Hirdetés
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- Fotók, videók mobillal
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
varmi2
nagyúr
válasz
Intruder A 6
üzenetére
A plusz 4-est nem kell bekötni.
-
Intruder A 6
aktív tag
Sziasztok!
Asrock X570 Taichi alaplap, van ugye a 24pines tápkábel meg van egy 8pines de van még rajta egy 4pines is, ezt is be kell dugni? Vagy ez csak valami Extrém Tuning esetén szükséges?
-
ati888
senior tag
Sziasztok.
Olyan problémám van hogy a gépen sokszor magától újraindul. Gyakran magától kikapcsol és van hogy utána órákig nem lehet bekapcsolni, ilyenkor a billentyűzeten a zöld LED világít, majd egyszer csak bekapcsol magától és hibátlanul működik.
Volt olyan hogy éjszaka magától ki be kapcsolt többször is. Nem tudom hol keressem a hibát, tudnátok segíteni ebben?
Köszönöm szépen
-
ivevsya
csendes újonc
Sajnos újabb problémám adódott a fenti konfiggal. (#77176 ivevsya ) 4 videókártyából egy msi gtx730-al van kép, de csak bios. Hiába van benne Sata SSD, vincsi, DVD, felismeri, hogy melyik porton vannak, de nem lehet boot sorrendet kiválasztani, azt mondja, nincs bootolható eszköz. Eddig is sok segítséget kaptam itt, most is jó lenne, tudnátok tippeket adni.
-
L4ller
tag
Sziasztok, a múltkori malőr után sikerült szereznem egy i5 7500 procit az Asrock BTC Pro lapomba. Kérdésem, hogy ebben a prociban van támogatás, hogy az alaplapi VGA-n tegyek rá monitort?
-
port
csendes tag
Sziasztok!
Gigabyte GA-MA785GT-UDH3 alaplapba +4GB RAM került. Ismerősöm bátran állítgatott a biosban is.
Működött, egészen addig, amíg ki nem lett véve az alaplapi elem és úgy újra lett indítva.
Azóta folyamatos sípolás, se kép, se hang.... Felteszem bios frissítés kellene, de semmire nem reagál.
Menthető még a helyzet? -
DonThomasino
veterán
Van egy régi dell brand gépem 8 éves kb. ATX
Kezdetben azt csinálta, hogy magtától bekapcsolt és feállt a rendszer. (win7)
Már ezt se értettem, mert a WOL le van tiltva a BIOS ban.
Később ugyanígy bekapcsol néha, de pár másodperc után kikapcsol.
Lap vagy táp lesz a hibás?
Ha az elem lemerült a lapban az csinálhat ilyen problémát ? -
petiwr
senior tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne hogy van egy MSI B550 Tomahawk alaplapom most vettem és ha be kapcsolom a gépet akkor minden ventilátort a maxon pörget utánna ha be jön a Windows minden normális de nekem ez nem tetszik. Régen egy Asus b450 rog strix lapom volt ott nem volt ilyen gond. Valahogy be lehet ezt állítani hogy ne így legyen?
-
Chainsaw
tag
Hello! Rog B450F G2! Hogyan tudom életre kelteni az m.2 wifi modult,vettem bele egyett. De az istenért se látja a winfos! Biosban hol keressem ha,át kell állítani valamit?
Köszöntem! -
ivevsya
csendes újonc
Több fajta vga-val kisérleteztem, egyik se nagyon komoly, de úgy gondoltam mivel nem játékra kell, hanem filmkonvertálásra, a proci sebessége, magszám (10 magos), szálak(20 szálon dolgozik) Boost 5 GHz megteszi egy "rosszabb" vga is. Van több is, amit nem próbáltam még, holnap lesz a napja, reménykedem...
Pörp : "Ez a lap i9 alá nagyon bátor döntés.." kifejtenéd? tanuljak valamit. -
Pörp
senior tag
-
Quenmorr
tag
Sziasztok,
Egy olyan kérdésem lenne srácok, hogy egy régi Fujitsu Siemens d2151-a1 alaplap le tud kezelni egy intel celeron e3300 procit? Foglalat jó, de mikor beletettem, akkor nem indult el a gép. Esetleg egy bios frissítés megoldhatja?
Köszönöm szépen a segítséget
-
ivevsya
csendes újonc
Hali, segítség kellene. Vettem 1 új Gigabyte B560M H-s alaplapot (LGA1200) hozzá egy I9 10900F procit, Gskill 8Gb 3000 Ram-ot. Összeraktam, alaplap elindul, pirosan világít(nem tudom így kell-e) Proci ventillátor megy, de se kép se hang. Próbáltam másik táppal, többféle videókártyával, alaplapi videó kimenettel, nincs kép!!!!! Még a BIOS sem jön be, de billentyűzeten a NUMLock kapcsolható. Semmi nincs rádugva. Már elemet kiszedtem (bios reset), vártam , újraindít, Ugyanaz. Valakinek tapasztalata hasonló konfiggal? Vagy ötlet , moit lehetne kipróbálni?
-
abrtom87
tag
Sziasztok! Valakinek nincsen a képen látható AMD hütö rögzítéséhez való hátlap? Gépösszerakásban vagyok, sajnos amit vettem lapot, abból hiányzik. 2 hetet vártam rá, de úgy tünik bontottat kaptam újként. A lap amúgy megy, lenyelem a békát, csak a hütöt kéne valahogy rögzítenem.
Budapest XI, XII, Budaörs környéke lenne jó, vagy ha tudtok boltot ahol rendelés nélkül tudnék ilyet venni az is jó lenne. Természetesen kifizetem az árát.
-
codec
senior tag
válasz
anonimus25
üzenetére
Asus V230IC típusú lap intel H110-es chipset. 1151-es foglalat ez meghatároz kb mindent. (max 32 gb ddr4-es ram) támogatja a 6th Gen Intel® Core™ i3/i5/i7 processzorokat, a megfelelő biossal.
-
anonimus25
aktív tag
Sziasztok. Igaz elég régi gép de valaki talán okosabb nálam, sőt biztos. Adott egy alaplap amiről nem tudom mennyi ramot képes kezelni és esetleg másik proci tehető e bele. Előre is köszönöm. [kép]
-
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
Ha kiszedem a Giga B550m Aorus Pro-P-t és berakom helyette a B550
Tomát, akkor van bármi egyéb dologom azon kívül hogy leszedem a Gigás drivereket toolokat? -
lanszelot
addikt
válasz
temporello
üzenetére
Eszközkezelőben minden ok, ott sem érzékeli, ha rá dugom.
Bios -ban nem látszik az Exfat /bios frissítés/, másképpen egy külső meghajtót nem tudom hol keressek bios-ban -
lanszelot
addikt
válasz
temporello
üzenetére
Ez volt az eredeti kérdésem, de senki se tudta, ezért kérdeztem meg az asus-t.
A használati útmutatóban semmi sincs leírva, az se, hogy m2 és sata osztozik, de az se hogy nem. Biztosra akartam menni, ezért volt a kérdés.Ha már ez az alaplapod van segíthetnél ebben, mert az asus szét tette a kezét, azt mondták nem tudják.
Mint látható gigabyte -nak semmi baja a külső hhd-vel, sőt macbook pro-nak sincs baja vele, se mac os, se windows10 alatt. De X570 nem érzékeli, ahogy a videón is látszik dughatom akárhová.
X570 usb portok működnek, másik fajta külső hdd is működik, de a wd nem.
Bios frissítve lett.
WD kábele cserélve lett vaci újra, akkor se.
Van valakinek ötlete? -
-
V60
aktív tag
Sziasztok!
Nem volt még ilyen ssd-m : 250GB-os Samsung 970 EVO Plus V-NAND SSD NVMe.M2!
Jó-e ebbe az alaplapba: MSI Z390 MEG ACEVálaszokat előre is köszönöm
-
lanszelot
addikt
válasz
lanszelot
üzenetére
Hello,
Írtam az asus-nak, és így megoldódott a dolog.
A válaszuk:
Thank you for contacting the ASUS UK Support Team.
Please install the m.2 NVMe SSD in the top m.2 slot which is m.2_1
The slots do not share bandwidth so the SATA storage devices should be fine.Köszönöm a segítséget
-
L4ller
tag
Sziasztok!
SOS PLS Help!
Adott egy Asrock H110 BTC Pro alaplap.
CPU: Intel i3-9100F
RAM: Vengeance LPX 8GB 3200MHz DDR4
Minden új, gyári, dobozos.
Próbálom összerakni a konfigot, de ha a 8 pines csatlakozóra ráteszem a tápot, bekapcsoláskor 1 mp-re felvillan, majd leáll.
Ha nem teszem rá a 8 pinest, akkor pörög a procihűtő, de az integrált kimeneten semmi képet sem ad.
Elképzelhető, hogy nem szereti a RAMot(már másik slotba is áttettem, úgy is uez)[az alaplap manualja szerint 2400 és 2133MHz Ramokat támogat, ugyanakkor másik procival van fenn videó a youtubeon, hogy ugyanez a lap ugyanilyen rammal működik],
vagy az alaplapra integrált dvi kimeneten azért nincs jel, mert ennek a CPU-nak a gyártó oldala szerint nincs integrált grafikája? -
p2pp
őstag
Adott egy B450 Aorus Elite Lap 3400G procival.
Hátul a kis Jack kimeneten semmi sem jön ki tegnap óta.
Realtek digital output hajlandó menni de csak a Jóisten tudja hová küldi ki a hangot.
A Hangszóró ikon szürke, pedig be van dugva.
Próbáltam másik hangszórókkal úgysem ment sajnos.
A Hdmi csatin viszont kapásból kiküld mindent ahogy a TV-t bekapcsolom.
A Driverek a lgfisebbek, de eltávolítottam és a régivel is ugyanez a helyzet.
Bluetotth fülesre is kiküldi a hangot.
Vmi tiltja az Analóg kimenetet. D nemtom mi lehet az. -
lanszelot
addikt
válasz
Walter_White
üzenetére
Nem mindegy.
Vannak alaplapok amiknél ha M2 ssd-t raksz bele, akkor a sata5 vagy felettiket használhatod csak.
Nos, az asus semmit se ír se az összeállításról, se a bios beállításról, se semiről, csak a nagy semmi van a használati útmutatójukban.
Azt tudom, hogy a Crucial ssd-knek kell a Crucial alkalmazása.
Mivel 2 ssd-jük is van már a gépben ez fent is van, tehát most, hogy beledobom az M2-t az kezelni is fogja, azzal nem kell foglalkoznom, csak ránézni, hogy van e frissítés rá.
Tehát csak az asus oldaláról van a hiányosság, de sehol se találok az oldalukon rendes leírást. -
-
pepe_g
tag
válasz
Doky586
üzenetére
Úgy csinálom... De amúgy már hogy ne lenne win logó telepítéskor. Itt is látható 3:12-nél
azt sem értem hogy egy működőképes hdd most nem látható a setupban.
Előző gépben semmi baja nem volt... -
-
fgordon
senior tag
válasz
Walter_White
üzenetére
Köszi, tényleg lennie kell hozzá.
-
Walter_White
senior tag
válasz
fgordon
üzenetére
Ha újonnan vetted a tápot, mindenképpen kellett adjanak hozzá 2x8Pines EPS (CPU) csatlakozót. 2x (4+4). 850-től felfele egy minőségi tápon az 100% de nem is 100, hanem 1000% hogy van. (Volt ilyen tápom, volt rajta, most egy CM V1000-res van, azon is van)
Én amúgy annak a híve vagyok, hogy a bedugható kábelekből, ahol van hely az adott kábelnek, mind be legyen dugva. (De amúgy 1db elég kell legyen) -
fgordon
senior tag
Van egy ROG STRIX Z690-A GAMING WIFI D4 alaplap, hozzá Corsair RM1000x tápegység + i7-12700K CPU. Az alaplapon nem 1, hanem 2 darab 12V-os 8 pin EPS csatlakozó. Szükséges mind a 2 kábelt bekötni? A tápegységhez csak 1 darab ilyen kábelt adtak. Adtak több PCIE kábelt, de az nem megy bele, csak az első 3x2 pin, 2 pin üresen marad.
1 kábelen át tud átadni akár 200 wattot, vagy kettő kábel szükséges? Hogy veszem észre, ha 2 kábel kell? Köszi az észrevételeket!
-
pepe_g
tag
Sziasztok.
Lenne egy asus h410m-e lapom.
Windows telepítés pendiveról. Nem hajlandó elindulni.
Aki ért hozzá tudna segíteni?
Mire kell állítani pl a secure boot, CSM stb??
Az istenért nem akarja...elindul a win logó teletítő, de a nyelv választásig nem jut el. Végül hibát ír. Ilyennel még nem találkoztam.
Válaszokat előre is köszönöm szépen!
-
törölt tag
-
lanszelot
addikt
Hello
Vettem egy ilyen SSD-t az asus tuf gaming x570-plus alaplapomba.
Játékokat telepítenék rá csak.
Jelenleg a Win10Pro egy CT500MX ssd-n van.
Mellette van még egy CT500MX ssd játékoknak
És egy 2TB WD hdd adatoknak
Minden maradna, csak pluszba raknám be az új M2 ssd-t
Olvasgattam az alaplap leírást, de nem teljesen világos a beállítás.
Ha M2-t rakok be, de nem rendszernek, nem világos, hogy hogy is kábelezzem a többit.
jelenleg Sata0 Sata1 Sata2 -
imotrepus
aktív tag
válasz
joysefke
üzenetére
Szerintem csak a doboz van leragasztva egy kis kőr alakú átlátszó ragasztóval, maga a MB csak egy anti zacskóban van. Az IO shield, a kábelek stb azok vannak lehegesztett zacsiban!
Egyébként üzletben is vehetsz nem null km-es hardvert, alaplapot, RAM-ot, VGA-t!
Aki mást állít, még sosem dolgozott ilyen helyen! -
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
Hw-Aprón szeretnék venni egy használatlan, bontatlan alaplapot. (MSI Tomahawk)
A kérdés az, hogy ezek doboza már gyárilag nyitva van? (az eladó által felrakott képén nincsen csomagolófóliában a dobot).
Kérdés, hogy ha a doboz nem, akkor legalább az alaplap be van zacskózva úgy, hogy rombolásmentesen nem lehet visszacsomagolni?
Szeretném elkerülni, hogy esetleg ne nullkilómétereset kapjak
üdv
J. -
GAbre
veterán
Üdv!
Lenne amd gigabyte alaplap.
Corrupted biosszal,és leáll 50%nál a frissítés.Nem megy tovább.
Van esetleg valami trükk amivel helyre lehet pofozni?Tegnap óta senki nem írt semmit a saját fórumán. -
Benhill
senior tag
válasz
jokeph
üzenetére
nem tűnt volna fel több mint egy évig? Érdekes. Kicsit több mint egy évig használtam b450+3600x kombot. Ez tuti ilyen felezett amit irsz?
Egyből észre veszem ha valami kicsit is lassul, és igen érzékeny vagyok ilyenekre ha másodperceket kell várni.Jelen pillanatban például egy total commander 5mp, egy firefox +alap kezdőoldal 10mp, egy Aida64, 20mp, 3d mark time spy 30mp amíg megnyílik...
pl egy mappát megnyitok, vannak benne képek és a kis jpeg ikonok ami a fájlok neve előtt van, fentről lefelé szépen fokozatosan töltődik be.
-
Benhill
senior tag
Hali.
Nemrég irtam ide, hogy a hyperx beast memóriával, fele olyan ram irási sebességet produkál a gép, mint kellene.
Visszaraktam a eredeti hyperx memóriákat(2x8gb) amik benne voltak, azokkal is fele annyi az irási sebesség, de csináltam egy próbát egy másik gépből átraktam a crucial ballistix ramokat(2x8GB), azzal szintén fele annyi az irási sebesség, érezhetően lassú a gép.
Ami érdekes hogy előtte a hyperx 2133MHz ramokkal, gyorsabb volt, bár lehet hogy csak a böngésző futtatás miatt nem tűnt fel annyira hogy itt is fele annyi volt az irási sebesség.
Alaplap az B450 tomahawk max, proci 3700X.
Előtte 3600X proci volt, azzal úgy emlékszem jó volt az irási sebesség, szerintem csak egy ideje kezdte ezt a fele irási sebességet a ram.
Nem tudom pontosan mióta ilyen, csak mostanában amikor egyszerre 6-7 programot futtattam, akkor vettem észre hogy lassúcska, aztán rámértem és ilyesmi eredményeket produkál:Van valakinek ötlete hogy mi lehet a gond?
(bár lehet hogy inkább ram topikba lenne a helye) -
-szabi-
addikt
válasz
anonymus89
üzenetére
Fentebb írtam feltettem asus honlapjáról a LAN + Chipset + Audio drivereket.
Nem értettem ezeket honnan linkeled.
Most vettem észre a gombot, hogy "show all driver".
Nem láttam a többit. Szépen benéztem.
Köszi. -
törölt tag
válasz
anonymus89
üzenetére
valszeg azok lesznek igen. nem értem winupdate miért nem képes ezt a két szart feltelepiteni soha.
de attól függetlenül azt kell csinálni amit mondtam illetve imotrepus szájbarágósan leirt. -
anonymus89
addikt
-
-szabi-
addikt
Hi
Egy Asus B560M-E + i310105F + HD 6870 + RAM + A2000 SSD konfigra feltelepítettem asus honlapjáról a LAN + Chipset + Audio drivereket, amd oldaláról a win 10 legcy drivert és oprendszer is naprakészre frissítve.
Eszközkezelőben mi lehet az a kettő eszköz ami felkiáltójeles?üdv
szabi -
anonymus89
addikt
Nem tudom mit és hogyan csinált a kollégám de nálam összerak bekapcs venti csak picit megmozdul. 12V-os csati levesz majd visszadug és beindul bios bejön ekkor load default.
Kikapcs hdd rádug és tökéletesen látja ezért fel is toltam egy win10-et majd P1.4-es biost flasheltem és fain minden már ki is cseréltem egy i3 4160-ra az utolsó win 10 update is lejött. -
_DiEGO_
őstag
No kérem közben cselekedtem, kaptam 3 100%-os válasz és bátorkodtam meglépni a BIOS frissítését.
Azért kis adrenalin megvolt, hogy hááááá
Na de siker!Köszi skacok a TÖKÉLETES tippeket !
Igaz default-ra állt minden. Bekell lőnöm ezután mindent újra. Sőt kilőtte a PIN kódom is. Még jó hogy itt a lapos, mert MS fiókba bekellett lépnem, hogy én vótam az és az igazoló kódot beírni visszaigazolva h én vagyok a FIÓK tulaja
-
törölt tag
válasz
_DiEGO_
üzenetére
A CAP kiterjesztésű fájlt másold rá egy pendrive-ra, lépj be a BIOS-ba, és onnan tudod is indítani a frissítést. Csak teljesen stabil géppel állj neki, mert ha menet közben lefagy/újraindul, akkor megszívtad. Éppen ezért lehetőség szerint ne legyen semmi se OC-zva (se a CPU, se a RAM, semmi).
-
törölt tag
válasz
Starchm
üzenetére
ezt akartam, nem értem miért az előzőt másoltam be, mea culpa
egyébként úgy hogy ott van hogy selective beta bios update needed. utána megnézi hogy mikor jelentek meg az 5000-es procik és utána megnézi a saját biosának a dátumát, utána pedig a gyártó weboldalán megnézi a kiadott biosok dátumait.
ha későbbi biosa van mint az 5000 release date akkor az a lap már az updatelt mikrokóddal van (kétlem), ha pedig nem akkor megnézi hogy melyik az a béta bios ami neki kéne, és utána megnézi h azóta jött-e ki már rendes NEM béta reliz és felrakja azt.
de mivel irta h nincs pénze 5000-esre igy teljesen tárgytalan a kérdése eleve. -
törölt tag
válasz
_DiEGO_
üzenetére
Miért ne mehetne?
A lenti linkre kattintva rámész a Támogatás - CPU/Memória támogatás - Támogatott CPU-k listára, ott kiválasztod a saját processzorod (GO gomb), majd a saját szemeddel is láthatod, hogy a gyártó is a legfrissebb BIOS-t ajánlja ahhoz a processzorhoz (is):
https://rog.asus.com/hu/motherboards/rog-strix/rog-strix-b450-f-gaming-model/Ha beviszed BIOS-frissítésre a géped egy ezzel is foglalkozó boltba/szervizbe, akkor ott is a gyártói ajánlás alapján fogják a műveletet végrehajtani, tehát a legfrissebb végleges BIOS-t teszik föl az alaplapra (a gyártó nem írt semmiféle korlátozást az újabb BIOS-ok esetében sem). Ennél több infót csak akkor kaphatnál, ha valakinek pont ugyanilyen alaplapja, pont ugyanilyen processzora, pont ugyanezzel a BIOS-szal futna, és még pont olvasná is a kérdésed (illetve válaszolna is rá).
Új hozzászólás Aktív témák
- Lightyear - befektetési app
- BestBuy ruhás topik
- Cyberpunk 2077
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32) DDR5 6000MHz CL36 - XMP/EXPO - 99 hó garancia
- ADATA XPG Lancer Blade 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL34 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- G.SKILL Trident Z5 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP/EXPO - 99 hó garancia
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3610
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B760 i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD Asus ROG RTX 3090 24GB Zalman Z1 1000W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
- ÚJ 20 méteres LED szalag adapterrel és távirányítóval eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

A 8 pin-es atx csatlakozóból nekem csak 4-es van, de annak elégnek kéne lennie

Előző gépben semmi baja nem volt...