- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kisbocs06
tag
Köszönöm a segitseget mindenkinek
-
Kisbocs06
tag
válasz
bobalazs #75266 üzenetére
[kép] Most levettem a gépház oldalát , stimmel a típus , ugyan az a típus szám mint a dobozon és van egy szám ami szerintem a konkrét kártyát jelöli az is stimmel szóval az se lehet hogy másik dobozban küldtek el .Sott a kártyán a blackplaten ott egy kis matrica azon is rajta van a gyári magas OC órajel az 1386 MHz . Ideges vagyok
-
Kisbocs06
tag
válasz
bobalazs #75263 üzenetére
Van a kártya dobozan egy típus szám konkrétan Rx 580P8DFD6 .Nemtudom irhatom e a konkrét webáruház nevét inkább úgy mondom a vizes bolt és ott is árulják ezt a kártyát ugyan ezzel a típus számmal de ott is a magasabb GPU órajel és alacsonyabb memória órajel van írva .Elég jó áron jutottam a kártyához szerinted engedjem el a kerdest és afterburnerben allitsam be a gyári értéket ? Ez miatt nincs kedvem gariztatni . Amit linkeltel techpowerupos oldal , elvileg egyezik a BIOS ami az oldalon van és ami az én saját GPU Z Kepemen .
-
Kisbocs06
tag
Sziasztok ! Nemrég vettem egy Xfx Rx 580 gtx xxx 8gb kártyát .Felraktam az MSI after burnert és a Core clock 1130mhz a memory clock meg 2100 .Ezek nem a gyári órajelek ha jól tudom .A Core clocknak olyan 1360 MHz körül kéne mennie a memoryclocknak meg 2000 MHz nek kéne lennie gyárilag ( 4 X 2000 úgy jönne ki a 8ghz ha jól tudom ) .GPU Z is ezeket a nem gyári órajeleket írja .Játék alatt is 1130 MHz és 2100mhz - van , furmark teszt alatt is .Mi a helyzet ilyenkor ?
-
Kisbocs06
tag
Sziasztok ! Mi a véleményetek az ASRock fele kártyáról ? Rx 570 est megéri megvenni ?
-
Kisbocs06
tag
Sziasztok ! Valaki tudna esetleg segíteni ? R9 270 es kártyámat eladtam és egy Rx 560 as kártyát szeretnék használni .Kép van de valamiért a drivert nem telepíti , AIDA GPU Z felismeri látja bár nem az összes adatot .Az eszközkezelőben valami Windows 43 as hiba kódot ír a hardvernel hibát észlelt stb kép van HDMI kimeneten nem csikozodik minden rendben van csak egyszerűen a driver nem települ .A gyári cd ről , a weblaprolweblaprol a legújabb majd egyél regebbi verziót is próbáltam telepíteni valami amd settingset telepít csak fel de nem nyitja meg , a windowst is újra telepítettem 64 bites win 10 legális , gephazbol az összes frissítést felraktam ott is rakott fel valamit a kártyához de továbbra sem jó .Eszközkezelőben az eszkozillesztot is néztem ott írja a 43 as hiba kódot , letöröltem az illesztot majd a win automatikusan frissítette .Érdekes módon a GPU Z meg úgy írja hogy a driver fent van de se játék se furmark semmi sem indul el .Nem ez az első gépem soha nemvolt ilyen gondom VGA ki be és ment is .Innen vettem aprorol megbízható tagtol a kártyát , Asus rx 560 és a lapom is Asus .A kártya garis , előfordulhat hogy szar ? Már többször kivettem megmozgattam memóriát mindent de semmi sem segit .Full tanácstalan vagyok .Egyenlőre nemtudtam más gépben kipróbálni .Üdv
-
Kisbocs06
tag
Sziasztok ! Mitől lehet az hogy a 2 napja vásárolt Xfx rx 470 es videokártya játék alatt folyamatosan ciripel ? Furmark teszt alatt is ciripel de nem annyira , üresjáratban nem ciripel .
-
Kisbocs06
tag
Sziasztok ! Egy kérdés mert megöl az ideg ! Sapphire R9 270 , még garis szerencsére .Már hétvégén azt produkálta hogy bekapcsolom a gépet kapcsolodna be a monitor de a kép nem jelenik meg és a monitor kikapcsolja magát energiatakaerékos üzemmódba de a gép vga kártya megy tovább .Ilyenkor egy kis játék ki be a hdmi kábellel reset vagy újra inditom a gépet és ad képet .Ma haza értem melóbol szintén ugyan ezt produkálta de ma már többet kellet játszani ki be hdmi kábel ki be a monitoron stb .Szépen bejött a windows de egyszer csak kép elszáll de a gép megy folyamatosan majd pár percre rá vissza jön a kép de a windows is újra indult .Másik monitoron is kipróbáltam ugyan ezek a jelenségek monitor hiba kizárva .Ha kiveszem a videokártyát és az alaplap hdmi csatlakozojára kötöm semmi probléma az ég világon m .Vissza tettem a gépbe a kártyát szintén ezek a jelenségek néha betölt a windows de egyszer kifagyott , reset már nincs kép .Kipróbáltam egy régebbi és a legujabb drivert hiba nem oldodik meg , kipróbáltam a kártya dvi csatlakozoját ugy sem oldodik meg a próbléma csak sokszori resetelésre .Legutoljára bejött a windows felraktam a legujjabb drivert de az ugye kérte hogy inditsam ujra a gépet de már nem jött be a kép csak a gép megy tovább . Egyszer elinditottam az aida tesztet egyböl kifagyott , utána nem fagyott ki...furmark , heaven benchmark nem fagyott ki nem melegszik a kártya kb 55 fokos , nincs tuning .Holnap kipróbálom másik gépbe is .Nem tudok mire gondolni mert egyszer müködik egyszer nem .Kép csikozodás nincs .Félek ha vissza viszem edigitálba ott lesz hetekig és vissza dobják hogy abban a teszt környezetben müködött .Windows hiba lehet ? De mondom kártya nélkül a lehető legkisebb probléma sincs .Köszönöm ha végigolvastátok ,de most eléggé feszült vagyok .
-
Kisbocs06
tag
Sziasztok két gyors kérdésem lenne . Az első hogy mindegyik videokártya ventilátort belehet olajozni ? R9 270 sapphire még garis de kétlem hogy emiatt cserélnék ( gép inditása után kb 3-5 mp mire elindulnak a ventilátorai és kiad akkor egy pici kattanó hangot valoszinüleg az első venti, megnéztem sehol sem szorul egyik sem ,terhelésen 50% fordulat felett mintha lenne egy kissé surlodó hangja majd gari után gondoltam egykis olajzást .A másik kérdésem meg az lenne hogy ez a power limit mit is jelent csinál pontosan ? Sapphire trixx program feszültséget nem enged állitani hiába néztem a beállitásokban nincs olyan opcio amivel engedélyezni tudnám , más programmal sem lehet feszültséget emelni .Köszi a válaszotokat
-
Kisbocs06
tag
Sziasztok ! Ma lettem arra figyelmes hogy a hd 6870 es vga-ra a 6 pines tápcsatlakozó ( nem az ami a tápegységről jön , hanem amit maga a kártyához mellékelnek ) a 6 db pinből csak 5 db ban van fémes csatlakozás .1 db úgymond lyukban nincs fém így abban nemis tud feszültséget adni a kártyának.A kártya amúgy hibátlanul működik leszámítva azt hogy hiába adok neki plusz feszültséget akár a maximális 1.4 Voltot a gpu órajele egyszerűen nem megy feljebb .Alapfeszen a gpu órajelét 985mhz re sikerül emelni a felett már hibádzik , adom adom neki a plusz feszültséget és mint irtam akár a maximumot is 1 mhz - se tudok feljebb állítani .Igy alapfeszen használom a kártyát mivel felesleges neki a több feszültség mert semmit se gyorsul .Ctg 400 as a tápom .A tápról jövő 6 pines csatlakozóban 6 db érintkező van a kártyához mellékeltben 5 db ( valószínűleg gyárilag mert én bontottam ki a napokban a plusz csatit.Előfordulhat hogy ebből adódóan nem kapja meg valójában a szoftveresen beállitott feszültséget ? vagy annak a plusz tápcsatinak gyárilag ilyennek kell lennie ? DE akkor miért nemtudom a kártyát tuningolni még plusz feszültség hatására sem ? A másik az hogy ez egy Asus kártya de se a gyári tuning se pl az afterburnerben se tudok feszültséget állítani csak a Saphire trixx nevű programmal.
-
Kisbocs06
tag
Adott egy Hd 6870 Asus DirectCu .Se az Msi Afterburner se a gyári Asus Tweak programmal nem tudok feszültséget emelni (A program saját beállításaiban engedélyezve a a feszültség emelés ) .Egyedül a Saphire Trixxel tudok feszültséget emelni + 200mV .Feszültségemelés nélkül a gpu 985 mhz ( Gyári 915mhz helyett ) de 985 mhz fölé akkor sem tudok menni 1 mhz sem ha a Saphire trixxben a feszültséget a maximumra emelem ( Terhelés alatt 1.2V helyett 1.4 lesz ) .Aida és a gpu-z szerint érvényesül a beállítás és a magasabb értéket is írja ki .Miért lehet ez ? A másik meg az hogy a legutóbbi catalyst vel furmark szerint stabilan 985/ 1200 .A Crimson driverrel a memóriát nem tudom húzni .Crimson esetén se működik a feszültségemeléses verzió , ugyan az mint a másik driverrel .
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest