Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Android szakmai topik
- Mobil flották
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
abdulka1
őstag
válasz tomaszka88 #60255 üzenetére
Szia!
Miért van szükséged a frissítésre?
Elnézést, hogy nem szerkesztettem, figyelmetlen voltam.
[ Szerkesztve ]
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
törölt tag
válasz tomaszka88 #59192 üzenetére
csatlakozó kábeleket ellenőrizted ? esetleg más sata portba rakni a meghajtót, vagy ami a legjobb lenne egy másik gépben kipróbálni
-
quailstorm
nagyúr
válasz tomaszka88 #58864 üzenetére
Lehet csatlakozási hiba, bár nálam ez már a BIOS-nál hibát okozott. (rossz kábel)
Két dologban számít a sorrend:
- alap bootsorrend
- és asszem a hardveres sorszáma is, növekvő sorrendben a legkisebb elérhetőre kerül a Windows bootmanager, és ha van IDE, az kisebb a SATA-nál. Így került nekem többször is rossz HDD-re a bootmanager...
A legkisebb számúba érdemes a rendszerlemezt dugni (telepítés előtt, most ne dugdoss át semmit mert nem biztos, hogy menni fog). -
--Rawlings--
tag
válasz tomaszka88 #58157 üzenetére
Igen, valamilyen oknál fogva maximum 2800-n megy "csak". Manuálisan kellett mindent beállítani hozzá. Viszont utána egy kis OC is belefért, így lett 3.9 Ghz. Most megy egy 6-12 órát PRIME teszt aztán meglátjuk. Köszi a tippeket!
-
--Rawlings--
tag
válasz tomaszka88 #58155 üzenetére
Igen, benne vannak. Meglett a megoldás!
-
--Rawlings--
tag
válasz tomaszka88 #58153 üzenetére
Ezen túl vagyok, updateltem legújabb f5b-re, sajnos nem segített.
-
--Rawlings--
tag
válasz tomaszka88 #58137 üzenetére
Sziasztok!
Adott egy AX370-Gaming-K3, Ryzen 1800x és két 16Gb G.skill memória.
https://www.gskill.com/en/product/f4-3200c16q2-128gvkbNem vagyok túlzottan járatos AM4/370 platformon ezért jól jönne egy kis segítség. A memória 2133MHz-n fut, ha próbálom emelni vagy XMP-re állítani akkor nem indul, hanem default bios configot tölti be. Hogyan lehet elérni magasabb memória sebességet? Ha jól tudom a Ryzen elég rendesen mem limites ezért agonizálok a problémán. A CPU-t OC-zni nem akarom.
[ Szerkesztve ]
-
Angel2014
addikt
válasz tomaszka88 #58147 üzenetére
A kéket kèrdezem amit a hirrennel futattàl.
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Angel2014
addikt
válasz tomaszka88 #58133 üzenetére
Ez melyik programm rajta amivel az alaplapot tudod tesztelni?
[ Szerkesztve ]
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
nagyúr
válasz tomaszka88 #58133 üzenetére
Az a Hirens'boot szoftver mennyire naprakész ?
Mert a hardver látom ropogós új, nem lennék meglepve ha nem tudna ezt-azt helyesen lekezelni...
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
varmi2
nagyúr
válasz tomaszka88 #58129 üzenetére
Ne vicceljünk már, ez egy hozzászólás gyűjtögető, töröljétek. Semmi köze a témához.....
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
MrDerekas
addikt
válasz tomaszka88 #58120 üzenetére
Bocs! Szóval telepítsd újra a legfrisebb bios-t. (reflash, reinstall) Mert ez igazából nem update, de ugyanúgy csinálod
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
MrDerekas
addikt
válasz tomaszka88 #58117 üzenetére
Próbáld meg reflashelni a bios-t. Ha hiba van benne, akkor az átíródik és kis szerencsével meg is szűnik a hiba.. Az update nem érinti az alap/backup bios-t. Ha jól tudom.
(#58118) szzimo53 Memtest igazolta, hogy jók a modulok?
Lehet slot hiba és lehet, hogy a processzor nem jól ül a tokozásban vagy sérült/görbült láb van alatta, vagy szennyeződés van az érintkezési felületen.www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
tomaszka88
aktív tag
válasz tomaszka88 #58002 üzenetére
Az sem biztos, hogy ezek hiba kódok..
-
Viktor77
titán
válasz tomaszka88 #58002 üzenetére
A kézikönyv vagy pdf a weboldalán nem írja?
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Viktor77
titán
válasz tomaszka88 #58000 üzenetére
Ó, semmi gond, ne vedd lebaszásnak, azért is raktam smiley-t.
[ Szerkesztve ]
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Viktor77
titán
válasz tomaszka88 #57997 üzenetére
Ok, de...
1. Nézd meg mire válaszoltál.
2. Ez nem ilyen témájú topic.Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Viktor77
titán
-
MrDerekas
addikt
válasz tomaszka88 #57948 üzenetére
Normál bootnál csekkol mindent a bios, ahogy már az előző kolléga megválaszolta neked. Ami foghatja: tuning, ram, merevlemezek, ssd, pci eszközök, usb periféria és adathordozó. A fast boot pedig épp ezért fast.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
BogyóBP
addikt
válasz tomaszka88 #57914 üzenetére
Azért mert a fastboot minden hibát átugrik, nem számolja le a ramokat, nem nézi a smart ot sem. Érdemes bekapcsolva hagyni főleg ha sok ramod van. Alapjáraton is azt hiszem be van kapcsolva. A gaming lapok meg alapból is lassabban indulnak főleg az AMD-k.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz tomaszka88 #57646 üzenetére
Nem "patchként" működnek, az összes egy önálló BIOS fájl, tehát nem kell sorrendre figyelni.
Más: ha a BIOS látja a RAM-od, akkor szerintem mégiscsak a Windows bangál el valamit, de ezt ilyenkor mindig nehéz megtávgyógyítani, úgyhogy nem akarom elkiabálni. -
Viperator
őstag
Jó a legfrissebb, benne vannak a korábbi javított változatok is...
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
inci67
tag
Pont ma tetem fel először, és én ugrottam, de várj 1 szakit, meg mondja, én ki hagytam, nem is merült fel bennem, hogy sorba kéne.
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz tomaszka88 #57638 üzenetére
Csak a Windows nem látja a RAM-ot vagy a BIOS sem?
-
MrDerekas
addikt
válasz tomaszka88 #57638 üzenetére
Az aida érték lehet bug, vagy nem került még sor az update-ra és nem helyesen kezeli le ezeket az értékeket egy ilyen vason. Lehet hibás az érzékelő is, de nem hiszem, hogy ez lenne. Ha gyanús a ram, akkor memtest
-
Walter_White
senior tag
válasz tomaszka88 #57535 üzenetére
Nezd meg a memoriaslotokat, kulon kulon mennek-e a Memok A1-B1-ben. QVL-benne vannak a memok?
-
törölt tag
válasz tomaszka88 #57535 üzenetére
Nem lehet, hogy a RAM hibás? Illetőleg még a proci is lehet, elvégre abban van a memóriavezérlő.
-
nesh_019
senior tag
válasz tomaszka88 #57364 üzenetére
neked is gigabyte z170-HD3P van?
Ezek a ramok:
[ Szerkesztve ]
Csak az káromkodik aki nem tudja szavakba önteni amit gondol.
-
olle
senior tag
válasz tomaszka88 #57340 üzenetére
Nem is tudom miért Gigabyteot vettél. Valami jófajta Asrock vagy ne adj isten ASUS deszka kellett volna oda.
ASUS ROG Strix B650E-F Gaming. AMD Ryzen 9 7900X (OC) 5.5 Ghz. AMD Radeon™ RX 6950 XT Phantom Gaming 16GB OC
-
olle
senior tag
válasz tomaszka88 #57337 üzenetére
Ha jól tudom ez már a második lapod....nem neked való ez szerintem engedd el.
ASUS ROG Strix B650E-F Gaming. AMD Ryzen 9 7900X (OC) 5.5 Ghz. AMD Radeon™ RX 6950 XT Phantom Gaming 16GB OC
-
DraXoN
addikt
válasz tomaszka88 #57335 üzenetére
könnyen lehet, hogy volt valami instabilitási gond amikor a biost frissítetted, így hibásan ment végbe.. bár nem gyakori...
persze lehet gyári hibás volt az alaplap.bár elvileg a gigabyte lapon dual bios van ami pont a hibás frissítések ellen van (ha nem sikerül, akkor egy második chipből visszaáll a gyári bios (ami nem is írható át)).
így a bios frissítés hibája még inkább kicsit.. a paszta inkább okozhat gondot. vagy eleve gyári hibás, vagy valamint nem próbáltál még meg a lehetséges megoldások közül.próbáltál bios resetet?
memóriákat egyenként más-más foglalatokban?
esetleg videó kártyát másikat..minden eszközt lehúzva próbáld beindítani,
ha van mód rá esetleg másik táppal.a paszta meg ha belemegy a foglalatba nem szerencsés, de nem kéne komoly gondot okoznia... elvileg, bár függ a mennyiségtől.
[ Szerkesztve ]
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
Doky586
nagyúr
válasz tomaszka88 #57332 üzenetére
Beleborult a kávé..?
-
DraXoN
addikt
válasz tomaszka88 #57324 üzenetére
máskor gondold át mennyit teszel rá
felesleges sokat tenni rá [link]csak nehezebb lesz takarítani, szétfolyik, stb. max 1-2 fokot lehet nyerni ideális esetben, de az se biztos...
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
abdulka1
őstag
válasz tomaszka88 #57322 üzenetére
A tuninggal kapcsolatban itt biztosan tudnak neked segíteni. [link]
A ramoknál pedig a támogatási lista "Native" oszlopában láthatod az alap sebességet, de ha megy a tuning úgyis borul a lista.
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz tomaszka88 #57320 üzenetére
Az OK, hogy a támogatási listában szerepel, de csak OC-val illetve egy olyan procival ami szintén támogatja.
-
abdulka1
őstag
válasz tomaszka88 #57298 üzenetére
Szia!
A leírás szerint a lapod, csak OC-val kezel 2667MHz fölött memóriát, illetve a procid csak 2667-ig kezel. Gyanús, hogy ezek miatt nem mennek a gyári értéken.
-
kjani18
őstag
válasz tomaszka88 #57315 üzenetére
Ha nem csinált zárlatot a paszta, és ki tudod takarítani, jó lehet utána.
Olvasd el, benne van a megbízhatóságom is! https://logout.hu/bejegyzes/kjani18/uzletszabalyzatom.html
-
ló úr
őstag
válasz tomaszka88 #57305 üzenetére
Szedd ki, nézd meg Egyébként ha a proci normálisan a helyén volt a lapban mikor kented akkor nem hiszem, h a foglalatba be tudott volna folyni.
"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
Doky586
nagyúr
A "használható" méret mindig kevesebb mint a fizikai. Ez így természetes.
[ Szerkesztve ]
-
MrDerekas
addikt
Nem olvastam a manual-t a lapodhoz, de ha van remap opció opció a biosban, akkor az legyen dissable.
-
DraXoN
addikt
gondolom triviális, de érdemes felrakni a legutolsó biost ha nem az van fent. [link]
A memória mennyiségnek nem tudom mi lehet a "baja".
egy windowson kívüli memtest nem látja esetleg?The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
mbalint987
aktív tag
válasz tomaszka88 #57290 üzenetére
A következő a helyzet:
a) Ha Interneten vásároltad, a távollévők között kötött szerződésekre vonatkozó jogszabályok értelmében 14 napon belül gyakorolhatod az elállási jogodat. Ha minden alkatrészét a csomagnak vissza tudod adni, akkor elálláskor a teljes vételárat vissza kell téríteni a vállalkozásnak, ha ezt nem tudod megtenni, a hiányzó alkatrészekkel csökkentet vételárat kaphatod vissza.
b) Ha személyesen vásároltad, akkor 3 napon belül kérheted a tartós fogyasztási cikk (ilyen az alaplap is, ha a vételára 10.000 forint felett van) cseréjét. Fontos: a szerződéstől ilyenkor nem állhatsz el, viszont a javítás helyett a cserét bátran kérheted, melynek teljesítése a vállalkozás kötelessége. Ezt csak abban az esetben teheted meg, ha a hiba a rendeltetésszerű használatot akadályozza. Ebben az esetben is köteles vagy az alaplap minden alkatrészét visszaszolgáltatni.Akkor is gyakorolhatod a fenti jogaidat, ha használatba vetted a terméket.
[ Szerkesztve ]
„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/
-
abdulka1
őstag
válasz tomaszka88 #57290 üzenetére
.
[ Szerkesztve ]
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz tomaszka88 #57268 üzenetére
Bizonyára - de azok a grafikonok nem a VRM(T) - idő függvényét hivatottak ábrázolni, tehát mi így csak annyit látunk, hogy adott pillanatban a képernyőkép készítésekor mi volt a VRM hőmérséklete. Ebből semmi vészes nem olvasható ki - sőt, az alaplap meg a CPU fagyos téli hidegben üldögélt atomstabilan végig. Ha a teszt alatt nem ment 90 °C fölé vagy nem voltak extrém áramfelvételek meg nem is mocorgott a feszültség akkor nagyon nincs mi végett aggódni. Innentől kezdve már csak használni kell, nem tesztelni.
Ui.: Rendszerről készült képek esetében javaslom a jövőben a PrintScreen gombot. -
törölt tag
válasz tomaszka88 #57262 üzenetére
Milyen VGA-d van? Mert azok között vannak EFI-re optimalizált FW-ű típusok, azok meg esetleg problémásak lehetnek ha nem EFI módban indítod őket.
-
MrDerekas
addikt
válasz tomaszka88 #57237 üzenetére
Nem. Átgondoltabb hűtés lesz a megoldás valószínűleg. Hűtés topikban kérdezz rá
-
dugo_
veterán
válasz tomaszka88 #57226 üzenetére
Mert a jövőben érkeznek majd AM4 APU-k.
-
varmi2
nagyúr
válasz tomaszka88 #57224 üzenetére
Ha ryzen van benne, akkor nincs gond, mert a ryzenben nincs igp. Az alaplapokba meg mát évek óta nincs. Az alapali video kimenetek csak apuval müködnek. De a ryzen nem az.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
spista222
addikt
válasz tomaszka88 #14794 üzenetére
Írtam én hogy hanggal szokott gond lenni, még szerencse hogy találtál hozzá működő drivert. Én már azt hittem hogy fent volt a Win7 de akkor ezek szerint most raktad fel.
-
spista222
addikt
válasz tomaszka88 #14762 üzenetére
Raid ad plusz 2 sata portot és 1 IDE portot az alap 2 sata+2 ide mellé.
Persze már az ő korában is voltak ekkora és még nagyobb HDD-k is Intel chipsetnél nem szoktak kompatibilitási gondok lenni mint például VIA-s lapoknál. -
spista222
addikt
válasz tomaszka88 #14760 üzenetére
Ha van legalább 2 GB memória és 32 bites Win van fent akkor elmegy rajta a Win7 is.
Mivel már annyira régi a lap így elvileg minden driver integrálva van már Win7-ben ami kelhet. Néha a hang driver megkeresés tart egy fél napig de akkor ez nálad nem áll fent.
Ha nem kell a RAID akkor így is tökéletesen használható a gép.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ukrajnai háború
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nők, nőügyek (18+)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont