- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Motorola G86 - majdnem Edge
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Tényleg helyettem elpakol ez a porszívó? - Roborock Saros Z70 teszt
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gabo9201
senior tag
válasz
gabo9201 #1700 üzenetére
PH-s teszt alapján a valóságban nincs ekkora fogyasztásbeli különbség a két kártya között, de terhelve itt is ~75W-al többet kért a GTX480 (ami szerintem nem elhanyagolható).
Ugyanezen teszt alapján teljesítményben még kevesebb a különbség a két kártya között.
Tehát továbbra is a 6950-et ajánlanám. -
Komplikato
veterán
válasz
gabo9201 #1633 üzenetére
Ha ezen RV740 lenne, minek rakták volna egy HD4870 nyákra és a többi? Már az én példányomat.
A másik meg. árultunk anno HD48xx kártyákat, és amin ilyesmi hűtés volt mint pár Asuson, azok egyike sem élte meg a harmadik hónapot a vevőknél ... szóval ezen nem ilyen HD48xx-hoz méltó hűtés van, hanem az az olcsó darab. Gondolj bele, ha 100%-on 5000-et kell pörögnie, mennyire gáz lehet. -
Dvai
csendes tag
-
kiralytom
aktív tag
-
Süni 1985 F
senior tag
válasz
gabo9201 #1394 üzenetére
Nem mászok bele nagyon elég csak a 2 drivert közti különbséget alapul venni...
ATI elég sok játékot nem támogat kellőképpen és a játék közbeni lagok hát engem ki idegeltek ...
ATI nagyon jó kártya lenne ha amit tud azt stabilan tudná de sajnos erre csak az NVIDIA képes igaz drágább de aki jót akar nem sajnálja rá a pénzt...
A teszt eredmények engem nem győztek meg ezért is vettem ATI-t tesztre és nem vált be próbáltam 4 félét is mindegyikkel volt problémám NVIDIA-bol is próbáltam jópárat ott nem voltak gondok!
4830 4870 6850 5850 ezek mind lagoltak és nem csak az én gépemben,csak van aki nem veszi észre a mini lagokat
Biztos én vagyok túlzottan minőségmániás és a nagy többség megelégedik az olcsóbb de messze nem jobb ATI-val...
NVIDIA sem tökéletes sokat zabál de a teljesítménynek ára van -
Tuco78
aktív tag
-
Tuco78
aktív tag
válasz
gabo9201 #1358 üzenetére
Köszi!
Még filózom a dolgon,most ajánlottak egy gtx280-at 22ezerért.
Szerinted megfontolandó alternativa lenne a 460 helyett?
Személy szerint nekem a 460 jobban tetszik a dx11 meg a modernebb architektúra miatt de meggyőzhető vagyok bármilyen karira!A lényeg a teljesitmény na meg az ár!
Ezért is vettem annó a 4870x2-t csak sajna megadta magát pedig ac hűtés volt rajta! -
Buskerud
csendes tag
válasz
gabo9201 #1352 üzenetére
Nem is kell külön kamionra
Csak megrendeled kijön a szerelő mondod neki, hogy semmit nem kell felszerelni, nekik semmi közük hozzá te hol és mit használsz. Amúgy szinte az összes lakókocsis is ezt csinálja megállnak horvát kemping ki a parabola és nézik az rtl vagy az m1-t akármit.
Na akkor megkérdezem máshol.
-
Buskerud
csendes tag
válasz
gabo9201 #1349 üzenetére
Nem, mert bárhol tudsz adást fogni csak déli irányba kell a parabolát állítani, magyarul az összes adót tudod fogni belgiumban vagy görögországban bárhol, amire előfizettél mo-n.
parabolám az van, beltéri egység is benne a kártya már csak tv-tuner kell.Többen úgy csinálják, hogy tv-t visznek, de én így spórolnék egy kis helyett.
-
Irvkhf
aktív tag
válasz
gabo9201 #1323 üzenetére
Szia !
Nekem egy Nvidia Geforce 7300 Gs videó kártyám van és a kondi el van szállva ki van luladva ki folyt belőle valami. Azt mondták a szervizben hogy nem érdemes vele foglalkozni hogy nem éri meg mert többe kerül mint venni egy újat pedig ezt több szervizben is kérdeztem. Akkor úgy néz ki hogy át akartak vágni. Tudnál segíteni hogy honnan tudnék venni a videó kártyámhoz kondit és hogy milyet vegyek. Azt csinálta a gép hogy miután újra telepítettem és betölt be bootol a Windows egy kis idő után valami videó kártya problémát ír ki és egy kis idő után le is fagy ami nem csoda mivel a kondija fel van púposodva és ki van lukadva meg ki is folyt belőle valami ami benne volt. Azt nem tudod esetleg hogy mitől szokott a kondi tönkre menni a videó kártyán. Vagy csak úgy el száll magától egyszer és ki kell cserélni vagy valami okozza a meghibásodását.
-
Nagynozi
aktív tag
-
BogyóBP
addikt
válasz
gabo9201 #953 üzenetére
Hogy kihallatszik e? Szószerint iszonyatos hangod ad, olyan mint egy eresztő kosárlabda szelep és egy hatalmas trafó működési hangának a keveréke. Az a baj hogy milvel ez ZAJ így nem tudom pontosan körülírni. Legalább olyan hangja van mintha egy nagy kondi (tippre 5-6000uf es kürüli) eresztene puposodás miatt. Szóval ilyen durván eddig még sose hallottam ilyent.
-
Alpi
tag
válasz
gabo9201 #797 üzenetére
Igazad van, ezeket az 5830-as kártyákat még nem is néztem. Még az 5770-esek amiket láttam, ez azért lenne jó, mert a GTS8800-as kártyán is 2 db DVI csati van, egyik ment a monitorba, egyik meg a DVI-HDMI csatlakozóval a tévébe. Bár ezeken a kártyákon, ha jól láttam már van külön HDMI port is. Meglesem, amit ajánlottál. Nagyon köszönöm!
-
Szlovi
senior tag
válasz
gabo9201 #741 üzenetére
Jobban utána néztem az ajánlott kártyáknak és a GTX460 & HD5830 felejtős. Hosszú a NYÁK és nagyon kell őket etetni. A 250-es FSP egyből megfeküdne
GTS450 már rövidebb NYÁK lappal rendelkezik, meg a táp is elbírná (bartucc kollégánál zokszó nélkül vitte a HD4770-et a 250-es FSP HEN), viszont lebeszéltél róla, így akkor maradt a GT240.
A GT240 tényleg nem eszik sokat,rövid a NYÁK-ja és hiába régi cucc,pont elég ehhez a felbontáshoz. COD 4-5-6 szépen futna 1280 x1024-en
Igen, a GDDR5-ös GT240-re gondoltam amikor rákérdeztem a dolgokraKöszönöm a választ!
-
Szlovi
senior tag
válasz
gabo9201 #735 üzenetére
17 colos,nem HD monitorhoz kellene (1280x1024 ). Az ára elfogadható legyen ... használt kártya lenne véve a gépbe,viszonylag hosszútávra. Lényeges lenne hogy, 2D-ben alacsony legyen a fogyasztás,illetve a rövidebb NYÁK. Ritkán játszanak, többnyire neteznek meg "irodáznak" a géppel.
GT240 vagy GTS450-re gondoltam. Esetleg a 288SP-s GTX460-ra.Vélemény?
Gabesz144: Csak egyforma típusú kártyával működik az SLI. Annyi szabadságot ad az nvidia,hogy lehet különböző gyártmányú. Pl :egyik Asus a másik meg Gigabyte. De mindkettőnek GTX560Ti legyen.
-
gabo9201
senior tag
válasz
gabo9201 #687 üzenetére
Heuréka megtaláltam!!!
Sajnos a teszt nem a legújabb (újabbra emlékeztem), de szerintem a célnak pont megfelel mivel a tesztben szereplő 5870 teljesítményben hasonló a 6870-hez.
-
Powerer
tag
válasz
gabo9201 #621 üzenetére
Hali!
Ehhez egy komolyabb szervízbe érdemes beadnom? Mekkora lehet a javítás költsége? Négyből három robbant fel. Nem hiszem, hogy érdemes még költeni erre a kártyára, három és fél éve volt 18'000 Ft.
Szerk: Illetve ha tovább használom valószínű, hogy meg fogja adni magát? Károsíthatja az alaplapot?
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
gabo9201 #579 üzenetére
Már amennyiben lesz bennük érdemi újítás, vagy érdemi teljesítménynövekedés. Ha csak átnevezősdi lesz, akkor nem fogják az árakat "lenyomni".
legenda007: addig is nézelődj a neten, néha egész jól akcióznak az egyes boltok.Ki lehet fogni meglepő áru dolgokat.
hunfatal: nem is hoztak igazi újdonságot... teljesítményben, képminőségben.
-
douggutaby
tag
-
Gabo0905
aktív tag
válasz
gabo9201 #532 üzenetére
csak azért azt is nézd bele, hogy írta is, hogy nem akar 3-4 ezernél többet rákölteni
ő erre meg küldött egy procit drágábban és rosszabat énmeg erre küldtem neki egy jobbat olcsobban...
nekem régebben volt intel celeronom és alig bírtam nézni 360p ben a youtobe videokat...
de ha nem fogadja meg a tanácsom akkor nekem tök8, mert nekem ez nem fáj
deviszont ha azt nézed, hogy a core2duo-s proci 512kb caches és az nem core2duo hanem csak dual core!!! azaz nem tudja normálisan összeszámolni a magokat.
és hiába E szériás ha egyszer a másiknak 2mb-os...
és aztis számold bele, hogy én 2000ért mondtam neki te meg most küldesz neki 5000 ért
és én pont ma adtam el 5500Ft-ért egy intel 915-öt... -
RootRulez
félisten
válasz
gabo9201 #228 üzenetére
azér baszarok. .(
16K ezér...
16-ért megvan egy integrált VGA-s (hd4200) lap egy kétmagos procival (x2 245) a régi lap árából meg van bele ram. És jobb lesz mint a régi géped lett volna a 16K-s PCI karival... Komolyan lehet a végén még plusszba is ki lehet jönni, csak kicsit több a kínlódás, de simán megéri...
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple MacBook
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Mobil flották
- BestBuy ruhás topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Formula-1
- További aktív témák...
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest