Hirdetés
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- 1More SonoFlow Pro - Let it flow!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pityu.
nagyúr
válasz ottesz #75597 üzenetére
Nekem olyan jelenség volt figyeltem az EZ ledeket,hogy vga-nál megállt akkor jött a 2 hang jelzés aztán tovább ment a led a boot felirathoz ott sokszor megállt és úgy marad akkor se kép nem volt se boot.Most egyenlőre új ramok benne meg kis beállítás a hangjelzés még meg van de utána bootol rendesen nem áll meg.Én amúgy tegnap kivettem az elemet meg alatta van két kis tű kihúztam az áram forrást és rövidre zártam a tűk össze érintésével a biost.Most működik bootol csak van még a 3 hangjelzés.
Engem is felidegelt 3 napi szarakodás után,pedig nem most rakok össze gépet először.Volt aki szerint én voltam béna de azért nem most kezdtem.
[ Szerkesztve ]
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Pityu.
nagyúr
válasz pckownz #75596 üzenetére
Azaz mondják béta biost nem szabad felrakni.
Lehet itt nem ezt fogják mondani de tegnap sokat olvasgattam b550 chipeseknél sokat olvastam vga sípolásos problémával,meg még volt egy kjét más probléma is.Azt hittem csak msi probléma de írtak asust is meg még talán gigabytet is.
[ Szerkesztve ]
-
pckownz
őstag
Szoval:
Asus TUF Gaming B550 Plus, pcie1_x16 slotban sehogy nem bootol a vga, az osszes letezo opciot kiprobaltam a biosban, csak vilagit a vga q-led. (pcie gen, x8 savszel etc)
Probaltam usb c-tol elkezdve minden kombinacioban 4 monitort, sehogy sem hajlando bootolni.Pcie2_x8 slotban poccre indul.
Most tolom fel ra a legujabb (beta) bios-t. Ha igy sem mukodik, akkor megyek be az alzaba es rajuk boritok valamit ha 30napos kivizsgalassal szopatnak, mar csak azert is mert online rendeles volt.
-
Pityu.
nagyúr
válasz ottesz #75594 üzenetére
Na ez elgondolkodtató,hogy vajon hardver hiba e vagy valami más.Én most egyenlőre ott tartok a ramot vissza küldöm gariban a vga szarkodáson kívül most mást nem észlelek szóval egyenlőre az alaplapot nem gyanúsítom semmi olyannal.Neked nincs a laphoz frissebb bios?Lehet írhatnál az asusnak vagy garanciában vissza küldenéd a lapot.Én 3 nap tesztelgetés után jutottam oda ahol most vagyok.
-
ottesz
aktív tag
-
Pityu.
nagyúr
válasz pckownz #75591 üzenetére
Na a pci 3.0-ra állítva meg maradt nekem is a sípolás de bootol a gép szóval több lapnál olvastam már ezt a problémát nem csak msi-nél ez szerintem valami bios frissítéssel orvosolható de rá kell kérdezni garancia témában de szerintem ez nem olyan hiba.
-
Pityu.
nagyúr
válasz pckownz #75591 üzenetére
Én majd nemsoká ha otthon leszek kapcsolom be a gépet és tudom meg,hogy jó e. De. Nem egyedi a hiba szóval valami bios frissítéssel biztos tudnák orvosolni. Én pl írtam az msi-nek erről is pl.
-
Pityu.
nagyúr
válasz pckownz #75589 üzenetére
Én a biosban át állítottam a pci autot pci 3.0-ra mert két foglalat van és a felsőben a kártya pci 4.0-lán indulna szerintem, bár még azóta nem indítottam gépet de elméletileg ennek hatásosnak kéne lenni.
Én amúgy ezt a tippet kaptam próbáld meg úgy nézem amúgy,hogy ezekszerint ez nem egy márkánál előforduló probléma hanem a b550_es chipsetnél mert vga sípolós dolgot olvastam más márkáknál is.Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
-
Pityu.
nagyúr
válasz #72688384 #75580 üzenetére
írtam már,hogy már az új ramok vannak a gépben de tesztelni még most fogom a három sípolás az meg van még de az nem csak ramra utal így olvasgatva egy csomót.
Igen egyesével nem jelezett hibát dualban már azonnal.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
-
Pityu.
nagyúr
válasz #24845312 #75568 üzenetére
Rendes számlát kaptam feltüntetve a garancia időkkel aláírással mindennel.És sok elégedett vásárló írt már a profilján.
Anno raktam fel képet mikor elindítok egy memteszt tesztet akkor rögtön dobálja a piros feliratokat,hogy a memória hibázik.
-
törölt tag
válasz Pityu. #75566 üzenetére
Kereskedő, vagy feketéző? Nagyon nem mindegy, mert az egyik esetben hivatalosan került az adott termék kereskedelmi forgalomba (van számlád is), a másik esetben meg hivatalosan nem is vettél semmit, így sem garancia, sem fogyasztóvédelem, sem elállási jog nem illet meg, örülhetsz, ha egyáltalán szóba áll veled.
-
Pityu.
nagyúr
válasz #72688384 #75565 üzenetére
Hát itt nem beviszem mert prohardveres eladótól vettem vagyis aki kereskedő tehát garancia levél is van,majd csak hétfőn lehet hívni,csak még azt nem tudom mit fog mondani.A memória hibázásra azt mondta az nem garanciális probléma.
-
törölt tag
-
Pityu.
nagyúr
válasz jokeph #75562 üzenetére
Egy csomó ilyen panaszt olvastam,ennél a lapnál is meg elvétve más msi lapoknál is volt ilyen anomália.
Lehet az lesz csak az nem lesz még egy könnyű menet.Egyébként parázok más márkánál nem e fog előfordulni vagy másik msi lapnál.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Pityu. #75561 üzenetére
Na fasza.... ilyenről eddig még nem is hallottam....
B350/X370/B450/X470-el meg mással sem futottam bele hasonlóba sem.CMOS_CLR néven szokott futni ez a tüskepár, többnyire a CMOS elem közelében helyezik el.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Pityu.
nagyúr
válasz Pityu. #75560 üzenetére
Másik hiba jelenség leírás elgondolkodtató,hogy vajon csak az msi lapok küzdenek vele?
"Nálam egy fura problémával küzd ez az alaplap, miszerint ha displayporton keresztül dugom be a monitorom (dedikált GTX 1070-ban, vagy kiveszem és az integráltba mindegy), akkor a VGA debug led kigyullad az alaplapon, sípol párat és nem indul el a gép (BIOS-ig sem jut). Ezen a legújabb stabil BIOS sem segített (jelenleg egy béta a legújabb, de azt nem mertem felrakni). Ha HDMI-t használok, akkor gond nélkül megy minden. Google alapján nem egyedi probléma, úgyhogy ha valakinek hasonló baja lenne, akkor visszaküldés helyett csak próbáljon nem displayportot használni amíg nem jön valami BIOS frissítés vagy bármi ami megoldja.Ezt"
-
Pityu.
nagyúr
Valakinek van tapasztalat ezzel az alaplappal MSI B550-A pro? Nekem szarakodik külföldi fórumokon írtak róla pl nem mindig akar bebootolni vga hibát is írtak
"Bios / Video problémák - nem POST. 'VGA' hiba LED a fedélzeten
Felülvizsgálat az Egyesült Államokban, 2020. december 26
Ellenőrzött vásárlás
A fórumok tele vannak olyan emberekkel, akiknek videojel problémája van a fórumon. A BIOS még a legfrissebb villogás után sem megbízható az új ADM chipek számára. Nem ismer fel számos videokártyát. Megakadt egy nem POST hurokban. Törölte a BIOS-t, és annyiszor felvillantotta, hogy működőképes legyen - csak vissza fogja küldeni. "
Nekem is ilyesmi problémát produkál pedig legfrissebb bios van fent meg dualban hibáznak a memóriák pl,fura más tapasztalt ilyesmit?Egy másik msi lapnál találtam egy ilyen panaszt b550 tomahawk
I"nternet: "it's not posting". Monitort nem találta. Végigjátszottam a netes ajánlásokat, memória modulokat variáltam, grafikai kártyát pakolgattam slot-ból slotba, semmi. Végül egy full reset segített, de ennél már jumper kell h rövidre zárjak két tüskét, amit nem adnak hozzá, szerencsére volt nálam. Azóta működik rendesen."
Van ezeken ilyen tüske,hogy rövidre zárja az ember a bios-t?Én próbáltam keresni a könyv szerint de csak az elemet találtam.[ Szerkesztve ]
-
imotrepus
aktív tag
-
törölt tag
válasz 123sylaar #75554 üzenetére
ha kiveszed a vga-t akkor nyilván sipol hiszen nincs bent vga. amikor bent van és úgy is produkálja akkor valami gond lehet a vga-val.
próbáld meg hogy iso alkohollal lepucolod a vga érintkezőit (aranyozott cucc) illetve porszivóval (óvatosan) kiszivatod a foglalatból a port.ha ezután is produkálja akkor kérj kölcsön egy másik kártyát és nézd meg azzal. ha úgy is akkor alaplap lesz vagy táp.
-
123sylaar
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy msi ms-7848 típusú alaplap. Bekapcsoláskor alkalmanként 1 hosszú és két rövid sípolást produkál. Azt megtudtam hogy VGA hiba. Viszont kártya nélkül is produkálja. Ha kikapcsolom és újra be, akkor megy tökéletesen.
Lehet maga az alaplap hibás?Üdv.: Krisz
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása...
-
gabber01
addikt
válasz #24845312 #75552 üzenetére
Van azért rengeteg játék, amikhez abszolút nem kell erős dgpu. Csak ha játék, akkor mindenki egyből a grafikailag intenzív címekre gondol. Szóval simán el lehet lenni akár egy 1030-cal, csak hát hozzá való címeket, műfajokat kell választani.
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
törölt tag
-
veterán
válasz #72688384 #75549 üzenetére
Persze, 640*480-ban 14fps-sel. GTA-ztam GT630 1GB-tal, 1280x1024 monitoron abszolút minimumon, 20-35fps volt, azt mondom arra elég, hogy megnézd megtetszik-e a játék és ha igen szerezz egy 750Ti-t ami tavaly még 12-16 közt elérhető volt, most persze tobb de a 1030-nál olcsóbb. Azzal a GTA elmegy fullhd 45-60 fps-sel erős médium beállításon.
https://tinyurl.com/rasoapro
-
veterán
-
nagyúr
válasz #72688384 #75542 üzenetére
A kérdezőnek (spgabor) Asus CH VIII Hero wifi alaplapja van, amiben sanszosan nem IGP-vel rendelkező CPU van, mivel a lap nem tartalmaz semmilyen video csatlakozást.
Amúgy meglepően sokan vettek játékra is GT 1030/RX 550-et, és vannak akik ennél is gyengébbekkel tolják, mert elég ahhoz bőven amire kell.
Sokan vettek IGP nélküli Intel CPU-t (mert sokkal olcsóbb volt anno), AM4-nél ahol komoly CPU erő kell, ott "G"-s verzió nem rúg labdába.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz spgabor #75535 üzenetére
Egy gyengébb szellőzésű/szűkösebb házban/terhelés alatt (játék esetén) igen.
#75541jasso: pl. akinek megfelel egy egál teljesítményű RX 550 és/vagy egy Vega8/11-es IGP is játszogatni.
Nem mindenki hardcore gémer, akinek csak a legújabb vasizzasztó címek a mindene.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz rasotamas #75534 üzenetére
ezt most nem nagyon értem. ha az ssd-n levő rendszer uefis akkor csak uefi beálliásnál fog bootolni, ha csm a rendszer akkor csak csm boot opcióval fog bootolni.
ha úgy értetted hogy nem bootolt a rendszer de miután kikapcsoltad az uefi-t utána elindult akkor abból az következik h csmként van telepitve rá a windows. szóval mi a gond?
ha azt kérdezed h melyik a jobb akkor nyilván az uefi, de mindennapi használatnál nem hiszem h bármi különbséget észre fogsz venni.
amikor hardvert cserélsz a gépben akkor pedig alapból érdemes újratelepiteni a windowst.
-
veterán
Sziasztok!
Vettem egy úgy alaplapot, és a sata ssd-m nem akart bebootolni. Aztán nagynehezen rájöttem, hogy korábban is volt már ilyen, pár alaplap generációt megért már ez a rendszerem ezen az ssd-n (3930K, Ryzen 2600, Ryzen 3600, I5-4770 és most 10700F, régi laptopban is volt egy ideig.) és ki kell kapcsolni az UEFI-t hogy bootoljon.
Mekkora baj ez? Nem sok kedvem van újrarakni a rendszert.https://tinyurl.com/rasoapro
-
veterán
Sziasztok!
Megjött az MSI Z590 Pro Wifi alaplapom.
Van rajta a 24 és a 8 pines tápcsatin kívül azonban:
- még egy 4 pines cpu tápcsat
- egy 6 pines PCI-E tápcsati a procitól legtávolabb a lap szélén a front audio, usb2, powerbutton csatik sorában
Namost nekem a tápomon (Corsair RM550x) nincs csak egy 8 pin cpu és egy vga-ra való 2x(6+2) pci-e tápcsati. Ezeket akkor nem kötelező bedugni? A kézikönyv semmit nem ír róluk, csak hogy vannak, de hogy muszály, opcionális, mikor ajánlott nem írják.Egyébként szereztem a táphoz pluszban PCI-E tápkábelt, de oly b*zin van kialakítva a táp maga, hogy peripherial&sata csati egy halom van a tápon (6 pin, nyilván 5 volt meg 3,3 is van közte) 8 pines viszont ahova vga meg cpu tápcsatit lehet bedugni csak 2, a 650-esen már 3, a 750-esen 4, a 850-esen 5, az 1000-resen 6 darab van, de hát a fene gondolta mikor vettem.
Namost az egész táp elvileg egysines, tehát minden +12 volt össze van kötve, akár a molexről/satáról is levehetném ezeket átalakítóval vagy forrasztással, de nyilván nem akarom.https://tinyurl.com/rasoapro
-
nagyúr
válasz gabber01 #75530 üzenetére
Továbbá, az sem hátrány ha a GT1030 aktív hűtéssel bír.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
gabber01
addikt
válasz jokeph #75529 üzenetére
RX550 azt hiszem kicsit gyorsabb is, de még a 750ti is jobb a 1030-nál és azt is ki lehet fogni 20e körül.
Viszont arra figyelni kell, hogy 1030-ból szemét módon ugyanolyan árban DDR4-es verziót is kihozott az nvidia. Csak GDDR5-öst szabad venni, még akkor is ha nem a teljesítmény a fő szempont.Na de amúgy ez már tök off.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz spgabor #75528 üzenetére
Én használtam gond nélkül UEFI BIOS-os alaplapban, pl. Asrock 970 Pro 3 R 2.0/970 Extreme 3.
Szóval, esélyes hogy menni fog.
2016-os W10x64-es driver is létezik hozzá a gyártói oldalon, ez egyben a driver támogatás vége is.GT1030 az biztosan jó.
és van friss driver is hozzá.
vagy ha találsz jó áron akkor pl. RX 550 2 GB, teljesítményben egyezik a GT1030-al.[ Szerkesztve ]
-
gabber01
addikt
válasz #72688384 #75526 üzenetére
Hát, már nem tudom hol olvastam ezt. De akkor ezek szerint még azok közül sem mindegyik támogatja? Azért az elég gáz.
Jézusom. Szutyok 750eseket 27-30e forintokért vesztegetnek, amik valójában jó ha 5 ezret érnének. Tényleg nevetséges már hova fajult a világ...
[ Szerkesztve ]
-
spgabor
aktív tag
-
spgabor
aktív tag
Sziasztok,
vettem egy Asus ROG Crosshair VIII Hero (WI-FI) alaplapot. Viszont van vele egy kis problémám és nem tudom eldönteni, hogy mi okozza ezt. Tapasztalati segítséget szeretnék kérni.
A konfig nem játékra kell, ezért nem is akartam bele vga-t venni. Volt itthon egy régi Nvidia 7300GS vga-m, azt tettem bele próbaképpen.
A hiba a következő: a gép mikor elindul, a vga boot képernyője megjelenik, majd amikor a bios-t kellene látnom, vagy az oprendszer töltődését, nem ad semmi képet. A monitor kap jelet, mert nem alszik ki, de csak fekete a képernyő. Az alaplapon van egy digit kijelző, ami 02-es szám szerepel. A lap leírása szerint "AP initialization before microcode loading" hibaüzenetnek felel meg az üzenet.Tudtok benne segíteni, hogy mi lehet a hiba? A vga egy régebbi gépben üzemel hiba nélkül. Alaplap hiba, vagy a vga nem kompatibilis a lappal, mert túl régi? Esetleg más okozhat ilyen hibát?
Köszönöm a segítséget előre is!
Üdv.
spgabor -
törölt tag
válasz #72688384 #75513 üzenetére
Meg kell nézni a gyártó saját monitorozó programjával, és ha az ott kiírtak egyeznek a BIOS-ban látható értékekkel, akkor a HWinfo írt ki hülyeséget (Aida64 se jobb). Ezért is írtam, hogy amit ezek a monitorozó programok kiírnak, azokra nem lehet adni. Vagy a BIOS-t kell megnézni, vagy a gyártó saját monitorozó programját, mert az biztosan tudja, hogy honnan és mit kell kiolvasni. A többi program meg vagy tudja, vagy nem. Én úgy vettem észre, hogy többször nem, mint ahányszor igen.
Találkoztam már 12V esetén 4,7V körüli értékkel, 0 rpm-es venti fordulatszámmal (vagy akár 0 és max érték között folyamatosan váltakozó számmal, ahol vagy a minimumot, vagy a maximumot mutatta, felváltva), de láttam már 200C fokos hőmérsékletet is (ami a BIOS-ban is, meg a gyári monitorozó programmal is 45C fok környéke volt), és még sorolhatnám. Vannak dolgok, amik a későbbiekben aztán javításra kerülnek ezekben a programokban, és az újabb programverziók már a helyes értéket írják ki, de vannak, amik sok év múltán is ugyanúgy maradnak. -
NYPD
aktív tag
Hőmérsékletek:
AlapjáratonTerhelve lehetne jobb is, bár játék alatt még egyszer sem szállt el a gép sose. Processzor nemrég lett újrapasztázva.
A lapomon 8 pines ATX 12V csati van, viszont csak 4 pines van rákötve. Ez lehet gond? Kell a 8as mindenképp?
-
törölt tag
a win boot manager a default, azzal nincs gond. ha a hdd-n nincs oprendszer akkor nem fog látszani ott abban a menüben.
próbáld meg azt h a szomszédot megkéred h had húzzál le tőle egy hosszabbitót amig megkeresed a hibát. -
NYPD
aktív tag
Üdv.
Leteszteltem, hogy a gép a másik oldalról kapta a tápot, semmi változás. Sikerült bejutnoma biosba, lőttem is pár képet, feltölteném, hátha valami rosszul van beállítva, vagy érdemes manuálisan beállítani, stb. Ami nekem szemet szúrt, az a boot optionnál elsődlegesen Windows Boot Manager van beállítva, az SSD helyett:
A másik két HDD pedig nem is látszik, mint opció. (Pedig működnek)
További, beállításokról készült képek:
Hozom a hőmérsékletekről a videót mindjárt, csak a YT processeli épp.
Köszi!
-
nagyúr
-
R̲e̲m̲
senior tag
ez nem pontatlan, hanem sz*r...
A biosra alapozva gondolom, hogy valami wmi-driver jellegű gebasz
elszomorító, hogy vesz a jómunkásember egy nem is olcsó/gagyi deszkát, és baromságokat mér
rog strix x470i gaming deszka, a táp meg egy fractal ion sfx-500 gold. Egyik se mondható bóvlinak -
törölt tag
jö ötlet. nálam is cigányba van megoldva, ez van
szerintem első körben mindenképp azt próbáld meg hogy a hütőt másik áramkörre kötöd, nekem is azzal volt elsősorban a probléma.
az újépitésü társasházak alapból nagyon gányak, kispórolják a minőségi alapanyagokat/alkatrészeket aztán pár év után elkezd omladozni az egész, elég megnézni bármelyik neres épitésü újabb társasházat. -
NYPD
aktív tag
válasz #72688384 #75500 üzenetére
10 éves 6 lakásos társasház. A biztosítékdobozban kb 10-12 db kismegszakító van, 10-16A vegyesen. Áramkör van bőséggel, majd le kell csekkoljam, hogy pontosan melyik hova, mert azt még nem nagyon térképeztem fel. (béreljük amúgy, és meg sztem a tulaj se tudja h mi merre hány m)
Kialakítása viszont olyan, hogy csak két aljzat, ami szóba jöhet, ahonnan táplálni tudom a cuccokat. A másik megoldás, hogy cigányba a nappali másik feléről áthozni egy hosszabbírót, abba viszont a teraszajtó előtt egyszer valaki biztos fejreáll, meg gányul is néz ki.
Ezt mondjuk egy teszt erejéig kipróbálom majd, így mi történik, ha mondjuk a gépnek onnan adom a delejt.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest