Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Fotók, videók mobillal
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabson730
tag
Az új hp tanári laptopok meg tudják figyelni a tevékenységemet?
Anyukámnak járt egy Hp i3-as 6000 szériás processzorú tanári laptop windows 10-el.
Tudja vajon naplózni a gép a használt programokat (telepített/portable) illetve a megtekintett weblapokat, vagy a használt fájlokat?
Előre is nagyon köszi

-
Winne
nagyúr
válasz
Aryes
üzenetére
Itt az igazság.

Ez multi, aki tákolja max akkor jön, ha központilag le van hívva és már most megvan a probléma, hogy nincs hely rajta, kiírja sokszor, hogy nem tudja megjeleníteni a képet, mert nincs memória és társai. Ha ez a törlés működik, akkor pláne nem izgat tovább, nemsokára kiderül.

-
-
Csupingo
veterán
válasz
prabhu
üzenetére
Ha amd kártyád van, még ezzel a driverrel is kipróbálhatod: 18.12.1.1
Esetleg elmozdultak a sata kábelek, vagy ha öregek már az alkatrészek, akkor lehet hogy az alaplap, a táp, vagy a vga betegeskedik. Esetleg a win-re férne rá már egy újratelepítés, csak gyártói driverek visszatelepítésével. -
inf3rno
nagyúr
válasz
duran6
üzenetére
Ki kell írni bootolható formában pendrive-ra. Utána elindítod a gépet, boot menüből kiválasztod a pendrive-ot, aztán vársz legalább 10 percet, hogy ellenőrizze a memóriát. Érdemes lehet egy teljes ciklust letolni vele, ami sok óra is lehet sebességtől függően, de 5-10 perc után sokszor már jelez, ha hibás a memória. Ha több is van, akkor egyesével kell tesztelni a modulokat második körben, hogy kiderüljön melyik a hibás. Laptopnál lehet, hogy macerás lesz bebootolni pendrive-ról. Érdemes rákeresni google-ben, hogy hogyan kell, gondolom egyedi is lehet. Legrosszabb esetben megteszi az is, ha kihúzod az SSD-t, mert akkor nem tudja a Windows-t betölteni. Előfordulhat még, hogy secure boot van, és csak digitális aláírással lehet bootolni, szóval akár problémás is lehet az egész, de valszeg megoldható némi utánajárással.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
duran6
üzenetére
Próbálj meg egy rendszer visszaállítást. Ha azzal sem jó, akkor hardveres gond lesz valószínűleg. HDSentinellel érdemes ránézni, meg egy live Linux-ot is jó lenne megnézni, hogy az is elszáll e. Én inkább SSD-re vagy alaplapra gyanakszom, mint memóriára. Esetleg még laza vagy rossz sata kábel is lehet.
-
inf3rno
nagyúr
-
duran6
csendes tag
Üdv,
Ha rossz helyre írtam, bocs:
win8-asomat pár óránként elkapja a kékhalál ezzel a hibaüzenetel többek közt:
DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (afd.sys)
aztán ilyen is előbukkant:
HTTP_DRIVER_CORRUPTED (HTTP.sys)
egy rakat youtube-os videót megnéztem az esetleges javítási lehetőségekről, kipróbáltam:
- driverek frissítése
- lefuttattam win memóriaellenőrzést
- lefuttattam winoptimizert, kerish doktort, mindenféle vírusirtókat de semmi hibatalálat és semmi javulás..
(megjegyzem a lemezmeghajtó drivere TOSHIBA MQ01ABD075 is naprakész/frissített)Nagyon megköszönnék minden segítséget és mivel totál kezdő/turista vagyok a témában, kérek minden jószándékú segítőt, hogy a válaszokat kérlek úgy írjátok le mintha egy nyeretlen kétévesnek segítenétek, nagyon köszönöm!

-
Winne
nagyúr
Rendben, köszi.

-
RootRulez
félisten
válasz
cirkus
üzenetére
3rd party alkalmazás nélkül nemigen.
Legyen megnyitva egy jegyzettömb, a kívánt szöveggel a háttérben és amikor kell (beillesztenéd) onnan másold be.

Esetleg vmi gyorsbillentyű program
-
cirkus
aktív tag
lehet olyat csinálni PC-n, hogy egy kijelölt szöveget egy billentyűkombinációval írjon be szöveges felületre...azaz egy billentyűkombinációt mindig ugyanaz mentett szöveg beírására használnák.
-
Itachi82
aktív tag
Kösz!

-
Csupingo
veterán
válasz
Itachi82
üzenetére
Esetleg kérdez be a ryzen topikba is. Talán frissebb bios kéne, vagy másik tápegység, vagy a memóriákkal (memória beállításokkal) van gond.
-
Itachi82
aktív tag
Csá all!
Mosta raktunk össze egy gépet, olyat csinál, hogy ha UEFI-ből mentek/kilépek újraindul, de úgy hogy leállnak a ventik majd felpörögnek leállnak, de nem tölt be semmit. Olyan sokat nem vártam vele max. 3-4 újra felpörgésig.
Reset-se oldotta meg, csak ha hosszan kikapcsolóm aztán be, úgy már jó.
BIOS-t nem frissítettem.
Asrock B450m Pro 4 - AMD Ryzen 3 2200G - Patriot Viper 4 8GB (2x4GB) DDR4 3000MHzEttől eltekintve meg faszául működik.
Másik meg az AIDA64 a VRM-re az írja, hogy 100C fokos. Meg néztem kézzel a hűtő bordát és ami még éppen ki látszik azt is meg néztem, de még langyos se volt.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Biriboyka
senior tag
Rossz helyre írtam.
-
Att1la.
őstag
válasz
zsolti_20
üzenetére
Gondolkodtam, de drágának tartom 4-6k-ért a kínait/használtat. Inkább hozzátennék még kb 10k-t és vennék új XboxOne+adatptert. Meg elégé kivan már az analog kar(havonta szét kell szedni mokolni)
enginev3.0: nem hiszem hogy fogsz találni PCIe - > Sata kábelt mert a 6-8pin vga kábelen nincs 5V ami a SSD/HDD-nek kell
-
zsolti_20
senior tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Még találtam ezt neked. Ha nem is találni olyat ami VGA tápkábelből csinál molexet vagy satat (pedig kellene lennie), abban az esetben még oszthatod több HDD-re a csatlakozókat.
-
Marci112233
addikt
válasz
enginev3.0
üzenetére
Nem egy mai darab ha jól néztem utána a tápnak. Ha fontos a gép, és marad is, én inkább egy újabb táp vételét ajánlanám, ami valószínű megbízhatóbb is, na meg kellő csatlakozóval is el van látva.
-
enginev3.0
félisten
válasz
Marci112233
üzenetére
Ez a kis gépem
FSP350-60EPN
-
Att1la.
őstag
Xbox One kontrollert szerettem volna vásárolni, de lebeszéltek róla. Azt mondták ha nekem 1 év után kikopik az Xbox360 analóg karja akkor az One kb 3 hónapot fog bírni.
Megérné az Alzától venni egyet 5 év garanciával ennek ellenére? A mostani Xbox360 kontrollert már 10 éve használom és használnám tovább, de a Wireless Receiver tönkrement, szóval kell valami helyette.
-
Marci112233
addikt
válasz
enginev3.0
üzenetére
Egyet nem értek. Nekem is van egy pár HDD, és meghajtó, de nálam volna szabad áramcsati, nem is egy, inkább az a bajom, hogy adat csatlakozóm nincs több.
Pontosan milyen tápod van? Látom hogy FSP 650, de az nem sokat árul el. nekem is 650-es FSP-m van de mint írtam több áramcsatlakozóm van mint szükséges.
-
zsolti_20
senior tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Persze hogy letezik. erre gondoltal?
-
válasz
enginev3.0
üzenetére
Igen. Flex-nek nevezik..

Esetleg fűrész, csípőfogó, kés.. -
enginev3.0
félisten
Létezik olyan átalakító ami a felesleges VGA tápkábelből csinál nekem Sata vagy Molex táp csatlakozót?
-
válasz
dopolgx
üzenetére
"win oldalán"
Win gomb+e és tulajdonságok (de egyik meghajtót sem jelölöd ki előtte - itt mutatja hány bites a cpu, hány bites a windows, mennyi ramot érzékel és ebből mennyit tart használhatónak..A ramot 180 fokban elforgatva is hasonlóan néz ki csak nem illeszkedik a slot-ba, de erőből be lehet nyomni (csak kicsit recseg).
-
Ispy
nagyúr
Olyan gondom van, hogy a laptop, amin dolgozom wifit keresztül nem tud kapcsolódni egy távoli szerverhez VPN-en keresztül, nem tudja létrehozni a csatornát.
Ha rárakom a gépet dokkolóra és wifi helyett ilyenkor kábelt használok, akkor viszont megy, szóval azt gyanítom, hogy ez valami lokál beállítás gond lesz vagy a gépemen vagy a routerben.
Van valakinek valami ötlete?

-
-
dopolgx
kezdő
(egyébként már a BIOS-ban is csak 3GB-ot észlel)
-
-
RootRulez
félisten
-
dopolgx
kezdő
válasz
RootRulez
üzenetére
Ha a kérdés, hogy csak az egyikkel indítom a rendszert - ha jól emlékszem abból is "lekapott" valamennyit.... rég próbáltam, 2 éve van kb. egyben a gép, mindig 3GB volt "telepítve" csak, csak most jutottam el, hogy tenni kéne ellene
De van itthon több ugyanilyen 2GB-os RAM-om, akkoriban cserélgettem, fújkáltam, de akármit tettem, nem jött össze a 4GB... -
dopolgx
kezdő
Sziasztok!
Kérdésem, miért csak 3GB RAM-ot "lát" a WIN7, ha fizikailag 4 van a lapban (2 db 2GB-os modul)? Ami mégérdekesebb, AIDA szerint 3 foglalatba vannak modulok telepítve, 3x1GB

konfig:
https://i.imgur.com/eaenG1G.jpg
-
letix
senior tag
Hi,
szerintetek van-e az alábbi felállásban bármilyen biztonsági kozkázat?
ISP modem (bridge) -> Switch VLANx -> helyi tűzfal -> Switch VLANy
A switch azonos, pár port fenntartva az "internet"-nek (VLANx) , más portok pedig a LAN-nak (VLANy)
A netre történő becsatlakozás egyébként PPPoE.A dolog értelme egyébként az, hogy a switch VLAN x -ben két tűzfal is van és időzítetten átkapcsol egyikről a másikra. Van ebben így bármilyen rizikó? Internet és belső háló azonos switch-en..
Köszönöm!
udv
letix -
Cs1csó
titán
válasz
Redplee
üzenetére
Nem sok mindent, esetleg ha elkopott az aljzat cserélni vagy ha a kábel akkor azt cserélni, nálam az vált be hogy:
- áramtalanítom a gépet és a hangfalat - vagy csak simán kikapcsolom mindkettőt
- ezután megmozgatom, bedugom, és megnézem fixen áll e a kábelt bőven engedek hogy szabadon álljon és ne feszüljön
- ezután gép majd hangfal áram alá helyezése hangfal bekapcsolása majd a gép bekapcsolása. -
Redplee
senior tag
Hali!
Azt mivel lehet fixelni, hogy ha a hangfal jack dugóját benyomom a gép hátuljába, és forgatom/mozgatom, akkor recseg a hangfal? Aztán ha nem nyúlok hozzá és eltalálom akkor rendben van, nem is búg meg semmi.
Ha pedig a jack dugót nem dugom be, hanem a gép hátuljához érintem, akkor is pattog/sistereg.

-
mezis
félisten
válasz
torogyuri
üzenetére
Minden elromolhat. Egy memória cella is, amiben eddig 1 volt, válhat 0-vá vagy hol 1, hol 0.
Ilyen esetben csak az újra telepítés jöhet szóba.
A Win szemétdombja (registry) sem a biztos működés alapja. Pedig arra használja a Win. Miközben mindenki belesz....het.A rendszer partición van elég üres hely ?
Takarítani szoktál ?
-
-
torogyuri
aktív tag
Üdv!
A gépem mostanában elég gyakran lefagy, ha megnyitok egy új ablakot a böngészőben, windows betöltés után nem sokkal, de ha hagyom még csak úgy állásában is, mit javasoltok milyen úton induljak el?

Nem új gép, már több éve működő konfig (gondolom épp ez lesz a baja)
HDD sentinellel már csináltam tesztet ott nem dobott ki hibát -
RootRulez
félisten
válasz
Atilla1980
üzenetére
-
válasz
Atilla1980
üzenetére
Működőképes? RAM, Proci? Hirdesd meg...
-
Benhill
senior tag
Sziasztok.
Tudja valamiért hogy miért nem tudok Facebook-ra egy Iphone-t feltenni eladni?
Ha beleírom a címbe hogy iPhone 5 space grey, akkor azonnal tiltja a face, olyan indokkal hogy ne próbáljak meg fegyvert, állatot, vagy drogot eladni...
DE ha azt írom címnek hogy "száraz disznósár", akkor nem tiltja... Azt írja olvassam el a szabálytatot, és írjak nekik ha tévedést vélek felfedezni a tiltásban.
-
Cs1csó
titán
válasz
Atilla1980
üzenetére
Szerintem ennek nincs már pénzben kifejezhető értéke max valami gyűjtőnek. Bár nemrég volt beszélgetés arról, egy másik topikban ha ingyen elvihetőnek írod akkor lehet nem fog kelleni senkinek - ez valami pszichológia - pár ezer forintra meghirdeted lehet jobban elviszik de ha 1-2 hétig semmi akkor nem marad más mint az ingyen kategória vagy leadni elektronikai hulladékként.
A jófogáson 1 millióért árulják tedd fel te is
AZ Ebay-re is feltette hasonlóan borsos áron. -
Atilla1980
újonc
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék hogy egy siemens nixdorf pcd-4h számítógép mennyit ér ?
Csak a gép monítor ,billentyűzet nélkül.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
Cs1csó
titán
Nem tudom mennyire véglegesre tervezed de:
- pillanatragasztó
- szilikon ragasztó
- valamilyen kétkomponensű ragasztó - ezek jó cuccok pl: Kétkomponensű epoxy ragasztó univerzális és gyorskötő (fém, műanyag, üveg, kerámia)Kapásból ezek jutottak az eszembe amúgy bemehetnél egy vegyi árú boltba és ott lehet ajánlanak konkrét terméket.
-
Csupingo
veterán
-
annonmi
tag
Üdv,
Érdekes dolgra figyeltem fel, ami nem tudom mitől lehet, játék indítása után még miközben tölt 2 másodpercig ciripelni kezd valami, majd aztán nem csinálja, alaplap, táp körül hallom, de ITX ház szűkös helye miatt nem tudom pontosan.
Prime és Furmark-ot bekapcsolva teljes terhelésen semmi hang, csak töltőképernyőn van egy bizonyos játék indításakor, máshol nem csinálja.
Véleményetek szerint mitől lehet? -
r0b3r
senior tag
válasz
Borisz76
üzenetére
Külön-külön használtam is a kártyákat, több hétig mindkettőt, mikor még nem volt házam, amibe a kettő együtt elfért volna.
Stabilnak tűnt mindkettő és ebben a lapban is kipróbáltam őket külön-külön, az utóbbi pár napban. Hőfokok rendben, egy nagyon jól szellőző Phanteks házban van a konfig 2db 140-es ventilátorral, a VGa-k is dupla ventisek, 50 foknál nem igen szoktak feljebb kúszni. A táp is minőségi, legalábbis sztem, ahogy a leírásban is írtam, EVGA 750 GQ 80 Plus Gold.(#118715) Csupingo
Három drivert próbáltam, ami van ezekhez a kártyákhoz az AMD oldalán, 19.1.1, 19.3.1 és 19.3.2.
Kipróbálom az általad javasoltat is, ha támogatja a kártyákat. -
Borisz76
nagyúr
válasz
r0b3r
üzenetére
Külön - külön tesztelted a kártyákat ?
Lehet valamelyik sz@r....
Hőfokok rendben ? VGA , CPU
Tápod milyen ? Minőségi 500-600 Watt ?
Ránéztem a fő fogyasztókra...
Nem is vészes ha jól kerestem :
CPU 77 watt
GPU 85 W x 2 = 170 WattÉn nem erőltetném a dolgot......több bosszúságot okoz mint örömet !!!
Szerintem ! -
Csupingo
veterán
válasz
r0b3r
üzenetére
Esetleg itt kérdezz rá. Ezzel a régi driverrel is kipróbálhatod. Állítólag stabilabb mint az újak. 18.12.1.1
A mai játékoknál már nincs sli, cf támogatás ha jól tudom dx12, vulkan esetén. Multi gpu van, ha kegyesek a fejlesztők és beleírják a programokba, de ez elég ritka. Ettől függetlenűl a régebbi cf-et támogató játékokban azért tapasztalhatsz gyorsulást ha jól működik.
-
Cs1csó
titán
válasz
r0b3r
üzenetére
Igen, el kell felejteni a dual GPU-s megoldásokat - CF, SLI - egyik sem ér egy kalap xart sem:
- se a játékkészítők nem optimalizálják erre a játékaikat
- se a VGA gyártók nem eröltetik meg magukat
- még 2db 1080TI vagy 2db 2080-nál is jobb 1 db 2080TiJelenleg - AMD-nél nem tudom mi a csúcs kártya - Nvidia-nál a 2080TI-ből épített SLI-nek van értelme (nem sok) de kb. 20-30%-al gyorsabb 2db 2080TI mint 1db.
Ha van két kártya még ha a 2 kártya egyenként 30k-t is ér el kell adni kipótolni és venni mondjuk egy használt 1070-et. (csak a példa kedvéért) AMD kártyákat kevésbé ismerem, azért hoztam Nvidia-s példát.
-
r0b3r
senior tag
válasz
Borisz76
üzenetére
Oké, hogy nincs sok különbség ha x8 vagy x16-on mennek a kártyák, nem is a sebességével van bajom, hanem azzal, hogy instabil és lefagy, a képen látható kék képernyővel.
Az is oké, hogy egy gyorsabb kártyával jobban járok, de most csak ezek vannak itthon, kipróbálnám együtt. Szóval a fagyás okára van-e tippe valakinek?! 
-
Borisz76
nagyúr
válasz
r0b3r
üzenetére
Angol nyelvű leírás a PCIe 3.0 x8 vs. x16 GPU teljesítményről.
Csak a lényeget idézném a végéről :
GTA V - 58.3 vs. 58 FPS
METRO - 96FPS vs. 95FPSTehát elenyésző a különbség...tök mindegy, hogy 2 X 16 sáv vagy 2x 8 sáv van a PCI-e csatikban.
Ámde....mégsem érdemes vele bajlódni mert hiába van 2 db GPU a gépben ha szoftveresen nem támogatják azt a játékok, programok.....
Jó azért 1-2 kivétel akad.
DE összességében elmondható, hogy jobban jársz 1 db de erősebb kártyával.
-
r0b3r
senior tag
Sziasztok!
Adott egy maradék alkatrészekből összerakott konfig, amiben kíváncsiságból kipróbálnám a CrossFire-t, de eddig sajnos nem jártam sikerrel.
i5-3570k CPU, Asrock Z77 Extreme 4 alaplap, EVGA 750GQ tápegység, 2db Asus Radeon HD7790 1Gb VGA, 4x2Gb 1333MHz-es Low profile DDR3 RAM, Samsung 840 120Gb SSD és WD Green 1Tb HDD.
Frissen telepített Win7 64bit, lehetőség szerinti legfrissebb driverekkel. Két programmal teszteltem volna a kártyákat, de a következő kék halál képernyőt produkálják. Az első program a 3DMark az első teszten túljut, mikor indulna a következő, akkor fagy. A másik a GTA 5, betöltésnél nem jut tovább. Tisztában vagyok vele, hogy bottlenecker.com szerint ez a 2db VGA együtt is kevés a processzorhoz, de nem gondolom, hogy ez okozná a lefagyást. Mikor az AMD driverben lekapcsolom a CrossFire támogatást, akkor szépen fut a GTA és a 3DMark teszt is végig megy. Kártyákat cserélgettem, külön-külön mindkettő hibátlannak tűnik. A tippem a memória lenne, kevés is, lassú is és talán a CrossFire-hez már rendszer memóriából is többre van szükség. Ezt nem tudom. Ha ez lenne a hiba akkor mindenképp csak a bővítés a megoldás, vagy ideiglenesen, BIOS-ban lehet valamit finomítani a beállításokon?

Máshol kaptam ötletet, hogy esetleg a PCI-E x16-os kártyáknak az a bajuk, hogy a sebességük feleződik és csak x8-on mennek... bármit is jelentsen ez. A következő képen látszik is. Lehet, hogy gyenge az alaplap és nem tudja az x16-ot két kártyával. Egyelőre eddig jutottam. 3 különböző driver verziót találtam, ezeket mind ki is próbáltam, az eredmény ugyanaz. Egyébként a 3DMark szemmel láthatóan gyorsabb és akadásmentes két kártyával, amíg le nem fagy... szóval azért nem teljesen halott a rendszer.

Ha van valami ötletetek, kérlek ne tartsátok magatokban!Köszönöm!

-
Csupingo
veterán
válasz
nfsu17
üzenetére
A logitech oldalán nem látok programot, amivel változtatni lehetne a funkciókon, de valami ilyesmi programokkal, vagy módszerrel sikerülhet.
-
nfsu17
veterán
Üdv.
Van egy ilyen billentyűzetem.
A tetején szürke (extra) gombok.
Media, www, volume + -, stb.
Semmilyen extra program nincs fent, mégis működnek.
www-re elindul a FF, hangerő, mute gomb szintén működik.Viszont valamelyikre szeretném beállítani, hogy hibernálja le magát a gép.
Tehát ha pl. megnyomom a www gombot, menjen el hibernálásba.
Ehhez már viszont valami program kellene, mert meg kellene neki mondani, hogy melyik gomb legyen a hibernálás.
Meg lehetne ezt oldani?
Köszi.
-
Top cat
addikt
Ez nem jó jel az a standby power LED. Szed le az összes tápcsatlakozót és az ATX csatlakozón kösd össze egy fém dróttal a zöld és az egyik fekete szálat. Ha nem indul el a táp akkor jó eséllyel annak van baja.
-
Möhe
addikt
sziasztok
2 napja éjjel elment itthon a villany, a konklúzió annyi hogy másnap hazajövet észrevettem,hogy az épített NAS nem megy (adatlapon),cserébe be sem tudtam indítani
hogyan tudom kiszűrni,hogy táp/alaplap/memória/stb szólta el magát?
a lapon nem látok elszineződést,fura szagot ilyesmit
viszont a lapon van egy kis zöld led, a sata mellett ,nah az áram alatt nem világít

-
Shingen
addikt
Hali!
Vettem sd kártyát elvileg gyárilag formázva van.
Érdemes átküldeni rajta egy gyors formását winen belül?Ha igen melyik partició javasolt? NTFS?
köszi -
válasz
darnics
üzenetére
Akkor valami banális hiba lesz, például elírod a jelszót (vagy a felhasználónevet). Van benne Y vagy Z? Kis/nagy betűkre figyelsz? Nem kevered össze az O betűt a 0-val? A felhasználónevet milyen formában írod be, ugye csak a @ előtti részt írod?
Írtad, hogy korábban lassú volt a neted, lehet szolgáltatói hiba. ONT (optikai kábel) van nálad vagy már a koax/utp jön be a lakásba? Ha az előbbi, resetelted már azt is? Nem húztad ki véletlenül a WAN-ból a kábelt, és dugtad rossz helyre, amíg kerested a hibát?
-
darnics
aktív tag
-
mezis
félisten
válasz
darnics
üzenetére
Nem úszod meg a "hosszú" reset-et. [link]
A router alján van valahol egy kis lyuk, fogpiszkálóval 10mp-ig kell nyomni az egyébként bekapcsolt állapotban lévő routert.
Miután magához tért, UTP kábellel csatlakozva vagy automatikusan betöltődik a router WEB-es beállító lapja vagy a böngészőbe beírod a 192.168.0.1 címet. (11.oldal).
(Bizonyára van User Name/Passwor, de erről nem ír a doksi. Talán a router aljára van ragasztva.)Nyelv választása után következik a szolgáltató kapcsolatának beállítása. Lehet, hogy magától felismeri a PPPoE-t és akkor már csak a szolgáltatótól kapott password-öt kell beírni.
Ezek után az internetkapcsolatnak létre kell jönni. Ha ez megtörtént, következhet a WiFi AP-k beállítása (állomásnév, password).
A Finish-ről ne felejtkezz el, lehet, hogy akkor menti el a változtatásokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Parfüm topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- OLED TV topic
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Építő/felújító topik
- Fotók, videók mobillal
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Cisco AIR-AP2802I-E-K9 - Access point - Több db - 5,2Gbps
- HPE Synergy 12000 Frame, Composer , 2x Frame Link Module,, 2x Virtual Connect SE 40Gb F8 Module
- HPE Synergy 12000 Frame ), 1x Composer (807964-001), 2x Frame Link Module (807963-001), 2
- HP Pavilion Plus 14-ey0155ng Ryzen 5-7540 / 16GB / 512GB FHD+ Garancia
- Eladó Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 8 prémium üzleti ultrabook, WQHD kijelzővel!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 32GB 1000GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Új, Aktiválatlan iPhone 17 Pro Max (256 GB) (rendelhető)
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 3530 üzleti notebook - i5 1235U 8GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe WIN11
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Nekem is ugyanez van, a 120GB SSD már kevés. 10GB-ról indult a Winfos mérete annak idején, aztán kinőtte magát. Mindent átrakok majd szerverre, és felrakok a gépre egy Linuxot, az lesz a hosszú távú megoldás.

AZ Ebay-re is feltette hasonlóan borsos áron.