Hirdetés
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- 1More SonoFlow Pro - Let it flow!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hintalow
senior tag
válasz Hintalow #72999 üzenetére
Hát kezdem azt èrezni, hogy ez kaput, a speaker működik, ha memória nèlkül indìtanám, sìpol, viszont mèg minimál üzemmódban is( asztalra kipakolva a lap, táp rákötve, benne egy proci ès egy memória) sem csinál semmit, csak pörögnek a ventik, post-ig nem jut el (gondolom akkor legalább csippanna egyet) kèpet nem küld sem az integrálton, sem dedikált vga-n. A lapon kìvül minden alkatrèsz saját, eddig üzemelő gèpből van.
Ezenkìvüleg tudok mèg valamit próbálni? (Klasz èlmèny, 15 èv tagság után ugy döntöttem, megpróbálkozok egy használt alaplappal ès veszek valamit aprón, hát inkább maradok a bolti vásárlásnál 😁😅)Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Hintalow
senior tag
Sajnos a bios reset nem segített, holnap lesz időm, és szépen kipakolom, és megpróbálom beröffenteni csak alaplap / memória / cpu kombóval
Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
nagyúr
válasz batyuska100 #72996 üzenetére
Ha valóban Q45-ös chipset van rajta, akkor sajna csak a 3xxx sorozat jöhet számításba.
pl. X3330/X3360 - ezek 4 magosak, kb. Core 2 Quad Q9400/Q9550 -nek felelnek meg.
ez a 2 XEON natív s775-ös tokozású, így átalakítás nem kell se a CPU-n, se a socket-en.
Elméletben, BIOS mod sem kell, csak lehetőleg a legutolsó BIOS legyen fent.
ITT sok hasznos info van a témában.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
batyuska100
senior tag
HP Compaq DC7900 milyen Xeonokat támogat?
-
Hintalow
senior tag
válasz batyuska100 #72993 üzenetére
Na, megtaláltam a speakernek a helyet, de az sem szól semmit, annyi időm meg most nincs sajnos, hogy teljesen szétkapjam és pakolgassam a vga-t.
Majd jelentkezem mégHa a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Hintalow
senior tag
Nincs sipolas, bár azt sem tudom, hogy speaker van e ezen a lapon, rá akartam tenni sajátot, de nem igazán találok neki helyet
Dedikált vga van benne, de megnèzem az alaplapit isHa a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok,
Most rakok össze egy új gépet kisfiamnak, viszont bekapcsolás után pörög minden, de nem küld ki képet a monitorra. Egy msi b150m mortar alaplapra épül, okozhatja ez olyan, hogy ezen a lapon felül már 8-as kiegészítő tápcsati van, a gépben lévő táp viszont (chicony hipro 430w) csak 4-es csatival rendelkezik oda?
(vannak a lapon hibajelző ledek a cpu/ram/vga részére, azok közül egyik sem marad égve, gondolom ez azt jelentené, hogy azokkal nincs problémája)Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
varmi2
nagyúr
válasz kissdavid010 #72986 üzenetére
Az a gond, hogy az a cpu csak ddr3-at támogat, abból is csak az 1333/1600Mhz-t, mást nem.Ddr4 felejtős.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
kissdavid010
újonc
Hello mindenki.
Az lenne a kérdésem, hogy egy i5-3570 proceszor, egy gtx 1050 ti, 16 gb ddr4 ramhoz melyik alaplap lenne az amellyel megfelelően fog működni?
privátba is megírhatja aki ért hozzá[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz batyuska100 #72983 üzenetére
Akkor mehet az asztalon összerakás és próba, csak cpu+hűtő+ram+vga+billentyűzettel.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz batyuska100 #72981 üzenetére
Javaslatom a következő, ha még nem tetted meg:
Vedd ki a gépházból a lapot és mindent szedj ki belőle, majd nézd át tüzetesen, nincsen e valahol égésre utaló nyom, kiváltképpen a VRM és a CPU socket tekintetében, a nyák hátoldalát is nézd meg.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
batyuska100
senior tag
-
fess
őstag
Sziasztok
Segítettem 1 ismerősnek összerakni a gépet,de az rgb-vel nem tudtam mit kezdeni. Egy Gygabyte b450m s2h alaplapot kellene összehozni egy citadel mesh rgb házzal. Se a 2 első venti,se a világítás nem megy. A képeken látható csatikat az alaplapon hová kellene dugni(a manual szerinti/alaplapfelirat szerinti led dugalj megvan,de abba bedugva sem megy)? Az oldalsó panelba kell valami?
[kép] [kép][ Szerkesztve ]
-
GuruZone
őstag
sziasztok, ha rengeteg soros portra (7-8 db) lenne szükség, milyen lehetőségeim vannak, ha új hardverben gondolkodom?
2020-ban csak bővítőkártyákkal lehet ezt megoldani? :(
köszi
Xiaomi 12 • PlayStation 5 Digital • LG OLED55C21
-
ingalls
senior tag
válasz ingalls #72965 üzenetére
Közben ez is megoldódott. Találtam egy olyan lan driver, amivel már működött.
Nevetséges találom amúgy, hogy ahhoz, hogy mukodokepes legyen egy új rendszer, ahhoz kell egy másik, amit arra használsz, hogy le töltsd a drivereket. 2021 van mindjárt, de ilyet win XP óta nem láttam. A legprimitivebb lapok is normális működtek egy clear install után.
Adnak mellé egy CD-t, hát kösz, kinek van már DVD olvasója... -
szika87
aktív tag
Köszönöm mindenkinek az infókat Már csak kíváncsiságból is megnézem majd otthon.
We are here for a good time, not a long time.
-
abdulka1
őstag
válasz szika87 #72973 üzenetére
Szia!
Ráírva esetleg a csomagolásán lehet, de legegyszerűbb, ha megnézed a kábel végén a két csatlakozót.
Ha azonos sorrendben vannak a színek akkor egyenes bekötés (gép-modem közé), de ha eltér a színsorrend akkor kereszt/crosslink bekötés. (gép-gép közé)Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
nagyúr
válasz szika87 #72973 üzenetére
Onnan, hogy ha egymás teszed a 2 csatlakozófejet, és a középső 4 sorrendje nem egyezik (fel vannak cserélve, asszem párban).
-
szika87
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #72972 üzenetére
Lehet hülye kérdés de honnan tudom hogy crosslink kábel? Külsőre nem láttam nagyon különbséget rajtuk.
-
félisten
válasz szika87 #72971 üzenetére
Nem lehet, hogy esetleg crosslink(crossover) kábel, amivel nem megy? Nem minden hálókari kezeli ezen kábeleket, ezért lehet, hogy pl a lapos kezeli, az asztali gép LAN karija meg nem...
(Az ősidőkben szoktunk magunknak gyártani crosslink-es kábeleket, amikor direktbe kötöttünk össze 2 gépet, de mint említettem, ez több évtizedes történet...)[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
szika87
aktív tag
válasz Yodamest #72956 üzenetére
Közbe sikerült megoldanom a problémát, elképesztő mennyit szenvedtem vele,de úgy néz ki valamiért a UPC-től kapott lan kábel nem tetszett neki (elég hosszú volt mondjuk kb 2m) nem tudom mi köze lehetett hozzá. Ráadásul azért vetettem el a kábel problémát első körben, mert a céges laptop pedig felismerte azt is. De nem hagyott nyugodni a dolog, kipróbáltam két másik rövidebb lan kábellel, és láss csodát működik. Nevetséges tudom, de ennyi volt a probléma, ha másnak se látja a netet és azt jelzi nincs bedugva kábel, és már mindent kipróbáltatok az égvilágon, akkor egy próbát tegyetek ezzel kapcsolatban is.
-
félisten
Az újabb kiadású BIOS-k visszafelé kompatibilisak elődeikkel, legalább is CPU támogatottság szempontjából biztosan. Ha az alaplapod CPU Support listájában megtalálod az adott CPU-t, akkor az támogatott, megfelelő verziójú BIOS mellett. Mivel esetedben 4.20 (azaz az elérhető legújabb) BIOS-al szállították a deszkát, ezért semmi akadálya, hogy 2600-as CPU-t használni tudd.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Giii
senior tag
Helló!
Vásárolnék egy Asrock b450m pro4 alaplapot amiben egy 2600as lenne futtatva.
Az alaplapon 2020 júliusi 4.20as BIOS van fent. Kérdésem az lenne, hogy visszafelé kompatibilis a Ryzen 2000es sorozattal?AMD Ryzen 5800x, Patriot Viper Steel 2*8Gb 3733Mhz RAM,Red Devil 6900xt, Gigabyte b550m s2h
-
batyuska100
senior tag
Sziasztok!
Már írtam a Nem indul és mi a baja a gépemnek topikba, de gondoltam ide is leírom, hátha ti tudtok segíteni.Az alany egy Asus P7P55D (sima, nem Deluxe és társaik), a probléma az, hogy egyszer BeamNG.drive közben felment a proci 85°C-ra (közben "coil whine" volt), utána kiléptem, estére kikapcsoltam a gépet. Reggel amikor bekapcsoltam a gépet, akkor a Windowsban 40°C körül mozgott a CPU hőmérséklet. Amikor újra beizzítottam a játékot, akkor kb 5-10 percig ment a gép, kikapcsolt és megpróbált 2x újraindulni. Azóta nem kapcsol be (táp hiba biztos, hogy nem lehet, mert már vettem egy másikat), csak sercen egyet valami és megmoccannak a ventik.
-
Huss
csendes tag
Kissé szokatlan kérdés, de egy 8 éves Sapphire Radeon HD 7850 (AMD) videokártya működhet egy mai, B450-es alaplapin? (msi tomahawk max)
-
ingalls
senior tag
Sziasztok! Tanácsra lenne szükségem!
Vettem egy MSI Z490 A PRO lapot egy nonk 10700-zal, 3200 ramokkal (2 db 8 gigás)
Osszeraktam, mindent ezerszer ellenőriztem, gyakorlott gépösszerakó vagyok.
Sikerült elindítanom, BIOS-ban mindent látok.
Tettem ropogós új win10-et, fut is, de nem érzékeli az Ethernet eszközt, és a VGA-t se látom az eszközkezelőben. Próbáltam drivereket USB-ről telepíteni, de hibára fut.
Újrahúztam a wint még egyszer, de semmi, ugyan úgy nem tudok csatlakozni a netre.
Van elképzelésetek, h így mi lehet a gáz? Lapot tegnap vettem boltból, bontatlanul.Üdv és köszönöm a segítséget előre is! :R
[ Szerkesztve ]
-
mr.krizsi.69
tag
Ahoy.
Barátomnak raktam össze gépet :MSI tomahawk max b450
AMD ryzen 2700X
4*4gb DDR 3200
MSI RX580 8gb armor
1200w chiftec tápelső indításkor semmi kép nem volt.
ramokkal egyesével próbálkoztam, BIOS resetel is
semmi nincs kép se hang csak megy magában a gép.
próbálkoztam BIOS frissítéssel is de az nem nem akarta az alaplap .
mikor be dugtam az usb-t és indítottam a cmos-al csak 3* villant led majd folyamatosan világított inkább vártam vele többször is 1-1-1-1 órákat de semmi nem változott.
valakinek valami ötlete???
több bios verziót is próbáltam többször szét szedtem majd összeraktam a gépet..
a válaszokat előre is köszönöm.KK
-
szika87
aktív tag
válasz Yodamest #72955 üzenetére
Ugyanezzel a problémával küzdök, vettem egy vadiúj Asus Z390 TUF Gaming lapot. És két napja szenvedek vele hogy összehozzam a netet rajta, totál sikertelenül, millió videó fórum, friss windows stb és beállítás ellenére se jó. Míg a laptopba ha bedugom azonnal felismeri tehát nem kábel baja van. Bár nincs net de a cd-jéről telepítettem minden drivert és ez sem segített. Tanácstalan vagyok én is.
-
smog86
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ha van egy alaplap ami 2666Mhz-es memóriát tud kezelni, ha belerakok egy 3000Mhz-eset akkor az el sem fog indulni vagy 2666Mhz-en tudja hajtani?Köszi
-
ingalls
senior tag
Sziasztok! Primitív kérdés, de ha platformot cseréltem (1050-ről 1200-ra), akkor elkerülhetetlen, hogy újra kelljen húznom az oprendszert? Meg vagyok lőve, mert mindent árszereltem már, de nem bootol a rendszerem. Azért fura, mert egy haveromnak csináltam egy 1050 -> AM4 ugrást és gond nélkül bootolt a gépe. Tudom, hogy illene mindenképpen új win-t húznom, de egyelőre elindítani se tudom és nincs kedvem új win-t vásárolni emiatt. Köszönöm, ha van jó tippetek arra, hogy ilyenkor mit tehetek. BIOS-t csekkoltam, minden komponenst érzékeli.
-
Yodamest
veterán
válasz nightvison #72954 üzenetére
legújabb biossal sem jó, tököm kivan komolyan, 64 ezres lap és nincs internet.... biosban intel lan engedélyezve van, minden defaulton...
driverezés sem megoldás mert ennek hardveresen kéne működni, már amikor telepítem a windowst én online szeretném telepíteni, hogy aktiválni tudjam már telepítés közben a windowst (van online ms accountom ahhoz van rendelve a win kulcs), de nincs lan....
-
wody21
tag
AMD Ryzen 7 3700x
MSI B550-A PRO
Corsair Vengeance LPX DDR4 3200MHz 2x8GB
CMK16GX4M2B3200C16
Corsair RM550xKérdésem a következő lenne:
- Sajnos a hivatalos MSI oldalon a támogatott memóriamodulok között ez a kit nem szerepel. Elképzelhető, hogy ennek ellenére is működne, vagy kizárt, nem érdemes próbálkozni sem (akkor mielőbb vissza is küldeném (Amazon), mielőtt még felbontanám) - inkább kerítsek egyet ami szerepel a listán? Köszi előre is a segítséget![ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
Most lettem kész egy asus b550-f lapos géppel, de bár világit a lan csati nincs internet. Már utána olvasgattam, de semmit sem tálaltam azon kívül, hogy ez népbetegség ezeknél az intel lanos lapoknál, hát koszi... biztos találkoztatok már ilyennel, mit lehet tenni? Biost meg nem frissítettem.
-
nagyúr
-
fanti
addikt
MSI B550 Tomahawk alaplap, benne egy RX 580 8GB (Gigabyte X470-ben tökéletesen ment hónapokat), most raktam össze és ezzel fogad bekapcsoláskor : "No GOP (graphics output protocol) detected"
És semerre tovább...
Mit lehet tenni? -
kisselandras
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #72947 üzenetére
De igen bocs el írtam s köszi mindenkinek
Piros pont a vevőnek is jár egy sikeres üzlet után !!írd oda a hirdetésedbe posta on off !!kösz :) Tel:szám az adatlapomon ha sürgős !
-
félisten
válasz kisselandras #72946 üzenetére
Őöö nem inkább Ryzen 7 Pro 1700? (Ha igen, akkor az Summit Ridge azaz 3200Mhz-en hajtja a RAM-t abban a deszkában max)
[ Szerkesztve ]
-
kisselandras
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #72944 üzenetére
ryzen 5 1700 pro van húzni nem akarom soha .eddig se húztam semmit
Piros pont a vevőnek is jár egy sikeres üzlet után !!írd oda a hirdetésedbe posta on off !!kösz :) Tel:szám az adatlapomon ha sürgős !
-
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #72944 üzenetére
ebben lehet valami... R3 2200G mellett a 3600-as ramot se X370-ben, se B450-ben nem tudtam stabilan 3200 felett hajtani... 3600X mellett meg XMP-ből betöltve megyen az X370-ben, 4*8 GB leosztásban is.
-
félisten
válasz kisselandras #72943 üzenetére
Elnézést, nem akarok beleugatni, de nem mindegy milyen CPU-d van...
Szóval pl egy 3600Mhz-es RAM-ot akkor érdemes venned, ha Matisse CPU-d van, egyébként nem (vagy ha esetleg húzni akarod a masinát vagy a jövőre gondolva vennél pl egy Matisse CPU-t)Pl ha Raven/Summit/Pinnacle Ridge CPU-d van, akkor a 3600mhz-es RAM-od "csak" 3200Mhz-en fog menni normál/alapesetben...
[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
válasz kisselandras #72940 üzenetére
Tévedsz:
Support for DDR4 3600(O.C.) / 3466(O.C.) / 3200(O.C.) / 2933/2667/2400/2133 MHz memory modulesKlaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
SamSem58
aktív tag
Sziasztok,
Indítási hiba miatt (bár induláskor egy pillanatra bevillant az alaplap jelzése és a Win 10 logója, de csak sokadik indításra indult e a gép) szét lett bontva egy MSI H67MA - E35 alaplapos, Win 10 operációs rendszerű gép- Kipróbáltam egy másik - Acer B75H2-AM - alaplappal, így hamar kiderült, hogy a tápegység kuka. Nos vettem egy vadiúj GigaByte GP-P450B 450W tápot, és az Acer alaplap működött vele. Ezek után újra az a MSI alaplapot tettem vissza, és legnagyobb meglepetésemre meg sem nyikkan a gép, olyan mintha áramot sem kapna. M van ilyenkor, elszállt az MSI alaplapom? Ha igen, mitől, hiszen szétbontás előtt még működött!Samsem
-
varmi2
nagyúr
válasz kisselandras #72938 üzenetére
Honnan is veszed, hogy nem támogatja? Mert támogatja..... Bár ár/értékben a g.skillek jobbak, főleg az aegis széria.
[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
válasz kisselandras #72936 üzenetére
Cl 16
-
kisselandras
senior tag
Üdv Urak!
Olyan kérdésem lenne hogy ramot váltanék ddr 4 2666 mhz ről [erre] [lapom tipusa] clk időzítést nem írják vagy csak én nem látomPiros pont a vevőnek is jár egy sikeres üzlet után !!írd oda a hirdetésedbe posta on off !!kösz :) Tel:szám az adatlapomon ha sürgős !
-
Starchm
őstag
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
MSI b450m gaming plus alapból támogatja a 3000-es Ryzeneket? 3400G konkrétan.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
Rockland
tag
Heló.
Olyan kérdésem lenne, hogy fent van egy audio driver, és mellé egy program amivel sokkal sokkal jobb a hang ha nézek valamit vagy hallgatok.
De ezzel romlott a mikrofon minősége, sokkal halkabb ha meg próbálok rajta húzni akkor se az igazi és nagyon alapzajos és zavaró, és az érzékenysége is rosszabb.
Kérdés hogy lehet-e feltenni az alap alaplap driverét a realtek hd audio-t aminél jó volt, úgy h mellette maradjon a mostani? -
szika87
aktív tag
Sziasztok!
Keresek Z370-es alaplapot, annyi kikötés van hogy rendelkezzen legalább 1db sima PCI foglalattal. Van valakinek elfekvőben ilyen
kösziWe are here for a good time, not a long time.
-
Dambalha
csendes tag
Sziasztok,
Remélem tud valaki segíteni, mert teljesen elvesztem a megoldáskeresésben.
Adott egy MSI Z170A Gamin Pro Carbon alaplap Celeron G3930 procival, Crucial 4GB DDR4 RAM-mal és 7db Asus RX580 8GB T8G-vel, bányászatra, ami egészen a múlt hétig tökéletesen működött Win10-en. Újra lett telepítve a rendszer és BIOS frissítés is történt. Azóta egyszerűen nem lehet életre kelteni rendesen a gépet.
Minden GPU, Riser, Alaplap slot működik egyenként, vagy 3-asával is, tesztelve....
BIOS látja mindegyik slotban a bedugott kártyát (risereken keresztül)
Egyszer elértem, hogy 5 kártyát látott a Win, de 4-et ismert fel, aztán bedugtam a 6. kártyát, de már a win bootig sem jutottam el. Ki kellett húzni az összes kártyát, hogy elinduljon. Azóta már csak 3 kártyát tudok életre lehelni nagynehezen, de ha megpróbálok többet rádugni nem jut el a boot folyamatig sem, újra összes kártya kihúz, majd előről...Amiket próbáltam:
Régi BIOS-t visszatettem
Memtest OK
BIOS-ban amik állítva lettek: PEG0 és PEG1: Gen1/Gen2/Gen3/Auto-ra - mindegyik kipróbálva
Above 4G memory bekapcsolva
PCI LAtency 32-64-96 kipróbálva
Win 8.1/10 WHQL support ki és bekapcsolva kipróbálva - bár ez elvileg nem befolyásoló tényező
Elsődleges kimenet Intergált vagy Dedikált kártya szintén mindkettő próbálva
Win is többször újratelepítve, bár indifferens szerintem, de végső elkeseredésben...És egyszerűen kifogytam az ötletekből.
Előre is köszönök minden építő jellegű ötletet.[ Szerkesztve ]
-
Pkc83
őstag
Sziasztok.
Rendeltem egy MSI x570 Gaming pro carbon
alaplapot de a procival megvárom az 5xxx-es
bejelentést. Szóval a kérdésem , hogy alapból
támogatnia kell az új procikat vagy kell
Biost is frissíteni? -
Joy 444
csendes tag
Sziasztok! Egy gyors kerdesem lenne ha mar igy benne vagytok a 8 vagy 4 pin-be.. most tennek ossze egy a.d gepet, asus x570 tuf alaplap es ugye kell a 8 pin 12v, de ennek van meg egy 4-es kulon! :D ezt gondolom azert erdemes lenne hasunalni.. a tapom viszont nemigazan tudja a dolgot (corsair tx750). de valahogy ossze lehet bulizni? Vagy tap csere?
Koszi elore is! :RValami nyomorult szifon buzi szerkeszheti a mobilos oldalt.
-
pigatt
őstag
Sziasztok!
Bios-ban az USB konfiguráció alatt az XHCI Hand-off [Disabled] vagy [Enabled] az mit csinál?
i9 / 4080 / 32"
-
scott_free
senior tag
Sziasztok,
olyan problémám lenne, hogy a számítógép bekapcsológombja SLEEP állapotban folyamatosan villog. Ki lehet ezt valahogyan kapcsolni? (alaplap: Asus TUF B450M-Pro Gaming)
MSI lapoknál láttam ilyen funkciót a biosban (acpi settings), de itt nem.
Esetleg ha van itt valakinek Gigabyte B450 Aorus M lapja, meg tudja mondani, hogy annál is villog a gomb alvó állapotban?
Köszi!
-
abdulka1
őstag
válasz KillerKollar #72921 üzenetére
Szia!
Ezen a linken megtalálod az AMI BIOS hibakódok jelentését.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
KillerKollar
őstag
válasz hobizoli #72903 üzenetére
Azóta is minden indításnál csinálja, de aztán gond nélkül bebootol, levideóztam a sípolást. Ez mit jelezhet? Nekem most már inkább 4 egymást követő nagyon gyors sípolásnak tűnik.
-
Starchm
őstag
-
Márton0000
csendes tag
Sziasztok!
Az MSI b450 tomahawk (nem max) alaplap tudja majd kezelni az új ryzen procikat? Sehol nem találok infót erről...
Köszi -
orc88
őstag
válasz batyuska100 #72915 üzenetére
Így már világos, hétvégén ránézek és írok még ha valami gebasz lenne a cserével
(#72916) jokeph:
Igen, valószínűleg tényleg a gyári mert ezt a gépet ~13 éve dobták össze számtech szervízben faternak munkára, azóta nem volt hozzányúlva (húzgálva pedig pláne)[ Szerkesztve ]
"Life's simple: You make choices and you don't look back."
-
nagyúr
Szívesen, látom még rajt van a gyári takaró a másik 4 pinen.
A 8 pin akkor érdekes (a P5Q-nál főleg), ha nagyobb TDP-s CPU kerül bele (pl. Xeon X5482). vagy ha cél az órajel kergetés a Q9650-el. Ami sanszosan menne is ebben a lapban 3,5-3,8 GHZ-et, ha minden adott (bírja a hűtés, a táp és kell a 2*4 pin).RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
orc88
őstag
válasz batyuska100 #72913 üzenetére
Értem, köszönöm mindkettőtöknek!
Akkor ha a Q9650 ~95W TDP-t elbírta a 4pin, akkor az i7 3770 ~75W TDP-t is elfogjaMegpróbálunk majd (#72911) jokeph hsz-e szerint eljárni.
Köszönöm még egyszer!"Life's simple: You make choices and you don't look back."
-
orc88
őstag
válasz jokeph #72911 üzenetére
"A P5Q-n is 8 pin-es a CPU segédtáp csatija"
A specifikáció szerint igen, de esküszöm 4 (tűnik) ami rá van dugva (2sárga + 2 fekete):Bocsi, hogy ilyen képet küldök, de otthoniaknak próbálok segíteni én is, és nem tudom átnézni személyesen.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Üdv !
A P5Q-n is 8 pin-es a CPU segédtáp csatija.
Amúgy igen, a CPU-hoz közelebbi feléhez kell a szimpla 4-et bedugni (a rögzítő tüske beakasztó kiképzése oldalán - asszimetrikusan van elhelyezve), elvben elég kell legyen neki alapon.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
orc88
őstag
Sziasztok!
Van 2 rendszer, az egyik egy Asus P5Q alaplap + Chieftec táp, a másik egy Asus P8H77 + szintén chieftec táp.
A P5Q esetében a CPUhoz egy 4 tűs tápcsatlakozó kell, a H77-esen 8 tűs.
Az lenne a kérdésem, hogy meg lehetne-e cserélni a két lap (rendszer) tápegységét ha nincs a P5Q-s tápon 8 tűs csati, illetve P5Q-ra rámegy-e a 8as fele (külföldi oldalakon ilyet is írtak)?
-
imotrepus
aktív tag
válasz batyuska100 #72897 üzenetére
Szia!
Nem mindegy, hogy csak csippant egyet vagy sípol egy hosszabbat!Regisztrált 2012-02-12 21:53
-
törölt tag
Rendeltem egy PCI-E NVMI M.2 SSD kártyát, de sajnos ez x4 csatis az alaplapon meg csak x1 csati van. Tudtok valami átalakítót?
-
hobizoli
nagyúr
válasz KillerKollar #72896 üzenetére
az 1 rövid sipolas az a No Error/Power Good jelzes
több drón kell ;P
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! MSI H81M-E33 Alaplap H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS ROG STRIX B250G GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- AKCIÓ! MSI MPG X570 GAMING EDGE WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- KERESEM: MSI Z97 XPOWER AC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest