Hirdetés
- IFA 2024: Csendben debütált a Honor Watch 5
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
abdulka1
őstag
válasz
Aprósólyom #88215 üzenetére
Gyártó függő a dolog, mert az én MSI Z490-A PRO lapom kezeli a 11. genes procikat is.
-
abdulka1
őstag
válasz
AlexDaywalkr #87673 üzenetére
Szia!
Nálam az ASRock B460M Pro4-nél működik az USB porton keresztüli indítás vezeték nélküli egérrel és billentyűzettel is. -
abdulka1
őstag
Sziasztok!
Asrock B460M Pro4 lap, i3-10300, Fury 2400MHz(2666-ra volt húzva de alap frekvencián is ugyan az a helyzet)
A gép többnyire hiba nélkül 1 rövid sípolással probléma nélkül indul, de időnként 5 rövid sípolás fogad (5 short beep Process failure.)
Azon kívül, hogy ilyen esetben néhány másodperccel hosszabb a boot folyamat, semmi probléma nincs a gép működésével. Amíg nem dugtam a lapra speakert, igazából fel sem tűnt, de azóta bosszant a dolog.
Természetesen ellenőrzök minden alkatrészt, de érdekelnének a tapasztalatok, hogy mégis mi okozhatja ezt, ha semmiféle hiba nem jelentkezik a működés során. -
abdulka1
őstag
válasz
makszutov.hu #87212 üzenetére
Ennél, nagyon sok jobb vétel van!
Erre a kérdésre a Milyen CPU léghűtést vegyek? topikban fogsz kimerítő választ kapni!
Szerk: Látom közben meglett.
-
abdulka1
őstag
Sziasztok!
Egy Asus x751N az alany. A tulaj megkért, hogy cseréljem ki a rendszert tartalmazó HDD-t SSD-re, és a HDD-t tegyem be az optikai meghajtó helyére.
Az általa beszerzett 2,5" Apacer SSD-t külső USB házba téve, klónoztam rá az operációs rendszert.
Beszereltem az SSD-t, amiről gond nélkül fut a rendszer, de miután a kerettel beraktam a régi merevlemezt azzal szembesültem, hogy arról bootol a gép.
Az UEFI-ben ért a másik meglepetés, mert bár az eszközök között látszik az SSD, de a boot menüben nem jelenik meg, ezért nem tudom elsődlegesként beállítani sem.Mi lehet a megoldás?
-
abdulka1
őstag
válasz
DravenMoral #85186 üzenetére
A 3 vezetékes ventilátorok is szabályozhatók feszültség alapon, illetve az alaplapi portok legalább 1A-el terhelhetők, ezért ellenőrizni kell a ventilátorok és az aljzatok paramétereit.
-
abdulka1
őstag
válasz
Csorbi #84348 üzenetére
"anomáli, az, hogy a három pines csatival jól működik a venti PWM módban"
Nincs itt semmi anomália, és nem működik jól! Természetes, hogy forog a ventilátor PWM módban.
A gond az amit írtam a szabályozhatóság hiánya miatti folyamatos maximum fordulatszám.A PWM ventilátor is működik DC módban, de a legtöbb modell rendellenes hangokat ad, nem megfelelő a szabályozhatóság a változó induló feszültség miatt, illetve várható az élettartam csökkenése.
Persze ez alól is vannak kivételek, de leginkább a prémium szegmensben. -
abdulka1
őstag
válasz
mefistofeles #84341 üzenetére
Szia!
A PWM(fix 12V) miatt pörög állandó maximum fordulaton a ventilátor.
Kétséges, hogy ezt meddig fogja bírni. Ha nem lesz megoldás a vezérlés módjának beállítására, akkor a helyedben elgondolkodnék egy ventilátor cserén. -
abdulka1
őstag
válasz
Pyttawrx #84259 üzenetére
Ha azt nézem, hogy nem marad a nyakamon a régi, plusz elég nyomott áron lehet most ramot venni, illetve ahogy nézem, még ezt is megfejelhetem az Alzás GVH-s kuponnal, nekem megérné.
Egyébként 11.gen I5 felé nem tervezek, oda meg húzás nélkül elég, és remélem, hogy kihúz annyit mint a jelenlegi. -
abdulka1
őstag
Pyttawrx
Grave_444
Scorp2011
Köszönöm a válaszokat!
A jelenlegi lap és a proci korlátaival tisztában vagyok, és nem is ezek teljesítményét kívánom növelni a ram cserével, csak tapasztalat hiányában bizonytalan vagyok az ötlet átmeneti életképességével kapcsolatban.
Az UEFI ad lehetőséget frekvencia és a feszültség változtatására, de azért született a kérdés, mert nem tudom, hogy a jelenlegi konfiggal lesz-e lehetőségem az új moduloknak megfelelő beállítások eszközölésére.
Tőlem ketyeghet pár hónapig 2400-on 1,2V mellett, csak megerősítés kellene, hogy ketyegni is fog. -
abdulka1
őstag
Sziasztok!
Asus B150-Pro lap + I5-7500 proci mellett, okozhat gondot 1,35V feszültségű memória használata?
A processzor támogatja, viszont a lap leírásában ez szerepel.
"According to Intel® CPU spec, DIMM voltage below 1.2 V is recommended to protect the
CPU" -
abdulka1
őstag
válasz
mefistofeles #83864 üzenetére
"A PWM mód beállításával lecsillapodtak a ventik...."
Ez azért érdekes, mert PWM módban folyamatos 12V-ot kap a ventilátor, és ez a 3pines DC vezérlésű ventilátoroknál pont azt jelenti, hogy maximális fordulatszámon pörögnek. -
abdulka1
őstag
válasz
HUN_Sector #83550 üzenetére
Akkor már legyünk pontosak.
Az 1200-as hűtők rögzírő furatainak távolsága, az összes 115x foglalatéval megegyezik. -
abdulka1
őstag
válasz
HUN_Sector #83287 üzenetére
Képet prezentálhatnál róla.
A csavar fejének átmérője cirka 3mm-el nagyobb mint a furat, szóval nem tudom elképzelni a dolgot. -
abdulka1
őstag
válasz
Apollo17hu #82896 üzenetére
A VRM borda fölött, tényleg nincs bedugva a CPU segédtáp?
-
abdulka1
őstag
Én 7 éve vettem a B150-es lapomat, és akkor már cirka egy éve a piacon volt, ezen már van M.2 csatlakozó.
Mondjuk ettől függetlenül vannak olyan fiatalabb lapok amiken nincs, de jó eséllyel az azokon levő UEFI már tartalmazza a róla való boot lehetőségét.
Ellenben a foglalatot teljesen nélkülöző generációkon, nem igazán megy a rendszerindítás semmilyen adapterrel. -
abdulka1
őstag
válasz
Lacikamoto #82378 üzenetére
Szia!
Töltsd ki az összefoglaló kérdéseit, és ott kapsz korrekt ajánlást. "Milyen SSD-t vegyek?" topik. -
abdulka1
őstag
válasz
jokeph #81897 üzenetére
Most nézem, hogy apróról vásárolt lap.
Közben azt olvastam egy cikkben, hogy mindkét verziót (Ez, Advanced) tartalmaznia kellene a lapnak, de külön is elérhetők.
Egyébként gyárilag az "Ez" az alapértelmezett, de lehet, hogy az előző tulaj csak ezt a verziót frissítette. -
abdulka1
őstag
válasz
viperabácsi #81895 üzenetére
Szia!
Mert Advanced módban vagy.Mi történik ha a "Back"-re klikkelsz?
Nyomj F7-et. -
abdulka1
őstag
válasz
.•°>RAZER<°• #81590 üzenetére
Szia!
A hibakód memória problémára utal.
Ha univerzális CPU hűtőt használsz, esetleg próbálj lazítani a rögzítő csavarokon.
Korábbi modelleknél amikben a memória vezérlés már a processzorban van, okozott már problémát a túlhúzott hűtő, mert a deformált alaplap/tokozás kontakt hibát okozott. -
abdulka1
őstag
válasz
***ANDRÁS*** #81316 üzenetére
Igen, a verzió számot kell nézni.
-
abdulka1
őstag
válasz
***ANDRÁS*** #81314 üzenetére
-
abdulka1
őstag
válasz
#46372352 #81092 üzenetére
Szia!
Leírhattad volna, hogy új konfig első indításakor adja, vagy esetleg történt valami változtatás egy működő konfigban!
Első körben ellenőrizd a processzor foglalatot és a többi alkatrész illeszkedését. Ha univerzális CPU hűtőd van, vigyázz hogy ne feszítsd túl a csavarjait mert deformálhatja a foglalatot, és az is okozhat processzor hibát. -
abdulka1
őstag
válasz
#18520473 #78980 üzenetére
Szia!
A gyártói oldal szerint csak az Intel Xeon E3-1230 procit támogatja a 0806 BIOS verziótól. -
abdulka1
őstag
válasz
viperabácsi #78814 üzenetére
Szia!
Valami ilyesmit keress, ha még ne tetted volna. -
abdulka1
őstag
válasz
#72688384 #78181 üzenetére
Helló!
Azon a linken, csak az említett processzorral azonos alapra épülő 2. generációs Sandy Bridge procik vannak felsorolva, sehol nem esik szó a lapról sem a 3. genes Ivy Bridge procikról, szerinted ebből mi bizonyítja, hogy az I5-ös proci nem fog menni egy estleges friss BIOS-al? -
abdulka1
őstag
válasz
fede94 #78059 üzenetére
Nem írtad, hogy mi a célod vele, de esetleg ránézhetsz a PSU kalkulátorokra is. Támpontnak ezek is jók.
-
abdulka1
őstag
válasz
lancellott #77677 üzenetére
Szia!
A proceszor max 1333MHz-et tud kezelni, ezért rakhatsz a lapba bármekkorát de minden legfeljebb ezen a frekvencián fog üzemelni. -
abdulka1
őstag
válasz
Buckey #77665 üzenetére
Szia!
Nekem anno a hálózati kártya okozott anomáliákat a hangszóróknál.Másik driver telepítése oldotta meg.
Egyébként a hibát a LatencyMon derítette ki. -
abdulka1
őstag
válasz
Psychopeti #77611 üzenetére
Szia!
A B150-es chipset, BIOS(UEFI) frissítéssel alkalmas a 7. generációs processzorok fogadására is, de kérdés hogy a lap gyárilag frissítve van-e, vagy utólag kell megoldani házilag.
Mondjuk kétségeim vannak az ilyen irányú frissítések elérhetőségével kapcsolatban, de esetleg kérdezz rá a supportnál, hogy a meglévők közül esetleg melyik felel meg! -
abdulka1
őstag
válasz
Celithrandi #77543 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Mini-ITX
- Wuthering Waves
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Windows 11
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- Milyen videókártyát?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Corsair Vengeance RGB RS 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3.200MHz C16 Intel & AMD INGYEN FOXPOST
- Garanciális! Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz Memória
- Garanciális! Asus ROG CROSSHAIR X670E HERO Alaplap! BeszámítOK
- ASRock H81M-VG4 R2.0 LGA 1150 alaplap
- Asus ROG STRIX Z590-F GAMING WIFI Alaplap
- Corsair ddr4 (2x4gb) x2 16gb 3600mhz Quad chanel support Vegance LpX Lowprofile Airlfow
- DDR4 Memóriák 2x8 / 2x16 G.Skill Ripjaws 2x8Gb 3000MHz / Kingston Fury Beast RGB 2x8GB 3000MHz RGB
- ASUS P6T7 WS SuperComputer alaplap + i7 950 +24gb ram eladó
- Eladó MSI MAG B460 Tomahawk
- HP DL380p G8 alaplap javítandó vagy alkatrésznek.
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest