- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Netfone
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsip
addikt
-
teptep
senior tag
válasz
AMD Power #50069 üzenetére
Amúgy van ilyen 80% "beállító" program?
A gyártók nem kevés munkaórát fordítanak olyan alkalmazások hardveres és szoftveres fejlesztésére, amelyek akkumulátor töltési küszöb szintet állítanak be. A felhasználó pedig eldönti magának, hogy akarja-e használni vagy nem. Például:
MSI Center Pro, MyAsus, Lenovo Vantage, HP Battery Health Manager
Leírás szerint a HP alkalmazása a BIOS-ból érhető el, de csak az üzleti szériáknál: EliteBook, ProBook, ZBook... -
teptep
senior tag
válasz
AMD Power #50054 üzenetére
A ChatGPT válasza: A HP 255 G10 laptopon az akkumulátor maximális töltöttségi szintjének beállítására a HP Battery Health Manager nevű alkalmazás használható, amely a BIOS-ban található. Ez az alkalmazás lehetővé teszi, hogy korlátozd az akkumulátor maximális töltöttségi szintjét, így megőrizheted az akkumulátor élettartamát.
-
movax
őstag
válasz
AMD Power #49161 üzenetére
Igen, ide írd be sorra a procikat.
-
movax
őstag
válasz
AMD Power #49159 üzenetére
A Passmark összehasonlítása szerint a Ryzen ratingje közel ötszöröse az Intelének.
-
-
-
Dell XPS
veterán
válasz
AMD Power #36465 üzenetére
Nekem kimagasló élményen van velük kapcsolatban, pedig volt részem a DELL, HP NBD, nagyon elegáns szolgáltatásában is. Érdemes látni. hinni a fejlődésben.
És remélem, hogy egyszer tudunk 130e Ft -os új gépet is ajánlani a kért igényekhez igazodva, nem pozicionálva arra, hogy biztosan megbánod, tönkremegy, stb.
-
Papooo
senior tag
válasz
AMD Power #36427 üzenetére
Nem árt, ha van, mert a hangszóró is fogyasztó.
Én általában beállítok egy csomó videoklipet, lehetőleg 1-2 órás koncertfelvételekből, majd feljegyzem az indítás idejét, és néha ránézek, hogy mennyit merült.
Van egy batterymark nevű tesztprogram, sokhelyen ezzel adják meg az akkuidőt, de nekem a youtubeos módszerem életszerűbb. -
Papooo
senior tag
válasz
AMD Power #36425 üzenetére
A legegyszerűbb módszer: Windows alapbeállításokkal youtube videót nézni, wifis neten keresztül, max fényerejű kijelzővel, és mérni a lemerülési időt
Ez közelíti meg leginkább a valóságos használatot.
Anno volt már olyan gép a kezemben ami 100% kondícióval 10 perc alatt lemerült, de olyan is, ami 20% kondival 4 órát ment. Ennyit a diagnosztikai programok által számolt akkuidőről... -
Papooo
senior tag
válasz
AMD Power #36410 üzenetére
A legutóbbi Lenovo fail az volt, amikor nyáron sógor gépe egyszer csak megállt, és úgy tűnt nem kap áramot.
Amikor szétszedtem, akkor derült ki, hogy a (belső) akku csatlakozója annyira lehúzódott az alaplapról, hogy nem érinkezett.
Apró, de lényeges dolog, hogy a gép nem volt soha szétszedve. -
Papooo
senior tag
válasz
AMD Power #36407 üzenetére
Annyit olvasgattam laptop tipushibákról, hogy nem vennék meg olyan gépet, ami nincs már legalább egy éve forgalomban.
Annyi idő alatt kiderül hogy alultervezték egy gamer noti hűtését, félévente rommátörik az lcd keret a zsanérok miatt, vagy csak átég a dc in. (ez mind más tipus és széria) -
Papooo
senior tag
-
-
-
-
Penguin95
senior tag
válasz
AMD Power #35855 üzenetére
Nem szent írás, én így szoktam csinálni:
Szétszedem a gépet, kipucolom teljesen, és kap új pasztát is. Utána felteszek rá egy új rendszert úgy, hogy minden partíciót törlök róla, és csinálok egy nagyot, amire kerül a Windows is. Sokan eleve így használják, aki meg nem, az majd úgyis leválasztgatja magának. Telepítés után lefrissítem, felteszek minden szükséges drivert, segédprogramot, és ezeket egy mappában mellékelem az új tulajnak. Plusz még csinálok egy helyreállítási lemezképet, amit szintén mellékelek.Sok macera, cserébe viszont nem engedek alkudni, és eleve egy kicsit magasabb árral kezdek. Elvégre ha ezt egy olyan veszi meg, akinek fogalma sincs, hogy kell ezeket megcsinálni, az szervizbe viszi, és kapásból otthagy 10.000 Ft-ot. Én meg felszámolok érte kb. 3-4-et, és mindenki jól jár, mert neki van egy karbantartott gépe, nekem meg kicsit több pénzem.
-
Papooo
senior tag
válasz
AMD Power #35847 üzenetére
Játék helyett írhattam volna video vagy képszerkesztést is, azok az alkalmazások is szeretik a plusz ramot.
Ha csak netezni kell, arra szép állapotú 4.-5. Gen i5-öt ki lehet 50000-től fogni az aprón.
Az ár persze függ a háttértártól és a ram mennyiséégétől is.
Ismerősömnek nemrég dobtam össze egy i5 4200m, 256 gb ssd, 16 gb ram masinát 78000-ből.
Egy ideig ellesz vele. -
válasz
AMD Power #35847 üzenetére
Ez még ugyanaz az egy hónappal ezelőtt elkezdődött műanyag conzumer vásárlási projekted? Attól, hogy havonta megkérdezed és az ötletelőket elküldöd a fenébe, ha nem neked tetsző ötletekkel állnak elő, könnyebb a választás?
Ez pár hónap múlva elég unalmas lesz..... -
Papooo
senior tag
válasz
AMD Power #35844 üzenetére
Az ssd az leginkább az adatok betöltésénél számít, de a plusz ram a munkavégzésnél (esetleg játéknál) jön jól. Én például WoTozok, az átlagos memóriafelhasználásom játék alatt 6,5-7gb között mozog.
A Win10 hiába tölt be gyorsan az ssdről, ha utána, amikor lekezdene melózni állandóan swappelnie kell, mert kevés a 4 gb ram.
Windows 10 alatt hdd és minimum 8 gb ram élhetőbb mint az ssd és 4 giga ram.Lehet hogy érdemes lenne egy 5-6 gen.i5-ös, ddr3-as laptopot kerítened
A ddr3 ram elég olcsó az aprón, 20000-ből 2x8 gigát bele lehet tenni. -
YASKATIR
senior tag
válasz
AMD Power #35764 üzenetére
Hat, szerintem a HD felbontas semmire sem eleg ha nem egy max 5.99"-es mobilon van. Szemely szerint nem is ertem, hogy miert lehet meg laptopokat venni FHD felbontas alatt az utobbi 3-4 evben. Meg egy 14"-es monitoron csak-csak elmegy a dolog, de te egy 15.6"-os gepet vennel 1366x768-as felbontassal, ami eleg karcsu, foleg, hogy olcsobban ott a FHD laptop, ami szinten 15.6".
Az egyetlen dolog, ami gyengebb az Asus laptopban, az a CPU, de mivel neked filmezesre meg netezesre kell a dolog az N4200 is bosegesen eleg. Minden mas jobb. Dedikalt VGA nem csak integralt, 8GB ram a 4GB helyett, FHD felbontas a HD helyett
-
Kbali
nagyúr
válasz
AMD Power #35748 üzenetére
Még mindig ez a te topikod, mégha nem is neked tetszőek a kapott ötletek.
-
válasz
AMD Power #35748 üzenetére
A lényeg akkor nem ment át, az lett volna, hogy jobban járhat az ember egy 60-70 körüli használt üzletivel, mint egy új 150 eft-be kerülővel. Ez is csak egy vélemény volt, mondtam is, hogy bocsi, kár ezen pörögni. Ha valaki szerint az üzleti laptop a sz*r, nem a műanyag marketingcsoda, nekem az is jó. Vicces, de jó.
-
válasz
AMD Power #35744 üzenetére
150 körül úgy érdemes laptopot venni, ha gariidő után venni akarsz újat. 100+-ért egy pár éves üzleti notebookot érdemes venni, az egyrészt 5x strapabíróbb másrészt még akkor is vígan működik, mikor az ilyen marketing csodák már kampeca lesznek. Nemrég végigjártam ezt az érdeklődős kört és az így vett HP 8470p 8GB memóval (60eft.-) nekem jobbnak tűnik, mint az ismerőseim 100+-os műanyagcsodái. Bocs, hogy belevauztam.
Jó új notebookot 300 alatt nem akarsz venni..... -
YASKATIR
senior tag
válasz
AMD Power #35744 üzenetére
Nem magyarorszagon elek, szoval nem tudom, hogy milyen arak vannak, de en raneznek a helyedben az Asus-tol a Vivobookokra. Meg nem mondom a pontos tipust (talan valami X407M akarmi volt), de a napokban lattam egy NanoEdge-es, FHD, N5000-el szerelt (SSD nelkuli, de elmeletileg van benne ures M.2 SSD slot) 4GB-ramos (bovitheto) 14"-os ultrabookot 2 ev garanciaval $315 koruli aron ami ~90k.
Magyarorszagon valoszinuleg dragabb, de mivel 150-es a kereted valoszinuleg jobbat is talalsz ennel
-
YASKATIR
senior tag
válasz
AMD Power #35741 üzenetére
Persze van, de mint irtad netezesre es filmezesre kell a gep. Semmi kulonbseget nem fogsz latni egy utolso Celeron (amit emlitettem N4100) / Pentium (N5000?) vagy az utolso i7-es laptop kozt sebessegben. Kell egy SSD a gepbe aztan ennyi. Hetkoznapi hasznalatra total felesleges extra penzt kolteni i3-ra, inkabb menjen az a penz SSD-re.
-
válasz
AMD Power #35741 üzenetére
Netezés + filmezés
Erre a célra 1000x jobban jársz egy nagyanyám által is könnyen használható Linux Mint Cinnamon oprendszerrel.
WinX megjelenése óta sokan megpróbálták és verik a fejüket a falba, miért csak most.....
A gyengébb procival is jól futna a Linux sajátosságai miatt. Próbáld ki live-ban pendrive-ról.
Ha segítség kéne hozzá.
-
YASKATIR
senior tag
-
geza844
aktív tag
válasz
AMD Power #35734 üzenetére
PassMark - Intel Core i3-8130U: 5186
PassMark - Intel Core i3-6006U: 3110Azért van bőven különbség köztük. Film azért egyiken se fog szaggatni, de valószíbüleg általános használat közben észrevehető lesz a különbség.
-
Penguin95
senior tag
válasz
AMD Power #35617 üzenetére
Szia!
Csak adattárolásra pazarlás SSD-t venni. Ilyen sebességet és válaszidőt a rendszer, a programok, és a játékok tudnak kihasználni igazán. Adattárolásra akkor jó, ha rengeteg nagy fájlal dolgozol (adatbázisok, CAD rajzok, stb.), és szeretnéd csökkenteni a beolvasáshoz, frissítéshez, mentéshez szükséges időt.
Laptop esetén én így szoktam megoldani ezt a kérdést: Belső foglalatba megy egy 120GB-os SSD (lehet nagyobb is persze, ha igény van rá), amire kerül a rendszer és a programok, mellé pedig caddy-be egy HDD, függően attól, mekkora tárkapacitás kell.
Szerk.: Közben jött válasz tőled. Ilyen esetben teljesen jó választás az SSD, mivel így minden azon van, aminél számít az SSD sebessége.
Szerk.2: Egy Windows megvan 20-30 GB-ból, mellé néhány programmal 40-50 GB a legtöbb esetben. Szóval marad ~60-70 GB szabad helyed minden másra.
-
ravail
senior tag
-
sch_a
addikt
válasz
AMD Power #4317 üzenetére
Nekem először a cpu-n a paszta száradt ki, ezt mutatta az aida, mikor először szervizbe küldtem: [link].
Aztán visszajött, és ez lett az eredménye: [link].
Kiderült, hogy sikerült rosszul összerakniuk, ezért bár a CPU hőmérséklete már normális volt, ezúttal a GPU melegedett túl és throttling-olt. Ment vissza megint. Eredmény: 3 hét gép nélkül, és mindkétszer teljes adatvesztés, mert formázták a HDD-met. Másodszor külön kértem, hogy ne tegyék, de azt válaszolták erre nincs lehetőség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen légkondit a lakásba?
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Panasonic LCD és LED TV-k
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Lenovo Legion gamer laptop szép állapotban (RTX 3060, Ryzen 5 5600H)
- Asus Tuf Gamer Laptop i7, GTX 1660 Ti, 24GB RAM!
- HP EliteBook 850 G3, 15,6" FHD, I7-6600 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, AMD VGA, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD IPS , I5-6300UCPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Latitude 5480, 14" FHD , I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged