- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
quailstorm
félisten
válasz
aszti93 #61198 üzenetére
Az jó jel, mert akkor a chip nem hibás. Meg kellene nézni a betápot (szélén a tápáramkört). Akygára rá se kösd mert csak leég minden. TT talán okés. 8800GT azért zabál rendesen.
(#61197) spedy1337: WD40. Tökéletesen oldja. 70%-os Alkohol is jó unokatesóm szerint, de a WD40 mindent visz. Megkövült 10 éves vackot 1 perc állás után letörlöd mint a krémet.
-
quailstorm
félisten
válasz
nepszter1 #61186 üzenetére
430 labdába se rúghat mellette, haveromnak van. 440 vagy 730@440 esetleg.
GTS450-ből az a jó ami nekem van. GDDR5 1GB. Ilyen DDR3 meg 512MB 2016-ban pénzkidobás.
(#61195) aszti93: plusz táp nélkül ad képet? Milyen tápod van? Szervizbe semmiképp se éri meg elvinni mert nincs értéke.
-
quailstorm
félisten
válasz
Fecus11 #61057 üzenetére
Mi pénz? 3-4 ezernél nem ér többet de lehet sokat mondtam. Kilóra van és atomgagyi.
Igen, van az az integrált aminél rosszabb az a Radeon, de megint kiemelném, hogy a HD2500 régi classic kula. Haswell óta lehet félkomolyan venni az Intelt. HD4000-nél már nem venném a Radeont. Meg nem csak sebesség van hanem kompatibilitás is...
-
quailstorm
félisten
válasz
Vardar #60884 üzenetére
Biztos van, fejből nem tudom, olyan 1-1,5GB-ot saccolok (akkorát láttam felső határnak eddig), de ezek az integrált retkek jó ha 512MB-ot ki tudnak használni olyan sávszél mellett. Ártani nem ártasz a 8GB-tal. Nekem csak HD4000 van Ivy i3 15W-os akármiben, ott sose néztem mennyi ramot eszik és 4GB-om van beforrasztva. Netezni wordozni, matlabozni lehet vele.
-
quailstorm
félisten
válasz
turbokappa #60879 üzenetére
Fentebb mutatta a GPU-z-t hogy próbálta. Legalábbis a szövegből és a 40% mellett 4500RPM-ből erre tudok következtetni. Meg már én is mondtam neki.
-
quailstorm
félisten
válasz
Dinter #60867 üzenetére
Nem tudom milyen kábele van a ventinek, nekem nVidiám van, az csak a +--t tartalmazza, a vezérlő a nyákon van. Amennyiben mégis életre kel az automata vezérlés, akkor okoz súlyos gondot a plusz leosztás.
Szóval amennyiben nem szabályozható ventit szeretnél, azt én egy nem szabályozható feszültségről oldanám meg, nem egy hibásan működő szabályozhatóról (magyarán Case FAN az alaplapon).
Mert ha menet közben elszáll az egész és megfőzöd, az vicces. Viccesebb mint egy rágányolt venti házventi slotba dugva. -
quailstorm
félisten
válasz
Lézerparaszt #60667 üzenetére
Win7 driverekkel se megy messzire. Beismerem nem igazodtam ki csak sokadjára azon a szaron. 8.1-re vagy az általam linkelt moddolt vagy semmi. Egészen véletlenül asztaliban van GMA4500-am tehát nem beszélek félre (még).
Értem, hogy azt se tudod, hogy a 4.6 kb semminek se a függősége, főleg nem drivernek, mert a 4.5 kiegészítése, ami benne van a rendszerben, és kapaszkodsz az utolsó szalmaszálba, de ez akkor is kevés.
Túl azon, hogy egy ennyire régi szarnak inkább .NET 3.5 kellhet, vagy még régebbi, mintsem egy olyan verzió ami nem is létezett még a megjelenésekor. Az viszont tényleg nem jön a 8.1-el előtelepítve.Oltáson kívül tudsz valamit?
-
quailstorm
félisten
válasz
Lézerparaszt #60647 üzenetére
Na ebből a hsz-ből két dolgot tudtam meg. Egyrészt helyes a névválasztásod. Másrészt tudatlan vagy.
Gondosan összeválogatott... muhahaha. Inkább odaokádott, elfelejtett, földdel elfedett. Sose szokták frissíteni a drivereket alaplapgyártó vagy laptopgyártó oldalán akkor se ha a chipsetgyártónak van újabb..NET 4.5 ALAPBÓL BENNE VAN A WIN8-BAN, BÁRMELYIKBEN, BÁRMILYEN FRISSÍTÉSSEL. ÉRTEM? Arra épül szerencsétlen fostaliga. Gyengébbeknek itt a lista.
XP drivert meg hogy rakjon fel 8.1-re úgy mégis?
Ja és köszönöm, hogy háromszor írtad. Megértettem hogy végtelenül buta és arrogáns vagy. Lehetőség szerint ne folytasd, ne kelljen modkerbe rohangálni.
-
quailstorm
félisten
válasz
Fr@nkieWilde #60636 üzenetére
Lézerparaszt hozzászólását nem értem. Linkelt XP-hez drivert meg .NET-et ami benne van a rendszerben
.NET 4 van a 8.1-ben alapból. Jó esetben frissül is 4.6-ra. .NET 3.5 vagy .NET2 nincs, de ha kellett neki akkor nem csak hiányolta nálam, hanem ott volt a gomb hogy fel is rakja.
Másik, ahhoz a vénséghez driver nem lesz. Ezt rakd fel: [link]
-
quailstorm
félisten
válasz
AngerFîsT #60528 üzenetére
Gagyi panel.
Másik monitort néztél már?Abba az alaplapba meg pattints egy Xeon L5408-at Aliexpressről (10$). Pentium D nagyon gáz.
Win10-nek jónak kell lennie, profilomon olvashatod a gépem. G41 és Win10-ről írok/játszok.
4GB RAM-hoz 64-bit dukál (persze csak új procival, D még nem szereti a 64-bitet, nem gyors). -
quailstorm
félisten
válasz
Ladanielx #60496 üzenetére
PSU calculator elavult. Az a gép egy 400-assal is elvolna. Más lehetőséged nincs mint alkatrészt cserélni, hogy kölcsön vagy kifizetett, az már téged érint. Netezéssel nem lehet kideríteni az okát.
Egyszerűbben: szerezz egy másik, lehetőleg nem túl régi és legalább 400-as nagyon minőség, vagy 450-es közepesen fos vagy annál jobb tápot.
-
quailstorm
félisten
válasz
Ladanielx #60493 üzenetére
Olyan, mintha benyomnád a reset gombot?
Tápellátás az első ilyenkor. Nyáron szoptam meg, és alaplapot cseréltem először... Nem hittem el hogy a drága XFX, de igen, rossz.
Ne feledd, ha egy hardver fosch, akkor vagy nem indul, artifactos csíkos a kép, vagy van nyoma. Kékhalál, esemény rögzítve. Amikor csak elmegy az áram, az bizony táp. Főleg ha terhelésre.
-
quailstorm
félisten
Lehet, hogy van olyan leírás ami már nem úgy vagy nem megy:
[link] [link] [link] [link]Nekem nem volt SLI-m, azt tudom hogy a GTA IV kiegek profilja helytelen volt, és át kellett állítani hogy használja rendesen. Unokatesómé volt a GT650m SLI, de rájöttünk hogy senki nem támogatja.
Ja és gyenge a kártyád, egy modern nV VGA-t csak visszahúzna, meg más architektúra. Amúgy sokszor a physix is CPU-n fut, pl Kecskeszimulátor, ott is configolni kell...
-
quailstorm
félisten
Olyan régi és gyenge kártya csak lassítana, ha működne dedikált physx-re...
Az SLI-t illetően, az még asszem elég régi driver DX10-re, hogy nVinspectorral lehessen b@aszakodni. nV azt nem szerette és gyönyörűen tiltotta még 2015 nyarán asszem. GT650m dual SLI-hez volt szerencsém, és másik játékok SLI profilját kapcsoltuk hozzá az aktuálishoz. Instabil tud lenni meg sok macera.
-
quailstorm
félisten
Annyit tennék hozzá, hogy akkor lehet gond ha PCI-E 50w-nál többet akarna felvenni. Lásd RX480.
-
quailstorm
félisten
-
quailstorm
félisten
válasz
zeusz55 #60193 üzenetére
NFS 2--> [link] patchet kikeresed
Motocross madness szarabb ügy. Túlcímez, sok a RAM-od. Solutiont kikeresed. 2GB RAM és 512MB VRAM-nál még jól ment Vistán, 7-en.
Ha jól olvastam az a beállítás nem azt jelenti hogy a rendszer nem használja majd a többi RAMot. -
quailstorm
félisten
válasz
MK VII #58961 üzenetére
Nyári pihenés helyett két hete ezzel szopok, voltam már mindenhol, amit eddig életemben tanultam teszteltem, eredmény nem lett.
Bótban meg 4500-as szervizóradíjat mondogattak még kétszer ennyiért már egy mocskosul túlárazott LGA775 lapot is szerzek akár procival.RAM VGA csak túlélte már a gyorsulást és lassulást, meg a táp is. Procihűtő is. HDD miatt aggódok, gépház romhalmaz, lap meg mehet a kukába.
Ezen már fele polymer nem elkó és mindig vigyáztam rá, takarítottam, szó sincs kondihibáról. G41 már nem a P4 világa.
-
quailstorm
félisten
válasz
Csupingo #58959 üzenetére
most törtem darabokra az egészet 2 órája
VGA tuti jó mert bevittem suliba ugye...
kábeleket cseréltem, az nem
meg kell látnom mi maradt a vinyókból és szerintem új alaplap proci ram kombó...ja meg gépház
vírus ki van zárva, mindenen csinálja, Windows, Linux, már memtesten is rebootolt
-
quailstorm
félisten
ha nem kap elég tápfeszt 6PIN-en a VGA akkor mit csinál?
Windows kernel betöltés után fekete kép
egyszer bejött akkor meg akadtak a játékok főleg ha vettem fel
visszarakom az XFX-et, semmit se tudtam meg így, tököm kivan már az egésszel, legszívesebben vennék egy új gépet csak az sok lenne -
quailstorm
félisten
Elvittem suliba a videokártyát, 3 órás teszt OK... (Unigine Valley, heaven, FurMark felváltva)
most tápot cseréltem, ha ez elfogy akkor külső segítség kell
RAMot még kiszedem visszarakom
egy modullal az a baj hogy 2GB nagyon kevés egy emulátorhoz, vagy Chrome+A8, a hibát se tudom előidézni -
quailstorm
félisten
Most futtattam egy Unigine Valleyt mediumon 1600x1200-ban. 1168 pont lett. 17%-os alap venti fordulat mellett kúszott fel 68°C-ig. De ennyi terhelést egy áruházas BayTrail tabletre is tervezett játék vagy egy Android emulátor nem ró rá. Az megáll nagyon max 65°C-nál.
Ma is többször újraindult vagy lefagyott játék közben pedig. A többször az 8-at jelent.
Ha nem írta volna gyakran nV driver összeomlást mielőtt az egész OS megborult volna még csak nem is gondolnám, hogy táp.Én már semmit se értek. Hol videót veszek föl, hol egyszerűen egy ilyen rebootnál a Win8.1-re ütésnél azonnal rebootol megint.
Megpróbálom ma tesztelni, de gyanús hogy nem lesz 6PIN-es VGA.
-
quailstorm
félisten
Hello!
Régóta szopok és sokat, úgyhogy írok ide hátha alapon. Konfig az adatlapomon is olvasható. A GTS450-nel lenne bajom, legalábbis azt sejtem.Asphalt 8-cal játszok versenyszinten. Ez vagy egy Metros Windows8.1/10 appot jelent, vagy egy Virtualboxos Android emulátort. Két platformon nyomom ugyanis.
Elsősorban emulátor alatt kezdte el, hogy összeomlott az nVidia driver és helyreállt. Aztán elkezdett kifagyni az egész gép, numlock sem ment, és már a Metros, jóval kisebb terhelést okozó verzióban is fagyott. Egyszer még a hang is fennakadt. Ilyenkor nyilván reset, filesystem corruption stb. Az hogy veszem Mirillissel vagy sem, nem számított. Aztán elkezdett restartolni, mintha benyomnám a resetet. Most terhelés alatt felváltva fagy vagy resetel, beleértve a Sony Vegast is.
8.1-et használom napi szinten mert kisebb a gépigénye. 10-re ma mentem át. Délután 2x3 másodpercig futott az A8 a Május óta el nem indított 10-en, utána azonnal jött a reset (szóval kétszer próbáltam). 8.1-en azért pár kört tudok menni. Most éjjel viszont 10-en is tudtam menni.Próbáltam újabb Mirillist, régebbi nV drivert, most már W10-et is. Ráfogtam a dual monitor nyitva hagyott Chrome-ra, figyeltem az értékeket EVGA Precisionnel, rájöttem hogy kevés az 1GB VRAM az emulátorhoz. (bár az az elmúlt 1 évben is kevés volt akkor)
Futtattam floppyról VGA RAMtestet. Futtattam memtest86+-t. SFC-t és CHKDSK-t.Naplóban soha semmi érdemleges bejegyzés. Idegbaj tetőfokon, gépház eltört és megrogyott. PC tiszta, eddig hihettem a diódának, hűtésgondnak nem kellene lennie. Táp direkt le lett cserélve HKC-ről 2 éve. Haverom azt mondja lehet tápellátási gond, kondicsere megérné a próbát a VGA-n. Ami egy Gigabyte 810MHz-es OC verzió 1GB GDDR5 RAMmal.
bakker a fehér pöttyekről eddig azt hittem az előző tulaj műveHa van valakinek ötlete megköszönném. Azon kívül hogy kivágom az ablakon sok ötletem nincs, a próbálgatás igen drága. Ha veszek egy GTX750-et és akkor is rossz akkor idegbaj van. Keret nem nagyon van rá, a gép kell minden nap és nincs miben tesztelni a VGA-t itthon.
VGA-t használtan vettem sok éve, gépet rendszeresen takarítom. Alaplap újkora óta a tulajdonom de ment már vagy 1000 napot legalább életében. Csak az új 2TB-os HDD ment 600-at...
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest