Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
-
Mobilarena
I. Általános tudnivalók

1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
proof88
addikt
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Igen, mind2 kérdésedre igaz a válasz.
Azaz, amíg a "bármi egyebet bármi egyébre és vissza" kriptókat jelent, nem EUR-t és társait, azaz nem fiat. USDC természetesen jó, mert nem fiat, hiába $-hoz van rögzítve az értéke.
Annyi kieggel hogy a MICA nem elég, fenn kell lennie az MNB listáján is a tőzsdének, de Kraken pl fent van, úgyhogy az pont jó.
De szerintem így értetted te is.
-
proof88
addikt
válasz
yoogie
üzenetére
Regisztrálj egy MNB által is elfogadott kripto tőzsdére, pl Krakenre.
Ha ez megvan, akkor át tudod majd küldeni Revóról a BTC-det Krakenre, ott el tudod adni valódi pénzbe, és azt a pénzt ki fogod tudni utalni magadnak saját bankszámlára.Ez biztosan 100%-ig legális.
Azért nem mondom hogy csinálj most erre egy soft walletet, mert ha soft walletet használnál eladásra, ott nem biztos hogy tudsz olyan szolgáltatót választani amin keresztül jelenleg legális a fiatba váltás.
És mivel nem tartogatni akarod a kriptót hanem eladni, ezért nem soft walletet ajánlok.
Hosszú távú tárolásra egyébként soft wallet az ajánlott, nem centraziált tőzsde.
De eladni jó a centralizált tőzsde.
De ha még hónapokig tartogatni akarod a BTC-t, akkor inkább soft walleten tartsd, mert ha véletlenül feltörik a Krakent akkor nem fogsz tudni hozzáférni a BTC-dhez. -
proof88
addikt
válasz
seolwon
üzenetére
Bybit, Coinbase, Crypto.com, Kraken, stb.
Amit találsz az MNB intézménykereső oldalán.Összetett keresés > Határon átnyúló szolg. nyújtó külföldi intézmények > Egyéb intézmények > Határon átnyúló kriptoeszköz szolgáltató kiválaszt és katt a Keresés gombra, most 22-t listáz ki.
A találatoknál ha rákattintasz a Részletekre akkor látod a weblap címét.
Pl a crypto.com-ot a Foris Dax Malta Ltd alatt találod, a Kraken pedig a Payward Europe Solutions Limited név alatt van. -
proof88
addikt
Ez csak egy bear trap!
Ne feledjétek, már 1-2 hónapja is számítottunk arra hogy visszanéz a BTC 90k alá! -
proof88
addikt
Ne aggódjatok!
Likvidálják a BTC longosokat a következő pumpa előtt! Kicsit lemegyünk aztán kilövés! -
proof88
addikt
Ha azt hiszitek vége a bikának, akkor biztos nincsen még vége a bikának.
-
proof88
addikt
válasz
fireman123
üzenetére
Direkt MNB-set linkeltem.
-
proof88
addikt
válasz
deadwing
üzenetére
Mivel erre a "még a váltón van az EUR-óm" témára én sem láttam még hivatalosan is alátámasztott választ, ezért én inkább kiutaltam magamnak az EUR-t a rendes bankszámlámra hogy biztosan a NAV is úgy tekintsen rá, hogy kijött a fekete dobozból a zsé. Szóval erre én sem tudok válaszolni jobbat.
Igen, a bevallásban mindent forintban kell írni.
Váltásnapi középárfolyam alapján kell átszámolnod forintba.
-
proof88
addikt
válasz
MikeWazowski
üzenetére
A válasza helyes.
Olvasd újra a kérdést. A kérdező 2018-ban X ezret berakott és nem írta be adóbevallásba veszteségként. Most az 10X-et ér, és ki akarja venni. Mivel nincs adminisztrálva a 2018-as vesztesége, nem tudja szembeállítani azt a bevétellel. Tehát a teljes bevétel után kell megfizetnie az adót, azaz 10X-nek a 15%-a lesz az adó. Ha szembe tudná állítani, akkor csak a 9X-nek tehát a valós nyereségnek kellene kifizetnie a 15%-át adóként.Az összeg most mindegy, írhatott volna 10 vagy 100 milliót is.
De jelen esetben 1 millió a teljes bevétel, ezért írta a válaszadó, hogy az 1M után kell adóznia. De ha a kérdező 20X-et csinált volna, azaz 2 millióról beszélnénk, akkor 2M után kéne adóznia.
Valszeg ezt értetted félre, nincs explicit összeg a szabályok között, hogy afölött kell, azalatt nem kell. Kivéve persze a minimálbéres téma. -
proof88
addikt
Azért mert a BTC nyomott egy -5%-ot és erre az altok -30%-ot, még nem kell megijedni.

-
proof88
addikt
Inkább a Crypto Trade topikban szokott menni a diskurzus, persze van erős fedés a 2 között

-
proof88
addikt
Izrael és Irán ma éjjel most már rendesen belekezdtek, zuhant is a btc, érdemes felkészülni a vásárlásra.
-
proof88
addikt
válasz
Chrystall
üzenetére
Akkor gondold el, amikor én elhatároztam hogy kriptózok, és felregeltem 4-5 különböző oldalra, mindenhol KYC, és mindenhol valami számot is rá kell írni papírra és azzal szelfizni, és én is belefutottam abba, mikor kértek tőlem valami bankszámlakivonatot vagy utility billt amin az én nevem van, a bankszámlakivonatos pdf-et amit a bank generált, nem fogadták el, mert valami hiányzott róla, és erősen izzadtam mert nem tudtam hogy mi mást tudnék felmutatni, itt albiban nem az én nevemre jönnek a számlák, az volt a szerencsém hogy viszont az állandó lakcímemre 1 számla az én nevemre szokott jönni, úgyhogy azt tudtam beküldeni, azt elfogadták.
Ez ilyen. -
proof88
addikt
válasz
csaba951
üzenetére
Azért is volt ott a huncut szmájli
Én év eleje óta szintén arra a jövendölésre készülök, hogy augusztusra fog csúcsosodni az élelmiszer válság is, nem várok nagy kilövést augusztusban kriptóban. Abban hiszek csak, hogy a mostani zuhanás az utolsó a nagy kilövés előtt, viszont ez a zuhanás amiben most vagyunk, még hónapokig eltart, és senki nem látja az alját.
-
proof88
addikt
válasz
csaba951
üzenetére
Amúgy eleve azt volt a FED terve, amit még májusban mondtak, hogy júniusban 50, júliusban 50, augusztusban szükség esetén nagyobb bázispontos kamatemelés várható. Tehát még az eredeti terv alapján is várható volt mindenhol az esés, az részletkérdés hogy már múlt héten 75-tel emeltek, viszont ha júliusban is 75-tel emelnek, az azt jelenti, hogy előbb sikerül megállítani a negatív folyamatokat, tehát augusztusra beválik az a jövendölés, miszerint kilő a kriptó. Én legalábbis a negatív ismerőseimnek is azt mondtam, hogy augusztus végére tudok majd lakást venni mindegyiküknek a kripto befektetéseimből.
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- Lenovo T14 Thinkpad Gen3 WUXGA IPS i5-1245U vPro 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest