Hirdetés
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- OnePlus 15 - van plusz energia
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
-
Mobilarena
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiralytom
aktív tag
válasz
Cs1csó
üzenetére
Köszönöm, ezeket néztem a kérdésem előtt is de elbizontalanodtam mikor jelerősítőnek nevezte szinte az összes típusnál a leírás én pedig a mostani routeremet szeretném egy ilyennel kiváltani.
Akkor ezek valamelyikével megtehetem?
Csatlakoztatom a konnektorba majd a lakásba bejövő utp kábelt az eszközhöz, wifin csatlakozok az eszközhöz, konfigurálom a szolgáltató által adott felhasználónevet, jelszót és titkosítom a wifi hálózatot s kész? -
Met
nagyúr
-
Hosssszu
őstag
válasz
C. s.
üzenetére
Jobban megnézve a képet, lehet hogy az a port nem is géphez van. (konkrétan nincs ráírva hogy ethernet, csak DSL, fax, phone) Google sajnos nem hozott értékelhető eredményt, az APC FAQ oldala meg valami miatt annyira lassú, hogy még mindig tölt.
Ha van itt UPS topik, ott még érdemes lehet megkérdezni ezt a dolgot.
-
nesh_019
senior tag
Sziasztok, hogyan tudom kiszámolni hány TFLOPS tud a számítógépem?
config : i7 7700k GTX 1060 6GB 16GB ram, gyári órajelek.Asszem a VGA-m ilyen 5-6 körülit tud, de ugye hozzá kell adni a procit is.
-
válasz
XboxGamePass
üzenetére
Problem solved.

-
XboxGamePass
senior tag
válasz
XboxGamePass
üzenetére
Megoldódott.. sose vegyetek ilyen gépet..

-
XboxGamePass
senior tag
Tegnap volt egy windows update és azóta nincs hang a laptopom hangszórójából. A jack kimeneten jó a hang, de a hangszóró full néma. Mit lehet ezzel kezdeni, csak nem hardveres így a nagy semmitől.

HP Pavilion x360 Convertible 14-ba0xx
-
kiralytom
aktív tag
Sziasztok!
Létezik olyan router, ami csak egy konnektoraljzatként jelenik meg a lakásba, ahol nem kell külön kábel a tápellátásnak, hanem bedugjuk az aljzatba, megkapja az utp kábelen a jelet és routerként osztja azt a lakáson belül?
ha igen, mi ennek a kategóriának a neve, hogy keresgéljek?
-
Borisz76
nagyúr
-
macssessz
tag
Üdv Guruk!
A Gmail.hu-ban hogyan lehet elérni, hogy a promóciók és a közösségi oldalak mappát ne használja, hogy amiket oda pakolna azt is le tudjam szedni a régi jól megszokott thunderbirdemmel?
Köszi előre is a segítségeteket. -
Hosssszu
őstag
válasz
C. s.
üzenetére
Ha jól látom a "circuit breaker reset" a kérdés tárgya.
Azt inkább akkor érdemes használni ha valami nagyon nagy gáz van.
Kb biztosítéknak felel meg magyarul.
Egy kis olvadóbizti van benne, és akkor kell benyomni ha az kiolvadt és cserére szorul.
Amíg nincs gond, addig nem kell piszkálni. -
C. s.
addikt
Sziasztok!
A szünetmentes tápegységen az áramköri megszakító mire való? Ezt írja: "Push to reset". Pontosan mit állít vele vissza az ember? Csak a beállításokat vagy adott esetben, ha nincs rajta kereksztül internet, akkor azt is? (Nélüle van net, és a csatik jó helyen vannak.)
-
Cs1csó
titán
válasz
megint én
üzenetére
Melyik egér? Melyik Razer synapse a 2.0-ás vagy a 3.0-ás?
Először is dugd át egy másik USB port-ba, és akár a gépet is indítsd újra.
Ha ez nem használ akkor a Programok és szolgáltatások közül távolítsd el a Razer Synapse-ot majd indítsd újra a gépet töltsd le a Razer synapse-ot, nekem egy 4 éves Razer Abyssus-om van és ahhoz a Razer Synapse 2.0-át kell letölteni innen: Razer Synapse 2.0
De ha valami nagyon új egered van akkor lehet a Razer Synapse 3.0 kell azt innen tudod tölteni: Razer Synapse 3.0
A lényeg: a megfelelő driver-t kell újratelepíteni.
Nagyzoli27
Fel kell venned a kapcsolatot a GOOGLE-lel, és ha igazoltad magad, hogy azt a céget képviseled aminek az adatait módosítani akarod akkor megcsinálják.
-
Nagyzoli27
kezdő
Üdv!
Van egy oldalam ahol a google mapon van egy telefon szám és azt szeretném valahogy módosítani. Hol tudom ezt módosítani?
-
megint én
őstag
Sziasztok!
Új razer egeret bedugom az USB-be, rögtön látnia kéne, nem?
A razer synapsot frissítettem, de így se. :S
Van esetleg valakinek ötlete?Köszi!
-
mezis
félisten
Üdv.!
Amíg bírja a kevesebb áramot leadni képes tápegység, addig minden rendben.
Ha rendeben működik a tápegység túláram, hővédelme, nem okoz semmi problémát.
De ha ezek közül valamelyik elromlik, akkor kaphat akár sokkal nagyobb feszültséget vagy meleget (ég a tápegység
) az apple 30" cinema display.... -
SpG
csendes tag
válasz
makoss
üzenetére
A harmadik birodalom erre esküdött. Nem mintha jó szívvel ajánlanám...
-
Essejó
veterán
válasz
Memora
üzenetére
Én ajánlani nem tudok, de a Google dobott pár találatot a kérdésre: telepített program költöztetése másik meghajtóra
-
-
toza
senior tag
udv!!
mi tortenik ha a 24.5V-3.7A-90W adaptert hasznalom
24.5V-6.1A-150W es gyari helyett apple 30" cinema display nel??
(bizonyos fenyerore allitva kikapcsol,de ha az alatt van nincs gond(??)
csak 1 percig teszteltem...fel e robban e?
koszonom.
-
kerlac
őstag
Sziasztok!
Tudtok jó programot ajánlani, amivel SSD-re telepített programot tudok átmozgatni másik SSD-re ugyanazon a gépen, anélkül, hogy uninstall és újratelepítés kellene?
köszönöm!
-
Memora
senior tag
Sziasztok, tudna alaki ajánlani olyan programot (Windows 7 64-re), ami média/video/audio file-oknál képes kijelezni a bitrátát, a hosszt, codec-et, stb úgy is, ha ráviszem az egérkurzort? A Mediainfo speciel pont ilyen volt a legutóbbi frissítéséig...
-
makoss
veterán
válasz
Vakegérke
üzenetére
Ez általános kérdés, de nem erről van szó, az is meghal aki bagózik, kávét iszik, nállam egyik sem oké.
Az alvás is csak azért nem fér bele mert ritkán fordul elő.
Itt azon van a hangsúly, hogy mivel lehet ezt lehetőleg vitaminokkal túlnyújtani, hogy ne legyek állandóan fáradt, álmos?
-
Cs1csó
titán
válasz
makoss
üzenetére
Nincs rá gyógyszer, ha nem valami betegség van a háttérben akkor csak komplex hozzáállás segít:
- rendszert kell vinni az életmódba - megfelelő mennyiségű alvás, azonos időben
- egy kis sport - 2-3 naponta: bicikli, kocogás, a legjobb valami aerob tevékenység (aerob vs. anaerob, anaerob pl. a súlyzózás, aerob pl. biciklizés)
- napi 3-5 étkezés azonos időben, változatosan - legyen némi idény zöldség, gyümölcs stb.
- egy kis plusz vitamin bevitele
- magnézim és a B6 vitamin együtt az egyik legjobb kombó az agynak
- kávéról átszokni a teára - minimális édesítéssel -akár üresen - de erős teát inni pl. zöld teátDE amit nagyon ajánlottak:
- GINKO-BILOBA - agy teljesítmény fokozóHa semmin sem változtatsz akkor is hatásos lehet a magnézium+B6 és Gingo-Biloba de ezt megtámogatva:
- kiegyensúlyozott, változatos, rendszerszerű étkezéssel
- megfelelő alvással
- sporttalakkor érhetsz el jó hatást.
-
makoss
veterán
Üdv!
Fáradság ellen milyen gyógyszert tudnátok ajánlani?
Kinek mi vált be?
-
mezis
félisten
válasz
mis69
üzenetére
Üdv.!
- Mennyi áramot vesz föl az adapter ?- Türelmesen kivárod, amíg a Win teljesen munkára kész ?
-
mis69
tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne hogy a Bluetooth adaptert bedugom a laptopba felismeri beállítja és utána tudom használni, de ha kikapcsol a gép utána az újraindítás után már nem ismeri fel az adaptert. Ha kihúzom az adaptert és utána újra visszadugom akkor sem ismeri fel az adaptert. Viszont másik USB aljzatban megint felismeri. Újra beállítja és használatra készre jelzi és megint lehet használni rendesen. És ezt minden USB aljzattal megcsinálja. Amelyikbe egyszer már bedugtam utána ha kihúzom és újra visszadugom akkor már nem ismeri fel az adaptert. Mi lehet a probléma? ProBook 6470b Windows 10. https://bluetooth-adapter.arukereso.hu/gembird/btd-mini5-p337595082/ -
Borisz76
nagyúr
válasz
Borisz76
üzenetére
Megoldódott a World of Warships nem indulás probléma....
Amit pont nem írtam de ezek szerint lényeges lett volna.
Eddig a PC-re egy FHD monitor csatlakozott Display Port-on és egy FHD TV HDMI-n.
Így használtam....játék, böngészés monitoron, filmezés a TV-n.Festés és átrendezés miatt csak a TV volt a gépre kötve és nem indult a játék.
Ma délelőtt visszadugtam a monitort és láss csodát...azonnal elindult !
-
Csupingo
veterán
válasz
szmayer1
üzenetére
Valami ilyesmivel, csak akkor annyira ki kéne ásni, felvágni a csövet, stb. hogy le tudd csupaszítani a vezetékeket és a fogóval új dugókat tudj rá tenni.
Vagy egy darabot kivágni, két dogót rá, közé pedig egy ilyen kábelt.Honnan hova megy ez a kábel? Valami wifi routert, vagy mást nem lehetne helyette használni?
-
Csupingo
veterán
válasz
szmayer1
üzenetére
Ha csőbe van nem tudod átfűzni? (Kihúzni, aztán új kábel a helyére?) Ahol sérült, ott nincs elég hely, hogy tudjad toldani?
Nem ástam bele magam a témába, de ha jól látom, a td+, td-, rd+, rd- vezetékeket használják a jel továbbítására, a többi csak árnyékolást, zavarszűrést végez. Elvileg ez a 4 helyett másik 4-et is használhatsz, de akkor mindkét dugót a végén megfelelően kell bekötni, aztán a sérült 1 vagy két vezetéket kihagyod. Gondolom működne, max. kicsit érzékenyebb lenne a külső zavarokra és nőne az áthallás a vezetékek között. -
szmayer1
senior tag
válasz
Cs1csó
üzenetére
Sajna régebben volt egy "baki", kb 3-4 éve mégpedig az, hogy a szomszéd megsértetta a földbe mikor ásott előttünk valamit. (pedig be volt rakva védőcsőbe)
Igaz éppen hogy csak a kábel szigetelése sérült, meg talán egy ér, de az sem szakadt el azon is csak a szigetelés sérült. Ideiglenesen meg lett csinálva úgy hogy nem lett elvágva, csak egy zsugorcső lett rámelegítve, de sajna eddig bírta, mert tegnap csak úgy hirtelen megszakadt a kapcsolat.Arra gondoltam hogy átkötöm, hátha más színsorrendben jó lenne, mert talán az a színt pont nem használná, vagy csak 4 vezetéket kötnék be 1-2-3-6 úgyis a fogadó switch-be is csak 4 érintkező van.
Kicserélni nem szeretném, mert nem is tudnám mivel az évek alatt szinte minden be lett építve
Egyébként ez a kék színű kábel nem a sima szürke és kb 30-50m lehet
Egy próbát megérne szerintem. -
Csupingo
veterán
válasz
szmayer1
üzenetére
Fontos, ha azt akarod, hogy működjön az adott célnak megfelelően. Ha minden igaz, általában kétféle sorrendet használnak. Ha jól tudom, az újabb hálókártyák már mindkettőt tudják kezelni, ezért nem kötelező a megfelelő kábelt használni. Régebben pl. két gépet csak crossover kábellal lehetett összekötni, csak úgy működött az adatátvitel.
-
szmayer1
senior tag
Sziasztok!
Lehet hogy láma kérdés, de egy utp kábelnél mennyire fontos a színsorrend?
-
dombi81
senior tag
Sziasztok!
Orion 4200M Divx Playerhez, tudna valaki linket küldeni firmware frissítéshez?
Nagyon Köszönöm. -
icemad
nagyúr
Sziasztok. Mindenkinek köszönöm a hozzászólásokat router/switch ügyben, elsőre működik. Egy olyan gondom van, hogy router2 (ami switchként működik most), nem nagyon akarja megosztani a rákapcsolt külső merevlemezt. A router 1 szolgáltatós, azt muszály használnom, de azon nincs USB. Router 2-n van, de azt meg nem látja a többi gép. Router 2 egy sitecom wlr 7100 AC 1200 típus. (ez van itthon sajnos...) Valahogy ez megoldható?
-
Csupingo
veterán
válasz
Zimmi91
üzenetére
Vagy egy ilyet, ha már hdmi kábeled van, vagy bármilyen működő olcsó átalakítót.
-
Zimmi91
addikt
válasz
Marci112233
üzenetére
Vagy marad a HDMI kábel és veszek egy átalakítót, azért a HDMI kábelt jobban feltudom használni mint a DP->HDMI-t .
Akkor a switch az megy vissza a boltba.
Köszi!
-
Skinny26
aktív tag
Sziasztok!
Monitor specifikációnál ez a sor mit jelent?
Scan Frequency: H: 30K~83KHz V: 55~76HzHa jól értem, hogy tudna 75Hz-et kisebb felbontáson?
-
-
válasz
Zimmi91
üzenetére
Az 5m kábel lesz a szűk keresztmetszet. A switch-en és a kábelen együtt valószínűleg akkora a jelveszteség, ami miatt már nem bírja el a fullHD képátvitel sávszélességét (ezért látszik a boot képernyő). Próbáld ki rövidebb kábellel, kisebb felbontással (pl 480p).
Ha tényleg ez a gond, meg kéne próbálni a vga beállításokban emelni a hdmi jelerősséget, ha van erre mód.
A switch két kimenetét gondolom próbáltad már megcserélni, hogy kizárd a switch 2-es kimenetének a fizikai hibáját, ugye? -
válasz
Zimmi91
üzenetére
Próbáld meg úgy, hogy a tv felbontását beállítod a monitorra, majd úgy úgy kapcsolsz át a switchen a tv-re.
Lehet olyan felbontásba próbálja meg a tv-t bekapcsolni amit nem támogat.
Nekem annó ilyen 2 monitornál volt. Egy hd ready kijelző nem szerette a full hd felbontást és ugyan úgy nem adott képet. -
Zimmi91
addikt
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy a gépet szeretném összekötni a TV-vel. Vettem is hozzá 5m HDMI kábelt és egy Hama HDMI switchet. A switchet bedugom a VGA-ba és a switchbe dugom utána a monitor HDMI kábelét és a tv HDMI kábelét. A számítógépet szépen látja is egyes állásba a switch, de ha átváltok kettes állásba a switchen a TV-n csak a nincs jel felirat látható. Megpróbáltam direktbe az 5 méteres kábellel ad képet a PC és a TV összekötve.
Valaki találkozott már hasonlóval?! Valamit netán a windowsba kellene állítani mielőtt átkapcsolom a switchet?!
Bármi segítséget szívesen veszek!
Köszi!

-
Csupingo
veterán
válasz
Skinny26
üzenetére
Nem értek ezekhez, de gondolom valami hasonló 4 pólusú jack elosztó kéne.
Vagy ilyen. Nem tudom, ezek mennyire szabványos dolgok. Biztos van amúgy fejhallgatós topik is. -
Skinny26
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg van egy ilyen fülesem: Pioneer SE-MS5TSzeretném rákötni a PC-mre úgy, hogy tudjam használni a fejhallgató mikrofonját is.
Tudnátok olyan elosztót ajánlani, ami a fejhallgató 3.5mm jack csatlakozóját, elosztaná külön hang és külön mikrofon csatlakozóvá? Továbbá, szeretném egyúttal meg is hosszabítani a kábelt, mert az 1.2m rövid számomra. A PC-m az asztal mellet, lent helyezkedik. Létezik ilyen univerzális elosztó?Köszi szépen előre is!
Üdv, Skinny26
-
-
Borisz76
nagyúr
Ha már itt vagyok én is kérdeznék :
Tegnap este még játszottam a World of Warships-el.
Ma nem indul el....Régi NVidia drivert leszedtem DDU-val.
Leszedtem a játékot és a kliensét is, többszöri restart.Új NVidia drivert felraktam, újratelepítettem a játékot.
Mégsem megy.A World of Warplanes gond nélkül megy.
A kliensbe be tudtam jelentkezni.Szerintetek ?
-
Borisz76
nagyúr
válasz
icemad
üzenetére
Én ez alapján csináltam.
Egy ezer éves TP-Link routerrel. -
Vakegérke
félisten
válasz
Marci112233
üzenetére
Meglehet, nem ismerem.

Szerk: Most nézem, fizetős.
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- HPE Synergy 12000 Frame ), 1x Composer (807964-001), 2x Frame Link Module (807963-001), 2
- HP Pavilion Plus 14-ey0155ng Ryzen 5-7540 / 16GB / 512GB FHD+ Garancia
- Eladó Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 8 prémium üzleti ultrabook, WQHD kijelzővel!
- Samsung Galaxy Book3 X360 (NP730QFG-KA2HU) 13. gen i7 / 16GB / 512GB Új x360 touch
- ASUS X455L LAPTOP i3-5100U 12GB!! DDR3 GeForce 820M 2GB 128GB SSD
- Honor X5c Plus 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Katana15 HX B14WEK notebook - i7 14650HX 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 5050 8GB WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Huawei Watch 4 Pro eSIM okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Igaz éppen hogy csak a kábel szigetelése sérült, meg talán egy ér, de az sem szakadt el azon is csak a szigetelés sérült. Ideiglenesen meg lett csinálva úgy hogy nem lett elvágva, csak egy zsugorcső lett rámelegítve, de sajna eddig bírta, mert tegnap csak úgy hirtelen megszakadt a kapcsolat.