- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
-
Mobilarena
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
csaba951
veterán
válasz
Dexar007 #16627 üzenetére
Attól függ, mire számítanak az emberek. Hónapok óta benne van a levegőben, hogy mikor is jön el a bika piac vége? Ilyen általános hangulatban pedig egy "sima" rossz hír (Apple) - ami önmagában csak egy "sima", átmeneti esést hozna - képes lehet beindítani az öngerjesztő folyamatot és valóban életre kelteni a medve piacot.
Persze az is lehet, hogy ez most nem következik be. De akkor megint az lesz a levegőben, hogy vajon a fák meddig nőnek az égig? Ciklikusság miatt egyszer jönnie kell egy recessziónak.
#16628 Zsoxx
Én korábban ezt szerettem volna, hogy egy nagyobb esés miatt szálljanak ki a spekulánsok, és térjen vissza a régi kerékvágásba. A BTC túl korán (2017 december) jutott el a túl nagy tömegekhez. Ez még egy negyed/félkész termék. Rengeteg fejleszteni való van még rajta, mire az átlag emberek számára is használható termék lesz belőle. Ilyen szempontból most jó lesz, legalább nyugodtan tudnak rajta dolgozni a fejlesztők.#16629 noorbertt
Szerintem óriási hiba bennmaradni az altokban! Eleve keményen be fog fagyni (alacsony likviditás) a BTC piac, hosszú hosszú hónapokra. Az altok többségének ez a kripto tél halálos lesz. -
B-L-A-C-K
titán
válasz
Dexar007 #16145 üzenetére
Azért ez nem egészen így van, 19e-ről ment le 12 ezerre, utána megindult fel 14-re onnan azért kérdéses volt hogy fel vagy egészen eddig zuhan fél év alatt. Na meg ugye itt is írták többen hogy bevásárolnak akkor. Szóval akkor senki se volt ilyen okos mint most te utólag...
-
mepet
addikt
válasz
Dexar007 #16113 üzenetére
Teljesen egyet értek a Roger Vert érintő kritikáitokkal, én is ki vagyok a BCH propagandájától, amit a honlapján küld (bitcoin.com). Ettől függetlenül azzal is teljesen egyet értek, amit a linkelt videóban mond.
Pl. Sztálint is szoktam idézni pl, pedig őt sem kedvelem. -
-
törölt tag
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Dexar007 #15548 üzenetére
en mar azt is elfelejtettem volna, ha vettem volna
arra emlékeztem hogy haversrac mondta, hogy bazze, vegyunk mar, tuti fel fog menni majdamikor 16kUSD felett volt rakerdeztem, hogy na emlexel...?
o is OMG fejjel, hogy bazzeg miert nem vettunk csak egy tizesert (10k), nem hianyzott az a penz sehonnan...koszos kis ~450Mrd...mi az
-
mepet
addikt
válasz
Dexar007 #15291 üzenetére
Hatalmas +1
Szóval, miért esett a btc tegnap-ma 15%-ot?
Kétféle válasz van:
-nekiállok, keresek valami rossz hírt, ami mára van datálva. Tudom, hogy a hírek 90%-a álhír, de ezt a nemtommilyen honlap írta, akkor az tuti igaz, mind hazugok vagytok akik megkérdőjelezitek!
-felfogom, hogy medve trend van. A vak is látja. Volt trendfordító jelentőségű buy volume vagy hír? Nem, nem volt. Akkor mi történt? Semmi... Akkor miért ne esett volna ma/tegnap? -
Kobe
veterán
válasz
Dexar007 #15291 üzenetére
A bitcoin arfolyam egy joreszt csak kereslet kinalat alapon vezerelt dolog.
Ha kiesik egy csomo szereplo a keresleti oldalrol, gyak. eltunnek, kizarjak oket a piacrol, aki credit kartyaval hajtotta vegre a tranzakciokat, akkor mar hogy a viharba ne lenne hatasa az arfolyamra?
Es itt ne az otp, meg jezusszive takszovekre merteku ugyfelallomanyra gondolj.... Kulfoldon az emberek tobbsegenek alapbol csak credit kartyaja van, debit nincs is....
-
sparks
senior tag
válasz
Dexar007 #15202 üzenetére
LOL
Hááá ja...Nem nagyon költöttem belőle, sőt inkább a sokszorosa lett a portfólióm azóta. Igaz ez a mostani lejtmenet pár rózsadombi villa árával kurtította meg a portfóliómat...
De én csak csendesen szemlélődöm azóta is, jobb ez így. Nyugdíjnak jó lesz ez. Igaz már nem akarok sokáig melózni, de majd az lesz, amit a gép dobJa és még a KNC gép is megvan, elraktam emlékbe, ma már sokat nem ér, de hát mégis csak az alapozta meg a mai anyagi helyzetem
Elrakom vitrinbe
-
-
válasz
Dexar007 #14858 üzenetére
Pedig ha tovább zuhan az árfolyam, akkor a bányászok elkezdik piacra dobni a gépeiket. Először csak egyben... aztán további zuhanás után darabonként is. Hogy hol van ez a pont? Az mindenkénél máshol van, de már a mostani feleződés után is valószínűleg elkezdték feladni a bányászatot egyesek. Elvégre aki korán lép, az még jó áron tudja elpasszolni a cuccot.
-
daninet
veterán
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
Dexar007 #14574 üzenetére
Szólni kell Szilárdnak, hogy harcoljon még egy kicsit a rezsidémonnal és tényleg ez lesz
Meglepően jól állunk áramdíjban az EU többi tagjához képest.
Egyébként most olvastam, hogy Nagy-Britanniában annyira sok házi szélerőművet helyeztek üzembe, hogy vannak időszakok, amikor több támogatást ad a kormány azért, ha nem táplálsz vissza energiát a hálózatba, mint amennyiért átveszi az áramot. Ha ott élnék, nem lenne rossz alternatíva a kriptobányászat a felesleges árammal.
Nem tudom Magyarország hogy áll napelemekkel (szél gonoldom annyira nálunk nem játszik), kíváncsi vagyok, hogy mekkora az átfedés a napelembirtoklók és a bányászok között, illetve kiszámolta-e valaki, mennyire érné meg akár csak emiatt napelemet venni, illetve csak a fölös kapacitásból bányászni.
-
butch3r
senior tag
-
-
válasz
Dexar007 #11700 üzenetére
Azok a tranzakciók amik nehézséget okoznak, nem 100 dolláros szinten mozognak. Nagyon sok nagyságrenddel nagyobbról beszélek.
(#11699) shortcutme
10000 forint nagyon pici aprópénz tranzakciós költség szinten. De nem szokott még annyi sem lenni.A nemzeti valutákat teljesen sosem válthatja ki. Ez csak egy plusz felületet adhat. Az altcoinok nem jók semmire, mert nincs minden fontos szereplő kezében egyszerre.
-
P3Dr0
senior tag
válasz
Dexar007 #11593 üzenetére
Kerese szamomra parancs.
Fel ora alatt cirka 98000 HUF ha jol szamolom.
Es meg bent van az a bizonyos 0.5 BCH (0.5 BTC bol lett) 1000 dollaron acsingozik eladasra. Szoval ha teljesul akkor tovabbi 500 USD. El sem merem kepzelni hogy a nagy traderek mit muvelhetnek most.
Mara hagyom is a dolgokat mert ha belelovalja magat az ember akkor bukik mindent...... -
janos666
nagyúr
válasz
Dexar007 #10591 üzenetére
"kockazatmentes"
Hah!
Azért a sok alufóliasisakos "bitcoiner" közt ennyit azért már magadba szívhattál volna a szellemiségükből, hogy nem létezik olyan dolog (nem csak befektetés, de főleg az, illetve úgy egyáltalán értékmegőrzés se, nem még gyarapítás), ami kockázatmentes. Ez legfeljebb illúzió.
Mielőtt joggal visszavágsz... nyilván vannak igen magas kockázatú dolgok, mint most első példának a Bitcoin árfolyam spekuláció is, és olyanok, amik az összevont átlaghoz és a legkisebb kockázati kategóriájú dolgok átlagához képest is szinte elhanyagolható kockázatúnak tűnnek, de azért ne felejtsük el, hogy egyik sem abszolút nulla, hanem ez olyasmi percepció, mint mikor egy grafikonon pontokat ábrázolunk és a 0-100 skálának levágjuk az alsó 5%-át, mert hogy úgysem esik egyetlen ábrázolt pont sem 6% alá ("sajtógrafikon", de ettől még a 6%-ra eső pont az 6%-os és nem ~1%-os...).
Erről jut eszembe, hogy nemrég láttam egy ilyesmi grafikont (ami szintén "meg van vágva", de egy kis illusztrációból vizuálisan is látni, hogy hova esik ez a szelet az 0,0-ból induló "abszolút" skálán): Global Risk Landscape
-
Reggie0
félisten
válasz
Dexar007 #10604 üzenetére
Szerencsejatekrol biztos nem, mert ha az lenne, akkor csak a szerencsejatek zrt felugyelete mellett juthatnank bitcoinhoz legalisan, mivel monopolium van ra.
"Te irtad,hogy a ,,napelemes aram dragabb mint ami konnektorbol jön". Nem,nem dragabb.
De vannak helyzetek mikor nem eri meg.Ennyi."Szoval vannak olyan helyzetek amikor olcsobb es vannak amikor dragabb. Akkor hogy mondthatod, hogy nem dragabb? Amugy a felvazolt helyzetre mondtam, azaz hogy arrol hajtja a banyaszgepet. Abban az esetben tuti dragabb lesz, ha csak nem visszataplalo inverterezik es a banyaszat megszunese esetere tudja garantalni, hogy a kiesett fogyasztast masra hasznalja el. Esetleg nyithat pekseget....
-
Reggie0
félisten
válasz
Dexar007 #10589 üzenetére
Vagy veszel bitcoint, reszvenycsomagokat, stb.. Sok mindent lehet, de pont a napelem nem az ami egykonnyen megterul. Visszataplalo invertel nelkul meg ertelme sincs, mert annyi energiat nem tudsz betarolni, mint amennyi felesleg keletkezik egy erosebb nyari napon, igy vagy kukaba megy, vagy reszosszeget kapsz erte. De csak banyagepre hasznalni a napelemet nem eri meg.
-
evko
aktív tag
válasz
Dexar007 #10595 üzenetére
Na most, én jelenleg 30 ezer ft-ból is jóval több profotot csinálok, mint 80 ezer ft. A profitról beszélek.
Én nem örülök neki, ha inflálódik. De van olyan hülye, aki a bankba rakja több évre és még ráfizet.
Őt röhögheted, mert számolni sem tanult meg.
Ez nem szerencsejáték.. Semmi köze a szerencsejátékhoz.,Viszont ha semmi út nincs a nagy szakértők szerint, csak az, hogy betesszük ilyen többet vesztel, mint nyersz hülyeségekbe a pénzed, akkor ezek a szakértők azt is mondják már meg, hogy miért/hogyan lettek milliomosok? És a többi.
De tudom a választ. Mindenki lop, mindenki csal, aki 3% hozamnál többre vágyik évente...Én momentán évi 10% hozamért semmibe sem teszem bele a pénzem... Nem hiszem, hogy van értelme 500 ezret beteni évi 50 ezer ft nyereségért. De kinek a pap, kinek a tudom is én.
Az igazság ott van, hogy nem a legeslegeslegeslegaljáról kellene megközelíteni ezt a befektetés témát. Ez épp olyan, hogy bemegyek a vodához szerződést kötni, majd anyázok, hogy hogy átcsesztek...
A bankok/szolgáltatók a népnek a legrosszabb feltételeket/kondíciókat kínálják.
De így van ez jól. Ezeken keresnek a tájékozottak.Szép napot!
-
evko
aktív tag
válasz
Dexar007 #10593 üzenetére
80 ezer ft profit eléréséhez (és még azt ki is tudd venni 1 év alatt) nem kell 1 milliót befektetni... Főleg nem 1,5-öt...
A szememben az lenne a befektetés, ha 1,5-öt beteszek és termel 0,5-öt.
Nem 0 rizikóval. De ez alatt én fölöslegesen nem tenném sehová sem a másfél millámat.Különben pedig ha jól gondolom egy miner is hoz havi 8% körüli összeget (S9), veszek 2 minert, megy 6 hónapig, hozott mondjuk csak 30%-ot, máris jóval több a nyereségem, mint 80 ezer ft. Majd eladom fél év múlva majd annyiért, amennyiért vettem. Ez is befektetés pl. Bár erre egyesek azt mondják, szar. Hát, ha ez szar, akkor a banki és társai vajon milyenek...
-
janos666
nagyúr
válasz
Dexar007 #10155 üzenetére
Miért? Nagyjából azért lehetett előrebecsülni: (#10134) janos666 2016-05-30
"Előbb ~740, aztán ~250?(OKC-1Q USD-n szerintem meglehet a ~800 is
)"
Az akkori OKC-1Q, ami ma már 2W 750.76 USD-nél ütötte meg a lokális plafont, a közben nyitott új OKC-1Q pedig 787.00 USD-nél.
Picit túlbecsültem, de ott volt a jel, hogy kerekítve. Illetve még nem vennék rá mérget, hogy "ennyi volt". Még hátra van ~10 nap OKC 6/24 zárásig (amiről ott beszéltem, akkor az volt az OKC-1Q), ami több mint a bányászbér felezésig kell (amivel a népet butítják) és van közben egy teljes hétvége is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Yettel topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged