-
Mobilarena
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Genesist
tag
válasz
FollowTheORI #24776 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Igazából a diverzifikáció a cél (állampapír és ETF mellett). Havi rendszerességgel tudok erre 200 000 - 300 000 Ft-ot szánni. Binance-os regisztrációhoz van refer kód.
-
brd
nagyúr
válasz
FollowTheORI #24776 üzenetére
Kis pontosítás: nem "van ahol nincs már USDT EU polgároknak", hanem "van ahol nincs már USDT EU lakosoknak" azaz, ha máshol (EU-n kívül) él, de EU-s állampolgársága van valakinek, akkor van lehetősége szankciós ex-en is USDT-t használnia.
-
stellaz
veterán
válasz
FollowTheORI #24773 üzenetére
köszönöm
-
stellaz
veterán
válasz
FollowTheORI #24749 üzenetére
-
Enrico77
csendes tag
válasz
FollowTheORI #24427 üzenetére
Köszi a választ!
Elméletben értem a FUD-BTC kapcsolatát, ahogy a munkanélküliség rátát is, de alapvetően az a lényeg ha jól értem, hogy mennyi lesz a jegybanki alapkamat.
Azt meg sok minden más is tudja befolyásolni, elméletben a gazdaság más mutatói (államadósság mértéke, fogyasztási árindex, infláció, stb.)A munkanélküliségi arány 4,2% volt, Decemberre lett 4,1% (USA). Ez már jónak mondható?
Nem az a lényeg, hogy a bankok teljesen el vannak adósodva?
Én ezt gondolnám igazán fontosnak, az állam nem engedheti hogy csődbe menjenek, mert az összefonódások révén jelentős válságot generálhatnak.
Ezért én azt feltételezem, hogy folyamatosan csökkentő, alacsony alapkamatok várhatóak még idén (máskülönben nem tudják finanszírozni az adósságokat), így felfele kellene hogy menjen az árfolyam.
Vagy rossz a gondolatmenet? -
Ferdzsoo
addikt
válasz
FollowTheORI #24299 üzenetére
A BTC-ben igazad lehet.
De az altokat kajálni fogják mint mindig.... -
nort_on
senior tag
válasz
FollowTheORI #24277 üzenetére
Nekem volt Revolut ellenőrzésem, szal kb tudom miről van szó. Érdekes módon nem a kriptót kérdezték, hanem a bankból érkező pénzeket. Lol, amatőrök.
-
nort_on
senior tag
válasz
FollowTheORI #24274 üzenetére
Revolut-ot hanyagolnám, ha nincs customer history, akkor nem annyira szerencsés nagy összegnél, és nem is vált olyan jól.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
FollowTheORI #24248 üzenetére
Nem lehet itt nekem már akkora medve hogy fájjon.
2017-óta megtanultam a medvékkel élni...
De nyílván jogos a pont, jó lenne fent elcsípni, lent visszavenni de ez mit tudjuk leginkább elméletben működik.
Nincs jó alternatíva ez a helyzet... -
Ferdzsoo
addikt
válasz
FollowTheORI #24245 üzenetére
Mire realizálsz? Az USD-re amit évente minimum 10%-al inflálnak?
A BTC az exit a FIAT-ból. -
mepet
addikt
válasz
FollowTheORI #24238 üzenetére
A volumet szoktak nezni a traderek, altalaban rally elott megno a volume.
-
mepet
addikt
válasz
FollowTheORI #24236 üzenetére
De aki hodlingolni es adot kiegyenliteni akar egyszerre, az zarja a pozit es nyitja is ujbol, tehat csak a forgalmat noveli, ami vegso soron megint csak arfelhajto hatasu. Szerinted nem igy van?
-
törölt tag
válasz
FollowTheORI #24196 üzenetére
köszönöm.
-
kekigyu
aktív tag
válasz
FollowTheORI #24193 üzenetére
Köszi, sikerült, ahogy BaLee írta beutaltam eurót és a kiutalás utána sima ügy volt. Viszont az elején egy adag coint átváltottam forintra de nem találok opciót, hogy akár cryptora vagy más fiatra tudjam váltani. Forintot tényleg csak Zen-en keresztül tudom realizálni?
-
törölt tag
válasz
FollowTheORI #24153 üzenetére
Ja, adózásnál, akkor neked, nekem forintban kell számolni, míg másnak még bohóckodni kell napi árfolyamokkal is. De szerintem sem arra jó a Revolut, hogy be /ki ugráljon valaki naponta.
A kraken az amúgy miért volt kihagyva a sorból nem olyan jó?
Revolut Kripto része egyébként Angliába van bejegyezve, tudtommal. Azt, nem tudom kaptak-e ott vmilyen kriptós engedélyt, de pl ez kockázat. Amerikában pl beszüntették a kriptós tevékenységet Revolut.
-
Qtyii
aktív tag
válasz
FollowTheORI #24102 üzenetére
igaz magas a fee de valóban talán a legjobb.
-
válasz
FollowTheORI #24086 üzenetére
https://twitter.com/TheBTCTherapist/status/1727113209851572725
Miért büntették binancet a DOJ szerint. -
nort_on
senior tag
válasz
FollowTheORI #23904 üzenetére
EU-ban már jó ideje van, az amcsik meg csak álmodoznak róla.
Pl nekem is ez van nagyrészt. Írtam a tickereket, VanEck kriptós ETF (ETN), VBTC és VETH. ERSTE és KBC brókereknél is lehet venni, ezeknél TBSZ is van.
-
nort_on
senior tag
válasz
FollowTheORI #23899 üzenetére
Ha meg nem szeretsz adózni, akkor TBSZ-re veszed. Ennyi.
-
htc07
addikt
válasz
FollowTheORI #23844 üzenetére
9 éve is ezt mondtam, de akkor sem vettem eleget, hogy most jól legyek
-
trek81
senior tag
válasz
FollowTheORI #23840 üzenetére
-
trek81
senior tag
válasz
FollowTheORI #23742 üzenetére
Új ethw aha 1200$ kellene lennie hgy megérje turni.
-
Agyrák666
aktív tag
válasz
FollowTheORI #23721 üzenetére
Ez meg az aranynal se mukodik per pill. Pedig azt mar egy par ezer eve marketingelik.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
FollowTheORI #23721 üzenetére
XMR.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
FollowTheORI #23703 üzenetére
Én még nem bízom ebben hosszútávon, vagy ha igen, akkor stop-loss, amit mindig állítok utána ,ahogy megyeget fel.. sztem sávban mozog még egy ideig, persze a kristálygömböm elgurult..
De mondjuk a Trend FM egyik elemzője ma hosszú távra nem mondott jó kilátásokat a részvénypiacra, ha pedig DOW és a többi esik, a BTC-t is dobják el a bálnák (meg lényegében a stablecoin-októl eltekintve mindent), mert legalább ugyanolyan risky asset-ként kezelik, szóval.... lesz itt még "buli".
-
törölt tag
válasz
FollowTheORI #23468 üzenetére
pont egy hónapja volt egy nagyobb esés... a mostani túl szárnyalja.
-
KMT
addikt
válasz
FollowTheORI #23420 üzenetére
Miért gondolod, hogy ennél kedvezőbb irányba mennének?
Ha nem is veszed ki, érdemes most veszteségként lejelenteni, meg jövőre is, akkor év végén átváltani fiat-ra, majd január elején visszavenni, különben kettőnél több éven keresztül nem lehet a "veszteséget" továbbgörgetni, azaz a teljes fiatra váltás adózna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple Watch
- Formula-1 humoros
- Melyik tápegységet vegyem?
- E-roller topik
- iPhone topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Demót kapott a Stellar Blade PC-s kiadása
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 128GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- Samsung Galaxy Z Fold 4 256 GB, szürkészöld + S Pen tok
- TP-Link ER-7212PC Omada 3-in-1 Gigabit VPN Router
- TP-Link EAP Omada Wifi AP-k (225, 245, 615)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged