de említhetnénk a Go + Play-eket is, amiknek az előlapja íves. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #18445 üzenetére
0.38 lesz az a 0.33, de nem is ez a lényeg. Amit bemásoltál az egy spektrogram és nem frekvencia görbe (ezt Alan mindig is hangsúlyozza, és utóbb rá is írja). A Docik-nál, ami bevágtál, az nem tudom mi.
A sztori másik fele, hogy nem hiszem, hogy magasak terén a "hardware" többet tudna, a Dockin-ban, mint az Earfun-ban. Ez már inkább a hangolás, amit hallasz.
Nekem eddig bejön. Ahogy korábban írtam, nyilván nem hifi. Ennek megfelelően nem is "flat" teljesen. A végeken van egy pici emelés, valamint az plus-os preset-eknél egy kis "sztereó tér széthúzás" (ettől egy hifista már eleve bakot ugrana).A 0.41-ről egyébként nagy a csönd (legalábbis én olvastam Oluv-tól semmit róla). Én spec. a cust. 0.39-el használom, és addig míg nem futok bele valami ordas hibába, nem is tervezem frissíteni. Oluv ezt az fw.-t mondhatni egy teljes nyáron keresztül tesztelte.
" ... Dockin Grafikon és a Túl tolt 120hz basszust ... "
Mondjuk ezt csodálom, hogy eddig nem zavart. Ezt nagyon kellene hallani.
Igaz a plus 2-est, de ebben a videóban Alan összeveti a W-King D8-al. Érdemes csak az első 1 percet meghallgatni. Neked melyik is van? Nem ez, ugye, de nem is az első D Fine? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
blendész #18438 üzenetére
" ... ezeknél messze kisebbre lenne igény."
Na, épp emiatt nehéz belőni a "tuti" hangkeltőt. Egy ilyen Go méretű cuccot, arra találtak ki, hogy az ember magának, vagy max egy asztalnál (pl. sörözés közben) dünnyögjön valami. Egy táncteremben – legyen az egy kisebb – nehezen tudom elképzelni, hogy elég legyen (nekem nem lenne az). Azt meg lehet próbálni, hogy rendeltek egyet, aztán, ha kevés, akkor visszakülditek. Jobb ötletem nincs.
Ha nem Motion+, akkor Motion 300. Laposabb ("táska barátabb"), és elvileg ugyanakkora teljesítményű, mint előbbi. A TOZO PA1-ra is vethettek egy pillantást (carl18 fórumtárs elégedetten használ egy ilyet). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
bazsimano #18435 üzenetére
" ... csak kukdjek ki es nem veszem at es ennyi?"
Most végül is feladták, vagy sem? Ha igen, akkor azt visszafordítani nem tudják. Ha, nem, akkor írj nekik (ha még nem tetted volna), hogy nem kéred, mert nem ezt ígérték (hivatkozz a levelezésre). Ha nincs válasz, és csak jön a csomag, akkor még mindig dönthetsz, mikor csengetett a futár."Itt a magyar earfunnal nem szoktak kuponozni vagy akciozni?"
Passz. Még sose vettem tőlük semmit. Itt inkább akciók szoktak lenni. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
bazsimano #18431 üzenetére
" ... irtam nekik es semmi valasz... "
A spam-ek között nézted? Nekem a yahoo simán spam-be tette úgy a levelüket, hogy én írtam nekik, ők pedig válaszoltak. Logika?
Én egyébként mindig kaptam tőlük 2-3 napon belül választ. Furcsálltam is, hogy mi van ..."Max olyan 30-35 korul vennenk... "
A Flip 6 ebbe nem fér bele. A Flip Essential 2-t (ha erre gondoltál) passzolnám.Úgy látom a magyar Earfun-nál van. Vedd meg akkor innen, a másikat pedig ha megérkezett, ne vedd át. Ha visszaért, akkor – elvileg – vissza kell adják a pénzt.
#18430 cooi11
Azt én se, de ennyiért már – akár több – jó hangszórót is kapsz, amit oda viszel magaddal, ahová akarsz. Mennyezeti hangszóró egy átlagos lakásba (konyhába) egyébként se tudom mennyire jó ötlet. Vannak egyébként külön konyhai rádiók, amiket pl. a szekrény aljára lehet erősíteni. Ha egyébként semmi szükség bt. hangszóróra, akkor én lehet valami olyasmit néznék. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
bazsimano #18427 üzenetére
" ... megerositette h december 23ig leszallitjak a hangszorot..most meg irtam nekik h mi van... "
Ez most a UBoom L?
Ez azért (nagyon) gáz.Lemondtad a megrendelést? Nem próbáltak valamilyen kedvezményt felajánlani? Mondjuk ez a dec. 31. sem két nap csúszás.
"Itthoni beszerzes akkor marad a jbl?"
Igen (nekem most más / jobb nem jut eszembe). Mondjuk, ha van osztrák kapcsolatod, akkor rápróbálhatsz az amazon.de-ről az előbb link-elt Motion+ -ra vagy ugyancsak az UBoom L-re. Bár itt, és most előbbi jobb áron van, úgyhogy én hajlanék afelé. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
cooi11 #18426 üzenetére
"Álmennyezetbe lehet kapni Bluetooth hangszórót?"
Ilyen (is) létezik. Hogy melyik a legjobb (itt egy másik) jó kérdés!
Lehet itthon is van hasonló, de picit túrni kell a netet. (én is azt tettem: "ceiling mounted bluetooth speaker").#18425 blendész
A Soundcore Motion+ -ra szavaznék. Most épp (100 €) finoman szólva nem a legolcsóbb, de a keretbe talán így is belefér.Update: az amazon.de-n most sokkal jobb áron (65.53€) van (ez is ritka).← magyar címre nekem nem engedi (osztrákra, igen) -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
rezy89 #18419 üzenetére
Pedig itt említettem (igaz egy hsz.-ben kettőtöknek írtam, de minden bizonnyal olvastad mert aztán válaszoltál is rá).
"Mindenesetre bocsi, ha túlzás már a téma" – no problem, csak tényleg nem akarom itt fényezni (újra) a cuccot, mert már megtettem én is és még jó páran, akiknek van.#18418 herdsman12
Nekem "első generációs" van (fw. 45.49), de nem csinál ilyet (most próbáltam). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
rezy89 #18409 üzenetére
" ... ami mélyebbre megy a Halo 50 Hz-énél." – min. 1× ajánlottam neked az UBoom X-et, ill. "milliónyi" hsz.-ban tárgyaltuk itt a hangszórót. Tényleg nem akarok már erről többet írni (videó is van a YT-n, általam link-elt a Rumble-ről) mert aki követi a topic-ot már (nagyon) unhatja.
-
<Adamsky>
nagyúr
JBL FLIP 6 GG vs. TL. Meg ne kérdezzétek, hogy mit jelent a GG és mit a TL. De anno mintha Alan is beszélt volna már erről.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
cidalain #18402 üzenetére
"Motion+ legjobb áron olyan 70 körül volt, ami nem refurbished." – köszi! Nekem is valami ilyesmi rémlett.
#18404 Yellow73_a
" ... az eMagon fekete színben ... " – óvatosan az eMag-al! Ha nem az eMag a forgalmazó, akkor a garanciáét / jótállásáért (tudtommal) a forgalmazó cég felel. Az "occsó" Bose esetén MAELANNE.
Maga a hangszóró ... OK, hogy Bose (nekem is van Bose cuccom), de én a netes tesztek alapján nem estem hanyatt tőle. Mondjuk ennyi pénzért ... ugye az egyik konkurens a Soundcore Motion 300 (ami most ~24e Ft). A kérdés, hogy mit vállalsz be?Az Audio Pro P5-t nem ismerem, de nem tűnik rossznak.
Xiaomi-t se hallottam még. Itt épp egy Flip 6-al van összehasonlítva. Ebből a videóból nekem egyik sem tetszik (túl "karcosak")." ... lejátszható fileformátumok: FLAC, MP3, WMA, AAC."
Ezt gondolom az arukereson-n láttad. Jó nagy f***ság. Kártyaolvasó tudtommal nincs rajta. Innentől két módon tudsz rá zenét varázsolni. Aux (analóg bemenet) vagy bluetooth. Mindkét esetben a forrás eszközön műlik, hogy mit fogsz tudni lejátszani.A Bose bevállalós, az Audio Pro P5 nem mai darab, a Motion 300 pedig
külföldi rendelés.
Nem, van itthon is. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
rezy89 #18400 üzenetére
A Boom még most is 60 €. A Motion+ pedig "csak" 9 €-al lett drágább. Nekem mondjuk a Motion+ esetén mintha rémlene jobb ár (80 €-ért van piros refurbished).
Egyébként elég jól tartja az árát. Mondhatni a legrégebbi modell az eu.soundcore-on.Most esetleg – ha méret annyira nem fontos – a Motion Boom Plus-ra érdemes rámenni (90 €), ami így Boom 2 árában van.
Jól látom, hogy a Glow-ban 1db (2,5" = ~6,35 cm) hangszóró van? Én érzem csak keménynek ezért a 99 €-t?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
spgabor #18392 üzenetére
FYI: a Motion 300-nak van egy olyan akár hasznosnak is mondható funkciója, hogy van benne egy giroszkóp, vagyis "tudja", hogy épp a rövidebbik vagy a hosszabbik élére van állítva, esetleg hanyatt fekszik.
Pozíciótól függően tud sztereó és mono között váltani, valamint (úgy rémlik) hangzásmódot is lehet hozzá kapcsolni. Vagyis szólhat másképp ha a táska oldalán lóg, és másképp, ha háttal ledobod a pokrócra (egy kempingezés alkalmával).
Én talán – arra amire szánod (ha jól értem) ezt venném.#18394 Itt nézd meg a lap alján az összehasonlító táblázatban (mindkettő IPX7)
" ... és aptX szabványt tudja." – igen, ez egy nagy plusz (pláne az újabb hangszóróikhoz képest). A Motion 300 papíron (!) még ennél is jobb, mert az LDAC-ot is tud, de kérdem én, minek? Teljesen overkill egy ekkora, és csak két széllessávú hangszórót tartalmazó cuccba (azért AAC vagy SBC játszik, ami ide tök elég).
Plusz még a (plusz mellett) a multipont (bár az app-ban nincs erre külön támogatás).
All-in-all: Motion 300 vs. Motion+
Neked kell mérlegelni, hogy milyen körülmények között, és hogyan akarod hallgatni. Ha mindig (pl. ott lógna túra közben a hátizsák oldalán), akkor Motion 300.
Ha, csak vinnéd A-ból B-be, és ott szépen leteszed valamire (magad felé irányítod), akkor Motion+ (jobb lehet).#18393 cidalain
Azért írtam, hogy A-ból B-be elvinni OK, de közben zenélni vele ...
Nem véletlen ajánlja maga a gyártó is inkább indoor zenehallgatásra, míg a 300-at ilyen "vidd magaddal" hangszórónak. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #18389 üzenetére
"Vettem egy kis demo videót az Uboom X-ről!" – jó kis "classic music" 😎
Igaz a konkrét felvételnél nem (nagyon) jelentkezik mint probléma, de máskor inkább tedd magasabbra a hangszórót, hogy ne legyen előtte / alatta semmi.
Nagy felületen – pl. földön vagy egy asztal közepén – ugyanis bezavarhat a hangzásba ("búúmivá" teheti azt) a hangszóró előtt/alatt lévő rész.
Oluv gyakorlatilag ennek kiküszöbölésére csinálta a cust. fw.-ben a desktop módot, ill. ezért szokta ő is mindig az asztal szélére pakolni a hangszórókat.#18386 spgabor
"A boom 2 nehezen fér egy hátizsák aljába." – van az a hátizsák, de sajnos tény, hogy azon is ott az az "eltüntethetetlen" fogantyú.
A Motion+ egy jó választás lehet(ne), de az is kicsit határeset. A Motion 300 inkább "hátizsák barát". A Motion+ ~1 kg, a Motion 300 súlyát viszont nem említik se az oldalon, se a kézikönyvben, de én azt feltételezem, hogy könnyebb.
Más nem nagyon szokta ajánlani (talán mert itt a topic-ban csak nekem volt, és mert nem egy mai darab) de szóba jöhet még szerintem a Soundcore Boost (amazon.de-ről lehet beszerezni).
Az előbbi link-en lévő teszt végén az van feltüntetve, hogy a Motion 300 775g. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #18383 üzenetére
"Így úgy érzem ez a X10 töltés miatt nagy ki ábrándulás nekem."
Ez tanulópénz. Legközelebb meg kell nézni a kézikönyvet. Így elnézve a többi W-King-et, egyik sem túl acélos (talán az X20, annál 3 órát írnak), ami töltési sebességet illeti. Jó trükk ezen spórolni.
Sajnos – ahogy korábban említettem – erre még Alan se tér ki. Pedig egy 8-9 órás töltés feltűnhetne ...#18384 Peaceliker
Olyan készüléknél, ahol van kellő töltési teljesítmény ahhoz, hogy gyorsabban töltsön, mint ahogy az akksi merül, szerintem sem kéne gondot okozzon.
Azért én rákérdeztem az Earfun-nél. Ha válaszoltak, megosztom. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
rezy89 #18379 üzenetére
"Csak akksiról csinálja, de (...) jónak tartom igen." – te tudod. Egy bt. hangszórónak, amit nem tudsz hordozni (max. két konnektor között) nem tudom mennyi értelme van.
90e-ből már fain aktív hangszórót is lehet venni (pl.)#18378 Peaceliker
" ... a 3 óra alatt fel lehetne tölteni, akkor nem max hangerőn lehet hallgatni kanócról ... "
Nem tudom, hogy csipázzák-e ezek a cuccok a töltés közbeni – pláne nagy intenzitású – használatot. Azt hiszem erre rá is fogok kérdezni az Earfun-nál. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #18372 üzenetére
Ja, hogy itt a csóka egy X10-et árul? Kicsit elvonta a figyelmemet az alatta lévő kazis magnó.
Anno egyébként kijegyzeteltem a három nagy konkurens akksi / töltési adatait.
Ezek alapján a B2P-t elvileg 30 W-al lehet tölteni (20V=1.5A), az UBoom X-et pedig 60 W-al (20V=3A)? Hmm...
A lényeg, hogy a Soundcore 3 órás töltési időt ad meg 30W gyorstöltés esetén, míg az Earfun azt állítja, hogy 4 óra egy teljes töltés (szintén 30W-os töltés mellett).
@Peaceliker, szóval az 5-6 óra elvileg lejjebb vihető egy jobb töltőfejjel. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
SSlyTR #18365 üzenetére
"Nagy vita megy, hogy melyik a legjobb, talan a 043at mondtak a jobbnak az app elotti idokbol ... "
De, az app-ot is támogató fw.-vel okafogyottá válik ez a vita, nem? Abban ugyanaz a hangolás van, csak az app-nak hála tudsz váltani az indoor és az outdoor között, nem? Vagy ez, hogy is volt már nem emlékszem pontosan? Custom eq.-t is kapott így, vagy csak Earfun féle preset-ek vannak + Oluvé (kettő)?#18366 rezy89
"Mindkettő csinálja (...) ellenére jó doboz, újra megvenném, árához képest nagyon jól szól."
Kettőből kettő úgy viselkedik, hogy már 25% körül elkezd "lüktetni" a hangerő és/vagy a basszus, de mégis jónak tartod?" ... árához képest nagyon jól szól."
Nézem az árát ... ~50e Ft. Tudod, hogy ennyiért van az itt utóbb igen sokat emlegetett UBoom X? OK, nincs mikrofon, meg (ilyen) fények, de ... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #18354 üzenetére
Milyen töltőd van? Mivel töltöd az X10-et (és gondolom az UBoom X-et)?
"Tegnap este 8 körül rá dugtam most reggel le vettem és csak 70 százalékig jutott."
Mennyiről indultál, ill. honnan tudod, hogy hány százalékon áll pontosan? App ugye nincs.#18356 rezy89
"Jön a basszusos rész, érezhetően csökkent a hangerőn és ez a hullamzás van végig."
Újkorában jó volt, majd egyik napról a másikra lett ilyen?
Most nézem, hogy neked ez a második ... adódik a kérdés, hogy mindkettő ezt csinálja?
... ha, nem, akkor mi a kérdés?→ elromlott / hibás készülék
#18360 SSlyTR
"Oluv féle app support-os csoda van rajta." – fain, jól működik? Ezzel vetted, vagy te henkölted rá?" ... valaki felhozta, hogy miert nincs elrejheto fogantyu a hangszorokon ... " – én voltam
Ez sem rossz, ami a Tronsmart S100-on van, de én ilyen sima lehajthatóra gondoltam, mint régen a magnókon.
Egyébként így külső design-ra (élőben még nem volt szerencsém megtapogatni egyiket sem) a Tronsmart-nak egész pofás hangszórói vannak. Design-ban sok Soundcore-t és az összes Earfun-t verik. A hangzás más tészta ... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
SSlyTR #18340 üzenetére
Az UBoom L-et melyik fw.-vel használod?
• gyári?
• Oluv féle?
• Oluv féle app support-al?#18352 carl18
Na, ez az amiről még kevés szó szokott esni bt. hangszórók tesztelése esetén. Gyakorlatilag nulla. Sajnos Alan se tartja ezt fontosnak. Pedig minél nagyobb egy hangszóró – jó esetben – annál nagyobb akkumulátor van benne. Így hatványozottan fontos a töltési idő (szerintem). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
SSlyTR #18332 üzenetére
" ... akkor kár ránézni ... " – nem egy matyó-hímzés, de akad ennél nem egy csúnyább.
Sajna nincs tapasztalatom az "L"-el, de így látatlanban is kisebb összegben fogadni mernék , hogy ugyanazt a műanyagot tapizod, csak mivel maga a hangszóró nagy felületen van beborítva "tésztaszűrővel" – ja és mert nincs rajta állandóan meredező fogantyú – ezért minőségibb benyomást kelt.
#18310 carl18
"Uboom X gyári tuti jó Codec az SBC."
Erre el is felejtettem reagálni. Hogy-hogy SBC? Nálam AAC-t használ.#18334 SSlyTR
"Frissítettél fw-t az x10en?"
App (tudtommal) nincs hozzá, szóval ha írna a gyártónak, akkor talán megkaphatja a hozzá való fw.-t (amit aztán a Multimedia Product Tool-al feldobhat).
Talán a 10-1-es fw-je is rámegy (erős kérdőjel ...), ami nem lenne rossz, mert Alan tesztje alapján utóbbinak jobb a hangolása. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
SSlyTR #18317 üzenetére
" ... a formavilaga nem jon be." – még a végén eladod (csak ezért) az UBoomX-et?
#18318 carl18
"Csináltam egy letilást az Abszolút hangerőval kapcsolatba ... "
Úgy érted, hogy most bekapcsoltad? Nézed meg jobban a leírást! Ha neked aktív az a menüpont, akkor az abszolút hangerő épp, hogy ki van kapcsolva.
Most viszont ha inaktív, akkor nem kellene torzítania a hangszórónak, ill. ha a hangszórón állítod a hangerőt, akkor látnod kellene ahogy a telefonon (is) változik."Az Uboom X ára kb a W-king X10 szintje ... " – ha innen nézzük vicces, hogy a W-KING X10 túl van árazva. És, akkor azt nem is vettük számításba, hogy ~3 éves hangszóró.
" ... a X10 egy egész jó vásár főleg ha az ember jó áron veszi."
Te tulajdonképpen melyiket vetted? Csak mert – jó kínai szokás szerint – ebből is van régi és új. (különböző akksi, hangolás ... és még ki tudja mi → bt. chip? mivel a régit nem lehet tws-be kapcsolni az újjal). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #18313 üzenetére
"A hangszóró a saját hangerő állitásán maxon volt."
Ez lehetett gond.Én mondjuk azt a telefont ahol az abszolút hangerőt ki kell kapcsolni (vagy ha bekpacsolod se történik semmi) eleve kerülném.
Gondolom ott, ahol semmi gond nincs az UBoom X-el az abszolút hangerő aktív, így a hangerők (telefoné és hangszóróé) szépen szinkronban vannak.#18314 hcol7
"... pont forditva kene ... "
Ha muszáj (mert sz*r a telefon és/vagy a bt. eszköz, amihez csatlakozik) én is ezt tenném. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #18308 üzenetére
Hmm...
... akkor most már csak egy kérdés: ha ez most így be van kapcsolva, akkor mennyire van feltekerve a hangszóró, és hány százalékon áll(t) a telefon?#18311 Peaceliker
"Már ittas is vagyok ... "
Na, akkor most kell az Ali-ról berendelni 2db Xdobo BMTL Wow Max-ot, hogy tuti bármilyen gépet túlüvöltsenek az építkezés (felújítás?) alkalmával. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #18304 üzenetére
" ... ritka de biztos van olyan telefon ami túlvezérli."
Én ezt nem tudom értelmezni. Mármint értem, amit írsz, de ezt egyszerűen nem tudom elképzelni. Ez nem analóg vonalkimenet, ami X eszközön ennyit, Y-on meg annyit tud.
Szerintem ott valamilyen gyári okosság (plusz eq. / "hangzásjavító" csoda) be volt kapcsolva. Sose jártam semmivel még így."2024:12:08 Earfun ... " – meghallgattam (elég nagy bünti volt ez a "zene"
), de alig vagy egyáltalán nem jött át a torzítás. Pl. mikor elkezdted forgatni, még annyira sem hallottam. Mind1, elhiszem, de a fenti állításomat tartom.
#18303 Peaceliker
Az említettek közül mégis az a legkomolyabb cucc. Legalább van app, eq. megmerném kockáztatni, hogy az is szól a legjobban. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Peaceliker #18301 üzenetére
" ... ez a szörnyeteg 140k aliril?" – úgy érted Ali-ról? Annyiért nem találtam.
~165e Ft és ~229e Ft (ez a szállítás miatt ennyi).
Itt van még ez a ZEALOT S98, ami szintén ad egy megjelenést az embernek, ha kimegy vele az utcára. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
sunny1 #18298 üzenetére
Volt már, de köszi!
#18297 carl18
" ... valóban jól adja a mélyet ott a Dockintol mélyebbre ment."
Mélyebbre, vagy csak több volt benne? Tudod, beszéltük, nem mindegy."Van videóm D fine vs T6 Max 60hz bass test."
Jó lett volna nem csak "koppra tekerve" tesztelni. Akkor talán hallható lett volna, hogy pl. 50%-nál mi a helyzet. Sok embernek nem kell, hogy max. hangerőn is jó legyen.
Nálam pl. – nyilván teljesítménytől függően – sokkal többet számít, hogy amolyan "szobában hallgatható hangerő" mellett mit tud egy hangszóró.Szóval kettő, TWS-be, szobába, "update"-elt magasakkal, akár (bár tényleg hallani kellene) jó is lehet.
Múltkor nem nagyon reagált senki a Xdobo BMTL Wow Max (elég beszédes név ...) úgyhogy ide tennék egy képet.
Mikor valaki azt mondja, hogy
- Figyi, nézd mekkora ez a Tribit!
- OK-OK, fogd meg a söröm! -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
francz'70 #18292 üzenetére
" ... lazán Xtreme 1/2 szint lesz ... "
Akkor ez azon ritka Tronsmart lenne, ami nem a "jóféle" kopogós basszust nyomja?" ... Ilyen hagyományos fogantyús speakerek ... "
Nekem sem a szívem csücske egyik hangszórón se a fogantyú. Azt várom már egy ideje, hogy melyik gyártó "találja fel" a lehajtható fogantyút (újra). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #18287 üzenetére
" ... minden oda veri ár-érték arányba."
És jó eséllyel súlyban és méretben is, annak ellenére, hogy ez sem egy "pici" hangszóró." ... 7 Oluv EQ így tudsz igazodni a környezethez."
Igen, ez egy kétségtelenül nagy plusz. Nem is értem, hogy a H/K hogy képes 2024-ben app. nélküli hangszórót kiadni. O.K. elvileg a Go+Play 3 magától állítja a környezethez a hangzást, de azért én hallottam olyanról, amikor ez nem igazán jött össze. Akkor pedig az ember ott áll, oszt' néz értelmesen.Egyébként számomra az L és az X között (ha az Earfun-nél maradunk) lenne az igazán tuti egy hangszóró. Elvileg erre ott van a Raver (tényleg, erre is rápróbálhattál volna, ha annyira égeti a kezedet a pénz
), de erről vajmi keveset hallottam, ill. a 1.2-es (kicsit hülyén hangzik, de ez van) elrendezés – vagyis két mély/közép között egy magas – számomra nem tűnik túl vonzónak.
UBoomX: sajna teardown videó még nincs fenn róla, pedig szívesen megnézném azt a hangszórót oldalról / "3D"-ben.
Kicsit torzít a kép, de szinte nagyobb a mágnes, mint a hangszóró." ... át látni Dockin valóban basszus túl vezérelt."
Szokni kell a fülnek a más, de igazából jó hangzást. Ezt írtam már többször is, hogy minél kisebb / gyengébb / olcsóbb / gagyibb egy cucc, annál inkább próbálják a valódi mély hangok hiányát kompenzálni a mélyek felsőbb régiójának az emelésével.Jaj, ezt majdnem kihagytam. Erre neked biztos porcosodni fog.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #18285 üzenetére
"Hardverapron volt fent." – ja, értem. Az előző tulaj jó nagyot bukott rajta.
" ... a Motion boom de még se olyan nagy durranás."
Pedig az egy nagyon jó kis hangszóró. Méretben, súlyban én most se igazán tudok jobbat. Tudom te szereted a hangerőt mindig "koppra" tekerni. Hááát... azt aláírom, hogy beállítástól függően hamar(abb) elkezdhet torzítani. Ilyenkor persze a cust. eq.-ba történő kisebb belenyúlás segíthet." ... de most használtan 22e milyen hangszórók vannak?" – megvehetted volna a Boom-om. Az is fenn volt a HA-n.
Mondjuk azt nem úsztad volna meg 22-ből, mert a Foxpost-ot rászámoltam volna. De, mind1, hagyjuk!
"... az egyéni EQ mellet fél hangerő mellet csak 8-10 órát ment ... " – mire nem elég?
Ez megint olyan, hogy kinek, mi (fontos). Nekem pl. mehetne akár egész nap is, ha már 5 perc után lábrázást kapok tőle." ... egyéni EQ bassup nélkül ... "
Na, akkor vagy nem ismerted ki kellőképpen a hangszórót, vagy rövid a memóriád.
Cust. eq-nál nincs BassUP. Pontosabban van, bekapcsolhatod, világít a led, de nem ad hozzá semmit (így nem is vesz el, ha ki van kapcsolva).
Egyébként ezzel kapcsolatban már "futottunk egy kört" ebben a topic-ban ..." ... Boom 2 sokkal jobb választás lehet."
Elsőre azt mondanám, hogy igen, de ... kisebb hangerőn az sem tud többet (szól szebben). Kétségtelen tény, hogy nagyobb hangerőn már jóval többet tud.
És akkor ott van még egy "de". Épp itt a topic-ban írta az egyik fórumtárs, hogy – ha jól emlékszem – 40% környékén nagyon hamar betorzítanak a mélyek. Valamit sikerült alulméretezni ..." ... A Motion Boom ott is elrontott hogy a Soundcore új firmware ... "
Jó eséllyel nem csak a firmware, hanem a hw. is változott ... és nem előnyére ... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #18282 üzenetére
"22E volt Foxpostal ... " – ezt már írtad, de honnan vetted ennyiért?
Én is ennyiért adtam el a Boom-ot nemrég." ... 3kg de a X10 sokkal jobb mint egy Tozo pa1."
Még jó, hogy jobb." ... mélyebb a basszus de az X10 jobban tetszik nekem."
Alan tesztjében meghallgatva szerintem nem csak a mélyei jobbak, de persze ízlések és pofonok (OK, én élőben nem hallottam, csak a Motion Boom-ot).Gondolom az X10-hez nincs app (ill. eq), hanem egy-két preset (Bass ON/OFF?) között lehet gombbal választani, nem?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
bazsimano #18278 üzenetére
Elvileg ez már olyan, ami támogatja az Earfun app-ot. Majd esetleg írj róla kérlek, ha megjött.
#18280 carl18
Most nézem, hogy a Dockin ~2 kg, míg ez az X10 3 kg? Ez hol "táskás" hangszóró? Ennyi erővel vihetted volna magaddal a Dockin-t is (és még jobban is jársz).
Ezt az X10-et még a Motion Boom is megeszi. Legalábbis, ami a hangzást illeti (hangerőben, – ha az a fontos – lehet nem).
Mennyiért is vetted, és honnan? Csak mert itthon aranyárban van. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
bazsimano #18275 üzenetére
" ... garancia itt hogyan mukodik?" – Erafun-nál?
Nincs nagy tapasztalatom, de általában vagy visszautalják a pénzt, vagy szimplán küldenek egy másikat, ha tényleg bebizonyosodik, hogy rossz, vagy elromlott ...
Egyébként a Soundcore-nál is hasonló a helyzet. Én még olyanról nem hallottam, hogy vissza kellett volna postázni, és várni a "javításra"." ... honnan szallitjak?" – általában EU-s raktár.
Ha van raktáron, ill. nincs az extra szívás, mint amibe mi belefutottunk az UBoom X-nél, akkor viszonylag rövid idő alatt (1-1,5 hét).
Ha fontos, hogy megjöjjön karácsonyra, akkor én írnék nekik a helyedbe (rákérdeznék a készletre, ill. a szállításra).#18274 carl18
" ... nem gondoltam ez a méretkülönbség ilyen szint lépés hozz ... "
A "ház" mérete is sokat számít szerintem. És a passzív membránokról se feledkezz meg (azok is elég nagyok → plusz felület).
D Fine: én első pillanattól nem értem, hogy azon miért hátra került az a két "csenevész" membrán. Persze most csak úgy okoskodok, – mert nem vagyok mérnök, sose terveztem ilyet, – de én oldalra tettem volna két nagyobbat. -
<Adamsky>
nagyúr
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Ciccuka #18266 üzenetére
"Van még egy Sony SRS-XB30 is ... túl nehéz ... "
Nehéz? Ahogy nézem ~1 kg." ... csupa felesleges funkció, ami kéne az meg nincs .... "
Pontosan mi kellene ... és mire?
A Sony-t meg el kell adni, ha nem jó semmire. Tudom nem kapsz érte sok pénzt, de az is valami. És nem nálad fogja a port.Írj rá Steevy84-re. Ő most vett nemrég egy Soundcore Select 4 GO-t. A Soundcore-okohoz általában van app, és ha van akkor a ki-be kapcsoló hangok kikapcsolhatók.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #18260 üzenetére
Te most mit akarsz hátizsákba tenni? Egy W-King x10-et vagy D10-et?
Mondjuk egyik se "apró" hangszóró. Utóbbit itt meg tudod nézni / hallgatni az UBoom X-el szemben.
A D10 az arukereso szerint 369 x 194 x 154 mm, az X10 pedig 324 x 148 x 146 mm.
Én a Motion Boom-ot adta el, és maradt a Motion+ mint "táskás" hangszóró. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
SSlyTR #18253 üzenetére
" ... azert 30-40%on ... "
Apropó hangerő fokozat! Sajnos ott is tetten érhető, hogy van az Oluv féle, meg az Earfun-os hangolás, hogy már cust. eq. használata esetén is bukjuk az Oluv preset-ek esetén aktív hangerő-skálát. Nagy kár!
Félre ne értsen senki! K. jó a cucc, csak vannak ilyen apróságok, amik, ha nem lennének, akkor már-már tökéletes lenne.
Én pl. a gyári – Isten tudja hány – preset helyett betettem volna egy bass / treble tekerőt. Az emberek 90%-nak az a legjobb. Az eq. sok esetben overkill.
Az előbb említett mély magas állítás mellé pedig odatettem volna az Oluv féle preset-eket." ... bevagod a szekrenybe es senkit se zavar ... "
Hát, igen. Ilyenkor jól jön, ha az embernek van egy garázsa / pincéje, vagy akkora a lakás, hogy egy távolabbi szobába be lehet zárni a hangszórót, hogy ott "dünnyögjön" magának. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #18249 üzenetére
"Többet hallgatva az Indoor plus is egész jó ha nem kell sok basszus."
Egy "rossz" (nem rossz, csak a valódi hangzástól messze lévő) hangszóró nagyon el tudja vinni az ember ízlését. Ezt már én is megtapasztaltam ...
Az Indoor-os preset-ek beltéri környezetben maximálisan kihozzák azt, amit ebből a hangszóróból ki lehet. Lehetne persze több (nem dB-ben, hanem a frekvencia sáv elején és végén) magas és mély, de ahhoz jobb hangszórók erősítők, stb. (codec támogatás ... ) kellenének.
Az Indoor+ -ban így is van egy pici emelés, de nem sok, valamint egy picit ki van szélesítve (mesterségesen) a "sztereó színpad".
Az outdoor tényleg kültérre – vagy olyan nagy beltérbe – való, ahol elvesznek a mélyek, ill. kevésbé a zenehallgatás a lényeg.
Egyébként egy rosszul, túltolt mélyekkel (mid- / upper-bass) operáló hangszóróra a legjellemzőbb a brummogó férfi hang. Sokszor a zenéből – ha nem ismerjük az adott számot – nehéz megállapítani, hogy ez (a mély) most sok, vagy kevés, de egy férfi (főleg egy mélyebb) hang hangzása árulkodó lehet."LDAC codec és ... "
Ááá, ebbe ne is menjünk bele! Teljesen érthetetlen számomra, hogy egy aptX codec támogatás hogy nem fért ebbe bele, mikor filléres tws fülesek esetén igen.#18251 francz'70
Megszokásból én is meg szoktam járatni a link-elt hanganyagokkal. Általában az első teljes feltöltést követő lemerítés esetén olyan ~50%-ban (ha épp nem hallgatom), akkor ezek mennek rajta. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Hoffer #18245 üzenetére
" ... ezeknél is kell bejáratás? Mit takar ez pontosan?"
Hát, ha nagyon tudományosan akard csinálni, akkor vannak erre ilyen CD-k. Az UBoom X talán nem az a kategória (inkább Hifi-k, házimozi), amin nagyot tud "lökni", de ártani nem árt. Ingyenesre ezt találtam (ha elég ügyes vagy, akkor wav-ba le tudod menteni).
Egyébként ahogy carl18 is írta, rendszertől függően olyan 35-50% között kell járatni."Én megrendeltem hazai forrásból." – végül, honnan, mennyiért?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Ciccuka #18243 üzenetére
"5e volt BF-en, annyit megért szerintem."
Te tudod. Az én véleményem az, hogy az az igazán drága, amit nem szeret az ember."Kell lennie valaki kikapcsolási lehetőségnek ... "
Légy erős, 99,99%, hogy nem lesz. Ennél sokkal-sokkal drágább hangszórók esetén sem alap. Mondatnám ritka. Tényleg a JBL ki lehetett kapcsolni az említett hangot? Úgy tippelem, nem."... töltőport fedele állandóan kimozog a helyéről ... "
Ez már önmagában is elég indok lenne a cserére / visszaküldésre. Ugyanis ez a hangszóró - ha jól sejtem - valamilyen IP védelemmel bír. Ez rögtön bukik, ha nem záródik rendesen az említett fedél. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #18235 üzenetére
Jéé!
... és közben úton a másik (is)?
Jött bármi értesítés, vagy egyszer csak csöngettek (esetleg átdobta
a futár a kerítésen)?
" ... azért alkalmanként érezni a hangszóró határait."
Viccelsz? Olyan mindegyiknek van. Én pl. 50% fölé még nem is mentem. Egyszerűen bentre nekem nem kell több.#18236 Ciccuka
Ebben a videóban láttam először (és utoljára, mert nagyon nem az én ízlésem ...)
Meg most látom, hogy ez a majom is tesztelte. Azt mondja "minőséges". Mi baj lehet?
Komolyra fordítva: ez nem az a kategória (br. 7e Ft), ahol lenne app. Ha a dobozán és / vagy a leírásban nem utalnak rá, akkor tuti nincs.
Ha ennyire zavaró a ki-be kapcsolási hang, szerintem küld vissza (amíg teheted). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
SSlyTR #18228 üzenetére
" ... a rendeles datumatol szamoljak a garit ... "
Ezen nekem is felszaladt a szemöldököm, gondoltam is, hogy írok nekik, de végül nem tettem. Le van miden szépen screenshot-olva, dátumok feljegyezve. Ha ne adj' Isten azon az 1-1,5 hónapon múlik, akkor majd előszedem. Neked is ezt ajánlom.
Ellenkező esetben írhatsz a support-nak, ha úgy gondolod.#18227 hcol7
+1 -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Gyúrósok ide!
- Pokoli repetát hoz az új GeForce driver
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest