- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Fotók, videók mobillal
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsip
addikt
válasz
V.Stryker #50366 üzenetére
Mert a mai (intel core i 10. generációtól kezdve) mobil processzorok plusz a hülye windows 10 és 11 már nem azt a fajta sleep-et csinálják, amit az elmúlt 20 évben megszoktunk (S3 sleep state). Hanem a "modernebb" Connected Standby-t. Amit éppen ezért már nem is sleep-nek hívnak, és valójában sokkal aktívabb marad a gép közben, mint a régi S3 sleep állapotban. Na ezért tud zúgni közben a ventillátora a gépednek.
https://learn.microsoft.com/en-us/windows-hardware/design/device-experiences/modern-standby-vs-s3
-
pidzse4
aktív tag
-
ricsi99
addikt
-
5leteseN
senior tag
válasz
V.Stryker #50350 üzenetére
Szerintem akkor látod a különbséget majd(az előnyeit a gyorsabb SSD-nek), ha olyan programokat használsz, amiknél szükség is van a tervezett SSD 6-7-800MBps-es sebességére(videó-vágás, 3D, AI-MI programok) és emellett még a gép többi fődarabja sem fogja vissza majda "szűk keresztmetszet" miatt(igen-igen tudjuk: Bottleneck) az egész rendszert!
Nevesítve:
1, legalább 18e Passmark-pontos(de inkább felette) teljesítő CPU-d van,
2, 16GB(de inkább 32) RAM, ami 2666(de inkább feletti) MHz-en fut,
3, és a VGA-d 8(de inkább több) GB VRAM-os(4060Ti a legkisebb javasolt, szerintem).Ha ezek megvannak, akkor az említett programoknál sokat nyersz!
A többi esetében is(Firefox, VLC, ...) nyersz, csak azok a napi használatban alig lesznek számodra észrevehetőek: az, hogy 0,5s alatt tölti be az x-Y-programot, vagy 0.14s alatt, az nem lesz feltűnő...
Azt is érdemes figyelembe venned, hogy milyen alkalmazásokat fogsz használni a közeljövőben! ...AI-MI-k?Kb/szerintem(+tapasztalataim)...
-
teptep
senior tag
válasz
V.Stryker #50324 üzenetére
Google: "A Flex Mode célja, hogy a legjobbat hozza ki az egyébként kevésbé optimális helyzetből. Ha egy számítógép két egyenlőtlen RAM-modullal rendelkezik, a rendszer Flex módba vált, ahelyett, hogy kizárólag egycsatornás módban működne. A kisebb és nagyobb modul illeszkedő része kétcsatornás, míg a nagyobb modul maradék része egycsatornás működésű.
Ha például van egy 4 GB-os és egy 8 GB-os memóriamodullal rendelkező rendszere, akkor az egyes modulokból származó 4 GB (összesen 8 GB) kétcsatornás módban fog működni, míg a 8 GB-os modulból fennmaradó 4 GB egycsatornás módban fog működni."
-
peet05
aktív tag
válasz
V.Stryker #50304 üzenetére
Teljesítményt és minőséget kerestél, egy MBP windows-os megfelelőjét, keretről szó sem volt. De így persze, hogy sok lesz a G14. A dVGA nem csak a játék miatt lehet fontos, pl. kép/video szerkesztésnél is jól jön.
A milyen notebookot vegyek topikban, teptep kolléga már válaszolt az ott feltett kérdésedre.
-
tserrof77
őstag
válasz
V.Stryker #21434 üzenetére
Ez új, és nem bontott? Ettől függetlenül lehet, hogy "nem kezeli" a gép. Múltkor egy samu notesszal jártam hasonló módon, kiderült, hogy a bele valóból van V.0 V.1 és V.2 is, és amit bele akartam rakni, a V.1, azt nem, csak a V.2-est kezeli normálisan... Bár a slim kijelző volt, bár az szvsz mellékes...
-
Tim82
félisten
-
oilver1
tag
válasz
V.Stryker #17367 üzenetére
Igen, de nézd meg, hogy hova szól a szervízgarancia - az olcsóbbik az külföldre... Nyilván szürkeimportos, azaz szlovákiából meg lengyelből hozzák, ÁFA nuku (és legális így), úgyhogy lényegében az áfával csökkentett áron tudják adni.
Tök jó, csak ha meghibásodik a géped, akkor a magyar Lenovo nem fogadja majd be, mert nem magyar garis hanem európai garis, és várhatsz majd rá 3-4 hetet, mire történik valami. Vagy többet. Ha történik egyáltalán valami, bár ezeknél a boltoknál az a jellemző, hogy vagy ad egy újat, vagy levásárlod a zsét.
De ne nekem legyen igazam, hanem Neked, és tényleg egy olcsó hely -
Dell XPS
veterán
válasz
V.Stryker #16660 üzenetére
Elvileg nem kellene ilyen hangoknak előfordulni, de találkoztam néhány esetben hasonló jelenséggel (alacsonyabb osztályban), ott viszont az ODD-t is "berángatta" boot alatt egészen hallhatóan. Igazából látni, hallani kellene, hogy mi a helyzet Optibay-ben. DE elképzelhető, hogy a kolléga már rámutatott előttem.
-
-
Tim82
félisten
válasz
V.Stryker #16132 üzenetére
Nem tudom, hogy Samsungnál hogy van ez, de ha jól tudom, ez az SLIC-s megoldás valószínűleg a hozzáadott gyári Windows-zal működik, tehát gyári telepítőlemezről vagy recovery partícióról (újra)telepítve - egy általános telepítővel elképzelhető, hogy nem.
Még egy tipp: ha cserélhető akkus a Samsung noti, elképzelhető, hogy ha mégis van licenszmatrica, akkor az akku alá van ragasztva.
-
Impressa
őstag
válasz
V.Stryker #16125 üzenetére
Töltőről használva a gépet is, nyugodtan maradhat benne az akku, nem fog gondod okozni. Jó töltésvezérlő elektronika van benne, nem fogja vegzálni.
Ami az ellensége, ha nagyon melegedős géped van, s ez a hő eléri az akkut is, emiatt gyorsabban tud amortizálódni. De az is sokat számít, milyen minőségű cellákkal sikerült összerakni. Ha jól emlékszem kb. 2-3 ezer töltési ciklus van engedélyezve az akkuknak - az is egy töltési ciklus, ha csak félig meríted le, s töltőd fel - de ezt ált. nem szokták már megélni az akkuk, persze vannak kivételek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI Thin A15 B7VF 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7735HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- TUF A17 FA706IU 17.3" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660 Ti 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo Thinkpad X13 Gen4 - AMD R5 7450U/32GB/1TB
- ELADÓ - LENOVO LEGION SLIM 7i 16IAHV - 40GB RAM, 1.5 TB SSD
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged