- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
cof
veterán
válasz
sparks #18772 üzenetére
Érdekes kis tool. Egy 24 szavas seed amúgy mennyi különböző tárcát jelenthet maximum? Én simán legeneráltam 1 seedből 1000 db-ot. Mi az akadálya, hogy már egy létező tárcát kapjak én is eredményül? Gondolom a robotok is rá vannak feszülve a témára erőteljesen, bár az esélye nagyon csekély, hogy pont engem raboljanak ki de mégis megvan.
-
vismaior04
tag
válasz
sparks #18695 üzenetére
De, realizáltam 2017 végén, mondjuk annak már a bányászott (amit egyébként nettó talán 5-6 hétig űztem összesen) coinokhoz nem sok köze volt, csak ugye a két dátum között azért sok minden történt a cryptóban. Sőt idén is fogok realizálni ha minden jól megy.
Jó dolog a bitcoin, de remek az idő a Maldív szigeteken jeligére.Mellesleg GMipOkE jól tippelt (bár teljesen hibás érvelés alapján, tekintve, hogy szerintem cirka mindenki a gox árfolyamát követte akkoriban, messze a legnagyobb bitcoin tőzsde lévén), Mt Gox még lóg nekem egy kis pénzzel. Ha minden tökéletesen megy mostantól talán jövőre látok is belőle valamit, eseleg 2022-ben.
Az már más kérdés, hogy hacsak addig össze nem esik a BTC árfolyama igen szép összeg lesz az is.
Kezdem azt hinni, hogy Mark valójában nem egy inkompetens idióta, hanem csak jószívűen kitalálta az ultimate HODL intézményét. -
vismaior04
tag
válasz
sparks #18669 üzenetére
De nem vettek mert akkor is őrült növekedés volt, várták, hogy visszamenjen harmadára az a jó beszálló.
Pár nappal később (okt 18) készült screenshot:Emlékszem a grafikonra voltam tapadva napok óta. Akkor már több mint egy hónapja ment a KNCMiner én meg néztem, hogy úristen, mi történik. Gazdag vagyok!
Na, nosztalgia off.
-
KMT
addikt
-
KMT
addikt
válasz
sparks #18671 üzenetére
Ezt értem, de nem zavar, hogy nem kapom meg, amíg el is tudom adni ott.
0,5% a jutalék revoluton, ennyi most belefér. Hardveres tárcára nem költenék. A virtuálisnál meg mi biztosítja, hogy az enyém marad? Ezt nem látom még át. Miért lenne biztonságosabb egy virtuális tárca, mint a revolut vagy a paypal? -
afartew
kezdő
válasz
sparks #17099 üzenetére
Sokan jósolnak egy esést nemrég itt is, elhangzott. egyesek szerint 1000-ig is lemegy. De ha valaki az ezerre vár s nem lesz az ugyanúgy bukik(elmaradt haszont) mint aki most száll be és esés lesz. mondom ezt úgy hogy én is az ezerre várok beszállonak. Szerintem inkább az a lényeg hogy vesztességgel sose adjuk el, akárhogy is szálltunk be. Ennek meg az az alapja, ha csak annyival szállunk be amennyit készek vagyunk elveszteni.
-
V911
tag
válasz
sparks #16170 üzenetére
Régebben túl kevés esetében visszajött ingyen. Ma ez már nem érvényes a örökké kint marad ha túl kevés (vagy 0) a FEE?
Amikor 2000 Ft volt egy utalás akkor megcsináltam hogy 130 Ft FEE-t adtam meg s 3 hét alatt ért célba.
Most hogy olcsóbb lett jóval, nem eshet meg, hogy ingyen átmegy hasonló idő alatt? -
vismaior04
tag
válasz
sparks #15203 üzenetére
Régi szép idők. Én kevésbé voltam szentimentális a Jupiteremmel, de nekem is az alapozta meg a mostani portfóliót. Igaz annak jórészét szépen benyelte a Mt. Gox, onnan volt szép nyerni.
Ezért jó a crypto, pár évvel ezelőtti eseményeket már komoly nosztalgiával lehet emlegetni.
"De rég is volt a kalandos 2013, amikor még fiatal voltam." -
Kobe
veterán
válasz
sparks #15128 üzenetére
Azt ertem. De a havi 8 eur elofizetes egy korlatozottan hasznalhato bankszamlaert, amin nincs huf szamla, nem tudod a fizetesed rsutalni vagyis csak masodszamlakent hadznalhato, az kvasok... Meg talan a legdragabb hazai rendes bankszamlahoz kepest is dragabb., de eves szinten mindenkepp 3-4* annyi mint egy hazai szamla bankkartyadijjal egyutt... Nekem a premium ennyit nem er
-
Kobe
veterán
válasz
sparks #15122 üzenetére
Top up magyaroknak 250 eur/nap/kartya. Nem tudom hogy vagy vele, de nekem pl a ziherbe nem lenne kedvem : A, minden nap toltogetni ra B, egyszer vegigtrukkozni 2-3 ksrtyaval, hogy a napi koltopenzt rapakold
Bar azt irjak a top up a hasznalat mertekevel novekszik erre semmilyen hivatalos leiras nincs a GTC ben
-
deadwing
addikt
válasz
sparks #10771 üzenetére
Ebbe bele sem szabad gondolni mi történt régen és mennyiért váltunk meg a btc-től.
Ha mindent megtartok 2013 óta, most lenne 2 házam legalább.Találtam valami levelezést 2 hete, ott panaszkodtunk haverral, hogy 2 db videokártyával csak napi 0.1 btc-t termel a cucc és nem éri már meg...
-
EXIEZ
aktív tag
válasz
sparks #10313 üzenetére
Advcash et ajanlja par ismerosom, de en is az elso ketto kozott vacilalok epp.
A tobbi az csak alternativa, e coin is jo mert postaz ide, de ezt meg meglatom.
Mindketto eur balance szoval egyiknel sincs ilyen elony, max a valtas dij v ilyesmi de az kb nem erdekel. Megbizhatosag es mukodes a lenyeg. -
EXIEZ
aktív tag
válasz
sparks #10309 üzenetére
szerintem mindegyik kártya EUR alapú, legalábbis olyat nem tudok hogy van HUF alapú is.
nekem csak HUF ra kell.
az 5% sem zavar, vagy 3%, kb mindegy, csak működjön.2500 eurt nem lépném túl, mert ezt a keretet elhasználnám és kész. max másik címre igényelném ha tényleg kellene, de erre nem látok esélyt most.
-
EXIEZ
aktív tag
válasz
sparks #10307 üzenetére
Ha jól értem a coinsbankot fizikaiban a másikat meg virtuálisan használod?
Engem csak a fizikai érdekel, mert virtuálisból tudok olcsón szerezni levonások nélkül, stb.A fizikai coinsbankos karit magyarba használod? Ha igen, akkor mindig tokeletesen mukodik?
Az nem zavar ha levon pl 1-2-3% ot
2500 EUR alatt maradnek mindenkepp, mert az alatti osszegrol van szo.csak igy suli kozben jol jonne ha jopar dolgot meg tudnek venni itt ilyen karival, mint sima kp, aztan meg csucsulok a btc-n. -
Elbandi
aktív tag
válasz
sparks #10161 üzenetére
a nagy kinai farmoknak ahol ingyen/olcso aram van, edes mind1 hogy 25 vagy 12 bitcoint kapnak blokkonkent, ugyugy dumpolni fogjak a coinokat. akinek meg 12 bitcoinnal nem eri meg a banyaszat (nincs ilyen/olcso aram), azt varhat hogy _hatha_ felmegy az arfolyam, vagy egyszeruen abbahagyja a banyaszatot.
-
Reggie0
félisten
válasz
sparks #10161 üzenetére
Elvileg. Gyakorlatilag 21 millio btcbol mar 15.5 ki van banyaszva, tehat nem valoszinu, hogy a felezes utan kovetkezo ~4.5M bitcoin banyaszati koltsege lenne a meghatarozo. Sokkal inkabb a kereskedes hatarozza meg az arat. Piacra meg nem csak a friss coinok kerulnek, ugye.
-
butch3r
senior tag
-
shortcutme
tag
szerintem az ltc értékének növekedése mögé elég nehéz bármi valós okot bemagyarázni, de ekkora mértékű árfolyamváltozás esetén (1 nap alatt $2 -> $3) fölösleges is logikai összefüggéseket keresgélni.
Napi tranzakciók száma: https://bitinfocharts.com/comparison/transactions-btc-ltc-doge.html
-
bazsex
csendes tag
Én szintén hosszabb távban gondolkozom és egyre nagyobb tétekben. Ez van, én úgy látom, hogy egyre többen jönnek ki olyan megoldásokkal amik valóban használhatóvá tudják tenni ezt a technológiát. Sokat hallottam emlegetni, hogy most kb. ott van a bitcoin, mint mikor még IP címekkel kellett operálni ahhoz, hogy valahova eljuss az interneten. Én ezért tekintem most befektetésnek. Aztán persze lehet, hogy nem jön be...
Egyébként friss hír: http://www.coindesk.com/microsoft-adds-bitcoin-payments-xbox-games-mobile-content/
https://commerce.microsoft.com/PaymentHub/Help/Right?helppagename=CSV_BitcoinHowTo.htm
http://www.reddit.com/r/Bitcoin/comments/2oxrx7/microsoft_beat_google_to_accepting_bitcoin/
Ha már a Microsoft is kezdi komolyan venni akkor nem hiszem, hogy "nem pénz"
-
maestro87
őstag
De mi van ha mégis mindenki ki akarná venni, mert elterjedne az a hír, hogy holnaptól már 0 Ft-ot fog érni. És tegyük fel, hogy egy hacker mégis feltörte, ezért "szaladna" mindenki beváltani azt. Akkor ki fog rosszul járni? Talán a sok hülye aki azt hitte, hogy van fedezet mögötte és cserébe terméket vagy kp-t adott érte? Egy bankot is csődbe lehet juttatni így. Tudtommal volt is már rá példa.
"Ez meg a másik marhaság: aranyfedezet a pénzünk mögött?"
Mégis van arany is a bankokban, nem csak kp, mivel nagyobb az értéke mint 1 kg húsnak (legalábbis a bankoknak) és nem romlik meg. De persze számomra értéktelen, mert beletörne a fogam.De ha nincs semmi olyanod aminek a hentesnek szüksége lenne, akkor csak készpénzt adsz érte vagy aranyat amit beválthat másra mert valakinek az megint értékes.
De ha a bitcoin fedezet nélküli, akkor értéktelen és nem lesz sokáig életképes. Szerintem. -
maestro87
őstag
Én úgy értettem, hogy magának a számolásnak nincs értelme. A semmiért adnak "pénzt". Egy kis elmélkedés következik:
De valahol csak kell, hogy valós pénz is legyen a háttérben, mert lehet vele vásárolni illetve olvastam, hogy készpénzre is lehet váltani.
Szóval nem értem mitől vált értékessé. Ha teszem azt én is csinálnék egy hasonló pénznemet és elkezdeném ugyanígy osztogatni, akkor nekem abból mi hasznom lenne? Főleg ha tegyük fel készpénzre akarnák váltani azt. Akkor valószínűleg csődbe mennék, mivel én bocsájtottam ki a semmiért cserébe.
A készpénz is csak attól értékes, hogy mindenhol elfogadják fizetőeszközként és van mögötte aranytartalék, ellenben a bitcoin-nal. Szóval nem értem miért jó, ha valaki bitcoin-ért cserébe utalja a pénzt a számlámra.
ELVILEG a Mo-on. megkeresett összes készpénzt is mindenki be tudná váltani aranyra (ha nem herdálták volna el, úgy hogy senki sem maradna ki az osztásból, de ugye ekkor a pénz kibocsátója csődbe benne, mert nem lenne kin élősködni. De bitcoin-nal már ezt nem tudom elképzelni, ha nem áll egy bizonyos cég(csoport) mögötte. Mert valakinek csak csődbe kellene menni ha beváltanák az összes bitcoin-t. Bár nem vagyok közgazdász, szóval nagyon nem értek hozzá, csak azt mondom ami a gazdaságtan órákról rám ragadt.
Egyszóval szerintem ha mindenki készpénzre akarná váltani a bitcoin-ját, akkor valakinek igen rossz lenne, nem?
De ennyi erővel minden jött ment csinálhatna egy saját pénzemet, de mégiscsak a bitcoin vált egyeduralkodóvá. De vajon miért? Mostani elgondolásom alapján, ennek akkor lenne értelme ha az áramszolgáltatók, bitcoin bányászó hardverek gyártói, bankok (utalási járulék) osztogatnák a bitcoin-okat. Mert nekik lehet hasznuk belőle ha használod. Ha nem is közvetlenül...
Érdekes és bonyolult.Többet kellene tanulmányoznom, bár most erre nem sok időm van.
-
P3Dr0
senior tag
Az a vicc hogy 2 napja mukodott. Aztan mikor szerettem volna venni egy kis BTC-t akkor nem sikerult. 4 szer probaltam. Regi meg az uj kartyam kozott nincs kulonbseg csak annyi,hogy a regi most jart le ezert kuldtek egy ujjat de tok ugyanaz. Internet bankban aktivaltam. Mukodik a paypal tol kezdve minden de a circle mar nem enged be. Most irtam a supportos Eric-nek,hogy nezze mar meg miert nem tudom regisztralni. Ha ez nem fog menni uj valtot kell keresnem de nem ismerek olyat aki ennyire jo lenne
-
P3Dr0
senior tag
Igen eddig minden jo volt nalam is. De tegnap kaptam meg az uj bankkartyam mert a regi lejart. Semmi sem valtozott minden kod oke, a kartya aktiv ennek ellenere nem tudtam a circle szamlamra betenni BTC-t.(Failed transaction),
Aztan megneztem es a kartyam jol volt belinkelve semmi gond nem volt.(latszolag). Gondoltam lehet megis valami valtozott az uj bankkartaval igy a jelenlegi linkelest toroltem es ujra megprobaltam linkelni a bankkartyat a cirlce-ra.
Na akkor allt meg bennem az uto mert az az ertesites fogadott,hogy csak amerikai cimu bankkartyat fogadnak el. Eddig ilyen nem volt nemtudom mi lehet a gond.(multheten minden mukodott). Lehet csak Svedorszaggal van gondjuk kitudja.......Szoval jol megszivattam magam mert most nincs linkelt kartyam az accounthoz igy penzt sem tudok betenni meg kivenni sem. Ezert is kerdeztem nincs-e valami hasonloan jo szolgaltatas mint a circle. Ahol nem kell mindenfele igazolvany kepeket, utleveleket masolgatni. (Kitudja aztan hova kerulnek ezek az adatok, foleg ha valakik fel is torik a servert).
Itt a kep az uzenettel :
[link]Megtudna nezni valaki,hogy mukodik-e a penzbetetel? Ha MO.-n mukodik akkor szerintem itt is kellene mennie.
Koszonom elore is.
-
bazsex
csendes tag
Én inkább 3-4-5 évre tippelnék. Maga a blockchain technológia pedig biztos, hogy marad, mivel elképesztően elegáns és hasznos a bankrendszerhez képest. Ezt lassan mindenki kénytelen elismerni. Ezenkívül szerintem egyre kisebb az esély, hogy valamelyik altcoin feljönne arra a szintre ahol most van a BTC, ha pedig mégis az nem 1-2 hét alatt fog megtörténni...
Én a Bitcoinra szavazok de csak hosszútávon. Ezek szerintem még mindig apró lengések amik egy induló projektnél szinte természetesek. Van itt egy jó video az exponanciális növekedés magyarázatával:
https://www.youtube.com/watch?v=qHUPPYzzZrI
Ez a bitcoin 101 széria amúgy is érdekes és a fickó jól magyaráz. Nekem sok mindet segített jobban megérteni.
-
janos666
nagyúr
Lehet, hogy velem van a baj, de ez a reakció nekem nagyon naivnak tűnik ilyenkor.
Egy eltúlzott példában nagy öröm lesz akkor is annak, aki most megtartja, mikor egyik napról a másikra megtízszereződik az ár, ha 10$-ról vásárolják majd fel egészen 100$-ig iszonyat mennyiségben?
Ha hiszel abban, hogy erősen manipulálható, akkor miért lennél biztos abban, hogy a mostani ár nem hihetetlen mértékű manipuláció eredményeként ilyen magas és később nem örülnénk majd ennek a tizedének is pár éven át, míg mindenki elfelejti...? -
butch3r
senior tag
-
janos666
nagyúr
Kár, hogy nem januárban kezdték ezt, az akkori kellemes árfolyam mellett szívesen fizettem volna náluk BTC-vel egy Panasonic plazmát. Mostani áron nem akarok BTC-t költeni és másik oldalról már rég nincs raktáron ilyen készülék (úgy kb. sehol, minthogy tavaly leállt a gyártás, nem is lesz már 50GT50-em, esetleg majd használtan, mert most már forintot sem akarok erre költeni, közbejött pár más dolog...).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest