- Kikristályosodik a Razr 60
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
t_a_m_a_s
addikt
Akkor a családtagot kell kifaggatni, mit szeretne fotózni és mekkora táskát szeretne ehhez magával hordani, mennyi pénzt szeretne beleölni stb.
Ha te is tükrös tulaj vagy, bizonyára el tudod mondani neki, miért azt választottad. A tükrössel szemben a kompakt kompromisszumosabb képminőséget tud, viszont kisebb helyet foglal, nem "kell" bővíteni, megveszed, használod. Egyszóval univerzálisabb, főleg ha nem akar komolyabban fotózni a gazdája. -
kiskornel
addikt
A kompakt részhez: ha elhiszed a 30x-os optikai zoommal tökéletes eredményt kapsz dumát, akkor az való neked. Biztos viccből kerül egy normáli optika többe, mint ez a kompakt gép (még a Sonynál is!!!)
A Nikon vs Canon háborúban most a Nikon áll jobb pozícióban. Sok szép új obit adtak ki, és a vázaik is jók. Sokkal több képviseletük, forgalmazójuk van, mint a Canonnak. 3 év garik is mellette szólnak.
Nézz utána a speckó dolgoknak, mert nem tudom mire szeretnéd használni.(#8574) Speeedfire: szerintem se való neked tükörrefis gép ilyen hozzáállással. A 30k meghalra meg az a válaszom, hogy az oldalon átlagos élettartamnak több, mint 100k expot adnak meg pl. a 30D-re... az bármely kompaktnak a dicsőségére vállna...
-
csakb
őstag
"A kérdésem valahogy úgy festene, hogy pro és kontra milyen érvek vannak egy belépő szintű DSLR ... s ez a kompakt gép mellett"
Röviden: képminőség, bővíthetőség és használhatóság vs. kompaktság.
"Vagy szólhatna úgy is, hogy ezek a mai kompakt gépek (mint pl a linkelt sony) agyonverik ezeket a Dslr-eket? Vagy hogy lehet ezeket összehasonlítani...lehet egyáltalán?"
Agyonverik? Legfeljebb árban.
Hasonlíts össze egy pick-upot egy biciklivel. -
Petzval
senior tag
Az egy tévedés hogy a bevonatos nem csillanhat be de mondtam jó a Soligor.A szűrő egyik minőségi alaptulajdonsága az üveg páruuzamossága amit könnyen lehet ellenőrizni ha ferdén nézünk át rajta és mozgatjuk. A kioltás a forgatáskori elsötétedés a tulajdonképpeni polárszűrés az is jó a Kenkoé egy kicsit jobb. És mind a kettő nem szélesebb mint bármelyik normál foglalatú szűrő vignettálásról szó sincs.És fémből van mind a kettő.
-
csakb
őstag
Hm, lehet, hogy mégiscsak az olcsó Hoya-t kellene erőltetni. Annál legalább írják, hogy van antireflexiós bevonat mindkét oldalán. A Kenkoról, és a Soligorrol nincs ilyen információ. Ha nem zavar, hogy néha becsillan valami, akkor tökmindegy. CPL-lel tipikusan nem ellenfényben szokás fényképezni, de a súroló fény előfordulhat.
-
csakb
őstag
Nekem Hoya Pro1 CPL-em van, elvileg az a "legdurrantósabb". 34 EUR volt szállítással az 52 mm-es, és tökéletesen bevált. Nem vignettál, nem színez, nem tükröződik egyik felülete sem stb.
A lejjebb linkelt három CPL között szerintem nincs érdemi különbség. Dobj kockával, vagy vedd meg a Soligort, ha magyar cégtől van. Legalább hamarabb odaér hozzád.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest