- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alister71
nagyúr
válasz
MK VII #61603 üzenetére
Azt, hogy neked mi a hülyeség, szerintem tartsd meg magadban. Ha már a reakciódat sikerült. Ez kb. ugyan az a szint, mint a problémád a win10-el.
Az, hogy egy szoftver még a rendszer gyökeréből is kigyomlálja a drivert nem minden esetben jó. Pláne ha ugyan azon gyártó hardverét használja utána. -
válasz
MK VII #61556 üzenetére
Szia!
Én nem tudom hol olvastad, hogy szidom én csak leírtam, hogy mi a problémám most ezzel. Először azt hittem, hogy a 260x a ludas, de azt lecseréltem és továbbra is fennáll a dolog. Előtte a 650TI-vel semi gond nem volt, a TV azóta se let piszkálva, szóval a driver volt a gyanús. De ma este leszedem-felteszem megint az általad írt verziókat hátha segít
Köszi!
-
elfelejtette
veterán
válasz
MK VII #61539 üzenetére
Már rég nem panaszkodnak a modik, ha több hsz-t írsz egymás után, főleg ha PH!... a rangod. Egyébként is direkt be lett téve a részletes keresőbe, hogy "Szűrés megválaszolt felhasználó szerint", csak ha egy hsz-ben válaszolsz többtagnak, akkor ez pont nem fog működni...
-
-
Shagar
csendes tag
válasz
MK VII #61215 üzenetére
ezt még nem de mindjárt leszedem és ki is próbálom
(#61214) modern: remélem nem nem áll szándékomban lecserélni mert nekem elég arra a pár játékra amit használok
kipróbáltam amíg el nem indítok egy játékot jól működik a ventilátor szabályzás jó felvittem a fordulatot jobban pörgött lejjebb vittem lelassult de ahogy elindult a játék megállt a venti
-
-
távcsőves
senior tag
válasz
MK VII #60913 üzenetére
Igen, 6pin kiegészítő csatlakozó az említett Seasonic tápon is van. De előfordulhat olyan vga amin 6+2 vagy 2* 6 pin kell. Van egy keretem ebbe sajnos most nem fér bele minden ami legjobban megérné vagy legjobban szeretném. Trükköznöm kellet, így tudtam sporolni pénzt. Hogy összességében kecske is jól lakjon káposzta is megmaradjon.
-
távcsőves
senior tag
válasz
MK VII #60911 üzenetére
Teljesen igazad van, amiért én is 650W-os tápot vetem mégis, az ez:
1. a kábelek (nem kell 6 vagy 8 pin átalakítóval szórakozni adott esetben)
2. sajnos a nagyon csendes tápok viszonylag drágák. Ez a még elfogadható Xigmatek táp esetemben lényegesen olcsóbb volt. ( Új vétel 15 ezer kmf) Mivel lófing a proci és a vga terhelése nagyon csendes. A hatásfok nem gold, de csend van.
3. Seasonic tápom volt előtte 380W-os, bármit kiszolgált és csendes volt, de már 7 éves múlt. Most viszont nem tudom megvenni újonnan ezt a típust sajnos. Pedig szeretném, és akinek van rá keret ezt a márkát keresse is. Ajánlom!
Mégegyszer, igazad van
, legtöbb géphez minőségi 400w-os táp untig elég. De van, hogy valami miatt mégis jobb választás adott esetben a nagyobb. Nekem kell a csend és nagyon rövid a keret.
És igen, ha eladnám a gépből az I7-et és visszaváltanék I3-ra valamint RX460 / 1050TI vga-ra szánom rá magam (Ezekre egyébként nagy esély van, mert nagyon lecsökkent a játék idő.) akkor újrakondiztatnám a Seasonic tápom és menne is vissza a konfiba. (Proci és táp és jelenlegi vga meg az apróra)
-
turbokappa
senior tag
-
asus1
aktív tag
válasz
MK VII #60699 üzenetére
Nem. Az nvidia kartyai mindig is dragabbak voltak (nezzuk most a hasznalt piacot) r9 290 van mar 50ezer Ft korul, míg egy gtx 970 65ezer korul mozog. Igen a 970 ujabb es valamivel gyorsabb is, de nem 15ezres felarral. Ezért én szerintem jobb vétel egy 290. De nem akarok vitat, ez csak az én személyes véleményem.
-
trancemusic
senior tag
válasz
MK VII #60513 üzenetére
Na neee!
Amúgy tényleg nem fogja meg a x8.Itt az alkalom srácok tesztelni.
Pcie átállítjátok biosban gen 2-re,mintha x8 lenne 3.0-án.
Nnna: a 770-et 3-5%-ban lassította le a busz,ami meglepett,ez game és 3dmark alatt is kijött.Ehhez erős cpu is kell,ami szolgáltat elég adatot.
Ezek szerint kb. Gtx 670 körüli erősségű vga-nak elég úgymond a pcie 2.0 x16.Erősebbet már visszafoghat.
Természetesen ez is game beállítás,felbontás, cpu órajeltől is függő dolog.
Crysis 3, Metro LL, 3dmark03, 11 alatt jött ez ki.
Cpu alapon ment,turbo all core-val. 3,8 ghz.
Ezért (is) nem éri be az fx húzva se az intelt,mert a busz is lekorlátozza.
Hiába van 6ghz fölé rántva, ln2-vel hűtve.Ph toplistát böngészitek,cpu limites tesztben (3dmark2001, 05, 06 ) sehol nincs az amd sajnos.
-
SP4C3
veterán
válasz
MK VII #60499 üzenetére
Akkor mennnie kell, van más pcie slotokban?
"1 x PCI Express x16 slot, running at x16 (PCIEX16)
* For optimum performance, if only one PCI Express graphics card is to be installed, be sure to install it in the PCIEX16 slot.1 x PCI Express x16 slot, running at x8 (PCIEX8)
* The PCIEX8 slot shares bandwidth with the PCIEX16 slot. When the PCIEX8 slot is populated, the PCIEX16 slot will operate at up to x8 mode.
(The PCIEX16 and PCIEX8 slots conform to PCI Express 3.0 standard.)3 x PCI Express x1 slots
(The PCI Express x1 slots conform to PCI Express 2.0 standard.)"Bios frissítés jó ötlet, de azt okosan.
-
SirKero
őstag
válasz
MK VII #60282 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Csak azért furmarkoztam mert szerettem volna ellenőrizni,hogy rendben van-e vele minden mert ha hibázik akkor még most jöjjön elő a három próba nap alatt.
Játékra nem is lesz használva a nappaliban van az asszony használja + filmeket nézünk rajta. Most is Ő babrálja és alatta az Aidával monitoroztatom. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
MK VII #60082 üzenetére
Szerintem nem kell ezen ennyit drámázni.
A linkelt benchmark elég sok játékon végig ment. DX12-ben az RX 470 4GB és a GTX 1060 3GB szépen haladnak fej-fej mellett (van ahol kijön némi különbség, Warhammerben a GTX 1060 3GB húz el, Tomb Raiderben meg az RX 470 jön ki győztesen).
Ahol viszont látványos a különbség az a DX11. Ebben mindenhol tetemes előnye van a GTX 1060 3GB-nak, átlagosan 15-20%, ami nem kevés, főleg azt nézve, hogy árban azonosak (kb 70k).
De én is ódzkodom a 3GB-tól. Főleg, hogy a jövőben egyre több DX12-es cím jön, ahol az RX 470 szépen felzárkózik a GTX 1060 mellé, de itt idővel limitálni fog a 3GB RAM.
Mindössze a látványos DX11-beli különbség az ami a GTX 1060 3GB mellett szól.
-
speedydb23
senior tag
válasz
MK VII #60061 üzenetére
Idéznélek:
"Egyáltalán nem jobb vétel.."
RX470-ről volt szó, nem a 6GB-os 1060-al lett összehasonlítva!
Szóval egyáltalán nem állja meg a helyét a válaszod, mert a kiindulás az RX470-nél jobb vétel-e volt a kérdés!
3GB VRAM 1080p-re kevés lenne? Azért ezt jobban körbejárnám, mert erős túlzásnak érzem...
-
speedydb23
senior tag
válasz
MK VII #60058 üzenetére
Techpowerup általában jó teszteket csinál...
Náluk nem így fest mint amit Te mondasz:
GTX1060 Gaming X 3GB review -
Haradim
csendes tag
válasz
MK VII #60024 üzenetére
wow... álmomban nem gondoltam volna, hogy a processzor hője lenne a gond
hobbiból streamelek (league of legends-et), háttérben sok program fut és a proci/memória rendesen le van terhelve alkalom adtán, akkor sose adja meg magát, csak gamelés közben (olyan gameknél amiket nem streamelek)
(#60027) Csupingo: sajna nem tudok csak úgy leakasztani egy ilyen kaliberű tápot csak tesztelés szempontjából
-
HollyBoni
veterán
válasz
MK VII #59936 üzenetére
Persze procitól is függ de 250W TDP-hez inkább 650-est vennék, ha számít milyen hangos.
Tudom 450-es tápból is van halk, de sokkal jobban leterheled. Hajtottam 250 TDP kártyát 450-es minőségi táppal, de néha youtube videónál is elkezdett picit felpörögni a venti. Játéknál pedig...
Akármilyen drága meg minőségi ventiről van szó, 2000-es fordulaton semmi nem halk.
-
kicsako
őstag
válasz
MK VII #59876 üzenetére
Ezaz hogy ott vettem masfel eve egy sapphire r9 280ast. Es mostanaban erdekes dolgokat produkal de sehol sem talalom a papirjait. Most felneztem az oldalukra es ott van feltuntetve ez. Majd irok nekik holnap egy emailt aztan kiderul, de jo lenne tisztaban lenni azzal, hogy akkor ez most jogilag engedelyezett vagy sem.
-
speedydb23
senior tag
válasz
MK VII #59796 üzenetére
Értem amit mondani akarsz, csak általában én az ár/érték arányt szoktam elsőnek megvizsgálni, és az RX460 nem feltétlen a legjobb ha a használtpiacot is beleveszem a kalapba.
Őszintén megmondom nekem eddig nem volt negatív tapasztalatom használt kártyával, de persze ez nem jelenti azt, hogy a későbbiekben ne pont nálam haljon be egy 30-35ezer ft-os példány, ami valóban nem lenne a legjobb érzés.
Mérlegelni fogom az új kártyákat is, mert egyértelműen az az igazi, ha 2-3 év garancia van egy kártyára és nem kell azon agyalnom, hogy mikor nem fog képet adni a gépem.
Szóval köszönöm az építő jellegű hozzászólást, fontolóra veszem a tanácsaidat.
-
speedydb23
senior tag
válasz
MK VII #59789 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
Viszont az RX460-at néztem tesztekben, nekem úgy tűnt, hogy a HD7850/R7 370-nél kb 8%-al erősebb, amiből arra következtetek, hogy a 7870-nel maximum partiban lehet csak.
Egy picit feljebb tornászva a limitemet, egy HD7950 mennyire lenne jó választás?
-
Csupingo
veterán
válasz
MK VII #59753 üzenetére
Nem voltam bent biztos, mert én ezt olvastam: 1600x1200 is the maximum supported resolution for UXVGA , bár találtam ilyet is most: DE-15 The same VGA cable can be used with a variety of supported VGA resolutions, ranging from 640×350px @70 Hz (24 MHz of signal bandwidth) to 1280×1024px (SXGA) @85 Hz (160 MHz) and up to 2048×1536px (QXGA) @85 Hz (388 MHz).
-
taybor28
csendes tag
válasz
MK VII #59692 üzenetére
Igen lefuttattam, de semmi eredménye nem volt. Viszont jobban utánanéztem a dolgoknak és letöltöttem egy Process Explorer nevű progit, ami hasonló a windows task managerhez, viszont több dolgot mutat. Itt sorba rendeztem az alkalmazásokat és volt egy kiugró sor, ami brutál mennyiségű adattal dolgozott és amikor kilőttem egyből elhalkult a gép és visszaállt 300Mhz 0%-ra a VGA. Sajnos a nevét nem írtam fel (én hülye), valami exe, de ha legközelebb elindul megint, akkor utánanézek, hogy lehet kiirtani, mert eddig semmi nem találta meg. Annak viszont örülök, hogy valószínűleg nem hardverhiba okozta a problémát.
-
SP4C3
veterán
válasz
MK VII #59548 üzenetére
De, gyorsabban hűl le, mivel a venti fúj rá, több levegőt fúj át a bordákon, mintha megállna és úgy adná szépen fokozatosan a felgyűlemlett energiát a levegőnek. Hiába hagyod bekapcsolva, üresjáratban visszaveszi az órajeleket-ezzel a fogyasztást és a hőtermelést is.
A hosszú életű vga titka, hogy nem szabad túlhevíteni és kész.
-
GamerLaci123
tag
válasz
MK VII #59488 üzenetére
Most jut eszembe hogy mivel a kártyám Gainward Golden ample és kapott egy egész baráti tuningot nem lehet az hogy rendesen kihaználja azt a 6 pines tápcsatit? Csak azért mert a tápomon nincs 6 pines csati így csak két molex-ből kapja az áramot. Nem az lehet neki kevés? Mert gondolom hogy ilyen mértékű tuninggal feszegeti a 6 pin határát (gyári órajeleken volt annyi adva neki.. akkor így?
) és lehet hogy az átalakító nem ad neki eleget. Igazam lehet?
-
Baggio04
aktív tag
válasz
MK VII #59463 üzenetére
Na így valahogy gondoltam én is, hogy értelmetlen mellé grafot venni, ha már ezt a harmat procit használja, akkor elégedjen meg a benne lévő integrálttal. De eléggé hajthatatlan a témában. Lehet, hogy majd ha megveszi aztán lesz, hogy milyen szar meg fos a kártya, holott annak nincs gondja, csak a proci gyenge...
Állítólag wot-ozni akar majd vele. -
mcs
veterán
válasz
MK VII #59404 üzenetére
Jó látni, hogy nem csak szerintem kerülendő a 660.
Majdnem azonos áron van a 750 Ti-vel, holott a legtöbbre alig vagy már nincs is garancia, és a játékok egy részében is alig gyorsabb, holott a fogyasztása majdhogynem a duplája. Azt nem tudom, hogyan húzható a 660, de a 750 Ti nagyon szépen. -
gabesszor1
tag
válasz
MK VII #59259 üzenetére
Szia, bocs, hogy még nem tudtam válaszolni neked, észrevettem, csupán nekem most ott van kártya nélkül a gépem, és létfontosságú, hogy működjön a jövőhéttől, ezért nem tudnék várni egy új szériára, amúgy is csak egy olyan szintű kártya kell, amim volt, viszont halk, hogy ne őrüljön meg tőle a lakótársam, ha netán játszok egyet este.
-
quailstorm
félisten
válasz
MK VII #58961 üzenetére
Nyári pihenés helyett két hete ezzel szopok, voltam már mindenhol, amit eddig életemben tanultam teszteltem, eredmény nem lett.
Bótban meg 4500-as szervizóradíjat mondogattak még kétszer ennyiért már egy mocskosul túlárazott LGA775 lapot is szerzek akár procival.RAM VGA csak túlélte már a gyorsulást és lassulást, meg a táp is. Procihűtő is. HDD miatt aggódok, gépház romhalmaz, lap meg mehet a kukába.
Ezen már fele polymer nem elkó és mindig vigyáztam rá, takarítottam, szó sincs kondihibáról. G41 már nem a P4 világa.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- Anime filmek és sorozatok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Autós topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Gaming notebook topik
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
- Apple iPhone 14 Pro Max (USA Model) / 256GB / Gyári függeteln / (CSAK E-SIM) / 12 Hó garancia
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest