- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Magisk
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
válasz
deadwing #24391 üzenetére
Akkor utald ki! Pont jól van ez így, mert így el tudod kerülni, hogy a magyar bankrendszer 2x lehúzzon az utalási díjjal (nem hárítják át ugye...), mert anélkül lépsz ki a fekete dobozból, hogy magyar bankszámlára kell utalj. Ha úgy érzed, valami nem a tiéd, arra saját tárcán a BTC a megoldás, annál jobban a Földön semmi sem lehet a tiéd. A magyar szabályozás egyébként még istenes, egyes országokban a nem realizált nyereséget is képesek megadóztatni (bizonyos körülmények között) - remélem, ilyen nem jön EU szinten, mert akkor el tényleg kell hagyni az EU területét.
-
oldcrypto
kezdő
válasz
deadwing #24391 üzenetére
A bankot/államkincstárt ugyanúgy fel tudják törni, és továbbutalni, vagy csak simán csődbe megy. Tegyük fel, volt 300 milla, még le nem adózott pénzed a bankszámládon, mert csak egy évvel későbbi bevallásnál kell leadózni, és csődbe megy a bank, vagy akármi. Az OBA 100.000 EUR-ig kártalanít, ami nem fedezi az SZJA-t sem, a NAV mégis jogosan fogja követelni, hiába voltál szabályozott környezetben, így, vastag betűvel szedve.
Abban biztos vagy, a váltón lévő fiat nem szabályozott környezetben van? Miért? Szerintem a váltók töredék része nem szabályozott környezetben dolgozik. Miért nem választasz olyan váltót, ami szabályozott környezetben van? -
Ferdzsoo
addikt
válasz
deadwing #24385 üzenetére
Ezt amúgy végtelenül könnyen leegyszerűsítheted és kivédheted.
USDC, vagy USDT-re váltasz EUR helyett a váltón, így ekkor még nincs adókötelezettséged.
Mégis stabilban vagy.
Amikor pedig tényleg kell akkor átváltod FIAT-ra és rögtön kiutalod. Ezt meg bevallod és leadózod. -
oldcrypto
kezdő
válasz
deadwing #24389 üzenetére
Bocs, lehet, hogy félreértettél, a kérdéssel igazából nem volt semmi bajom, szerintem is hatékonyabb kérdezni, mint utánajárni valaminek. A bajom azzal van, hogy ha valaki nem jár utána, és azzal indít, hogy szerinte nem eléggé alaposan átgondolt ez az egész. Nem eléggé alaposan átgondolt mi? Amiről nem tudsz, mert nem jártál utána?
-
oldcrypto
kezdő
válasz
Ennyi erővel azt is mondhatod, hogy mivel bankban van a pénzed, nem nálad kp-ben, így az nem a tiéd.
Tök jó, hogy úgy kérdezed, mintha egy nagy katyvasz lenne az egész, és szerinted nincs átgondolva csak azért, mert te nem jártál utána, pedig pontosan le van írva a jogszabályokban, hogy amikor megtörtént a crypto <--> fiat váltás, aznapi MNB középárfolyammal kell átszámolnod az értékeket forintra. -
proof88
addikt
válasz
Mivel erre a "még a váltón van az EUR-óm" témára én sem láttam még hivatalosan is alátámasztott választ, ezért én inkább kiutaltam magamnak az EUR-t a rendes bankszámlámra hogy biztosan a NAV is úgy tekintsen rá, hogy kijött a fekete dobozból a zsé. Szóval erre én sem tudok válaszolni jobbat.
Igen, a bevallásban mindent forintban kell írni.
Váltásnapi középárfolyam alapján kell átszámolnod forintba.
-
KMT
addikt
válasz
Ha nem a tiéd (egyébként de - kié lenne?), akkor nincs bevételed, így nincs mit forintosítani.
Nincs leírva. A törvényből az jön le, hogy ha fiat-ra váltod (bárhol) a kriptót, akkor az bevétel. Ehhez képest állítólag akkor fogadja el a nav, ha ki is utalod bankhoz. Nyilván ha ez utóbbi a helyzet, akkor a kiutaláskori árfolyam.
Tudtommal MNB napi árfolyam alapján. -
Saberhagen
csendes tag
válasz
deadwing #24281 üzenetére
Nagyobb összegben devizát váltani én forex tőzsdéken szoktam, ott nagyon alacsonyak a tranzakciós költségek a bankokhoz képest relatív. Forintot viszont még nem próbáltam úgyhogy konkrét oldalt nem tudok ajánlani.
Egyébként lakásvásárlásnál sokszor még örülnek is ha eurót ajánlasz.
-
válasz
deadwing #24266 üzenetére
Nyiss egy devizaszámlát a bankodnál, majd ha már rajta van az összeg (SEPA-val filléres, és mivel nincs a fogadó oldalon konverzió, ezért eddig a pontig gombokért megúszható). Majd kérj egyedi ajánlatot, nagyobb összegnél (~5000 EUR-tól, de nyilván bankfüggő) már adnak. A Revolut/Wise felett lesz valószínűleg, de nem annyival, hogy megérje kipróbálni milyen az, amikor betolja a botot a küllők közé az algoritmus a nagy összeg miatt
-
Dexar007
veterán
válasz
deadwing #15892 üzenetére
Pumpa mindig lesz, a kerdes,hogy 1000rol 2000-re,vagy 6-rol 20-ra...vagyis ha mar pumpa akkor 20k fole.
Kar,hogy az ertelmes emberek mar alszanak..pedig jo nezni ahogy szorod ki a 20 ezreseket. Olyan mintha nyitott penztarcaval szaladgalnal. Ranezel az arfolyamra 6900-6800-6700..
-
csaba951
veterán
válasz
deadwing #14051 üzenetére
Ha ez lenne a probléma, akkor az exchange eleve visszadobta volna.
Aggasztó viszont, hogy ez a tranzakciószám csak a blockchain.info-n van meg. A többi blockchain ellenőrző nem találkozott még vele. Ez azért megmagyarázná, hogy miért nem kaptad még meg. Most azt mondanám, hogy keresd meg vele supportot, de ennek manapság nem sok értelme van. Nem hiszem, hogy utána járnának - bárminek!
-
vismaior04
tag
válasz
deadwing #14044 üzenetére
Egyetlen oka van annak ha valami unconfirmed. Eddig mindig van/volt magasabb feejű tranzakció amit inkább bevettek a bányászok a blokkokba.
291.784 sat/B-tal küldték a tranzakciót, ami normálisan több mint elég, csak éppen jelenleg olyan magasra van nyomva a fee, hogy a háromszorosa is kevés lenne:
https://bitcoinfees.earn.com/ -
vismaior04
tag
válasz
deadwing #13440 üzenetére
Felhasználói élmény szempontjából részemről egyértelműen Trezor, rühellem a Nano-t.
Altcoin támogatottság szempontjából Nano elől jár és az integráció is könnyebb, viszont rövidesen jön az új Trezor, amivel jóval könyebb lesz az új coin integráció és ennek egy része megjelenik majd a régiben is.
Biztonság már problémásabb kérdés, néhány hónapja volt egy balhé, kiderült, hogy a Trezor által használt egyik chip lehetővé teszi a nagyon könnyű feltörését amennyiben ahhoz egy ehhez értő fizikailag hozzáfér. Ezt elméletileg néhány firmware verzióval ezelőtt javították szoftveresen, de volt némi vita, hogy ez egyáltalán lehetséges-e, nem tudom mi a helyzet jelenleg.
-
vismaior04
tag
válasz
deadwing #13030 üzenetére
Fura, túl azon, hogy teljesen használhatatlan Kraken (átlag 5x kell minden parancsot megadni), a withdrawallal semmi gondom nem volt mostanában (se). A héten utaltam ki btc-t egyből megjött, sőt két SEPA utalást is csináltam, mindkettő itt volt másnak.
(Itt jegyzem meg, hogy a bitstamp ehhez képest vasárnap óta ül az utalásomon és még mindig nem indította el, mondjuk jogos előre szóltak hogy mindenben delay van.) -
P3Dr0
senior tag
válasz
deadwing #11174 üzenetére
Nekem sose jott be raadasul a privatkulcsot sem lehet kiszedni belole ha joltudom csak wallet backup. En core walletet hasznalok de az gigantikus viszont az electrummal szemezgetek es egesz jonak tunik bar mivel light wallet igy a electrum szervereire van utalva es kitudja hogy mennyire vannak biztonsagban a privatkulcsok
-
sparks
senior tag
válasz
deadwing #10770 üzenetére
Én még 180 dolláron vásároltam be
Igaz az már éppen 2 éve volt
Szerk.: megnéztem, akkor 54.280,- forintot fizettem/BTC MrCoin-éknak (akkor még talán más volt a nevük).
Az első bitcoinomat meg olyan 1500 forint körül vettem, de azt akkor el is költöttem, fogalmam nem volt róla, hogy valaha ennyit fog érni -
zichie
senior tag
válasz
deadwing #10634 üzenetére
Most éppen a login nem megy. Ha helyesen megadom a felhasználónevem és jelszavam, akkor "404 Page Not Found" hibát kapok, ha nem létező felhasználónév és jelszó párost adok meg, akkor meg "Invalid login" felirat fogat. A kereskedés is áll már több, mint negyed órája.
-
atee_13
őstag
válasz
deadwing #10624 üzenetére
Én már kb 1 éve is van, h multibit -ből akartam átküldeni HDmultibit-be a coinomat, de egyszer sem sikerült mindig elhalt, egy próba 0,0001 et engedett a aztán mikor a nagyobb összeget akartam az mindig meghalt.
Vissza lehetett állítani és meglett, de 2x3 újrapróbáltam egyszer se lett jó
-
Elbandi
aktív tag
válasz
deadwing #10358 üzenetére
az ilyen vasarlasokat/utalasokat coinbase-el szoktam intezni, 2fa miatt eleg biztonsagos. nem kell fizetned tx fee (coinbase sajat maga fizeti, amennyi kell). nemkell stresszelni hogy synceljen mar le a wallet. kb 0.2 btc koruli ertek van ott, ha el is veszik valamiert nem er nagy kar.
-
Reggie0
félisten
válasz
De. Meg lehet adni, hogy mennyi fee-vel szeretned kuldeni, valamint kiirja, hogy mennyi a fee levonasa utani osszeg. A kuldendobe meg beirod az osszeget. De ha nem tevedek a hivatalos bitcoin tarcaban be lehet allitani, hogy hogyan kezelje a beirt erteket, azaz a feevel novel ertek legyen vagy a fee nelkuli.
-
janos666
nagyúr
válasz
# bitcoin-cli estimatefee 2
0.00070025
# bitcoin-cli settxfee 0.0007
# bitcoin-cli sendtoaddress CÍM ÖSSZEG "" "" falseAz első parancs lekéri a becslést arra nézve, hogy mekkora fee kell, ha a következő 2 blokkon belül biztosan be akarsz kerülni vele a láncba (abszolút garancia persze nincs, illetve sokkal kevesebbel is lehet szerencséd). A másodikkal beállítod ezt a fee-t, mint "célérték" (nem feltétlenül lesz precízen ennyi a vége, de nagyjából), a harmadikkal pedig úgy küldesz, hogy a fee ne a végösszegből, hanem a te egyenlegedből legyen pluszban levonva (ez a false kapcsoló szabályozza, hogy honnan vonódik le a fee, ami elé kell a két üresen hagyott "" rész is - vagyis írhatsz is bele értelmes tartalmat is, csak ne hagyd őket el akkor se ha üresek).
-
shortcutme
tag
válasz
Electrum pl. ilyen: pontosan megszabhatod a fee-t, megadhatod KB-onkent is vagy dinamikusan a halozat terheltsegetol fuggoen.
A 15 perc csak arra vonatkozik amig a halozathoz eljuk a tranzakcio (pl blockchain.info -n latszik), de a termeket addig nem fogod tudni atvenni amig nincs meg a 3 confirm
-
janos666
nagyúr
válasz
deadwing #10355 üzenetére
Az a baj, hogy eredetileg KiB-re vonatkozik az ajánlott fee. Ugyanakkor egyrészt nincs minimális fee, szabadon próbálkozhat bárki abszolút 0 fee-vel (és tényleg sikerülhet[ne] is), másrészt viszont annyira elszaladt a blockchain spam, hogy majdnem minden blokk teljesen tele van, ezért a gyakorlatban egyedül az szabja meg a szükséges fee-t, hogy mások mennyit hajlandóak fizetni, és amíg nem javul a helyzet (megnő a blokkméret limit és/vagy leáll a spam) folyamatosan egymásra fog licitálni mindenki szépen apránként.
Olyan ez most, mint egy divatos szórakozóhely, ahova sokkal kevesebben férnek be, mint ahányan be szeretnének jutni, ezért egyre nagyobb és nagyobb tételeket kell odacsúsztatni a személyzet zsebébe, hogy bejuthass. Ha üres lenne a hely, bemehetnél akár ingyen is, de mivel tényleg tele van, így keményen fizetned kell az utolsó pár helyért (jóval többet, mint a hivatalos belépő ára).
-
deadwing
addikt
válasz
deadwing #10354 üzenetére
No, közben nyomoztam kicsit. KiB... nem gondoltam volna, hogy itt is kilobájtot jelent, de ez is mi már, hogy a méret alapján számolja a fee-t... Illetve ez alapján kell NEKEM kiszámolnom.
Mellesleg 2 órája nincs elég confirm... Ez lenne a nagy bitcoin?Mérges vagyok.
-
janos666
nagyúr
válasz
deadwing #10349 üzenetére
Én ezt raktam fel még régen a telefonomra, de igazából sohasem futottam össze senkivel, aki BTC-vel akart fizetni, vagy kifizetve lenni. Mycelium - "The Default Bitcoin Wallet"
-
vismaior04
tag
-
zzoltan2014
tag
válasz
deadwing #7545 üzenetére
itt a fórumon volt szó több hónapos késésnél.
Ha egy bank késik a betét kifizetésével, az sem jó, de ott még van esély, hogy a bank által kihelyezett hitelek visszajönnek.
Ha egy pénzváltó késik, akkor arra nincs mentség, hisz az nem hitelezhet senkinek, ergó minden pénz ott kell legyen."nem hiszem, hogy a "bitcoin rendszer" a hibás, egy váltó hülyesége miatt."
Azért hibás, mert nem szűrte ki ezt az anomáliát. Egy hagyományos bank tranzakcióiba nem látnak be az ügyfelek, de a btc a transzparenciáról szólt.
-
LLam
senior tag
-
-
válasz
deadwing #7264 üzenetére
Már jó ideje nem ajánlja az alapítvány a QT-t "otthoni" célokra. Kifejezetten írják, hogy olyan usereket várnak a QT használók táborába, akiknek erős gépük van (és az erőforrásait oda is tudják adni a kliensnek), 7/24-ben működik, illetve stabil és gyors internetkapcsolata van, melyen keresztül publikusan elérhető a QT kliens megfelelő TCP portja). Ezzel támogathatod a hálózatot (teljes értékű node-ként). Egyéb eseteken a Multibit a hivatalosan ajánlott kliens.
Egyébként az sem egy leányálom (kicsit instabil néha, java-s a drága
), de szerintem ha valaki nem akar patriótáskodni, akkor még mindig ez a legjobb választás.
-
HSM
félisten
válasz
deadwing #7258 üzenetére
Ellenőrzi a kapott blokkokat, gondolom. Ha viccesnek tartod, hogy hatékonyan kezeli a sokmagos cpu-kat, akkor írj magadnak jobbat.
A netbookot felejtsd el. Ha a gépen összerakott datadir-t másolod rá működik, de egy örökkévalóság, ha ő próbál akár csak néhány hetet végigcsinálni.
Amúgy ha nem akarod, hogy befékezze a bányászást, akkor javaslom olvass utána, mire jó a processzor affinitás beállítása a processznek.
Hint: ne add oda neki mind a négyet. -
GuMipOkE
senior tag
válasz
deadwing #6914 üzenetére
Nehéz lenne kiszűrni, mert a daytrade is sok tranzakciót tud generálni. Különösen, ha robotot állít rá valaki. Egyébként semmi illegális nincs benne, csak bosszantó.
Erős trendet egyébként jellemzően nem tud ezekkel az egyenként apró mennyiséggel fordítani. Volt az este 2 szakasz is, amikor hiába erőltette az ellenkező irányt.
Viszont ha lelassul a kereskedés, vagy bizonytalanság alakul ki a hovatovábbal kapcsolatban, akkor már befolyásolhatja a többi kereskedőt. Igazából a többi kereskedő "lódul" meg ilyenkor a sok adásvéltel irányába, a manipulátor - ha ügyesen csinálja - akkor nem sok btc-t mozgat meg. -
ignorant
senior tag
válasz
deadwing #5709 üzenetére
Ez nem szabályozott tőzsde, ezért én ezt elképzelhetőnek tartom
Ez mindenhol elofordul, nem csak szabalyozatlan piacokon. Engem nem zavar. Kicsi a market cap, kis penzekkel meg lehet mozgatni a piacokat + meg mindig sok a rengeteg BTC-vel rendelkezo user es meg nagy resze a kereskedelemnek is $-ra valt. Ahogy tobb elfogado hely lesz meg "zart" bitcoin piac egyre stabilabb lesz az arfolyam (bar en legalabb 10 evig nem varok jelentos javulast ha tulel addig)
totális pánikot idéz elő
ha 1200-rol 900-ra eses lesz a totalis panik akkor nincs miert aggodnunk
A sheepmarketes hackkel kapcsolatban, szerintem nem rohannak az elkovetok a nagyobb valtokhoz. Meg nem egyszerre adjak el. Az mas kerdes, hogy a hir hatasara ha elegen dump-ot vizionalnak, akkor beindithatnak kisebb panikot.
En ugy vagyok vele, hogy ha igazi problema kerul elo ami miatt lehetne aggodni, akkor nem nagyon lesz ido panic sell-hez, meg figyelni hogy "araszol" lejebb a piac
-
törölt tag
válasz
deadwing #4297 üzenetére
A hibásat visszaküldtem, kicserélték, viszont alapórajelest kaptam upgrade nélkül. Nekem meg volt pofám refundot kérni annak ellenére, hogy így sem fizettem érte egy fillért sem. Kiutalták a PayPalemre.
Mondjuk a huzavona után, amit eljátszottunk, úgy vagyok vele, megérdemlem.
eBay-en megnézve az utolsó pár aukciót, amit elmentettem, 1.200 és 1.500 euró között keltek el a 60-as gépek.
-
törölt tag
válasz
deadwing #4292 üzenetére
A következő javaslatom az lett volna, amivel Chal megelőzött és pont azért, mert a 3.0 feletti kernelekbe bele van forgatva az FTDI driver, ezért a Linuxosoknak nem kell feltenniük. Kivételt képeznek ez alól az olyan figurák, mint én, akik például teljesen teleszemetelték az Arch-ukat és semmi pénzért nem volt hajlandó látni a Jalapenot. Nekem újra kellett emiatt raknom, de természetesen ez nem az Arch és a Linux hibája, hanem az én saram.eBay-t meg figyelni fogom a napokban.
Sajnálom, hogy kiszálltok.
Más: kértem refundot a frissítésre a BFL-nél, amit jóváhagytak.
-
válasz
deadwing #4294 üzenetére
Amúgy 2-3 éve benne van a linuxokba ehhez az USB interface-hez a driver, amit a BFL (is) használ. Sajnos a bitcointalk-on is alapvetésként kezelik, hogy a drivert fel kell telepíteni. A gond csak az, hogy mivel már a kernel része, ezért a cég aki a vezérlőt gyártja, 2009 óta nem ad ki új drivert, mert minek. Na ezt szokta mindenki leszedni, és beletenni egy 4 évvel későbbi linuxba, nem csoda hogy problémákat okoz.
Aztán majd az idő eldönti hogy nálad is ez okozta e a problémákatWindowsnal nem tudom amúgy mi a helyzet, de gondolom ott valóban szükséges a driver, mivel alig pár hónapos a legfrissebb amit le lehet tölteni.
-
válasz
deadwing #4284 üzenetére
Ne rakjátok fel a drivereket, nem szükséges. A driveres oldal is írja hogy supported már Linux alatt a dolog natívan, csak akkor kell a driver, ha valamilyen custom megoldást akarsz mókolni bele.
A hibajelenség meg nem igazán vezethető vissza semmire ennyi infó alapján. Illetve én néznék egy memtest is első körben.
-
ignorant
senior tag
válasz
deadwing #4280 üzenetére
Szerintem ez inkabb BFL gond mint BFGminer. Nekem ugyan ez volt, nagyon instabilan mukodtek, kiprobaltam mindent (osszes lehetseges mining software-t).
Miota mindegyiken hatekonyabb hutest alkalmaztam azota gond nelkul mennek, nem volt downtime tobb mint 7 napja immaron (le is kopogom).
Azt gyanitom hogy az alap hutessel, egy ket alkatresz tulmelegedhet. Mivel az utobbi par nap melegebb volt mint elotte, lehet csak most jelentekezett a problema.
USB drivereket / mining software-t talan erdemes ujradobni azert.
-s ALL kapcsoloval mennek nalam amugy.
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- DUNE médialejátszók topicja
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- Vírusirtó topic
- Kuponkunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad P14s G2 Profi Tervező Notebook -Ryzen 7 Pro 5850U 32/1TB Radeon Pro 4GB!
- iPad Pro 11 hüvelykes( 3. Generációs,2021) wi-fi-cellular 128 Gb sérüléssel
- Google Pixel 9a 128gb - Makulátlan, iPon garancia, akár beszámítással
- Samsung PM9F1 1TB (980 PRO) Gen4 NVMe SSD! 7000-5100MB/s
- SK Hynix PC811 2TB NVMe Gen4 SSD! 7000-6500MB/s
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3058
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest