Hirdetés
-
Mobilarena
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
teptep
őstag
válasz
norbmeator
üzenetére
Néztem az első linkedet, csak nem görgettem lefelé. Ezt próbáld meg.
-
válasz
norbmeator
üzenetére
Ja igen… bocsi, nem néztem. Ott a device-nél még mi van?
-
válasz
norbmeator
üzenetére
Ftpm-ként keresd a biosban.
-
válasz
norbmeator
üzenetére
Azt dobd már be hogy mit ír ki. Hol akadsz el?
-
norbmeator
csendes tag
-
válasz
norbmeator
üzenetére
Szia. Eszköz pontos típusa?
-
teptep
őstag
válasz
norbmeator
üzenetére
1.) Az alaplapodon van TPM chip? Mi a pontos típusa?
2.) BIOS-ban engedélyezve van a TPM? Olvasd el EZT. Esetleg készítsél kamerás képeket a kapcsolódó BIOS beállításokról.
3.) A neten arra is vannak példák és megoldások, amikor a Win10 eltünteti a TPM eszközt. Ezt úgy tudod ellenőrizni, hogy letöltöd a Hiren's BootCD iso-t, és Rufussal kiírod egy 4 gigás pendrájvra. USB boot után az eszközkezelőben vagy a HWInfo-ban megnézed, hogy látszik-e a TPM modul. Ha látszik, akkor Win10 hiba, ha nem látszik, akkor BIOS beállítási hiba. -
norbmeator
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy váltanék Win 11-re, de valamiért nem ismeri fel a rendszer (?) a TPM 2.0-át. Elméletileg minden jól van beállítva a BIOS-ban is, de ezt az alábbi linken tudjátok csekkolni, nem nagyon értek az ilyen nyalánkságokhoz. A BIOS-t is frissítettem a legújabbra, de az sem segített.
[link]
Eszközkezelőben a biztonsági eszközök pont alatt mutatja az AMD PSP 11.0 Device-ot, azt elfelejtettem fényképezni.Már próbálkoztam ezzel a kérdéssel egy másik topikban, de ott sajnos nem sikerült megtalálni a hiba forrását, ezért gondoltam felteszem itt is, hátha.
Előre is köszi a segítséget/ket.
-
Cs1csó
titán
válasz
csabi98
üzenetére
Csak név alapján én a DELL-t választanám, de ha LENOVO üzleti gépe az egyik akkor az is jó feltéve, ha a DELL nem üzleti.
A DELL-re régebben alapban 3 év garit adtak amikor más cégek max 2 évet.
Fujitsu-t semmiképp.
DE ahogy tanult kollégám totron írja konkrét típus kell, még "szomszédos" processzorok között is nagy a különbség, esetleg nagyobb háttértár, vagy nagyobb felbontású méretű
kijelző, nagyobb akkukapacitás, több garancia. -
Borisz76
nagyúr
válasz
csabi98
üzenetére
A kérdés jó de nincs konkrét válaszom.
Sosem volt laptopom.
Viszont 1 dolgot megtanultam a műszaki cuccokkal kapcsolatban :
MINDEN gyártónak vannak jól sikerült modelljei és akadnak hibás szériák is.
Előfordul, hogy egy adott gyártó műszaki terméke sorozatgyártási gondokkal küzd és sorban hullik el akármilyen okból....aztán a következő széria tökéletesen működikm hosszú éveken át.
Ez lehet merevlemez , alaplap , laptop......bármi.
Ha árban egyformák és tudásban , teljesítményben is közel állnak egymáshoz , akkor marad a minél jobb , hosszabb idejű garancia ami alapján kell / lehet dönteni. -
csabi98
tag
Sziasztok.
Bocsi ha Off téma! (Admin köszi,ha maradhat!)
Nos ha közel azonos tudással rendelkezik 3 laptop és márka alapján kéne választani melyiket választanátok? (Lényeges,hogy melyik márkánál kevesebb a meghibásodások száma.)
Dell
Lenovo
Fujitsu Siemens
(Csak ez a 3 márka jöhet szóba,mást nem akarok venni!)
Várom a javaslatokat/tippeket és előre is köszönöm!
-
Tamas991
csendes tag
válasz
BitRider
üzenetére
Köszönöm a segítséget, RVR400-nak is...
Bios frissítést azt már megcsináltam,de ugyanolyan...mármint a probléma.
A Windows 11-ről nem sok jót hallottam, nem próbáltam még ki,a korábbi gépem amúgy sem volt alkalmas rá.
Néztem az általad ajánlott hangkártyát, 37-ért lehet már kapni,az nem olyan vészes...
Még korábban egy Sound blaster Audigy SE-m volt,de nem volt olyan jó,még az XP-s korszakban,igaz árán is látszott. -
Aksomatic
senior tag
Sziasztok!
A lakásban a falba be volt húzva az internet csak egy szakavatott festő levágta az UTP kábel mindkét csatlakozóját. Én ezt visszakrimpelve mindkét oldalon male csatlakozora volt is rajta keresztül kapcsolat. Megpróbáltam egy dugaljba építhető ilyen befuzos megoldást de nem igazan működik. Ilyenkor van valami amire oda kell figyelni? Megforditodik valamilyen sorrend?
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
2*8GB 2400MHz és 2*8GB2666Mhz ram működhet együtt egy 4 slotos alaplapban? Az nem baj, ha mindegyik 2400MHz-en üzemel, most 2*8GB van a gépben dual channelben (Dell 5050 sff).
-
BitRider
senior tag
válasz
w.miki
üzenetére
Egyértelműen Weawow
Van applikációja is, jól működő widget-ekkel (Androidon használom). Itt írtam róla részletesen. Fontos része, hogy állítható a szolgáltató: a Weatberbit-et szeretem, az nem az alap. Ez az, amit tudsz tesztelgetni. Full ingyenes.
Tehát nem maga az oldal a megbízható, hanem az adott szolgáltató, amit kipróbáltál és legtöbbször a tényleg nálad jellemző időjárást írja le. Ezek az EU-s és egyéb modellek sokkal pontosabbak, mint a magyarok bármelyike.
-
w.miki
veterán
Időjárás előrejelző oldalból szerintetek melyek a legmegbízhatóbbak?
Illetve: Win10 havi időjárás előrejelzés nézetnél hogyan tudnám beállítani, hogy a Hétfő legyen az első nap, ne a Vasárnap. -
w.miki
veterán
GLS oldalán első belépéskor véletlen kikapcsoltam a jelszó mentését. Soha.
Hogyan tudnám visszakapcsolni? -
BitRider
senior tag
válasz
Tamas991
üzenetére
Csak pár megjegyzés:
- A BIOS frissítésen nem gondolkozni kell, hanem automatikusan azzal kell kezdeni konkrétan a telepítést. Nem csak esetleges hibákat javítanak, hanem biztonsági és egyéb opcimalizációs javításokat tartalmaznak, amiket menet közben is érdemes beadni, ha megjelenik egy-egy új, nem beta kiadás.
- A Windows frissítésekben a szabadon választható frissítéseket is feltoltad? Ha nem, akkor ez a következő. Ez sokszor az alaplapi chipkészletre is pakol meghajtót, ami jelen esetben segíthet. Van esély rá, hogy a BIOS is lefrissül ezáltal.
- Az ASUS hangkártyák nem a stabilitásukról meg a jó szoftverezettségükről híresek. Ettől függetlenül nyilván a legújabbal érdemes próbálkozni, nem a "jól beválttal". Így, hogy egymás után kerültek fel (wines > régi > új), az nem a legideálisabb megoldás.
- Én a helyedben egy ilyen újabb gépnél nem szórakoznék most már WIndows 10-zel, hanem kipróbálnám a legújabb driverekkel felszerelkezve a Win 11-et. Egy éven belül úgyis váltanod kellene. De ezt is kifejezetten a BIOS frissítése után, bekapcsolt Secure boot-tal, kikapcsolt CSM mellett.
- Az alaplapi hangkarit meg persze, hogy érdemes letiltani. Sokszor az is baj, hogy annak a Windows által felrakott szoftvere kavar be.
- Bármikor lecserélném azt a hangkártyát egy Sound Blaster Z SE-re, fényévekkel jobb minden szempontból, és a drivere is profi és a felületéről frissíthető (SB Command).
-
Tamas991
csendes tag
Üdv mindenkinek...
A probléma az lenne hogy zenehallgatás és játék közben(és bizonyára más tevékenységek közben is) elmegy a hang.
Zene közben néhány másodpercre, de játék közben hosszabb időre is.
Játéknál átvezetők közben még késik is a hang,miután visszajött...
Tegnap telepítettem fel az OS-t, mivel új gépet raktam össze.
Adatlapomon látszik milyen gépem van.
Előző lapom is Asrock-os volt, csak az AMD-s volt, 19 óta volt meg, de annál nem csinált semmi ilyesmit, ugyanezzel a hangkártyával...
Figyeltem hogy a windows feltelepítette a hangkártyához a drivert automatikusan,és erre meg ráment az általam telepített, és lehet ez okozza a bajt, de nem...
Radeonoknál is okozott problémákat hogy a windows is telepített fel előre drivert, és erre jött rá a későbbi.
Eszközkezelőben eltávolítottam a drivert, aztán feltettem a korábban jól beváltat.
Asus oldaláról leszedtem a legújabb drivert a hangkártyához, de ezzel sem oldódott meg a probléma.
Biosban az alaplapi hangvezérlőt is kikapcsoltam,hátha ez okozza.
Amúgy alaplapit is próbáltam, de nem sokáig jutottam, Asrock oldaláról leszedtem a legújabb drivert, feltelepítettem, de se parancsikon,se könyvtár,vagy ha volt is,néhány MB-os,2 fájlal...hát letöröltem.
Windowst se aktiváltam még,nem is eredeti,de gondolom nem ez a baj, de azért leírom.
Bios frissítésen is gondolkozok, lehet megoldaná.
Amúgy még nem sok mindent telepítettem fel, így kisebb lehet a káosz...
Úgyhogy jól jönne a segítség,vagy ha valakinek volt már ilyen problémája az ossza meg velem a megoldást...
-
genndy
addikt
válasz
totron
üzenetére
A pontos megoldást nem tudom, de AutoHotkey-el tuti megoldható. Nagyon jó súgója van. Amit hirtelen találtam, az jó elindulás lehet: Hotkeys.htm#combo
Arra figyelj hogy nem olyan régen volt egy nagy verziófrissítés, és ez a v2-höz van, azt kell akkor leszedned. -
totron
addikt
Olyan key reameppert keresek, ami tud billentyűkombinációt is, pl. Alt+x = í.
-
vaakuum
addikt
Rádiós logi egér usb-s vevőegységét lehet használni más eszközzel, vagy az teljesen össze van hangolva a hozzá tartozó egérrel? (az egéren csak ki-be kapcsoló van/volt)
-
-
BitRider
senior tag
válasz
spleenszuru
üzenetére
Ha a kapott Parted Magic-et kirakod pendrive-ra és arról bootolsz be, akkor úgy nem aktív az SSD, hisz nem arról megy a rendszer és máris nyomhatod a törlést. Pont ez a bootolható eszközök lényege.
-
teptep
őstag
válasz
teptep
üzenetére
Persze mielőtt beírtam, kipróbáltam a saját gépemen. Működött. Sőt! Túl is teljesítette a tervet
Van az asztali gépemben egy 120-as SSD, azon van a Win10 rendszer. És van egy 90 gigás SSD, azon szoktam gyakorolni. Most éppen egy szűz Win11 volt rajta. Bootoláskor F12 gombot nyomok, és kiválasztom, hogy melyik SSD induljon. És ahogy írtam, bootoltam a 90 gigásról, helyreállítás, és a 90 gigás parancssorban kiadtam a clean parancsot. Természetesen figyelmesen a 90 gigásat töröltem, azaz a saját maga alatti rendszert. Inne kezdve már meg sem jelent a boot menüben. A 120 gigás megjelent, csak nem tudott sem bootolni sem helyreállítani.
Hirens Boot USB: EasyBCD v2.3 szerint nincs rajta bcd, és védett mód miatt nem is javítható. Aztán a Lazesoft Windows Recovery v4.7 helyreállította a Win 10 bootolást. Most újra boldogság van
-
King Unique
titán
válasz
spleenszuru
üzenetére
Ha Kingston SSD, akkor ott van a Kingston SSD Manager (KSM), abban is van Secure Erase opció, viszont értelemszerűen csak másodlagos meghajtón lehet futtatni, nem az éppen használatban lévő rendszermeghajtón.
Lehetőségek:
a) SSD kiszerelése és másik PC-be helyezése, ott a KSM vagy más programmal Secure Erase futtatása.
b) Pendrive-ról bootolt WinPE vagy Linux live rendszer és ott Secure Erase futtatása, ami lehet a már említett Parted Magic, vagy egy akármilyen Linux live rendszer és ott a hdparm parancssori eszközzel megoldva, stb.
c) Secure Erase helyett trimmelés (TRIM) vagy lassú formázás (0-kkal teleírás) futtatása, lásd az előzőleg már linkelt "Teendők HDD SSD eladás előtt (adatvédelem)" bejegyzésben leírtakat, amihez a pendrive-ról bootolt Windows 10/11 telepítője is megteszi, vagy kényelmesebb eszközként egy WinPE alapú HBCD PE live rendszer.
+ Ha macerás a felhasználónak a pendrive-ról bootolós megoldás, akkor a Windows 10-ben ott van az alaphelyzetbe állítás lehetősége, aminél a minden elem eltávolítását választva van adatmegsemmisítési lehetőség is.Bőven túl lett tárgyalva ez a téma, ennyi információból már meg kell tudni csinálni. Ha nem megy, akkor meg kell kérni egy hozzáértőt, aki jártasabb ezekben.
Ennyi! -
teptep
őstag
válasz
spleenszuru
üzenetére
Gépház, Helyreállítás, Speciális rendszerindítás, Parancssor
Ilyenkor virtuális meghajtóról fog futni, és a saját rendszert is le tudod pucolni.
Tehát boot után parancssorban:
diskpart
list disk
Itt elvileg csak egyetlen, a nullás disked lesz
select disk 0
clean
Ezzel törölted a rendszerleírót, de az adatok még speciális programokkal helyreállíthatók.
clean all
Ez pedig az SSD-n minden adatot felülír nullával. (Előtte feltétlenül kell a sima clean parancs is!) Eltart egy pár percig. Igaz a NASA vagy Kürt KFT még ezt is vissza tudja állítani, de hétköznapi használatra ez a törlés is elegendő. Innen kezdve többé már nem fog bootolni a géped, újra lehet telepíteni. -
Grave_444
nagyúr
válasz
spleenszuru
üzenetére
Írj ki pendrivera egy WinPE-t és arról bootolva engedi a rendszer partíciót is.
-
pjen
félisten
válasz
spleenszuru
üzenetére
Nincs egy haverod akinek van gépe? Azon elinditjatok a rendszert, bedugod a meghajtót és gond nélkül leformázza.
-
RVR400
veterán
válasz
spleenszuru
üzenetére
Ha jól értem, akkor Te elindítottad a Windows-t, és a működő operációs rendszer alól futtatva akarod formázni az a meghajtót, amiről éppen fut?
Nyilván az elképzelés is hibás ebben az esetben, mivel a bootolható USB-s megoldással fog egyedül működni a dolog.
-
kutga
félisten
Hölgyek/urak!
Van annak valami hátránya, ha két egyforma és egy különböző ram modult teszek egy alaplapra? Dell 5050 sff konkrétan, van otthon két egyforma 8GB 2400MHz Samsung és egy Hynix 8GB szintén 2400MHz modulom, gondoltam beteszem a gépbe, kis otthoni szerverként üzemel. A két Samsung gond nélkül megy dual channel módban. Ha kell, pontos típust is tudok írni este.
-
RVR400
veterán
válasz
spleenszuru
üzenetére
A Killdisket tudom ajánlani erre.
-
King Unique
titán
válasz
spleenszuru
üzenetére
Teendők HDD SSD eladás előtt (adatvédelem)
AZ SSD pontos típusa nem lett megadva, de az SSD gyártójának diagnosztikai szoftverében szokott lenni Secure Erase opció, ami Windows alól vagy külön bootolt formában hajtható végre (példa), + a Parted Magic-féle Secure Erase is opció, stb.
-
spleenszuru
őstag
Sziasztok!
Szeretném secure eraselni a régi gépem SSD meghajtóját.
MSI Z77A-G43 lap, ebben még nincs secure erase opció biosban.
Van más mód törölni ezt a lemezt, ha nincs a gépben másik meghajtó (tehát ez a fő meghajtó is), és internet sincs ezen a gépen?
Valami Windows 10 trükk talán?
Köszi. -
mindenes24
tag
válasz
mindenes24
üzenetére
Linkelt dokumentacio se segit?
-
kenwood
veterán
Hogyan tudom windows 10 alatt egy kijelzo/kimenet felbontasat rogziteni 1080p-e es kikapcsolni az autonegotiationt?
Roviden a problema :
1. kijelzo egy 1440p monitor
2. kijelzo egy 4k TV tobb,mint 5 meterre a geptolEddig ugy nezett ki a dolog, hogy a monitor HDMI-vel csatlakozott, a tvt pedig displayport-hdmi atalakitoval hasznaltam
A 10 meteres HDMI kabel elvileg 4K/30Hz.
Gyakorlatilag full hd felbontas felett 20 masodpercenkent tortenik valami valtozas,amitol a tvn elmegy a kep,feljon a HDMI1 OSD felirat, visszajon, es ezt jatssza folyamatosan.A regi alapomnal a problemat kikuszoboltem azzal, hogy a passziv dp-hdmi atalakito nem tud 1080p-nel tobbet, igy ki se kuldte a 4k jelet, rogton 1080p-re allt be, ment hibatlanul.
HDMI-re kotve az is ugyanezt csinalta.Az uj alaplapomon nincs DP csatlakozo, a dvi-hdmi atalakito pedig sajnos tud 1080p feletti felbontast is, 4k 30Hz-en kezdi, el se tudom allitani.
Nem szeretnek egy kisebb vagyonert 4k hdmi kabelt venni 10 meteres hosszusaggal, igy jo lenne, ha valamilyen modon tudnam 1080p-re rogziteni a felbontast. Ha csak siman beallitom, akkor nem jegyzi meg,es a 4k-t erolteti.
Mi a kulonbseg az asztal es az aktiv jel kozott? Hol lehet az utobbit allitani ?
-
Marci112233
addikt
-
laed
senior tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Az akksi is lehet hibás, meg kontakthiba is lehet.
Meg persze maga a szünetmentes is lehet rossz.
Ezeket azért nem árt leellenőrizni, mielőtt kidobnád. -
enginev3.0
félisten
Honnan lehet tudni hogy megmakkan egy szünetmentes?
Ma 2x is elment egy pillanatra az áram, azt hittem a házban, de úgy veszem észre csak azokon az eszközökön ami a szünetmentesre van kapcsolva
Igazából pont arra vettem hogyha az áramszolgáltatónál kimaradás van, akkor átvészelje a gép, de most pont ennek az ellenkezőjét csinálja
Visszakapcsolva azt írja 100%-on van az akksi, és 1 másodperc alatt megtörténik minden

5E 850i
Túlterhelve nincsen, olyan gondom már volt, hogy túlterheltem nyomtatóval, de hónapok óta nincs rádugva semmilyen új eszköz
-
Ispy
nagyúr
Sziasztok!
A gépemben egy 1 TB-os ssd van, a C meghajtó 150GB, a D 615 és van nem kiosztva 150. Most szeretném a c meghajtót feltolni 200GB-ra, de a win lemezkezelő nem engedi a kiterjesztést. Még nagyon régen mintha csináltam volna ilyet és akkor egy programmal kellett a fájlokat sorbarakni a meghajtón egy programmal és utána már ment a kiterjesztés.
Nem tudjátok melyik ez a program? Vagy bármi megoldást meghallgatok.
-
csabi98
tag
Sziasztok.
Ismét ittvagyok a legutóbbi problémámmal. (Dell E6410 laptop beépített egér probléma)
Legutóbb kaptam egy linket(egy ehhez tartozó driverhez)
Amit fel is raktam,meg is javult a laptop azóta használtam már jó párszor és teljesen hibátlanul működött egészen tegnap estig.
Tegnap este hogy bekapcsoltam a beépített egér ugyanazt a jelenséget produkálta mint legutóbb (ha jobbra mozgattam balra megy,ha balra mozgattam jobbra megy. Ha felfele mozgattam lefelé megy. Ha lefelé mozgattam felfelé megy) hasonló mint a játékokban az inverz egér funkció.
Van neki a legutóbbi driver telepítés óta egy olyan hogy Dell touchpad mondjuk ott nem állítottam azóta semmit sem,beléptem oda is és nyomtam egy "alapértelmezések visszaállítása" opciót de ez sem oldotta meg.
Töröltem a multkor kapott drivert és feltettem újra,ígysem lett jó.
Pendriveon van Live Linux mintem azalatt is néztem ott is ugyanezt produkálja.
Biosba belépve Dellnél van egér funkció is és ott is ezt a jelenséget produkálja így én valamiféle hardveres hibára tippelnék inkább.
Most oda jutottam,hogy letiltottam a Dell Touchpad programban teljesen a beépített egeret és külső usb egérrel használom hibátlanul! (Csak ugye vannak olyan helyzetek mikor jól jön a beépített egér!)
Ha valakinek esetleg van még valami ötlete/javaslata erre azt szivesen fogadom!
-
King Unique
titán
válasz
Grave_444
üzenetére
Az éppen futó Windows rendszert általában tudják az ilyen programok klónozni és képfájlba menteni, a visszaállításhoz kell mindenképpen WinPE / WinRE környezetbe bootolni, sőt van amikor célszerűbb az előbbieket is inkább ott elvégezni.
"Egy csatolt másik meghajtóról is tud ilyenkor a rendszer partíció helyére másolni?
Tehát nem a C > D klón, hanem fordítva"Mármint egy másik SSD-n lévő Windowst akarod a laptopban lévő SSD-re telepített Windows helyére klónozni, vagy mi?
Ha igen, akkor ahhoz mindenképpen a már említett WinPE / WinRE környezetbe bootolás szükséges, sőt az ilyet eleve célszerű a klónozóprogram pendrive-ról bootolható változatával megoldani.
Klónozni nyilván nem szimplán a C rendszerpartíciót kell, hanem minden szükséges partíciót, ami a BIOS/MBR vagy UEFI/GPT szerinti telepítésnél létrejött. -
teptep
őstag
válasz
Grave_444
üzenetére
Bocsi, hogy nem a kérdésre válaszolok.
https://www.hirensbootcd.org/download/
Hiren's BootCD PE x64 (v1.0.8) - ISO Content
Az iso-t letöltöd és Rufussal kiírod 4GB penre.
Bootolsz róla és azt csinálsz amit akarsz.
Ajánlott alkalmazás:
Macrium Reflect PE v7.3.5925 -
Grave_444
nagyúr
MiniTool Partition Wizard tud meglévő, éppen futó rendszert is klónozni.
Egy csatolt másik meghajtóról is tud ilyenkor a rendszer partíció helyére másolni?
Tehát nem a C > D klón, hanem fordítva. Gondolom tudja, mert ilyenkor újraindítás után bootolja magának a háttérfolyamatokat.(NVME SSD miatt így jóval egyszerűbb lenne, laptopon belül, szerelés nélkül.)
-
RVR400
veterán
válasz
mindenes24
üzenetére
Azért, mert a 4 csati van a dedikált vezérlőn, az 5. meg mondjuk egy SATA DOM kompatibilis cucc.
-
teptep
őstag
válasz
mindenes24
üzenetére
Mi az alaplap pontos típusa?
-
mindenes24
tag
Alaplapon 5db SATA csatlakozo van, 1+4 kivitelben, BIOS szerint minden rendben, de win11 az otodik csatlakozot nem hajlando felismerni. Csak negy Sata meghajtot lat.
Akkor se, ha csak egyetlen hdd van a gepben abban a csatlakozoban.
Driverek mindegyikere azt mondja, hogy a legfrissebb van telepitve es minden rendben.
-
King Unique
titán
válasz
BTom1970
üzenetére
Először azt kellene tisztázni, hogy ez az "USB-ről nem ismeri fel" pontosan mit jelent. Ami Windowsok esetében akkor helytálló, ha csatlakoztatás után sem az eszközkezelőben, sem a lemezkezelőben nem jelenik meg a külső meghajtó, ellenkező esetben viszont helytelen állítás.
Ez az "LC-Power mobilrack-ben" LC-PRO-35BE3 eSATA + USB 2.0 interfészes külső házat akar jelenteni?
Ha igen, akkor annál eSATA csatolón oké lehet a 3 TB-os HDD kezelése, ellenben USB 2.0-n már nem feltétlen, mivel USB 2.0-n csatlakoztatva sok régi külső háznál 2 TB szokott lenni a limit. Ha ez a helyzet, akkor az magyarázhatja az "USB-ről nem ismeri fel" problémát. A megoldás ilyenkor vagy továbbra is eSATA csatlakozással használni tovább a külső házat, vagy magát a HDD-t kivenni belőle és egy asztali PC-be téve SATA-n csatlakoztatni. Ha erre nincsen mód, akkor olyan USB-s külső házat használni, ami megfelelően kezel 3 TB-os HDD-ket, ami az USB 3.X modelleknél már alap szokott lenni. -
BTom1970
aktív tag
Van egy 3TB-os WD 3.5-ös HDD, LC-Power mobilrack-ben.
Asztali PC-ről használtam eSATA kábellel.
Most egy Lenovo P50-nel használnám, de ez USB-ről nem ismeri fel. Előtte a Lenovo T500 se ismerte fel.
- miért nem ismerik fel?
- hogyan köthetem a eSATA/USB mobilrack-et a P50-re?
USB3/eSATA átalakítóval, kábellel mondjuk?Köszi!
-
llll
senior tag
Mert egyrészt gyenge a jel. Messze van a gép a routertől. Másrészt meg zavar hogy eddig nem volt probléma, most meg van.
-
llll
senior tag
Sziasztok!
Az Asus Rog Strix laptopom nem kapcsolódik a Xiaomi 4A Gigabit router 2.4Ghz wifi-hez, csak az 5Ghz-hez. Mi lehet a probléma? Nem változtattam semmin, újrainditások, wifi szét- és újrakapcsolása, hálózat elfelejttetése már megvolt.
Kicsit sem vagyok guru, úgyhogy lehetőleg dedós szinten válaszoljatok ha tudtok.
Köszi. -
BitRider
senior tag
Right click on the the desktop, then click "Display settings". In the window that opens up, look at the options under "Orientation". Click the dropdown menu under it, and then choose your preferred screen orientation: Landscape, Portrait, Landscape flipped, or Portrait flipped.
-
pjen
félisten
Üdv Urak. Van 3gy kis Acer laptopom gyári vin10 rendszerrel. Jött ra egy eleg nagy frissítés és azóta a képernyő folyamatosan vált. Fekvő és álló módba. Hogyan tudnám vissza állítani a frissítés előtti fekvő módba?
-
Sziasztok!
Illustartorban szeretnék ültetőkártyákat csinálni. Kész és, tetszik, viszont olyat hogyan lehet csinálni, hogy a neveket valahogy beimportálom és legenerálja a kártyákat?
Vagy van erre más megoldás? -
válasz
GoTReX
üzenetére
Hát ha használtan nem lehet kapni valamit, az általában jó jel.

Nekem a 20k gyanúsan alacsony ár, de az a lényeg, hogy számodra megfelelő legyen a minősége.
Én azért csak azt mondom, hogy ha nem félévente egyszer használod, hanem rendszeresen, professzionális szinten (mondjuk youtube csatornát üzemeltetsz, vagy hasonló), és meg tudod fizetni, ne sajnáld rá azt a 60e Ft-ot. Később meg fogod köszönni magadnak.
Ha kompromisszumot kötsz az ár miatt, később minden alkalommal bosszant majd és előbb-utóbb úgyis megveszed a drágábbat. Saját tapasztalatból hallottam. 
-
GoTReX
őstag
-
válasz
GoTReX
üzenetére
Viszont mik azok a paraméterek, amelyekkel kb képbe kerülök a teljesítményt illetően?
Gyakorlatilag szerintem kb. semmi. Teszteket kell nézni és hallgatni. Én (olcsó, gamer) fejhallgatót kerestem a múltkor a gyerekeimnek. Elmentem személyesen a hülye boltba, és meghallgattam vagy 30 fülest, ami ki volt rakva, 5 ezertől 50 ezer forintig. Gyakorlatilag tök azonos technikai paraméterek mellett akkora volt a szórás, hogy nem hittem el. És még azt sem lehet egyértelműen mondani, hogy a drágábbak jobban szólnak. Bizonyos árszínvonal alatt gyakorlatilag ipari hulladékot lehet csak kapni... Ugyanez vonatkozik a mikrofonokra is.
-
GoTReX
őstag
válasz
Aryes
üzenetére
Igazából a márkákat sem annyira ismertem. A Rhode felső a Boya az alatt talán a Puluz és társa, legalul pedig a Temu cuccok úgy vettem észre a bejáratott márkáknál. Viszont mik azok a paraméterek, amelyekkel kb képbe kerülök a teljesítményt illetően? Mert van Rhode >30k és 81k áron is.

-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Ezen a linken a képen látható külső wifi antenna milyen néven kapható nálunk, ha kapható egyáltalán? A hozzá való wifi modul és egy antenna megvan, kábelt kiszereltem egy másik gépből, de rövid a 7070-be.
-
GoTReX
őstag
Sziasztok!
Remélem nem rossz helyen teszem fel a kérdésem, de a szorosan a hangtechnikával foglalkozó fórum elég döglött már egy ideje.
Kisebb tartalomgyártáshoz keresek relatív jó minőségű és megfizethető Wireless mobilra/ egyéb hardverre csatlakoztatható Mikrofont. Tesztjelleggel kipróbáltam egy Temus verziót, de természetesen tompa élettelen hangot produkált. A másik véglet a Rhode mikrofon a maga 80-100e árával. Van esetleg javaslatotok milyen márkában és hol érdemes keresgélni, vagy esetleg van személyes tapasztalototok a jó középszer szintjén?

Előre is köszönöm a tanácsokat!

-
-
BitRider
senior tag
válasz
mindenes24
üzenetére
Ez amúgy HDD vagy SSD? Illetve érdemes azt is megnézni a
diskpart-ban, hogy GPT-s e az adott partíció vagy sem (alist diskparancs után mutatja). Ha nincs ott a csillag, akkor érdemes átgondolni az újraformázást / újratelepítést, hogy az legyen. -
mindenes24
tag
válasz
BitRider
üzenetére
Nagyon koszonom, a programnak a portable valtozata mukodott, nem talalt semmi hibat, semmi se "fogta", viszont amint a konyvtarat atneveztem, attol kezdve a video is mukodott.
Furcsa - a konyvtar neve miert csak a videonal problemas?
Illetve volt ket olyan konyvtar, ahol a srt fajlok kozul csak az egyik volt olvashato, a masik nem. A konyvtar atnevezesevel a masik is olvashatova valt.
Ugyan az a neve a konyvtarnak es a fajloknak is, a fajlok neveit nem kellett atnevezni, csak a konyvtar nevet es minden azonnal rendbejott.laed :
Kosszepen, megint tanultam valami hasznosat. ;)
-
-
BitRider
senior tag
válasz
tylerddd
üzenetére
Kérdéses, hogy milyen forrásból tetted fel.
És ez most kicsit ellentmondásos lesz, de érdemes a K-Lite Codec Pack Full-t használni (letöltés), mert tudtommal ez az egyetlen forrás, amiben még mindig frissítik a lejátszót, illetve nem a codec-ek telepítése miatt lényeges a csomag, hanem hogy ez gyakorlatilag arra való, hogy az általa telepített MPC-HC-t be is konfigolja. A Full csomag azért érdekes, mert van benne MadVR is, ami erősebb gépeken szebb képet produkál.
Szóval érdemes végigmenni rajta, nem telepít semmi extrát, csak beállítja a lejátszót. Nyilván a videokártya driver-t is érdemes update-elni előtte.
-
Üdv! Win11-et telepítettem. MPC-HC-t használok, tökéletesen elég a minimális offline film megnézésére. Viszont néhány mp4 fájl akadozva megy rajta, ami Win10 alatt korábban rendesen ment. Milyen codecet kellene telepíteni? Gondolom valami ilyen gond lehet. Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- MICROSOFT Surface Book 2,13.5", i5-7200U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- iPhone 15 Pro Max 256GB 84% (1év Garancia)
- AKCIÓ! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Új monitor állvány- elegáns megoldás a dupla A/4-es papírcsomag helyett - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Hirens Boot USB: EasyBCD v2.3 szerint nincs rajta bcd, és védett mód miatt nem is javítható. Aztán a Lazesoft Windows Recovery v4.7 helyreállította a Win 10 bootolást. Most újra boldogság van

Viszont megérte kérdezni, mert nektek még nem.

Arra meg jobb a