Hirdetés
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- OnePlus 15 - van plusz energia
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
KiSSuE
üzenetére
persze. de én arra gondoltam h ezeknél a dell/hp szaroknál általában ilyen spéci táp szokott lenni amit nem is lehet cserélni. ahogy nézem ezt a tápot simán kitudod cserélni egy másikra amin van tápcsati és akkor már azt raksz bele amit akarsz (meg ami belefér fizikailag)
-
törölt tag
milyen biosa van annak? normális alaplaphoz való vagy valami custom rettenet? esetleg fényképezd be a menük tartalmát a telefonoddal és töltsd fel imgurra. akkor talán tudunk segiteni de ha custom a bios akkor lehet nincs is benne olyan opció, nem lepne meg.
#76494 KiSSuE: standard tápegység van abban a gépben vagy custom delles hulladék? ha utóbbi akkor lehet nem is tudsz bele normális videókártyát tenni mert a tápnak nincs külön vga csatija. illetve lehet be se fér. általában direkt úgy alakitják ki ezeket a kész gépeket h szopassák a usert.
-
Tosee
őstag
-
KiSSuE
tag
Sziasztok!
Adott egy Dell Inspiron 660 pc
Proci: i5 3330
Ram: 4 Gb DDR3
VGA: GT 640 1GB
A kérdésem az, hogy milyen VGA-t ajánlotok hogy ki tudjam használni a procit játék alatt? Mert ugye ez a VGA gyenge a proci mellett. RAM vásárlását is tervezem természetesen.
Köszönöm a választ előre is. -
-
Tosee
őstag
Sziasztok!
Először is elnézést, ha rossz topikban teszem fel a kérdést.
Adott lenne egy HP 8300 USDT. Az lenne a problémám vele, hogy ha kikapcsolt állapotban van a gép, nem tölt semmilyen eszközt az USB portokon keresztül. Mit kellene be vagy kikapcsolnom a BIOS-ban, hogy kikapcsolt állapotban is legyen áram az USB portokban?
Operációs rendszer: Win 10 pro X64
Ram: 8gb DDR3
CPU: I5 3470S -
fcsabaa
csendes tag
Sziasztok!
Cink_elek-en kívül esetleg tudtok ajánlani Budapesten olyan szakit aki ért a foglalat javításhoz és/vagy cseréhez?
LGA 1200-as alaplapról lenne szó amiben elhajlott pár tüske viszont így nem tudom garanciáztatni az egyéb bajai miatt... -
codec
senior tag
válasz
normen82
üzenetére
Volt már ilyen valakinél, de most ha agyoncsapnak se ugrik be mi a megoldás, a lényeg, hogy a cpu integrált vga-ja okozza, valami bios beállítással orvosolható lesz. vga nélkül próbáld az alaplapi hdmi-n keresztül rákötni a monitort, hátha jó lesz. Talán a gigabyte alaplapos topikban tudják, hogy pontosan mi segít ezen.
-
normen82
tag
válasz
pecccccccca
üzenetére
Szétkaptam,hibátlan az összes tüske!
Várom a további ötleteket!
-
normen82
tag
válasz
pecccccccca
üzenetére
Sebészi precizitással tettem bele a foglalatba,de szétszedem,mert most elbizonytalanítottál!
-
pecccccccca
őstag
válasz
normen82
üzenetére
Lehet, hogy mikor beleraktad a foglalatba, elgörbítettél egy-két tüske érintkezőt. Vedd ki a procit, szereld ki a lapot, tedd egy asztali lámpa alá és nézz bele a síkjába. Szerintem fogsz találni picit máshogy álló lábat. Ha van ilyen kis kézi nagyítód akkor használd. Megpróbálhatod egy hegyes csipesszel visszaállítani a pozíciójába, de, ha nem biztos a kezed akkor bízd rá egy szervizesre.
Szerintem. 😊 -
normen82
tag
Sziasztok!
Adott a következő konfig amit nemrég raktam össze,tehát korábban még nem üzemelt:
Lap: Gigabyte B560M AORUS PRO AX
Cpu: i5 11400
Ram: 16Gb Crucial Ballistix ddr4 3600
Táp: Fsp Hyper S 600w
Vga: Zotac Rtx 3060
A problémám az,hogy nem kapok képet egyik porton keresztül sem,5 rövid sípszó és vga led világít az alaplapon.
Próbáltam vga-val és anélkül is,az eredmény ugyan az.Próbáltam alaplapról is képet kicsikarni,mindhiába.
Kérlek segítsetek! -
Zsola1111
újonc
szevasztok. kérdezni szeretnék
Asus prime 320m-k lap, Ryzen3 2200g proc, és egy WD 250 NVME M2 ssd alaplapi.
Biosba belépve nem lsitázza a meghajtók közt, de bootolásnál megjelenik a sorban.
A régi rendszerem sata ssd n van, azt elindítva se látszik a léemezkezelőben.Tudtok segíteni, hogy hogy kell w10 et rátenni? Legfrissebb bios van rajt. Megköszönném .
Köszi.
zs -
törölt tag
válasz
HanSyolo
üzenetére
VGA tud olyat csinálni, hogy a BIOS OK-nak detektálja, a gép bútol de kép az nyánye.
Ha a táp szekunder körében elhalálozott a 12V-os ág, akkor se moccan a gép. Meg akkor se, ha a lap beadta a kulcsot.
Lapnál arra figyelj, hogy a 965BE az 125W TDP-s proci és az olcsó lapok többsége 90W-ig jó, onnéttól meg a franc se tudja. VRM részleg hajlamos leégni pláne Asrocknál.(Előző hsz.-emben marhaságot írtam, csak 4x4GB Kingston van a gépemben, nem 4x8. Hiába, a vágyálmok.
)----- pecccccccca: (de sok céd van.
) MSI honlap szerint mindkét M2 foglalat viszi az NVME SSD-ket pcie 3.0 x4 módban.
VGA x16 helyett x8 módban észrevehetetlen a különbség. (Ezt olvasom mindenhol, nem saját tapasztalat.) -
MutantZombie
tag
Hellósztok!
Fel akarom keresni a szolgáltatót, mert picit alacsonyak érzem a sávszélességet (1000 Mbit vs. 40 Mbit/s), és előtte szeretnék minden hardver alapú hibát kizárni, hogy biztosan nem tőlem ered a hiba:A Gigabyte B85-HD3-s alaplapomon az integrált hálókártya (Realtek PCIe GbE Family Controller) Win 10-n a diagnosztikája során azt írja, hogy:
"A Windows nem tud kommunikálni a következő eszközzel vagy erőforrással: (DNS-kiszolgáló). Előfordulhat, hogy az elérni kívánt számítógép vagy szolgáltatás átmenetileg nem elérhető."
Ez esetben kizárható, hogy a hiba nem a hálókártyában van? Ha mégis, akkor ez hogyan orvosolható? Amikor nem W10 volt, hanem W7, akkor is jelentkezett.
(Van a hálóban egy TP-Link router TL-R402M, ami ugyan csak 100 Mbit/s, de 40-nél azért több).
Vagy nagyon rossz topic-ban keresem a megoldást, mert igaz, hogy alaplapi integrált kártya, de nem idetartozik? - Ha nagyon off, inkább töröljétek a kommentem. -
pecccccccca
őstag
Üdv mindenkinek.
Egy olyan kéréssel fordulnék hozzátok, hogy, ha valaki ebben tudna segíteni, hogy lenne egy MSI Z370 SLI PLUS alaplapom amiben már van egy M.2-es 970 EVO az egyik slotban.
Arra lennék kíváncsi, hogy ennél a lapnál, ha teszek bele még egy M.2-es SSD-t akkor tilt e le portokat, illetve a VGA PCI-E sávját visszább veszi e?
Eljött még egy SSD vételének szükségessége és, ha különösebben nem befolyásolja a működést akkor még egy M.2-est vennék bele. Illetve, ha korlátozza is a sávokat akkor észre veszek e belőle egyáltalán valamit. 1660 super a videókártya. Jól gondolom, hogy annál elenyésző lehet a teljesítmény csökkenés, ha 16 helyett 8x-os módban menne?
Gépem az adatlapomon.
Válaszaitokat köszi!
-
venom8888
őstag
Sziasztok. Egyik haveromnak olyan problemaja van a geppel, hogy magatol bekapcsol a szamitogep.Tehat Leallitja a szamitogepet, majd ujra indul,magyarul nem tudja kikapcsolni,mert ujra indul. De ez csak kikapcsolaskor van igy, tehat nem indul ujra folyton, sak ha ki kapcsolja a leallitas gombal. Ennek mi lehet az oka?
-
-
Roxkex
senior tag
válasz
Doky586
üzenetére
Na !
Végre haza értem és megtudtam nézni:
PCH Lan COntroller - enabled
Wake on Lan enabledq
Az intel lan kártya beállításai.
És perszre a speciális wake on magic packet enabled.De még így sem volt jó eddig sose és a ledek nem villogtak ugye.
Viszont A drága windows (?)-ban ha kikapcsolom a gyors rendszer indítást (energia beállítások -fő kapcspoló....... akármi -> gyors rendszer indítás) akkor villognak a ledek -> ergo van IP-je ergo ébreszthető kikapcsolt állapotból !

VÉGRE :3
Neked is ki van kapcsolva ez amúgy ?User manualban rá kerestem ilyen jumperekre de nem találtam semmit :\ De csak futólag, kicsit jobban majd elolvasom munka .... akarom mondani utazás közben
Köszi !

-
HanSyolo
csendes tag
válasz
üzenetére
De ha jól tudom a dolgot, akkor is kellene pittyeni a lapnak, hogyha nincs rákötve VGA, így lehet ellenőrizni hol a hiba, mikor egyesével visszadugdossák az alkatrészeket, és ahol elakad a sípolás bootolásnál, ott van a baj, de ha csupaszon se pittyen be akkor eleve a lapban kell keresni.
Javítsatok ki, ha rosszul tudom.
És amúgy igen, jó kis konfig, rendesen kiszolgált éveken keresztül, egyet se nyekkent
Sajnálom is, hogy most küszködik, de ha tényleg a lap, 8k körül látok am3-mas lapokat, a kártya már más tészta lenne, ha a kártya rossz akkor se akarna bebootolni? azon kívül, hogy nem ad képet.. -
törölt tag
válasz
HanSyolo
üzenetére
Lehet kontakt, lehet hogy a VGA adta be a kulcsot, de a lap gyanús.
A Chieftech CTG-500-80P táp sokat kibír, ha halódik akkor 12V-on nem ad ki már szuflát.Lepróbálnám egy friss minőségi kölcsön táppal, ha így sem moccan, VGA-val is, ezután már csak lapcsere jöhet szóba.
Ezt a hsz.-t egy 965BE procis gépről írom, lap GA 880GM-UD2H, VGA HD7770, Ram 4x8GB Kingston Hyperx 1600/cl9. (És még él...
) -
HanSyolo
csendes tag
Ez egy régi gamer gépem kb 7-8 éves, valóban AM3-mas lap 770 es chipsetes ha jól emlékszem, előtte is volt valami hasonló (2 napja), hogy nem akart képet adni, és nem pittyent, de megigazgattam a Ramokat illetve a csatlakozókat,, zártam egyet jumperrel utána vette a lapot, most újra szerettem volna húzni egy 64 bites win7-et rá, mert kb 2 hónapja csak 32 bitest tudtam rátenni nagymuteromnak, léptem volna be a biosba, rögtön miután beadta a bios képet nem regált, óra se ketyegett rajta, onnantól már a billentyű se kapott áramot, azon túl hogy nem pittyent és nem ad képet, akárhogy variálom a dolgokat.
(Beépített gpu nincs)
A pontos konfig:
Proci:AMD Phenom II x4 965
RAM: 8gb kingston hyperX 1600 ddr3
GPU: Sapphire HD7870 2GB
Lap:ASUS M4A77TD
Táp: Chieftec CTG 500W -
-
HanSyolo
csendes tag
Sziasztok!
Be szerettem volna lépni a BIOSba egy ASUS M4A77TD alaplapos gépen, lefagyott a bios már a belépésnél, azóta se kép se hang, lehúztam róla mindent már csupaszon se csippant, kicseréltem az elemet rajta azzal sincs változás, hdd zúg, ventik pörögnek, egy CHIEFTEC 500 as táp van alatta, kondenzátorok épnek tűnnek.
feltételezhető, hogy behalt a lap?
Esetleg köze lehet a tápnak is hozzá?
Köszi
HSY -
Nemo1001
aktív tag
sziasztok van egy ryzen 2700X milyen alaplapot és milyen memóriát vegyek ezt az alaplapot néztem ki MSI B450 TOMAHAWK MAX de nem tudom milyen memóriát vegyek hozzá ami tökéletesen müködik a procival is.
-
-
Roxkex
senior tag
válasz
Doky586
üzenetére
Nyilván azokra gondoltam amikor WOL related-ek !
Nem is az összesre
Igen, nekem is inteles a driverem ofc.
Splashtoppal, localhoston belül van a teló és ofc a gép is a lannal. A latitude E5410-el simán megy, ott a biosban belőettem a Wake on lan with only pix-et és simán jó (asszem pix vagy valami nagyon hasonló) szóval gondolom a program nem lehet gond. -
válasz
Roxkex
üzenetére
A többi 35db beállítást nem fogom a kedvedért lefotózgatni.. Főleg mivel semmi közük a wol-hoz. De a lényeg hogy ez NEM Microsoftos driver, hanem Inteles. Ő a alaplapi hálókártya chipgyártója.
Illetve milyen programmal ébresztesz? Csak a .255 címre küldött mágikus udp csomag ébreszt, más nem.
-
Roxkex
senior tag
válasz
Doky586
üzenetére
Ugyan ezek vannak nekem is belőve.
Nálam PCH lan controller - enabled és az alatt van egy oly opci. hogy wake on lan az is enabled.Ezen felül nekem más WOL / LAN related nincs

Talán a win lan beállítások mások de az energiagazdálkodás ugyan ez nekem is de a speciálisnál talán nekem mások is be vannak kapcsolva. Ha esetleg megtudod mutatni h neked ott milyenek a settingjeid azért hálás lennék !És még így is csak altatásból megy...
- Olyankor be kapcsolva is marad a lan - mert villog - ... -
Roxkex
senior tag
válasz
Doky586
üzenetére
Nem is mondtam, hogy a WIN-ben kell beállítani !

Bár azért hozzátenném, hogy a WIN-ben a LAN eszköz beállításainál is lehet ki kapcsolni, azt hogy az adott eszköz felriaszthatja-e a gépet
De az acpi beállításoknál mit kell ki / be kapcsolni ?
Mert nekem a wake on lan - talán a system power managment vagy valami ilyesmi menü alatt találtam meg - az be van kapcsolva és ahhoz tartozott még valami ami most nem ugrik be mi volt - nem vagyok a gépnél sajna majna - de még így sem jó, hogy KIKAPCSOLT állapotból bekapcsoljon. -
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok !
Adott egy Gigabyte B560M D3H (rev. 1.0) alaplap, amellyel szeretnék wake-on-lant viszont úgy, hogy a gép fixen ki van kapcsolva, tehát nem alvó, nem hibernált... Stb.
Hanem, a windowsban a "kikapcsolást" választom.
Ez megoldható ? (Alvó módból már megy
) Ha igen akkor hogyan ? -
törölt tag
-
ot93
senior tag
Na most mivel 3100 elfogyott ahonnét rendelni szándékoztam, meg úgy általánosságban is elfogyott, gondoltam veszek 43e-ért egy ryzen 5 1600-at. De most meg abban nem vagyok biztos, hogy ez a régi menne-e a lappal?
Lap úton van, cpu még nem de berendelve. Jobb lesz ha vissza mondom? -
válasz
üzenetére
Ahogy írtam a cpu mellett van egy sys fan meg a cpu csatlakozója de egyikből sem vesz fel áramot egy ventilátor sem amit próbáltam. Én erre a gépre nem akarok költeni,még meg kérdezem számtek boltos ismerősömet nincs e valami kiselejtezni való ventilátora ami esteleg nem pörög ennyit.
-
törölt tag
válasz
Pityu.
üzenetére
úgytünik h ebben a biosban nem lehet állitani a dc feszültség értékeket a 3 pines csatlakozók tekintetében szóval azért pörög max fordulaton. (legalábbis én nem látok feszültségértékeket, az hogy a start és stop control mi a tököm lehet, lövésem sincs)
még azt próbáld meg hogy a CPU fan type -ot átállitod pwm-re (4pin) és dugd vissza a procihütőt a cpu headerre, hátha.
ha ez nem müködik akkor nem sok választásod marad, vagy megy max fordulaton a cpu hütő a sysfanra kötve vagy veszel egy olyan ventit rá aminek alig van hangja hiába megy 100%-on. bequiet pl. -
válasz
Doky586
üzenetére
Anno leírtam a problémát a processzor mellett van egy 4 tűs cpu ventilátor vezérlő meg van mellette egy 3 tűs vezérlő ami sys fan ez a kettő bármit dugok rá nem hajtja meg a ventilátort,a többi sysfan ami 3 tűs azok mind működnek és muszáj voltam az egyikre rádugni a cpu ventilátor pwm-es csatlakozóját.És ezt kéne valahogy beállítani.
-
-
Mentát
csendes tag
Viszont lenne egy újabb problémám. A régi döglött alaplapomba két M2-es SSD (Samsung SM951) volt RAID0-ba kötve, ez volt a boot. Ezért olyan alaplapot vettem helyette, amiben szintén van két M2-es slot, és tudja a RAID-et ( Asus Prime H270-Plus).
Valamiért mégis az van, hogy a BIOS Intel Rapid Storage menüjében csak az első M2-es slot-ba tett SSD látszik, a másodikba tett nem. És persze emiatt azt mondja, hogy a volume hibás (mivel a 256-os volume-nak csak a 128-as fele látszik)
Nem az SSD rossz, mivel ha megcserélem őket, akkor a másik látszik (serialnumber-t kiírja).
Az az érdekes, hogy ha csak a második slot-ba teszek SSD-t, látja úgy egyébként a BIOS, csak ez az Intel Rapid Storage mondja azt hogy No Disks Connected to System...
Van valakinek tippje, mi lehet a gond? -
Mentát
csendes tag
válasz
Starchm
üzenetére
Sajnos úgy tűnik, alaplap és cpu is. Leírom hogy jártam, nehogy más is belefusson ilyenbe...
Vettem egy másik használt alaplapot, mert arra gondoltam hogy az alaplap könnyebben meghibásodhat.
Sajnos a régi procim nem ment az új alaplappal sem.
Gondoltam, akkor tévedtem, mégis a proci volt rossz.
Vettem egy használt procit, és beletettem a régi alaplapba.
Ezzel a lendülettel ki is nyírta ezt a procit IS az alaplap, utána már hiába tettem bele a másikba, abba sem ment.
Kellett vennem még egy procit, azt már nem tettem bele a régi alaplapba, az újban jól működik. -
törölt tag
válasz
Pityu.
üzenetére
szar a header de nincs semmi gond.
dugd rá a proci hütőt valamelyik másikra amelyik müködik aztán a biosban állitsd be h az arra csatlakoztatott ventillátor fordulatszáma a cpu hőmérsékletétől függjön ezálltal ugyanazt éred el mintha a cpu fan headert használnád.
ha 3 pines hütőt kötsz rá akkor értelem szerüen ne pwm-re legyen állitva a vezérlés. -
törölt tag
válasz
Pityu.
üzenetére
először próbáld ki azt hogy valamelyik müködő sys fan-ra dugod rá a procihütőt.
ha úgy felpörög akkor:
a) a cpu fan és a mellette levő sys fan header szar
b) biosban valami elvan állitva és azért nem pörög a venti
ha a müködő sys fan-okra kötve nem pörög fel a cpu venti akkor szar a cpu hütőd ventillátora.továbbit majd ezek alapján tudok mondani
-
Van egy régi abit alaplapom és olyan probléma van vele,hogy a processzor foglalat mellet van egy 4 tűs cpu ventilátor vezérlő mellette egy sys fan 3 tűs vezérlő de akár melyikre dugom a cpu hűtő ventilátor meg sem mozdul de a többi sys fan 3 tűs csatlakozás viszont működik. Lehet ezzel csinálni valamit vagy hajítsam el a francba ?
-
V60
aktív tag
Sziasztok!
Melyiket ajánlanátok i9-9900K mellé?
Asus Z390-PLUS GAMING WIFI TUF vagy Asrock z390 Extreme4?Válaszokat előre is köszönöm.
Üdv Zola -
törölt tag
válasz
kisselandras
üzenetére
nincs köze a kettőnek egymáshoz. és ahogy irta a macska ez nem bios. ez ilyen gyártótól származó bloatware. teljesen felesleges.
win10 alapból leszedi a drivereket a netről, amit neked manuálisan kell ezekután az maximum a kérdőjeles cuccok a hardverkezelőben de az is ritka manapság.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Cyberpunk 2077
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BMW topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- G.SKILL Trident Z5 RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP - 99 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32) DDR5 6000MHz CL36 - XMP/EXPO - 99 hó garancia
- Corsair DOMINATOR TITANIUM RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 5200MHz CL40 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- G.SKILL Trident Z5 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP/EXPO - 99 hó garancia
- ASUS ROG Cetra True Wireless Gaming fülhallgató új, garanciával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3971, 94% Akkumulátor
- Apple iPhone 15 ProMax 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- ÚJ! 32GB (2x16GB) Kingston DDR5 5600MT/s RAM készlet Bontatlan
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3963
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

)

) Ha igen akkor hogyan ?