Hirdetés
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- AI-jal és páncéllal készül a CES-re az Ulefone
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
biker
nagyúr
Attól, hogy kicserélték, nem validálták hogy nem közreműködtél a hibában. Üzletpolitikai okokból kicserélték, mert nekik ez volt egyszerűbb, így hozta a sors, vagy a szerencsekerék
Pl legutóbb kedves ügyfél bejelnti nekünk a hibát, hogy az általunk gyártott és felszerelt villanyautó töltő nem működik jól, a terhelés megosztó nem szabályoz, leverte a biztosítékot.
Kollégám kiment, tényleg nem megy, elhozta az eszközt. Itt a műhelyben vettük észre, hogy az egyik csatlakozót 180fokkal fordítva beleerőszakolta valaki a helyére, és félrekapatta a rögzítőcsavart, nem így adtuk át. Ezt elmondtuk neki, azzal, hogy helyre téve a csatlakozót sem használható, de kivettük a csatit, kilógattuk a vezetéket direktben, és nem ment tönkre az eszköz.
Ügyfél: én nem voltam, miért nyúlnék bele az elosztóba, hát azt se tudom mi ez, én nem voltam, sose láttam, 5 percen keresztül, mondtam leszarom, neem kerül semmibe, visszarakjuk, én tudom hogy ő a hülye (tehát kijavítottuk ingyen, de tudtuk hogy ő a hülye)Mit ad isten, visszaszerelést követő tesztek közben, egyszercsak "felrobbant" a töltésvezérlő, mint utólag kiderült, 230V került a 0-2.5V bemenő pontra.
No kezd érdekesen alakulni a sztori, a végén egy 120ezres számlával gazdagodott az ügyfél, és örülhet hogy a terhelés megosztó túlélte (további 70e) és az autó is túlélte.
Behúztak egy földelést azon a lyukon, ahol a gégecsőben le volt hozva a padlásról az erősáram és a vezérlés, és csak egy kicsit feltágították a furatot, nem nagyon, csak egy vidással, de nem igazán fúrtak, csak megtágították, meg kicsit forgott a fúrószár közben, de elfúrták a kábelt, a sérült fázisról átvezett a sérült analógra, ja és közben útban volt a GX12 csati, ezért kihúzták, de ugyanúgy dugták vissza, eskü, és nem tudják mi történt.Persze itt már nem ingyen volt...
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
tehát ha inkább kicserélték, akkor nem a te hibád, ok, eddig is tudtuk.
A gyár hibája, hogy meghúzták így, csak tudod, észre kellett volna venni, hogy nincs tovább, de nem a te hibád, ez egy lehetetlen küldetés, hidd el.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
Hiába ismételgeted, hogy nem a te hibád, a te hibád.
- ha nem megfelelő szerszám volt, akkor azért
- ha megfelelő volt, de nem megfelelően alkalmaztad (túl kicsi nyomás) akkor azért
- ha megfelelő szerszám megfelelően alkalmazva, de akkora erővel tekerve, ami már sok a csavarfejnek, mert nem vetted észre, hogy meg van szorulva (hibás) de szétnyírtad, akkor azért. (le is törhetett volna a feje, az se garis)Amikor érzékeled, hogy nem fog kijönni, akkor megállsz, és viszaviszed a szervizbe, eddig volt garis. Minden más esetben game over, akkor is ha ismételgeted, nem az én hibám.
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
"Meglátjuk az Intel mit szól hozzá..."
borítékolom: nem a megfelelő szerszámmal és módszerrel csináltad, nem garis. Igen, a keresztélű csavarhúzóból is van 4-5 szabvány, nem csak PH létezik, más az élszög, az oldallap szélesség, és símán nem jó egyik a másikhoz.
-
biker
nagyúr
válasz jokeph #81415 üzenetére
"Elvben a BIOS-ban meg lehet határozni hogy melyik legyen az elsődleges VGA. "
Így van, azt beállítottam, lásd előző posztom, multimonitor enabled, primary meg a PCIE
a dGPU-n van DP-n a nagy monitor, önmagában, akkor ezen jelenik meg az UEFI, ha ide kötöm hdmi-n a kis monitort, akkor is a DP-n jelenik meg az UEFI
Ha multiban az iGPU-n van a kis monitor hdmi-n, akkor ezen jelenik meg az uefi, és a nagyon csak onnantól van kép hogy betöltött a win.Kipróbáltam, kihúztam a kis monitort, uefi belép, a nagy monitoron van kép, bedugtam a hdmi-t, azonnal elvette a képet a dGPU-ról
A gond az az uefi felbontása, vagy fullHD (1920x1080) és széthúzza a 21:9-re, vagy a kis felbontás 1024x768 lenne, de a kis kijelző 1024x600 így a teteje lemarad a képnek Mindig kihúzni kell ha uefiben matatok valamit. Ritkán szoktam, de most ünnepek környékén általános karbantartás ment, beállítások hangolása, stb
Pl most találtam ki, hogy ha a kis kijelzőt, amin csak szimhez megy műszerfal, és 60Hz-es, nem kötöm egybe a 3060-al ami 144Hz-en hajt egy vsynces kijelzőt, akkor spórolok egy kis erőforrást, iGPU meg minek aludjon. Na innen jött a probléma maga
-
biker
nagyúr
válasz bobalazs #81413 üzenetére
Hát, elvileg nem:
"IGPU Multi-Monitor
Select disable to disable the integrated graphics when an external graphics card is installed. Select enable to keep the integrated graphics enabled at all times."Itt megadom, hogy használja-e, igen
"Primary Graphics Adapter
Select a primary VGA."Itt meg AUTO, Integrated, PCIE lehetőségek vannak, kézzel PCIE-re rakva a boot screen és az UEFI marad az igpu-n, és csak windowsnál vált át PCIE-re
Ez a baj, szerintem ha én azt mondom, a PCIE az elsődleges, akkor illene ott megjeleníteni az UEFI-t is. Logika lenne ebben a megoldásban is, hogy ha mégis halott a gpu, akkor még az alaplapon adjon képet, de.... Fene érti
#81417: igen, az igpu multi a PCI mellé aktiválja az igpu-t, amit letiltana élből
[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
Üdv, uefi a kérdés...
Be van állítva az igpu multi monitor, elsődleges kijelző fixen a pcie gpu (ebben displayporton egy nagy monitor), az integrált gpu hdmi portban egy mini monitor.
Bootkor az elsődleges mégis a kis monitor, és ezen jelenne meg az uefi is, nem a nagyon, de miért?
Mit hagytam ki?AsrockB560M pro4 alaplap, i5-11600K és RTX3060
Ha az rtx-ben van a hdmi kis monitor, akkor a nagy monitor az elsődleges, ha igpu-n van a kis monitor akkor az, hiába a beállítás
-
biker
nagyúr
válasz temporello #76024 üzenetére
Köszi, ez jónak tűnik!
-
-
-
biker
nagyúr
válasz Doky586 #76006 üzenetére
az a kérdés (ezt kipróbáltam, és nem jó) hogy hol lehet ennél alacsonyabb kábelt szerezni, hátha valaki már megoldotta ezt a nem épp egyedi problémát.
-
biker
nagyúr
Hali, ha az alaplapon egy sata (lásd kép) a PCI-e csati mögött van, és felette a száp nagy vga hűtése leledzik, akkor abba 90fokos sata kábel még belemegy, vagy felejtsem el?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 16GB DDR4 memória (RAM) modulok (több típus)
- G.SKILL Trident Z DDR4-4400 CL19-19-19-39 1.40V 32GB (4x8GB)
- Asrock B450M Pro4-F alaplap, használt
- AKCIÓ! MSI H81M-E33 Alaplap H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI MPG X570 GAMING EDGE WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest