- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Picturemaker
őstag
Utólag megnéztem, mert a link-re nem kattintottam rá, tényleg a "gyengébbről" volt szó.
Szerintem érdemes a kicsit drágábbat venni Soligorból. Az olcsóbb verziók (más márkánál is) vastagabb fémkeretben vannak, ami nagylátónál okozhat gondot, illetve az "üvegek" és bevonatok minősége is más. Itthon a Soligor CP DHG 52mm-es szűrő 8300 forint, kint nem tudom mennyiért osztogatják. -
Throme
veterán
Hát már látom hogy ezt el kell fogadni és azt is, hogy könnyelmű voltam a vásárlásnál (elvarázsolt a nikon márkajel
, de ez mára megkopott).
Szerencsére van lehetőség elkerülni az ilyen problémákat.Nézd meg kiskornel hsz-ét, nem csak az úgymond alja kategóriában fordul ez elő.
Nem is ezzel van gond, hanem azzal, hogy hiába van gari és látható hibajelenség a szerviz nem foglalkozik vele. Van egy kellemes tolerancia mező amin belül jó a cucc (hasonlót játszanak el az lcd gyártók a pixel hibaszám limittel, csak ott évről évre javulás tapasztalható az új fejlesztéseknek köszönhetően). Egy tubus vagy fúkusz állító lencse cserével megoldható lett volna.
Nyjlván én otthon nem tudom megjavítani. Ez irányban nincsenek illúzióim
.
Azért lenne jó egy ilyen leírás, hogy ne törjek el/le semmit. -
Throme
veterán
Azt hiszem feláldozom az említett obit a barkácsolás, ismerkedés oltárán
.
Az a baja, hogy 200mm-en jobb szél homályos kissé. Decenteres.
Már kálváriát jártam vele szerviz és üzlet között. Szerviz faszának mondja az obit (mintaképek ellenére is) az üzlet meg emögé bújik.Már piszkálgattam. Szerintem a fókusz lencse kerül valahogy rossz pozícióba. Mikor 200mm-en közelre fókuszálok (pl 2m-re) akkor jónak mondható. Mikor a végtelenbe akkor jobb szélen homályosodás történik. ennek mértéke hol nagyobb hol kisebb
Valószínű, hogy nem tudom megcsinálni, hiszen lehet lencse hiba, műanyag tartóelem fröccsöntési hiba... akármi, és az is lehet, hogy teljesen máshol van a gond. Pláne ha azt nézem, hogy egy szerviz nem tudott ezzel mit kezdeni (vagy csak szartak bele, mert valamelyik alibi teszten átment a lencse) ami számomra vicc!!! Ráadásul gyenge magyarázatot adtak (kívül van a fókuszsíkon a homályos rész, peeeersze! végtelenbe fókuszáláskor a 3 km-re - vagy távolabb- lávő városrészlet kiesik ebből....)
Valamint, ahogy Te is írod esetleges speckó szerszámom sincs a furfangos részek szétszedéséhez. Ebben is tudna segíteni egy összeszerelési utasítás/rajz.Persze ebből tanultam. Szürkeimportos fost áruló cégnél nem vásárolok. És jobban kipróbálom a lencsét, mint egy működik/nem működik teszt. A gari meg arra jó, ha teljesen elromlik a cucc akkor ingyen javítsák...
-
Chris_T
tag
Ja, sima NiMH, viszont eddig birta egy hónapig is akár használat nélkül (most a másik fényképező se jó vele) viszont lámpában ahogy kipróbáltam, világit rendesen, ezért nem is értem még mindig hogy mi lehet gond
+Itthon kipróbáltam egy másik töltővel, az csak villogott, nem birt vele mit kezdeni órákon keresztülMajd meglátom mi lesz miután ha a lámpában lemerült, utána hogy viselkedik ismételt feltöltés után
-
szaby_gyerek
tag
Említette, hogy eléggé ismeretlen a témában. Amit linkeltél azok gyönyörű képek, de azt a gépet úgy összeállítani és használni komoly tudást igényel. Másrészt említettem, hogy előtétlencsével már alkalmas makrózásra a kit. De önmagában nem igazán. Próbáltam az egyszerűbb oldal felől közelíteni a problémáját.
-
mutyi
senior tag
Nagyon szépen köszi az ötleteket, már próbálgatom is.
Ez az SB900-as vaku,tartalmaz egy beépített terelőlapot, beépített diffúzort is, azzal némileg lágyabb lesz a kép.
Azért gondoltam fehér háttérre,mert a weboldal háttérszíne fehér és szerettem volna ha beleilleszkedik az oldalba és nem tűnik ki.De szívesen veszek erre vonatkozóan is miden hasznos észrevételt.
Levéve még nem próbáltam a vakut,de megnézem ezt a slave módot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Star Trek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max (USA Model) / 256GB / Gyári függeteln / (CSAK E-SIM) / 12 Hó garancia
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- HP, Lenovo dokkoló 12.300Ft-ért? VÉGKIÁRUSÍTÁS
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest