- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- VoLTE/VoWiFi
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
The DJ
addikt
válasz
KillHates #16264 üzenetére
Ez jó ötlet, eszembe se jutott. Sajnos úgy néz ki akkor mégsem a power board a hibás, bekapcsoltam, gyorsan lehúztam, de ezután is kikapcsol a Dell logo megjelenése után. Próbáltam ezt eljátszani simán csak a PB-vel és a komplett led boardal is, amire a PB csatlakozik, de hiába húzgáltam le őket, akkor is lelövi magát a gép.
Ezt a HAL érzékelőt merre találom? Ha az se lesz megoldás, akkor power IC-t és a VCC kört ki és mennyiért nézné át nekem? Van értelme költeni erre/foglalkozni vele? Egyébként egyben van a gép, nagy kijelzős, szép, multimédiára még elegendő lenne.
-
perecKING
senior tag
válasz
KillHates #16168 üzenetére
ma el is hozam. holnap próbálok leválasztani egy 1156 foglalatot. sajnos "csak" xbox, ps,st profilokat kaptam...cpu foglalathoz kénytelen leszek sajátot kreálni.
Ha van aki megosztaná tapasztalatait ne tartsa magában. mekkora legyen a max top hő, mekkora legyen a max buttom hő, stb
-
perecKING
senior tag
válasz
KillHates #16166 üzenetére
Scotle 460 és az este meg is vettem. Nem bírtam kivárni a választ.
De így tudom hogy jól döntöttem. használt, bemutató darab. A hétvégén megyek is érte.
Remélem a kamera is jár hozzá, bár az eladó zagyvált arról valamit hogy a monitort addig meg megkeresi nekem. Gondolom 500ért nem tudok rajta bukni...Köszönöm!
amdathlonxp
Neked is köszi!
-
lcsaszar
csendes tag
válasz
KillHates #16050 üzenetére
Szia!
Bekarikáztam az ATI ES1000 GPU-t. Azt írják, hogy PCI buszon kommunikál a rendszer többi részével. Ha kiveszem, akkor nem kommunikál. Ha pedig beteszek egy PCIe kártyát valamelyik üres slotba, akkor az lesz a grafikus kimenet. A hűtőborda alatt a chipset van, ami a processzor és perifériák közti kommunikációért felelős. Vagy rosszul gondolom?
-
lcsaszar
csendes tag
válasz
KillHates #16045 üzenetére
Szia!
Hát itt azt írja, hogy ez maga a GPU, ami PCI buszon beszélget a rendszer többi részével.
https://www.techpowerup.com/gpudb/2102/es1000
Mi történik, ha eltávolítom? Jól gondolom, hogy ugyanaz, mint amikor egy normál PCI kártyát kiveszek? Persze betennék helyette egy másik (PCIe) grafikus kártyát, hogy lássak is valamit, és a BIOS se panaszkodjon.
Szerk: ES1000-et írtam, nem X1100-ast...
-
Reggie0
félisten
-
válasz
KillHates #15905 üzenetére
Értelek, köszi a választ -jót mulattam a videó sztorin
Meg is keresem
Viszont volt olyan chip amit rendeltem és nagyítóval néztem át, fóliás, teljesen mikrokarc mentes volt. Felraktam és hónapok óta megy a kari...csak drága volt...
Lehet, hogy nem teljesen legálisan jutott hozzá, de szerintem léteznek új chipek...csak meg kell találni a forrást. -
törölt tag
válasz
KillHates #15789 üzenetére
Van ismerősöm pár, akik foglalkoznak reworkkel, van közöttük, aki komolyabb szervizeknek dolgozik be. Az ő véleményük is az enyémmel egyezik. De ezek a szervizek is tudják, hogy reball esetén "as is" a minőség, azaz lehet el fog menni évekig a cucc, de lehet pár óra múlva újra lefő. Egy dolog ugyanis a golyó, de ott van a tokozás, amit nem éppen arra terveztek, hogy többször is az üzemi hőmérséklet többszörösére melegítsék őket.
Ahogy van ebben a városban egy nagyobb cég, ahol szintén része lehet a technológiának. De csak nagyon végső esetben, és utána teljesen újratesztelik a terméket, szűkebb paramétertűréssel, mint a frissen a sorról lekerülőket. Emellett nem foglalkoznak reballal, hanem a leszedett chipet dobják a hulladékba, és újat forrasztanak fel. Csak így mernek garanciát vállalni rá.
Amennyiben elvállalod a topikgazdai feladatot, egyből köztelességed lesz a hirdetések törlése. Ez nem mérlegelés kérdése, nincs rajta mit mérlegelni.
-
laika1200
csendes tag
válasz
KillHates #15774 üzenetére
KillHates: +1
daa-raa:
1) Az változott hogy felmerült egy ilyen igény. Lehet hogy ez a PH-nak már nem számít, nekünk igen.
2) Akár több ismerősnek is szívesen bemutatlak akinek a notiját "sportszeletért" javítottam és már többet ment utána mint előtte, mai napig működnek.
3) Ha ennyire mostohagyerekek vagyunk miért kell törölni az opcionális fórumok helyét? Hadd menjen akkor aki akar... Én ahogy látom a PH ellenérdekelt a Rework-el szemben, nektek üzletileg az az érdeketek hogy az oldalaitokon megjelenő hirdetéseken keresztül kattintás és új termék vásárlás generálódjon. Minél több, annál jobb. A javítás nem üzlet nektek mert akkor nem vesznek a népek újat. Nincs kattintás, nincs pénz. Azért vagyunk megtűrve mert mégis generálunk valamennyi látogatottságot. Ezt csak azért írom így mert a szakmai önérzetemet rettenetesen megsértetted. "ingoványos talaj, a hosszútávú megbízhatóságra kb semmiféle garancia nincs." - éppen ma láttam egy LG TV-t újat, ~200.000.-ért. 1 év garral. Szerinted miért nem vállalnak rá többet? KillHates leírta az előbb.
-
törölt tag
válasz
KillHates #15768 üzenetére
A hirdetések linkelése továbbra is tilos lenne. Ez egy olyan szabály, amiből nem engedünk. A maximum, ami megengedett, az annyi, hogy "Nézz fel apróra." Természetesen ezt is csak mértékkel.
Egyébként pedig de, a keresés is hirdetés, ahogy az arra érkező felajánlás is.
Boltot lehet ajánlani, a lényeg, hogy ne legyen érintettség. Ebből következik, hogy önmagát nem ajánlhatja senki. A hangsúly az érintettségen van. De emlékezetem szerint erről pár napja volt szó a topikgazda topicban.
Egyébként nyilván a topicnyitónak is voltak aggályai a topic-kal kapcsolatban, elvégre eleve ide lett nyitva, nem szakmaiba.
-
-
lightbulber
csendes tag
válasz
KillHates #15732 üzenetére
A chip hógyagmentes maradt.Lehet túl gyors a profil.Egyébként mindkettő asztali GPU( 8800GT )
Láttam ir6000 -hez forró levegős fejet, megéri venni? A hontonok nagy részénél 2db pc410 a vezérlő meg egy rex c10 vagy 100. a második pc410 es az alsó fórró levegőset vezérli?ha igen akkor közös a hőszondájuk? -
hanley
csendes tag
válasz
KillHates #15718 üzenetére
Igen-igen, de azért hozzá kellett szokni. Hibás lapokon való gyakorlással kezdtem, míg rá nem álltam, hogy hogyan milyen hőmérsékleteken, milyen nyújtásokkal, hány perc alatt jön le egy-egy adott fajta ic anélkül, hogy károsodna. Aztán mikor már úgy éreztem minden klaffol irány élesben. Nem mondom, hogy nem volt olyan lap, amit nem csesztem el, de az ember a saját kárán tanul.
Visszatérve hogyan szeded le a lesarkazás védőt?
-
amdathlonxp
aktív tag
válasz
KillHates #15549 üzenetére
Elméletileg a szemcseméret alapján max 0.5 ös t lehet vele csinálni bár oda a gyártó is kérdőjelet rakott...
0.5-0.6 nál jobb ez mint a golyó ?ui maradjunk annyiba hogy a megadott szemcseméret értelmezhetetlen Pasztaszemcse mérete 25...45?m
ja mikron ,,,,korán van még#15550) RoboGuru Én akárhogy nézem nem találom a hibát
(#15548) kris54 Köszi
-
amdathlonxp
aktív tag
válasz
KillHates #15525 üzenetére
Üdv engem is érdekelne milyen gépet ajánlanál kezdetnek,olyat ami használható de mégis a legolcsóbb kategóriába tartozik...
Főleg saját használatra nem ipari méretekben gondolkodok...esetleg használt gépet hol érdemes keresni,ha van ilyen tipped azt is megköszönném..
-
bander91
csendes tag
válasz
KillHates #15523 üzenetére
A fentebb említett 560 + ÁFA val szemezek, csak hobbi célra kicsit húzós a 700ezer. Gondoltam tudtok valami használhatót ajánlani amit esetleg Ti is használtok, tehát kipróbált. Nincs bajom a kínaival sem, ha használható. Nem akarok automatát. csak legyen rajt előmelegítős rész lefogatás stb ilyen alap dolgok. Illetve ami a legfontosabb, hogy széles körben tudjam használni notebook és konzol körében.
Arra is gondoltam kéne egyet építeni, de mélyebben nem néztem utána ennek a lelki világának, hőprofiloknak, milyen teljesítményt kell tudnia mind előmelegítés mind hőmérséklet szempontjából stb.
-
Kocska89
tag
válasz
KillHates #15467 üzenetére
Nincs vele több szopás mint bármivel. Meggolyózza az ember aztán pár hónap múlva visszajön
Ha lenne 80-100 euróért tényleg új chip. Annyit nem ér egy régi fat gép. Munkadíjról meg szó nem esett.
Én rgh-s ni szoktam őket. Akkor ha megvan a cpu kulcs átlehet írni a hűtés target értékeit. Aztán nem 80 fokon izzik hanem csak 65 itt még egész kulturált a hangja.
-
-
bbarna
tag
válasz
KillHates #15435 üzenetére
Kell ennél jobb jókívánság egy havertől?
az utolsó sort nem értem - mea culpa!!
Egyébként minden javítás megkezdése előtt én átnézem a pcb-t minimum egy ilyennel
ez volt a reklám helye -
Kocska89
tag
válasz
KillHates #15329 üzenetére
Lehet rajt nevetni, de kb így néz ki a dolog. Hozzák a gépet, megy csak kép nincs. Alaplap telenyomva fluxal, csatik minden ahogy az kell jó igényesen. Piros ragacs lekapar, chip levesz meggolyóz, tarkítás, chip visszarak, gép megy. Mindenki boldog. Aztán jönnek 2 hóna múlva csak most tudtuk kipróbálni a gépet 1 napot ment...
Jó hozd vissza megnézem.
Nézem nézem nem tudok betelni a látvánnyal. A flux újra termelődött, de még a piros ragasztó is... Hozott egy másik ugyan olyan gépet amin ugyan annak a pc boltnak / szerviznek a matricája volt...
Volt szerencsém abban a boltban járni. Eleve biztatóan nézett ki 1 dobozban vagy 6 gép szétszerelve, ömlesztve. Nem az hátul, ahogy belépsz az üzletbe ez fogadott. Hozzáteszem forgalmas helyen lévő bolt. Ezek szint az emberek boldogan perkálnak ki 10-15 ezreket mert hát "bolt".
-
Reggie0
félisten
válasz
KillHates #15275 üzenetére
Ja, 200 font. Netto
De digikeyen sem olcsobb, pedig ott altalaban minden jobb aron van, ebay csak dragabb.
Igazabol az a baj, hogy ollos mini-fit krimpelok mind koppintasok, a molex kinalataban csak tolozaras van. Nem csoda, ez mar igen kicsi alkatresz, preciznek kell lennie, de megjegyzem a masolatok kb. mind szarok es nem az ollos kivitelukbol adodoan, hanem egyszeruen pontatlanul vannak megmunkalva. Ha pl. preciz ollos szerszamot szeretnel, akkor a haupat javaslom, nagyon szep vegeket keszit, csak molex cuccokhoz nincs semilyen szerszamuk.
Na talaltam egy eredeti Molex-et, ez csak $130. [link]
-
Reggie0
félisten
válasz
KillHates #15273 üzenetére
Na ez jo hir, a wurth-ben megbizom, eleg jo tapasztalataim vannak veluk, csak lusta voltam elovenni a trilogy of connectors konyvuket
Nekem csak weidmuller blankolom(stripax plus) es haupa(x-crimp) krimpeloim vannak, egyedul a minifitre vettem egy lomexes 5000-res szerszamot, de egy rakat szar, es mar annyira idegesit, hogy a lelektani hatar felment vagy 10x ekkorara -
Router
őstag
válasz
KillHates #15268 üzenetére
Athlonnal (gyári) indul de képet nem ad, még a 3 visszajelző led sem villan ami post alatt szokott, sempronnal pöccröff tökéletes.
VRM nekem is gyanús de szerintem ha az lefekszik akkor sempronnal sem indulna.
IGP csere után kiderül, ilyen hibával nem találkoztam k50-nél, vagy csak nem próbálgattam sempronnal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- Eladó ASUS TUF F15 Gaming laptop i7-11800H RTX 3050 Ti 32GB 1.5TB SSD
- (50db) 250GB SATA Bazár (Samsung, Kingston, Crucial, Sandisk stb.)
- Lenovo LOQ 15APH8 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7840HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- ASUS Dual RTX 4060 OC 8GB GDDR6/Garancia 26-07-27/
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged