- Mobil flották
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Runner_fxr #62896 üzenetére
A Windows-ba kapásból állítsd teljesíménycentrikusra a beállítást.
BIOS-ban ilyen opciókat keress, mint pl. C1E, C3E stb... ezeket disabledre tedd.
Kikapcsolhatod még a BIOS-ban a High Precision Timer Event-et is a PCH menüben.
Valamint Turbo Boost ha van, akkor kapcsold ki, és fixre legyen állítva a CPU szorzója. Ugye az FSB sebessége 100MHz, ehhez állísd be a szórzót, hogy kijöjjön a mostani CPU órajel. Pl. 40x100Mhz. -
törölt tag
válasz
Runner_fxr #62891 üzenetére
Lehet nem stabil a RAM, főleg ha O.C-s alapból.
Vagy pedig a táp kevés, esetleg nincs kikapcsolva BIOS-ba a proci energiagazdálkodás. Windows-ban az energiagazdálkodás teljesítménycentrikusra van állíva?
-
törölt tag
válasz
bobalazs #62312 üzenetére
Ezek is stimmelnek bobalazs, de azért köszi. Most néztem hosszú monitorozással bekapcsolt és kikapcsolt V-sync mellett is a játékot. Nos bekapcsolt V-Syncel még erősebb a microstuttering valamennyivel, és az fps 32-40 között volt végig, sokszor hirtelen bedroppol az fps.
A CPU terheltség játék alatt nem volt több, mint 53%, a sima RAM használat plafon 5600 MB volt, a lapozófile használat pedig 10706 MB.
Tehát a CPU-RAM-LAPOZÓFÁJL kilőve ezek alapján. Marad a videokártya. De nekem már a régi GTX 580 is ezt csinálta, amit meg utána vettem 2012-ben az ez a HD 6990-es kártya. Létezik, hogy két selejtet kifogtam egymás után?
1-2 fps-es dropra is jön az erős stuttering már, úgy lagol a játék - hogy öröm nézni.
A Frametime pedig 25-36.1 msec között droppolgatott stuttering közben.
Valakinek valami ötlete ezek fényében? -
törölt tag
válasz
elfelejtette #62310 üzenetére
Tuning nélkül is akad minden igen.
HDD-n is van stuttering meg SSD-n is ugyanúgy.
Pagefile-t is próbáltam más partícióra rakni, semmi változás. -
törölt tag
válasz
B.Á.L.!.N.T #62304 üzenetére
A konfigomat látod az aláírásomban. Érdekesek ilyen kis fps változásra ekkora stutteringek. Mi a tipped?
-
törölt tag
válasz
B.Á.L.!.N.T #62301 üzenetére
Monitoroztam az fps-et rivatunerrel, és a ram valamint a lapozófile lefoglaltságot. A ramot kb. 3500 mb-ig terheli le, viszont a pagefilenál felcsúszik egészen 9000-9500 mb közé.
Amikor nagyon stutterol és megakad a kép, annyit láttam a monitorozás közben, hogy a frame limiterrel lefixált 40 fps 39.2 fps-re, valamint legkevesebb 38.4 fps-re esett 1-2 mp erejéig, majd utána újra 40-en volt. De az fps ilyen kis jellegű csökkenése ( 1-1.5 fps ) hogy okozhat ekkora stutteringet?
-
törölt tag
válasz
B.Á.L.!.N.T #62298 üzenetére
Semmi, teljesen rendben van a proci szerencsére.
Semmi felesleges szolgáltatás, alkalmazás se fut.Rossz RAM csinálhat ilyet esetleg? Bár egymásután kétszer kifoghat valaki rossz RAM-ot, vagy pedig rossz videokártyát?
Lehet jobban kiderülne az ok, ha elvinném egy szervizbe ezzel a jelenséggel?
-
törölt tag
válasz
B.Á.L.!.N.T #62296 üzenetére
A kártyám 2012 óta megvan, előtte GTX580-as kártyám volt, az is produkálta ezt a jelenséget.
Szerinted 90% hogy GPU esélyes a gond? -
törölt tag
Sziasztok,
az mitől lehet, hogy fps-től függetlenül szinte minden játék közben előfordul microstuttering nálam? Nem folyamatos a mozgás, hanem röcög a megjelenítés.
Kipróbáltam már sokmindent, driverek próbálgatásától kezdve Vsync On majd off, OC nélkül, más memóriával - semmi sem segített. Próbáltam trükközni Windows beállításokkal is, semmi hatása nem volt.Mi idézheti elő valójában a microstuttering jelenséget? Lent látjátok az aláírásban a gépem paramétereit. Érdemes lenne szervizbe vinnem ezzel a jelenséggel?
Köszi előre is!
-
törölt tag
Sziasztok,
mennyiért lehetne most eladni egy 2012-ben vásárolt, azóta már újrapasztázott kitisztított 2 GPU-s Asus Radeon HD 6990 videókártyát? Mennyi a reális ár kb? Egy 60-70 ezer között el lehetne passzolni?Köszi előre is nektek!
-
törölt tag
Sziasztok,
a gondom a következő:
van egy elég jónak mondható gépem, és bármelyik játékot játszom vele, több textúrás területek betöltésénél, mikor nagyobb teret tölt be iszonyúan belassul, pedig az FPS-t monitorozva végig 30-60 között van az. Volt, hogy próbáltam fixálni az fps-t 30-on ill. 60-on, ugyanaz a jelenség állt fent. Kikapcsolt V-sync sem segít.
A létező legfrissebb driverek, BIOS verziók vannak fent, ez sem segít.Lapozófile a legkisebb méretre van állítva a D partíción, mely az 1TB-os HDD egyik partíciója. A másikon az E-n van a GTA5. Sajnos mivel kicsi a 120GB-os SSD-m, nem tudtam rá feltelepíteni. Ugyanez a gond volt régen, mikor SSD-n is futattam a játékokat. Simán megvolt a 30 feletti fps és nagyon akad, ugrál a kép.
Minden hőfok optimális a gépben, nemrég volt újrapasztázva a processzor, videókártya is. Hűtőventillátorokat is gyakran tisztítom. Már ötletem sincs mi okozhatja ezt.
Radeon 6990 HD 4GB videokártyán nem szabadna ilyen beakadásnak lennie. Készítettem videót is a GTA5 lagolásáról:Ilyenkor mit lehet tenni? Mi lehet a gyenge láncszem a gépezetben? A lehető legtöbb feleslegesen futó háttérprogram is le van állítva automatikusan a Windows indításakor. Windows 7 64 bit-es a rendszer.
Köszönöm előre is a segítségeteket!
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 1 / 2
- Mobil flották
- Battlefield 6
- Gaming notebook topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac Surface üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. gar
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest