Hirdetés
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
varmi2
nagyúr
Másik topikban ezt ajánlották usb sticnek
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
cibus
aktív tag
válasz varmi2 #71197 üzenetére
megéri a felárat az m.2? vagy ilyen kis 4-5méter (1fal) távolságnál és lassabb netnél felesleges?
usb/pcie-k jók? igazából azt nem szeretném, hogy a netet eldobálja. de azért azt a cirka 100megás netet tudja (persze, kevesebb, mint vezetékesen, de azért olyan legyen, mint egy 5-10 megás net ) valami konkrét példát usb és pcie-re tudnál? vagy teljesen mindegy? legolcsóbb találat és kész?
köszönöm -
varmi2
nagyúr
Ha azt akarod használni, akkor ilyen wifi modult kell venned: M.2 Socket (Key E), supports type 2230 WiFi/BT module + kell még két antenna is. De olcsóbb venni usb-s wifi vevőt vagy esetleg pcie kártyát.
-
cibus
aktív tag
sziasztok.
van egy asrock fatal1ty z370 gaming k6 lapom.
most költözés miatt úgy alakul, hogy kellene wifi.
ahogy nézem van rajta 2 db wifi adapter vagy mi, de nem értem, hogy oda mi menne bele, mert szerintem az IO shild mögött nincs semmi (van csak én nem látom)
kérdés:
-mit kellene oda, hogy legyen wifim? (egy link lenne a legjobb)
-ha nem így lenne megoldva a wifi, akkor tudtok ajánlani valami olcsóbb pci-slotos wifit? csak egy falat kellene át lőni, szomszéd szoba, nem is nagy net, valami 100as alatti, így a gyors net sem lényeg, csak legyen valami.
köszike -
varmi2
nagyúr
válasz pszihó #71194 üzenetére
Félre érthető az a kiírás. Integrált vga csak a cpu-ban van, amelyikben van. Ha olyan cpu-t teszel bele, amiben nincs vga, akkor nem fog indulni a géped vga hiányában. Tehát vagy olyan cpu-t veszel bele, ami tartalmaz igp-t, vagy veszel egy videokártyát külön. Más lehetőséged nincs.
-
pszihó
aktív tag
Köszönöm. a forgalmazó oldalán irja, hogy integrált vga. Egy cikket olvasva, amit # varmi2 is irt pont az ellenkezője.
Samsung S9 tab 5g (8/128) // Hyte y70- darkflash dr12pro 10db-zalman megamax 600w-asrock h310cm-dvs,Montech - metal dt24 premium i3 9100f, 2x16 gb ddr4, asus rog strix rx5700 xt,– SAMSUNG Odyssey G9LC49G95TSSRXEN 125CM 5K GAMER MONITOR
-
abdulka1
őstag
válasz pszihó #71191 üzenetére
Az Intel processzorok jelölésénél az "F" jelzi az integrált VGA hiányát.
Már néhány éve nincs a lapokra integrált grafikus vezérlő, csak elő vannak készítve a prociba integrált VGA kezelésére. Ezért vannak a lapokon különféle kimenetek erre a célra(DSub, HDMI, DP, DVI).Szóval vagy külön kártyát veszel, vagy "F" jelzés nélküli processzort.
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
pszihó
aktív tag
Sziasztok [ezen a deszkán van alaplapi vga?]
Samsung S9 tab 5g (8/128) // Hyte y70- darkflash dr12pro 10db-zalman megamax 600w-asrock h310cm-dvs,Montech - metal dt24 premium i3 9100f, 2x16 gb ddr4, asus rog strix rx5700 xt,– SAMSUNG Odyssey G9LC49G95TSSRXEN 125CM 5K GAMER MONITOR
-
Gerpast
újonc
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy Asus TUF B450M-Pro Gaming alaplapot. Az lenne a kérdésem hogy alapból ez a lap milyen memóriát támogat, illetve egy Kingston HyperX FURY 16GB DDR4 2400MHz (HX424C15FB3/16)-es ramot (vagy egy Kingston HyperX Fury 16GB DDR4 3200MHz (HX432C16FB3/16) biosfrissités nélkül kezelne ? -
abdulka1
őstag
válasz pszihó #71186 üzenetére
Szia!
Ha megnézed az oszlop fejlécét amiben a N/A szerepel(GPU
Frequency), akkor látni fogod, hogy az integrált VGA hiányára utal a rövidítés.Támogatott az a proci, csak a legfrissebb, az F11-es BIOS kell hozzá.
És ne felejts el egy PCIe VGA-t venni mellé.[ Szerkesztve ]
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
pszihó
aktív tag
Sziasztok!
GIGABYTE H310M H 2.0
Rá néznétek?! Ugye ez a deszka kezeli az F es procikat? Táblázatban na van az F esek mellett. Bal felül meg írja is az na nem támogatott.
i3 9100 f kerül bele!
Köszönöm[talán igy]
Az f es prociknál az van na bal felül na nem támogatott
[itt] fel se sorolja
[it meg azt irja támogatja]
Népszerű Core i3-9100F kompatibilis alaplapok:Gigabájtos GA-H310M H 2,0 (535)MSI H310M PRO-VDH PLUS (MS-7C09) (480)Asus PRIME H310M-E R2.0 (470)Gigabájt GA-B365M DS3H (459)Asus PRIME H310M-K R2.0 (432)Gigabájtos GA-H310M S2H 2,0 (406)Asrock H310CM-HDV (390)[itt azt irja jó]
csak a saját website irja hogy nem[ Szerkesztve ]
-
imotrepus
aktív tag
válasz trigorin #71182 üzenetére
Évekkel ezelőtt olvastam furcsa dolgokat a tápról, alacsony terhelésnél nem járatja a ventit, viszont túl melegszik??!!
HD Sentinel: ha tele van Bad Sector-ral a merevlemezed vagy csökkent a kondíciója 60%-ra, azt a próba versio is tudni fogja![ Szerkesztve ]
Regisztrált 2012-02-12 21:53
-
imotrepus
aktív tag
válasz trigorin #71172 üzenetére
Kényes kérdés, de találkoztam már hasonló hiba jelenségekkel amit hűtési problémák okoztak! Konkrétan vastagon állt a por a gépben! Félre ne értsd, lehet a tied patika,
másból is adódhatnak hűtési gondok!
Lehet az is megoldás, ha mindent kiveszel a lapból, aztán vissza, minden csatlakozót
lehúzol aztán vissza! Egy piti felületi ellenállás is szo...thatja a User-t.
Fura, hogy a pár RAM kiemelése helyrehozta pl. a Bootolást[ Szerkesztve ]
-
imotrepus
aktív tag
válasz trigorin #71177 üzenetére
Hogy stabilan meg vannak-e ezek a feszültségek ahogy melegszik a táp, hosszabb, intenzívebb használat (pl. HD videó, game) esetén is!
Ha akadozni kezd, lefagy akár a BIOS-ban Monitorozhatod, vagy, ha van Multimeter-rel
az alaplap tápcsatijában óvatosan!
Bár egy 100e táptól ez nagyon csúnya dolog lenne!![ Szerkesztve ]
-
sz.istván
tag
válasz --HARDCORE-- #71166 üzenetére
Megoldódott, driver-hiba volt!
Köszi!
-
trigorin
aktív tag
Talán jó helyen járok a kérdésemmel. Asus Prime H370 alaplapot használok, egy külső USB-s hangkártya van rádugva (Focusrite).
A számítógép olyat csinál, hogy videónézés vagy játék közben néha egyszer csak a hang váratlanul elkezd szakadozni. A szakadások pillanatában az egér is megáll. Aztán ez a szakadozás folytonos lesz. Volt, hogy a komplett gép le is fagyott. Először csak a játék vagy videó nem volt vezérelhető, a többi program még igen, aztán a tálca sem, aztán már a többi program sem, billentyűzetre sem reagált a gép, hard reset kellett.
A másik jelenség ezzel párhuzamosan az volt, hogy irtózatosan hosszú ideig töltött be a Windows, utána már csak pörgött a boot képernyőn a karika, de nem töltött be. Sőt a BIOS hiába ismerte fel egy USB-s sticket mint boot device (gondoltam, végzek egy újratelepítést vagy hibajavítást), bootolni már nem volt hajlandó róla.Végül kivettem a 4 db memória-modulból kettőt (dual-channel párt). Utána már simán betöltött, a Windows. Viszont azóta megint elkezdte ezt a szakadozást, lefagyást, bár ritkábban.
Mi lehet ez? Hardveres hiba? Driveres probléma (bár akkor miért fagy le szép sorban minden perifériás egység)?
-
Gróf...
aktív tag
Köszönöm. A sors úgy is hozta, hogy feltettem az antennát.
Továbbá egy jótanács. Amikor párosítjuk a blúcucc eszközt a gépházban. (Xbox One) Akkor ne az Xbox kontroller lehetőséget válasszuk, (Utolsó lehetőség) hanem a sima "beviteli eszköz" lehetőséget (első)
Ennyivel tudtam hozzájárulni a mai bölcsességadaghoz.
Köszönöm a tanácsokat!Fogadatlan prókátorokra nem vagyok kíváncsi!
-
szazbolha
addikt
ÜDV! ASUS Prime A320m-K és rajta egy Realtek HD AUIDO.
Alaplapi hátsó kimeneten (zöld) van hang. Ház előlapon nincs, de az audio bállításokban kiírja hogy Realtek Audio aktív és az előlap a kimenete, érzékeli, de nincs hang
Ha bedugom hátra átvált, előtte kérdezi, mit dugtam rá.
.
Hogy lehet ezt orvosolni? -
sz.istván
tag
válasz --HARDCORE-- #71166 üzenetére
Köszi a segítséget, megnézem..., mondjuk már volt olyan gondom, hogy a driver nem volt kompatibilis valamiért, kiderül!!
-
Zoli54213
aktív tag
Sziasztok! Valaki tudna nekem segíteni, hogy a Gigabyte Aorus X570 (RGB Fusion 2.0-ás) alaplapomhoz milyen LED szalag jó?
Köszi előre is!GigaByte X570 Aorus Elite ::|:: 48GB DDR4 3200Mhz ::|:: AMD Ryzen 7 5800X3D + NZXT Kraken Z63 ::|:: RTX 4080 Phantom 16GB ::|:: Samsung 980 Pro 1TB + 860EVO 1+1TB + 250GB ::|:: Acer XV322QK KV 32" 4K 144hz 10bpc ::|:: Logitech Z906 ::|:: Corsair HX850i
-
nagyúr
válasz Gróf... #71159 üzenetére
Üdv !
Erről a lapról van szó ?
Ha igen, a jel fogásához kellenek a felcsavarható külső antennák, amik egyébként a lap tartozékai, ott kell legyen a dobozában. (a WI-FI/BT modul meg installáva van már a takaró elem alatt, egy spéci M2-es slotban.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
MrDerekas
addikt
válasz Gróf... #71159 üzenetére
Nem néztem a manualt, de általában a wifi/bluetoth kártya helye van kialakítva. Ha integrált is a wifi, akkor is kell antenna. (Legfeljebb valaki hozzáértőbb megcáfol )
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
MrDerekas
addikt
válasz kisselandras #71160 üzenetére
Ha egyik porton sem látszódik a lemez, akkor ez inkább lemezhibának tűnik. Lenne egy hülye kérdésem is, de vezetett már célra. Tápkábel is rá van csatlakozva a lemezre?
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
Gróf...
aktív tag
Talán ez a legjobb topic a kérdésemhez.:
X570-es lap (MSI prestige creation) van rajta bluetooth és wifi is. Engem e blú része érdekelne. Mégpedig hogy kell-e hozzá külső antenna, használja a wifijét, vagy egyáltalán, hogyan működik technikailag?Fogadatlan prókátorokra nem vagyok kíváncsi!
-
sz.istván
tag
válasz --HARDCORE-- #71139 üzenetére
A driver a legfrissebb, a játék jelen esetben a 2013-as Tomb Raider, ahol a systemrequirement-nél a telepítés előtt írja a játékhoz elégtelen, 1gb-os vga memóriát, a GPU-Z- ben és minden máshol is a 4gb érzékelve van!
-
MrDerekas
addikt
válasz kisselandras #71152 üzenetére
Egyik sata porton sem? A biosban engedélyezve vannak a portok?
-
-
imotrepus
aktív tag
válasz kisselandras #71152 üzenetére
A tápkábel, adat kábel, meghajtó biztos, hogy jó?
-
kisselandras
senior tag
-
imotrepus
aktív tag
Sziasztok!
Melyik BIOS beállítás szükséges, hogy a rendszer a teljes RAM-ot használja, ne csak lássa!?
Ugyanazokat, tehát nem ugyan olyanokat, 4magos proci, videókártya, 4x2GB RAM átépítettem egy HP alaplapból egy ASRock-ba, újra telepítettem ugyanazt a 64bit. Win10 op.rendszert egy másik HDD-re. De most csak 3,19Gb RAM használható a 8-ból?!köszönöm
-
nagyúr
Üdv !
Ott van a csati mellet a pinek feliratozása.
Kicsit kitakarja a piros nyíl.Amúgy:
alsó sor balról indítva: HDD LED (piros a +, bal szélén legyen) és RESET - nincs polaritása.
felső sor balról: PWR LED (zöld a +, a bal szélén legyen) és PWR - nincs polaritása.
Az alsó sor 5. pinje (jobb szélső) üres marad.
(#71146) varmi2:[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
aktív tag
Sziasztok! Egy kis segítséget kérnék. Asus H61-PRO alaplapból kihúztam egy csatlakozót. Azt hiszem az előlapi gombok, ledek csatlakozója. Mikor elengedtem akkor vettem észre, hogy nem 1 db. széles csati volt hanem 4 db. kicsi egymás mellett szorosan. Persze szétugrott és nem tudom, hogy milyen sorrendben kell visszatenni. Illetve a feliratok balra vagy jobbra nézzenek.
-
acsati
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap állítottam össze egy új konfigot. Adott egy GB B450M S2H alaplap (cpu: ryzen 5 1600AF) és 2x8 gb 3200 mhz g.skill aegis ramot vásároltam hozzá, viszont csak 2133 mhz-n megy. Miért? Illetve, hogyan tudom beállítani, hogy 3200 mhz-n működjön? -
varmi2
nagyúr
válasz kisselandras #71140 üzenetére
Ha letiltódik akkor általában 2 port tiltódik le, így próbáld ki egy harmadikba is. Bios sem látja?
-
félisten
-
Gyuri27
félisten
válasz FoxiestFox #71135 üzenetére
Kotorássz a biosba ha zavar. De teljesitményben konkrétan 0 a difi 570-el.
Amd - Radeon - Ryzen
-
sz.istván
tag
Hy everybody!
Adott, egy ASUS H61M-F deszka, (i5 3570K) amibe egy ASUS GTX960-at toltam, ami 4gb-os memóriával rendelkezik, namármost a helyzet az, hogy játéknál azt írja ki, hogy a vga-nak a 4gb-jából, mindössze 1gb-ot lát, na ez, hogy lehet, mert esetleg a rendszermemből kevesebbet lát, az oké, de hogy a videomemből lát kevesebbet, hát ezt én még nem tapasztaltam, tudtok e erre valami megoldást, esetleg a BIOS-ban kell kotorni, vagy a lapot nem lehet, csak korlátozott vga memóriával használni, mert akkor kuka!?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Üdv!
Van egy Asrock B450M-em, benne egy R2600, és egy RX570.
A VGA elvileg tudna PCI-E x16-on működni, de az alaplap valamiért x8-on működteti.
Miért lehet ez? BIOS-t átnéztem, nem találtam rá opciót.
A VGA a CPU-hoz közelebbi teljes hosszúságú slotban van. -
W h o z Z y
tag
Sziasztok!
Akadt egy kis vagy nagy(még nem tudom) probléma. A gép az ami az adatlapomon van plusz egy gtx 960. Egy játék közben egyszer elhalványult a kép majd egy monitor ki-be megoldotta a problémát. Gép kikapcs majd másnap be megjelenik Asus logo 1 mp-re kb utána a gép összetevőinek sorolása megint 1 mp-re, ilyenkor ha ki be kapcsolgatom a monitort akkor mindíg 1 mp-re bejön az adott kép! Amit eddig csináltam: monitor más gépen működik, vga csere ugyanez, mind2 pci x slotba,másik monitor másik táp! A lap lenne a hibás? Az a baj a procit nem tudom kipróbálni másik lapba...
Előre is köszi!Killed by WhozZy!
-
tomaszka88
aktív tag
válasz kisselandras #71129 üzenetére
Igen az is jó, ha átdugod ,és bios frissítést megnézni. Biosban látja ?
-
Julot
aktív tag
Sziasztok!
MSI B450M Mortar MAX alaplapot választottam a konfigomhoz, R3 3200G Processzorral. Sajnos még nem tudom összerakni, memóriára várok. Azt néztem az alaplap dobozán, hogy a lapon gyárilag a "7B89v20" BIOS van. Ez már kezeli a Processzoromat, vagy frissítenem kell? Az alaplap oldaláról az derül ki, hogy ez 2019-07-02 kiadású BIOS, és van ez után 7 frissebb... Nyilván, ha elindul, akkor is frissíteni fogok, csak a kérdés elindul-e a gyári biosszal az R3 Processzor?
Köszönöm!
Üdv.:
Zsolt...nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék!
-
varmi2
nagyúr
válasz kisselandras #71129 üzenetére
dugd át másik sata porba. Lehet letiltódik az a port nvme ssd esetén.
-
kisselandras
senior tag
Sziasztok megint hozzátok fordulnék egy kis gonddal !
Adott ez a lap GIGABYTE GA-AB350-GAMING
tegnapi nap megjött hozzá egy új ssd ami ez lenne Samsung 256GB NMVE SSD be is tettem fől ismerte s megy is de a gond ott kezdődik hogy a régi ssd met már nem látja ami sata kábelről megy 120 gb os ez mitől van?[ Szerkesztve ]
Piros pont a vevőnek is jár egy sikeres üzlet után !!írd oda a hirdetésedbe posta on off !!kösz :) Tel:szám az adatlapomon ha sürgős !
-
tomaszka88
aktív tag
Sziasztok!
Gondoltam szereznék be alaplap, és esetleg tápegység tesztert. Van tapasztalatotok milyet érdemes?
-
eszakas
senior tag
Nem biztos hogy jó a lapnak az XMP profil és visszaáll alapra, vagy nem mented el a BIOS-ból való kilépésnél a változtatásokat.
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
antonybee
csendes tag
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy mi a különbség az Asrock B450m Pro4 és az F modell között, ha van egyáltalán. Melyik lenne ideálisabb egy Ryzen5 1600AF alá, amit később egy 3600 váltana.
Köszönet. -
imotrepus
aktív tag
válasz #18602752 #71116 üzenetére
A világért sem szeretnék a zsebedben turkálni, bár nem írtad, hogy mennyi RAM van a konfigban, de szerintem egy megfizethető Q6600 (kb.3-4e) és 4 x 2 Gb RAM nagyot
tolna a biciklin. A Q9550 - Q9650 nem is biztos, hogy támogatott és drága. 8 Gb RAM-ot
is, ha találsz reális áron 6e-ből megvan.
Nekem mindkét gyerek hasonló konfigokon játszik DX11 VGA-val Fortnite-ot 50-60 Fps-selRegisztrált 2012-02-12 21:53
-
nagyúr
válasz #18602752 #71123 üzenetére
Olyan drága VGA-m sosem volt, és valszeg nem is lesz.
Örülök, hogy meglelted a problémát és a megoldását.
Az összhasonlítást benéztem, a HD 5770 jóval erősebb.
Nem fikázni akartam a meglévő VGA-id, jóval gyengébbeket is használok, korhű közeli gépekben, minden arra jó, amire.
Gyengébb gépet használok netezésre (Core 2 Duo T9300+4 GB RAM, IGP-vel (intel GMA X3100 - na, ez a gyenge, de megteszi)).
Google Maps-nál amúgy a CPU-m hamar könyököl nálam 100%-on, (bár ez E5800-as Pentium combosabb) amikor elkezdek nagyítani/kicsinyíteni.
Megtámogattam az egészet egy 120 GB-os SATA SSD-vel, így egész fürge lett.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz jokeph #71118 üzenetére
Azért, mert nem egy 99 ezer ft-os vga van benne, még fut egy hd5770-en pl a gta 5 simán, a fiamnak legalábbis teljesen jó...
Mondjuk az x1650-et összehasonlítani a hd5770-nel erősen meredek húzás.
Csak netezésre van a gép, semmi másra.
De az x1650 még a google maphoz is édeskevés.
Azért meg nem fogok 400e ft-ért számítógépet venni, hogy kifirkáljam a posztom alá...
De nem is a számítógép erőssége, meg az elavultsága volt a kérdés.Amúgy meglett a hiba, speciális driver kell az alaplaphoz, amit már töröltek a honlapról, ezért száll el az új driverrel minden kártya. Az x1650 is már.
-
-
Gyuri27
félisten
válasz Hegyirabló #71120 üzenetére
Az egy all in driver. Ha már van fent akkor nem érdekes.
De az all in is csak azt telepiti amit kell. Pl ha nincs radeonod azt a drivert mem rakja fel.Amd - Radeon - Ryzen
-
Hegyirabló
veterán
válasz Gyuri27 #71119 üzenetére
Jóóó, köszönöm, de akkor mi ez a 18.50.16 driver, ami előfeltétele a BIOS frissítésnek?
Köszönöm!
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Gyuri27
félisten
válasz Hegyirabló #71117 üzenetére
[link] mint irtam az 50 megás kell neked.
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
nagyúr
válasz #18602752 #71116 üzenetére
Üdv !
Meglehet, hogy segít a BIOS frissítése... ugyanakkor a felsorolt VGA-k egyike sem erősebb jelentősen a mostaninál.
Erős az az E5800-as Pentium, de csak 2 mag, határesetes kezd már lenni, egy Q9650 még megdobhatná a gépet.
Érdemes lenne megvizsgálni a CPU kihasználtságát használat közben.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Hegyirabló
veterán
válasz Gyuri27 #71115 üzenetére
Szia!
Meg vagyok zavarodva, azt gondolom, hogy okkal.
Azt mondja első kép:
"ASUS strongly recommends that you update AMD chipset driver 18.50.16 or later before updating BIOS."
Csakhogy a chipset driver verziószáma (második kép alja) még csak nem is hasonlít az említett 18.50.16-hoz, inkább hasonlít az általad említett all in driver verziószámához (második kép teteje).
Na most vagy én vagyok teljesen kretén, vagy nem tudom.
[ Szerkesztve ]
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
törölt tag
Üdv Urak,
gigabyte ga965p-ds4 alaplap a következőket műveli:
Csakis kizárólag egy régi radeon X1650-nel hajlandó normálisan működni, bármilyen más VGA-t rakok bele(GT610, GT730, HD5770) 3D futtatáskor egyből kifagy. E5800 proci van a lapban. nincs túlhajtva, semmi.
2 pci-e foglalat is van az alaplapon, mindkettővel ugyanazt csinálja.
Driverek nincsenek az alaplaphoz a honlapján sem. Windows felismert mindent.
Nem tudom, egy bios frissítés megoldaná-e, jó alaplap lenne, de az X1650 kissé gyenge már netezéshez is.
Köszönöm. -
Gyuri27
félisten
válasz Hegyirabló #71114 üzenetére
Nem. Van ott 50 mega körüli chipset driver is. Nem valami all in drivert szedtèl le?
Amd - Radeon - Ryzen
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Az AMD chipset driver az gyakorlatilag a Radeon driver, ami a VGA-hoz is van? Mert amikor leszedem alaplapocska oldaláról a csipsz drivert, és elindítom, akkor a Radeont akarja frissíteni.
Köszi!
-
imotrepus
aktív tag
Talán azért mert még sem szoftveres probléma, ha linux-on is előjön!
Mennyire stabil a gépház, milyenek a ventilátorok, lehet, hogy MrDerekasnak
van igaza és valami külső jelforrás gerjeszti ezt a hangot! Multimédiás billentyűzet,
túláram védős elosztó, szinte bármi a közelben!
Próbáld ki, ha tudod szedd szét és az asztalon! Lehet, hogy ott nem jelentkezik!
A legszarabb hibák mindig is a hangokkal vannak!![ Szerkesztve ]
-
MrDerekas
addikt
Elem rossz érintkezése, lemerült elem, bios hiba, hackintos oprendszer.
(#71107) Pahli Még valami fejembe jutott. A windowsban a Vezérlőpult - Hang beállításaiban a Mikrofon erősítést (vagy Vonalbemenet) húzd le nullára és próbáld ki úgy.
[ Szerkesztve ]
-
tag
Sziasztok!
Új MSI B450M MORTAR MAX alaplap. Hosszabb leállítás után az idő visszaáll ~00:14-re. De csak az idő, a dátum jó marad. Mi okozhat ilyet? -
MrDerekas
addikt
Tehát ha net nélkül feltelepítesz minden drivert, akkor nem serceg? Ez így elég érdekes. Én arra tippeltem volna, hogy a vga szemetel neked zajt, ami csak driver betöltődés után jelentkezik. Tehát csökkentett módban sem kellene előfordulnia, mert ott és akkor, csak egy szabványos grafikus vezérlő drivert kap a vga. De nézhetsz egy win update előzményeket is, hogy milyen frissítésnél áll bele a hiba a hangba. (rendszer monitorozó progik is okozhatnak kellemetlenséget. Akár egy speccy, hdsentinel is.)
-
Pahli
tag
válasz MrDerekas #71103 üzenetére
Mielőtt vittem volna szervizbe, cleaninstall a 783milliomodik alkalomra, de most net nélkül, kód nélkül, csak úgy naturban. Úgy tűnik ha nincs windows frissítés nem jönnek elő ezek a kisülések, mert az az érdekes, hogy amint elkezd frissíteni a windows, pár sec és már recseg a rendszer megint. Szép lassan telepítgettem a drivereket, csak a windows update-et kellett letiltani. A nélkül nincs kisülés, de vannak ezek kis recsegések, ha videót váltok pl youtubeon, vagy hangerőt. átváltok másik appra, de lehet, hogy még nincs fenn minden driver, chipset stb.
Mondjuk ez az én balfas*ságom, hogy nem net nélkül telepítgettem eddig. Azért köszi a helpet. Csak nem igazán értem, hogy lehet ez szoftveres probléma ha linuxon meg ugyan úgy vannak kisülések. -
MrDerekas
addikt
válasz kkdesign #71105 üzenetére
Általában javítható. A kérdés, hogy megéri-e. Maga a kondi az pár száz pénzből lehet megvan, a tétel maga a csere. Oda szaki kell.
-
-
MrDerekas
addikt
Az én tippem hogy vagy a vga, vagy a táp szívat valami pár mikronos kisüléssel. (Ahogy én hallottam) Vagy van a közeledben egy rádióamatőr, esetleg egy több kilovoltos erősáramú hálózat.
-
kkdesign
senior tag
Sziasztok!
Van egy ilyen típusú alaplapom:
Gigabyte GA-H77M-D3HAzt gyanítom, hogy ezzel lesz valami probléma, de nem tudom, hogy mit tudnék vele kezdeni. A problémám leírása:
Működés közben teljesen random módon megszünteti a kapcsolatot a hozzá kapcsolt perifáriákkal, majd utána van, hogy visszacsatlakoznak hozzá, van hogy nem. Legtöbbször USB 2.0 portokat érintette, aztán gondoltam akkor majd hub-on keresztül usb-3nál megoldom a dolgokat, ez egy jóideig működött is, de már azzal is csinálja. Van usb-s hangkártyám is, az is elszáll ezzel együtt( mivel a hub-ba dugtam azt is) de az meg aztán végképp nem jön vissza utána, és alig lehet életet lehelni utána bele.
Lehet ez valami féle driver gond, vagy haldoklik az alaplapom?A perifériák mindegyike szuperül működik a laptopomhoz kötve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Bittorrent topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen routert?
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Elemlámpa, zseblámpa
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI H81M-E33 Alaplap H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 16GB DDR4 memória (RAM) modulok (több típus)
- Kingston Fury Renegade 2x8 GB RAM DDR4 3600MHz - garanciás, ingyen szállítás
- MSI Z370 GAMING PRO CARBON alaplap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest