-
Mobilarena
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Enrico77
csendes tag
válasz
GuMipOkE #24429 üzenetére
Nagyon sok mutató van, ami alapján (pontosabban amit mérnek) mozoghat az árfolyam.
Ezeket szeretném összegezni, ami segítene értelmezni és prognosztizálni. De amíg nem látom át, nem értem, marad a sima buy&hold stratégia a feltételezett csúcsig, majd ott eladni, nagy eséstől kezdődően pedig ismét vásárolgatni
. -
törölt tag
válasz
GuMipOkE #23949 üzenetére
Bár akik ezt a topikot olvassák azért jobban képbe lehetnek ezzel
https://fintech.hu/ne-doljon-be-az-uj-kriptovaluta-csalasnak/
-
törölt tag
válasz
GuMipOkE #23883 üzenetére
Vagy már rég vmi trópusi szigeten van néhány jó csaj társaságában.. főleg így télen
(#23881) OPiiPO
Napi egy hsz korlátozás...meglehetősen aránytalan módon... de mind1... levontam a tanulságot és a szavahihetőséget ebből... és más hasonló tapasztalatból...
*no offense
(#23892) fireman123
Ha van eszük készpénzbe tolják... nem digitális pénzben... legalábbis régen tuti így ment a filmekben is -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
GuMipOkE #23141 üzenetére
Mivel nem nő a mennyisége, alapvetően természeténél fogva inflációmentes, viszont ami inkább félő, hogy a rendelkezésre álló össz BTC állomány jó részét olyanok szerzik meg, akik tudják az átlagembernél jobban, mikor kell belépni, és mikor eladni, és ezek a hatalmas gerjesztett hullámok csak arra jók, hogy a kisemberek kezéből kivegye a kriptót (mint pénzt) és áttegye a Wall Street és haverjaik + országok zsebébe (lásd oroszok), így a végén olyan kis mértékben fog lakosság birtokolni kriptót, hogy annak vajmi hatása lesz hullámzás tekintetében az össz gazdaságra, a nagyok meg összebeszélnek úgyis.
-
Simulacrum
senior tag
válasz
GuMipOkE #22846 üzenetére
A blokklánc technológia egyértelműen értékes dolog, abban én is biztos vagyok, hogy a jövőben használni fogjuk több dologra is és az egyes projektek ennek a még jobb kiforrását szolgálják. Aztán, hogy fizetőeszköz lesz-e már érdekesebb kérdés.
A Tesla is ugyanilyen figyelemfelkeltő számomra. Ott az lesz érdekes, hogy a többi nagy autógyártó meg tudja-e fogni. Mert ott nem kétséges, hogy szoftverben több lépéssel előrébb járnak, mint a többiek, de az évtizedes autóépítési tudás a nagyok kezében van. Jobban el tudom képzelni, hogy az űrkutatásban lesz meghatározóbb a Tesla hosszú évek távlatában, mintsem az autógyártásban. -
Mausefalle
kezdő
válasz
GuMipOkE #22854 üzenetére
Persze, hogy sokan elhiszik hogy van értéke, ezért is lehet annyin az árfolyam. A kérdés hogy ez meddig fog tartani. De igazából ugye nem is azt hiszik el hogy ez valami nagyon értékes dolog, hanem hogy értékesebb lesz. Ez a vonzó benne.
2017 végétől éveken át esett... akkor miért nem sztárolta senki hogy ez a világ legjobb befektetése?
De a vak hitre jellemző amúgy hogy hiába esett most is a csúcsról 40 %-ot ugyanúgy azt hiszi egy széles tömeg hogy ez csak drágulhat. Nem érdekli őket hogy éppen majd elvesztette már az utóbbi hónapokban az értéke felét, mindenféle különösebb ok nélkül. -
Mausefalle
kezdő
válasz
GuMipOkE #22844 üzenetére
S nem jogos a felvetés? Semminek az ára nem nő az égig, semminek. A mainstreambe már bejött, a sarki zöldséges is hallott róla. A következő lépcső az lesz amikor rájönnek az emberek hogy vásároltak egy rakat bithalmazt borzasztó magas áron. Utána meg jöhet a kijózanodás hogy ennek igazából nincs valós értéke, nem áll mögötte termelés, csak melegedő videókártyák és procik.
Előbb utóbb úgyis a helyére kerülnek a dolgok.S szerintem elférnek ezek a vélemények is itt, nem csak a "megyünk az égbe, mindenki hülye aki nem vásárol BTC-t" mondások.
-
-Skylake-
addikt
válasz
GuMipOkE #22844 üzenetére
Mondanam, hogy egy befekteto/spekulans egyik legnagyobb hibaja az, ha a multbeli esemenyek alapjan probalja megjosolni a jovot, de nem mondom mert befeketeto/spekulans ebben a topikban lehet egy sincs...
Azert az erdekelne, hogy tenyleg, TENYLEG elhiszed e, hogy a BTC lesz a vilag elso (!!!!!!!!) olyan termeke, ami majd korlatlanul novekszik ? Mert ugye ilyenkor ezt allitod. Aranyos vagy.szerk:
"Szerintem (!) a globális betiltás nem esélyes, mert a kripto-világ egy olyan technológiai műhely, ami biztosítani fogja a globális elit számára az "új világ" építésében az ellenőrzés eszközéhez a technológiát."
Ez a mondat mit jelent ?
-
Simulacrum
senior tag
válasz
GuMipOkE #22843 üzenetére
Nem stabilitást keresek, nyilván az akkor jöhetne el, ha már a szomszéd bácsinak 80 fölött is lenne koinja és több országban hivatalos fizetőeszköz lenne.
Csak nyilván érdekel, mert mindenhol ez jön szembe. A tőzsdétől idénre nem várnak nagy emelkedést, sőt medve piacot jeleznek előre, a kriptót menekülő útnak mondták sokáig, ahogy az aranyat, jelenleg mégis a tőzsdével együtt mozog.
Az Index cikk első részét is sok elemzőtől hallottam, hogy ha a nagy amerikai bankok is beszállnak kevésbé lesz volatilis a BTC és további növekedés várható, nem így lett.
Szerintem a következő lépés az egyes bankok, esetleg jegybankok által bevezetett saját digitális pénz. Akkor eldől, hogy az emberek melyikben bíznak jobban vagy meg merik-e csinálni a közös betiltást. -
Pietrosz
addikt
válasz
GuMipOkE #21777 üzenetére
Én is HODL párti vagyok, de profit realizálás azért kell néha. Nekem ma bejött kivételesen mert a mai eth csúcsot majdnem megcsíptem így egy első futómű felújítás ingyen van
Cserébe bukok a liquid swappal valamennyit, minden felfelé ment szinte de a Theta meg minuszban van egész nap. -
F_Balazs
aktív tag
válasz
GuMipOkE #21771 üzenetére
Amúgy abszolút. Most is a fejem vertem a falba, hogy miért vettem az elmúlt hetekben ezt- azt-amazt, amikor az a pénz még mehetett volna bele a 29k-s beszállóba...
Amilyen a legtöbb ember 'szerencséje', ha pont nagy emelkedések idején szállnak be, akkor hét szentség hogy rákefélnek, és kicsit sorszerűen mennek is le bukóba mert trendforduló előtt lépnek be pár nappal. Az idei tavasz valószínűleg gyönyörű iskolapéldája volt mindennek, hogy micsoda kockázatokat rejt bullrun idején beszállni.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
GuMipOkE #21771 üzenetére
Az esés még jobban pörgeti, paradox módon
Legalábbis a long-ban, hodl-ban gondolkodóknak ezek szerint akkor két tábora van, egyik csukott szemmel vesz minden hónapban X Forintért oszt jónap, ül nyugton mint a kotló, a másik tábor meg minél jobb belépőt keres és jön a vérszem, mikor van egy dip és ő éppen nem tudja beletenni, mert már betette, vagy a fizu csak holnap érkezik, nemtom... -
bayarena
aktív tag
válasz
GuMipOkE #21696 üzenetére
Nem hiszem el, ez a fos Binance, amig nem fogadjak el a Source of Wealth declaration-t addig nem vehetek bitcoint, hiaba verified az account. Ilyenrol eddig nem is hallottam, feltoltottem a jogsimrol a kepeket, meg minden, meg is van a kozepes verifikacio, de kell meg ez a hulye Wealth declaration ellenorzes is...amire 1 hetet ir. Addig meg felmegy az arfolyam...
Mashol youtubon meg olyan videok vannak, hogy regisztralassal egyutt 5 perc alatt mar vesznek is bitcoint...
-
nort_on
senior tag
válasz
GuMipOkE #21440 üzenetére
Mint ahogy a tőzsde sem.
Több mint 100 éves track record-ja van, és iszonyatosan sok tanulmány készült már róla. Érdemes elolvasni 1-2 jó könyvet a témában, kezdésnek ajánlom András György: A lusta portfólió (500 forint, ebook, neten rendelhető) és az Okos pénz, buta pénz könyveit. Aztán a többi könyvét. Tanulni jó.
-
BeLucZ
addikt
válasz
GuMipOkE #20531 üzenetére
Mi az ami valószínűtlenné teszi ?
Nagyon kétesélyesnek tűnik most az egész, gondolom a legtöbben kivárnak most, hogy mi a tosz legyen. Max abban lehet bízni, hogy pozitivan alakulnak a világpiaci fejlemények és Musk úr sem rugdossa tovább a bitcoint. Azt csiripelik a madarak hogy Indiában meggondolják magukat a kriptotiltással kapcsolatban vagy legalábbis átgondolják. Ha esetleg ezt Kína is követné, az mondjuk biztos jó hatással lenne az árfolyamra meg mondjuk nem lenne rossz, ha most egy széles befektetői réteg jól belevenne jó pár milliárd dollár értékben
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
GuMipOkE #19801 üzenetére
Ha majd a körülmények hasonlítani fognak a 30-45 közötti időszakra, eszembe jutnak intelmeid.
Amúgy persze, nem mondom, hogy nem...Én nagyapáméktól konkrétan a családi házat vették el, telkestül, mindenestül, az egész utcájukat, úgy, ahogy voltak rajta, az a tucat szép ház. Mondván, hogy itt a tanács 10-emeletes beton paneltengert akar építeni. Úgy is lett.
Milyen érzés lehet vajon, amikor az ember házát csak úgy "szia, add ide, amúgy meg kussolj" alapon elveszik ? És itt még nem beszélünk háborúról, az a totál tragédia.
Persze kárpótlásul kaptak egy kecót a panelben, ott is maradtak életük végéig, de nagyon megviselte őket nyilván a dolog.
Na ez is például extrém. Néha a gazdasági helyzet hoz extrémeket, néha a politikai. Nagyon jó dolgunk van most - remélem, nekem hasonlóban soha nem lesz részem, hogy csak úgy elveszik azt, ami van. Akkor tényleg inkább gyémánt golyócskák, feldugom, amikor elhagyom éjjel a házat, hogy a szántón át meneküljek, vagy nem tudom..
Egyelőre ne ilyenekre készüljünk. Mindenre nem lehet ..
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
GuMipOkE #19791 üzenetére
Én inkább azon agyalok, mi lesz ezzel a millió befektetői pénzzel, egy dolog a crypto hype, meg egy dolog a szokásos klasszik folyamat is, éspedig minél több helikopterpénzt öntenek a bankok az országokba "válságkezelés" címszóval, az némi fáziskéséssel kisebb, de inkább nagyobb mértékben képes meglökni az inflációt. Ez az infláció pedig hogyan fog kihatni a hitelpiacokra, az ingatlanra, a tőzsdékre, az aranyra, egyszóval: a nagy befektetők honnan hova fogják - várhatóan - átcsoportosítani a pénzüket, szóval a spekulatív (és nem feltétlen csak spekulatív) tőke iránya lesz érdekes.
Nem tudom, mennyire lehet hinni a Trend FM-nek, nálam kocsiban az szól, mint egyetlen értelmes híreket is közlő rádió, ha megyek valamerre. Elhangzott egy olyan, hogy a most forgalomban lévő dollármennyiség 20%-a 2020 után nyomtatódott. Ha ez igaz, az kb. "húzbazmeg" kategória, szerintem, és már hallani a vészmadarakat, hogy ez milyen inflációhoz vezethet, ami meg szépen mint a domino, indítja majd a tőkeátrendezősédi folyamatokat, innen ki, amoda be, ...
No, és ebbe a képletbe kell elhelyezni valahol a kripto-t is, sejtésem szerint mint műfaj valahova a hagyományos tőzsdék környékére, ugyan nem alma-alma, de gyümölcsnek gyümölcs. Kérdés, fog-e teremni rajta és milyen mértékben.
-
Reggie0
félisten
válasz
GuMipOkE #19202 üzenetére
Nem az elitre, hanem a banyaszokra gondolok. Pl. a banyaszoknal a nagyobb blokkmeret sem tesz jot, mert forgalmasabb idoszakban emiatt szaladnak meg a fee-k, tehat egy szimpla blokkmeret noveles pont nem az erdekuk. Az ido elorehaladtaval es a reward csokkenesevel egyre jobban a fee-re lesznek utalva.
Az egyszemelyes tamadas valoban nem tul valoszinu, raadasul honnan lesz ra eroforras, mig a banyaszatnal az adott, csak mozgositani kell. A banyaszok kozott lehet toborozni, propagandat tolni, stb. politikai modszerek alkalmazni.(Ahogy eddig is mentek, lasd BCH fork fiaskoi.) Itt mar nem pusztan a programkodba epitett technikai kerdes egy vegkimenetel eldontese. -
tom120514
őstag
válasz
GuMipOkE #16758 üzenetére
Egyfelől, hogy válaszoljak én is, a relációanalízises példa arról szólt, hogy ne nézzük meg, mennyire használható valami valamirw, amikor sem nem célja azt a dolgot tudni vagy haa későbbiekben igen akkor sincs ott most még, senki szerint.
Ekkora beszerzés nem a meglevő devizánkban hedge nélkül kockázatos, elég rég feltalálták már a megoldásokat az ilyen kockázatok kezelésére, csak használni kell. -
válasz
GuMipOkE #16672 üzenetére
Azért vizionálnak globális válságot, mert fújódik fel egyre több helyen a gazdaság úgy, hogy nem feltétlen van mögötte megfelelő valóság. Ugye ez volt a dotcom lufinál is, iszonyat magasra szöktek a cégek részvényei, nagyon szárnyalltak, pontosan mert fújódtak. Csak egy ideig lehet fújni, ha nincs mögötte tényleges tartalom, akkor nagyot pukkan. Most is csak az Apple 1,5-2 teljes bitcoin piacnyit vesztített az értékéből. Az amazon szintén. Nyilván ezek utána erősödni fognak, mert mögöttük van kellő mennyiségű felhasználó, kellő mennyiségű tőke, kellő mennyiségű fizikai alap, ökoszisztéma, stb. Olyan termékük van, amire emberek százmilliói évről évre hagyatkoznak. De ha az apple berogyna akár 20-30 dollárra (ami sokszorosa a 2000-res évek elejének), akkor nem lesz megint egy Jobs, aki ezt fellendítse nekik egy új ötlettel. Tehát könnyen lehet hogy már ott is maradna.
"A piac nagyságának szerintem nincs akkora jelentősége."
Már hogyne lenne. Egyrészt minél nagyobb, és minél több dologban összefügg másokkal, annál jobban kiegyenlítik egymás kilengéseit. -
válasz
GuMipOkE #16670 üzenetére
bikapiac?
Illetve a részvénypiacot azért ne vegyük bele, mert ott országok és vállalatok tíz meg százezermilliárdjairól van szó, a bitcoin most mennyit ér? 64 milliárdot? Ami így is 4x annyi mint a második helyezett. A teljes kriptovaluta piac perpill nem több mint 100 milliárd dollár. Vagy legyek nagylelkű, 150. Több nagyságrendi a különbség.
margithid: nem dátumot vártam, hanem egy körülbelüli értéket pl dollárban. Vagy valami olyan körülményt, aminél azt mondanád, a btc-ben már nincs sok értelem. Ettől még másban kereshetsz, sőt más valutában, de konkrétan pl a btc-nél mit gondolsz, ez hol lenne? És mint mondtam, pl legutóbb a Gigabyte mondta, hogy csúnyán vesztesége lett a bányászatból (sok a cucc, nem veszik, stb). Nyilván ez a cég hibája is, de a tendencia nem így alakulna, ha 20 ezer dollár lenne a btc. Mert ugye magát a btc-t egyre nehezebb bányászni, ilyen az algoritmus.
-
Brett001
aktív tag
válasz
GuMipOkE #16602 üzenetére
Lehet, hogy nem tűnik el (maga a blockchain technológia biztos nem, abban van lehetőség, pl. digitális szerződés), de ebben a formában ahogy van, a krypto soha büdös életben nem lesz elterjedt, elfogadott fizető eszköz az hétszentség! Coin legnagyobb előnye egyben a legnagyobb hátránya is, hogy nincs mögötte központi szabályozás. Emiatt annyira volatilis, hogy akár egy nap alatt is nagyokat ingadozik. Szerinted, hogy lehet általánosan elfogadott fizető eszköz olyan instrumentumból ami ennyire kiszámíthatatlan? pl. árulnak egy mobilt a webshopban, kinézed magadnak 100e Ft-nek megfelelő bitcoin áron. Aztán másnap mikor hozza a futár már 130e-t kell fizetni érte. Nem nagyon örülnél neki. De lehet, hogy csak 80e-t kéne fizetned. Akkor viszont a kereskedő nem jár jól. Továbbra is szilárd véleményem, hogy krypto megmarad a spekulánsok játékszerének. Nem én vagyon ilyen okos...olvass el bármilyen cikket gazdasági rovatokban.
-
Brett001
aktív tag
válasz
GuMipOkE #16599 üzenetére
Ja csak ne felejtsd, hogy széllel szembe nem lehet hugyozni.
Naponta jönnek a hírek, hogy épp melyik országban korlátozzák, szigorítják vagy teljesen tiltják a Bitcoint. Arról nem is beszélve, hogy a bányászláz is alább hagy, eloszlottak a tévhitek, hogy nem lehet lenyomozni, nem lehet ellopni...de le lehet nyomozni el lehet lopni...soroljam még?
-
pinnacle
nagyúr
válasz
GuMipOkE #14114 üzenetére
Úgy látom ezen a charton sem volt még ekkora forgalom. Szerintem ha nem üt újabb aljat, magasabb forgalommal, akkor lehet ennyi volt az esés. Persze senki sem tudja. Illetve a pénzvilág, nem olyan mint a Prohardver, hogy mindenki segít mindenkinek, hanem aki tudja, az nem mondja el, vagy csak sok pénzért.
-
KRoy19
őstag
-
forzamo
tag
válasz
GuMipOkE #8165 üzenetére
Ez a szép paragrafus szagú elmélet. A gyakorlat mindig más, nagyon más. Azért ezen a területen nagyon lehet ügyeskedni. Nem lehet konkretizálni, egyszerűsíteni itt a véres kés ott az áldozat. Lehet terelni az ügyet.
A vagyont meg el lehet helyezni strómanoknál, stróman cégeknél. Vagy ami még izgalmasabb, lehet hogy pont a GOX volt valakinek a stróman cége. Az eltelt idő jogvesztési hatályt teremt. Elég csak húzni az időt 5-10 év távlatából máshogy fest majd a dolog.ignorant: Köszi a javítást.
Nem a protokollal van a bajom hanem a kivitelezőkkel.
Online fizetés pénzküldés most is van, lesz is csak nem névtelenül. Miért kéne pont ezt a protokollt használni? Amíg komoly cégek (államok) nem állnak a protokoll mögé egyöntetűen addig nem lehet komolyan venni a protokollt. Ha mögé állnak annyira szabályozni fogják hogy az egyszerű (fórumos) pórnépet nem érdekli majd, hogy ingyen gyors pénzt lásson a bányászatában és az anonim cseréjében.
A névtelenség és a bányászat adja az érdekességét. De...
Nagyon naiv és gyerekes aki azt hiszi hosszú távon lehet majd vásárolni, pénzt cserélni anonim módon. Az adóbevételből él szinte mindegyik ország (és politikus). -
vismaior04
tag
válasz
GuMipOkE #8158 üzenetére
Már csak az a nagy kérdés, hogy bitcoinban fogják-e kártalanítani a meglévő forrásokból az ügyfeleket, vagy eladják a bitcoint és fiatot kapunk.
Mert mindkettő igen érdekes kérdéseket vet fel. Ha eladják az összes bitcoint nagyjából magánúton tudják, tőzsdén biztos nem lehet. Ezesetben ugye igen kérdés az eladási árfolyam, ami biztos nem piaci ár lesz.Ha meg ennyi bitcoin szabadul a piacra abból állatkert lesz rövid távon amikor bekövetkezik (meg már amikor híre megy).
A legszebb, hogy ez az egész tetves bürokratikus procedúra jövő ilyenkor is javában tartani fog még. Elképzelni nem tudom mi történik az árfolyammal addig. Valószínű $1-$10000 között lesz valahol.
De már az is valami, hogy a coinjaim egy részét visszakapom valamikor...
-
csaba951
veterán
-
Cathfaern
nagyúr
-
Razenhell
tag
válasz
GuMipOkE #8034 üzenetére
Köszönöm a gyors választ/segítséged, 1-2hónapig járatom a dolgokat, aztán meglátom hogy alakulnak az árfolyamok. Az is lehet hogy csak szimplán veszek pár btc-t és később eladom, ha ugy alakul. Amire nincs sok esély... hogy jól kijövök belőle, de aki nem mer az nem nyer.
-
vismaior04
tag
válasz
GuMipOkE #7953 üzenetére
Kétlem, hogy a dolog ilyen egyszerű lesz. Tisztán matek alapján több mint a negyedét (mert ezzel a "megtalált" bitcoinnal már nem 850k hiányzik, "csak" 650k, amiből 100k az MtGoxé, tehát elvileg 550k-ért cserébe kéne kártalanítani 202k-ból), de kétlem, hogy ilyen egyszerű lesz. A csődvédelemmel elindult folyamat igen sokba lesz, mindeni leveszi a sápját, a maradék meg mehet a kártalanításra.
Meg még egy nagyrakás tisztázásra szoruló részletkérdés van, akármi is történhet még.Mindenesetre ha visszakapom a bitcoinjaim 20-40%-át, már igen boldog leszek.
-
default.
őstag
válasz
GuMipOkE #7610 üzenetére
ez világos, de hát tök mindegy, hogy apránként vesztek/nyerek rajta, vagy 2 év alatt duplázom meg / vesztem el az egészet. ez nyilván rizikó, de ilyen szempontból nem látom a különbséget a daytrade meg a hosszú távú befektetés közt. egyébként hosszú távra vettem a BTCt, csak hát nem lenne rossz ha több lenne anélkül, hogy pénzt fektetnék bele.
* mi az a fiat ?
-
válasz
GuMipOkE #7384 üzenetére
Igen, csak a Linuxosok általában nem egyenlőek hálisten egy pénzügyi piacon mozgó, és szolgáltatásokat nyújtó céggel
Én se véletlen vagyok ott, az általam használt opensource projekteket mindennapjait szívesen követem a hivatalos irces csatornáikon, vagy a levlistáikon, az mtgox-ra is úgy találtam rá, hogy aktívan használom a freenod-et.
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
GuMipOkE #6899 üzenetére
Nem akarok összeesküvés elméleteket gyártani, de az exchange oldalnak simán megérheti a kereskedési "lázat" fenntartani ilyen terelési eszközökkel. Az oldalazó trendeknél általában alacsonyabb a trading volume, ezért ezt érdemes lehet nekik kibillenteni. Ez az akció ráadásul nekik kb nem kerül semmibe.
-
ninjacat
tag
válasz
GuMipOkE #6869 üzenetére
Tegnapelőtti hír, hogy a porn.com-on is elfogadják a btc-t.
Ha az online pornó oldalakon ez általános lenne, az önmagában eltartaná a bitcoin rendszert, akkora piac.
Ráadásul most először a goxon indult meg rendesen, a kínai csak később követte, jó ideje nem láttunk ilyet. Elérheti akár az 1200-at megint, de éppúgy beeshet pár napos eufória után 700-ra. -
GuMipOkE
senior tag
válasz
GuMipOkE #6559 üzenetére
Lejárt a szerk.idő.
A BTC szvsz egy két élű fegyver. Nem hiszem, hogy a politika és a gazdasági elit számára komoly veszélyt jelentene. Mert ugye a btc anonimitása is csak korlátok között igaz (magyarul nincs igazi anonimitás), így az ellenőrizhetőség bizonyos szempontból könnyebb, mint a készpénz esetében. Ezzel viszont csak a bankok szerepe bizonytalanodik el. A btc jövője meg igazából nem az azt használók kezében van, mert mi csak éltetjük a rendszert, de nem meghatározzuk. Innentől kezdve meg csak arra lehet számítani, hogy a befolyásosak a btc jövőjét tekintve is befolyásosak lesznek, és ez nem feltétlenül jelent olyan fejlődést, ami a tömegek érdekei mentén fog zajlani.
-
Assdak
őstag
válasz
GuMipOkE #6324 üzenetére
Ez félig még igaz is lehet. De az arany pont a természetéből fakadó adottságai miatt van ott ahol van.
Erbiumból sincsen túl sok, attól még nem lesz olyan értéke, értékállósága mint az aranynak sosem.
Olyan emberrel pedig még nem találkoztam, aki egy kilós aranytömböt giccsesnek talált...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest