- Google Pixel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
Hirdetés
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ximo
tag
válasz
Vakegérke #41286 üzenetére
Nem akarok flame-elni, de az alapján amit írtál igenis Giga bérenc vagy
Nem szidtam egy pillanatra sem a Gigabyte-ot (amit írtam az tény a deszkáik legérzékenyebb része a memória kezelés), nekem az összes lapom eddig az volt (persze ideiglenesen cserének és kipróbálásra volt pl Asus is de semmivel nem volt jobb) Tudod nekem is van több mint 7 éve szolgáló Gigabyte lapom. Én annyit írtam, ha ilyen gondok vannak és garanciális az alaplap akkor marhaság, ha nem vizsgáltatja be az ember, ugyanis nem öt filléres alkatrészről van szó.
Kona 005: Az , hogy a proci miatt nem megy dual chanel-ben még nem zárja ki hogy a lap is rossz, ezt nem lehet megmondani míg végig nem teszteled a RAM-okat tápot, videokártyát mindent... -
szab.tam
nagyúr
válasz
Vakegérke #40726 üzenetére
vagyok én is úgy néha, hogy túlkergetek egy témát, majd úgy belepörgök, hogy már nem látom a trétől a wúdot...
de mivel mostanában nem veszek már semmit, így vergődnöm sem kell.
habár azért ennél határozottab szoktam lenni.
viszont így valszeg egyre olcsóbb lesz a kártya. -
gyuszito
senior tag
válasz
Vakegérke #40562 üzenetére
Viccen kívül gondoltam rá, de mióta megtanultam, hogy gondolj át mindent 2x, azóta az ilyen dolgok elkerülhetők. Arra gondoltam, hogy aki nekem ajándékozta, meglepem vele
max iszunk egy kv-t vagy elszívunk egy cigit
És így ő is és én is nyertünk csak
Én végre kipróbálhattam, neki pedig megy a kártyája. (ameddig megy..
)
-
LyonnaisFan1
őstag
válasz
Vakegérke #38768 üzenetére
Kissé érdekes.
Leszedtem az Unigine Heaven programot, amivel rendesen le lehetett futtatni a benchmark teszteket.
Persze a karira elég pocsék eredményeket dobott ki, mivel a HD6450 kártyát nem játékok futtatására tervezték. Főleg ha a játékok Diablo III, BF4, GTA4 és társai. (komolyabb hardverigényűek) -
89Csabi89
tag
válasz
Vakegérke #38763 üzenetére
Üdv.
Nagyon nagy gondom van.
"Beszereztem egy Dell U2711-es monitort, de egyszerűen nem tudom belőle kihozni a natív 2560x1440 felbontást, sőt még a FULL HD-t sem.
Elsőnek a kábelre gyanakodtam, mivel Single linkes DVI volt, és egy kis utána járással ki is derült, hogy az Full HD-nál nagyobb felbontásra nem képes.
Majd beszereztem egy DVI (dual link) - DP kábelt, ugyanis a VGA-mon, nincs DP kimenet csak DVI, de abból kettő. Ezzel a kábellel fel sem ismerte a windows a monitort, a monitor meg "entering power save mode" feliratot irkálta egyfolytában. Ennek is utána jártam (angol) fűromokon találkozni főleg ezzel. Nem vagyok angolos, de annyit leszűrtem, hogy nem nagyon találták a megoldást a problémára.
De ok, vegyünk egy DVI (dual linkes) kábelt, azon biztos menni fog. Megvettem bekötöttem de ugyan az a szitu mint single linkesnél. Ilyen elcs*szett hiányos olvashatatlan színes betűk sz*r felbontás. A legnagyobb felbontás amit ki tudok belőle hozni az a 1680x1050.
Ha a Full HD-ra megyek az nvidia vezérlőpultján, akkor 980x1200-as a felbontás, ha a 2560x1440-re megyek, akkor meg 1280x1440.Elvileg a VGA-mnak tudnia kellene a felbontást.
Egyszerűen már nem tudok mire gondolni.Még annyit, hogy a UPC set top box-ra rákötve HDMI kábellel, egész tűrhető képet produkált, és ott legalább az 1920x1080-as felbontást tudta."
Ezt a kérdést feltettem a monitoros fórumon is, és úgy néz ki szoftveres probléma lesz.
De hogy teljesen kizárjuk a VGA hibájából adódó gondokat, javasolták, hogy kérdezzem meg, hogy a VGA-m tudja -e egyáltalán a 2560x1440-es felbontást. Én úgy tudom igen, mint ahogyan az a linknél is látható.Szóval a kérdésem, hogy a Geforce 8800 GT képes e a natív 2560x1440-es felbontásra???
A válaszokat előre is köszönöm.
Csabi
-
pkbiker1
csendes tag
válasz
Vakegérke #38655 üzenetére
Ezt írta ki: A szoftver nem ment átt a Windows Logo tesztelésen amely a Windows XP-vel való Kompatibilitást vizsgálja.Ha folytatja a szoftver telepítését. Veszélyeztetheti vagy megingathatja a rendszer stabilitását. A Microsoft azt ajánlja, hogy állítsa most le a telepítést és lépjen kapcsoltba a szoftver szállítójával olyan szoftverért,amely sikeresen áttment a Windows Logo Tesztelésen,Telepítés Folytatása vagy Telepítés leállítása?.
-
atesz67
újonc
válasz
Vakegérke #38319 üzenetére
Nincs letiltva, de csináltam már többször is ilyet vagyis hogy raktam már be gépbe kártyát és még eddig sohasem kellett letiltani vagy állitani semmit mindig automatikusan átállt az uj videokártyára. Ezt a jelenséget most tapasztalom elöször. A videokártya biztos hogy jó mert most is megy egy másik gépbe.
-
josipov
csendes tag
válasz
Vakegérke #37961 üzenetére
Köszönöm a választ!
Akkor mindenképp pad kell, értem.
1, A haprós hirdetéseket megnéztem, egyik messze van, a másiknak pedig épp elfogyott a 6 W/mK -es anyaga.
Azmondjuk érdekelne, hogy 5 éve egy relatív nagy teljesítményű laposba milyen hővezetési tényezőjű lapot tehettek? Lehet elég lenne a kisebb is.2, A magyar "nevét", boltot azért kérdeztem, mert viszonylag hirtelen lenne rá szükségem, tekintve hogy itt állok buta arcot vágva egy felbontott lapos mellett aminek hétfő reggel működnie kell. Nem biztos pl hogy a hirdető srác egyáltalán válaszol addig...
Sajnos azt hittem, hogy beszereztem mindent ami egy nyugis hétvégi boncoláshoz szükséges, hát tévedtem.
Újra kérdem: esetleg ha a régivel visszarakom, kibírja? A csipeken nem néz ki rosszul a fehér lap, de a GPU-n valami morzsálódós barnásszürke cucc van...
Esetleg vágok bele puha alumínium vagy ólom lemezt, 230 és 35 W/mK-el sokkal jobbak bármelyik gap padnél
-
Dinomano
őstag
válasz
Vakegérke #37755 üzenetére
Köszönöm a helpet, ugy jártam el, ahogy mondtad; remelem nem lesz tovabbi gondom.
Olyan program érdekelne még, ahol monitorozni tudnam (ill.picit allitani) VGA hütést, orajelet stb. . Létezik ilyen?
(+ tudom, h.picit off, de (ujra kellene raknom a rendszert, de idö hianyaban szeretnem ezt picit eltolni) olyan reg.cleaner vagy hasonlo program erdekelne, ami picit "ráncfelvarrná" a Windows 7-emet)Dénes
-
poster
csendes tag
válasz
Vakegérke #37502 üzenetére
Köszi megprópbáltuk, nem működik ez sem, igaz integrált videókártya mellett probálkozunk, nem tudom ez gobd esetleg?
Most csak egy kártya van bent, az amelyik nem működik, a tápkábel csatlakoztatva van, illetve az alaplapon nem a pcie van alkalmazva, hanem az onboard, mert csak így van kép.
-
kmisi99
addikt
-
Joe fiú
senior tag
válasz
Vakegérke #36984 üzenetére
Ez a verzió nem tetszik, amióta van netem, kb. 8 éve, firefoxot használok és az eddig kártyáimmal soha nem volt ilyen bajom vele, hozzáteszem ez a kártya is volt nálam eredetileg... ami érdekes, hogy a windows driverral szintén nincsen probléma, csak a legújabb catalysttal szenved.
-
-
kmisi99
addikt
válasz
Vakegérke #36735 üzenetére
Nem említettem meg. De szerintem nem hiszem, hogy bele megy, hisz kijelentette a vásárlás előtt, hogy amint postára kerül onnan vége a garanciának de persze gondosan becsomagolom. Szóval én tudatosan vettem úgy, hogy tudtam ő semmilyen felelősséget nem vállal rá.
De megpróbálom finoman felhozni neki. De ha csak már abba benne van, hogy azt a 2-3000 ret a javítás felét állja akkor már az is tökéletes mint egy 20 000ft os tárgy ami mindre jó csak videokártyának nem.
-
kmisi99
addikt
válasz
Vakegérke #36733 üzenetére
Hát írtam neki. Elsőnek arra gyanakodott, hogy megfőtt a gpu mert szabályozgattam a ventillátort mert rohadt hangos volt az alap vezérlést de én úgy állítottam be, hogy 70C nál följebb ne menjen a hőmérséklet. Bár ki tudja lehet összeadtak a programok aztán hagyták megsülni de nem hiszem, hogy ez lehetséges.
-
tajcsi
őstag
-
Anaren91
senior tag
válasz
Vakegérke #36403 üzenetére
Na igen úgy más
Én teljesen meg vagyok elégedve ezzel a kártyával elég jól tuningolható, halk, és annak ellenére h mennyire zsúfolt a házam még a hőmérséklete is teljesen tűrhető. Nem értem miért nem használja már ezt a hűtést a Powercolor... Az összes 7870 amit most látok a pc tól 1 ventis hűtést kapott...
Pedig ez sokkal jobb azoknál...
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Vakegérke #36369 üzenetére
Nekem ahány Vidiám volt mind csak fűtött. Pont tegnap este dobtam ki a gépből az egyik Vidia karit mivel netezés alatt úgy felmelegedett hogy becsíkozódott a kép. Kiveszem ekkor látom hogy úgy elvan deformálódva mint annak a rendje és még a Chip-is kettérepedt a hajlás következtében.
-
válasz
Vakegérke #36078 üzenetére
köszönöm, ezeknek még utána nézek.
ez a slim drivers mit csinál pontosan? nem a legutóbbi VGA drivert szedi le, hanem a "legjobbat"? mi alapján?
tajcsi - én elhiszem, de logikusan nem tudok másra gondolni, persze annyira nem is értek hozzá műszaki oldalról - de ha a boot alatt jó a kép, szóval fut a boot képernyő, feliratokkal, ami kell, jó felbontásban, reccenés nélkül, de mikor a win elindul, már három win emblémát tesz ki, az nem tudom, hogy lehetne hardveres hiba. bár komolyan, már azon se lepődnék meg.
-
válasz
Vakegérke #36068 üzenetére
köszönöm! kipróbáltam, sajnos ugyanaz a hiba. pedig valóban csak a driverrel lehet valami, mert ahogy írtam, bootig tökéletes a kép, de a win ablakocska már három példányban jelenik meg.
nv control panel beállításait elég szegényesnek találom, 1024*768/60Hz a minimum, amit enged, 32bites színmélység mellett, bár nem tudom, ez számít-e.
akkor ennyi, próbálgassak korábbi drivereket? a franc esne bele, hogy ezt képtelenek normálisan megoldani SOHA nem volt olyan, hogy egy tévét rádugtam a videokártyára, és működött volna. vagy fekete fehér volt, vagy nem volt kép, most ezzel a Grundiggal a háromszoros desktop... hihetetlen.
-
spista222
addikt
-
1 among many
tag
válasz
Vakegérke #35620 üzenetére
Köszönöm, hogy segíteni próbálsz, de a válaszod alapján szerintem nem egészen értetted meg, mi a problémám. Nem képfájlokat kell elforgatnom sokat, erre lehetne írni egy scriptet is.
Nekem magának a kijelzőnek a képét kell elforgatnom a driver-ben, mielőtt a monitort is fizikailag elfordítom 90 fokkal egy erre alkalmas állványon.
Alább látható mindkét mód egyszerre. Nekem ezeket kell váltogatni egy kijelzőn.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nincs kill switch az NVIDIA chipekben
- Battlefield 6
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Google Pixel topik
- BestBuy topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Könyvajánló
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI A320M R3 4100 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T7 NBASE 600W
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest