- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Kikristályosodik a Razr 60
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
coolpet
senior tag
válasz
methandi #715 üzenetére
Igen de van egy kis kulonbseg:
Hőmérséklet és fogyasztásA fogyasztás tesztelése a FurMark 1.8.2-es verziójával történt. (az adatok a teljes rendszer fogyasztását mutatják)
AMD Radeon HD6870
Normál 203 W
Teljes leterhelés 373 WMindezt egy huzott CI7 920-al mertek, ami meg 130W alapbol + huzas, es volt mellette 6GB tuningos memo.
Azert mondom hogy normal uzemben game alatt is elegnek kellene lennie a tapnak, maz akkor 450eset veszek, de +50W-ert szerintem nem eri meg a +5000 Huf.
Egyebkent nagyon sokallom azt a 200W alapjaratit is. messze van nagyon az en 50W kornyeki elkepzelesemtol
-
methandi
tag
válasz
methandi #715 üzenetére
kicsúsztam az időből...:S [TDP jelentése]
"A processzorokról folyó vitákban, az esetleges vásárlási döntésünkben tehát az az értelmes hozzáállás, ha nem törődünk a TDP-vel, hanem inkább utánanézünk, hogy a különböző tesztekben mekkora fogyasztást mértek."
-
coolpet
senior tag
válasz
methandi #709 üzenetére
Hali!
375W full loadon? Ezt hol irjak?
Nevleges TDP-je 150W
http://prohardver.hu/teszt/szinre_lepett_a_radeon_hd_6800/a_barts_felepitese.htmlEgyebkent egyenlore informalodom, mert egy alacsony fogyasztasu es csendes gepet akarok osszepakolni, ami nem eszik tobbet 50W-nal akkor ha be van kapcsolva. 0-24es uzem lenne. Viszont ha jatszani akarok akkor menjen mar ne 12 fps-el mint full lebutitva 800x600on a mostani integralt GMA4500-al.
Tehat a konfig amit elkepzeltem a kovetkezo:
- Jovo evben erkezo Ivy Bridge provi(22nm, minimalis fogyasztas, beepitett IGP, velhetoen 95W TDP alatt lesz a max neki)
- Valami hozzavalo alaplap virtuval, hogy tudja kapcsolgatni a videokarit, ha nincs szukseg ra.
- ez a 6870-es vidkari(elvileg 150W tdp, idleben 20W)
- 1db 500 gigas seagate barracuda 7200.12
- 1 dvdiro
- 400-450W koruli corsair tap(cx sorozat v2-es mert az mar 80+ -os)
A moncsi nemlenyeg, de samsung 2243BW
- 2x2GB 1333-as DDR3 kingson memoUgy kb ez lenne a konfigom, huzva soha nem lesz! az a lenyeg hogy bekapcsolva se halljam a hangjat, de ha jatszok akkoris 1024-ben max kozepes beallitasokon. Csak nem akarok 5 even belul ujra gepet cserelni.
Viszonyitasi alapnak a regi gepem:
C2D E6400 + 2x1GB DDR2 + Gainward 7900GS + Asus P5B-E +hdd+dvdiro
Fogyasztasmerovel merve 110W idle, 170W game alatt amit lehetett feltoltam had szaggassonMostani gepem: (Lenovo Thinkcentre M58P)
C2D E8400 + 500GB Seagate 7200.12 + dvdolvaso + valami szutyok panda alaplap integralt G43/G45 chipsettel(GMA4500) + 2x2GB DDR3 Low Profile a gep, nem tudok bele kartyat tenni, meg a hdd keret is felig belelog a PCI-E csatiba...
Fogyasztasmerovel merve halozas felol Idle 36W, Stalker CS, 14FPS75W
Ennek 200W-os a tapja. Szoval ezert nem ertem a karihoz miert kell akkora tap hogy hadd bogjonTuti nem eleg a 400W? Szerintem csucsra hajtva a gepet sem fog megenni tobbet mint 250-300W.
Nem tervezek bele megegy VGA-t, es huzni sem fogok semmit. -
RootRulez
félisten
válasz
methandi #648 üzenetére
Pedig anno még blogbejegyzéseket is csinált, hogy javítgat.
Korrekt arcnak tűnt, pár ismerősöm javíttatott nála és nem volt gáz...
-
gabo9201
senior tag
-
RootRulez
félisten
válasz
methandi #446 üzenetére
Abba se ment bele.
Így megnézegettem pár weben fellehető képet a kariról és úgy fest az eladó állításával ellentétben mégis hozzányúl a hűtéshez, mert igencsak eltolódva lett felszerelve.
Ezt a képet én csináltam róla, szemre látszik, hogy alacsonyabbra esik a hűtés alja, mint a gyári képeken...
Hmm, a gépen fektetve volt a kép, mire feltöltöttem, meg felállította
-
RootRulez
félisten
válasz
methandi #440 üzenetére
De ez hogy lehet?
Hogy két alaplap, elvileg ugyanolyan magas és ugyanolyan messze van a két slot egymástól mindkét lapon. Mégis egyikbe belefér, másikba nem.
Nem értem...
mod: Így venti nélkül 50-60 fokon megy, szóval valamit tenni kellene vele
Beoktojálom alá valahogy, és ráirányítom a légáramlatot...
Ez AC L2, igaz? Anno volt SAPPHIRE HD 4670 GDDR4-em és azon is (?)ilyen(?) hűtő volt, és az belement...
-
eman
csendes tag
válasz
methandi #377 üzenetére
igen, így más értelmet nyert, köszönöm a kiegészítést gabo9201.
(bár nem tudom hogy a kettő között mi a különbség)
de rákerestem az 5570-re és ezt dobta:The Radeon HD 5570 retains Eyefinity support, so if this is the feature you are looking for on a budget card then it makes the Radeon HD 5570 an ideal choice. Like its higher-end variants in the 5000 series, you can hook up to three high resolution monitors (up to 2560x1600) to this board.
-
-
hekkerman
tag
válasz
methandi #334 üzenetére
hdmi kábelt nem tudom, itthon 1.3-al próbáltam, és azzal se ment, hogy nála milyen lehet, az passz, én is a kábel kontra tv-re tippeltem, mivel vga kábellel jó a kép, illetve 2-3 éves tv ez. Viszont az enyém nem régi, és ezzel is akadtak gondok, mivel ittis kipróbáltuk, illetve enyém volt a kártya.
Csak azt nem értem, hogy egy régi 86gt-vel hdmin-n volt kép, a jobb 260-al meg nem.
-
Mateosz
aktív tag
válasz
methandi #349 üzenetére
én csak tippelem, hogy vajon mit csinálhatott a srác (nem olyan sok topicban találtam akkor idevágó dolgokat, néhány angol fórumban írták ezt), akkor nem csíkozott meg semmi, egyszerűen nem adott jelet a kártya.
most meg egy darabig ad csíkosat, aztán semmilyet...
Azért köszi a segítséget!
-
Mateosz
aktív tag
válasz
methandi #345 üzenetére
melegnek meleg, de az előbb, mikor még láttam a winben a widgetet, akkor normál 48 fokot jelzett.
Valamikor január-február környékén egyszer már úgy tűnt beadja a kulcsot, akkor a piros led világított rajta és nem is adott képet egyáltalán (a gép bootolt kép nélkül), utánaolvasva ez tipikus hiba hd 4850-nél, és a led a magas hőmérséklet jelzője, de akkor is valami más kergülhetett meg, hiszen hidegindításkor nem lehet túl magas a hő...
Akkor odaadtam egy srácnak, aki nem mondta meg mit csinált és mi volt a baja, de azóta gond nélkül ment. Arra tippelek, hogy csak újrapasztázta és talán kiiktatta a led-et. -
fatal`
titán
válasz
methandi #338 üzenetére
Nem mindet lehet feszelni, én a hangerő miatt feszeltem alul nem a hőfok miatt. Kártyája válogatja. Nyílván le kell venni az órajelet különben fagyni fog.
Viszont 1 éve nincs meg az a kártya, konkrét értékre nem emlékszem, de attben az elérhető legalacsonyabb volt kiválasztva.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Trollok komolyan
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- EAFC 25
- Robotporszívók
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- További aktív témák...
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest