Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
törölt tag
válasz
#74018560 #13575 üzenetére
Egyébként vicc, hogy ha váltani is akar az ember, akkor még mindig az a legjobb megoldás ha az ember kártyával leveszi a pénzt, átmegy egy valuta váltóhoz majd visszaviszi a pénzt a bankba
Öröm volt így befizetni USD-t brókeremnek anno. Banknál csak lestek mit akarok egy köteg 100 dollárossal, úgy hogy még számlám sincs náluk, aztán némi csuklás és nézegetés után jóváírták
(#13576) schawo csupán az előző hsz-d próbáltam értelmezni, miszerint a váltók csak "igérvénnyel" rendelkeznek.
Tartalék rátához nem kell kifelé hitelezni, elég ha a váltó a pénzt tovább forgatja / elkölti akármi. -
válasz
#74018560 #13574 üzenetére
Számomra érthetetlen, hogy miért a váltó vezeti, hogy hány BTC-ja van egy usernek
Nem a váltó vezeti, csak addig, amíg végrehajtja a váltást. Te akkor tényleg nem érted a bitcoin hálózat működését?Abszolút indokolatlan a váltók magas jutaléka. Nem is váltanak semmit, csak jegyzik a BTC-ra való igényt és ha akarják fedezik magukat.
Hogy neked mi indokolt, meg mi, nem az egy dolog. Nyilván neked nem indokolt, ha nem akarsz bitcoint venni. Számomra viszont fontos, hogy bitcoinhoz jussak, és ezért hajlandó vagyok megfizetni a szolgáltatás díját.Meg ha már eleve ilyen a rendszer, miért ne működhetne tartalék rátával (10x annyi BTC van vezetve, mint amennyivel a váltó valójában rendelkezik). Innen meg egyenes az út a csődhöz egy nagyobb esésnél....
Te tényleg nem érted. A fejemet vakarom, hogy ezt hogy magyarázzam el. A váltó összehoz két felet, mint a tinder. Nem a saját pénzét adja, hanem a két fél pénzét cseréli ki. Ezt technikailag nem lehet kivitelezni anélkül, hogy a két fél odaadja neki a pénzét, ő pedig elvégzi a cserét. Adja az infrastruktúrát, és szervezi a pénzforgalmat, ez a váltók feladata, és munkája. Nincs értelme a tartalékráta kifejezésnek. Az a hitelezéshez tartozik, az itt nincs. Senki nem hitelez semmit, tehát tekinthetsz rá úgy, hogy végtelen a tartalékráta. -
válasz
#74018560 #13568 üzenetére
Elég csak megnézni a Madoff buktát, vagy az Agrobankot, vagy a közelmúltból a magyar brókercégek csődjét. Bármi lehet piramisjáték, és ez a dúúúúrva (magyarul durva). De ha jól tudom, te csak trollkodni jársz ide, nincs kriptód, úgyhogy te biztosan nem tartasz sehol, a többes szám első személy nem értelmezhető.
szerk: Az ország nem véd, lásd pont a fentiek. A legtöbb egyébként normális helyen bejegyzett cég.
De egyébként a "piramisjátékosdi" (nem tudom, hogy a te fejedben hogy néz ki egy piramisjáték) a legvalószínűtlenebb probléma velük. Ha kiszámolod a forgalom alapján a tőzsde által beszedett jutalékot, az bizony a jobbaknál gyakran napi 1M dollár fölött van. Mindez szinte nulla apparátussal, és nulla költésgekkel. A világ egyik legjövedelmezőbb üzlete ilyen váltót üzemeltetni, egyszerűen fejreáll a piramis magától.
-
brd
nagyúr
válasz
#74018560 #13557 üzenetére
Te miről beszélsz? A coinbase egy tőzsde. Ha oda beutalsz (bármit), az technikailag nem a tiéd. Ameddig náluk van a "valamid" (BTC/FIAT/gumikacsa), ahogy már írták, addig csak egy ígérvényed van tőlük, hogy ha kéred, odaadják, pont úgy, mint egy hagyományos brókercég esetén. A BTC-nek ehhez mi köze? A különböző tárcaszolgáltatók sem a BTC, hanem egy szolgáltatás, amit vagy igénybe veszel, vagy nem (én már mondjuk a létüket sem igazán értem, mi többet nyújtanak egy saját SPV walletnél - figyelve persze az esetleges forkokra?).
-
válasz
#74018560 #13557 üzenetére
Ha bankban tartod a pénzed, az sem a sajátod. A bank a saját eszközei között tünteti fel, mint visszafizetendő pénzeszközt, és a bank mérlegét gyarapítja. Mitől lenne ez más? Hogy képzeled el azt, hogy egy évszázadok óta agyonszabályozott piacon is ez a helyzet, akkor egy frissen éppen alakulónál mitől lenne máshogy???
De amint kiveszed saját tárcára, onnantól csak te rendelkezel felette. Mint a készpénzzel. Csak ez "elutalható" készpénz, míg a papírt csak szemtől-szembe, fizikailag vagy képes átadni.
-
csaba951
veterán
válasz
#74018560 #12831 üzenetére
Mert szerintem 100% az esélye, hogy 5 év múlva meglesz a 100000 USD-s BTC árfolyam. ASTRO+TV sorsjeggyel meg 0,0000006% esélyem van, hogy megnyerem a 10000000 Ft-ot. Hát ezért!
Egyébként nem hibáztatlak! Az első gőzhajók nagyon vacakok voltak a vitorlás hajókhoz képest. Az első autók jóval rosszabbak voltak, mint a hagyományos szekerek, hintók. Te egyszerűen nem látod, hogy itt egy korszakalkotó dologról van szó. A BTC még rengeteg gyerekbetegséggel küzd, de ez a jövő.
-
butch3r
senior tag
válasz
#74018560 #12831 üzenetére
kár, hogy mi nem fogjuk látni, ahogy évek múlva a te lelkesedésed fogy el szép lassan és döbbensz rá mekkorát hibáztál. bár szerintem inkább sose fogsz rádöbbenni. szerencsédre már évek óta vannak cikkek, hírek meg ez a topic és évek múlva is lesz (pechedre) így mindig tudod maj dosztani az észt, hogy ez mekkora baromság / várhatod a lelkesedés végét
-
butch3r
senior tag
válasz
#74018560 #12763 üzenetére
és ha nem jön?
Úgy rémlik más hírek alatt is mintha olvastam volna tőled hasonló kommenteket (ha keverlek valakivel akkor no offense) kisebb árfolyamon (1k, 2-3k stb), még nem omlott össze pedig minden nagyobb emelkedés után nagy a várokazás hogy na majd most összeomlik azt lehet kárörvendeni szomorúan nézni a síró embereket.Amúgy neked miért fáj nézni? Aki minden megtakarítását betette magára vessen. Aki opimusba vagy konzumba tette minden megtakarítását és az összeomlik -amire lássuk be igenis van esély- majd pofára esik és sír magára vessen. Mindenki annyit tegyen be bármilyen befektetésbe amit nem fáj elveszíteni és diverzifikáljon, akinek ez nem megy az majd tanul belőle és legközelebb menni fog (vagy utálni fogja a részvénypiacot ha azon bukta, a crpyto-t ha azon, ha vállakozása csődölt be akkor meg a kapitalizmust).
de én is várom a nagy pofára esést, csak én azt amikor még 10 év múlva is vígan itt lesz a btc és a crypto, és a szekptikusok, rossz akarók, fanyalgó kimaradók, stb pofára esnek, hogy még mindig nem dőlt be, akkor is rossz lesz nézni a sok síró embert (najó nem lesz az)
-
devast
addikt
válasz
#74018560 #12756 üzenetére
Bull piacot shortolni nagy merészség... Mellesleg a jelenlegi pump miatt lehet mutogatni a koreaiakra, a japánokra, (meg valószínű kínaiakra). Ők vásárolják most marékszámra a crypto-t, és nem csak a btc-t, hanem minden sz*rt amit éppen lehet kapni...
shortra visszatérve a napokban is folyamatosan sz*rrá van shortolva a btc bitfinex-en, margin shortra csak nagyon drágán kapsz kölcsön btc-t. -
devast
addikt
válasz
#74018560 #12753 üzenetére
Te miről beszélsz? Rengetegen buktak is vele, nem is kicsit. Azért mondtam, hogy ha meg akarsz gazdagodni, akkor ne btc-be vagy cryptoba rakd a pénzed.... senki nem garantálja, hogy holnap nem 5k lesz a btc. Ha ezt képtelen vagy felfogni, azzal én nem tudok mit kezdeni....
-
devast
addikt
-
butch3r
senior tag
válasz
#74018560 #12750 üzenetére
A BTC-t nem azzal kezdték el reklámozni h olcsó / free utalni vele?
mi köze az utalásnak a váltón belüli tranzakciós fee-hez? kise kerül blockchainbe a váltón belüli kereskedés mozgása mert az nem a láncon történik.
Az se lenne nagy ügy ha saját váltó kéne hozzá
Nem, csak továbbra is áll amit devast írt, hogy a leghülyébb is láthatná pl coinmarketcap-en, hogy 1 tőzsde viszi a teljes forgalom 50%-át (vagy jelentős részét)
-
devast
addikt
válasz
#74018560 #12736 üzenetére
Ezt jól megmondtad.... Dark pool? A piac honnan az istenből tudná milyen tranzakciók mennek a dark pool-okban ? Hogyan árazná be onnan? A public poolokban meg van trade fee, most már talán mindenhol. Nem tudod a saját magad coinját saját magad megvenni és pumpálni felfele, mert:
1, a fee-k miatt elég gyorsan elfogyna a pénzed
2, coinmarketcap-en a hülye is látja ha 1 váltó csinálja a forgalom 50+ százalékát. -
Reggie0
félisten
válasz
#74018560 #12736 üzenetére
Ize, ehhez meg azert hianyzik par lepes, hogy egyaltalan bevetel legyen belole
Kezdjuk az olyan aprosagokkal, hogy a veteli es eladasi arfolyam kulonbseget helybol meg kell finanszirozni, tehat a falak meretetol fuggoen lehet koltseggel szamolni, ezt kell felulmulnia az arfolyamnyeresegnek. Ezt leginkabb a likviditas hianya tudja elosegiteni, azaz amikor mindenki tartja a coint es befekteteskent tekint ra. Emiatt a megtakaritasuk pillanatnyi erteke annyi amennyiert hirtelen el lehet adni, azaz itt mar visszaut, hogy alacsony a likviditas. Szoval azert ez nem 1x1.
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- HP Zbook Firefly 15 G8 - i7-1165G7/24GB/512GB-/W15"/W10 Pro/ ÁFÁ-s
- Lenovo ThinkPad P16s AMD Gen2 R5 7540U / 32GB RAM / 1TB SSD / FHD Touch ÁFÁ-s
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB 6GB RAM Dual (A528) Mobiltelefon
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3014, 91% Akkumulátor
- Dell Precision 5540 i7-9850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest