Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hoax
senior tag
válasz
ielektros #11035 üzenetére
Ott semmi nincs, viszont a másikban is lakik valaki, merthogy a centerpinen 7,8V-ot mérek...
Holnap szétbarmolom az egyik ilyen fejet, mert már én is kíváncsi lettem!Viszont ezt találtam egy fórumon:
- On your wire the third "ID" pin is probably Current Detect, the I being the electronic symbol for current. It does not transmit a signal to recognize the adapter as an original HP product or anything like that, it allows the notebook to detect when current lowers and the charging cycle is near completion. Some notebooks have this built in instead. -
gliga69
tag
válasz
ielektros #11035 üzenetére
Hp 10-10k föld és táp közé közepe center pinre. Ezt vágom. Ezzel mind1ik hp m1. Dell one wire bus, ott t3nyleg kommunikàció van. Ez is ok.
De találkoztam olyannal h. Centerpin nélkül lassu volt a hp. És ennek okát 3s az azonosítás metodusát logikájára szeretnek valamit tanulni. -
gliga69
tag
válasz
ielektros #10953 üzenetére
Anál intrúderrel alá kellett volna fotózni, nem gondoltam volna, még nem találkoztam ilyennel. HM55el még vagy totál szarral vagy hibátlannal találkoztam.
Elfogyott a whiskey, amitől kicist besokalltam. A boltban meg nem volt Captain Morgan WAAAAAAA úgyhogy erőt kell vegyek magamon, és megint whiskey-zni kell -
alienpapa
senior tag
válasz
ielektros #10950 üzenetére
Én adok neki alulról 230-at az infra panelekkel. Így a lap kb 5 perc elteltével 180 fokra melegszik fel. Az alső és felső levegő meg úgy van belőve, hogy azok is az 5. perc végére érjék el ezt a hőfokot. Ezek után nem soká lent is van a chip. A felső levegő 220-on van a profil végén. Mióta ezt kitapasztaltam nincs puklis chip. Viszont van egy pici hajlás...
-
válasz
ielektros #10916 üzenetére
"Ezt kimondottan azert gyartjak igy, hogy az induktivitas minimalis legyen."
Az már milyen komoly lenne, hogyha bekapcsolod a notit és odarántaná a kulcs csomódat!-többieknek:
Ez azért van mert az átfolyó áram a tekercsben önmagával ellentétesen is folyik. AZ egyszerűség és az érthetőség kedvéért: -
Benji77
aktív tag
válasz
ielektros #10864 üzenetére
A múltkor Te írtad, hogy alig van BGA-s munkád
Na mindegy, nem is ez a lényeg.
Biztosan eljön majd az az idő is,amikor több lesz az egyéb jelegű hiba.
Én 3-4 évet saccolok annak tudatában, hogy én egy kisvárosban élek, az emberek szűkösebb anyagi körülmények között élnek. -
Benji77
aktív tag
válasz
ielektros #10860 üzenetére
Én szívesen átküldök 8-10 gépet, mert errefelé átlagban 6 éves gépek jönnek.
És ahogy látom, néhány évig nem változik a helyzet.
Nagyon kevés embernek van pénze új gépet venni.
Ha tönkremegy a 6 éves gép, vesznek egy 3-4 éveset.Az elmúlt 1 évben kb. 10 gép lehetett ami 2 évesnél fiatalabb volt. Jellemzően 5-6 éves gépek jönnek.
-
gliga69
tag
válasz
ielektros #10858 üzenetére
egy fecske...
Annyira sok a kretén hogy semmi esélye szakma megbízhatóságának helyreállítására.
Ha belegondolsz, veszel egy gépet már fillérekért elkezdesz golyózni, és érdemben semmi mással foglalkozni, majd egy fél év múlva lehúzod az rolót és nyitsz egy másik helyen más névvel egy újat, esetleg azzal kombinálod hogy hordasz be nvidiás gépeked és árulod fillérekért őket annyi garral amig nem nyitsz új helyen rohadtul jövedelmező tud lenni.
Arról nem is beszélve hogy ha nem itt, vagy külföldi fórumon szerzi be az infót, majd jól hozzájut a szakma minden fortélyához a tecsőn, és szétbarmolja a gépeket -
genai
csendes tag
válasz
ielektros #10844 üzenetére
való igaz, hogy az elektronikához nem értek annyira és nincs annyi tapasztalatom, hogy a laptopokhoz elektrona szinten hozzányúljak, de ha nem BGA baja van a gépnek, akkor nem is kezdek el belenyulkálni. Annyit azért tudok, hogy a kondenzátornak van egy negatív és egy pozitív oldala, de azoknak azért megvan a maga helye is az alaplapon. De itt nem találom, hogy a zsinóros felét hova kellene forrasztani.
-
f27
senior tag
válasz
ielektros #10589 üzenetére
Igen,de altalaba itt a mar kokanyolt gepeket kapjuk meg amibe csak szerviz nezett es hozzasem ert senki.
Ha ebbol egyre tobb lesz akkor szivas lesz,mert nemtudjuk az eredeti baj okat,miutan mar 2-3 BGA szarra van egetve a gepbe.
En spec bevallom utalom a taphibakat,bar sokat megtalalok hamar ill kis idovel szinte mindent feltarok.
De mikor mar az alap baj nincs megkeresve csak szethegesztve mas alkatresz,nincs kep hegeszuk a vidkarit cimszoval,az mar gaz.
En pl nemnagyon szorakazok bios problemaval,ha ugy erzem az a baja iranyitom a kuncsaftot masfele itteni emberkek fele akit latom imadja a bios dolgokat.
Ha nemtalalom a a taphibat miert ul,nem baszom tonkre hanem iranyitom masfele probalja meg masfele es adom az elerhetoseget vigye oda hatha nalam ugyesebb megtalalja a hiba forrasat.
Sokat azt mondjak istennek kepzelem magam,pedig ez sem igaz,szerintem paran betudnak irni hogy igen atiranyitottam fele a kuncsaftot mert nemtalaltam a problemat es ezt be is vallottam
De visszakanyarodva a fo temahoz,sok olyan szervizesnek mondott sufnituning aljat sem megsurolo 20 eves tapasztalattal,tegnap meg kenyeret sutottem tudasal tolja a biznisz 2-3 ezer ft be.
Ha en 10 percet dolgoznek feketen 20 x megbuntetnenek. Ezeket meg nemfogjak meg. -
f27
senior tag
válasz
ielektros #10448 üzenetére
Ebbe igazad van,nade ha odaviszel egy autot es kikell cserelni valamit,akkor nem 20-30 ora munkadijat szamoljon fel 15,500ft +afa / orat
Megertem ha kikell cserelni valami olyan dolgot amit megtud csinalni egy ora alatt es elkert 10-15 ezret
Nade 20x 20 ezer?
Lehet en is palyat tevesztettem
Bar en autodiagnosztikaval felvagyok szerelve rendesen,szerszamaim vannak,ugyhogy nem is allok -
f27
senior tag
válasz
ielektros #10375 üzenetére
Montam hogy nem sertottem meg hanem ideges vagyok,raadasul meg mindig,es ugy fest meg par napig az is leszek.
De hogy ertsetek miert,per pill atmentem autoszerelobe.
Kicsit kipakoltam a motort a BMW-bol hogy kicsereljem a vezermulancot belole.
Csak elso korben nemgondoltam volna hogy szo szerint kikell bontani a fel blokkot belole,es semmi segitsegem nincs aki kicsit is segitsen mit hogyan kellene csinalni.
Nem egyszeu elhiheted.
Ez nem egy laptop amit 1 ora alatt szetszedsz osszeraksz. -
alienpapa
senior tag
válasz
ielektros #10355 üzenetére
Igazából nem is befogóval van a gond, hanem levétel után a golyók rámelegítése fog ki rajtam. Kb a fele nem "ugrik" be a helyére.
A múltkor pedig olyan szépen összejött, szinte elsőre. Akkor felraktam az infra fejet és azzal csináltam, de hiába ugyanaz a profil, most nem sikerül. Próbáltam hőléggel, 350 fok 1-es venti és ugyanaz.
Csak akkor lesz jó, ha 25-30 golyónként csöpögtetek amtech559-et és ezután melegítek rá. Ilyenkor rendeződnek a helyükre. -
-
f27
senior tag
válasz
ielektros #10268 üzenetére
Vemnel voltam.
A philipsnek gyartottuk a panelokat.
Nem notebook volt hanem dvd alaplapok autoba valo panelok hifik es tv alaplapok.
Lenyegesen vastagabb nyakok voltak.
Es nem 45s alatt tette meg a 8 metert mivel az 1 meter utan mar kozel 200 fokon volt az alaplap ,ami a kemence kozepenel erte el a 232fokot majd kifele menet hult vissza kb 120 fokra es ugy jott ki. -
Zsolt50
csendes tag
válasz
ielektros #10249 üzenetére
Az 50 fok gépi (helyi) sajátosság/tapasztalat. Drága gép, de vannak hiányosságok. pl. alsó fűtésnél Y irányban viszonylag egyenletes a hőleadás, de X irányban a két széle között 30-60 fok különbség van. A melegítőrészből kilépő levegő hőmérsékletét méri, ami eléggé eltér a fejből/osztórészből kilépő hőmérséklettel.
Legközelebb alulra is rakok hőmérőket. -
Kocska89
tag
válasz
ielektros #10268 üzenetére
Persze. Ez az egykori komáromi telefongyárban hangzott el, a forrasztási tréningen. Nyilván termékenként más volt a profil.
Feri azt mondta, gyárban van a 45 sec alatt 200 fok. Ezért mutattam ez is egy "gyári profilt" jó oké tréning anyag nem konkrét dolog de saját profil kialakításához jó kiindulási alap. Jól látszik rajt nem 45 sec alatt éri el a 200 fokot. Ez tutira nem dezinformáció
gliga69
Konkrétan én sem smd-n dolgoztam. Max annyi volt a dolgom, ha pasztázási, beültetési, elfűzési, router vágási hiba van előremenetem szólni csináljanak már valamit.
-
Zsolt50
csendes tag
válasz
ielektros #10241 üzenetére
Igen. Az XBOX-okra (egyet kivéve) azt mondták, hogy megy (már több mint fél éve). Az nvidia pont az a chip amit írtál, de asztali gépbe való és az lett hólyagos. Lehet, hogy túlélte, de a chip felül és alul is puklis lett. Így nem látom értelmét újragolyózni. Az egész folyamat 6-7 perces volt.
-
f27
senior tag
válasz
ielektros #10102 üzenetére
Ezeken a verziokon spec a bga-t kell ujra golyozni ,mert valamiert felvalnak a labai.
Kajak minden reballozas jo lesz,es egy darabsem volt ami vissza esett volna az elmult evekben.
De van amin diodak,vagy kondik durrognak el es egy egy funkcio nem megfeleloen,vagy egyeltalan elsem indul.
Auto compik
Gyaraktor targonca vezerlok
Ezek speciel kamion motor vezerlok.
Nemtudok mindent megjavitani,de a sok eves rutin alapjan sokszor ratalalok a szeriahibakra. -
wintervision
csendes tag
válasz
ielektros #10035 üzenetére
Sziasztok! Eloszor is koszonom a segito hozzaszolasokat! Most van annyi idom, hogy irni is tudok... A ramokat vegig probaltam, es semmi valtozas. Valami mas lesz szerintem a ludas, de meg mindig nem jottem ra hogy mi. Szerintem kap egy reflow-t, es meglatjuk mi lesz... Remelem hogy orom, es nem zokogas...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- FÓLIÁS! LG UltraWide 35WN75C-B Ívelt Monitor! 3440x1440 VA / 100Hz / 5ms / FreeSync
- Tom Clancy's The Division - Sleeper Agent Edition Xbox One
- IBM Thinkpad T42 15" IPS + Dock II +tartalék alkatrészek
- Precision 7550 15.6" FHD IPS i9-10885H RTX 3000 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +Új RTX 3080 +Új 32-64GB DDR4 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest