Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
AthlonXP
őstag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, nem igazán ide tartozik, de nem tudom, van-e ezzel foglalkozó topik....
Szóval az a helyzet, hogy most regisztráltam egy PayPal fiókot, amin ugye alapból nincs pénz természetesen. Na most vásárlás előtt kéne küldeni pénzt rá, de azt nem tudom, hogy kell.

Tudna ebben segíteni valaki? -
Kommy
veterán
Arra lennék kíváncsi, hogy a Gigabyte GA-B85M-D2V alaplapon két darab videó kimenet van, egy D-SUB és egy DVI-D. A kérdésem arra irányulna, hogy tudok e mind kettőre rakni 1-1 monitort.
-
Gabor113
tag
sziasztok
Segítségeteket szeretném kérni 769-es hálózati csatlakozási hibával kapcsolatban.
Adott egy teljesen újrahúzott Dell E6400, frissen telepített XP-vel. Hálókártya nincs tiltva.
ezen végigmentem:
http://support.microsoft.com/kb/316395/hua hiba sajnos ugyanaz továbbra is. Van esetleg bármilyen tippetek mi okozthatja és mit lehetne még megpróbálni?
nagyon köszönöm! -
Atomgeszi
nagyúr
Hali!
Mióta frissítettem az új Flashplayert a gépemen, azóta a Firefoxban teljesen halott bármilyen flash videó lejátszása. "install_flashplayer14x32au_mssd_aaa_aih.exe" Ezt raktam fel, de mivel netes telepítés, ezért a régebbit se tudom visszarakni. Internet Explorerben megy, de hát az ugye egy kalap szar. Még a Facebookon egy videót se tudok lejátszani, mert halott a flash. Mi a francot tudnék csinálni?
-
Rivaul
addikt
válasz
killergyuszi
üzenetére
Én ezek után rá merném mondani hogy a proci a halott. A hiba jellege is teljesen helytálló erre az esetre is. "Szerencsés" vagy hogy így ki tudtad sakkozni.
-
killergyuszi
tag
válasz
Rivaul
üzenetére
Ami eszembe jutott elkövettem:
-szétszedtem, majd újra összeraktam.
-Hűtő le, újra pasztázás, szépen ráillesztettem a hűtőt.
-Csak az alap eszközöket hagytam úgy
Eredmény ugyan az.
Utána rákötöttem egy OP rendszerrel rendelkező hdd-t és a windows betöltése közben is random helyeken kifagyott.
Utána kicseréltem pár alkatrész. (mivel ugyan olyan am3-as gépem van, mint a jelen szereplő, nem volt nehéz dolgom. az alaplap pedig pont ugyan az is.)
-kicseréltem a ramot, több foglalatban is voltak, mindkettő, együtt külön, ahogy el tudtam képzelni.
-másik videókártyát raktam bele.
-másik táppal ispróbáltam.
-raktam a cpu-ra egy Alpenföhn hűtőt, azzal nem melegedett.
Eredmény ugyan az. Biosban és windows betöltésnél is random befagy a kép.
-végső elkeseredésemben beleraktam az én alaplapomba a procit és az én eddig jól működő eszközeimmel próbáltam bekapcsolni, de az eredmény ugyan az.
Ezek szerint a processzor lehet a bűnös?
Azt viszont nem próbáltam hogy az én procimat az "új" alaplapba rakjam, de majd az is meglesz.
-
Rivaul
addikt
válasz
killergyuszi
üzenetére
Ott valami nem stimmel. 53 foknál nem kéne hogy baj legyen. Az hogy nem kapcsol le az csak a bios beállításának kérdése. Mondjuk ilyen hőnél nem is kéne vele foglalkoznia. Tévedhet az érzékelő és melegebb lehet ott a dolog, esetleg nem fekszik fel jól a hűtő vagy a pasztázás. Szedd le és pasztázd újra.
-
válasz
Zolly444
üzenetére
Én pont azért szeretem ezt a boltot mert ingyen szállítanak pick-pack pontra....
Egy másik cég futárszolgálatával jártam úgy hogy házhozszállítás előtt közölték hogy reggel 9 és este 6 óra közt érkezik a futár, még telefonos érdeklődésre se voltak hajlandók pontosabbat mondani. Ülhettem otthon egész nap, se bevásárolni se sehova nem mehettem... Az ilyen házhozszállításból soha többé nem kérek, inkább pick-pack ponton veszem át.
-
Zolly444
aktív tag
Hello. Egy kis segítség kellene webshop-okkal kapcsolatban. Laptopot szeretnék rendelni(típus már megvan) és házhoz kellene a szállítás. Ezt az oldalt, laptopot néztem ki. Bárkinek bármiféle tapasztalata a webshoppal kapcsolatban? Vagy esetleg a laptoppal?

-
VoidXs
nagyúr
válasz
killergyuszi
üzenetére
AMD ilyen.
Gyári hűtő sose jó.
Nálam maxon megy. -
killergyuszi
tag
válasz
Rivaul
üzenetére
Nos, végigpróbáltam egy pár lehetőséget és semmi változás.
Az viszont kicsit érdekes, hogy a gyári hűtővel felszerelt proci (fx4100) eléggé melegszik. A bios mindaddig működött, ameddig már elég meleg nem lett a proci (53 foknál merevedett ki a képernyő), de ilyenkor, ha túl melegszik nem kellene kikapcsolnia? Ennyire gyenge lenne ez a hűtő erre a procira? -
tomi5244
őstag
Sziasztok!
Adott egy Intel Pentium G3220 procival rendelkező gép. Az IGP-t használom jelenleg a kép megjelenítésére 1680x1050-es felbontáson egy 21"-os monitoron HDMI vonalon. Nemrég vettem mellé, filmezni és TV-zni egy FullHD 27"-os Benq monitort. Ezt is az IGP látja el, DVI vonalon.
Igazából annyi lenne a problémám, hogy ha FullHD vagy 720p tartalmat nézek a nagy monitoron (Youtube vagy VLC-vel .mkv) és a mellette lévőn pl netezek (erőforrást igénylő weboldalak), akkor azért néha elég rendesen akadozik a film.
Szerény véleményem szerint:
- Az intel G3220 proci gyengécske már erre a célra.
- A proci IGP-je a szűk keresztmetszet két monitor ilyen jellegű használatára.
- Vennék a 27"-os monitornak egy szolid 7-8e Ft-os VGA kártyát, hogy az ő feladatát csak a kártya lássa el. Ezáltal nem terhelném annyira a procit.A gépben 4GB RAM van, SSD-vel megtoldva szóval nem mondanám lomhának a gépet.
Véleményeket és ötleteket szívesen venném!
Köszönöm!

-
Pikaa
aktív tag
Üdv srácok!
Azt szeretném megtudni,hogy egy megírt CD-n meglehet nézni,hogy az hányszorosan íródott? Csak mert ismerősömnek írtam egy MP3-as CD-t, és azt mondja, hogy a lejátszója nem játssza le, pedig más MP3-as CD megy. Esetleg valami ötletetek,hogy miért nem megy az általam írt CD?
-
Kékes525
félisten
-
VoidXs
nagyúr
válasz
forintuser
üzenetére
Lehet az olcsó,
Akkor bizony lassú lesz.
Lehet a 8 jobb. -
-
Rivaul
addikt
válasz
killergyuszi
üzenetére
Kicsi vagy rossz táp, rosszul felrakott hűtés, hibás ram vagy ram hely, rossz csatlakoztatott eszköz és még sorolhatnám.
Szedd szét az egészet és az asztalodon kezd el összerakni a minimumot. Lap, 1 memória, vga, táp, proc+hűtő (megigazítva) és ennyi, semmi több. Ha így is csinálja akkor mind a memóriát mind a neki való foglalatok kihasználtságát változtasd.
Amennyiben így megy akkor kezdj el egyre több alkatrészt belerakni és indítgasd úgy míg ki nem jön a hiba.
Ha nem megy akkor az alap eszközöket kell csere darabbal kiszűrni.
Mindemellett az áramtalanított alaplapból (konnektor kihúz) vedd ki az alaplapi elemet egy bios reset erejéig is. -
killergyuszi
tag
Sziasztok!
Milyen hibára utal az, ha egy újonnan összerakott gép biosban is, majd ha véletlenül eljut a Windows telepítőig akkor befagy a képernyő. Attól kezdve, csak az újraindítás segít. A Ramot már kipróbáltam másikkal, ugyan ez a hiba. -
-
Mate
nagyúr
Van egy VB tippjátékunk facebook-on. Most mindenki üzenőfalra kirakja a tippjeit.
Viszont egyenes kiesésnél vakon kéne leadni a tippeket.
Van ötletetek, hogy milyen online felülettel, megoldással lehetne megoldani, hogy mindenki csak 1 tippet adhasson le, látszódjon a leadás pontos ideje, ne legyen szerkeszthető és csak meghatározott idő múlva lehessen megnézni?
-
toza
senior tag
hello !Samsung I9305 hoz 4.1.1 et honnan tudnek letolteni!?!? koszonom.
-
-
ingalls
senior tag
Ja, elfelejtettem írni, hogy a sentinel azt mondja, hogy az SSD (60 gig samsung 830) kandíciója 98%, de ezt már újkora óta írja. Az SSD probléma nem érintené mondjuk a játékot, mert az egy másik 100%-os ssd-n van. Vagy igen? Nem értek hozzá.
Az alaplaki kondikat majd megnézem, köszi!
CJ4567: van olyan memtest, amit lehet win alól futtatni?
Köszi a segítséget!
-
-
ingalls
senior tag
Sziasztok!
Sürgős segítségre van szükségem.
A gépem tüneteit megpróbálom egyszerűen leírni, de nem tudom, mennyi közük van egymáshoz az egyes jelenségeknek:- kb fél éve szokása, hogy miután leállítom, nem ad már jelet a monitornak, de a vinyó 2-3-4 alkalommal újraindul, leáll, s csak azután kapcsol ki. Az összes venti megy addig.
- kb 1 hónapja (uj VGA óta) eléggé furcsa recsegős-recegős hang jön a tápból. Nagyjából kifújtam. Régi vga 7870 volt, a mostani 280x, a táp meg Corsaira HX620W
- a mai naptól pedig egészen új dolgok jelentkeztek:
1) SSD-s létére a korábbi 19 mp helyett kb 2 perc a boot idő.
2) Már, ha egyáltalán bootol. Már csak úgy indul, ha bekapcsolom, akkor először biztos megáll a bios menüje előtt (nemtom, hogy nevezitek, az a menü, ahol eldöntöd mész-e biosba, miről bootolsz, stb). Mikor megállt, reset gomb egy pár perc süketség után. Aztán nagy nehezen, de bootol.
3) Egészen a legutóbbi újraindításig, amikor is már semmi restartra nem ment tovább annál az "ősmenünél" (amit az előbb körülírtam). Ilyenkor arra reagál, ha bootmenüből kiválasztom a op-rendszerest lemezt és hagyon neki kb 2-3 percet.
4) Win-en belül is érdekes dolgok történnek: mappák tartalmai lassan jönnek be, illetve nem látszik egy darabig, ha bármi változtatást hajtok végre (pl kitörlök valamit, de akkor is ott marad). Egyes programok nem működnek, nem nyithatóak meg, holott a feladatkezelő jelzi, hogy futnak. Játéknál (bf3), ha hirtelen húzom az egeret, akkor megakad. Ez CSAK ma jelentkezett probléma. Azelőtt soha nem tapasztaltam.Már mentettem a fontosabb adataimat, de nem szeretném, ha sanyi lenne bármelyik hardvernek!
Köszi a segítséget!
Ingalls -
CJ4567
nagyúr
Sziasztok. Ha a videokártya memóriájának órajelén kevesebbet változatok, akkor a gpuén többet lehet?
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok. Van egy androidos Samsung tabletunk és szeretnénk azt megoldani hogy a tableten lévő meséket vegtelenitve egymás után le tudjuk játszani. Mivel vagy hogyan lehet ezt megoldani? A meséket filmeket jelenleg a Samsung beepitett videó lejatszojaval nézzük. Udv
-
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Van egy samsung bluetooth-os mono fülesem ami nem ad hangot, kapcsolódik akármelyik telefonhoz, de hang az nincs rajta.
Garancia lejárt, mit tudnék kezdeni, vagy egyáltalán érdemes foglalkozni vele?
-
Romvr
őstag
Sziasztok,
A következőre keresek megoldást:
1.) Adva van egy Pendrive, amin a következők találhatók:
- Pár Windows telepítő ISO fájl
- Pár Linux ISO
- Pár VHD/VDI lemezfájl (üres és előtelepített rendszer)2.) Egy olyan boot alkalmazás kellene amivel a VHD/VDI fájlt felcsatolom.
3.) Még ugyanott az ISO-ból elindítom a telepítőt, vagy LIVE rendszert
4.) A Telepítőn/Live-on belül látszik a felcsatolt virtuális lemez
Grub4Dos-t próbáltam de az nem szereti se a VHD-t se a VDI-t, az ISO-s boot során pedig mindegyik WindowsOS driver után kuncsorgott (holott ha a telepítő USB-re van kiírva akkor szó nélkül felmegy).
Minden segítséget előre is köszönök!
-
Ice&Lime
veterán
Azt kérdezném tőletek, aki konkétan tudja, hogy egy Lenovo Y560A-nak a processzora lapba épített vagy cserélhető?
-
JohnnyX
őstag
válasz
razorbenke92
üzenetére
Bootsorrend megvaltozott a biosban, ennyi volt a baja.

-
Bone123
HÁZIGAZDA
120e forintba hozzávetőleg milyen 4magos proci és videokártya fér, ha mellé ugyanebből az árból belépőszintű lap, 8gb ram és táp is ki kell jöjjön? Többi van. Kösz
-
Sputnik
csendes tag
Az hogy lehet, hogy ha kijelölök minden könyvtárat a meghajtómon, akkor 34,6GB-ot foglal, ha pedig a meghajtót kérdezem le, akkor azt írja 103GB foglalt...

(az OS nem ezen a meghajtón van) -
molnarpeter
nagyúr
Általánosságban, felsőoktatásbeli közgazdasági karra van felvételi esély egy emelt matek- és egy alap történelem érettségivel, vagy mindkettőből kellene az emelt szint?
-
Czementhy
csendes tag
válasz
wolfman
üzenetére
Tessék, íme itt van.
Az eljárás a következő volt.
1. Letöltöttem a Via drivert.
2. Letöltöttem a Universal Extractor-t, de mint kiderült a csomagban lévő innounp.exe régi volt, ezért kellett egy újabbat (0.40-es verzió) szerezni innen.
3. Ennek segedelmével már szépen ki tudtam csomagolni a via drivert. (innounp.exe -v -x VIA_XHCI_Driver_V4.50A_AP.exe) -
CJ4567
nagyúr
Hogyhogy még nem teltünk meg?
-
Rivaul
addikt
válasz
zsolt200
üzenetére
Szerezz be egy malwarebytest és futtasd mielőtt telehúzza az egész gépet minden vacakkal. Ezen kívül nem árt fent is hagyni utána. Tudom sokan nem így gondolják de egyáltalán nem árt az aktív védelem a gépre... Nekem ha bekapcsolom a kapás jelzéseket akkor egy raklappal fognak meg minden szemetet az irtóim.
-
zsolt200
tag
Valaki segítsen!
Mint a képen is látszik, valami feltelepült a gépemre és mindenhova reklámokat tesz, meg bing eszköztárat(azt tudtam hideolni). Már benne volt a firefoxban is, de azt hittem hogy oda alapból valahogy felkerült, ezért váltottam operára. Ma megjelent ebben is. Újrainstalláltam, de hiába, ugyan az a helyzet. Adblock nem segít. Bővítmények között sincs ott. Hogy töröljem le ezt azt izét? -
Barell
őstag
Sziasztok s.o.s kérdés. Asus h81 plus alaplap, videokartya kivéve monitor az integráltra rádugva. Bios van de nem bootol, villan a monitor gombja. Mit kéne állítani?
-
zsola32
őstag
sziasztok
minap vásáorlatm egy Asrock AM 1H-ITX alaplapot, (AMD Kabini)
az alaplapon található egy PCI Express 2.0 x16 slot, melyet 2-3 sata II csatolóhellyel szeretnék bővíteni.
Raid nem fontos, nekem csak a sata csatik kellenének.Tudnátok linkelni konkrét típust, ami megfelelne ezen elvárásoknak?
(nem lövök a témához...bocsi)
gondolom az AHCI módot támogatja, ez fontos lenne, jelenleg is így működik a rendszer (SSD-s)várom segítségeteket, köszönöm
-
JohnK
aktív tag
válasz
nyunyu
üzenetére
Köszi, eddig is sokat segítettél, de kérlek segíts pontosítani FSP-ből hány wattos az ami már tuti elegendő lenne? Molexből tápátalakítót adnék neki hozzá. Hexa szerintem már drága lenne sajnos.

Tehát ehhez a konfighoz:
MD Athon (tm) dual 4450e 2,31Ghz - processzor
Asrock a 785gmh amd785g - alaplap
SAPPHIRE HD 4850 VAPOR-X 1GB GDDR3 PCI-E - VGaTöbbit nem tudom, de biztos van legalább egy HDD és optikai meghajtó esetleg 1-2 ventilátor is...
-
JohnK
aktív tag
válasz
nyunyu
üzenetére
Igen, sejtettem, hogy az lesz a gyenge pont (most hallottam róla először). Tudnátok esetleg ajánlani valami olyan tápot hozzá, ami már biztonsággal elvinné a konfigot és a lehető legjobb ár érték kategória. A VGA gyártói weboldala szerint 450W-os rendes táp kell neki. Előre is köszönöm a segítséget.

(Egy HKC USP 5550 Silent 12cm fan. 550w, PFC már elég lenne neki?)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Apple MacBook
- Hisense LCD és LED TV-k
- BestBuy topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Trollok komolyan
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 8700F 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 Ti 16GB Lian LI LANCOOL207 ADATA 850W
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4494, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3702
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4520
- Microsoft Surface Laptop 4 i7 / 16GB / Prémium ultrabook Jó áron! Érintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)