Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- 1More SonoFlow Pro - Let it flow!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
abdulka1
őstag
válasz Aprósólyom #88215 üzenetére
Gyártó függő a dolog, mert az én MSI Z490-A PRO lapom kezeli a 11. genes procikat is.
[ Szerkesztve ]
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz AlexDaywalkr #87673 üzenetére
Szia!
Nálam az ASRock B460M Pro4-nél működik az USB porton keresztüli indítás vezeték nélküli egérrel és billentyűzettel is.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
Sziasztok!
Asrock B460M Pro4 lap, i3-10300, Fury 2400MHz(2666-ra volt húzva de alap frekvencián is ugyan az a helyzet)
A gép többnyire hiba nélkül 1 rövid sípolással probléma nélkül indul, de időnként 5 rövid sípolás fogad (5 short beep Process failure.)
Azon kívül, hogy ilyen esetben néhány másodperccel hosszabb a boot folyamat, semmi probléma nincs a gép működésével. Amíg nem dugtam a lapra speakert, igazából fel sem tűnt, de azóta bosszant a dolog.
Természetesen ellenőrzök minden alkatrészt, de érdekelnének a tapasztalatok, hogy mégis mi okozhatja ezt, ha semmiféle hiba nem jelentkezik a működés során.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
-
abdulka1
őstag
válasz makszutov.hu #87212 üzenetére
Ennél, nagyon sok jobb vétel van!
Erre a kérdésre a Milyen CPU léghűtést vegyek? topikban fogsz kimerítő választ kapni!
Szerk: Látom közben meglett.
[ Szerkesztve ]
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
Sziasztok!
Egy Asus x751N az alany. A tulaj megkért, hogy cseréljem ki a rendszert tartalmazó HDD-t SSD-re, és a HDD-t tegyem be az optikai meghajtó helyére.
Az általa beszerzett 2,5" Apacer SSD-t külső USB házba téve, klónoztam rá az operációs rendszert.
Beszereltem az SSD-t, amiről gond nélkül fut a rendszer, de miután a kerettel beraktam a régi merevlemezt azzal szembesültem, hogy arról bootol a gép.
Az UEFI-ben ért a másik meglepetés, mert bár az eszközök között látszik az SSD, de a boot menüben nem jelenik meg, ezért nem tudom elsődlegesként beállítani sem.Mi lehet a megoldás?
[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
válasz DravenMoral #85186 üzenetére
A 3 vezetékes ventilátorok is szabályozhatók feszültség alapon, illetve az alaplapi portok legalább 1A-el terhelhetők, ezért ellenőrizni kell a ventilátorok és az aljzatok paramétereit.
[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
válasz BudaiZoli #84726 üzenetére
Szia!
Ha nincs kéznél, akkor "slim" jelölésű (a slimline márka nem jó) kábeleket keress, azok csatlakozói minden tekintetben kisebb méretűek, illetve van itthon egy Delock 82811 kábel, annak is alacsonyabb a csatlakozója.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
-
abdulka1
őstag
válasz Csorbi #84348 üzenetére
"anomáli, az, hogy a három pines csatival jól működik a venti PWM módban"
Nincs itt semmi anomália, és nem működik jól! Természetes, hogy forog a ventilátor PWM módban.
A gond az amit írtam a szabályozhatóság hiánya miatti folyamatos maximum fordulatszám.A PWM ventilátor is működik DC módban, de a legtöbb modell rendellenes hangokat ad, nem megfelelő a szabályozhatóság a változó induló feszültség miatt, illetve várható az élettartam csökkenése.
Persze ez alól is vannak kivételek, de leginkább a prémium szegmensben.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz mefistofeles #84341 üzenetére
Szia!
A PWM(fix 12V) miatt pörög állandó maximum fordulaton a ventilátor.
Kétséges, hogy ezt meddig fogja bírni. Ha nem lesz megoldás a vezérlés módjának beállítására, akkor a helyedben elgondolkodnék egy ventilátor cserén.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz Pyttawrx #84259 üzenetére
Ha azt nézem, hogy nem marad a nyakamon a régi, plusz elég nyomott áron lehet most ramot venni, illetve ahogy nézem, még ezt is megfejelhetem az Alzás GVH-s kuponnal, nekem megérné.
Egyébként 11.gen I5 felé nem tervezek, oda meg húzás nélkül elég, és remélem, hogy kihúz annyit mint a jelenlegi.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
Pyttawrx
Grave_444
Scorp2011
Köszönöm a válaszokat!
A jelenlegi lap és a proci korlátaival tisztában vagyok, és nem is ezek teljesítményét kívánom növelni a ram cserével, csak tapasztalat hiányában bizonytalan vagyok az ötlet átmeneti életképességével kapcsolatban.
Az UEFI ad lehetőséget frekvencia és a feszültség változtatására, de azért született a kérdés, mert nem tudom, hogy a jelenlegi konfiggal lesz-e lehetőségem az új moduloknak megfelelő beállítások eszközölésére.
Tőlem ketyeghet pár hónapig 2400-on 1,2V mellett, csak megerősítés kellene, hogy ketyegni is fog.[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
-
abdulka1
őstag
-
abdulka1
őstag
válasz Csorbi #84234 üzenetére
Arra gondoltam, hogy amikor a lap készült, még nem létezett a proci, és talán gondot okozhat, de sajnos csak utólag néztem meg, hogy a 6. gen is támogatná.
Minden esetre, köszi a gyors választ.
1,35V-os DDR4-et tennék bele.
[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
Sziasztok!
Asus B150-Pro lap + I5-7500 proci mellett, okozhat gondot 1,35V feszültségű memória használata?
A processzor támogatja, viszont a lap leírásában ez szerepel.
"According to Intel® CPU spec, DIMM voltage below 1.2 V is recommended to protect the
CPU"Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz mefistofeles #83864 üzenetére
"A PWM mód beállításával lecsillapodtak a ventik...."
Ez azért érdekes, mert PWM módban folyamatos 12V-ot kap a ventilátor, és ez a 3pines DC vezérlésű ventilátoroknál pont azt jelenti, hogy maximális fordulatszámon pörögnek.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz HUN_Sector #83550 üzenetére
Akkor már legyünk pontosak.
Az 1200-as hűtők rögzírő furatainak távolsága, az összes 115x foglalatéval megegyezik.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz HUN_Sector #83287 üzenetére
Képet prezentálhatnál róla.
A csavar fejének átmérője cirka 3mm-el nagyobb mint a furat, szóval nem tudom elképzelni a dolgot.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
-
abdulka1
őstag
válasz Apollo17hu #82896 üzenetére
A VRM borda fölött, tényleg nincs bedugva a CPU segédtáp?
-
abdulka1
őstag
Én 7 éve vettem a B150-es lapomat, és akkor már cirka egy éve a piacon volt, ezen már van M.2 csatlakozó.
Mondjuk ettől függetlenül vannak olyan fiatalabb lapok amiken nincs, de jó eséllyel az azokon levő UEFI már tartalmazza a róla való boot lehetőségét.
Ellenben a foglalatot teljesen nélkülöző generációkon, nem igazán megy a rendszerindítás semmilyen adapterrel.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz tothd1989 #82381 üzenetére
Szia!
A 3 csippanás memória hibára utalhat.
Ellenőrizd, hogy a memóriák az elsődleges foglalatokban vannak-e (pirosak)
Esetleg próbáld meg, kivenni és újból berakni, vagy felcserélni a modulokat, esetleg másik memóriával is próbáld ki.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz Lacikamoto #82378 üzenetére
Szia!
Töltsd ki az összefoglaló kérdéseit, és ott kapsz korrekt ajánlást. "Milyen SSD-t vegyek?" topik.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz jokeph #81897 üzenetére
Most nézem, hogy apróról vásárolt lap.
Közben azt olvastam egy cikkben, hogy mindkét verziót (Ez, Advanced) tartalmaznia kellene a lapnak, de külön is elérhetők.
Egyébként gyárilag az "Ez" az alapértelmezett, de lehet, hogy az előző tulaj csak ezt a verziót frissítette.[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
válasz viperabácsi #81895 üzenetére
Szia!
Mert Advanced módban vagy.Mi történik ha a "Back"-re klikkelsz?
Nyomj F7-et.[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
Ez a cég a külső és belső bővítőkre specializálódott, ssd házat illetve usb hubot használok ebből a márkából, de még nem volt gondom velük.
Olvass utána, és hátha lesz olyan ajánlás amivel van saját tapasztalat.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz .•°>RAZER<°• #81590 üzenetére
Szia!
A hibakód memória problémára utal.
Ha univerzális CPU hűtőt használsz, esetleg próbálj lazítani a rögzítő csavarokon.
Korábbi modelleknél amikben a memória vezérlés már a processzorban van, okozott már problémát a túlhúzott hűtő, mert a deformált alaplap/tokozás kontakt hibát okozott.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz ***ANDRÁS*** #81316 üzenetére
Igen, a verzió számot kell nézni.
-
abdulka1
őstag
válasz ***ANDRÁS*** #81314 üzenetére
-
abdulka1
őstag
válasz #46372352 #81092 üzenetére
Szia!
Leírhattad volna, hogy új konfig első indításakor adja, vagy esetleg történt valami változtatás egy működő konfigban!
Első körben ellenőrizd a processzor foglalatot és a többi alkatrész illeszkedését. Ha univerzális CPU hűtőd van, vigyázz hogy ne feszítsd túl a csavarjait mert deformálhatja a foglalatot, és az is okozhat processzor hibát.[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
válasz #18520473 #78980 üzenetére
Szia!
A gyártói oldal szerint csak az Intel Xeon E3-1230 procit támogatja a 0806 BIOS verziótól.[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
Nem írtad, hogy mit akarsz állítani, de ha nincs köze a rendszerindításhoz, akkor esetleg az is megoldás lehet ha lehúzol minden boot képes eszközt, és úgy indítod a gépet. Nekem az Asus B150-es lapom akkor automatikusan belép az UEFI-be.
-
abdulka1
őstag
Szia!
Win10 alatt a korábbi generációknál, jól működik az "Asus Boot Setting" nevű programocska erre a célra.
Vagy EZEN a oldalon is olvashatsz hasznos információkat.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz viperabácsi #78814 üzenetére
Szia!
Valami ilyesmit keress, ha még ne tetted volna.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
-
abdulka1
őstag
válasz #72688384 #78181 üzenetére
Helló!
Azon a linken, csak az említett processzorral azonos alapra épülő 2. generációs Sandy Bridge procik vannak felsorolva, sehol nem esik szó a lapról sem a 3. genes Ivy Bridge procikról, szerinted ebből mi bizonyítja, hogy az I5-ös proci nem fog menni egy estleges friss BIOS-al?Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz zibo73 #78109 üzenetére
Szia!
Az UEFI Q-Fan beállításoknál klikkelj rá az Optimize all feliratra.
Az alaplap így teszteli le a csatlakoztatott ventilátorokat, és remélhetőleg ezután megfelelően fogja kezelni.[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
válasz fede94 #78059 üzenetére
Nem írtad, hogy mi a célod vele, de esetleg ránézhetsz a PSU kalkulátorokra is. Támpontnak ezek is jók.
-
abdulka1
őstag
válasz lancellott #77677 üzenetére
Szia!
A proceszor max 1333MHz-et tud kezelni, ezért rakhatsz a lapba bármekkorát de minden legfeljebb ezen a frekvencián fog üzemelni.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz Buckey #77665 üzenetére
Szia!
Nekem anno a hálózati kártya okozott anomáliákat a hangszóróknál.Másik driver telepítése oldotta meg.
Egyébként a hibát a LatencyMon derítette ki.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz Psychopeti #77611 üzenetére
Szia!
A B150-es chipset, BIOS(UEFI) frissítéssel alkalmas a 7. generációs processzorok fogadására is, de kérdés hogy a lap gyárilag frissítve van-e, vagy utólag kell megoldani házilag.
Mondjuk kétségeim vannak az ilyen irányú frissítések elérhetőségével kapcsolatban, de esetleg kérdezz rá a supportnál, hogy a meglévők közül esetleg melyik felel meg![ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
válasz Celithrandi #77543 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
-
abdulka1
őstag
válasz Erunosta #77527 üzenetére
A tápegységeknél is előfordul, hogy egy hibás kondi miatt indításkor csak felpörögnek a ventilátorok és leáll a gép, majd a második indításnál, mikor már összeszedett egy kis töltést, akkor feláll a rendszer gond nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- G.SKILL Trident Z DDR4-4400 CL19-19-19-39 1.40V 32GB (4x8GB)
- AKCIÓ! MSI MPG X570 GAMING EDGE WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte 4.gen i7-es félkonfig! fejlesztés miatt, eladó! FoxPost ON!
- Kingston Fury Renegade 2x8 GB RAM DDR4 3600MHz - garanciás, ingyen szállítás
- AKCIÓ! MSI H81M-E33 Alaplap H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest