Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Benir8
senior tag
Sziasztok!
Holnap lesz egy Gigabyte H510M S2 alaplapom.
Hozzá Kingston Fury Beast 16GB 3200MHz Kit (2x8GB) DDR4 (KF432C16BB1K2/32)
és egy Kingston 1TB M.2 NVMe SNVS/1000G NV1.
Néztem a gyártói alaplapnak kompatibilis listát, egyik se szerepel benne.
Számithatok rendelenes müködéssel?
-
tomic
addikt
Meg tudnátok mondani, hogy mi a legfőbb különbség az Intel 1700 tokozású B,H,Z lapok között?
-
törölt tag
válasz
fede94
üzenetére
én ilyenkor azt szoktam csinálni hogy van egy külön ssd amit csak arra használok hogy azzal tesztelem a konfigot hogy "a windows-e a szar". ha ott frissen telepitett rendszerrel nem jelentkezik a hiba akkor -> a gépen levő rendszer adta meg magát. először próbáld ki és utána gyere vissza ha nem oldódott meg.
a villódzásra én arra tippelek hogy a pullóvered/ruhád statikus töltése miatt ment el a kép és jött vissza. sokszor előfordul ha olyan környezetben lakik az ember, baja nem lesz.
-
novoszath
senior tag
biosba a csm bealitast nem tudom tiltani hiba kapcsolom ki ujrainditas utan vissza aktivalodik mind ezt win ujratelepites elott probaltam nem jartam sikerrel mi lehet a gond hogy nem sikerul?
-
törölt tag
NE, ISMÉTLEM NE VEGYÉTEK KI A PIPÁT MSCONFIGBAN A PROCESSZOROK SZÁMA ELŐL!
Mielőtt ezt módosítani akarjátok, csináljatok a Win10-el legalább egy rendszer visszaállítási pontot és Macrium Reflect "Recovery Disc"-jével készítsetek egy komplett system image-t.
Én is eljutottam odáig, hogy proci csere után ezt kell alkalmazni, végigpróbáltam, nem csináltam azonnali újra indítást, csak kb. fél órája. Baszik felállni a rendszer. Csak sokadik próbálkozás után jut el a kékhalálig, ahol is azt mondja: "BAD SYSTEM CONFIG INFO".
Win7 alatt tökéletesen működött, itt meg agyonbassza a rendszert.
csinálok friss telepítőt, próbálkozok, eredmény holnap valamikor.
EZT a TARTALÉK gépemről írom.
-
jokeph
nagyúr
válasz
zed1983
üzenetére
Mert a kézikönyv alapján nem támogatott.

2 megoldás:
1. csere NVMe pci-e SSD-re
2. - az esetleges korlátozások figyelembe vételével pci-e slotba adapterrel betenni, persze egy SATA portot így el fog vinni.Hoppá... 2.-es kilőve, ha az x16-os slotban VGA van, most nézem ez egy ITX lap.
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Találkozott már itt valaki olyan problémával, hogy a Core I5 11600-as procinak csak a fele látszódik?
Elvileg 6/12 de minden alkalmazás 3/6-nak látja. És ez a teljesítményen is észrevehető.Cinebench R20-ban fele akkora pontszámot sem értem el mint az előző 9400F procival.
Már próbáltam az UEFI frissítést, felraktam az ASUS TUF GAMING B560M-PLUS lapra a 1203-as biost, de nem segített.Eddig nem raktam újra a Windowst, de most megpróbálom visszarakni a windos 10-et. Most 11 van rajta.
-
jeni
félisten
válasz
üzenetére
már utólag hülyeség volt,hogy az Asrock lappal kínlódok.
2 okból cseréltem leaz egyik ok:
az egyik taghoz szólt a gari vagyis kézzel írott A4 lap
a másik ok:
a lapon nem volt integrált VGA kimenet.
ha betojik a VGA karim ,az Alza kifizeti nekem (árban sz@rul járok majd) és nem ad cserét ugyan olyant,sőt megjavíttatni sem fogja,akkor egy agyon használt 1050Ti is már 90000Ft felett van. -
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
Adott egy ASUS ROG Crosshair VIII Extreme, amiben a G.skill B-die 3600MHz CL16 ramomat próbálom CL-15re bírni, és minden érték rendesen beáll, kivéve a CL-t, ami notóriusan CL16 marad. Ha CL14-re állítom, akkor viszont megintcsak sikerül, csak itt már vannak stabilitási gondok. Van esetleg valakinek tippje, hogy a CL15-öt mért nem tudom összehozni? Korábban egy MSI B550 lapban ment gond nélkül.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
giga lapokat sem szeretem. az újakkal kapcsolatban mondjuk nincs direkt tapasztalatom mivel a régiek annyira gányak voltak h az is a no-buy listára került nálam. elég körülnézni a fórumokon hányan szidják az újakat is

msi sem a szivem csücske de evga-n kivül ők az egyetlen normális alaplapgyártó manapság. nálunk egy b550 carbon wifi és egy x570 unify teljesit szolgálatot és maximálisan megvagyok velük elégedve. használt autót és videókártyát mondjuk nem vennék tőlük.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Whysperer (ZöldUFÓ) kollégának Asus lapja van, SupremeFX zajkeltővel. Ez nekem sokat elárul.
Megnéztem a lapját, baromira teccik (jelen hsz.-ben tekintsünk el a hejesírásomtól
) , pöpec nagyon, de egy töketlenül megírt BIOS és driver a legjobb hardverből is képes szart csinálni.MSI-t a P4 korszakból ismerem, volt MSI 865PE NEO II lapom, nagyon stabil, megbízható tuning lap volt. Most is van 2 MSI-m (adatlapom) maradéktalanul elégedett vagyok. Gigából a GA-880GM-UD2H 2011 elejétől tökéletesen szolgál mostanáig, a 970A UD3 rev3.0 7 éves korában makacsolta meg magát. VIA hang csipje van, de az is tökéletesen tisztán szólt.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
mennyire egyetértek azzal amit irtál. persze ilyenkor mindjárt megjelennek a segg meg asus fanok hogy csak nem értesz hozzá és/vagy rossz darabot fogtál ki.
annyit még hozzátennék h asusnál 0 support van, régebbi termékeikhez lehetetlen megtalálni bármit is a weboldaluknak nevezett "izén". -
törölt tag
az elemcserén kivül le is mérted h van-e feszültség az elemben amit kiszedtél belőle?
valszeg szar a lap és vidd vissza. ha nem akarják kicserélni akkor meg jelentsd fel őket a gcibe és posztold be ide a bolt nevét.
x570 unify-t miért cserélted le am? legjobb lap ami létezik.
-
törölt tag
Nem lehet, hogy valami nem tetszik a BIOS-nak a ram beállításoknál? És emiatt factory defaultba próbálja helyezni magát?
Egyébként sem bízom meg a "Seggsziklában", mert:
- FX korszakban sűrűn égtek le a VRM-jei, és amikor vége lett az egésznek, csak akkor tudtak előállni használható lappal, de az az egy rohadt pöpec lett, ezt el kell ismernem.
- A B350M Pro4 lapjuk baromi jó volt, de kinyomtak belőle egy totál gyári hibás szériát, amit minden boltban szó nélkül cseréltek azonnal.
- AM4-nél az egymásra épített BIOS frissítések - ha egy lépcsőt kihagytál, akkor lett egy döglött szar lapod.Annyi hisztériát tudnak beleírni a BIOS-ba, hogy az ember haja az égnek áll. Valamikori Asus örökség lehet ez valahol, mint a családomban a hibás gén a női részlegben.
Na ezért sem ASUS, sem Asrock a részemről. MSI-ben megbízok, Gigának utána nézek a 10 év kedvező tapasztalatai miatt.Te sem most jöttél le a falvédőről, teljesen jogos, hogy dühöngsz.
-
törölt tag
válasz
Whysperer
üzenetére
remek de nem erről beszéltem.
pont ez lenne a lényeg hogy ne telepits semmit a windowson kivül és hagyd annak a szarnak hogy magától felrakja a régebbi de müködő drivereket az eszközeidhez amiket az ms repóban talál.
ha azokkal sem müködik akkor nem feltétlen az egész lap szart be hanem csak az integrált hang rajta. régi asus lapoknál találkoztam ilyen hibával.azt is kérdeztem h mióta jelentkezik ez a hiba és mikor volt utoljára h müködött.
-
jeni
félisten
Hello
Mi okozza egy Asrock X570 Taichi alaplap esetén, hogy a BIOS beállítások elszállnak?
XMP (alaphelyzetbe allitodik) és az óra vagy más értéket mutat akár 1 napot és óra időt tévet.
A memóriák kétféle kit-el próbálva amik benne vannak a QVL gyári mem. listájában.
A proci 3900X.
A tápegység Bequiet Gold 600W félmod.
Corsair MW32GX4M2C3200C16
KINGSTON Hyper X HX436C17PB3K2/16
Midkettővel a beállítások után mennek az XMP mellett rendesen. A gond akkor van ha lekapcsolom a gépet és elmegyek a melóba és este (nem mindig) bekapcsolás után már nem bootol be hanem újra indul és ekkor látszódik a nem megfelelő BIOS értékek.Volt olyan hogy másnap reggel kapcsoltam be és Kkor sem volt jó az óra és a freki benne.
BiOS bin és az elemet is cseréltem benne.
A lapot 2 hete vettem a boltban de ők nem adják meg a 14 napos lehetőséget csak a 3 nap. Hiába neten rendeltem meg. Ez a kicsérelem vagy elállók az most nem lehetséges.
A memóriák az előző MSI X570 Unify és az Asus Crosc VII lapokban hibátlanul mentek. -
Whysperer
addikt
válasz
üzenetére
"Simán értettem. jobb sz.tem"
újra. Windows 10 minden telepítve manuálisan. Uninstall és install by manual. Szóval mindent megnéztem. ahpgy legelső hsz-be írtam "külön telepítve a hangkártya minden"
ez a mondatod kb fölöslges volt ,mert már én is leírtam a legelső mondatban. "irtam hogy ha a windows telepités után bármiféle manuális drivertelepités nélkül SINCS"
Akkor alaplap a hibás. köszi. -
kisfer1
újonc
Sziasztok! Mennyire számít, hogy egy memória modul 1,5 V-os, vagy 1,35-ös? Károsodhat valami, ha nem az előírt van benne, de működik?
-
törölt tag
válasz
fede94
üzenetére
ha jól értem nincs külön videókártyád. windowst újratelepitetted már? ha azután megjavul akkor csak meg volt reccsenve a windows és kuka.
ez a jelenség azóta jelentkezik mióta volt a villódzás vagy csak ugyanazon a napon volt a kettő dolog?
a villódzás akkor történt amikor leültél a gép elé vagy elmentél mellette? milyen monitorod van és milyen kábellel csatlakozol?
-
törölt tag
válasz
Whysperer
üzenetére
rofl dud e u ask help from.us but cant e ven,.- tellus the specifi,cs like how, long this issue. is happnin,g exatcly orwhen it_ occured first. etc
igy sokkal jobb ugye?képtelenek az idetévedő emberek leirni pontosan a problémájukat, hogy konkrétan segiteni is tudjunk nekik ahelyett h 50 kommenten keresztül megy a barkópa feleslegesen. de azért az én kurva anyámat hogy nem szopom ki az ujjaimból a hiányzó infókat.
irtam hogy ha a windows telepités után bármiféle manuális drivertelepités nélkül SINCS hang akkor valószinüleg szar a hang az alaplapodon. kipróbáltad? nem.
-
Whysperer
addikt
válasz
üzenetére
Értelek ,de megtettem hidd el. 40 éves vagyok sé 14 éves korom óta használok PC-t. Megtettem átváltottam ,de akkro nem jön hang ki akár Jackes dolgot dugok oda. Tudom ,hgoy HDMI-n megy ki és USB-n csak leírtam ,hogy nem tudom életre kelteni a jackeket úgy,hogy minden felvan telepítve minden nicns error. átvan kapcsolva rá a windows is minden
jasso: Te direct nem látod .. írsz valamti válaszolnak rá aztán meg megkrédezed miért. Te írta da widnwos virus írtót minek fizetek elő. válaszoltam. mert a cég akivel dolgozok belekötötte a szerződésbe melyik vírusírtó legyen leőfizetve policy miatt. kevesebbet beszélek magyarul mint angolul. így tagolom ez van. Skipelj nyugodtan nem fogom változtatni.
Köszi srácok az infót akkor keresgélek tovább hátha valaki tudja a választ hozzáértő.
-
novoszath
senior tag
válasz
üzenetére
eleg surun van aram ingadozas ha aramtalanitom utana jon ez elo hogy nem indul el nem ad kepet meg a csipogo hang sincs mikent tudnam ujra eletre kelteni a biosba be jussak van mikor csak ha siman kikpcsolom a gepet nem aram talanitom akkor masnap ismet ez a hiba jelenseg fogad
-
törölt tag
válasz
novoszath
üzenetére
Nem a TPM kavar be.
Hanem a Win11 fastboot vagy gyorsindítás féle kutyatöke. Vagy hibrid alvás, ami félig hibernáció félig alvó állapot. Vagy teljesen alvó állapot. Ilyenkor a memória továbbra is áram alatt marad, mert meg kell őrizni a lényeges memóriatartalmat, amit a win a gyors boot-oláshoz használ.
Ha áramtalanítod, akkor a memóriatartalom elvész.Mi a töknek kell egyáltalán áramtalanítani? Nincs túlfeszvédős elosztód? Vagy megbízhatatlan az áramszolgáltatást?
-
törölt tag
válasz
Whysperer
üzenetére
nem az ékezetekkel van a gond hanem a tagolással. mi ez a szerződés köti a marvel sorozaton?

a hangot eleve nem kell telepiteni mert win10 felpakolja a drivereket magától az első alkalommal amikor netre engeded. ha windows telepitést követően ezután eleve nem volt hang akkor valami gebasz van az alaplapi hang részével. ha garanciás a lap akkor vidd vissza.esetleg biosban nincs letiltva a hang? mióta csinálja ezt a jelenséget a gép? mikor müködött utoljára?
-
Whysperer
addikt
válasz
üzenetére
Szerződés köti a fizetett vírusírtót a Marvel sorozaton szóval ez van. a ékezetért meg sorry csak remote gépről írok amti nem tudok állítgatni más nyelven van.
Nincs letiltva..megneztem. Fel is telepítettem. Mozog a hangerfreqvencia. Akármire átrakom USB fejesre, AOC monitorra és úgy jackkel szól szépen csak alaplapi hátoldali. Akármelyikbe dughatom semmi hang. -
törölt tag
válasz
Whysperer
üzenetére
először is a fizetett virusirtónak semmi értelme, win10 alap virusirtója az egyik legjobb (ha nem a legjobb) a piacon. és ingyenes.
másodszor az irásjelek hiánya/rossz használata miatt kb olvashatatlan amit irtál, de nagyjából decrypteltem.
ha jól értem akkor nincs hang ha alaplapi jackbe dugod a hangfalakat. jó helyre van bedugva? nincs letiltva a hangeszközöknél vagy az eszközkezelőben az alaplapi kimenet? próbáltad az elülső jackbe dugni? -
Whysperer
addikt
Srácok van egy gépem b550 A gaming 3700x-el minden hibátlan tényleg több hónapja használom semmi baj. Egyetlen egy kivétel. USB-s fejhallgatóm müködik rendesen hanggal. Ha a monitorba dugom a a hangfalakat müködnek,de ha a hangfalakat . Alaplapi Jackbe dugom semmi. hangkeverő ugrál . külön telepítve a hangkártya minen. eszközkezelőbe megnézve. Szóval most úgy tudok zenét hallgatni,hogy ,hogy vagy a CM Hm 752-es USB-s fejesemmel vagy a hangfalakat az AOC monitoromba dugva...... Nem tudom az alaplapi hangkártyán miért nem szól a jack. pedig minden program azt mutatja,hogy rendesen ugrál a hang szól mozog az equalizer. Eseleg valaki tudja a megoldást? Már minden újra telepítettem.. Eredeti Windows. Nincs torrent semmi. Dolgozoka gépen szóval csak Eredeti Softwarek vannak és fizetett víursító minden.
-
novoszath
senior tag
olyan problemam van hogy mikor aramtalanitom a gepet es ujra be kapcsolom nem tolt be nem hallom azt a jelegzetes csipogast csak akkor tudom ujra elinditani ha bios resetet csinalok es utana mukodik elindul rendesen mi lehet ennek az oka?
van benne egy kulon TPM chip lehet az kavarna be?
Alaplap: Aorus B450 pro rev1 a legfrisebb biosal
Proci: AMD Ryzen 5 3600
Oprendszer: Win11 -
Ben.93
tag
Üdv!
Hozzá nemértőként szeretnék kérdezni. Egy HP Elit 8300 használt gépet szeretnék vásárolni, de a HP honlapján a Windows 10 nem támogatott elméletileg ehhez a géphez, vagyis nincs driver hozzá.
Kérdésem, hogy az alaplap terén érhet-e engem emiatt bármi hátrány, hogy nem tudok drivert letölteni hozzá? Pl. hang, vagy bármi más, ami gond lehet.
A weboldal szerint, ahol árulják a gépet, előre telepített Win 10 van rajta.
Köszönöm.
Üdv. -
palfitom
félisten
válasz
johnnyvsr
üzenetére
OK. Nézd meg az adatlapját, teljesen mindegy, hogy XMP-vel, vagy a nélkül járatod:
FACTORY TIMING PARAMETERS
• Default (Plug N Play): DDR4-2666 CL16-18-18 @1.2V
• XMP Profile #1: DDR4-2666 CL16-18-18 @1.2V -
johnnyvsr
tag
Köszi a választ akkor majd bekapcsolom. A pontos típus HyperX 16GB Fury DDR4 2666MHz CL16 KIT HX426C16FB3K2/16, ASUS ROG STRIX B460-H Gaming lappal, és ha bekapcsolom nem lesz rövidebb elattartama a ramnak.?
-
palfitom
félisten
válasz
johnnyvsr
üzenetére
Nem adtad meg a ram pontos típusát, így csak "sötétben tapogatózunk".
B-s lapban i5 mellett csak maximum 2666 MHz-en mehetnek a ramok. A ramjaid 2666 MHz-es XMP profillal rendelkeznek, ez OK.
Ha akarod, nézd meg a késleltetési értékeket XMP nélkül, és bekapcsolt XMP-vel is, lehetséges, hogy lesz különbség közöttük, de én nem vesztegetném rá az időt, XMP bekapcs, és enjoy! -
moon73
csendes tag
Ha találsz az aprón olyan eladó lapot ahol az eladó is pozitív benyomást kelt a visszajelzései alapján, akkor a lap tipusára keress rá, ha találsz olyat amin 5k hr solid caps van, vagy solid caps, azok tartósabbak, persze az függ attól is mennyire volt jó a hűtése a házban, ha hibátlan, a legújabb biossal, és szép a felülete is, nem egy porfészek, akkor valamennyit még ér.
-
johnnyvsr
tag
Köszönöm, ha az xmpt bekapcsolom akkor olyan mintha tubningolnam a ramot? Mert elméletileg xmp nélkül is 2666on megy. Vagy csak jobban optimalizált értékeken fut?
-
palfitom
félisten
Nem az a kérdés, hogy mit ajánlunk, hanem, hogy mit kapsz és mennyiért. Réges rég kifutott platform, a HA-n nézegethetsz hozzá lapot (ha szeretnél tuningolni, akkor: P67, Z68, Z77, ha nem kell tuning, akkor bármi), de drágák, és bizony van esély rá, hogy a közeljövőben behal az is, amit most veszel...
-
Create.
addikt
válasz
jokeph
üzenetére
Drivereket próbálgattam, illetve energiasémában is beállítottam 25% minimum processzor használatot, mert én is gondoltam rá, hogy a fentebbi probléma is lehet. Beállításokban nem sok lehetőség van, a régi alaplapnál pl volt ohm állítás, itt az pl nincs benne, de nem is tudom, hogy mit lehetne állítani, ami ezt kiküszöbölhetné.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Create.
üzenetére
Gondolom, a driverekkel és a beállításokkal végigzongoráztad a lehetőségeket.

Engem a B550m Mortar Wifi szivat... minden jó, hang is jó, mikrofon része gatya, 3 mikrofonnal sem jó, vagy nem hallani semmit, vagy megnövelt dB -nél mindenféle zajt hallani. Ugyanezek a mikrofonok számtalan másik lapnál jók, sőt, jelenleg is tökéletesek, ha az USB-s Nedis-be dugom.
-
törölt tag
válasz
Create.
üzenetére
Szokásos analóg hang probléma a zaj mikrofonnál, recsegés itt-ott, változó körülmények és alaplapok esetén.
A lap hangrészlegén is múlik (főleg zavarvédelem kérdés) és a csatlakoztatott hang-rendszeren.
A te esetedben gyanítom, hogy a hirtelen terhelésváltozás zaját átveszi az alaplapi hang.
A Giga Aorus szériájában vannak jó lapok, ahol a hangra is külön figyelmet fordítanak. Kimegy a zaj és a fejhallgató erősítője meg nem szűri ki, csak rákeveri erősítve a hasznos jelre. -
Create.
addikt
Sziasztok!
olyan gondom lenne, hogy adott egy gigabyte z490i aorus ultra alaplap, és random berecseg a fejhallgató (pl ha tálcáról felnyitok egy programot/ablakot). Előtte b550i aorus ax alaplapom volt, azzal semmi gond nem volt, így a fülesre nem gyanakodnék. Ha pl egy youtube videót indítok el és semmit nem csinálok mellette, akkor semmi gond sincs. Bios a legrissebb van fent, win10 pro-t is újratettem már. Nagyon idegesítő, mert többnyire slacken online beszélgetésben vagyok és mellette dolgozok a gépen. A hátlapi jackcsatlakozó van használva. Konnektor, ilyesmi minden ugyanaz, csak az alaplap és a processzor változott a gépben.
Van esetleg ötletetek rá?
-
törölt tag
válasz
Andris...
üzenetére
Azért írjál hardver specifikációkat. Ne legyél ennyire szégyenlős! Könnyebb tippet adni. A helyes fórum-topik egyébként.
A pittyenés - csak egy - azt jelzi, hogy a POST (Power on Self-test) mindent rendben talált. (BIOS funkció). Ha nem pittyen, akkor táp, alaplap, proci, memória, VGA, SSD/HDD/ODD, csatlakoztatott USB-s és egyéb eszköz hiba is lapulhat a háttérben. Ha minden rendben - 1 pittyenés - akkor a BIOS átadja a vezérlést a CPU-nak és már szoftveresen folytatódik a boot folyamat.
Első lépés: Minden csatlakozást ellenőrizni, hátha csak kontakthiba.
Második: Cserélj tápot. (De ne a szart egy másik szarra!)
Áramtalanítani szoktad a gépedet? Mert ez a jelenség alaplapi CR2032 elem és gyengélkedő tápra is szintén utalhat.Precíz konfig leírás nélkül itt a vége.

----- Ja, itt még elég türelmes a topikgazda és a moderátorok IS.
-
Andris...
aktív tag
Sziasztok. PC bekapcsolásánál jött elő mostanában ez a hiba: áramot kap, előlapi ledek, videokártya világítás mind világít, viszont nincs az a legelső pittyenés, ami ha jól tudom a kezdeti jel az alaplapnak. Ilyenkor gyakorlatilag nem történik semmi. Nem kezdődik el a bootolás, áram alatt van a gép, de nincs tovább. Ilyenkor nem tudok mást, mint kikapcsolni, bekapcsolni, reménykedni, hogy lesz pittyenés, beindul a boot processz. Ez egyenlőre nemrég kezdődött, és szerencsére kb 2 alkalomból 1-szer fordul elő. Tehát 1-2 on off megoldja. Viszont félek, hogy egyszer végleg így marad.
Egyenlőre azért nem írok hardver specikfikációikat, mert azt sem tudom, jó fórumban kérdezem-e. Ha igen, akkor mi okozhatja ezt? Ha nem, hol kérdezzem meg? Köszi
-
Buckey
őstag
válasz
Buckey
üzenetére
Megcsináltam, amit írtál (mondjuk nálam nincs S4/S5), de a helyzet változatlan, USB portok feszültség alatt maradtak így is.
Már arra is gondoltam, hogy nem jó helyre dugtam be a tápegységbe / FOCUS GX (seasonic.com) / a kábeleket, de ha jól gondolom, akkor ezt elrontani nem lehet. -
Mexildos
aktív tag
Köszi szépen a választ. Ez jól meg van bonyolítva. Azt gondolnám, hogyha van egy külső VGA-m akkor azt közvetlen a monitorra küldöm, nem vezetem vissza az alaplapba és úgy tovább thunderbolton.
Ráadásul ha két monitort szeretnék a beépített GPU által meghajtani akkor kell vennem valami Thunderbolt to Displayport átalakítót is, ráadásul olyat amin két DP kimenet is van. Ahogy nézem kapásból plusz 50e Ft. Hát nem olcsó ma az újítás. Pedig nem sok Thunderbolotos monitor van még forgalomban. Meglep, hogy a klasszikus portokból nem fért el legalább kettő darab az alaplapon -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- PlayStation 5
- Horgász topik
- Yettel topik
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Milyen TV-t vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- MEMÓRIA BAZÁR!! 4GB - 8GB - 16GB - 32GB (+Kit) /+12HÓ/
- Kingston FURY Beast RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz (Beszámítás)
- Kingston FURY Beast RGB 2x8GB DDR4 3200MHz CL16 - Gari 2033.10.21.- ig - Eladó!
- Kingston FURY Beast 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz
- G.SKILL Trident Z5 RGB 2x24GB DDR5 6400MHz CL32 - Gari 2034.09.08. -ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760 i7 13700K 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB Aerocool P500B Digi ARGB 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG XBOX Ally X 24GB/1TB kézikonzol garanciával, hibátlan működéssel
- 235 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Hp ProDesk/ EliteDesk SFF/MT G4/ G5/ G6 / i5 8-9-10.gen /Win11- Számla, garancia
- Eladó/BONTATLAN Lenovo LOQ i7-13650HX 24GB 1TB RTX 4060 8GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest