Hirdetés
- Yettel topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Mától kapható az EarFun Clip 2
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pumatom
aktív tag
Sziasztok!
Már régen használtam, és nem tudom, hogy a PHupper megszűnt?
-
sgergi
veterán
válasz
DonThomasino
üzenetére
Nem. Kalandor a délután hirdetett a Logouton nyereményjátékot, sapit lehetett vele nyerni. Illetve a Házigazdák is szoktak kapni emlékeim szerint.
-
kispx
addikt
válasz
DonThomasino
üzenetére
Nem csak, de a határidő már lejárt
-
DonThomasino
veterán
Sityakos avatort csak moderátorok kaphatnak?
-
Nethunter
csendes tag
Üdv!
A problémám a következő lenne: Levettem a Fujitsu Esprimo V6555 laptop hátulján a hűtéses burkolatot, hogy kipucoljam a hűtőt és újrapasztázzam a procit/VGA-t, viszont miután visszaraktam mindent a helyére, a gép nem akar bootolni. A bioszt be tudom hozni, látja a memóriát, a CD-t, a HDD-t,stb, de nem akar semmiről sem bebootolni csak a startup menüt látom.
Kérlek segítsen valaki! -
spista222
addikt
válasz
PH-User
üzenetére
Ha már valami újabb tápot veszünk amiben van aktív PFC akkor az működési frekvenciától függően a bemeneten lévő pufferkondenzátorra másodpercenként kb 80000-szer kapcsol impulzusokat (gyengébb minőségű tápokban ezek a kondenzátorok ezért is halnak meg) ezért nem hiszem hogy egy ki-bekapcsolás ártana neki. Ami igaz hogy bekapcsoláskor elvileg nagy áramimpulzust kaphatna(üres a kondi szinte rövidzár van 220V-on) a bemeneten lévő kondenzátor de ezért van vele sorba kötve egy NTC ellenállás hogy ne kapjon.
Codegen és olcsó tápokban általában mind a PFC mind a bementi NTC ellenállás általában hiányzik és a kondik is elég rossz minőségűek így azoknak valóban árthat a sorozatos ki bekapcsolgatás.Én 8 évig használtam Codegen tápot minden nap ment és minden este áramtalanítva volt és nem lett belőle semmi baja (egyszer kellett ventit cserélni).
-
PH-User
addikt
válasz
seederking
üzenetére
Nem, de én úgy hallottam, hogy nem is használ neki. Elvileg a kondenzátorok nem igazán szeretik.
Nem 100%, de én így hallottam.spista222 - Ez akkor hogy van, én a szakiktól hallottam ezt...?
-
spista222
addikt
válasz
seederking
üzenetére
Nem gáz mindenkinek ezt kellene tennie mert ha nem is sokat de szik minden ami készenléti állapotban van.
Jót is tesz neki mert nem egy táppal találkoztam már amit sosem kapcsoltak ki és az első dolog ami tönkrement bennük a készenlétnek a kondenzátora, mert feleslegesen "pörgeti bele a munkaórát".Mondjuk én nem a tápon lévő kapcsolóval szoktam áramtalanítani a gépet hanem egy kapcsolós elosztóval így nem csak a gép nem eszik már álmában hanem a monitor és egyéb csatlakoztatott egységek sem.
-
Realradical
őstag
válasz
seederking
üzenetére
Semmi baja nem lesz. A legjobb megoldás ha veszel egy kapcsolós elosztót és este útban az ágy felé rálépsz és kikapcsolod az áramot.
-
seederking
őstag
Sziasztok
Szerintetek az gáz,hogy minden este lekapcsolom a tápot ha végeztem a gépezéssel?
Nem szeretem áram alatt hagyni ha nem vagyok itthon.(és ugyebár sokat nem vagyok,mivel melózom)
Kaphat-e valami túlfeszt vagy ilyesmit a konfig a sok kapcsolgatástól?/fsp hexa 500W/ -
Dexter-2000
őstag
htc one s vagy a galaxy s3 mini-t érdemes választani inkább?
one s szimpatikusabb csak nem tudom hogy érdemesebb e a mini mivel az újabb generáció
-
plaschil
aktív tag
Helló!
Az volna a kérdésem, hogy hogyan tudok a legegyszerűbben kapcsolódni a notimmal a telefonomhoz? Bluetooth, infra kizárva, csak wifi mindkét fél részéről.
-
Richard!
addikt
Üdv!
Barátnőm gépére akarom feltelepíteni a nod32-őt,de nem sikerül.
Ezt írja ki: A számítógép védelme érdekében,a windows bezárta ezt a programot.behozza a telepítőt,végig is megyek a tovább gombokon,de az utolsónál ez tírja ki és be is zárja azt.valami ötletetek lenne?Előre is nagyon köszönöm
-
nonsen5e
veterán
Sziasztok!
Épp gépvásárlás előtt állok, kinéztem minden alkatrészt, ezerszer módosítottam mindegyiken, de úgy tűnik, hogy mostanra elérte a nekem tetsző állapotot.
Viszont itt a nagy kérdés: ha ezeket öszedugdosom akkor el is fog indulni a gép? (Kompatiblis-e minden alkatrész mindennel?)
monitor
processzor
tápegység
alaplap
memória
merevlemez
ház_1
ház_2
Szűkös keret miatt még nem tudom, hogy melyik is lesz.
apróság_1
apróság_2
apróság_3Előre is köszönöm a válaszokat, segítséget!

-
14adam
addikt
üdv
pdf fájlból szeretnék egy szöveget kimásolni. De nem tudom a módját. Válaszotokat előre is köszönöm -
Onixgreen
csendes tag
Akkor nekem senki sem tud segíteni?
(Kérdés feljebb...) -
Vakegérke
félisten
válasz
Kezdő vagyok
üzenetére
XP: Asztalon jobb klikk, Tulajdonságok, Képernyőkímélő, Energiaellátás. Az új ablakban Speciális, és már ott is vagy.
-
-
szaszlaci
addikt
-
-
TGaben
tag
Köszönöm szépen!
Hirtelen kellett elrakni, mert olyan helyen volt ahova évek óta nem mentek le azok, akik kapni fogják (pince), persze pont most kellett onnan valami. Kb kinti hőmérséglet van a padláson, ami napközpen még talán okés, de ejszaka... Sajna nem túl jó a szigetelés ott, csak a tetőcserép, meg a falak. Nem akarom sokáig ott hagyni, utána megy vissza a pincébe, vagy lehet,h - ha van annyi hely - , egy nagyobb szekrénybe.Antenna:
A hordoztató TV-s DVD-hez kapott (elvileg analóg) antennát kötöttem rá a dekóderre.Köszönöm a többieknek is a válaszokat!

-
Xarina
aktív tag
A gépemen egyre több programra írja a következő hibaüzenetet:
"Az átmeneti könyvtárban nem lehet fájlt végrehajtani. A telepítés megszakadt. Hiba 5: A hozzáférés megtagadva."
Találkozott már valaki ilyennel?,
-
Lompos48
nagyúr
válasz
TGaben
üzenetére
Ami veszélynek van kitéve az az LCD kijelző a folyékony kristály miatt. De az ajánlások itt is egy nagyon tág keretet említenek, amiből elég nehéz kilépni.
A működtetési hőmérséklethatárok:
Samsung szerint: 50...104°F (10...40°C)
LG szerint : 50...95 °F (10...35°C)Tárolási hőmérséklethatárok:
-4...113°F (-20...45°C)Amit Qru ír a szobahőmérsékletre melegedésről tökéletesen igaz, minden elektronikus vagy villamos berendezés esetében. Hagyni kel jó 1-2 órát "barátkozni" a környezetével.
-
Vakegérke
félisten
válasz
DJ WOKKY
üzenetére
Van, vagyis volt olyan forgalomban, amely CD-t írt is, DVD-t viszont csak olvasott. Ez is ilyen.
-
spista222
addikt
válasz
TGaben
üzenetére
Elvileg benne szokott lenni a kézikönyvben hogy milyen hőfokok közt tárolható és milyen hőfokok közt használható.
Másik:
Két frekvencián sugározzák a digitális adást az egyik frekvencián van az általad bejött csatornák a másikon a TV2 és az RTL klub. Vagy az antennád nagyon gyenge vagy csak rosszul áll és a magasabb frekvenciát nem tudja fogni rendesen.DJ WOKKY Régebben voltak olyan DVD combo drive-ok amik cd-t írtak de DVD-t csak olvastak.
dragonfx Ha játékok alatt nem fogy el a memóriából a gép akkor nincs előny. Pl amikor 2GB memóriám volt és a A GTA4 korában azért kellett még 2-őt vennem mert elfogyott a memória és a HDD-t kergette.
Pl én Böngésző miatt raktam a gépbe plusz 4GB rammot mert csak úgy ette
, elképesztő még néhány játék/ alkalmazás telepítője is mindegy mennyi ram van a gépben neki mind kell. -
DJ WOKKY
addikt
válasz
JohnnyX
üzenetére
Ha a rom dvd-t olvas, és cd ír, akkor dvd-t is írnia kell én úgy tudom.
Ha csak sima cd olvasó/íróról van szó, akkor is olvastass vele régebbi lemezeket, és megtudod. Esetleg másoltass vele, és az adott csatlakozási módtól (sata, ide) függően megtudod, hogy milyen sebességgel képes másolni. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
TGaben
üzenetére
Tartósan ne legyen mínuszban, de a 0 fok még nem árt neki. Arra figyeljetek, hogy ha lehozzátok a meleg szobába, akkor ne kapcsoljátok be egyből. Mert ha hideg helyről viszed meleg helyre kicsapódik benne a pár és ha úgy feszültség alá helyezed zárlatos lehet. Szóval várni kell amíg átveszi a bele is a környezeti hőmérsékletet.
Milyen antenával fogjátok az adást? Lehet csak a jel gyenge... Nálam ez volt a hiba anno.
-
JohnnyX
őstag
Hali!
Egy optikai meghajtot milyen progival lehetne letesztelni, hogy jol mukodik, jol olvas?
Mondjuk egy jol megirt es teleirt lemezt berakok, es raeresztem a nero diskspeed nevu progijat?
-
TGaben
tag
Sziasztok!
2 kérdésem is lenne. Az első elég hülye kérdés lesz, de aggódom. Meddig bírják a led tv-k a hideget? El kellett tenni olyan helyről ahol megtalálhatják, mert karácsonyi ajándék lesz. És csak a padlás jöhetett szóba.
Ott viszont nincs fűtés, és nagyon hideg van. Majd elrakom ha már lehet, máshova, de okozhat kárt a készülékben? Dobozban van még, és bekapcsolás előtt úgyis vagy fél napot szobában lesz, csak addig...Másik:
Van egy hordozható DVD lejátszó, ami TV-s, de csak analóg. Namost ez a vétel meg fog szünni hamarosan, ezért vettem hozzá egy Leadtek DTV pro dekódert. 4 csatornát talált csak, és a TV2-t meg az RTL-t egyszerüen nem tudom befogni vele. Nem tudná a készülék? M1 HD, M2 HD, Duna World, Duna HD, ezeket behozza rendesen, meg rádiókat is , csak azt a 2 hülye csatornát nem. Persze, akinek vettem, szeretné azokat is. Pénzkidobás volt? -
STC Speed
őstag
Hali!
Vettem egy sata,ide-->usb átalakítót.
Egy dvd meghajtót indítanák vele(ide),de nem akar működni.
Csak hdd-t lehet vele?vagy jumperelni kell? -
unravel
őstag
-
D4rkm4n
őstag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy nem érem el a notebook-omon a touch pad beállítási paneljét, csak az egérét. Win 7-et használok, de a Vezérlőpulton belül csak az egér beállításait találtam meg.
(A youtube-on található videók során azt mutatják, hogy az egér beállítási menüjében választható ki a touchpad is, de nekem ott nincs ilyen eszköz.)
-
tikshow
addikt
válasz
anonymus89
üzenetére
Csak fejleszteni lehet vele ahogy nézem, szóval valamilyen programba be tudod építeni.
-
tikshow
addikt
válasz
anonymus89
üzenetére
Itt szerintem minden kérdésedre választ kapsz.
-
anonymus89
addikt
Srácok lehet letölteni iOS tabletre adobe air-t??
Vagy egyáltalán hogy műxik nem élek velük...
-
PH-User
addikt
Üdv.
ASUS Eee PC X101-BLK007G-t próbálok telepíteni pendriveról.
Transcend JetFlash 16GB USB 2.0 pendrivera csináltam meg egy WinXP SP3 telepítőt WinToFlash program segítségével. Sikerült is elkezdeni a telepítést, de mindig vinnyog a fájlokra, hogy nem tudja olvasni... Olyankor kihúzom, majd visszadugom és megy tovább, de most megállt egy fsvga.sys fájlnál és nem akar tovább menni...Mit lehet tenni ez-ügyben?
-
spista222
addikt
válasz
Kezdő vagyok
üzenetére
Ha nem egyből kapcsol ki a gép (megnyomod és fekete képernyő) hanem a szokásos Win kijelentkezéssel akkor rendes kikapcsolásnak számít már ha a bekapcsológomb funkciójának a Win-ben a kikapcsolás van megadva és nem pl az alvás vagy hibernáció.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
Shatterstar
üzenetére
Az adataidnál.
-
Sziasztok,
Nagyon szeretem a Winamp album nézetét. Lehet, hogy nem 100%-ban ide illik, de milyen más lejátszóval tudom ezt az album nézetet elérni? iTunes hasonló, még meg is felelne, de Windows-on nem az igazi (kicsit sokat fogyaszt és elég lomha).
Köszi előre is! -
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Ha a számítógépet a főkapcsoló gomb rövid megnyomásával kapcsolom ki,az szabályos leállásnak számít(tehát olyan,mintha a "leállítás"-ra kattintanék),vagy nem igazán örül neki a gép?
Ha jól tudom,ha tartósan benyomva tartom a főkapcsoló gombot,az nem szabályos leállásnak számít,mert az eseménynaplóba beírja,hogy"úgy indult el a rendszer,hogy előtte nem állt le megfelelően". -
DJ WOKKY
addikt
válasz
Shatterstar
üzenetére
Adataim fül alatt megtalálod.
-
Shatterstar
aktív tag
Halihó! Módosítottam itt PH-n az email címemet és kaptam egy új jelszót is hozzá amit sürgősen le akarok cserélni mert ez így nem buena

Kérdésem az lenne tehát , hogy hol tudom én ezt nyélbe ütni? -
freaghill
őstag
Sráácok!
Melyik külső wifi a legerősebb?
Úgy tudom TP-LINK 722-es a legjobb. Olyan kell ami legmesszebbről legtisztább jelet hozza.
Várom a tippeket
-
dragonfx
veterán
tudtok arrol tesztet mutatni játékokban vagy ugy alles zusammen mikor ön ki a 8gb ram előnye a 4gigához képest. természetesne ha mind2 kit.be van.
vagy valakinek tapasztalata erről?mit érzett mikor 2x2öt 2x4re cserélte?

-
Vakegérke
félisten
válasz
anonymus89
üzenetére
Sajnálom, hogy érdemben nem tudtam segíteni, így a köszönetet sem érdemlem meg.

-
Onixgreen
csendes tag
Sziasztok!
Nagyjából egy hónapja minden hang, és videó...:
- Akadozik
- Torzul
- A háttérben valami zajong.
XP-t használok, tény és való, hogy régi gépen, de... Ez ilyen egyik napról a másikra dolog volt...
-
Nordic
Közösségépítő
Köszönöm a segítséget mindkettőtöknek!
Csak azért érdeklődtem, mert annyira vékonyak a lábak, hogy féltem, az legapróbb mozdulatra eltörik, de óvatosan sikerült visszaállítani. 
-
barisj
aktív tag
Hi all! Most vettem egy IBM C190 19' fekete CRT monitort,de nem találok hozzá drivert. XP-m van,igy driver nélkül csak max 85hz-re képes! Valaki tud hozzá drivert? nagyon hálás lennék!

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
boygabi_
üzenetére
A procim gyári órajele 2,8GHz (2,9 turbóval) ehhez az Intel által rendelt feszültség: 1,285V ehhez képest 1,032V-al beton stabil a gyári órajelén fullra terhelve.
Akkor sem fagy ha 4-5 órát játszom egyvégtében, akkor sem ha több GB-nyi adatot tömörítek. Szóval érdemes próbálkoznod az alulfeszeléssel. Persze nem biztos hogy a tiéd is megy ilyen alacsony feszen, ez ugyanúgy porcinként változik mint a tuningpotenciál.mod:
Nordic: Megpróbálhatod, de
1: beszennyezed ha kézzel megfogod (nem olyan para végülis)
2: esélyes, hogy letöröd a lábat de aprón vannak akik foglalkoznak lábforrasztással, szóval előbb kézzel próbáld meg, és ha letörik még mindig elviheted "orvoshoz". -
boygabi_
aktív tag
válasz
Nordic
üzenetére
Én jártam már így amikor hűtőlevételnél odaragadt a proci a hűtőhöz. Zárva volt a foglalat de kiszakítottam a hűtővel eggyütt a procit és elgörbült szinte ugyanígy egy lába. Visszahajtottam óvatosan és kibírta. Azóta is megy. Persze ez nem jelenti azt, hogy itt is működne a dolog...
-
Nordic
Közösségépítő
Üdv skacok!
Ilyenkor mi a teendő?
Ez egy bontatlan FM2-es proci(ma hozta a futár). Havernak rakok össze gépet, és így kaptam ki a dobozából...ezt még szerintem bizonyítani se lehet a számtechboltban, hogy nem én tettem. Mennyire erősek a proci lábai? Kibírja, ha vissza próbálom egyenesíteni? Egyáltalán nekikezdjek?
Tudom nem a legjobb kép, de a telefonomtól ennyi telik...
-
boygabi_
aktív tag
Az ötlet nem rossz. De amikor nem net megy akkor néha játék is fut a gépen. Így már nehezebb lenne a dolgot megoldani. Állandóan turkálni kellene a biosban. Tehát a cél az lenne, hogy ezt a gépet csak akkor bekapcsolni, ha játszom és napközben meg menne egy takarékos laptop.
Azért gondoltam a 620-asra mert szerintem többet ér egy olyan gép mintha vennék egy új ilyen mai 100k körüli laptopot. De, ha van egyéb ötlet szívesen meghallgatom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- AKCIÓ! iMac Pro Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dobozos ÚJ! HP ZBOOK Firefly 16 G10 /i7-1355U/16GB/1 TB SSD/FHD+/IPS/NVIDIA 4 GB Magyar bill
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 235 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

word-be nem jó
(Kérdés feljebb...)

és nem is minden fajtát.
Ott viszont nincs fűtés, és nagyon hideg van. Majd elrakom ha már lehet, máshova, de okozhat kárt a készülékben? Dobozban van még, és bekapcsolás előtt úgyis vagy fél napot szobában lesz, csak addig...