- One mobilszolgáltatások
- A kameraszenzor és az aksi is nőtt a Nubia Z70S Ultrában
- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Új hozzászólás Aktív témák
-
wihar123
aktív tag
válasz
Piftuka #7899 üzenetére
Szia!
Szerintem jó választás, függetlenül a peches beállítás adta bosszúságtól.Amit a kérdésedre írtak, azt szó szerint végezted? Ugyan is annak ez a bevált módja, ellenőrizd és állítsd be újra és újra, míg jó nem lesz. Váltsd a nyelveket, mert olyan mintha az Angol beragadt volna...
-
Piftuka
veterán
válasz
Piftuka #7737 üzenetére
Nos, bevállaltam.
A hangszórója működik, gond nélkül települt rá a Sygic GPS szoftver, de amikor elindítok egy útvonalat, egész egyszerűen továbbra sem volt navigációs hang. A parkolóknál, egyéb helyeknél csippant, de a beállított navigációs segéd hangja néma.
Írtam a Sygic supportnak, ők az alábbi segítséget adták:
"In this case please go to menu → settings → notifications & sounds and make sure you have voice instructions enabled. Afterwards in the same menu open the voice option. Here please select a different voice and afterward select the desired voice back. If the issue would persist, I would recommend trying a standard voice, not an advanced voice. In this menu, you can also download advanced or standard voices below.Afterwards please create a route and start navigation. If the voice navigation still does not work, please click the three dots button in the below right corner, select sounds and click on voice instruction. Afterwards, if your device is audible the voice instructions should work."
Ennek megfelelően a magyar hang mellé letöltöttem még angol, spanyol, olasz, portugál, német "standard" hangokat is. Átkapcsoltam angolra, majd visszakapcsoltam magyarra.
Végre a navigációnak is van hangja. Mondja, hogy melyik irányba forduljak, de... Csak és kizárólag angolul.
A menüben - látható módon - a magyar nyelv van kiválasztva, mégis angolul kommunikál.
Segítsetek, kérlek, hogy mi okozza, és mi a megoldás, hogy a magyar hang szóljon!?
Köszönöm!
-
Truman
senior tag
Sziasztok.
Van egy WayteQ X850, amibe tönkre ment belső tároló, amin egy IGO Primo volt. Áttértem MicroSD -re, elindul, viszont a térkép cserélőt sehogy sem tudom működésre bírni. Hiába írom át az útvonalat minden létező konfig fájlba, akár SDMMC -ra akár CompactFlash -re semmire nem történik.
Tudna valaki küldeni nekem konfig fájlokat, akinek működ ez MicroSD -ről?
Köszi! -
kerlac
őstag
Sziasztok!
Szeretnék tenni a kocsiba egy kis gps követő kütyüt, amivel bármikor bárhonnét meg tudom nézni merre jár a kocsi. Keresgéltem neten és olcsó és dícsért eszközt nem találtam, ellenben egy jónak tűnik, mégpedig:
Tkstar Vizálló GPS nyomkövető Tracker
Ez tényleg olyan jó mint írják, vagy tudtok másikat esetleg olcsóbbat ajánlani?
Lényeg, hogy bármikor rápillanthassak hogy merre jár a kocsi.
köszönöm.
-
V.Stryker
nagyúr
Amúgy PNA-ra van valami iGO alternatíva vagy csak az ?
-
brownus
veterán
válasz
wihar123 #7891 üzenetére
autóban ott a szivargyújtó... de midnegy is, mert feltettem, és még meg is vetették velem a sygic traffic örök licencet mer' akciós :d
ha meg kirándulás van akkor ezt használom: locus
(van amúgy egy ilyenem: AUKEY Power Bank 20000mAh, ha netán valaki keres most rohadt jó áron van: AUKEY Power Bank 20000mAh én még 35ért vettem...
-
wihar123
aktív tag
válasz
brownus #7890 üzenetére
Sziasztok!
Figyu, nem jó így a kérdés, mert az alkalmazás csak akkor fogyasztja az energiát, ha működteted. A fogyasztás mértéke pedig attól függ, hogy milyen intenzitással vagy kénytelen használni.
Ha nagy igénybevétel várható, akkor ahhoz szükséges beszerezni egy jó minőségű PoWerBank-ot. -
brownus
veterán
üdv,
melyik meríti kevéssé a telefont. sygic vs. waze?
mert jött egy levél tőlük, hogy hny és beugrott, hogy nekem van sygicem, még sok éve megvettem, de elfelejtettem. wazét használok évek óta...
mert amúgy a waze eléggé, de ha jól emlékszem a sygic az offline térképet használ!?
-
V.Stryker
nagyúr
-
wihar123
aktív tag
Szia!
Ne ócsárold azt a vasat, mert megsértődik és annyi neked,,,no + az a három betüs, amit megemlítesz kissé warez szagú, úgyhogy irány a privát szféra...
Első és legfontosabb, hogy készítesz róla egy Full biztonsági mentést, ami egyaránt érinti a teljes Flash-t a navigációval együtt. Amint ez megvan archiválod az ismerősödnek, és közben szólsz neki, hogy szerezzen be hozzá egy jó kártyát, mert az új szoftvert arra kell tenni, békén hagyva ezzel az eredetit. -
Truman
senior tag
Sziasztok!
Ismerősöm hozott egy Navitel E700 típusú förmedvényt, hogy frissítsem fel. De hát már most is a legújabb van rajta gyárilag. Mégis olyan hiányos hogy hihetetlen. Olyan utak, vagy változások nincsenek rajta, ami pl. egy HERE vagy NNG térképen már évek óta megvan.
IGO -t szeretnék rárakni, de menüje más, mint amit eddig megszoktam. Ahogy bekapcsolom egyből a térgép indul, nincs egy előzetes menüje, mint azt más Windows -os csak Android készülékeken eddig tapasztaltam. Hiába lépek ki a térképből az egyből kikapcsolja a készüléket. Windows Embedded -ogós amúgy a készülék. Lehetséges egyáltalán lecserélni rajta a gyári térkép szoftvert? -
wihar123
aktív tag
válasz
gedikart #7885 üzenetére
Sziasztok!
Ezen ne "csodálkozz", az utvonalterv.hu-nak lételeme, hogy pontos és korrekt legyen, természetesen egy térképtípusnak is így kellene működni, mivel három típus is van belőle, így a gyártó választási lehetőséget ad, hogy azt válaszd, amelyik pontosabban mér, tervez, stb., stb.... -
gabor_01
senior tag
válasz
gedikart #7881 üzenetére
Na egy kicsit utánagondoltam a dolgoknak.
Megnéztem még egyszer az utcaképeket.
Arra jutottam, hogy egyik gyenge pontjával állunk szemben minden navinak.
A térképek elavultak.
Ugyanis a szóban forgó utak valamikor aszfalt burkolatúak voltak. A térkép is annak tudja. A navi meg pláne.
Ráadásul a rossz úton (ami most kátyús és inkább földút sok helyen) nincs sebességkorlátozás. A jobbik úton meg 50-70km/h a sebességkorlát. Így jogosan számolja a navi a rossz utat gyorsabbnak.
Velem is hasonló többször előfordul Dél-Olaszországban. Olyan útra vitt, ami vagy megszűnt, vagy járhatatlan volt. (Nem Garmin).
Hogy a Google mi alapján navigál másként, azt nem tudom még. -
Ununqatrium
aktív tag
Hello. Kernék egy kis segitseget. Szeretnek a telefonomra egy ingyenes offline navit. Eddig Sygicet hasznaltam, de a legutobbi eset utan inkabb terkeppel navigalok a 70-es evekhez merten, mint ezzel a hulladekkal. A Here We Go navival kapcsolatban tud nekem valaki segiteni? Kb. harom hettel ezelott leszedtem, de semmilyen terkepet nem toltott le, az elso par szazalek utan megszakadt. Azt hittem, valami hiba, gondoltam, frissitessel orvosoljak. Ma ujra megprobaltam, most mar a terkepek listajat sem hozta be. Azt jelzi, hogy nem lehet letolteni.
Mindezek utan ma leszedtem a MAPS.ME navit, itt viszont nincs lehetoseg az autopalyak es fizetos utak elkerulesere. Ez igencsak szomoru, sajnos igy nekem nem felel meg. A tobbi ismertebb ingyenes navival nem igazan voltam elegedett, amit probaltam. Salgobol Pestre akarok menni, es elvisz tök mas iranyba. Tud valaki segiteni? Tapasztalt mar valaki ilyen problemat a Here We Go-val kapcsolatban? Droidrol rendszerrol van szo. -
-
gedikart
aktív tag
válasz
gabor_01 #7878 üzenetére
Köszi, nem a hangutasítással van gondom - nézem hozzá a térképet is. Jártam Siófokon, és ott például a főútról le akart vinni egy szántöföldön át ívelő mellékútra, ami járhatatlan volt, ráadásul a célpont kb a főút mellett volt, csak a készülék a "szántóföldet" érezte gyorsabbnak. De volt már olyan esetem is (azt hiszem valahol Zalában), hogy ott is a főútról egy falu kacskaringós részén keresztül akart vinni, pedig a főúton tovább haladva tuti gyorsabb lett volna (és mennyivel egyszerűbb is)
Budán is egy emelkedős/kacskaringós részre vitt be, ahelyett hogy tovább haladtam volna a normál útvonalon. -
gabor_01
senior tag
válasz
gedikart #7877 üzenetére
Egyféle hiba előfordul a Garminnál:
Néha bemondja, hogy térj le, amikor pl csak 5km múlva kéne letérni.
Ez valójában nem is Garmin hiba, hanem a magyar nyelvi filok hibája.
A Navigate Kft talán nem frissíti ezeket.
Néhány év kellett ehhez, mire rájöttem.
Angolra váltva megszűnik a hiba. -
gedikart
aktív tag
Üdv. Van egy 5 éves Garmin alap GPS-em (nüvi 40) itthoni NNG/Topmap térképet használ. Szeretem a matt kijelzőt, az erős kontrasztot/fényerőt, a tiszta hangszórót, a navigáció egyszerűségét, színeit, stb, de... párszor már belefutottam abba a hibába, hogy a tervezési butasága miatt néhol leterel a főútról és bevisz a csikicsuki kisutcákba, vagy olyan (szántóföld melletti) mellékútra ahol kb 25-30 km/h-val lehet közlekedni a rossz aszfalt miatt. Ez mennyire általános betegség Garminnál? Mert maga a készülék tetszik, de a navigációs szoftver hülyesége kevésbé... Mert ha veszek egy drágább Garmint, és ugyanezt csinálja, annak nem látnám sok értelmét. Wayteq-en (Win CE) gondolkozom még, de ott a kijelző nyilván jobban csillog.
-
gabor_01
senior tag
válasz
kriszwells #7875 üzenetére
A Wayteq jobban megéri szerintem
De csak annak, aki tudja tesztelni rajta a megfelelő programot.
Ha nem értesz hozzá, akkor talán valami Garmint vagy Tomtomot kéne venned hasonló áron, amihez sokáig van térkép frissítési lehetőség. -
-
törölt tag
válasz
Donki Hóte #7872 üzenetére
Innen indult a kérdés, hogy tudja e valaki hol tudok bele venni akkut
-
-
törölt tag
válasz
wihar123 #7870 üzenetére
Jólvan, kösz!
Amit ott látsz, azt a számsort beírtam már korábban ha visszagörgetsz.
Egyébként én még tartom magam ahhoz, hogy minden kikapcsolásnál teljes kikapcsolás van nálam, nem készenlét, mivel bekapcsolás viszonylag hosszú ideig tart, és mindig bejön a nimendee logó.
Én az eddigi akkumulkátor ismereteim alapján már nem fűzök hozzá reményt. Mielőtt elraktam egész jól működött az akku. sokáig bírta.
-
wihar123
aktív tag
válasz
#81556480 #7869 üzenetére
Kezdem azzal, hogy a készenlét pont azt jelenti, mint amit a szó mond: készenlétben van, azaz takarékon, hogy ne töltse az időt a Full betöltődéssel. Ez a szolgáltatás, amennyire hasznos, annyira átok is, mert ha elfeledkezik az ember csonkra képes lemerülni. Asszem a tieddel is ez történhetett. Állítom, hogy annak az akksinak 1 hetet is ki kell bírnia, Full töltés után kikapcsolt állapotban.
A lényeg, hogy ne légy türelmetlen, lesz az az 1% 100 is csak hagy időt neki. A képek közül az egyik matricás olvasható, úgyhogy annak alapján rákeresek, hátha sikerül kiötölni valamit...
-
törölt tag
válasz
wihar123 #7868 üzenetére
A készenléti dolgot nem nagyon értem, bár szerintem nem is lényeges a sztoriban. Ez a gép minden alkalommal Nimendee logóval indul, először maga ez a tablet szerűség, aztán az igo (ezt be is tudom állítani, hogy automatikusan induljon-e a navi program vagy ne ). Nem véltem felfedezni készenléti módot. Reseteltem is többször. De rádugott töltővel 4 napja csak 1%-ot ír az akku, és ha kihúzom a töltőt , azonnal kikapcsol.Ha nem voltam egyértelmű: a gép tökéletesen működik, csak 0másodperces lett az akku !
Részletezem neked a készülék történetét:
2016 január körül vettem, nimendee google keresésre akkor még nem is adott ki szinte semmi ajánlatot, nem volt meg még akkor ez a debreceni cég, bár már akkor is Debrecenből vettem. Amint a képen látod egy kínai szemét kb ez a cucc, de 2 évig tökéletesen szuperált majd minden munkanap mivel kamionosként dolgozom. Egy jófogás hirdetésről vettem, 1 év garanciával ( fél év mulva autós töltőt még kis is cserélte nekem a srác garanciába). Azóta a telefonszám nem elérhető, emailcím nincs. Semmiféle papírt nem adtak a készülékhez, csak ezt a user manualt, ami egy vicc ( on - off, video lejátszás meg egy két dolog van benne). A napokban írtam ennek a Nimendee nevű debreceni cégnek, de kb letojnak, mivel se nem tőlük vettem, se nem garanciás. Az hogy én saját pénzemen megjavíttatnám náluk, vagy vennék bele tőlük akkut, az nem jáccik részükről.. jó kis támogatás a cégtől ez..
serial alapján ha rákeresel, több készülékbe is tették ezt a belsőt.
2 hónapja elutaztam USA-ba, ekkor feltöltve beraktam a szekrénybe, most pedig ez fogadott kedden, hogy nem veszi a töltést. Én csak arra tudok gondolni hogy volt egy mélykisülés, és az aksinak ez betett.
-
wihar123
aktív tag
válasz
#81556480 #7867 üzenetére
Annak nincs jelentősége, mert csak navigálás után a célnál, vagy tápelvételkor kapcsol ki, de nem véglegesre, hanem készenlétibe, mert meghagyja a navigálás készenléti lehetőségét..
Viccelsz, az enyém vagy 6 éves és semmi baja, ez nem kor függőség, inkább típus. A kapott használati nem írja az akkumulátor csere lehetőséget? Van szervize valahol, az is a használatiban van.
Ha van benne SD, akkor azt vedd ki míg töltődik + alkalmanként nyomd meg és tartsd nyomva a Power gombot, kb. 15-30 sec hátha beindul. A RESET-et is megnyomhatod, hátha beragadt valami, ezt csak egy finom, halk kattanásig tartsd nyomva. -
törölt tag
válasz
wihar123 #7866 üzenetére
Igo primo van rajta, tápelvételkor magától kikapcsol ( ki is írja) egyébként sosem használtam a gyári töltőjét, csak most dugtam be ( mármint a hálózatit) a feljebb már írt számsor van rajta más nemnagyon, de majd csinálok képet (PC-ről sem veszi a töltést, meg autósról sem)
Nem csak egyszerűen megdöglött benne az akku ? 2 éves..
-
wihar123
aktív tag
-
wihar123
aktív tag
válasz
#81556480 #7862 üzenetére
Szia!
Valszeg készenlétbe felejtetted és Full-ra lemerül, de semmi baj, csak kell neki 1-2 óra míg magához tér. Próbáld PC-ről, hálózati vagy az autós töltőről tölteni (talán a hálózati gyorsabb).
Ha segítesz kiválasztani a pontos típust: http://www.nimendee.com/hu-47-g-navigacio.html , akkor utánanézek a lehetőségeknek. -
törölt tag
Üdv!
Van egy Nimendee EL-693668410272 amit 2 hónapja hiba nélkül használtam, majd betettem a szekrénybe és elutaztam. Most hazajöttem, és nem veszi a töltést. az akku teljesen megfeküdt. Tudja valaki pontosan milyen típus kell bele? cserélhető? nincs beragasztva? Még várok márkaszervizre mit mondanak, de ha nem foglalkoznak vele, akkor megpróbálok bele rendelni egy akkut. Régi navonom akku halál után feladta a szolgálatot, egy idő után nem talált műholdat.
-
bogozdki
csendes tag
Hali! Van egy régi navigációs készülékem de nincs hozzá szoftverem. Kérdésem az lenne, hogy milyen szoftvert ajánlotok rá -amit be tudok szerezni a netről- és max 2 GB?? mert sajnos addig maximalizálja az sd kártyát...
-
forma69
tag
Sziasztok!
Adott egy W 985 gps, és fóliát szeretnék cserélni rajta.
Tudnátok ajánlani valami jobb fajtát és honnan, esetleg lehet-e tenni rá
olyat, amit a telefonokra szoktak, mert az nem karcolódik.
Befolyásolná a kijelző érzékenységét?
Köszi -
brsdnl92
tag
Sziasztok!
Adott egy GPS. Úgy jártam vele, hogy az autóban egy szabvány szivargyújtó kábellel csatlakoztattam a gps-t, az érintőkijelző abszolút nem működött vele. (Másik kábellel csatlakoztatva jól működött.) Azóta a számítógép nem ismeri fel, mint tárolót és a benne levő sd kártyát sem. Egyből bekapcsol, mintha csak sima tápkábellel csatlakoztattam volna. Egyébként navigál, működik. Lehetséges, hogy a szivargyújtó kábel miatt lett valami vele?
-
ovics
aktív tag
sziasztok!
a mai napon vettem kézhez egy garmin 50 lmt készüléket és gondoltam frissítem mielőtt majd a tulajdonosa megkapja ajándékba. na most, nem is volt gond, letöltötte, írta hogy húzzam ki, majd vissza, oké, ezt követően írja hogy véglegesíti a frissítéseket, de csak egy kis pár megás frissítés volt és már kb 1 órája csinálja és kezdek aggódni. ez normális?
-
törölt tag
Nekem 17.2.24
R-139700
Igazából lehet, hogy feldobott több utat is bár nem tudom az autópályásat egyáltalán miért ajánlotta fel én meg rányomtam az alapértelmezetten kijelölt "leggyorsabb" útvonalra.
Azt is szokta csinálni, hogy út közben új útvonalat talál amivel 4 -5 percet spórolhatok. Mondjuk az úton 3 alkalommal felajánlja. De dugó, baleset, út karbantartás sehol nincs, tehát ezt akkor is tudnia kellett volna amikor megterveztem az utat. Szóval fura. -
Buster17
addikt
Hali!
Már jó pár éve módosították a házszámunkat 7 ről 9re és ezért állandóan probléma van a futárral mert a térképen nem változott meg és ott a 9-es egy utcával odébb van.
Hol tudnám bejelenteni ezt a módosítást?
Sygic nevű navigáció tudja jól a címet a Google Maps és a Waze nem!
Új hozzászólás Aktív témák
A warezzal kapcsolatos segítségkérés szigorúan tilos a fórumon!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One mobilszolgáltatások
- A kameraszenzor és az aksi is nőtt a Nubia Z70S Ultrában
- Fűnyíró topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Philips LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÚJ Asus TUF Gaming FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 8GB- 2 év garancia
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB GDDR6 Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest