Keresés

Aktív témák

• Kyle.Katarn

csendes tag

Dell XPS: Én is! De ne húzz már mond mik az ötleteid! Úúútálom a lezáratlan, megoldott-de megoldatlan, X-aktákat...! ;]

Gubu0101: Értem, remélem megcsinálják ÉS nem lesz túl drága!
    Ja és kösz, bár pénz híján az nem megoldás, de eddig ilyenről nem is hallottam.. legalább ezzel is okosabb lettem... :)

mormota: Ahh.. kösz a felvilágosítást, azért megmondhattad volna melyik... De oké, rákeresek, stb.

• Kyle.Katarn

csendes tag

válasz zmilaner #43475 üzenetére

Hali!
    Csináltam egy gyors kutatást és érdekes dolgokat találtam.
    Persze ez mind nem százas, de abból ami összehasonlításokat találtam a következők jöttek ki: (Játékos lévén a két első dolog amit néztem a CPU és a vidikari. :D) a proci fronton az intel ráver egyet-kettőt az AMD-re, bár ez nem csoda hiszen ahogy tudom, az AMD rendesen elszúrta a Phenom sorozatot. Tehát CPU valamelyest erősebb lenne a noteszban! A vidikari viszont pont a fordítottját mutatja. Ezen jobban meglepődtem, bár inkább a különbségen mint az eredményen, hisz' -ha nem tévedek- a mobil Nvidiák rendesen le vannak korlátozva asztali megfelelőikhez képest is. Azaz a videokártya fronton (játékok!) az asztali durván a dupláját veri a noteszra!!! A ram-ban nem írtad hányas DDR pedig az fontos! Tehát felteszem DDR3. A noteszban ugyan a duplája van, de memória fronton mind az asztalik, mind a noteszok jól bővíthetőek. Mindenesetre, én így azt mondanám az MSI notesz alapból gyorsabb lenne, valamelyest, és komolyabban ha memória és CPU igényes dolgokat használsz.. amibe a netezés, nos beletartozhat- csomó/olyan oldal betöltése+flash=CPU+RAM zaba! :D De mindez az előny csak addig tart míg valami játék a színre nem lép mert akkor az asztali kártya ripityára veri a noteszt.
    Igaz ami igaz, a Fifáknak nincs nagy gépigénye...
    Az alaplapot már nem is néztem, szerintem ennyiből el tudod dönteni te magad.
    Kis segítség ként -vagy h jobban összezavarjalak? XD- a noteszba elvileg dupla annyi helyed lenne, persze lassabb winyón (habár én láttam ezt ugyanakkora HDD-vel is). Az asztali Syncmaster viszont nem egy rossz darab tudtommal és jóval nagyobb mint a mobil, ledes társa 15,6" VS. 22" filmre egyértelműen a több mint 6 collal nagyobb monitor jobb. De ha ez nem lenne elég :DDD szerintem szép egy darab az az MSI, mááár ha jól értettem és az egyenlő EZZEL!

A hozzávetőleges ár meg.. bpfaah tudomisén...
    Azt se tudom milyen állapotban van, meg volt-e húzva, volt-e portalanítva, stb. bocs de ezt sz'tem máshol kérdezd. -Én ennyit tudtam, remélem segítettem.

• Kyle.Katarn

csendes tag

Attention! Attention!
    Achtung! Achtung!
    Atención! Atención!
    Meg hasonlók... :D

Minden kedves fórumozó társnak aki próbált segíteni az első "belépő-kérdésemmel" kapcsolatban, tanáccsal, meglátással, stb. először is; köszönöm újra! :)
    Még ha a dolog megoldatlan rejtély (mondhatnám X-akta :D) is maradt..
    másodszor is, új fejlemény van a dologgal kapcsolatban és megint a segítségeteket kérném -nyugi, ez már nem az alkonyzóna kérdéskategória lesz... :DDD

Szóval.
    Mint ahogy azt az ilyen rejtélyes gondok szokták -ha mennek- úgy mennek ahogy jöttek; fene tudja honnan és fene tudja miért. Itt is ez történt, ma, vasárnap lévén időt tudtam szakítani a nem kis melóra hogy nekiálljak újra szétkapni az MSI-met majd össze is rakni de még mielőtt elkezdtem volna.. hát, mondom- eredetileg a legelején még be se kapcsolt, de az "magától" (száradás? vagy t*köm tudja mitől) megoldódott, hááátha most is v'mi csoda történt azalatt a pár nap alatt... Adtam egy próbát neki, bedugtam, aksi nélkül, hátha a gép "meggondolta magát" és már nem akarja tölteni a semmit: éééés et voilá- "MEGOLDÓDOTT!" :DD :DD :DD
    Fogggalmam sincs hogyan vagy miért! :DDD
    (Ha bárkinek van ötlete, én marha kíváncsi vagyok...)
    Azért írtam IDÉZŐJELEKKEL mert igazából azt se tudtam lokalizálni mi pontosan a probléma, és most is csak annyit tapasztaltam hogy mindössze a led szerint normálisan működik a tápellátás és a töltés. Mindenesetre ezen felbuzdulva úgy döntöttem -egyelőre- mégsem kapom szét, inkább a lítium-ion aksit mentem meg a haláltól (totális lemerülés) most jelenleg kikapcsolva tölt, a szerelést pedig holnapra tettem a következő indokból kifolyólag: A gépet totál szétkaptuk, és habár mindent óvatosan és az útmutató szerint precízen csináltunk haverral, azért ebben nem vagyunk profik, simán lehet h egy vagy több hiba csúszott bele! Egyszer már volt ilyen, pedig akkor csak portalanítottam- a Wi-Fi nem működött.. újra kellett raknom a kártyát...! Márpedig semmi kedvem többször is szétszedni majd újra összerakni csak hogy arra eszméljek a használata közben h valami nem kóser. :(((
    Tehát, nagy okosan :DDD az jutott eszembe, hogy MIELŐTT szétkapom lefuttatnék valami diagnosztikai boot lemezt h ha valami nem jó (pl. nem érintkezik rendesen) azt már kapásból tudjam!

Nagyon megköszönném ha ajánlanátok valami MINDEN az egyben, mindentudó diagnosztikai cuccot, vagy esetleg több olyat amelyeknek a tudása kiegészíti egymást, hogy egy notesz minden alapvető funkcióját le tudjam ellenőrizni.

-Megint csak minden hozzászólást (minden boot programot) szívesen veszek, hisz' inkább lefuttatok egy diagnosztikát többször mintsem kihagyjak fontosakat!

• Kyle.Katarn

csendes tag

válasz mormota #43453 üzenetére

Hááát, ebben nem vagyok profi, de a kevesebb mAh mindenképp azt jelenti h kevesebb ideig bírja, olyat nem láttál h a tied pl. ún. 9 cellás azok meg pl. 6 cellások? Mert az magyarázat lehet ERRE az eltérésre, bár nem vennék mérget rá h ez az eltérés nem számít a működésben, de én szerintem maga ez nem zárja ki h kompatibilis legyen az új aksi.
    Viszont a több (vagyis tökmindegy- eltérő) feszültség azaz Volt szerintem kizárja h működjön vele -oké, erre se vennék mérget, de nagyon gyanús.
    Szerintem konkrétan a noteszodhoz keress aksit, vagy pontos típusszámmal (és egyel se eltérővel) ha így nincs- akkor sz'tem, elvileg, azonos méretű és csatlakozású és feszültségű aksit keress.
    De mondom nem vagyok profi ebben, kérdezz meg itt másokat biztos van aki tud pontosabban segíteni. :DDD (Esetleg nincs erre külön topic?)

• Kyle.Katarn

csendes tag

válasz Gubu0101 #43456 üzenetére

Fene, akkor nem mondható el általánosságban h a Toshiba Satellite "világvége-álló" na mindegy, kösz az infót!
    Végül is az én tapasztalatom pl. totál keresztül húzza a (2/4 éves) keringő híreket, miszerint az MSI-k jók, ezzel szemben a Fujitsu-Siemensek (amik már nem is léteznek) pedig pocsékak. Mert én pont a -tényleg jó ár/érték arányú- MSI-t kaptam gyári hibásan (csak későn jöttem rá) nem volt nagy vagy sok hiba, de oda vezetett h 2 év után, most azzal bajlódok (ma kapom szét újra) és a kölcsön F-S pedig úgy is köszöni szépen jól van h 4 éves és elég viseltes kívülről... XD
    Amúgy a Samsung notikról nem sokat hallottam, csak egy dolgot láttam- k**** drágák.. ezek szerint már ez sem igaz...? :))

• Kyle.Katarn

csendes tag

válasz Gubu0101 #43416 üzenetére

Az igen, HÉT év és egyszer nem volt szétszedve!? :Y
    :C :C :C

Szerintem ha egyszer mégis szétszednéd- tedd a szabadban.. abba már veszélyes por-tigrisek lehetnek amik ha kiszabadulnak harapnak... :))
    Egy kérdés: milyen a notid? Csak h tudjam mit kell vegyek ha olyan 7 évre terveznék. :D

Dell XPS: hát én nem. :DD Oké, oké, használtam már párszor, de az ritkaság.. az MSI-vel egyszer még játszottam is (nem kis gépigényű) játékot ölbe, de mielőtt az aksi szétégette volna a lábam és abbahagytam volna kikapcsolt -úgy fél óra után, szerintem nem szerette a sütő szerepet... :DDD
    Igazából minden a hőfokon múlik, pl. ezeknek az izmos "okostelefonoknak" (igazából számítógéptelefon) egyáltalán nem kell "lélegezniük" mert olyan procival szerelik ami alig melegszik.
    Mondjuk kíváncsi vagyok azoknál hogyan oldják meg és a gépekbe miért nem! :-?

• Kyle.Katarn

csendes tag

válasz Thunderzolee #43402 üzenetére

Hát én úgy tudtam Aida-ból lett Everest mint Windows Commanderből Total Commander, de ezekszerint lehet h tévedek.. és ez megin offtopic... :P

• Kyle.Katarn

csendes tag

válasz sid87 #43351 üzenetére

Nem béna, csak szerintem ez nem egészen a notebookos kategóriába tartozik mert valószínűleg nem sok köze van a hardware-hez.

Viszont ennyi infóból nem értem igazán az első kérdésed.
    TC -mint Total Commander?
    Meg milyen OPrendszer? -Nem mindegy.
    Szívesen segítek, de így totál nem értem. :))

A második kérdésed lehet összefügg az első megoldásával.
    (Nem mindegy milyen OPrendszeren van pl.)
    A Chrome-ot nem ismerem -Operát és Firefoxot használok- de nincs véletlen beállítva egy alapértelmezett ablakméret? -Neten találtam ilyet. Meg a következőt is:
    "Position of the window is only saved if the state (maximized/minimized/restored) is changed OR the size of the window is changed. So, move the window to where you want it, then size it a little (this can be done before the move), and then shut down Chrome and restart. This is still really a bug, but at least there is an easy work around."
    -Ha kell fordítás, szólj. :)

A többire szerintem szintén keress rá, mert én mondom, kb. annyira próbáltam a Chrome-ot hogy rájöjjek nekem nem tetszik! Sz'al többet nem tudok.. pontosabban ezt se tudtam, Google barátom segített (mármint a kereső)... :DDD

• Kyle.Katarn

csendes tag

válasz MaxxDamage #43333 üzenetére

Hajrá!
    Az egy biztos megoldás (ha normálisak a szervizesek...)
    Csak ne nyaraltassák a noteszod hónapokig... :DDD
    Ja meg MINDENKÉPP kérdezd meg előre mennyi lesz! Már ha pénzbe kerül.
    -De tényleg, mert ha nem hardware hiba, akkor még esetlegesen garancia alatt is rád sózhatnak valami "bevizsgálási" v "szerviz" díjat.
    Ha nem. Akkor csak várni kell. Aztán írd majd meg mi volt/hogyan oldották meg, mert engem is érdekel, had tanuljak t'od. :)

• Kyle.Katarn

csendes tag

válasz vinikorn #43322 üzenetére

Helyesbíteném Thunderzolee válaszát.

Tudtommal most már LEHET cserélni noteszokban is bármit, csak NEM akármire.
    HA van a noteszodból olyan típus ami neked megfelel ÉS annak az elrendezése megegyezik a te verzióddal simán lehet.. elméletben... Gyakorlatban sajnos olyan drága lenne h nem ajánlom még ha lehetne is. Ugyanígy a processzorral is, azt már esélyesebb h tudod cserélni, de valószínű h akkor teljes hűtést is kell cserélni, és az szintén túlságosan drága. Sajnos a noteszok még nem zárkóztak fel az asztalikhoz eléggé :( ezért tényleg legnagyobb valószínűséggel jobban jársz ha újat veszel ezt meg eladod -ha nagyon kell jobb, ha nem, a bővítőkártyás USB 3.0 jó megoldás lehet, és akkor azt még a következő noteszodba is átviheted.

• Kyle.Katarn

csendes tag

válasz MaxxDamage #43303 üzenetére

Na igen, gondolkoztam rajta, az én MSI GT-735 ömmel is ugyanilyen gondok voltak.
    Bár a bluetooth-t és a webcam-ot rég használtam, a fent említett gond miatt pedig most nem is tudom hirtelenjében kipróbálni... :/

De azt tudom h sok notesznál van ilyen, hogy pl. a webcam-hoz van driver, műxik is, de önmagában nem tudsz vele mit kezdeni, mert a kedves gyártók nem mellékeltek a driverhez ún. utility-t azaz egy programot amivel kezelhetnéd önmagában.
    Viszont.
    Ha a Skype, MSN, hasonlók, stb. felismerik és használni tudják akkor minden bizonnyal a tied is ennyit tud (alapból) vagyis ennyi a működése. Ha külön kéne videót vagy képet készíteni keress a neten univerzális programot ami a hiányzó utility-t helyettesíti.
    Aaaaa BT-vel kapcsolatban, ehh, vakarom a fejem- mint mondtam nekem is hasonló volt a gondom, bár AHHOZ adtak utility-t de olyan bonyi volt telefonnal szinkronizálni h inkább hagytam az egészet a fenébe. Heh, az MSI-n még infraport is van, de kb. MINEK? -Egyiket se használtam, USB asz' csá...! :DDD Az fix h műxik.
    Ha neked KELL a BT. akkor, hát, nem tudok mit mondani mint kérdezz meg egy 'szakembert' vagy bárkit aki jártasabb ebben. De nem ajánlom hogy emiatt a szerviznek fizess, max 1-2 ezret, de többet nem ér meg, szerintem ők is "csak" kísérletezgetnének- megfelelő driver, utility megfelelő beállítása, teló megfelelő beállítása, stb.
    Én, őszintén, le is tiltottam az eszközkezelőben az infrát és a bluetooth-t annyira bonyi/nem kellett. Próbáld USB-vel a telót, ha az nem fekszik, próbálgasd azt amit a szervizbe is csinálnának, ha működik; valahogy csak sikerül -egyszer emlékszem, valahogy nagy nehezen nekem is sikerült párosítanom a mobilom, de sokat kellett "kattintgatnom ide-oda" :))
    A webcam meg ha jól veszem ki működik, tehát pl. Skype-on tudod használni (v FB ahogy írtad) és akkor használd úgy, esetleg keress v'mi univerzális progit ami ugyanúgy felismeri és kezeli.

EDIT: Most nézem, és csatlakozom is NEMO1968 javaslatához. Egész pontosan ezt is hozzácsatolom a "próbáld ezt meg ezt" javaslataimhoz. Merthogy jobb híján többet nem tudok. :P

-Ennyit tudtam segíteni, remélem használtam valamit. :D

• Kyle.Katarn

csendes tag

válasz vinikorn #43309 üzenetére

99%ra veszem hogy az USB 2.0 maximuma, ami elvileg; 35MB/s (egy class 10-es memkártya tud olyan 10-et és az nem lassú) viszont ez az elméleti legkissebb keresztmetszet, ennél a valóságban kicsit eltérhet.. várj- legkisebb keresztmetszet? az nem a bluetooth?!

Mindenesetre szerinte ki fogja padlózni a bluetooth-t, azért a "régi" 2.0 se olyan lassú...

• Kyle.Katarn

csendes tag

válasz Gubu0101 #43300 üzenetére

Hát, mondtak nekem ezt is azt is.. igazából én is úgy tudtam elemek csak hosszú élettartalommal... Én ezt a linket is kaptam: [link]
    Mindenesetre ha megoldódott -elem és NEM akku- akkor még fennáll h mi a toszomért jelez töltést mikor nem kéne? Azért kösz. Minden segítséggel kicsit előrébb vagyok! (Mondom, én is úgy tudtam azok elemek, és nem töltődnek.)
    EDIT: De azért tudod, reménykedtem... :DDD

• Kyle.Katarn

csendes tag

válasz MaxxDamage #43298 üzenetére

Úgy bizony, egy próbát megér.
    (Esetleg lehet le kell tisztítanod a régi drivert, ez eszköz/driver függő.)

Amúgy a notebook gyártó driverei általában jobbak olyan szempontból h direkt arra az eszközre ÉS notebookra valók, de 1- gyakran nem a legfrissebbek :/ 2- van bizony hogy nem jó. A másik ötletem esetleg h magával a Win7-tel van gond, de ez is csak tipp.

Próbálkozz, addig is remélhetőleg lesz aki többet tud segíteni pár tippnél. :))

• Kyle.Katarn

csendes tag

válasz MaxxDamage #43294 üzenetére

Jó kérdés, őszintén- én ilyen hibaüzenettel nem találkoztam.
    Viszont volt már sok gondom a notebook driverekkel (túl sok)!
    Csak egy javaslat: próbáld telepíteni a nem a notebook gyártó által biztosított drivert telepíteni hanem megtudni az eszköz(ök) pontos típusát (Everest a segítségedre lehet) és az eszközgyártó hivatalos honlapjáról megszerezni a drivert.
    Most így ennyi jutott eszembe.

• Kyle.Katarn

csendes tag

Sziasztok!

Ezt a kérdést már feltettem másik topikban, ott megkaptam (mondjuk nem csak én) egy senior tagtól -darvak- hogy IDE kéne feltegyem, bár ott is sokan voltak segítőkészek, de megoldás még nincs.. és ha már megkaptam azt h IDE kéne írnom, hát akkor gondoltam megteszem... :)

Egy MSI G szériás notebookról van szó, egy GT-735.
    Garancia lejárta miatt a hibás tápcsatlakozót a töltőn cseréltük -multiméterrel mérve, elvileg jó. Emellett a gépben a tápaljzat pedig meg lett forrasztva -tesztelve, nos, most már működik. Volt egy kis gikszer az oxidréteg miatt, meg valami amit nem tudok beazonosítani.. mindenesetre most már bekapcsol -biosba bejutok, OPrendszer még nincs...

A gond az, hogy a gép töltést jelez (ha van benne akku is ÉS) akkor is ha nincs benne akkumulátor! márpedig az emlékeim és a kézikönyv is azt állítja olyankor nem kéne, a manual szerint:
    "Telep állapota
    - Folyamatos zöld fény, ha az akkumulátor töltődik.
    - Folyamatos sárga fény, ha az akkumulátor töltésszintje alacsony.
    - Villogó sárga fény, ha meghibásodik az akkumulátor, és cserére szorul. A
    gyártó által ajánlott, egyenértékű típusú akkumulátor beszerzését illetően
    vegye fel a kapcsolatot a helyi kereskedővel.
    - Az akkumulátor LED kialszik a töltés végén, vagy ha a hálózati adaptert
    leválasztják.
    "

Kósza- és/vagy túláramtól tartva nem sokat kísérleteztem és marha körülményes a szétszedése majd újra összerakása, ráadásul nem is tudom biztosan hol és mit keressek ezért egyelőre nem szedtem szét újra.
    Esetleg fölöslegesen..
    merthogy egy dolog felmerült...
    A CMOS elem/aksi le(jjebb) merült és akkor lehet AZT jelzi hogy tölti!?

Akik a másik topikban is olvastak azok -újabb javaslat híján- ugorják csak át.
    A többiektől előre is megköszönök bármi javaslatot, okosságot, észrevételt...!

Aktív témák

Hirdetés