Hirdetés
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- 1More SonoFlow Pro - Let it flow!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
looser
addikt
Sziasztok! Elnézést, nem találtam megfelelőbb topicot, de ha van, átröppenek a kérdéssel. Szóval adott egy régebbi Dell Optiplex 755 munkaállomás. Pár hónapja került bele ram (4->8GB), 250GB SSD, így egész jó netezős és munkagép lett a Q8400-as procival. Ma hívtak, hogy bekapcsoláskor fura hangot ad. Ebbe a megosztott mappába tettem a felvett hangot. Kicsit a mátrixprinterre, floppymeghajtóra és az audioként lejátszott szoftveres kazettára is emlékeztet... Ha valakinek van ötlete, ne kíméljen :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
failed
tag
sziasztok
meg tudná valaki nekem mondani, hogy egy GA-870A-USB3L (rev. 3.1) -ben működhet egy FX-8350? Mert felmerültem bennem kételyek...
köszi, üdvIntel i5 10400F | Gigabyte B460 HD3 | 2x8 DDR4 Gb Corsair Vengeance@2666Mhz CL15 | Sapphire 6700 XT Pulse 12Gb | Seasonic Core GC 650W Gold | Sharkoon Revenge Economy | Kingston A2000 500GB | WD10EZEX 1 TB | SS Rival 3@qck+
-
Alg
veterán
válasz #72688384 #75993 üzenetére
Eddig én is eljutottam, gondoltam hátha valaki találkozott már hasonlóval és van rá egyszerű megoldás (mittudomén, BIOS elem csere). Nincs itthon másik s1150 proci éppen, táp meg pláne (amúgy táp talán egy éve lett cserélve, SSD is max 2 éves - a lapot meg 4 éve vettem már használtan).
Táp meg disk nem tudom hogy tudná kiütni az alaplapi BIOS boot sorrendet, vagy az USB vezérlőt
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Alg
veterán
Sziasztok,
Adott Asrock Fatal1ty H87 Performance lap, ami a következőket produkálja:
- Win elszáll, vagy csak szétfagy, vagy kékhalállal
- ezután BOOTMGR missing hibát dob indításnál
- korábban megoldódott ha visszaállítottam BIOS-ban a boot sorrendet, újabban viszont nem ismeri fel az USB-s billt sem (nyaralás előtt úgy hagytam, mire egy hét múlva hazaaértem megint felismerte a billt )Ezek mitől lehetnek? Lehet valami megoldás rá, vagy lapcsere (amivel jönne proci, mem csere is...)?
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
biker
nagyúr
Hali, ha az alaplapon egy sata (lásd kép) a PCI-e csati mögött van, és felette a száp nagy vga hűtése leledzik, akkor abba 90fokos sata kábel még belemegy, vagy felejtsem el?
[ Szerkesztve ]
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
törölt tag
válasz Andris2206 #75988 üzenetére
Alaplapokon nincs integrált videokártya, csak a processzorban van (már amelyikben).
-
Dugos
tag
Sziasztok!
Nullarol epitett gepemben lesz alaplap+cpu csere. Ha a csere utan visszadugom bele a kabeleket, akkor win 10 install utan fogja ezeken latni az adatokat? Vagy csak win 10 utan dugjam vissza a tobbi adathordozot? Sok szaz gigabajtnyi adat es nem tudom kulso adathordozon megoldani.
köszi, D. -
Andris2206
friss újonc
Sziasztok,
lehet hülye kérdés de így amatőrként nem nagyon találtam rá választ googleben.
Szóval az alaplapokon szokott lenni beépített videókártya?
Konkrétan egy Asrock H470m-hdv érdekelne. Annyit írnak róla, hogy "Intel® UHD Graphics Built-in Visuals and the VGA outputs can be supported only with processors which are GPU integrated" Ez azt jelenti, hogy nincs benne integrált GPU és a processzorét használja?
A problémám az vele, hogy a gép csak akkor indul el ha VGA kábellel kötöm rá a monitort, DVI és HDMI-vel nem indul el, csak 5-öt sípol. Szóval nem igazán tudom eldönteni, hogy a processzor a rossz vagy az alaplap. A proci egy Celeron g5905 (kompatibilis a lappal). Szóval mitől lehet az, hogy egy kimenet jó a másik kettő rossz? Tuti valami bagatell dolog csak én nem jövök rá... -
Anulu79
addikt
Végülis igaz!
-
komi77
senior tag
Kedves Fórumtársak!
Pár ámátőr dolgot szeretnék kérdezni. Asus Prime B560M-K lapot ajánlottak a 10600KF proci alá - olcsó, középkategóriás, játék + média fogyasztásra. Ez az alaplap olcsónak mondható, de jó pár szolgáltatása, csatolófelülete gyengébb mint amire szükségem lenne. Ráadaásul a tesztek alapján elég durván melegszik is. A kérdésem az lenne, hogy ha Asus Tuf Gaming B460M-Plus lapot tennék a 10600KF alá (ugynannyiért, nem B560-as csippel ellátottat), milyen hátrányom származna belőle? A B460M-es lap is felrántaná a 10600KF-et 4,5Ghz-re? Memó sávszél annyira nem zavaró, 3333-as Hyperx Predator van - elég ha 3200-őn fut. Másrészt PCI 4,0 sem játszik nálam. 11-ik generációs procit sem tervezek mostanában.
Válaszaitokatt előre is köszönöm, üdv: Roland
Szegény ember kézzel nőz.
-
Anulu79
addikt
Köszi! Ez akkor nem nekem való még!
-
-
Anulu79
addikt
Sziasztok!
Adott egy Asus Prime Z590-P alaplap. Az lenne a kérdésem, hogy a 8 pin-es melletti 4 pin-es csatlakozóra mikor van szükség? Mikor kell arra is rádugni a tápot?
[kép]
Köszi! -
Starchm
őstag
válasz pergabb #75971 üzenetére
Kulfoldi forumok, youtube videok. De ugye a proci igyis ugyis szerencse jatek, h mennyire birja. A lap amit talan ertelmesen ki tudsz deriteni(bar itt is a kulonbozo rev.-ek kozt is lehet kulonbseg), mert a ramokban is eppen kinek milyen kedve van, olyan chip kerul bele.
-
Kobe
veterán
Nem tudom mi lehet a hiba forrasa. Gep bekapcsolaskor a legtobb esetben nem bootol be a gep, de meg aramot sem ad le USB-n keresztul sem.
Pl a kulso hangkartya / vilagitos billentyu ledjeinek fel nem villanasakor mar tudom, hogy gaz lesz es el sem fog indulni.Ennyire jol sikerult a windows frissites vagy mi tlrtenhetett?
A fura hogy ismerosomnel az o gepe pont ugyanezeket produkalta..... -
jcvd
tag
Sziasztok!
SOS segítség kellene.
Vettem egy speciális kis PC-t, Asus Q87T lap van benne és 16GB memória, de a BIOS csak 4-4GB-ot lát.
XMP profilt sehol nem tudok állítani, átnéztem már mindent az elmúlt napokban.
Tudnátok nekem segíteni, hogy hol tudnám felismertetni vele?
Várom mielőbbi válaszotokat! -
pergabb
senior tag
válasz Starchm #75958 üzenetére
nem rég ugyan ezt kérdeztem. Hol tudok utána járni pontosan, hogy adott deszkában és proci mellett mennyir terhelné meg a rendszeret, ha mind a 4 slotot kitömném? Olcsóbb lenne így, mint eladni és kétszer nagyobbat venni kitben. Perpill ugye 2*16 van és olcsóbb, mint a 2*32
Deszka amúgy ROG STRIX Z490-A GAMING + i7 10700k proci és a progik miatt sajnos 64-re kellene váltanom, de vmit terhel, akkor kénytelen vagyok eladni ami most van, bukni egyet és venni drágán a 64-es kitet, ami ugyan úgy Crucial Ballistix lenne[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
válasz rb26dett #75963 üzenetére
Ha nincs a gépben dedikált kártya ami esetleg "letiltaná" az integráltat, és az UEFI ide vonatkozó részében nem lehet beállítani sem, esetleg nézd meg a processzor foglalatot, hogy van-e elgörbült érintkező!
Ha van rá lehetőség, próbáld ki másik lapban a procit, illetve másik, biztosan működő procival a lapodat.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
Starchm
őstag
válasz cinemazealot #75965 üzenetére
Van olyan lap ami z97-s es tudja a bootot anelkul, h lenne m2 foglalat rajta, de a legtobbnek biztos szerkesztheto a biosa, ezaltal lehet bootolni nvme-rol.
-
Doky586
nagyúr
-
nagyúr
válasz cinemazealot #75965 üzenetére
Az UEFI BIOS-nak kell támogatnia a boot lehetőségét.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
cinemazealot
addikt
válasz cinemazealot #75955 üzenetére
Kapcsolódó kérdés:
Mitől függ, hogy egy alaplap képes-e egy PCIe adapterbe dugott NVMe PCIe SSD-t kezelni, esetleg arról boot-olni?
-
Brebó
csendes tag
Köszönöm a válaszod.
Feró
-
Starchm
őstag
Altalanossagban a 2xY-t egyszerubb kezelnie a memoria vezerlonek mint a 4xZ-t. Viszont vannak lapok amiknek a memoria vezetekelese jobban tamogatja a 4xZ-t. Illetve fugg a memoriakon talalhato chippektol is, valamint a memoria nyakjatol is.
De tovabbra is az elso mondat alapjan inkabb a 2xY legyen. -
Brebó
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy egy négy memóriahelyes alaplapba (MSI B450) 4x8 GB DDR4 RAM, vagy 2x16 GB DDR4 RAM ( Kingston Hiperx PREDATOR 3200 MHz) lenne-e jobb a gép teljesítménye, sebessége szempontjából?Feró
-
cinemazealot
addikt
Sziasztok!
Azok a Z97/H97 chipset-es (4. gen. Intel CPUs) lapok, amiken van PCIe 3.0 slot (vagy régebbiek, amiken csak 2.0-ás PCIe slot van), ki tudják hajtani egy PCIe-M.2 NVMe adapterbe dugott M.2 NVMe SSD ~2 GB/s-os szekvenciális olvasási sebességét?
Úgy látom, hogy az adapter és az SSD is támogatja a PCIe 3.0 x4 lane kommunikációt, ezért gondolom így, de jól jönne egy megerősítés.
SSD-s topicokban már jártam, de érdemi választ még nem kaptam. És a kérdésem lényege csak az, hogy egy ilyen felállással gyorsabb lehetnék-e egy SATA 3-as SSD-nél (ami max. 500-600 MB/s-ot tud)?
[ Szerkesztve ]
-
-
scott_free
senior tag
Üdv,
szerintetek van olyan B450-es alaplap, amiben működik egy A6-9500 proci? (ahogy pl. egy B550-esben is megy egy 1600AF, holott nincs a támogatási listában)
Köszi!
-
tibaimp
nagyúr
Üdvözlet!
Remélem jó helyre írok.
Olyan alaplapot keresnék mATX méretben, amin minimum HDMI 2.0 kivezetés van a hátlapon lévő alaplapi csatin lehetőleg LGA1200 foglalattal. Nem tudom, egyáltalán létezik-e ilyen.
Köszönöm előre is.[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
rb26dett
aktív tag
Sziasztok! vettem egy Asus tuf b560m-plus alaplapot i5 11600k procival, és az a gondom, hogy az integrált vga-t sehogy se tudom működésre bírni. Még sose volt ilyen gépem, de a neten lévő videók alapján a biosba advanced/system agent configuration fül alatt kéne beállítani, de nekem ott nincs is olyan menüpont amiket én más videókon látok. Biost kéne esetleg frissíteni, vagy valami egyéb beállítás kéne még előtte valahol ami előcsalogatná ezt a menüt? köszönöm ha tud valaki segíteni ebben.
-
Pityu.
nagyúr
Ez most már végleges verziója lenne az msi b550 A-pro alaplap biosának?
Mert folyton figyeltem de a relase date időpontjában még a verziónál béta volt kiírva.Most meg nincs oda írva,hogy béta de itt - Update to AMD ComboAM4PIV2 1.2.0.3b meg ott van a kis b betű.Ez nem bétát jelent?Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Serious07
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám amire van 1-2 ötletem, de inkább megkérdezem tőletek.
van egy adott alaplap ami
Asus TUF X470-Plus Gaming
a ram Kingston 2x8GB DDR4 3200MHz HyperX Predator XMP HX432C16PB3K2
a processzor AMD Ryzen 7 3800X
most a problémám a következő 1 mondattal van ami magába fogalja :Ha a 3. M.2 1 foglalat SATA vagy PCIe módban működik, akkor a SATA 6G 5/6 csatlakozó le van tiltva.
vettem egy Samsung 980 Pro 1TB M.2 SSD (MZ-V8P1T0BW)
ami elvileg jó az alaplapba, viszont a fenti sor miatt amit késöbb vettem észre, ha rácsatlakoztatom akkor letiltja az egyik hdd-t. Nem lehetne ezt a problémát valahogy kiküszöbölni? pl egy bővítőkártya megoldaná a problémát? vagy letiltva maradna ugyanúgy a HDD? a választ köszi előre is. -
Starchm
őstag
válasz IkszIpszilon #75944 üzenetére
Milyen alaplapot vegyek topikban tedd inkabb fel.
-
IkszIpszilon
aktív tag
Sziasztok!
Abban kérném segítségeteket,hogy kellene olyan alaplap :
- amiben van minimum 2db PCIe 16 os slot(egymástól megfelelő távolságra,hogy 2db 3060as VGA elférjen) minimum gen 3 és tudja a 2 slot egyszerre az x8as sebességet
-kezel 3200MHZes RAMot
-intel 9.generációs procihoz
-m2 ssd foglalattal(nem baj ha 2)
Márkaprefernecia:ASUS és MSI esetleg Gigabyte
Segítségeteket előre is köszönöm!
X.Y.
-
Istvan2020
aktív tag
Sziasztok nem tudom jó helyre írok e, de egy olyan kérdésem lenne, hogy egy Gigabyte X370 Gaming K3 lap vrm hőmérséklete meddig elfogadható?
-
mihalekj
újonc
Sziasztok, kérdésem volna, melyik alaplapok kezelik az 1x4Gb 800 mhz ddr2 memóriát? Köszönettel a választ
-
Benhill
senior tag
Sziasztok.
Olyan gondom lenne, hogyha megnyitok bármilyen programot, akkor azonnal begyorsul minden venti. Nem nagyon csak éppen annyira amit beállítottam (55fok fölé megy a processzor)
Találtam a Z390 lapomban a lent jelölt menüpontot, ami józan paraszti ésszel a fenti problémára lenne orvoslás, de bármire állítom, ugyanúgy rögtön gyorsul a venti. Ezt mivel lehetne késleltetni?
-
V60
aktív tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne, hogy MSI lapoknál jellemző az, hogy alvó állapotból csak a gépen lévő power gombbal lehet elindítani a gépet? Egérrel, billentyűzettel nem.
Pl.:MAG Z390 TOMAHAWK-nál is.Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv ZolaA bugyi nem a legjobb dolog a világon de közel áll hozzá!!!
-
imotrepus
aktív tag
válasz Napoleon12 #75936 üzenetére
Én kifizettetném a biztosítóval az alaplapot!
Ha utána nálad hagyják, ami nem valószínű,
vehetsz bele egy PCI hálókártyát és kész![ Szerkesztve ]
Regisztrált 2012-02-12 21:53
-
Dark KillerX
addikt
Sziasztok!
Tudtok abban segíteni, hogy egy MSI B450m Pro VHD Max lapnál tuning esetén,, miket érdemes beállítani.
Gondolok itt az LLC, Turbó, C & Q
A többi opciót majd kitapasztalon idővel
-
imotrepus
aktív tag
válasz Napoleon12 #75934 üzenetére
Kezd azzal,. hogy az eszközkezelőben megnézed látszik-e az integrált LAN kártya!
Ha nem, sanszos, hogy a villám elküldte ........... !
Más eszközöd ami kábeles netet igényel nincs?Regisztrált 2012-02-12 21:53
-
Napoleon12
csendes tag
Sziasztok segítségeteket szeretném kérni mert nem értek hozzá kb semmit.
Az alaplapom egy B85M Pro4
Tegnap belecsapott a villám a házba (nem aminek nyele van hanem az égi jelenség) és kicsapta a biztosítékot. Több elektronikai berendezés tönkrement és azt vettem észre hogy nincs internet elérésem holott a modem azt mutatja hogy minden működik. A ledek zölden világítanak rajta.
Amit tudni kell hogy LAN porton keresztül volt összedugva a modem és a PC asztali gépem de azóta semmi net nincs. Ami furcsa, hogy WIFI jelet sugároz a modem és wifi antennával újra van internet elérésem, de lan kábelen keresztül semmi.
A kérdésem az lenne hogy honnan tudhatnám meg hogy az alaplapom ment tönkre vagy a modem? A számítógép látszólag tökéletesen rendben van most is ezt használom. -
imotrepus
aktív tag
Nekem épp a frissítés közben fagyott le a gépem mikor a 30% után automatikusan újra indítja magát a Win. Percekkel később vettem csak észre, hogy nem folytatja a frissítést csak a Win10 ablak maradt. Folyamatos gomb nyomásra állt meg és indult csak újra, aztán F1 vagy F2. De azóta nincs vele semmi gond, hiba nélkül indul és megy mint előtte!
Regisztrált 2012-02-12 21:53
-
Kobe
veterán
Hi
Legutobbi windows frissitesek ota a gepem elso inditasra nem hajlando bebootolni
Asus ROG Z390 deszka, el sem jut a ROG logo felvillantasaig, csak mutatja a monitor hogy a display porton nincs jelUjrainditas utan pedig az AMiBios uzenete fogad hogy POST modeban indult el a gep - mivel csak ugy tudtam restartolni ha hosszan nyomtam a gombot, gondolom amiatt
Volt vmi felresiketult win frissites mostansag, vagy mas csinalhatja?
Amugy is erik egy reinstall de akkoris.... -
tomgabor
senior tag
Mik a tapasztalatok az AMD B550-es alaplapokkal mostanában? Kijavították az összes USB és Ethernet(Realtek és Intel) hibákat?
-
csabaspecial
tag
sajnos jól gondolod, a dell nem szabványos.....
-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Dell Optiplex 5040 MiniTower asztali gép amiben az alaplap tönkrement. Jól gondolom, hogy ebben nem lehet csak úgy simán alaplapot cserélni? Mármint arra gondolok, hogy simán venni egy tetszőleges 1151-es alaplapot és azt beletenni? Ami tönkrement az egy MIQ170R típus volt benne, ami ahogy néztem elég drága lenne, míg egy másik asus vagy hasonló márka töredék áron kapható lenne. -
DiamondBack
senior tag
Adott egy frissen összerakott gép (adatlapomon), hibátlan működéssel, kb 1 hónapja került bele zsír új lap és proci.
Általában 24/7-ben szokott menni munka miatt, reagálni kell a mailokra meg ha valaki zaklat teamsen a cégtől.
Ma kivittem a gyerkőcöket az udvarra kb két órát voltunk kint, mikor bejövök azt látom hogy megfagyott post screen-nél...
Restart.
Boot -> windows load -> Automatikus javítás -> kék képernyő ujraindulás
Vakarom a fejem hogy mi történt, táp lekapcsol, várok egy kicsit, újraindít. Csigalassan megjön a post, nyomom a del-t mint süket a csengőt, diavetítés közepette bejön a bios.. ajajj.
CPU: unknow
Ram: unknow
Semmiféle reakció nem érkezik kattintásaimra, megfagytunk biosban.
Probálok egy restartot, és innentől post screenen megfagy.
Jó akkor megpróbálunk egy bios flash-t, letöltöm, pendrive bedug, flash gomb, villog minden, dolgozunk.
Végzett, restart, gyors post, bent vagyunk biosban, végig nézek mindent, proci megvan, ram megvan, ssd-k, nvme, hdd megvan, sebességek is stimmelnek, a bios update sikeresnek mondható.
Force boot az nvme-re, windows töltöképernyő, kék képernyő, újra indul... hmm. na mégegyszer. Restart, Windows "Felkészülés automatikus javításra", pörög, és megfagy.
Itt már éreztem hogy minimum win reinstall, de azért még pár dolgot gyorsban kipróbáltam, ram kivesz, megigazgat, másik slotba, egyesével, meghajtók sata kábel kihúz, nvme áttesz másik slotba de semmi.
Win telepítő elő, sata meghajtó lehúzva, csak az nvme van bent.
Force boot a pendrive-ra, telepítő tölt..vagyis megfagy.. Miafa**
Restart, újra, ugyanaz. Kiveszem az nvme-t, mostmár konkrétan csak a win telepítő az egyetlen drive, probálom a bootot, és ujraindul. És itt tartok most kb 50 restart után.
Nem akar semmiről sem bootolni, az asus q-led check is végig megy (dram-sárga, cpu-piros,vga-fehér, boot device-fehér) hibátlanul, szóval nem tudom.
Mi lehet a baj, mi tört el benne? -
skyrush7
aktív tag
válasz skyrush7 #75663 üzenetére
Meglett a probléma forrása. Elemcsere, BIOS reset és új Xeon mikrókódos bios flashelés után kiderült, hogy a merevlemez volt a ludas.
Eleinte csak a kábelre gyanakodtam, de az (alis) SSD-vel hibátlanul bootolt a gép. Ha a csak a HDD volt bent bármelyik kábellel, a POST vagy 2 perc volt, és egyetlen SATA/IDE eszközt sem detektált az alaplap. (van egy ODD és egy floppy még a HDD és SSD-n kívül)
Érdekes, hogy az egyetlen nem aliról származó komponens dobta be a törölközőt, holott pár nappal előtte a HDSentinel még 100/100-nak írta. -
pergabb
senior tag
válasz imotrepus #75908 üzenetére
Auert gondolom amugy, hogy nem mb hiba, mert ugye win10-ben alapbol be van kapcsolva a gyorsinditas. Olyankor kb hibernalva van a rendszer, elso gebasz utan pedig a win-t ugy foltoztam, frissiteseket mai napig nem is tudja telepiteni, csak sok a melo es nem volt idom sem kedvem ujra huzni. Ergo ilyen allapotban a bekapcsolas lehet win miatt is. Amikor picit foltozom, utana mindig rendesen bekapcsol, plussz atom stabil, max a pasztazas szar, mert meg egy ventivel a dh15-on melegebb lett a proci :) nem vagyok egy nagy paszta bajnok :D
Proci meg alapbol selejt, kurva sokat ker enni es melegszik, oc kb felejtos, cserelik is, mert alaplap a hirtelen turbo 1.5volt feletti ertekeket ad, ami nem az mb hibaja, kezzel allitva is tapasztaltam, hogy eszmeletlen sokat akarna zabalni a proci, azt meg semmivel nem hutom le soha -
ticcsi2
csendes tag
Tisztelt fórumtársak!
Segítséget szeretnék kérni a témában!Sajnos a régi alaplapom behalt:Gigabyte 990 ultra durable3 amin volt uefi !
Ssd n volt a rendszer/win10 x64/.Cserélni kellett a lapot,de csak asrock 980DE3/U3S3 sikerült szereznem:[link]Tehát visszafelé mentem,mert ennél jobbat sajnos már nem találtam sehol/a pénztárcámhoz mérten/,viszont ezen a a lapon csak sima bios mód van,és nem bootol be ugye a régi rendszerem róla,meg nem is szeretném ha elvesznének amik rajta vannak!A kérdésem az lenne,hogy lehetséges e ,adatvesztés nélkül bootra bírni a régi rendszerem ami uefi,,az "új" lap meg Legacy only,nincs semmi állítási lehetőség a bios ban ezzel kapcsolatban!
Bocsánat az idióta fogalmazásért,de sajnos nem vagyok pro!Ezt találtam,viszont az utolsó előtti lépésnél,amikor másolni kellene az usb re:
Copy the Windows boot environment files from the system volume to the USB flash :bcdboot d:\Windows /l en-us /s g:
forrás oldal: [link]
Nem sikerül,gondolom a win verzio en-us ami nem jó,de azt fogalmam sincs hol tudom megnézni,ha egyáltalán az a baj,!Tehát GPT van a régi rendszeren,az alaplap viszont csak sima bios t tudja !Esetleg ha valamiről kellene még kép,szóljatok légyszi!Segítségeket előre is köszönöm!
Tisztelettel:Tibi!
-
Weareus
addikt
Üdv.
Mostanában ilyen indítóképernyő fogad. Bios-frissítési kísérlet nem volt, a gép ez után gombnyomásra bootol, de szeretném megszüntetni. Mit tegyek?
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
csabaspecial
tag
válasz csabaspecial #75917 üzenetére
Sem billentyűzet sem egér nem reagál semmit se.
-
csabaspecial
tag
Sziasztok!
Adott egy gigabyte h55m-s2 rev.1.3 lap, i5 750nel. Jelenleg azt írja ki hogy : loadong operating system.....disk boot failure, insert system disk and press enter.......mit tudok vele csinálni? Menthető még? Biosba sajnos nem tok belépni.... -
gabber01
addikt
Sziasztok!
Asrock B560 Pro4 alaplapom van. Tudja valaki véletlenül, hogyan lehet kikapcsolni az alaplapon az rgb ledeket, amikor nem megy a gép?
Polychrome-ot ha off-ra rakom, akkor minden ami led-es kikapcsol, de én csak az alaplapon lévőt akarom kikapcsolni, azt is csak ha leállítom a gépet.Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
steewcv65
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy létezhet olyan cpu beállítás a biosban, ami befolyásolhatja a cpu teljesítményét?(itt a frekvencia és feszültség és hasonló társai kivétel lenne)
msi b550 gaming plus ryzen 5800x
[ Szerkesztve ]
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
bul07
nagyúr
Van valami program amit alaplap eladás előtt le lehet futtatni és berakni a hirdetésbe hogy lássa a vevő jelölt hogy jó a lap?
Vagy elég bizonyíték a processzoron lefuttatott tesztek eredményei?
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
JamesHun
addikt
Sziasztok
ASRock B550 Pro4 és MSI B550-A PRO alaplappal szemezek
3600-as Ryzen menne bele
MSI szépen feltette milyen memóriákat szeret és milyen M2 ket kezel, de ASRock egy régi elavult listát tett fel.390-es Samsungot tennék bele szívem szerint a gépbe és 3200-as DDR4-es memóriát (hyperx)
MSI elvileg elviszi mindkettőt, de az AS be nem vagyok biztos, de most is ASRock alaplapom van és meg vagyok elégedve vele, MSI alaplapom meg sosem volt.
Maradjak az MSI nél, vagy jó lesz ez a 2 alkatrész az ASRock nak is?SeriesX: JamesSHun
-
juve600
nagyúr
Sziasztok !
olyan problémám van hogy adott egy új gigabites router amire két gép van kötve kábellal, a net 200-as,az egyik gépen jön 200-al a másikon csak 100-al, a router minden portját leteszteltem, nem tudom hol lehet a gondamin nem jó abban Asrcok H81M-DGS R2.0 alaplap van, lan driver a legfrissebb
-
pergabb
senior tag
válasz imotrepus #75908 üzenetére
Alaplap hiba lenne akkor nem maradna stabil :) biost ellenben frissitettem.
Sajnos alaplap az, amit tenyleg a legszemetebb mod gariztatnak, betesznek egy i3-as alap procit ami mindennel elindul, aztan csokolom, nekik ment akkor jo. Amig el nem szenesedik spontan, addig le sem szarjak.
Amugy most megint rendesen indul minden :D erthetetlen
Barmi mast gariba rendesen cserelnek, alaplap az egyetlen amit mindenki es mindig vissza dob, hiaba 100 ezres. -
pergabb
senior tag
válasz imotrepus #75906 üzenetére
Jelenleg, ha nem aram helyezes utan nyomom meg a bekapcs gombot, ha nem par mp-el kesobb, akkor mar semmi sem tortenik, meg sem mukkan a gep :) alaplap vilagit szepen folyamatosan, ennyi. Szoval felporges sincs, amikor volt es cpu vagy ram hibat jelzett, az bios gebasz volt.
-
imotrepus
aktív tag
válasz pergabb #75905 üzenetére
Értem, csak nem tudom magamban összerakni, hogy egy Window's problémától miért nem indul egy konfig gomb nyomásra!!??
Lehet, hogy a tied jó, nekem volt hasonló táp problémával dolgom, ha kihúztam a tápot az elosztóból vagy csak újra indítottam a rendszert semmi gond, indult szépen!
Viszont, ha leállítottam és 1-2 óra elteltével nyomtam power gombot, minden gomb nyomásra felpörrentek a ventik aztán csend!!
Valami kondi kisülés - feltöltve maradás hiba okozta! Táp csere után indult szépen bármikor!!
Az érdekessége a dolognak, hogy ez a "hibás" táp viszont később egy jóval egyszerűbb rendszerben másik alaplappal nem produkálta ezt az indulási hisztériát! Benne is hagytam, a mai napig megy talán!Regisztrált 2012-02-12 21:53
-
pergabb
senior tag
válasz imotrepus #75903 üzenetére
Táp jó, mert akkor terhelés alatt széthullana darabjaira. Most épp meló van, ergó nem telepítek, de valszeg újra fogom húzni a rendszert, mert tákolni kellett a wint, miután lehülyült az egész gép, hibát dobott ki, helyre nem tudta állítani, csökkentett módban indítottam el, majd újra indítás után már "jó volt".
Ilyennel a büdös életbe nem találkoztam még, hogy bekapcsoló gombra nem reagál a gép, de ha kihúzom majd bedugom megint és azonnal megnyomom a bekapcsoló gombot, akkor elindul. Zárlat nem lehet, akkor egyáltlán nem indulna, vagy nem maradna stabil a rendszer, érintkezési hiba nem lehet, mert akkor semmilyen esetben nem működne a bekapcsoló gomb, alaplap nem lehet, mert akkor szintén nem maradna stabil utána a renszer.
SZóval.. az újabb és drága alaplapoknak lelke van, erre nem tudok mást mondani. Szerviz le sem szarná, elindul akkor elindul, deszkát akkor szervizelnek, ha elfüstölt tényleg, addig vissza dobják.
Bezzeg egy 30 ezres lap... azokkal sosem volt semmi gebasz -
arabus
addikt
válasz pergabb #75901 üzenetére
Nekem régebben amd csinált hasonló furcsa dolgot akkor win lett a ludas.
Nem tudom mennyire friss vagy esetleg nem frissités okozta-e.
De az sem biztos hogy mindig a legujabb bios a jobb.
Én most is tavaly 8. havi biost használok az ujabbak sajnos nem jók.Xeon Platinum 8480+,8592+,245K,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
pergabb
senior tag
válasz arabus #75900 üzenetére
Azokhoz a reszekhez hozza sem ertem, szoval nem csinalhatna :) ha meg zarlatos, akkor nem kellene elindulnia amikor aram ala helyezem.
Ugy lehet bekapcsolni, hogy aram ala helyezem es utana azonnal megnyomom a bekapcsolo gombot. Varok par mp-et, akkor mar hiaba nyomkodom, nem fog elindulni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest