- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- iPhone topik
- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viktor77
titán
válasz
bobalazs #76084 üzenetére
Nem tudom AMD-nél hogy van, de Nvidiaval mindkettő kell. A Vsync így a monitor képfrissítése felett lép(ne) életbe, addig nem. Vsync nélkül felszalad a frissítés a monitorfreki fölé (a Freesync nem ezt szabályozza), így viszont megáll a frissítés 143hz-nél (144-es monitorom van).
-
Kisbocs06
tag
válasz
bobalazs #75266 üzenetére
[kép] Most levettem a gépház oldalát , stimmel a típus , ugyan az a típus szám mint a dobozon és van egy szám ami szerintem a konkrét kártyát jelöli az is stimmel szóval az se lehet hogy másik dobozban küldtek el .Sott a kártyán a blackplaten ott egy kis matrica azon is rajta van a gyári magas OC órajel az 1386 MHz . Ideges vagyok
-
Kisbocs06
tag
válasz
bobalazs #75263 üzenetére
Van a kártya dobozan egy típus szám konkrétan Rx 580P8DFD6 .Nemtudom irhatom e a konkrét webáruház nevét inkább úgy mondom a vizes bolt és ott is árulják ezt a kártyát ugyan ezzel a típus számmal de ott is a magasabb GPU órajel és alacsonyabb memória órajel van írva .Elég jó áron jutottam a kártyához szerinted engedjem el a kerdest és afterburnerben allitsam be a gyári értéket ? Ez miatt nincs kedvem gariztatni . Amit linkeltel techpowerupos oldal , elvileg egyezik a BIOS ami az oldalon van és ami az én saját GPU Z Kepemen .
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
bobalazs #75089 üzenetére
Tipp? Tápegységben cseréltem kábeleket mikor még a GPU volt bent. (Jó minőségű 650W EVGA Supernova G1 80+Goldról van szó.) Alaplap halál okozhat ilyesmit? (ASRock Z170) A korábbi black screen-eket (amibe aztán úgy látom belehalt a GPU) tévén is produkálta, így a monitorhiba is kizárható. Kábelt szintén csereberéltem már. Egyéb hardverváltozás nem volt, a gépházat se piszkáltam (zárlat, kábeltörés kizárható talán).
Nyár vége óta húzom a gépvásárlást, szóval összességében nem katasztrófa a dolog. Ami mégis szarul esik, hogy így elesek párszáz eurótól, amit használtan kapnék a gépért.
-
Land
veterán
válasz
bobalazs #74912 üzenetére
Próbálom megfejteni a képet. Tehát gyakorlatilag a Riser egy hosszabbító. Bedugod a Risert a PCI slotba, majd a másik végére a Risernek a hangkártya megy és csak azért, mert van egy ilyen köztes megoldás már nem szedi össze a zajokat?
Remélem nem sértődsz meg, a mostani az első saját kezűleg összeválogatott gépem, amelynél ügyeltem az igényesebb kinézetre, így nem örülnék egy ilyen libegő, színben oda nem illő dolognak a gépházban. -
OutSider17
senior tag
válasz
bobalazs #74899 üzenetére
Szervusz.
Lehetséges hogy 8pin helyett 6 pinnel is el indul a kártya. Csak nem hinném hogy teljes teljesítményt tudsz ki szedni belőle, ráadásul olyan tápegység kell aminek akkor nagyon combos a teljesítmény leadása pci-express csatin! Az meg nem sok van. És nem a 10-15 ezres tápegységek között kell keresni az olyat. -
atyca
senior tag
válasz
bobalazs #74660 üzenetére
Köszi, bár a [Milyen videókártyát?] topikba szerettem volna írni az itt kapott itiner szerint.
Picit belekavarodtam.....
Egy esetleges Ryzen 7 1700 még milyen alternatívákat vetne fel? -
törölt tag
válasz
bobalazs #74593 üzenetére
Szia. Minden variáns szóba jött már. Kicsit is feljebb veszem a grafikai beállításokat és több vramot kajál jön a crash szinte azonnal. Alap és különféle beállítások mellett is. Még bele sem nyultam a wattmanba és kicrashelt. Pont emiatt böngésztem a beállításokba hogy milyen egyéb lehetőségeim vannak. Amúgy soha többet AMD...ez csak saját tapasztalat. A teljesítménye rendben van de konkrétan egy főzőlap turbinával. Wattman ide vagy oda sajnos nagyon melegszik. Nvidia jobb konstrukciókat kínàl. Ne értsetek félre nem vagyok fan sőt... de én ezt tapasztaltam, teszem hozzá a szervizes srác polcán nvidia kari egy sem, ellenben amd roskadásig volt.
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
bobalazs #73636 üzenetére
Mostani tápom 400W-os, egy darab 6 pines csatlakozó van rajta, és két ágas. Az egyik 10A a másik 14A. Két molexes átalakítót már vettem hozzá. Nem tudom hogy be merjem e így tenni majd a kártyát. Tápot miden kép akarok venni, csak azért meg szeretnék róla bizonyosodni hogy megy rendesen a kártya.
-
-
vepe
őstag
válasz
bobalazs #73480 üzenetére
Nem tudom milyen pasztát használnak gyárban, de ez nem egészséges dolog. A Nyák tele van IC-vel, meg mit tudom én mivel, azoknak nem hiszem, hogy jót tesz.
Soha nem volt magas a hőmérséklete, illetve szellőzős házban volt, ha 50-60 foknál kiolvad, akkor mi lenne 80 fokon.Egy normális VGA-nak szerintem porosnak kellene lennie, nem zsíros/olajosnak.
Viszont akkor már a gyárból ludasan jöhetett ki.
-
-
HUN_Szuh
tag
válasz
bobalazs #73300 üzenetére
Köszi mindenkinek a tippeket, összeírtam.
Az első lépés, h a biosban mindent visszaállítottam gyárira. Letesztelem most így ahogy van és akkor meglátom, h változott e.
srappy: A windows újra lett húzva kb 1 hónapja minden driverrel együtt.
zsigomark3: nem hiszem, h a táppal lenne gubanc(és am gold), illetve a vidi kar 1 kábelre van kötve, amin van 2 8 pines csati. Mert az probléma? -
MaidenFan
tag
válasz
bobalazs #73275 üzenetére
Most ahogy néztem pubgbe a régi grafikai beállításokkal volt tearing és van is ami azt hittem megoldódott ma már nem jó, ha ultrára rakom a grafikát akkor nincs probléma, viszont még mindig nem jó a video lejátszás MHC-vel nagyon észre vehető mozgásnál mintha szellemképes lenne, mozgásnál látni a frameket nem olyan fluid mint volt.
Legfrissebb NV driver - win update " mondjuk fura volt hogy semmit nem telepítettem de már akkor kaptam érteítést hogy gsynces monitor és állítsam be amikor még semmi drivert raktam fel csak a szűz windows bootolt be és egyből átvitt az NVCP-be
És természetesen még akkor is aktív volt a gsync dektopon és a LED meg piros amikor fehérnek kellene lennie
A régi 40k-s monitornál nem volt semmi ilyen jelenség, se youtube videoknál sem pedig filmeknél
Kezdem úgy érezni kár volt ilyen monitort venni -
Psychopeti
senior tag
válasz
bobalazs #73175 üzenetére
Köszi az infókat! A kábelen és a csomagján sajnos semmi sem utal arra hogy ez melyik lenne. DE akkor a régebbi mivel nem tudok 60Hz-nél feljebb menni még 1024x768-ban sem. Majd kifolyik a szemem
Majd vissza viszem és remélem ki fogják cserélni egy újabbra.
A kártya amúgy egy GTX 1080Ti lenne!Most raktam bele nem rég a gépbe és azon ugye már nincs DVI ami azért jó lett volna de hát ez van.
-
-
djyuri
őstag
válasz
bobalazs #70507 üzenetére
Rendicsek, köszönöm
Kétszer FHD 144-et ez a karim is tudottAz elv a lényeg,hogy hibátlanul működik.
-
djyuri
őstag
válasz
bobalazs #70505 üzenetére
Na pont ezért kezdtem így az írásomat
Pont ezért nem veszem készpénznek,amit itt kapok
Ugyanis ezt is cáfolomA barátod szerezzen be egy rendes DVI-d kábelt. Vagy egy olyan monitort,ami tudja azt
Ennél sokkal régebbi karival is 144hz-en toltam. Fel se merült ennek kizárási oka -
törölt tag
válasz
bobalazs #62312 üzenetére
Ezek is stimmelnek bobalazs, de azért köszi. Most néztem hosszú monitorozással bekapcsolt és kikapcsolt V-sync mellett is a játékot. Nos bekapcsolt V-Syncel még erősebb a microstuttering valamennyivel, és az fps 32-40 között volt végig, sokszor hirtelen bedroppol az fps.
A CPU terheltség játék alatt nem volt több, mint 53%, a sima RAM használat plafon 5600 MB volt, a lapozófile használat pedig 10706 MB.
Tehát a CPU-RAM-LAPOZÓFÁJL kilőve ezek alapján. Marad a videokártya. De nekem már a régi GTX 580 is ezt csinálta, amit meg utána vettem 2012-ben az ez a HD 6990-es kártya. Létezik, hogy két selejtet kifogtam egymás után?
1-2 fps-es dropra is jön az erős stuttering már, úgy lagol a játék - hogy öröm nézni.
A Frametime pedig 25-36.1 msec között droppolgatott stuttering közben.
Valakinek valami ötlete ezek fényében? -
Apone33
őstag
válasz
bobalazs #62284 üzenetére
Annyi tuning van csak a kártyán, amit ebbe a giga programba van. (oc módra van állítva, ezen felül nem húztam, ez gyárilag van benne.) Biztos, hogy valami ezzel a progival van, csak nem tudom, hogy mi. Mert ha nincs fent átvált alvó módba. Ahogy felrakom már nem. 291/405Mhz mindig visszaveszi az órajeleket rendesen ha nincs használva.
-
Apone33
őstag
válasz
bobalazs #62282 üzenetére
Köszi, de ha a gigabyte xtreme gaming engine nevű program nincs fent akkor kikapcsol a monitor. Ahogy feltelepítem ezt a progit nem kapcsol ki. Valami a programmal nem tetszik neki, arra rá lehet valahogy keresni hogy mi a hiba
HID billentyIntel(R) Ethernet Connection (2) I218-V
HID billentyHID-kompatibilis egÚr (001)
HID billenty
Ezt írja a wake-re.
Új hozzászólás Aktív témák
- ZIDOO médialejátszók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- EAFC 25
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Formula-1 humoros
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, CW90
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest