- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- OnePlus Nord 2 5G - észak-északkelet
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
KMT
addikt
válasz
username11 #24800 üzenetére
Azért számoljuk ki annak a nyomi duplázásnak a piaci kapitalizáció-igényét...
-
KMT
addikt
válasz
fireman123 #24648 üzenetére
Igen, de nemcsak ember, hanem összefüggő is. Ekkora összeg már elég jó kitapasztalni, hogy hogyan reagál az ember. Ugyanakkor feltehetően néhány heti, szerencsésebb esetben néhány napnyi (tudom, egyeseknek órányi...) fizetés, tehát feltehetően nélkülözhető is, ha úgy adódik.
-
KMT
addikt
válasz
csabyka666 #24576 üzenetére
Alapvetően érdemes mindig saját hálózaton küldeni.
-
KMT
addikt
válasz
deadwing #24385 üzenetére
Ha nem a tiéd (egyébként de - kié lenne?), akkor nincs bevételed, így nincs mit forintosítani.
Nincs leírva. A törvényből az jön le, hogy ha fiat-ra váltod (bárhol) a kriptót, akkor az bevétel. Ehhez képest állítólag akkor fogadja el a nav, ha ki is utalod bankhoz. Nyilván ha ez utóbbi a helyzet, akkor a kiutaláskori árfolyam.
Tudtommal MNB napi árfolyam alapján. -
KMT
addikt
válasz
FollowTheORI #23420 üzenetére
Miért gondolod, hogy ennél kedvezőbb irányba mennének?
Ha nem is veszed ki, érdemes most veszteségként lejelenteni, meg jövőre is, akkor év végén átváltani fiat-ra, majd január elején visszavenni, különben kettőnél több éven keresztül nem lehet a "veszteséget" továbbgörgetni, azaz a teljes fiatra váltás adózna.
-
KMT
addikt
-
KMT
addikt
-
KMT
addikt
válasz
Zoli-bácsi #23174 üzenetére
Vagy várni.
-
KMT
addikt
Alig egy hónapja ennél az árfolyamnál még sírás volt...
-
KMT
addikt
Nah, így kell tárolni a seed phrase-t.
[link] -
KMT
addikt
válasz
hitman77 #23056 üzenetére
Az ftxpro-t nem ismerem.
Ftx.com-on az eth elküldés elvileg nem ingyenes. Annak a hálózati díját szerintem átterhelik, de meg kell nézni. Díjak: [link] [link] BTC esetében biztos, hogy olcsóbb az ftx, mint a binance, eth-nél csak valószínűleg.
Binance-ről úgy is át tudod küldeni ftx-re, hogy mindkét váltón elérhető, olcsó hálózati díjas coinra váltod, például solana (ez kb ingyenes lesz és még villámgyors is), aztán utalás után vissza. De ennek valós költségeit nehéz számszerűsíteni, no meg az árfolyamok is elmozdulhatnak persze, ha épp izzik a piac. -
KMT
addikt
válasz
hitman77 #23053 üzenetére
Nem értem...
Revolutról euró beutal ftx-re, euróból btc vesz, btc kiutal ledger-re. Ennek költsége minimális, legalábbis kb fél éve még nem nagyon volt díja. A ledger-ről vissza bárhová már tud költséges lenni, ezért a hodl része legyen ledger-en, a gyakran mókolós része váltón. -
KMT
addikt
válasz
Mausefalle #22930 üzenetére
"Én nem tartok kizártnak 5 ezres! árfolyamot se. Még idén."
ETH-nál?
-
KMT
addikt
válasz
Mausefalle #22807 üzenetére
Ennyi erővel marad az állampapír. Ja, az is lehet kuka. Akkor a kp otthon...
-
KMT
addikt
válasz
Simulacrum #22803 üzenetére
Amikor annyira alacsony az értéke, akkor azért nem adunk el, mert onnan még nagyobb eséllyel nő az értéke. Ha meg kuka, akkor ez van. Eleve annyi van benne, aminek a nullázódása sem "tragédia".
-
KMT
addikt
Nagyon ijedősek lettünk.
-
-
KMT
addikt
válasz
fireman123 #22709 üzenetére
Nem hát. Meg a kérdés fordított is. Megéri-e jóskapistának 3000 forintot a becsület és a nyugalom...
-
KMT
addikt
Szerintem is FTX. Onnan még a kiutalás is olcsóbb külső tárcára.
Mondjuk az időzítés kérdéses, az elmúlt több mint negyed év jobb lett volna...
-
KMT
addikt
Na és az arweave? Ki mer venni most?
Sajna a SOL egy részét eladtam 70 körül.
-
KMT
addikt
Hol vannak már a mindmeghalunk kommentek?
-
KMT
addikt
válasz
#49155328 #22169 üzenetére
Sok mindent lehet nézni. Pl. azt is, hogy 4 és 8 évvel ezelőtti felfutásoknál is mind volt egy második csúcskísérlet, ami nem érte el az ATH-t, aztán meg hosszú bikapiac. Ez is lehet most.
De ha a StF modellt nézed, akkor meg az látszik, hogy az előző két csúcsnál jobban a modellérték fölé ment, mint most, tehát elvileg még lehetne benne tartalék.Én most vacillálok némi profitrealizáláson. Akár csak SOL vagy Luna esetében.
-
KMT
addikt
Ugyan nem láttam, mit reagáltak a hsz-emre (lehet, hogy jobb is), de addig még nem volt pártpolitizálás. Nem hiszem, hogy ne lehetne az adóelkerülés/csalás társadalmi vonatkozásairól beszélni.
Ha meg bármilyen politika tilos, a szó szoros értelmében, akkor az se fér bele pl., hogy a készülő USA szabályzásról beszéljünk... -
KMT
addikt
válasz
Dißnäëß #21833 üzenetére
És? Hatalmas a különbség aközött, hogy előnyre fordítja a kialakult helyzetet vagy hogy hamis helyzetet alakít ki. Egyébként meg a lezárásokat a gazdasági hatások miatt mindenképp minimalizálni akarják a kormányok, hiszen ha romlik a gazdaság, akkor szinte biztos buknak. Ez az előző két hullámban itthon gyönyörűen látszik (elkésett zárás) és a több ezres, tízezres számú halott honfitárs mellett is megérte nekik. Persze annyi sütnivalójuk már nem volt, hogy a korábbi zárás rövidebb zárást és kevesebb halottat jelentett volna egyszerre. Majd esetleg most ősszel...
-
KMT
addikt
Közben jött másik, hogy az EUR kiutalást nem érinti.
-
KMT
addikt
Binance:
"Due to events beyond our control, we are temporarily suspending EUR deposits via SEPA Bank Transfers from 8am UTC on July 7, 2021. You are still able to deposit EUR and/or buy cryptocurrencies via credit or debit cards on Binance.
We are working hard to find a solution with our partners and thank you for your patience.
Any deposits attempted via SEPA in the meantime will be returned within 7 working days.
For more information:
How to Buy Cryptocurrencies with Credit/Debit Card Deposit Fiat with Credit/Debit Card
We apologise for any inconvenience caused while we resolve this matter." -
KMT
addikt
válasz
vismaior04 #21289 üzenetére
Ledger-en a váltás elég drága. Szerintem be kell nyelni a hálózati díjat. A díjat egyébként lehet csökkenteni, az "utalási idő" növekedésének árán. [aktuális díjak]
(Ha még nincs meg a BTC, FTX-en érdemes venni, ott nincs díj a kiutalásnál.)
#21265 tisztelturam
Rossz példa, mert ott még lenne valamilyen befektetővédelem, kriptónál nincsen.
Bizonyos összeg fölött nem árt, ha a coin-ok privát kulcsai nálad vannak. Még följebb meg az sem, ha ezek a kulcsok offline vannak. -
KMT
addikt
válasz
tisztelturam #21261 üzenetére
Esetleg... akkor nézz utána.
Ha már milliókról és évekről van szó.
Költői kérdés: Mit csinálsz, ha majd amikor eladnád a coin-jaid, a binance oldala elérhetetlen lesz? -
KMT
addikt
válasz
tisztelturam #21256 üzenetére
Eleve már az is hiba, hogy ott tartasz ennyi összeget. Ekkora portfóliónál már bele kellene férnie hardveres tárcának.
-
KMT
addikt
válasz
tisztelturam #20887 üzenetére
Ezt nem értem.
"Bánom már hogy nem bitcoint vettem. De valahogy ezt a párezer eurot nyugodtabb szivvel töltöttem fel mint bitcoin vétel miatt 20 millát"
Miért kellett volna többet költened a bitcoinra? Vagy az zavart volna, hogy mondjuk nem 10-100, hanem 0.1 coint kapsz egy adott euró összegért? Ez téves gondolkodás lenne! Bármekkora számot tudsz osztani és szorozni is bármekkora számmal. Nem ezen múlik az árfolyamváltozás. Jó, hogy nem mind shiba-ba ment...
-
KMT
addikt
válasz
tisztelturam #20878 üzenetére
Némi? Doge? Vagy mi kompenzálta, hogy amióta vetted, mind az ADA, mind az ETH esett?
-
KMT
addikt
válasz
tisztelturam #20629 üzenetére
Legyen ez egy tanulság, még ha nem is buksz rajta. A kriptonál ez még neccessebb téma, mert ha rossz címre küldöd (már pedig küldöd, mert ennyi pénzt nyilván hardveres tárcán fogsz tartani), akkor az valóban kuka lesz.
Mindig csinálj próbautalást kis összeggel! -
KMT
addikt
válasz
tisztelturam #20569 üzenetére
Költségminimalizálásra: Binance helyett ftx.com, euró váltás, utalás: revolut.
-
KMT
addikt
válasz
South Velen #20279 üzenetére
-
KMT
addikt
Nem így értettem. Csak nézd meg, honnan jutottunk idáig. Vagy azt, hogy hogyan nézett ki az előző bika ciklus. Úgy vegyél most, hogy simán benne van, hogy felére, harmadára, vagy még alacsonyabbra zuhan az árfolyam. Persze az is, hogy sokszorosára nő, de az csak később. Azaz ha hosszabb távra is veszed, nagyon nem mindegy, hogy pl. a mostani ár kétszereséért fogod eladni, vagy egy későbbi, alacsonyabb ár négyszereséért. Nem mondom, hogy ez lesz, de benne van a pakliban. [link]
-
KMT
addikt
Jó? Működik, megbízhatónak mondanám és alacsonyak a díjak. Valamiért még a BTC hálózati díjat is állják. Tényleg alig buksz rajta, amíg a pénztárcádig elér a BTC. Revolutról pl. ingyenesen be tudsz utalni eurót, igaz, 1-2 napig utazik.
Ami az időzítést illeti, tekintve, hogy elég magasan járunk, innen nagyot tud esni, persze emelkedni is, de az látszódni fog, ha meglódul. Most annyira oldalazás van, hogy én nem vásárolnék. Több forog kockán lefelé, elég egy éves árfolyamra ránézni. A váltón legyen zsé, hogy venni viszont gyorsan tudj, ha felfele megy.
Coin Bureau nekem az elmúlt hetek felfedezettje, nekem nagyon szimpatikus.
-
-
KMT
addikt
How Much Bitcoin Should I Own? A Mathematical Answer [link]
-
KMT
addikt
Adózós kérdés: jól értem, hogy csak fiatra váltáskor számít adózandónak a nyereség? Azaz ha nő pl a vásárolt btc értéke, de más kriptót veszek belőle, akkor az esetleges nyereség még nem leadózandó, csak amikor fiat pénzre váltom?
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Dell Latitude 5414 RUGGED Core i5-6300 Touch "katonai" kivitel 6 Hónap garancia, áfás számla
- PS4 Slim 11.00 GoldHEN 500GB - Telepített játékokkal
- Samsung Galaxy S23 128Gb Phantom Black SM-S911B/DS
- Macbook Air M1 98%-os akksi, makulátlan állapot
- Lenovo T480S Touch (érintő képernyő) Intel Core i5-8350, 16Gb ddr4, 12 hónap garancia, áfás számla
- Homepod Mini /// Újszerű // Számla + Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Szinte új! 3 Hónapos! Playstation 5 Slim Disc (Lemezes) Kiadás! Garancia: 2027.05.15
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest