- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Netfone
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoli1222
addikt
-
Zoli1222
addikt
válasz
teptep #51238 üzenetére
Szia.
Itt az alap leírásban van eltérés. [kép]
Viszont, ahogy te is írtad a bővebb leírásban már ugyan az szerepel. [kép]
A lenovo LOQ notiknál viszont nem így néz ki. [kép]
A lényeg. Kinézetem ezt a notit : [lenovo loq] és arra lennék kíváncsi, h az ssd ebben is olyan, mint mondjuk az asusban?
Az az igazság nagyon nem vagyok otthon ssd témában és nem értem, h miért szerepel egyik gépnél csak ssd a másiknál pci express ssd a leírásban.
Köszönöm a válaszod!
De akkor már meg is kérdezném, h melyiket érdemesebb venni?
Lenovo vagy asus tuf a15? Köszönöm! -
junior11
veterán
válasz
teptep #51080 üzenetére
HP 15-fc0802n - ez a HP lenne még AMD Ryzen 5 7520U procival, 8GB rammal, LPDDR5. Memória már újabb, mint az Acernél, de ahogy nézem, a proci vmivel gyengébb, és fele annyi a ram, bár egy kicsit tartok, hogy nem melegszik-e túlságosan az a 6magos 5625u...
Billentyűzetnek muszáj SK-nak lennie.Most nézem az említett HP-nak nincs RJ-45-ös csatija sem, így az kiesett.
-
-
teptep
senior tag
válasz
teptep #51015 üzenetére
Két USB 3.2 Gen 1 port (nem Type-C konfigurációjú számítógépeken)
Egy USB 3.2 Gen 1 port (type-C konfigurációjú számítógépeken)
Egy USB 3.2 Gen 1 Type-C port DisplayPort 1.4 funkcióval (Type-C konfigurációjú számítógépeken)
Egy USB 2.0 port
Én ezt úgy értelmezem, hogy 2 féle 3520 laptop van:
Az egyiken 3xUSB-A, a másikon 2xUSB-A + 1xUSB-C csatlakozók vannak.
Tehát ha van rajta USB-C, akkor az alkalmas DisplayPort 1.4 kimenetre is. -
-
-
ricsip
addikt
válasz
teptep #50965 üzenetére
20V 3,25A-ig (azaz 65W DC teljesítményig) nagyjából minden USB kábelen megy a Power Delivery. Fölötte kell tényleg minőségi kábel + csip a kábelbe
A laptopok pedig ált. 20V-ot várnak, tehát azt egy 5V 100A-es powerbank se fogja tölteni (még ha létezne is olyan, mint ahogy nincsen).
-
-
tranceplanet
addikt
válasz
teptep #50859 üzenetére
Húha, ez aztán a tudástár!
Köszönöm szépen, hogy ennyi időt fordítottál rá!Így már el tudok indulni!
Jól gondolom, hogy ez egy gyorsító memória cache?
Tehát akkor az oprendszer és a programok is a HDD-n csücsülnek, mivel az nem férne el 16GB NVME meghajtón?Bocsánat a tudatlanságomért, de csak a PCI-E NVME SSD-k fordultak meg nálam és SATA SSD-k, meg ugye klasszikus HDD.
" Végül is azt javaslom, hogy a HDD maradjon benne, Optane kikapcsol, kiszerel, és tesztelni M.2 2280 PCIe NVMe SSD-vel. ". -Így fogok tenni!
-
válasz
teptep #50806 üzenetére
Nálam meg ment amikor volt ilyen gép nálam, max a time szervert kellett átállítani.
Nekem pl az utolsó szinkron 2025.02.10 9:15.kor volt, anélkül, hogy ármi is mókoltam volna, vagy kattintottam volna:
[kép]
Én is küldhetek képet, de ez működik, nálam szokott. az hogy nálad ez miért nem megy azt nem tudom. -
TXT
őstag
válasz
teptep #50773 üzenetére
Szakertoi segitseget kernek sracok!
Epp egy ismerosnek probalnek kicsit fejleszteni a notebookjan (SSD, plusz RAM), de mar mielott ennek neki veselkedtem volna, mar akkor is feltunt, hogy az eszkoz bekapcsolaskor van, hogy elindul (tehat bebootol), s van hogy nem. Az akksija mar halott, igy csak halozati kabelrol hajlando naftat felvenni, szoval minden nem indulaskor tapkabel ki, var, majd visszadug, s ujra probalkozas egy inditassal… Sok probalkozas utan, szamomra erthetetlen modon egyszer csak elindul. Utana teszi a dolgat rendesen, nem kapcsol ki, nincs hiba sem, mukodik.
Azt gondoltam, majd az SSD csere ezt orvosolja, de sajnos nem ez tortent. Tovabbra is random jellegel indul csak el. Van tippetek, vagy konkret otlet, hogy mitol lehet mindez?illetve annyi van meg, hogy ha windowsbol van ujrainditva (tehat nem nullarol indul), akkor amint ujra indul, azonnal maxon jar a kis ventillator benne, kb uveghangon, s a fordulat nem hagy alabb, csak ha kikapcsolom a gepet. Utana termeszetesen ujbol megy a szorakozas, hogy elinduljon…
Egyebkent Asus K50AD:
AMD Athlon II Dual-Core M320
jelenleg 2+1GB 800MHz DDR2 (ebbol lesz 2+2GB, sajnos ez a max)
kerult bele egy Samsung 860 EVO 250GB a HDD helyere
Ati Radeon Mobility HD 4570 512MBSzamomra X-Aktak ezek, nem igazan ertem mitol vannak ezek, de hatha ti sokkal szakavatottabbak vagytok, s lehet kapasbol tudjatok az okait.
Elore is koszonom a segito hozzaszolasokat!
-
LG01
csendes tag
válasz
teptep #50645 üzenetére
Köszi a leírást, így nem kell annyit kutakodnom.
Első körben ez jutott eszembe és abban biztos vagyok, ha az elkülönített winyó nem jut ki netre akkor tuti, hogy a program se. Másik profilnál nem tudom mennyire különül el a feltelepített program esetleges háttérben futó alkalmazása. Elvileg magán embert nem macerálnak a CAD program használatér, de ugye ez már csak akkor derül ki amikor kopogtatnak IP-cím alapján valahogy lenyomozzák a címed (cégnél anno pár éve jelentkeztekkénytelenek voltak megvenni a programot)
-
gulyidosz
csendes tag
válasz
teptep #50638 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséget! Így már jobban átlátom és jobban szétnézek és utánanézek. Mindenképp gyári Wint akarok. A kojelző az lehet általános 15,6". Az árban már 340 ezerig is elmentem, aminek 6 gb Vid kártyája is van, de az egyik webes oldalon a slim3 át ajánlották, mert azon van usb c display. És az 190 ezerből megvan.
-
gulyidosz
csendes tag
-
válasz
teptep #50469 üzenetére
A 200 as sorozatú Ultra processzorral szerelt laptopokat nézegetném. Csak elég keveset találtam Mo.-on. Megnézném 16"osba is őket, de csak 14"be találtam.
Hosszútávú tervek miatt 32GB ram lenne az ideális. Utazós tervezések miatt keresek ilyen gépet- ( Pl visio, capcut )
Ezt találtam:
Asus Zenbook S14 UX5406 (UX5406SA-PV052W)
"
Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 12
- Lenovo IdeaPad Slim 5
- ASUS Zenbook UX3405MA-PP086W
- ASUS Vivobook S16 S5606MA-MX012W
- Lenovo Yoga Pro 7
EZEKBEN a 100 as proci van.
" -
ricsip
addikt
válasz
teptep #50125 üzenetére
Ennél a kamera switch gombnál biztosan jobb megoldás a fizikai retesz, mert előbbinél szoftveresen mindig ott marad a lehetőség megbuherálni. A fizikai retesz meg kikerülhetetlen védelem. Amíg nem lesz a kamerákban röntgen-látás szupermen módra, ami átlát a műanyag reteszen is.
-
Kupszi
aktív tag
válasz
teptep #50065 üzenetére
Visszavittük a boltba ahol vettük persze élnénk a 72 órás elállás jogával, meggyőztek hogy adnak egy ugyanolyat. Hátha az jó lesz, neki is keztünk a boltosokkal windowst telepíteni ott az üzletbe, ahogy felment a win11-es az utolsó lépés amikor újra kellene indulni a gépnek megint kékhalál, ugyanazzal a felirattal "driver power state failure" mivel nem lehet megkerülni, mert már a windows 11 telepítés közbe felrak minden drivert így ergó javithatatlan az egész. Több mint valószínű hogy olyan AMD drivert telepít fel, amivel instant nemjó. Mivel csökkentet mód se működik mivel a windows korai telepítési fázisa nem fejeződik be így kuka minden.
Persze a boltos szerint a LAPTOP még jó... jó jó de mégis! -
Kupszi
aktív tag
válasz
teptep #50061 üzenetére
Na most meg csak a szenvedés, kapcsoltam neki fTPM-et , meg a BAR-t bekapcsoltam és most blackscreen, és semmi, látatlanba sem tudom a biost visszaállítani.
Van valami gyorsbill a biosresetre vagy valami megoldás?
Bekapcs után a kék fény ég majd a 10 sec múlva a sárga is , de semmi ennyi. -
d.mcnabb05
lelkes újonc
válasz
teptep #49861 üzenetére
Msi Modern-t néztem, de az integrált (forrasztott) ram-os.
HP 250 G9 I5-1235U szerinted ajánlott? Én egy HP Pavilion 15 ab003nh laptopot használok (film, youtube,böngészés, minimális office) 7 éve, szinte napi 12 órát ment, és mindig működik. A kijelző fakóbb lett ennyit veszek észre belőle, meg lassúbb, de ebbe még nincs ssd. -
MEGAL0D0N
csendes tag
válasz
teptep #49798 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!!!
És esetleg van valami konkrét Memória ajánlásod is? Te mire cserélnéd a modulokat? Érdemes 3200ig felmenni hátha jobbak az időzítések? vagy igazából nincs jelentősége? Hagyjam benne a mostanit (Team Grupe) és vegyek mellé egy másik 16Gb memóriát, és vagy megy vele vagy nem? Vagy vegyek egy 2x16Gb kitet?
Semmi támogatási listát nem találtam, ezért kérdezem. És nem szeretnék heteket tölteni a próbálgatással.
Köszi
Mega -
Keem1
veterán
válasz
teptep #49787 üzenetére
Akkor most így nézünk ki, ami elvileg az expected. Mindjárt elmegyek kajálni és addig mehet a teszt.
(én erről az S0-ról nem is hallottam eddig).
A hybrid sleep amúgy micsoda és kellhet-e nekem?The following sleep states are available on this system:
Standby (S3)
Hibernate
The following sleep states are not available on this system:
Standby (S1)
The system firmware does not support this standby state.
Standby (S2)
Standby (S0 Low Power Idle)
Hybrid Sleep
The hypervisor does not support this standby state.
Fast Startup
This action is disabled in the current system policy. -
Keem1
veterán
válasz
teptep #49785 üzenetére
Sajnos egyelőre nem jöttem rá az okra, de egy safe mode teszt alatt a gép nem produkálta a melegedést, ma megpróbálom újra ugyanezt több tapasztalat érdekében.
Amit pedig fentebb javasoltál:
The following sleep states are available on this system:
Standby (S0 Low Power Idle) Network Connected
Hibernate
The following sleep states are not available on this system:
Standby (S1)
This standby state is disabled when S0 low power idle is supported.
Standby (S2)
Standby (S3)
Hybrid Sleep
Standby (S3) is not available.
The hypervisor does not support this standby state.
Fast Startup
This action is disabled in the current system policy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen program, ami...?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Honor 200 Pro - mobilportré
- E-roller topik
- BestBuy topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Építő/felújító topik
- Meghúzza a nadrágszíjat a gyártóüzemeiben az Intel
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Update 06.24. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest