- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Aktív témák
-
Kyle.Katarn
csendes tag
Dell XPS: Én is! De ne húzz már mond mik az ötleteid! Úúútálom a lezáratlan, megoldott-de megoldatlan, X-aktákat...!
Gubu0101: Értem, remélem megcsinálják ÉS nem lesz túl drága!
Ja és kösz, bár pénz híján az nem megoldás, de eddig ilyenről nem is hallottam.. legalább ezzel is okosabb lettem...mormota: Ahh.. kösz a felvilágosítást, azért megmondhattad volna melyik... De oké, rákeresek, stb.
-
Kyle.Katarn
csendes tag
válasz
zmilaner #43475 üzenetére
Hali!
Csináltam egy gyors kutatást és érdekes dolgokat találtam.
Persze ez mind nem százas, de abból ami összehasonlításokat találtam a következők jöttek ki: (Játékos lévén a két első dolog amit néztem a CPU és a vidikari.) a proci fronton az intel ráver egyet-kettőt az AMD-re, bár ez nem csoda hiszen ahogy tudom, az AMD rendesen elszúrta a Phenom sorozatot. Tehát CPU valamelyest erősebb lenne a noteszban! A vidikari viszont pont a fordítottját mutatja. Ezen jobban meglepődtem, bár inkább a különbségen mint az eredményen, hisz' -ha nem tévedek- a mobil Nvidiák rendesen le vannak korlátozva asztali megfelelőikhez képest is. Azaz a videokártya fronton (játékok!) az asztali durván a dupláját veri a noteszra!!! A ram-ban nem írtad hányas DDR pedig az fontos! Tehát felteszem DDR3. A noteszban ugyan a duplája van, de memória fronton mind az asztalik, mind a noteszok jól bővíthetőek. Mindenesetre, én így azt mondanám az MSI notesz alapból gyorsabb lenne, valamelyest, és komolyabban ha memória és CPU igényes dolgokat használsz.. amibe a netezés, nos beletartozhat- csomó/olyan oldal betöltése+flash=CPU+RAM zaba!
De mindez az előny csak addig tart míg valami játék a színre nem lép mert akkor az asztali kártya ripityára veri a noteszt.
Igaz ami igaz, a Fifáknak nincs nagy gépigénye...
Az alaplapot már nem is néztem, szerintem ennyiből el tudod dönteni te magad.
Kis segítség ként -vagy h jobban összezavarjalak? XD- a noteszba elvileg dupla annyi helyed lenne, persze lassabb winyón (habár én láttam ezt ugyanakkora HDD-vel is). Az asztali Syncmaster viszont nem egy rossz darab tudtommal és jóval nagyobb mint a mobil, ledes társa 15,6" VS. 22" filmre egyértelműen a több mint 6 collal nagyobb monitor jobb. De ha ez nem lenne elégszerintem szép egy darab az az MSI, mááár ha jól értettem és az egyenlő EZZEL!
A hozzávetőleges ár meg.. bpfaah tudomisén...
Azt se tudom milyen állapotban van, meg volt-e húzva, volt-e portalanítva, stb. bocs de ezt sz'tem máshol kérdezd. -Én ennyit tudtam, remélem segítettem. -
Kyle.Katarn
csendes tag
Attention! Attention!
Achtung! Achtung!
Atención! Atención!
Meg hasonlók...Minden kedves fórumozó társnak aki próbált segíteni az első "belépő-kérdésemmel" kapcsolatban, tanáccsal, meglátással, stb. először is; köszönöm újra!
Még ha a dolog megoldatlan rejtély (mondhatnám X-akta) is maradt..
másodszor is, új fejlemény van a dologgal kapcsolatban és megint a segítségeteket kérném -nyugi, ez már nem az alkonyzóna kérdéskategória lesz...Szóval.
Mint ahogy azt az ilyen rejtélyes gondok szokták -ha mennek- úgy mennek ahogy jöttek; fene tudja honnan és fene tudja miért. Itt is ez történt, ma, vasárnap lévén időt tudtam szakítani a nem kis melóra hogy nekiálljak újra szétkapni az MSI-met majd össze is rakni de még mielőtt elkezdtem volna.. hát, mondom- eredetileg a legelején még be se kapcsolt, de az "magától" (száradás? vagy t*köm tudja mitől) megoldódott, hááátha most is v'mi csoda történt azalatt a pár nap alatt... Adtam egy próbát neki, bedugtam, aksi nélkül, hátha a gép "meggondolta magát" és már nem akarja tölteni a semmit: éééés et voilá- "MEGOLDÓDOTT!"
Fogggalmam sincs hogyan vagy miért!
(Ha bárkinek van ötlete, én marha kíváncsi vagyok...)
Azért írtam IDÉZŐJELEKKEL mert igazából azt se tudtam lokalizálni mi pontosan a probléma, és most is csak annyit tapasztaltam hogy mindössze a led szerint normálisan működik a tápellátás és a töltés. Mindenesetre ezen felbuzdulva úgy döntöttem -egyelőre- mégsem kapom szét, inkább a lítium-ion aksit mentem meg a haláltól (totális lemerülés) most jelenleg kikapcsolva tölt, a szerelést pedig holnapra tettem a következő indokból kifolyólag: A gépet totál szétkaptuk, és habár mindent óvatosan és az útmutató szerint precízen csináltunk haverral, azért ebben nem vagyunk profik, simán lehet h egy vagy több hiba csúszott bele! Egyszer már volt ilyen, pedig akkor csak portalanítottam- a Wi-Fi nem működött.. újra kellett raknom a kártyát...! Márpedig semmi kedvem többször is szétszedni majd újra összerakni csak hogy arra eszméljek a használata közben h valami nem kóser.
Tehát, nagy okosanaz jutott eszembe, hogy MIELŐTT szétkapom lefuttatnék valami diagnosztikai boot lemezt h ha valami nem jó (pl. nem érintkezik rendesen) azt már kapásból tudjam!
Nagyon megköszönném ha ajánlanátok valami MINDEN az egyben, mindentudó diagnosztikai cuccot, vagy esetleg több olyat amelyeknek a tudása kiegészíti egymást, hogy egy notesz minden alapvető funkcióját le tudjam ellenőrizni.
-Megint csak minden hozzászólást (minden boot programot) szívesen veszek, hisz' inkább lefuttatok egy diagnosztikát többször mintsem kihagyjak fontosakat!
-
Kyle.Katarn
csendes tag
válasz
mormota #43453 üzenetére
Hááát, ebben nem vagyok profi, de a kevesebb mAh mindenképp azt jelenti h kevesebb ideig bírja, olyat nem láttál h a tied pl. ún. 9 cellás azok meg pl. 6 cellások? Mert az magyarázat lehet ERRE az eltérésre, bár nem vennék mérget rá h ez az eltérés nem számít a működésben, de én szerintem maga ez nem zárja ki h kompatibilis legyen az új aksi.
Viszont a több (vagyis tökmindegy- eltérő) feszültség azaz Volt szerintem kizárja h működjön vele -oké, erre se vennék mérget, de nagyon gyanús.
Szerintem konkrétan a noteszodhoz keress aksit, vagy pontos típusszámmal (és egyel se eltérővel) ha így nincs- akkor sz'tem, elvileg, azonos méretű és csatlakozású és feszültségű aksit keress.
De mondom nem vagyok profi ebben, kérdezz meg itt másokat biztos van aki tud pontosabban segíteni.(Esetleg nincs erre külön topic?)
-
Kyle.Katarn
csendes tag
válasz
Gubu0101 #43456 üzenetére
Fene, akkor nem mondható el általánosságban h a Toshiba Satellite "világvége-álló" na mindegy, kösz az infót!
Végül is az én tapasztalatom pl. totál keresztül húzza a (2/4 éves) keringő híreket, miszerint az MSI-k jók, ezzel szemben a Fujitsu-Siemensek (amik már nem is léteznek) pedig pocsékak. Mert én pont a -tényleg jó ár/érték arányú- MSI-t kaptam gyári hibásan (csak későn jöttem rá) nem volt nagy vagy sok hiba, de oda vezetett h 2 év után, most azzal bajlódok (ma kapom szét újra) és a kölcsön F-S pedig úgy is köszöni szépen jól van h 4 éves és elég viseltes kívülről... XD
Amúgy a Samsung notikról nem sokat hallottam, csak egy dolgot láttam- k**** drágák.. ezek szerint már ez sem igaz...? -
Kyle.Katarn
csendes tag
válasz
Gubu0101 #43416 üzenetére
Az igen, HÉT év és egyszer nem volt szétszedve!?
Szerintem ha egyszer mégis szétszednéd- tedd a szabadban.. abba már veszélyes por-tigrisek lehetnek amik ha kiszabadulnak harapnak...
Egy kérdés: milyen a notid? Csak h tudjam mit kell vegyek ha olyan 7 évre terveznék.Dell XPS: hát én nem.
Oké, oké, használtam már párszor, de az ritkaság.. az MSI-vel egyszer még játszottam is (nem kis gépigényű) játékot ölbe, de mielőtt az aksi szétégette volna a lábam és abbahagytam volna kikapcsolt -úgy fél óra után, szerintem nem szerette a sütő szerepet...
Igazából minden a hőfokon múlik, pl. ezeknek az izmos "okostelefonoknak" (igazából számítógéptelefon) egyáltalán nem kell "lélegezniük" mert olyan procival szerelik ami alig melegszik.
Mondjuk kíváncsi vagyok azoknál hogyan oldják meg és a gépekbe miért nem! :-? -
Kyle.Katarn
csendes tag
válasz
Thunderzolee #43402 üzenetére
Hát én úgy tudtam Aida-ból lett Everest mint Windows Commanderből Total Commander, de ezekszerint lehet h tévedek.. és ez megin offtopic...
-
Kyle.Katarn
csendes tag
Nem béna, csak szerintem ez nem egészen a notebookos kategóriába tartozik mert valószínűleg nem sok köze van a hardware-hez.
Viszont ennyi infóból nem értem igazán az első kérdésed.
TC -mint Total Commander?
Meg milyen OPrendszer? -Nem mindegy.
Szívesen segítek, de így totál nem értem.A második kérdésed lehet összefügg az első megoldásával.
(Nem mindegy milyen OPrendszeren van pl.)
A Chrome-ot nem ismerem -Operát és Firefoxot használok- de nincs véletlen beállítva egy alapértelmezett ablakméret? -Neten találtam ilyet. Meg a következőt is:
"Position of the window is only saved if the state (maximized/minimized/restored) is changed OR the size of the window is changed. So, move the window to where you want it, then size it a little (this can be done before the move), and then shut down Chrome and restart. This is still really a bug, but at least there is an easy work around."
-Ha kell fordítás, szólj.A többire szerintem szintén keress rá, mert én mondom, kb. annyira próbáltam a Chrome-ot hogy rájöjjek nekem nem tetszik! Sz'al többet nem tudok.. pontosabban ezt se tudtam, Google barátom segített (mármint a kereső)...
-
Kyle.Katarn
csendes tag
válasz
MaxxDamage #43333 üzenetére
Hajrá!
Az egy biztos megoldás (ha normálisak a szervizesek...)
Csak ne nyaraltassák a noteszod hónapokig...
Ja meg MINDENKÉPP kérdezd meg előre mennyi lesz! Már ha pénzbe kerül.
-De tényleg, mert ha nem hardware hiba, akkor még esetlegesen garancia alatt is rád sózhatnak valami "bevizsgálási" v "szerviz" díjat.
Ha nem. Akkor csak várni kell. Aztán írd majd meg mi volt/hogyan oldották meg, mert engem is érdekel, had tanuljak t'od. -
Kyle.Katarn
csendes tag
válasz
vinikorn #43322 üzenetére
Helyesbíteném Thunderzolee válaszát.
Tudtommal most már LEHET cserélni noteszokban is bármit, csak NEM akármire.
HA van a noteszodból olyan típus ami neked megfelel ÉS annak az elrendezése megegyezik a te verzióddal simán lehet.. elméletben... Gyakorlatban sajnos olyan drága lenne h nem ajánlom még ha lehetne is. Ugyanígy a processzorral is, azt már esélyesebb h tudod cserélni, de valószínű h akkor teljes hűtést is kell cserélni, és az szintén túlságosan drága. Sajnos a noteszok még nem zárkóztak fel az asztalikhoz eléggéezért tényleg legnagyobb valószínűséggel jobban jársz ha újat veszel ezt meg eladod -ha nagyon kell jobb, ha nem, a bővítőkártyás USB 3.0 jó megoldás lehet, és akkor azt még a következő noteszodba is átviheted.
-
Kyle.Katarn
csendes tag
válasz
MaxxDamage #43303 üzenetére
Na igen, gondolkoztam rajta, az én MSI GT-735 ömmel is ugyanilyen gondok voltak.
Bár a bluetooth-t és a webcam-ot rég használtam, a fent említett gond miatt pedig most nem is tudom hirtelenjében kipróbálni... :/De azt tudom h sok notesznál van ilyen, hogy pl. a webcam-hoz van driver, műxik is, de önmagában nem tudsz vele mit kezdeni, mert a kedves gyártók nem mellékeltek a driverhez ún. utility-t azaz egy programot amivel kezelhetnéd önmagában.
Viszont.
Ha a Skype, MSN, hasonlók, stb. felismerik és használni tudják akkor minden bizonnyal a tied is ennyit tud (alapból) vagyis ennyi a működése. Ha külön kéne videót vagy képet készíteni keress a neten univerzális programot ami a hiányzó utility-t helyettesíti.
Aaaaa BT-vel kapcsolatban, ehh, vakarom a fejem- mint mondtam nekem is hasonló volt a gondom, bár AHHOZ adtak utility-t de olyan bonyi volt telefonnal szinkronizálni h inkább hagytam az egészet a fenébe. Heh, az MSI-n még infraport is van, de kb. MINEK? -Egyiket se használtam, USB asz' csá...!Az fix h műxik.
Ha neked KELL a BT. akkor, hát, nem tudok mit mondani mint kérdezz meg egy 'szakembert' vagy bárkit aki jártasabb ebben. De nem ajánlom hogy emiatt a szerviznek fizess, max 1-2 ezret, de többet nem ér meg, szerintem ők is "csak" kísérletezgetnének- megfelelő driver, utility megfelelő beállítása, teló megfelelő beállítása, stb.
Én, őszintén, le is tiltottam az eszközkezelőben az infrát és a bluetooth-t annyira bonyi/nem kellett. Próbáld USB-vel a telót, ha az nem fekszik, próbálgasd azt amit a szervizbe is csinálnának, ha működik; valahogy csak sikerül -egyszer emlékszem, valahogy nagy nehezen nekem is sikerült párosítanom a mobilom, de sokat kellett "kattintgatnom ide-oda"
A webcam meg ha jól veszem ki működik, tehát pl. Skype-on tudod használni (v FB ahogy írtad) és akkor használd úgy, esetleg keress v'mi univerzális progit ami ugyanúgy felismeri és kezeli.EDIT: Most nézem, és csatlakozom is NEMO1968 javaslatához. Egész pontosan ezt is hozzácsatolom a "próbáld ezt meg ezt" javaslataimhoz. Merthogy jobb híján többet nem tudok.
-Ennyit tudtam segíteni, remélem használtam valamit.
-
Kyle.Katarn
csendes tag
válasz
vinikorn #43309 üzenetére
99%ra veszem hogy az USB 2.0 maximuma, ami elvileg; 35MB/s (egy class 10-es memkártya tud olyan 10-et és az nem lassú) viszont ez az elméleti legkissebb keresztmetszet, ennél a valóságban kicsit eltérhet.. várj- legkisebb keresztmetszet? az nem a bluetooth?!
Mindenesetre szerinte ki fogja padlózni a bluetooth-t, azért a "régi" 2.0 se olyan lassú...
-
Kyle.Katarn
csendes tag
válasz
Gubu0101 #43300 üzenetére
Hát, mondtak nekem ezt is azt is.. igazából én is úgy tudtam elemek csak hosszú élettartalommal... Én ezt a linket is kaptam: [link]
Mindenesetre ha megoldódott -elem és NEM akku- akkor még fennáll h mi a toszomért jelez töltést mikor nem kéne? Azért kösz. Minden segítséggel kicsit előrébb vagyok! (Mondom, én is úgy tudtam azok elemek, és nem töltődnek.)
EDIT: De azért tudod, reménykedtem... -
Kyle.Katarn
csendes tag
válasz
MaxxDamage #43298 üzenetére
Úgy bizony, egy próbát megér.
(Esetleg lehet le kell tisztítanod a régi drivert, ez eszköz/driver függő.)Amúgy a notebook gyártó driverei általában jobbak olyan szempontból h direkt arra az eszközre ÉS notebookra valók, de 1- gyakran nem a legfrissebbek :/ 2- van bizony hogy nem jó. A másik ötletem esetleg h magával a Win7-tel van gond, de ez is csak tipp.
Próbálkozz, addig is remélhetőleg lesz aki többet tud segíteni pár tippnél.
-
Kyle.Katarn
csendes tag
válasz
MaxxDamage #43294 üzenetére
Jó kérdés, őszintén- én ilyen hibaüzenettel nem találkoztam.
Viszont volt már sok gondom a notebook driverekkel (túl sok)!
Csak egy javaslat: próbáld telepíteni a nem a notebook gyártó által biztosított drivert telepíteni hanem megtudni az eszköz(ök) pontos típusát (Everest a segítségedre lehet) és az eszközgyártó hivatalos honlapjáról megszerezni a drivert.
Most így ennyi jutott eszembe. -
Kyle.Katarn
csendes tag
Sziasztok!
Ezt a kérdést már feltettem másik topikban, ott megkaptam (mondjuk nem csak én) egy senior tagtól -darvak- hogy IDE kéne feltegyem, bár ott is sokan voltak segítőkészek, de megoldás még nincs.. és ha már megkaptam azt h IDE kéne írnom, hát akkor gondoltam megteszem...
Egy MSI G szériás notebookról van szó, egy GT-735.
Garancia lejárta miatt a hibás tápcsatlakozót a töltőn cseréltük -multiméterrel mérve, elvileg jó. Emellett a gépben a tápaljzat pedig meg lett forrasztva -tesztelve, nos, most már működik. Volt egy kis gikszer az oxidréteg miatt, meg valami amit nem tudok beazonosítani.. mindenesetre most már bekapcsol -biosba bejutok, OPrendszer még nincs...A gond az, hogy a gép töltést jelez (ha van benne akku is ÉS) akkor is ha nincs benne akkumulátor! márpedig az emlékeim és a kézikönyv is azt állítja olyankor nem kéne, a manual szerint:
"Telep állapota
- Folyamatos zöld fény, ha az akkumulátor töltődik.
- Folyamatos sárga fény, ha az akkumulátor töltésszintje alacsony.
- Villogó sárga fény, ha meghibásodik az akkumulátor, és cserére szorul. A
gyártó által ajánlott, egyenértékű típusú akkumulátor beszerzését illetően
vegye fel a kapcsolatot a helyi kereskedővel.
- Az akkumulátor LED kialszik a töltés végén, vagy ha a hálózati adaptert
leválasztják."
Kósza- és/vagy túláramtól tartva nem sokat kísérleteztem és marha körülményes a szétszedése majd újra összerakása, ráadásul nem is tudom biztosan hol és mit keressek ezért egyelőre nem szedtem szét újra.
Esetleg fölöslegesen..
merthogy egy dolog felmerült...
A CMOS elem/aksi le(jjebb) merült és akkor lehet AZT jelzi hogy tölti!?Akik a másik topikban is olvastak azok -újabb javaslat híján- ugorják csak át.
A többiektől előre is megköszönök bármi javaslatot, okosságot, észrevételt...!
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Gitáros topic
- Futás, futópályák
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 32/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- UHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Asus ROG Strix G15 G512LW - 15.6" FullHD 240Hz - i7-10750H - 16GB - 512GB SSD - Win11 - RTX 2070 8GB
- Lenovo ThinkPad L590 / Intel CORE i5 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD kijelző / Windows 11
- Lenovo Yoga 370 szép állapotú 24 hónap jótállás
- Erdély története I-II-III egyben 3990 ft
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- LG OLED Televíziók: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest