Hirdetés
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- iPhone topik
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Fotók, videók mobillal
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TaylorXIII
őstag
válasz
sainhatred
üzenetére
Processzornak jó a hőmérséklete? Szóval akár az is trottlingolhat. Annyira nem értek laptopokhoz de ott gyakran egy ventilátor hűti a processzort és videokártyát is egyaránt. Másik ötletem még annyi lenne, hogy egy progival(msi afterburner) visszahúzod az órajeleit. Harmadik ötlet meg egy frisebb vagy régebi driver felrakása.
-
sainhatred
csendes tag
Sziasztok!
Most 2 éve vettem egy Acer Aspire 5750G laptopot amiben van egy fránya nVidia GeForce GT540M videókártya.Nos,ennek kipurcant a coolerje most 1 hónapja.Megjavították a coolert és azóta a videókártya THROTTLINGOL egyfolytában.Tehát belépek mondjuk WoW-ba. 120FPS->60->30->5->1 ... ez spontán 5mp alatt... azaz 672MHz-ről leugrik 83MHz-re. Mi lehet az oka?Driverből a legújabb van rajta,Windows volt újratéve,absz. semmi oka nincs a throttlere.Még coolerpad is van.60fokon igazán nem kellene ezt tegye.Segítség >< .. bármi megteszi.még az is,hogy dobjam ki,mert így jártam,csak tudjam,hogy mi lehet vele a baj:c
-
zolee5016
őstag
Van VGA-hibajelenségek totyikja? keresőben nem találom
Sziasztok...2db 295 -ös nehéztüzérség SLI-be kötve...szárnyalt mint a fene.....jött egy áramszünet .....
Azóta az egyik el sem indul,se kép sejang.még a hűtés se megy.a másikon a 2 ledből az egyik zöld,a másik piros....Namostmivan
( a single,meg cserélgetős játékokon mát túl vagyok 
-
senzaj
senior tag
válasz
perfegor17
üzenetére
Tartósan 75 foknál én sosem engedtem feljebb.
-
Alister71
nagyúr
válasz
perfegor17
üzenetére
Amíg le nem kapcsol.
-
perfegor17
senior tag
Sziasztok hd6870-es kártya meddig mehet fel hőfokban maximum?
-
Alister71
nagyúr
válasz
AeSDé Team
üzenetére
-
AeSDé Team
őstag
Van VGA túlhajtós topic?
Ha nincs, akkor ide írom: milyen programmal és meddig érdemes húzni egy nvidia FX5200-at?
Itt főleg a programon van a hangsúly, azt hogy "meddig" azt majd kikísérletezem. A lényeg hogy a progi erőforrás igénye kicsi legyen, kevés ramot egyen stb. mert a gép amit húzni akarok elég gyengusz.
A hűtése passzív, de ha közvetlen mellé rakok egy ventilátort alap órajelen hideg marad a borda. -
robesz25
csendes tag
Sziasztok !
Vettem egy Asus HD5450 kártyát passzív hűtéssel ..
És alapjáraton 58°C játéknál 65°C is szokott lenni ez jó neki ?? -
hiszteria
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Sapphire R7 250 2GB DDR3 videokártya, amin van HDMI kimenet. A monitoromon is van HDMI bemenet, mégis azt írja, ha összedugom, hogy nincs jel. VGA-n pedig jó. A telepítéskor is a VGA-t használtam, de gondolom ez nem lehet probléma.
Az alaplap pedig egy Asrock H61M-DGS-B3. Esetleg ennek a BIOS-ában keresgéljek?Előre is köszi!
-
Taifa Díaz
őstag
Véletlenül nem használtok Sapphire TriXX programot a tuninghoz? Nálam ennek a használata során voltak ilyen anomáliák a 6870-es kártyámmal.
-
Kephamos
addikt
Üdv!
Néhány órája CS:GO közben függőlegesen kettévált a kép. Bal oldalon volt a jobboldal, jobb oldalon pedig a baloldala a képnek, újraindítás után helyreállt a dolog és azóta sem jelentkezett a probléma. Mi állhat a háttérebén a jelenségnek? MSI 6870 Hawk-ról van szó.
-
Kampó
senior tag
hali... nemtom ide való e a kérdésem.. de mivel ati vga-val kapcsolatos talán igen. Leszedtem unalmamba a torclight II öt. de villognak a textúrák. tettem fel update-et.. de semmi. Azt olvastam egyes ati kártyákon elöfordul. nekem egy öregecske ati 5670em van... van valami megoldás erre??

-
uszkart
tag
Hi!
Egy r7 260x-es vga vásárlásán gondolkodom. Jelenleg a gépemben 4 gb 1333-as ddr3 van. ehhez a vga teljesítményhez elég ennyi ram, vagy vegyek még bele?
Köszi!
-
törölt tag
válasz
Balthazar777
üzenetére
Igen mehet bele...
-
törölt tag
válasz
Balthazar777
üzenetére
Sajnos neked is érzékeny búcsút kell venni a VGA-d tól...Ez egyértelmű..pláne.hogy egy másik gépbe is ugyan azt produkálja.
-
chuck_17
csendes tag
SEGÍTSÉG!
Ma délelőtt bekapcsoltam a gépem és csak zúgott a vidkari és nem akart elindulni! Próbáltam elíndítani a gépet de nem sikerült végül kivettem a videókarit és most az alaplapi videó-vezérlőt használom szóval a gépnek biztos h nincs baja. A táp biztos hogy elég mert anno bevittuk szervizbe és a vidkarinak megfelelőt raktak a gépbe egy 500w-os Enermax tápot. A vidkarim: Nvidia Geforce 8800GT 512mb. Mi lehet a baj?
A válaszokat előre is köszönöm! -
andro93
aktív tag
Hali, szerintetek megérné a Giga R9 280x-em lecserélni egy custom R9 290-re? Sapphire oc tri-X-re, vagy Msi Gaming-re gondoltam. Ár teljesítmény arányban a 280x jobb, de hardverkeren 120 körül van tri-X, ami elég jó ár, a kérdés hogy marad-e ilyen jó árban. Egy i5 4570-el, 8 gb 1600mhz rammal, és egy 600wattos táppal ki lehetne hajtani a 290et? 1080p-ben játszom, arra megérné a 290?
Szeretném az idén megjelenő gammákat is fullon játszani, pl Witcher3, Gta5 ha megjelenik.
Köszi a válaszokat.
-
Balthazar777
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni és ez a topic tűnt a legalkalmasabbnak erre.
Tegnap délután még öcsém játszott egy kis Skyrimet meg Lego Marvelt, de azt mondta pár perc után lefagytak, de úgy hogy kimerevedett a kép és csak a reset gomb segített.
Még 3-4 ilyesmi fagyás után kék hullámvonalak lepték be a képet boot közben, a bekapcs gombra pedig azonnal leállt a rendszer.
Később, amikor hazaértem gyakorlatilag fekete képernyő fogadott, amikor bekapcsoltam a gépem, és továbbra is ez a helyzet.Szinte biztos vagyok benne, hogy videokártya hiba/halál
, de ha más véleményetek van, mindenképp kiváncsi vagyok rá!
Esetleg javítható a dolog?
A konfigom a következő (2008 október környékén vettem):
MSI P55 CD-53
Intel i5
4GB Geil Value + 8GB Corsair Vengeance DDR3
MSI GeForce GTS250 1GB TwinFrozr
Corsair CX 400W tápPS:
Ma kipróbáltam a rendszert RAM modulokkal egyenként és anélkül, videokarival és anélkül, de ugyanúgy fekete képernyő és power gombra azonnali lekapcs.
Hugom gépében is kipróbáltam a kártyát, neki egy integrált VGA van az alaplapján (MSI G41M P-28), de egy PCI-X slot is van benne szerencsére, a tápja kicsit erősebb, 430W-os. Ugyanazokat a tüneteket produkálja, ha benne van a GTS 250 kari.
Nagyon köszönöm a válaszaitokat!
Üdv,
Dani -
diablo666
tag
Helo
van egy gtx 760 kartyam...mar reg nem volt hasznalva jatekra...
mikor elkezdek jatszani valamit valami kattogast hallok neha...ez mi lehet...?
mikor nincs jatek soha nincs ez a kattogas... -
chuck_17
csendes tag
Segítség!
Ma délelőtt bekapcsoltam a gépem és csak zúgott a vidkari és nem akart elindulni! Próbáltam elíndítani a gépet de nem sikerült végül kivettem a videókarit és most az alaplapi videó-vezérlőt használom szóval a gépnek biztos h nincs baja. A táp biztos hogy elég mert anno bevittuk szervizbe és a vidkarinak megfelelőt raktak a gépbe egy 500w-os Enermax tápot. A vidkarim: Nvidia Geforce 8800GT 512mb. Mi lehet a baj?
Berguson
tag
Hello urak!
Legyszi adjatok tanacsot,hogy mit csinaljak,mert mar kifogytam az otletekbol!
GTX780 DCUII kartyam van,es az osszes jatek laggol vagy droppol win7 alatt. (BF3,BF4,FC3,Crysis3)
Win 8.1 alatt nem csinalja,de a win 8at nem szeretem. Mar probaltam hogy masik win 7et tettem fel,de a helyzet ugyanaz.
A jatekokban probaltam full beallitast is es alacsony beallitast is,mindenhogy droppol,es a droppok eleg nagyok,vagyis 70-80fpsrolleesik 10-20fpsre es ugy hogy megall a kep 1-1pillanatra.
Probaltam regebbi vga driverrel,ujabbal,betaval de semmi nem valtozott. Nincs huzva sem a kartya,csak a proci megy 4300on. (4770k)
Hibas lehet a kartyam? Segitsetek legyszi! Bocs az ekezetekert,de mobilrol potyogok. -
TaylorXIII
őstag
válasz
csababarca
üzenetére
De kettő 6+2 tűs csatid van, nem? Nincs szükséged átalakítóra. Mit kell meglátni? Van 2 féle giga r9 270(kb ugyanaz a kettő)..
egyik:

másik:

Látod a 2db 6 tűs csatit? Látod. Van 2 6 tűs csatid? Van. Probléma? Nincs.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
csababarca
üzenetére
Igen, de akkor minek rendeltél átalakítót?
-
csababarca
őstag
válasz
TaylorXIII
üzenetére
Nah most legyek okos

Hétfőn jön a kártya is,meg az átalakító is.Gondolom a kártyához lesz beüzemelési leírás, abból kiderül hogy mi kell neki,remélhetőleg.
Kettő van igen:

Szóval ezt a kettőt beledugom és kész?
-
TaylorXIII
őstag
válasz
csababarca
üzenetére
De az miért probléma? CTG 500 tápod van, nem? Azon 2(kettő) darab 6+2 tűs PCI- csatlakozó van. Mindkettőnél elhajtod a +2-t és megvan a 2db 6 tűs csatid. Hol van itt a probléma? Legjobb csatlakozóid vannak amit lehetnek. MIndkettő lehet 8 és 6 tűt is nem ilyen egybe 8 tű meg csak 6 tű meg ilyenek. Egyszerűen nem értem mi az akadálya, hogy használjad őket ha még variálhatók is.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
csababarca
üzenetére
Ja hogy ezen a 270-en 2 csatlakozó is van.

Akkor mindenképp meg kell várnod az átalakítót, majd egy molex csatira kell bekötnöd a másik végét.
Nem lehet elrontani. Addig nehogy beszereld a kártyát. -
shootme2
senior tag
válasz
marec1122
üzenetére
Szia
Összesen 4 megjelenítőt tud meghajtani. A DVI-I ben analóg és digitális jel is van így erre egy DVI-D-Sub átalakítóval régebbi monitort is lehet kötni illetve újabb digitális jelet használó monitort is DVI vagy HDMI (átalakítóval) csatlakozással. A DVI-D ben csak digitális jel van így azzal csak digitális jelet használó monitort lehet használni.
Az nvidia control panelban lehet állítani hogy hogyan használja a monitorokat de gyanús hogy klónozás + kiterjesztés egyszerre nem fog menni. -
Grave_444
nagyúr
válasz
csababarca
üzenetére
Igen ez lesz. Azt a külön 2pin-t nem kell bedugni sehova csak a 6-ost.
-
csababarca
őstag

Ez lesz az?
-
TaylorXIII
őstag
válasz
csababarca
üzenetére
Nem! A cpu csatikat nem kéne most erőltetni. PCI-E 6+2 tűs csatikat használjad. Kettő van a tápodon.
-
csababarca
őstag
kepfeltoltes.hu/111021/8_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Vga-ba ez a csati megy? Chieftec ctg 500as táp, gigabyte r9 270 ddr5 vga.. csak mert a videokarin ket ilyen foglalatot látok,tapbol meg csak egy jon ki.
-
McSzaby
őstag
válasz
nmy1212
üzenetére
Szia,
Nézd meg, hogy nem-e csúszott ki esetleg a foglalatból, nem tört-e le kondi vagy valamilyen elektronikai alkatrész, nem-e karcoltál bele nagyon a nyákba, ilyesmi. Ha ez mind megvan, akkor meg kéne próbálni másik kártyával. Vagy a kártyát másik gépben... Esetleg mivel tisztítottad? Remélem antisztatikus dolgokkal.
-
nmy1212
tag
Sziasztok!
A mai napon szét szedtem a gépem, hogy ki takarìtsam. Évek óta ugyanúgy takarítom, most sem volt másképp. Most viszont a kártyám nem ad képet. Minden betölt, hangfalon keresztül hallom, hogy a windows rendesen feláll. Képet azonban nem kapok, a monitorom csak villog. Kábelt cseréltem, más monitoron próbáltam, képet nem kaptam. Nvidia 550 Ti 1GB ASUS-ról van szó. Valakinek valami tipp? Tùl húzva nem volt soha.Köszi!
-
marec1122
senior tag
erre tud valaki mondani valamit?

-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
Van egy Lenovo U510-s laptopomom, ami Nvidia 720M-mel jött ki. A problémám az, hogy régebben simán vitte a FIFA 14-t full grafikán most pedig ha minimumra veszem le még akkor is akad. Több drivert is kipróbáltam, a gépen mindenféle defragos progit lefuttattam. Egyszerűen bármit kapcsolok be, vagy ki semmi sem változik.
Tudtok tippet adni mi lehet a gond? Próbáltam többféle drivert is.
-
G@bi90MR
aktív tag
Sziasztok!
Előzmények itt: [link] Dióhéjban, ha a VGA-ról hajtom a montirot, akkor a kép lilás, ha az integrált VGA-ról, akkor ugyanazzal a csatlakozóval tökéletes. A VGA-n mindegy, melyik DVI-re rakom a monitort, ugyanolyan rossz. Mit lehet vele kezdeni? Kuka a VGA?
Előre is köszönöm!

-
chuck_17
csendes tag
Segítség!
senzaj
senior tag
válasz
gerenda110
üzenetére
Én nem cserélném le.
BF4-re már ráhúzták a mantlet, de még semmi érdemleges nem történt.. -
nonsen5e
veterán
válasz
gerenda110
üzenetére
nem, nem lesz annyival jobb, amin meg nincs mantle, ott a 760 a nyerő.
crysis88: Nem működik sokkal jobban a kártya? Nagyobb feszültséget kap, OC!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Vidd vissza azonnal, én azt tanácsolom. -
gerenda110
aktív tag
válasz
gerenda110
üzenetére
nos vélemény erről?
-
crysis88
tag
Hogy a fenébe lehet az hogy a VGA-mon megsült egy VRM chip de a kártya hibátlanul működik

Létezik ilyen ?Előzmény : [link]
-
AeSDé Team
őstag
Ha tényleg csak arra kell hogy néha picit játsz, akkor tökéletes kártya, szerintem elég csendes is, bár ezt csak az én Sapphire változatomról jelenthetem ki.
Nálam egy éve váltotta le a régi 5550-t, és elég nagy előrelépés volt. Akkor nagyon örültem neki mert a FarCry 3-at minimum helyett simán nyomhattam maxon, és idén is szépen meghajt minden játékot
-
Jassz
tag
válasz
AeSDé Team
üzenetére
Lehet hogy a processzor tűnik túlzásnak így összevetve, de úgy gondolom, hogy az még sokáig időtálló lesz. Ezért azon és a memórián (az még a játékokon kívül sokmindenhez jól jöhet) nem spórolok. Viszont lehet hogy jövőre már nem is akarok egyáltalán játszani így ez a radeon 7770 elegendőnek tűnik

Egyébként egy sapphire vapor x 5770-t váltok le, amit rögtön a megjelenésekor vettem és ha jól emlékszem több mint 4 évig jól szolgált.
Na nem ragozom, köszönöm a figyelmet!
-
AeSDé Team
őstag
Nekem HD 7770-em van (Sapphire OC) és tudom ajánlani. Bár lehet hogy FullHD-hoz kicsit kevés lesz, de nálam 1440x900-on elviszi a kisebb címeket maxon, a dúrvább játékokat (pl. Crysis 3) olyan medium-high környékén.
Szerintem menne vele FHD-ban a BF3, a 4es BF-ről nem tudok nyilatkozni, majd a Mantle segít.DE! nekem egy 3 magos Athlon II procim van, egy Intel i5 mellé biztosan nem ilyen kártyát vennék! Inkább spórolnék kicsit és minimum HD 7850.
-
Jassz
tag
Össze ne vesszetek emiatt
Ami megy FHD-ban azzal abban játszom, de kis vasárnap délutáni játszogatásnak nekem az is elég ha hd-ben megy, a lényeg hogy ne szaggasson. Erre vonatkozott a kérdésem 
-
crysis88
tag
válasz
TaylorXIII
üzenetére
De hol latod azt hogy én egy szóval is említettem neki hogy FHD-ban játtszon?
Csak felhoztam példának egy barátomat akinek FHD-ban is elég egy HD 7770 amiből szerintem az következik hogy HD-ban is elég kell hogy legyen![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
marec1122
senior tag
sziasztok!
azt szeretném megkérdezni hogy szerintetek egy gtx 770 lighting vga-ra hány kimenet köthető. tudom hogy égő a kérdés de még sosem kötöttem 2 kimenetnél többet egy vga ra sem. Most meg 2 monitort szeretnék és egy tv-t. hogy tudnám kivitelezni. lényegében hangozhatna úgy is a kérdés hogy mit a különbség a 2 dvi között, mivel a tv-t hdmi-n akarom.
továbbá be tudom úgy állítani hogy a 1 monitor legyen a fő képernyő(tálcával
) a másik monitor ennek kiterjesztése legyen tehát csak a háttér és ha kell átdobok egy ablakot és a tv megintcsak főképernyő képét mutassa ha filmet néznék vagy ilyesmi. -
crysis88
tag
válasz
TaylorXIII
üzenetére
Azért FHD-zunk mert leírta hogy milyen monitorja van BenQ GW2760HS aminek a felbontása 1920x1080.

De mint mondtam haver HD7770-el simán elvan FHD-n , úgyhogy szerintem neki is elég lesz

-
Jassz
tag
Köszönöm a válaszokat.
Igen elég lenne a "síma" HD. Megvehetnék egy drágább kártyát is, de feleslegesnek érezném, mivel nekem ilyen téren ennyi az igényem, 35 évesen pedig már van hova rakni azt a 20-30k különbözetet is. Na persze nem mintha tiniként nem lenne
-
TaylorXIII
őstag
-
Jassz
tag
Sziasztok!
Egy core i5 3570 processzor mellé elég egy 30k körüli vga ahhoz, hogy battlefield jellegű játékokkal hd felbontásban lehessen játszani? Nem kell fullhd és hogy minden effect maximumon megjelenjen. Nem vagyok "hardcore gamer" , csak szeretnék néha picit játszani, amihez nekem bőven elegek a közepes beállítások is.
A monitor egy benq 2760hs, ha ez számít.Köszi!
-
parkasz
senior tag
válasz
TaylorXIII
üzenetére
Olyan kártya kell, ami notebook mellett egpu-ként tud menni a saját kijelzővel, tehát optimus driver kell hozz. Nem feltétlenül kell erősebb, csak minél kisebb legyen. Az 650 jó is lenne, de az valami miatt egpu-ként nem működik rendesen.
-
pcgamer01
senior tag
válasz
TaylorXIII
üzenetére
erősebbre gondolt ami kisebb fizikailag.
-
parkasz
senior tag
Sziasztok!
Gtx 460-tól felfelé méretben melyik a legkisebb fizikai méretekkel rendelkező ndidia kártya a 650-et leszámítva?
-
crysis88
tag
(#38098) gerenda110 és (#38100) AeSDé Team : Na sikerült elérnem a webshop supportot és elmagyaráztam hogy mi is történt , azt mondtak hogy vissza küldhetem gariba és ott majd megvizsgáljak

Köszönöm a segítséget mindkettőtöknek

-
pcgamer01
senior tag
válasz
joco930122
üzenetére
és egyéb finomságokat:[link]
-
pcgamer01
senior tag
válasz
joco930122
üzenetére
hát ez nem hibrid

képeknél traktort adott ki
-
Maotun
őstag
válasz
joco930122
üzenetére
sajna alaplapcsere lesz AGP szabvány helyett PCI e tudtommal nincs olyan deszka ami mindkettőt tudja

Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy ruhás topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Gitáros topic
- CES 2026: nagy újítást hoz az érkező AMD EPYC
- Cyberpunk 2077
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- További aktív témák...
- ÚJ MacBook Pro 14" M4 PRO 24GB 512GB Space Black
- Samsung Bluetooth Mouse Slim egér
- Samsung Galaxy A04s / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone Air Space Black 256 GB Használt, újszerű 100% akku / 7 ciklus 2026. 09.25
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS - 5120x1440 Dual QHD - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
( a single,meg cserélgetős játékokon mát túl vagyok 
Itt főleg a programon van a hangsúly, azt hogy "meddig" azt majd kikísérletezem. A lényeg hogy a progi erőforrás igénye kicsi legyen, kevés ramot egyen stb. mert a gép amit húzni akarok elég gyengusz.

, de ha más véleményetek van, mindenképp kiváncsi vagyok rá!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)