- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- iPhone topik
- Kifelé is csukható a Z Flip7?
- One mobilszolgáltatások
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mache
csendes tag
válasz
Rivaul #29471 üzenetére
Nah, az iccaka nem hagytam nyugodni a témát.
MSI Afterburn 3-mal maxra állítottam a GPU-t (625@750) meg a RAM-ot is (666@870).
Közben a DXVA Check-kel megnéztem, mit tud hardveresen a kártya...
...hát, 1600x1200-at nem igazán.A jóöreg csöves monitort (HP 23") felküldtem full HD-ra, máris akadásmentes lett a Tanki online.
Kérdés:
Mi történik, ha egy PCIe 2.0-ás (a teszt szerint 2.1-est) PCIe 1.0a (teszt szerint 1.1) foglalatba teszek?
Lassabb lesz a megjelenítés?Köszi
-
Silentfrog
veterán
válasz
Rivaul #29483 üzenetére
Attól függ,hogy melyik kimenetbe dugod a monitort.
Ha nem akarod csak az APU-t használni akkor érdemes kivenni a vga-t mert ha benne hagyod akkor ugyan ugy fogyaszt és a venti is teljes fordulaton fog menni.Én úgy szoktam,hogy ha nincs normális játék akkor kiveszem a Hd 7770 -et.
(#29484) Buci21 .: Így van Hd7xxx szériával nem megy a dual mód
-
-
mache
csendes tag
válasz
Rivaul #29468 üzenetére
Pontokba szedem.
1. Opr-drv: persze. Több gépben is ezt csinálja.
2. Mire ajánlják ezt a kártyát, NEM találtam infót. Az, hogy kb. ugyanazt tudja, mint az alaplapi i965 Q43/Q45-öse, az váratlan meglepetés volt számomra.
Sajna NEM néztem meg a HW-ét, mielőtt megvettem, mivel a 6xxx Radeon HD-król eleve jókat olvastam, ráadásul még azt is fellelni véltem, hogy ugyanaz a vas, mint a 7450-es. A 2 éves laptopomban a 6550 (5550) brutáljó. Ez meg sem közelíti?? Shaderek, bandwith, ROP-ok tekintetében úgy látom, eléggé elmarad.
3. Nem lehet memóriacsatornákat (+64) felszabadítani? Shadereket, ROP-okat bekapcsolni?
Köszi
-
Vakegérke
félisten
válasz
Rivaul #29429 üzenetére
Már ez is hűtő?
Erre felcsavaroztam volna 4 centis(eke)t.Zsolesz1885: Van megoldás.
-
Buci21
addikt
válasz
Rivaul #29333 üzenetére
mert eléggé rendben van a VGA-m, nem akarom elkúrni. Am x-boxon nem kell pároztatni sokat a kontrollerrel, bekapcs, bekapcs, megnyomod a 2 rádió-gombot és összetalál
kép:
[link]
[link]leszedtem az aljáról már a CPU-kat, azokat próbálom eladni, maradt a nagy alu tömb 4db 12mm-es hőcsővel és 1,2kg-os össztömeggel
Ha kell, van belőle plusz 1 db -
Buci21
addikt
válasz
Rivaul #29267 üzenetére
vagy a chip vált le, ezeknél az a jellemzőbb. Ha már más nem maradt, pattintsd be a sütőbe, az öreg harcosnak már mindegy
iFixit tutorial hozzá -
Blitz23
tag
válasz
Rivaul #29245 üzenetére
Szia!
Természetesen 25-50-el mentem fölfelé és utána 10-15 percet furmarkoztam.Elsőnek a core-t növeltem aztán a memóriát.1000-nél már csak 10-15-el.Ezért tudtam meg,hogy a limit 1050/1460 durván.
Viszont tudnál valami megoldást mondani vagy hagyjam abba?Nem szeretném tovább húzni csak a szokásost elérni.(1050/1460)
Köszi! -
-
TommyNagz
senior tag
válasz
Rivaul #29082 üzenetére
Köszönöm a tippeket uraim
4870 van az elsődleges gépemben, lehet, hogy inkább abba veszek egy újat, az említett szörnyeteget meg megkapja a C2D-s masina
Jut szembe, i3 2100, H61-es chipkészletű alaplap, 8GB DDR3 memória. PCI-E 2.0 szabványú a slot, milyen kártya lenne szerintetek a 4870 méltó utódja?
Köszönöm a válaszokat!
-
joysefke
veterán
-
Szpisti
addikt
válasz
Rivaul #29013 üzenetére
Nem megy fel. Eddig ha játszottam, 70fokon volt max, 40-41%-os ventivel (referencia hűtés) most még 50fok környékén van...
A GTA4-et raktam fel legutoljára, azzal szarakodtam a különböző Visual C++ -okkal... Azt hittem, hogy csak a GTA-val van ez a gond, de miután feladtam, észrevettem, hogy minden játék elkezdett szaggatni....
Ami érdekes, hogy a Kombustor nem szaggat, sem OpenGL, sem DirectX9,10,11 módban sem... -
Buci21
addikt
-
Vegitaa
senior tag
válasz
Rivaul #28861 üzenetére
Ok, igazából azt szeretném, hogy a Voodoo-knak legyen értelme. Ha valami nagyon bika kártyát tennék bele, akkor elvesztik a szerepüket...
De az is értelmetlen lenne (mint ahogy egyébként valaki már javasolta...), ha a két Voodoo2 mellé rakjak főkártyának egy Voodoo3-at, mondván abban már van 2D-s vezérlés...Tehát összegezve, hogy legyen értelme az egésznek, azt mondod max 64Mb, de hogy Gef., vagy Radeon az végülis mindegy.
-
Vegitaa
senior tag
válasz
Rivaul #28856 üzenetére
Köszi. Arról van szó, hogy egy retro P2-es gépet építek, amibe két Voodoo2 fog menni SLI-ben összekötve. De ugye kellene egy "normal" AGP-s VGA kari is.
Na és erre nincs ötletem, mert valami olyat szeretnék ami korhű, de abban az időben és kategóriában a legjobb.Leginkább Trio3D-kre gondoltam, vagy valami hasonlóra. Ha jól emlékszem, akkor olyan 32-64Mb-osok voltak akkor...
-
sesomaru1989
aktív tag
válasz
Rivaul #28771 üzenetére
Köszi a segítséget.
Hogy mi kerül ennyibe, nos FULL Hd-ban játszani jó dolog, viszont ettől igent csak melege lehet a kártyának. Nos ez a qudro full hd-és jétékoknál is 60 fok. 3d Markal is teszteltem, sima mezei gyári hűtővel, sem volt több mint 60 fok.
A másik az alacsony fogyasztás, ami megint csak fontos dolog sztem. Ott van a 3 digitális kimenet, amire köthetsz akár 3 monitort is , ha éppen tervezői programot használsz. És gond nélkül működik.Én csak ajánlani tudom, és manapság nem is egy drága dolog. Én egész olcsón árulom
-
sesomaru1989
aktív tag
válasz
Rivaul #28769 üzenetére
Remek...
Buta kérdésnek tűnhet, de ezt az Nvidia vezérlőben vagy windows alatt kéne próbálgatni...Quadro-ról annyit h nem volna rrossz megszabadulni tőle, jó kártya full hd-ban fut minden játék film stb... nagyon jó nagyon szép, tervezgetni is nagyon szuper, csak már nekem feleslegessé vált..., mostanában pedig mindenki elad és senki sem vesz...
-
Cont1nental
csendes tag
válasz
Rivaul #28700 üzenetére
Sziasztok! Valaki tudna nekem dobni egy megbízható linket ahonnan lelehet tölteni az MSI Afterburnert, vagy a Riva tunert vagy valami más megbízható programot mert én nagyon nem találok normálisat pedig kugliztam eleget:S Vagy mi az a progi a Catalyston kívűl amivel ilyeneket lehet csinálni?! Videókártya tulajdonságokat akarok állítani pl: órajel emelés, csökkentés, ventillátor fordulatszám növelése meg egyebek!
-
Karesz2300
csendes tag
válasz
Rivaul #28700 üzenetére
Még gtx680-ason is elgondolkodtam egy 4gb-os vagy 2gbos is már jó árban volna és inkább tennék hozzá mint később cserélni keljen, de nem tudom megéri-e a + költséget a 4gb-os verzió.
Prociból is egy 8magos amd-t tervezek 8350-est illetve már úgy akarom össze rakni a gépet hogy alkalmas legyen később a dupla gpu-s rendszer kialakítására.
Köszönöm a hozzászólásokat mindenkinek.
-
M107
addikt
válasz
Rivaul #27196 üzenetére
BomiBoogie :
Rivaul:Nem szándékozom lecserélni a monitoromat, egy jó darabig kb addig amíg be nem döglik.
A felbontást meg azért írtam mert valahol olvastam, hogy nem nagy felbontás esetén felesleges erős kártyát venni a HD7770 és a HD7850 közti különbségre gondoltam.3 évig a kis HD7770 is elég lenne mint az elődje a HD5670-es.
Akkor bezavarhat procim is FM1 Athon 3400+ 2.7 GHZ (apu-s), mondjuk az nem használom tartaléknak jó az... (mármint az APU-t nem használom a prociban)
Hogy miért vettem ilyet ? Nem sokat játszom, de a nagy nevek érdekelnek azért, és legalább fusson el, közép felbontással ...jó tudom nem egy nagy erős proci, de attól még jó szerintem....
Még ilyen kis felbontás esetén is mint a 1280X1024 ? 12GB Hyper X rammal is ? (2 db 4GB Dual és 2 DB 2GB Dual mindegyik Hyper X egyforma ram) ?
-
M107
addikt
válasz
Rivaul #27117 üzenetére
Bishoop
Először is köszönöm mindenkinek a segítséget, CRT 19" Philipsem van 1280X1024 85 Hz ebben is játszom.
UI: Akkor felejtsem el a HD7770 kártyát egyenlőre ne szándékozok új monitort venni, valamivel azért jobb lehet a játék a HD7770 mint HD5670-en nem ?
1280X1024 mellé nem kell olyan erős videokártya csak ez a HD5670 3 éves amúgy semmi baja, a resi6 mellé is jobb lenne a HD7770 kártya ? -
Bishoop
tag
válasz
Rivaul #27127 üzenetére
Csoda történt !
Elmentettem az GPU-Z a VGA BIOS-t, megnyitottam RBE-ral, és felajánlotta hogy kijavítja a RIVATUNER beállításait, hogy működjön a videokártyámmal. Erre a RIVATUNER-ben megjelent a low level system tweaks amivel elég szépen lehet látszólag húzni a kártyát. Most akkor kikapcsolom az ATI Overdrive-ot, és ezzel húzom feljebb az órajeleket, ez a módszer ugye hatásos/biztonságos? Ha húzás közbeni fagyi van akkor elvileg visszaveszi alapra az órajeleket nem? -
d3lete
aktív tag
válasz
Rivaul #27094 üzenetére
Jól mondod érzékenyebb a mostani vga-k előirás szerint nem olmos tehát olommentes óngolyókat használnak környezet védelmi okokból, ami arról híres hogy olvadáspontja magasabb és szilárdabb így nyilván törékeny. Hirtelen hőingadozásra elpattanhatnak a golyócskák a nyáktól. ezért csíkoz vagy szemetel egy kép vagy elsem indul a kártya.
Ellenben az ólmos golyókkal amik lágyabbak és olvadáspontjuk alacsonyabb. mondjuk 300-350fok körül.
A gáz az akkor van ha túlhúzod és a kis csíkszélesség miatt összeég belül vagy több voltot adsz neki a megengedettnél. Vagy rossz táp esetén feszültségingadozásnál.ui: Azért nem reballozunk kétszer mert elgyengül a nyák és nem bírja. A tappancsok elválnak a laptól,
ami javíthatatlan kár.A hajszárítás annyira jó hogy meglágyítsuk az ón-t és azt a pár század ezred milimétert összenyomjuk ahol
megrepedt. És megerőltető játék után nem egyből gép leállítása van "meg nem kapsz 220-at" falból kihúzás, akkor ez mind elkerülhető. Várjatok amíg visszahűl legalább 10 percet vagy 20. -
callmeakos
veterán
-
raczger
őstag
válasz
Rivaul #27006 üzenetére
Kicsit akkor elkezdem a chrome-ot használni, mert egy órán belül azért előjön, remélem tényleg csak az ff hibája, akkor van remény, hogy elkerüljem a gariztatást
Dominó85: Köszönöm, esetleg neked, vagy másnak van ötlete, melyik drivert tegyem fel?
Szerk: Ami még fura, hogy néha fekete néha világos kék színben jönnek elő ezek a kockák, téglalapok (téglásodik a kép
).
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Rivaul #26924 üzenetére
Leginkább a 7850/70-es topikot ajánlom, ott jó a társaság és sok a bencselés, lehet tuningtapasztalatokat is megosztani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Motoros topic
- BestBuy ruhás topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Hobby rádiós topik
- Linux kezdőknek
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i7-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest